מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קדקס והפרעת זקפהאלון20/11/2015
שלום ד"ר,
אני בחור צעיר בן 26 עם פיאוכרומוציטומה, בגינה מזה כחצי שנה מטופל בקדקס (4 מ"ג ביום) ובדרלין (160 מ"ג ביום). כעת לפני ניתוח כריתה, ומבצע הקפאת זרע לפני טיפול רדיואקטיבי (ספירות זרע נמוכות של 6-8 מיליון למ"ל, ותנועתיות בינונית).
רציתי בבקשה לשאול:
1. האם סביר להניח שהפרעות בזקפה ובשפיכה הן מהטיפול בקדקס? איכות הזקפה נמוכה, לפעמים אין זקפת בוקר, קושי משמעותי להחזיק אותה, ופליטה עם כמות זרע מועטת משמעותית.
2. האם ספירות זרע ותנועתיות לא אופטימיאליים אף הם מיוחסים לטיפול בקדקס?
לציין כי כל אלו לא היו לפני כל המהלך הנוכחי, וזה מפריע לי בגילי הצעיר.
אשמח להתייחסותך לגבי הסבירות שההפרעות הנ"ל מיוחסות לטיפול בקדקס, וכן לגבי הריוורסביליות של הטיפול (מקווה שהכל יחזור לתפקד כמו שצריך אחרי המהלך כולו).
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח למענה
צעיר30/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקדקס והפרעת זקפה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן30/11/2015שלום אלון
הן קדקס והן דראלין עלולים לגרום להפרעה בתפקוד המיני כמו גם הסטרס סביב המצב והניתוח הקרב. באם לא היו הפרעות קודם, בסבירות טובה יחלוף לאחר תום הטיפול. בהצלחה בניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהומים וכאבים חוזרים !היי20/11/2015
אני עם הצרה הזאת כבר יותר מחודשיים בן 26 פעיל מינית כבר רשמתי הודעה בפורום הזה וסיפרתי על זה ששרף לי מאוד במתן שתן והרמונית מוגדלת מעט נתנו לי זריקת לשריר הישבן ו 4 כדורים נגד גנורייה וכלמדיה מחשש למחלת מין בבדיקת שתן נמצא דם בשתן וזיהום כולשהו עשו אולטרסאונד של הכליות שהיה תקין יש לציין שכל זה היה בחדר מיון באמריקה פה אני נמצא אחרי המיון הלכתי לאורולוג לבדוק תערמונית אחרי בדיקה רקטלית הוא אמר שהוא ״לא רואה כלום שמרשים אותו״אחרי עוד ביקור או שניים שהסימפטומים של שריפה בשתן ורגישות יתן באשכים(זה הסימפטומים שהיו לי באותו זמן לפניי חודש ) לו חלפה הוא נתן לי אנטביוטיקה ל30 יום(דוקסילין) שלא עזרה בכלום חוץ מלעשות לי כאב בטן שראיתי שהאורולוג הזה לא עושה תעבודה שלו כמו שצריך הלכתי לאורולוג אחר שלקח לי שתן בבדיקת סטייק שראה שיש לי דם בשתן וזיהום המליץ לעשות ct של כליות ותרביות שתן ונתן לי עוד אנטיביוטיקה גדולת טווח לעוד 14 יום בשם levofoxacin שלחתי תשתן לתרבית אחרי יומיים אמרו לי שכלום לא גדל בשתן ועשיתי גם צילום ct a של איזור הבטן השלפוחית וכל האיזור הזה שנמצא כתקין,אני כבר מתוסכל ולא יודע מה קורה לי בגוף עשיתי בדיקת std הכל נקי הסימפטומים נכון לעכשיו הם:קושי במתן שתן זה אומר שאני צריך ממש ללחוץ כדי שיצא השתן וגם אז הוא יוצא בכמות קטנה למעט בבוקר כאבים בגב תחתון כבר 3 שבועות שורף לפעמיים במתן שתן כאב חד בבטן תחתונה כשאני לוחץ על איזור הבטן התחתונה(השלפוחית) אני מרגיש כאב חד שהולך לתוך הישבן אני חושב שזה כאב מהערמונית שמשליח על כל האיזור הזה בנוסף יש לי נפיחות במפשעה ובלוטות לימפה נפוחות במפשעה כבר כמעט חודש, נכון לעכשיו