מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן שלפוחית השתן - בהמשך להודעותייעל07/09/2015
שאלה נוספת - עברתי את הניתוח ב-1.9 ונקבע לי טיפול ראשון ב-7.10
אני חוששת שזה יותר מידי זמן. האם ניתן לקבל טיפול ב-16.9 ולאחר מכן להמשיך ב-7.10 (החגים משבשים את לוח הזמנים) האם מותר לעשות הפסקה למשך3 שבועות ולהמשיך שוב מה-7.10 כרגיל אחת לשבוע?
בתודה מראש וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שלפוחית השתן - בהמשך להודעותי - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן07/09/2015עדיף לעשות את הטיפולים כמקשה אחת ללא הפסקות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שלפוחית - לד"ר פרידמןיעל06/09/2015
ד"ר פרידמן היקר.
הרבה תודה על תשובתך. הרגעת אותי.
מאחלת לך שנה טובה, בריאה, פוריה ומוצלחת לך ולבני ביתך
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שלפוחית - לד"ר פרידמן - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן06/09/2015תודה. שנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בשלפוחית - המשך להודעה הקודמתיעל05/09/2015
בהמשך להודעתי רציתי לציין גם שהיה רשום שלפוחית השתן עם דופן לא סדירה -
האם בהמשך לתוצאות הביופסיה, יש לזה השלכות?
כמו כן כיצד יודעים שזה לא עבר בדם ולבלוטות הלימפה. האם לא צריך לעשות בדיקות נוספות?,
שוב תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן בשלפוחית - המשך להודעה הקודמת - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן06/09/2015שלום שוב
בתום השטיפות מבצעים הערכה חוזרת של המצאות הנגעים גם ע"י ציסטוסקופיה חוזרת. מומלץ גם שתהיי בקשר עם האורולוג המפנה שלך על-מנת שיעדכן אותך לגבי המשך המעקב בתום השטיפות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בשלפוחית השתן - אנא תשובה דחוףיעל05/09/2015
שלום רב,
בת 62. בדוח נתוח מה-1.9 נמצא:שופכה תקינה, רירית טרבקולרית, לטרלית לפיה הימנית גידול פפילרי 1*1.5 שיטחי וכן גידול שיטחי בדופן אחורי מימין. פיות זוהו תקינות. תשובת הביופסיה:התקבלה צנצנת ובה מספר פרורי רקמה בנפח 0.1 סמ"ק:
bladder, transurethral resection:
-papillary urothelial carcinoma, low-grade
-no evidence of invasion
-muscularis propria not present
נאמר לי שעלי לקבל בהמשך שיטפות שהפעם הראשונה תהיה רק בעוד 5 שבועות
1. האם הטיפול הראשוני לא רחוק מידי?
2. מדוע הרופא לא ציין את הגודל של הגידול השני שהיה בדופן האחורי
3. בציסקוסקופיה שנעשתה לפני הניתוח הרופא ראה רק את הגידול 1*1.5 ולא ראה את השני. האם יתכן מצב שגם בניתוח יכול להתפספס חלילה גידול שלא נראה
4. האם לא כל רקמת הגידולים נשלחת בשלמותה לבדיקה כי צויין שנבדקו מספר פרורי רקמה.
5. האם הממצאים שנתגלו מהווים סיכון חיים
בתודה מראש ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן בשלפוחית השתן - אנא תשובה דחוף - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן06/09/2015שלום יעל
אנא הפחיתי חרדות מליבך
מדובר בסוג גידול בעל פוטנציאל התקדמות נמוך ביותר לשכבות עמוקות יותר ופוטנציאל סיכון החיים שלו הינו אפסי, השטיפות נועדו למנוע הישנות ולטפל גם באם נותרו שאריות גידול או תאי גידולים מיקרוסקופיים, משך הזמן הוא סביר כי יש צורך בהחלמת והצטלקות איזור הכריתה טרם תחילת השטיפות, הגודל של הגידול השני היה זניח ביחס לראשון ולכן אולי גודלו לא הוזכר. שנה טובה ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אחרי TURPavinur02/09/2015
לצוות רופאים שלום
אני בן 70. לפני כ-5 חודשים עברתי ניתוח TURP . כמעט מיד אחרי ניתוח הרגשתי שיפור בזרימה אם כי עדיין נאלצתי לקום בלילה מס' פעמים. קיוויתי שגם עניין הזה יסתדר.