אני לוקח את ה levofloxacin כבר 20 היה שיפור כי לא שרף לי בזמן השתן אבל לפניי יומיים הכל חזרה ההרגשה המוקרת של צינור השפיכה הרגיש וכאבים במפשעה הכל חזר אז הלכתי שום לאורולוג שלי ששוב לאחר בדיקת סטייק נאמר לי שכמו שחשבתי הזיהום חזר וגם הליווקוין כמו הדוקסליו לא עזרה לי אז עכשיו הוא נתן לי עוד אנטביוטיקה בשם Sulf famethoxazole tmpלעוד חודש והמליץ לכניס לי מצלמה לצינור הפין ולשלפוחית כי גם הוא קצת מתוסכל מזה וקצת מודאג מזה שגם יש לי כדוריות דם(דם סמוי) בשתן הוא אמר שאת זה נוכל לעשות רק עוד שבוע אחרי שנראה שגם האנטיביוטקה הזאת לא עוזרת וכי זה לא נעים לבצע את זה בזמן זיהום אני כבר חודשיים עם הזיהום בדרכי ודם ושאר הסימפטומים ולא יודע מה לעשות כבר אני לא מבצע שום אקט מיני כבר חודשיים והתיבול הכי גדול שלי הוא זה שבכל בדיקת שאני עושה נכון לעכשיו הכל נמצא תקין חוץ מזיהום רב בשתן ודם סמוי יש לציין שהיציאות שלי ישתנו והצואה מאוד מאוד ארוכה משום מה, השאלה שלי זה כמו מה כל הממצעים האילו נשמעים לך דוקטור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד 2 פרטים
היי22/11/20151.קראתי את החוות דעת מהצילום ct שעשיתי בבטן עד לערמונית שעשיתי ושם רשום שלא נמצאו בלוטות לימפה נפחות משהו שהוא לא הגיוני כח הבלוטות לימפה שלי מנופחות במפשעה כהר מעל 3 שבועות אז אני אני טועה אם יש מה לסמוך על בדיקת הct הזאת ? עשיתי (לא יודע מזה אומר)With and without contracts
2.אני כמעט בטוח שאת התרבית עשיתי רק אחר הפסקה של אולי 4-5 ימים בלי לקחת אנטיוביוקה אולי זה גם הסיבה לזה שלא נמצא כלום שגדל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהומים וכאבים חוזרים ! - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן22/11/2015שלום יש לך דלקת של רצפת האגן שגורמת לכאבים ולאי נוחות שמקורה ככל הנראה מזיהום של הערמונית. התסמינים עלולים להימשך פרק זמן ארוך גם לאחר תום הטיפול האנטיביוטי ואפיון של זיהום אינו קל מאחר והתסמינים נמשכים גם לאחר חלוף הזיהום. לעיתים לאחר הטיפול האנטיביוטי יש לשקול גם טיפול נוגד דלקת להפחית את התסמינים ועליך להתייעץ על כך עם הרופא המטפל שלך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה נוספת
היי22/11/2015תודה רבה על התשובה,הייתי רוצה לדעת אם זה הגיוני שהבלוטות הלימפה שלי נפחות בגלל הדלקת אגן?
נמצאת דלקת במקלון בבדיקת שתן כבר חודשיים מיד או בזמן נטילת אנטיביוטיקה האם זה קורה הרבה בדלקת הערמונית שנמצא זיהום חוזר בשתן שלא מגיב לאנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה נוספת - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן22/11/2015זיהומים עלולים לגרום להגדלה מקומית של בלוטות לימפה מקומיות למשך של מספר שבועות וההקטנה שלהם הינה הדרגתית. טיפול אנטיביוטי בערמונית הינו לפרק זמן ממושך יותר מהרגיל כי יכולת החדירה של חלק מהאנטיביוטיקות לערמונית הינה מוגבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
היי22/11/2015באמת מעריך את העזרה עד עכשיו
1.חשוב לציין שנמצא במקלון סימן גם לכדוריו תשם אדומות (דם סמוי) זה גם סביר בדלקת ערמונית ?
2. כי האורולוג שלי הציעה לי שעוד כמה ימים אם האנטיביוטיקה הזאת לא תעזור אז הוא יכניס מצלמה עם סיב אופטי לפין לבדוק שלא מפספסים כמו גם בטוח השלפוחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנפחות באיבר המיןגבי19/11/2015
עשו לי הרדמה מקומית באיבר המין לצורך ביופסיה.
לאחר שהגעתי הביתה המקום נפוח מאוד ואדמומי.
האם זה רגיל ? מה לעשות?? לא עןנים לי במרפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנפחות באיבר המין - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן19/11/2015שלום גבי
ההרדמה המקומית עצמה כמו גם הביופסיה אינה טבעית לגוף והוא מגיב בדלקת ובצקת מקומית שדועכת בהדרגה במשך מספר ימים.
באם אינך שקט כמובן שהדבר מצריך בדיקה מקומית של הרופא המטפל. ניתן לשטוף מקומית את האיזור ולמרוח במשחה אנטי-דלקתית דוגמת היקומיצין. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקה לבנה בשתןיעל18/11/2015
שלום רב לרופאים.
לאחרונה אני רואה מידי פעם בשתן מעין אבקה לבנה בצורת כדוריות. שאלתי האם יש מקום לדאגה והאם יש צורך לבצע בדיקות ואילו.
אציין שאני סובלת מתת תריסיות.
תודה רבה, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקה לבנה בשתן - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן19/11/2015שלום יעל
ככל הנראה מדובר במשקע שמופיע בשתן. הייתי מייעץ לך לבצע בדיקת שתן לכללית ותרבית ולפנות עימה לבדיקת אורולוג. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שליטה על בריחת שתן בן 74אהוד18/11/2015
לכל הרופאים המכובדים,
אבי סובל זה שנתיים מבריחת שתן.....כמה פעמים ביום "בורח" לו והמכנס נרטב
לעיתים הוא מתלונן שבעת מתן שתן זה "שורף" אבל לא מתלונן יותר מידי
הוא החל להשתמש בחיתולים
לוקח תרופת טובאליס או משהו כזה פעם ביום 10 מ"ג
שאלתי - הם יש ניתוח שאפשר לעשות לפתור את הבעיה? אם חיובי, האם אפשר להמליץ על רופא פרטי או מספר שמות ואני יקח אותו לפגישה?
הוא אלמן, מנסה להכיר בת זוג אבל מרגיש חוסר בטחון בשל בעיה זו
תודה
הבן המודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שליטה על בריחת שתן בן 74 - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן19/11/2015שלום אהוד
לעיתים בריחת שתן נגרמת מדלקת בדרכי השתן. לכן כשלב ראשון הייתי ממליץ כי יבצע בדיקת שתן לכללית ותרבית בקופ"ח וטיפול אנטיביוטי לפי הצורך. כמו-כן הייתי ממליץ לבצע US דרכי שתן כדי לאפיין את גודל הערמונית ומידת השארית.
עם התוצאות הנ"ל ניתן לפנות לאורולוג בקהילה כדי לשקול טיפול כולל אפשרות הפסקת הטוביאז 8 מ"ג שעלול לגרום לאצירת שתן. האורולוג גם ישקול אפשרות לבדיקה נוספת בשם בדיקה אורודינמית כדי לאפיין את הצלחתו של ניתוח עתידי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות אחרי ניתוחavinur15/11/2015
לצוות המכובד שלום,
לפני כחצי שנה עברתיTURP , ללא דימומים או כאבים. זרימה השתפרה למרות שמספר קימות בלילה לא השתפר משמעותית.