לפני כחודש( 4 חודשים אחרי ניתוח) התחלתי להרגיש באופו הדרגתי התפתחות של מעין חסימה . בעיה זו מציקה במיוחד בלילה כשאני מתעורר לצורך מתן שתן ועד שהוא יוצא...
ביום העכוב הוא לא גדול.
מה יש לי ? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אחרי TURP - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן03/09/2015שלום אבינור
הניתוח שעברת משפר בעיקר את פרופיל הזרימה - מפחית היסוס התחלתי, משפר את עוצמת הזרימה ומפחית את הטפטוף. לעיתים לאחר מספר חודשים יש גם הקלה במידת התכיפות בהטלת שתן ביום ובלילה.
באם אתה מרגיש החמרה בעוצמת זרם השתן, עליך לפנות לאורולוג להשלמת בירור דוגמת בדיקות שתן לשלול דלקת, סונר דרכי שתן לאמוד שארית שתן ובדיקת פלומטריה להערכת עוצמת הזרם. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון זינט לדלקת גרון ודרכי השתןיעל02/09/2015
חליתי בדלקת בדרכי השתן וכן בדלקת בגרון (סטרפטוקוקים) בו זמנית. קיבלתי זינט 500 מ"ג פעמיים ביום לשבוע.
האם במקרה שלי המינון אמור להיות ל-10 ימים?
האם זינט יכול לטפל גם בסטרפטוקוקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון זינט לדלקת גרון ודרכי השתן - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן03/09/2015שלום יעל
זינאט יכול לטפל בסטרפטוקוקים באם לפי בדיקת הרגישות הם רגישים לתרופה.
אין הבדל משמעותי בין טיפול ל- 7 או 10 ימים כל עוד הוא נלקח בצורה רציפה פעמיים ביום. רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה בפי הטבעתפחדן29/08/2015
שלום רב,
אובד עצות..אני בברלין בשבועות האחרונים. אני גיי, אבל לא מקיים יחסים אנאליים בכלל. ביקרתי בסאונה של גייז ובג׳קוזי התעסקתי עם בחור (סליחה על השיתוף) ותוך כדי נגיעות הוא ניסה להחדיר לי אצבע לפי הטבעת בזמן שאנחנו בג׳קוזי. באותו יום ואפילו יום למחרת הרגשתי לא נוח שם למטה. יומיים אחריי כבר הרגשתי גולה כזאת. הגולה גדלה (פנימית) וכנראה שהייתה טחורים..כי זה עבר אחרי שבוע אבל היום שלושה שבועות אחרי, הרגשתי במקלחת מעין בליטה קטנה נראה לי באיזור אחר מהטחורים עדיין פנימית אבל יותר קרוב לבחוץ..חשבתי שזה הטחורים אבל מנגיעה באיזור זה לא קרוב אליהם, פשוט גדל מעט פנימה מהפתח! אני חושש שזה קונדילומה? מקריאה באינטרנט הבנתי שזה מדבק מעור נגוע.
לא ממש הרגשתי או מרגיש את זה.. פשוט במקרה במקלחת חשתי בזה.
אני בלחץ אטומי! יש מצב להידבק בקונדילומה מנגיעה בתוך ג׳קוזי שהריח מכלור?
לא עשיתי ביטוח רפואי לנסיעה הזאת ואני כולי מדוכא! . איך אדע אם מדובר בחלק מהטחורים או במחלת מין? בבקשה ענו לי. יש לי עוד חודש וחצי עד שאני חוזר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולה בפי הטבעת - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן30/08/2015שלום רב
פנית לפורום אורולוגיה שבודק בבעיות בדרכי השתן
בכל מקרה, על פניו זה נשמע כטחור ולא בעיה אחרת. עם חזרתך כדאי להיבדק ע"י רופא כירורג או פרוקטולוג. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות עקשניות בדרכי השתןגילה22/08/2015
שלום רב,
במשך 5 החודשים האחרונים היו לי 5 דלקות בדרכי השתן. כל פעם קיבלתי טיפול אנטיביוטי של 250 מג של זינט למשך 5 ימים, בטיפול האחרון קיבלתי 500 מג למשך 7 ימים. אחרי הטיפול האנטיביוטי התרבית יוצאת נקייה. בין לבין יש תחושת אי נוחות בוגינה.