כעבור 4 חודשים עם בתחילת השתנה הופיע מעין עיכוב (כ- 15 שניות) עד ששתן מתחיל לצאת) אך זרם עצמו הוא טוב . עניין הזה לא הפריע לי.
אולם בלילה , כשאני קם מתוך שינה לשירותים , עיכוב הזה הופך לחסימה מציקה למשך 5-10 דקות- הפרעה רצינית ביותר .. אין כאבים כלל אך אני צריך להיתאמץ ,לבצע עיסוי בבטן התחתונה . זרם עצמו יותר חלש לעיתים נגמר בטיפטפף.
מה סיבה לכך ומה לדעתכם עלי לעשות?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות אחרי ניתוח - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן15/11/2015שלום רב,
לעיתים קיימת הפרעה מסוימת בחודשים הראשונים לאחר ניתוח עקב בצקת או דלקת.
לכן כשלב ראשון הייתי ממליץ על בדיקות שתן לשלול דלקת ובאם התסמינים ממשיכים מומלצת ביקורת האורולוג המטפל שלך כולל אפשרות לשקול ביצוע תבחין אורודינמי לאמוד האם עדיין קיימת חסימה או מדובר בשריר כיס שתן שפועל בחסר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת הערמוניתנועה14/11/2015
אבי בגיל 80 הגיע לעצירת שתן כרגע הוא אם קטטר עד הניתוח,
האם הניתוח מסוכן בגילו האם בבית חולים ממשלתי עושים לייזר או באידוי
גודל ערמונית 123 סמ"ק, האם אפשר לנסות עדיין בתרופות, ניסו שבוע והורידו קטטר ולא הצליח להתפנות.
האם הניתוח הוא אפידורלי או כללי. נשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת הערמונית - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן15/11/2015שלום נועה
קיימצת אפשרות לנסיון גמילה נוסף תחת טיפול תרופתי מכוון אך הסבירות לגמילה חוזרת קטן עם מספר הנסיונות ותלוי על פרופיל ההשתנה בטרם אצירת השתן.
ניתן לבצע את הניתוח או בהרדמה כללית או בהרדמה ספינלית שהינה הרדמה כללית של פלג גוף תחתון שאולי עדיפה למטופלים עם מחלות רקע כלליות עם דגש למחלות ריאתיות.
בנפח הערמונית שציינת יש לשקול כריתה בגישה בטנית של האדנומה אם כי ישנן גישות נוספות כולל אידוי שאינן מבוצעות בבתי חולים ציבוריים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לניתוח בלוטת הערמוניתנועה14/11/2015
אבי בגיל 80 הגיע לעצירת שתן כרגע הוא אם קטטר עד הניתוח,
האם הניתוח מסוכן בגילו האם בבית חולים ממשלתי עושים לייזר או באידוי
גודל ערמונית 123 סמ"ק, האם אפשר לנסות עדיין בתרופות, ניסו שבוע והורידו קטטר ולא הצליח להתפנות.
האם הניתוח הוא אפידורלי או כללי. נשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לניתוח בלוטת הערמונית - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן26/11/2015שלום נועה
כישלון מגמילה מקטטר מפחית את הסיכוי לגמילה מחודשת.
ניתן לבצע הניתוח בהרדמה כללית או ספינלית לשיקול המטופל והמרדים. בגודל ערמונית כמצויין יש לשקול ניתוח בגישה פתוחה להוצאת כלל האדנומה. הניתוח האנדוסקופי הרוטיני המבוצע בבתי החולים הציבוריים - TURP - נעזר בחשמל לכריתת האדנומה ללצריבת הדימומים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור שלוםללא שם12/11/2015
קראתי באיסה פורום שמיקרוליטיאזיס כלומר הסיתיידות
באשכים אינו גורם לסרטן אשכים ואינו גורם לסיכון כזה כלל
והסיכון הוא בלי קשר כללי לטווח גיל צעיר בלי קשר לתופעה של הסיד
זה באמת נכון ? אין לי מה לדאוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטור שלום - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן12/11/2015שלום
זה נכון
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PSAמאיר11/11/2015
אני בן 68 אובחן אצלי לפני חודשיים מחסור בטסטרטרון והתחלתי לקבל משחת testomax 50 מ"ג.