אני ובן זוגי בשנים האחרונות משתמשים בקונדום ומקפידים על הגיינה לפני ואחרי המין, אני שותה חמוציות ונוטלת פרוביוטיקה.
ניגשת לUS דרכי שתן וכליות ואורולוג עוד שבועיים ומאוד מתוסכלת מהמצב, אשמח לשמוע הצעות לסיבה שבגינה הדלקת חוזרת שוב ושוב והצעות לפעולות נוספות שניתן לעשות כדי למנוע את חזרתה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות עקשניות בדרכי השתן - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן23/08/2015שלום גילה
דלקות בדרכי שתן אצל נשים הינן תופעה נפוצה ויש נשים שיותר מועדות לכך.
כמובן יש להשלים את הבירור המתוכנן לך בקרוב ובמקביל לברר מה סוג החיידק שצומח בזמן הדלקות.
קיים טיפול מניעתי קבוע שכולל שתיה מוגברת של כמויות קטנות בתדירות גדולה, שימוש בתכשירי חמוציות פעמיים ביום, המנעות מעצירות, שימוש במשחה אסטרוגנית מקומית, המנעות משטיפה אינטימית עם סבונים דטרגנטיים ויותר עם מים.
אם כל זה לא יצלח אזי השלב הבא הינו טיפול אנטיביוטי מניעתי.
תוכלי לפנות ליעוץ אורולוגי לקבלת פרטים נוספים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע אצל אדם עם קוצב לבעבאדי פישל או22/08/2015
שלום רב
הייתי מעוניין לדעת איפה ניתן לבצע באופן פרטי ניתוח בקע
לאדם עם קוצב לב
הבקע הולך וגדל ואנו חייבים לפעול
אשמח לתשובה מהירה והסבר איפה
תודה אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע אצל אדם עם קוצב לב - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן23/08/2015קיימים סוגי בקע כמו גם מספר סוגי קוצב לב. המרכיב המרכזי אינו הקוצב אלא מצבו הכללי של המטופל והאם מחלות הרקע שלו מצריכות נוכחות טיפול נמרץ לגיבוי. תוכלו ליצור קשר עם כירורג כללי דרך החלק המושלם של קופת החולים על-מנת שילח אותו לביקורת רופא מרדים להערכת מצבו הבריאותי. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירונייהא16/08/2015
שלום ד"ר,
אני בן 30.
מזה מס' חודשים סובל מתחושה של מעין שרשרת קשה לרוחבו של הפין מימין.
נראה לי שהופיעה לאחר אוננות מאומצת (סובל מבעיות זקפה, תחושה ושפיכה מעוכבת כתופעות לוואי של אנטי-דפרסנטים).
נבדקתי היום ע"י אורולוג מומחה שהתרשם כי "אכן פלק רוחבי - הסתיידות בכלי דם? לדבריו עם כאב. ביקורת ב2/2016, יתכן ומדובר בפרונייה."
כעת הציע שלא לעשות כלום, אפילו לא US.
האם אין טיפול שכדאי לקחת במידה וקיים חשד לפרונייה על מנת לעצור את המחלה או לעכב אותה?
לגבי זקפה, יש לי קשיים בזקפה מזה שנים בגלל האנטי-דפרסנטים אך אין עקמת.
בנוסף, האם אורולוג כללי הוא הכתובת, או שמא יש הגיון להתייעץ גם עם אורולוגים שמתמחים בתפקוד מיני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירונייה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן17/08/2015שלום רב
אמנם ישנם טיפולים פומיים (דרך הפה) וכן הזרקות ישירות לתוך הפלאק אך יעילותם לא הוכחה. קיימים גם טיפולים של גלי קול חיצוניים אך הטיפול אינו כלול בסל ויעילותם גם כן מוגבלת. לרוב הטיפול האופטימלי בפורניה הינו טיפול ניתוחי ורק באם קיימת עקמת שלא מאפשרת חדירה. תמיד תוכל גם להתייעץ עם אורולוג שעוסק בתפקוד מיני לגבי הפרעותיך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאגר נוזל בסיטיניר13/08/2015
בסיטי ע"ש מותני גילו כי יש לי פריצת דיסק
בנוסף הוסיפה המפענחת הערה -
"לציין מאגר נוזל אחורית לשלפוחית בינה לבין הרקטום 3.8*3.7 ס"מ רחב יותר בבסיסו שטיבו לא ברור - לקורלציה עם קליניקה וסונר "
מה יכול להיות מאגר הנוזל הזה?