בדיקת ה PSA שלי לפני התחלת הטיפול הייתה 1.38
ועכשיו היא1.8 האם לדעתכם זה בסדר ?
בתודה לתשובה
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PSA - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן12/11/2015שלום מאיר
בדיקת PSA מושפעת ממרכיבים שונים ולא רק מסרטן ערמונית כולל מהגדלה שפירה של הערמונית, דלקות בשתן ואפילו שפיכה בימים שלפני הבדיקה. לכן הייתי ממליץ לחזור על הבדיקה כולל בדיקה גופנית אצל אורולוג להערכת הערמונית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות בשתןשוש11/11/2015
שלום דוקטור פרידמן
אימי בת 78. בשנתיים האחרונות דלקות בדרכי השתן שלא מרפות. מטיפול אנטיביוטי אחד למשנהו. לפני שנה ספסיס. נוטלת באופן קבוע מקרודנטין למניעה. אובסטין קרם. חמוציות ופרוביוטיק. אולטרא סאנוד תקין עם שארית קטנה. בדיקה גניקולגית תקינה.
אימי היגיינית.אין סופגנים או דליפת שתן.
בדלקת היא מבולבלת עם לחץ דם גבוה , ללא חום לאחרונה. עקב בלבול נלקחה תרבית ללא מקרודנטין ( למשך 3 ימים) וצמחו גם אי קולי וגם קלבסיאלה .
מה המלצתך לטיפול או למניעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חוזרות בשתן - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן11/11/2015שלום שוש
זיהומים בדרכי השתן הינו ממצא שכיח. שתיה מוגברת, תכשירי חמוציות פעמיים ביום, התרוקנות שלמה, המנעות מעצירות והמנעות ממגבונים לחים ושטיפה אינטימית מוגברת עם דטרגנטים הפוגעים בפלורה הטבעית הינם מרכיבים חיוניים בטיפול מניעתי. טיפול אנטיביוטי תומך אחר יישקל רק בהתאם לסוג הצמיחה בשתן ולכן יש להיבדק גם עם רופא אורולוג שצריך לשקול גם בדיקה ציסטוסקופית של כיס השתן. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכים תמירים דוצ- צריכה מענה מקצועיאמי10/11/2015
בני בן חצי שנה . נולד עם 2 אשכים תמירים(שק ריק והיפופלסטי)
נומשו גבוה בתעלות . כ 1 סמ .בני מיועד לניתוח בגיל 9 חודשים .
שאלותיי
1. האם יש קשר בין אשכים תמירים דוצ
לפין קטן? רופא מטפל אמר שהגודל תקין אבל אני מרגישה שקטן ביחס לבני גילו.
2. מה ההבדל בין רופא אורולוג שמנתח לבין פרופסור שהוא כירוג?
מי עושה בפועל יותר את הניתוח הנל?
3. עשינו בדיקות אנדוקריניות מיום היוולדו. מראות שקיים טסטוסטרון תקין
האם בדיקות אנדוקריניות יכולות להעיד על פוטנציאל גודל הפין?
אודה לתשובתך המקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכים תמירים דוצ- צריכה מענה מקצועי - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן11/11/2015שלום אמי
באם פרופיל הורמונלי תקין אין צורך בטיפול בשלב זה - גודל הפין משתנה עם הגיל.
אשכים תמירים יכולים לרדת גם עצמונית ולכן העיכוב בניתוח.
פרופסור הינו תואר אקדמי ולכן אין בהכרח קשר למספר ניתוחים בכלל וניתוח זה בפרט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ureaplasma urealyticu hגל09/11/2015
שלום שלום אני חווה כאבים וצריבה בפין בעיקר בקצה וכמו כן בכלל הרגשה לא נעימה
באיזור (אין הפרשות )
נמצאו אצלי הממצאים הבאים ,ניתן לי דוקסילין שלא ממש השפיע על המצב .
האורולוג המליץ לי פשוט להרגע וזה יעבור.
בנתיים אמרו לי לחכות עד חודש הבאה ולערך בדיקות נוספות לראות אם יש שינוי.
השאלה שלי היא האם בדרך כלל התופעות הללו נשארותכל כך הרבה זמן וחולפות פשוט
מעצמן?.
לא יכול להיות שפשוט צריך אנטיביוטיקה אחרת ? ,האם נשמע סביר לחכות חודש עד
לבדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
גל09/11/2015לא ציינתי שגם ישנה צריבה ותכיפות במתן שתן
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUreaplasma urealyticu h - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן10/11/2015שלום גל
דלקות של השופכה והערמונית עלולות להימשך זמן רב וכן יש נטיה להישנות.
לרוב הדעיכה היא הדרגתית בכאבים ולא חולפים בבת אחת.
מומלץ לחזור על תרביות ולטפל בהתאם. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאוהד09/11/2015
בחודש האחרון סבלתי מכאבים בפין, דחיפות בהטלת שתן, הרגשת צריבה לאחר הטלת שתן וכאבים בבטן.
עשיתי בדיקות דם, בדיקות שתן ואולטרה סאונד (כליות ושתן) והכל נמצא תקין.
לפני שבוע הייתי אצל אורולוג והוא אמר לי שמדובר בדלקת הערמונית, ואמר לי לקחת אופלוקסצין פעמיים ביום למשך 20 יום.
בימים האחרונים המצב השתפר.. אין לי כבר כאבים בפין, מבחינת הטלת שתן הכל תקין, רק מדי פעם יש לי קצת כאבים בבטן ובצדדים.
האם אני צריך להמשיך לקחת את הכדור פעמיים ביום? ולהמשיך לקחת 20 יום כמו שהוא אמר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן10/11/2015שלום אוהד
מאחר ויש הטבה מומלץ להשלים קורס טיפולי כפי שהמליץ הרופא המטפל שלך. באם יש לך השגות - כדאי להתייעץ עימו. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש דרך לטפל בהם לצמיתות?ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום07/11/2015
שלום רב. שמי ירון גבר כבן 30 נשוי פלוס תינוק בן שנה וארבעה חודשים.
לפני שהתחתנתי התגלה אצלי קונדילומה בפין, הוסבר לי ולאישתי שזה מדבק. את הגידול המסיבי הורידו לי בניתוח ואת הגידולים הקטנים בהקפאה/צריבה חשמלית וטיפות לשימוש ביתי. מפעם לפעם הגידולים הקטנים שבים ומטופלים שוב ושוב. האם יש דרך לטפל בהם לצמיתות? אישתי אגב התחסנה לווירוס הפפילומה. לא נצפו אצלה עד כה גידולים. נשואים כבר 3 שנים. בנוסף לפני כשנה לפתע ביקש ממני רופא עור ומין שלי לעשות בידקת PCR. התגלה כלמידיה ואוראופלסמה פרבום. נטלתי דוקסילין 100, פעמיים ביום ל10 ימים. כעבור חודש בערך שוב נבדקתי והתגלה רק אוראופלסמה פרבום. הומלץ שוב על דוקסילין באותו אופן. לא נטלתי. כעבור מספר חודשים עקב תחושת צריבה בשתן וטיפטוף שלא היה מעולם בסוף ההשתנה, נבדקתי שוב ושוב פרבום התגלה. האם מומלץ לטפל בפרבום או רק כשמתגלה אורליטיקום? האם עליי לעשות בדיקת דלקת אשכים וערמונית?
תודה רבה ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוראופלסמה פרבום - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן12/11/2015שלום ירון
טיפול חוזר מומלץ באם ישנם תסמינים שמפריעים לך. לא בהכרח כי התסמינים יחלפו עם נטילת האנטיביוטיקה. בדיקה גופנית מומלצת אצל אורולוג ולפי הממצאים שלו הוא יחליט על הצורך בהמשך בירור וטיפול. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)