נשלחתי להמשך טיפול סיטי בטן
אני כבר בחרדות מכל הבדיקות האלה - אשמח לתגובה
האם זה נחשב לגוש או לציסטה או לנוזל חופשי?
הרופא לא ממש הבין את הכתוב ואמר שזה יכול להיות גם שתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאגר נוזל בסיטי - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן13/08/2015שלום ניר
יש צורך בהסתכלות ישירה של ההדמיה כדי להבין במה מדובר. ממליץ כי תפנה יחד עם הסונר לאורולוג כדי שיוכל לחוות את דעתו. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאגר נוזל
ניר14/08/2015האם זה נחשב לממצא חריג?
הניסוח לא היה ממש ברור לרופא
האם זה נוזל מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאגר נוזל - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן17/08/2015שלום ניר, הניסוח לא ברור גם לי ולכן זה דורש הסתכלות ישירה של הצילומים על ידי אורולוג על מנת להבין לגבי טיבם. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת סיטי בטן
ניר23/08/2015בעקבות פריצת דיסק וכאבי תופת באזור האשכים נשלחתי לסיטי ע"ש מותני שם ראו נוזל באזור השלפוחית - נשלחתי לסיטי בטן - בסיטי בטן הכל תקין מלבד - עיבוי דופן קדמי של שלפוחית השתן אשר טיבו אינו ודאי ייתכן ונובע מתמט של החלק הקדמי של השלפוחית בלבד אך לא ניתן לשלול אתיולוגיה אחרת. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת סיטי בטן - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן23/08/2015שלום ניר
משמעות העניין היא ככל הנראה שהנוזל הקודם היה תגובתי והוא נספג ונעלם.
נוכח העיבוי בכיס השתן השלמת הבירור כרוכה בהסתכלות ישירה לתוך הכיס - בדיקה שנקראת ציסטוסקופיה. עליך לתאם זאת עם אורולוג. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
ניר24/08/2015האם העיבוי מסוכן? חריג? סך הכל עברתי את כל הבדיקות גם הצילןם סיטי וגם בדיקות דם וגם בדיקות דיפרנציאל...
שם היה רק crp טיפה גבוה 10
האם זה תופעה ידועה?
יש לי תור עוד שבוע לאורולוג
אני מודה לך על העזרה וההסברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן25/08/2015שלום
העיבוי אינו מסוכן אך דורש בירור אצל אורולוג. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר פרידמן
ניר25/08/2015ד"ר פרדימן תודה רבה על ההסברים המקצועיים ועל האדיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לרופא שענה אך יש לי עוד שאלהחסוי12/08/2015
השאלה שלי היא למה קורה שנוצרות ציסטות ביותרות האשכים ?
מה הסיבה להיווצרותם ?
זה סתם חלק עור מיותרת האשך או גוש שמהווה סכנה ?
תודה רבה לחוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה לרופא שענה אך יש לי עוד שאלה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן12/08/2015שלום רב. ציסטות נפוצות בחלקים שונים של הגוף ונגרמות מהתנוונות הדרגתית של חלק מהרקמה הפעילה והצטברות נוזל בתוכם. ציסטות באופן כללי אינם דורשות מעקב או טיפול אלא רק אם הן מזדהמות או מדממות לתוכן וגורמות לתסמינים. בכל מקרה נדרש מעקב אורולוגי לאפיין כי מדובר בציסטות פשוטות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפרוסטטה בחצי האי קרים רוסיה.דוד11/08/2015
ד"ר עמוס שלום רב,
אני בין 40, סובל מפרוסטטה כבר שנים רבות, עברתי מדי פעם טיפול האנטיביוטיקה וזה פותר את הבעיה רק באופן זמני.
הרופא מטפל שלי הציעה לי טיפול בחצי האי קרים, מרפאת יורמינו בעיר סאקי , כפי שהוא טוען הטיפול שם על ידי אמבטיות חמות, טיפול בבוץ וכדומה...
הטיפול לשבועיים, הרופא מבטיח שהטיפול עושה פלאים היש כ-70 אחוז הצלחה.
האם שמעתם על זה, האם זה נשמע הגיוני?
הרופא מאד מתעקש לעבור את הטיפול שם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, השם ד"ר עמוס נרשם בטעות
דוד11/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בפרוסטטה בחצי האי קרים רוסיה. - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן11/08/2015שלום דוד
לצערי לא ידוע לי על האתר הזה ולא נרשמו בספרות המקצועית דיווחים אמינים על אמינות מוכחת. כל טיפול לגוף ולנפש מרגיע לפרק זמן מסויים וככל הנראה זה גם לא מזיק. שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקישור לאתר
david11/08/2015קודם כל תודה על התגובה,
אולי זה יעזור להבין מה זה
קשה להגיע להחלטה בלי עוד חוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש מקום דומה לטיפול בארץ
david13/08/2015האם יש מקום דומה לטיפול בארץ או בחו"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש מקום דומה לטיפול בארץ - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן13/08/2015לא ידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת סטנט מהשופכן בציסטוסקופיהברק09/08/2015
שלום,
אני בן 24, בריא בדרכ.
לפני כשבועיים וחצי עברתי ארוטרוסקופיה בהרדמה מלאה להוצאת אבן חוסמת מהשופכן. האבן שנתקעה יצרה בצקת וכתוצאה מזאת הוכנס לי תומכן(סטנט) מהכיליה לשופכן. כתןצאה מהפרוצדורה סבלתי כ 3 ימים מכאבים במותן, שתן דמי שחלף ואי נוחות .
היום, לאחר כשבועיים וחצי הוציאו לי את הסטנט בציסטוסקופיה בהרדמה מקומית (אלחוש). כעת אני חש בכאב מידי פעם במותן (צד שהיה הסטנט) וצריבה ואי נוחות בעת מתן שתן. השתן אינו דמי ואין לי חום.
מספר שאלות :
1. מתי הכאבים, הצריבה ואי הנוחות במותן אמורים לחלוף ?
2. האם יש צורך להיות תחת אנטיביוטיקה בימים האלו? (קיבלתי כדור אחד של אנטיביוטיקה בסמוך להוצאת הסטנט)
3. מתי אוכל לחזור לפעילות גופנית ?
4. מתי יש צורך לבצע בדיקת שתן , תרבית וus כליות ודרכי השתן למעקב אחר הפרוצדורות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת סטנט מהשופכן בציסטוסקופיה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן10/08/2015שלום ברק
הכאבים עלולים להימשך מספר שבועות וחשוב לעקוב באם יש הטבה והקלה בכאבים ביחס לכל שבוע חולף. אם יש בחמרה - יש צורך בבדיקה רפואית חוזרת. מומלץ כבר עתה לחזור על בדיקות דם ושתן ורק באם יש זיהום בשתן - לטפל אנטיביוטית. סונר מומלץ לחזור 4-6 שבועות לאחר ההוצאה לאמוד שהנפיחות (הידרונפרוזיס ) חלפה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה ביותרות האשכיםחסוי07/08/2015
היי רופא אורולוג אמר לי
שציסטות ביותרות האשכים הם בעצם חלק מיותרות האשכים
כלומר יותרת האשך זה צינור ארוך ומפותל באורך 14 מטרים
שמיצטמצם ל2 ס''מ
ולפעמים יוצאות ציסטות בגלל השכבות המיקרוניות הדקיקות
ושזה לא גורם לפגיעה באיכות הזרע או הפוריות
ושגם מיקרוקלציפיקציות הן חסרות חישבות
הוא צודק ? אפשר להיות רגוע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה ביותרות האשכים - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן09/08/2015בוקר טוב
ציסטות ביותרת האשכיים כמו גם מיקרוקלציפיקציות הינן תופעות שכיחות ואינן משפיעות על איכות הזרע. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)