מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת אולטרא סאונד צוואר - עזרהשרית23/07/2012
להלן תוצאות בדיקת US צוואר של בעלי (בן 44).
אציין כי הבדיקה נעשתה כשיגרה (לבדיקת מצב בלוטת פאראתאירואיד מאחר שבעלי מושתל כליה, חולה אי ספיקת כליות לשעבר) ולא בגלל תלונה ספציפית.
אודה לכם אם תוכלו לעזור בהבנה של משמעות תוצאות הבדיקה שלהלן.
המון תודה מראש !
:אונה ימנית
.אורך: 5.0 ס"מ
.רוחב: 2.1 ס"מ
.עומק: 1.4 ס"מ
,ברובה מרקם אחיד. בקוטב התחתון הודגמו מספר תהליכים היפואקוגניים בגדלים שונים
.הדומיננטי 1.1*0.5 ס"מ
:אונה שמאלית
.אורך: 5.2 ס"מ
.רוחב: 2.1 ס"מ
.עומק: 1.1 ס"מ
,ברובה מרקם אחיד. הודגמו מספר תהליכים היפואקוגניים קטנים
.בגודל עד 0.5 ס"מ
.איסטמוס: אינו מעובה. משמאל הודגם תהליך היפואקוגני 0.3 ס"מ
.בצוואר שמאלי תחתון הודגמה בלוטת לימפה מוגדלת 0.9 ס"מ עם מבנה שמור
.מימין אין עדות להגדלה של בלוטות לימפה
.לא הודגמו בלוטות פרא טירואיד מוגדלות
.להמשך בירור לפי שיקול קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטרא סאונד צוואר - עזרה - תגובה
פרופ` אבירם נצר23/07/2012שרית שלום רב,
את ובעלך יכולים להיות רגועים. אין מקום לדאגה. מדובר בזפק רב קישרייתי אשר עפ"רב אינו קשור בממאירויות בד"כ.
לדעתי יש צורך במעקב אולטרה סאונד בלבד. רק במידה שאחת הקישריות מראה גדילה מתקדמת, יהיה צורך בבירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על התשובה המהירה והמרגיעה
שרית24/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה בבלוטות הרוקטלי15/07/2012
למכר שלי התגלתה אבן! קטנה באחת מבלוטות הרוק מה גרם לחצי מהפנים שלו להתנפח
הוא כרגע בבית החולים ומקבל טיפול
רציתי לשאול איך יתכן שנכנסה לו לשם אבן מבלי שהוא שם לב? האם זה יכול לקרות לכל אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה בבלוטות הרוק - תגובה
פרופ` אבירם נצר16/07/2012טלי שלום,
לא נכנסה לחברך שום אבן. פשוט נוצרה אבן מהפרשות צמיגות של בלוטת רוק, בדיוק כמו שנוצרת אבן בדרכי השתן או המרה.
הטיפול הוא בשלב ראשון להוריד את הבצקת והדלקת מסביב כדי לאפשר פליטת האבן או הוצאתה בהמשך.
אין כל מקום לדאגה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות בבלוטות הרוק
ניר27/01/2014חזרתי כרגע מרופא אף אוזן גרון שאיבחן את הנפיחות שנוצרה לי (תוך יומיים) כחסימה בבלוטת הרוק התת לשונית בצד שמאל.
מרשם לאוגמנטין 875 מל פעמיים ביום ל10 ימים.
שכחתי לשאול את השאלה הפרקטית ביותר...איך מתנהגים ועוזרים לדבר הזה לעבור ?
מה אוכלים ומה לא אוכלים, האם ישנם כללי עשה ואל תעשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות בבלוטות הרוק - תגובה
פרופ` אבירם נצר28/01/2014ניר שלום,
מומלצת שתיה מרובה, לגימה של מיץ לימון שמגביר את הפרשת הרוק ולעיתים יש מקום לשימוש בתרופות מכייחות (כגון מוקוליט או סירן) למס' ימים כדי להפוך את הרוק למימי יותר.
בהמשך כנראה שיהיה צורך לבצע אולטרה סאונד של בלוטת הרוק כדי לבדוק אם אין אבן בבלוטה ואף לשקול הכנסת סיב אופטי לצינור ההפרשה של הבלוטה.
תתייעץ על כך עם רופא הא.א.ג. המטפל בך.[\
בברכת החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות בבלוטות הרוק - תגובה
פרופ` אבירם נצר28/01/2014ניר שלום,
מומלצת שתיה מרובה, לגימה של מיץ לימון שמגביר את הפרשת הרוק ולעיתים יש מקום לשימוש בתרופות מכייחות (כגון מוקוליט או סירן) למס' ימים כדי להפוך את הרוק למימי יותר.
בהמשך כנראה שיהיה צורך לבצע אולטרה סאונד של בלוטת הרוק כדי לבדוק אם אין אבן בבלוטה ואף לשקול הכנסת סיב אופטי לצינור ההפרשה של הבלוטה.
תתייעץ על כך עם רופא הא.א.ג. המטפל בך.[\
בברכת החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכתרפיהאסא04/07/2012
מה עדיף לטיפול קרינתי לאחר ניתוח הסרת גידול בלשון : ברכתרפיה או קרינה חיצונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכתרפיה - תגובה
פרופ` אבירם נצר04/07/2012אסא שלום,
אני ממליץ שתתייעץ על כך עם האונקולוג המטפל בכך. הטיפול המיטבי נקבע לפי מיקום הגידול, מימדיו קרבתי לאיברים חיוניים וכד'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פלסטי אחרי הסרת גידול מהצווארעמית04/07/2012
כמה זמן אחרי ניתוח שבו הסירו גידול מהצוואר אפשר לעשות ניתוח פלסטי משחזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פלסטי אחרי הסרת גידול מהצוואר - תגובה
פרופ` אבירם נצר04/07/2012עמית שלום,
זה תלוי אם עברת הקרנות לאיזור. אם לא, הייתי מחכה לפחות כשנה עד שהצלקת מגיעה למצבה הסופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי כאבים חדים בצוואריעקב21/06/2012
אחייני, בחור ישיבה בן 24 סובל כחודש מהתקפי כאבים חדים בצוואר שמאל, מתחת ללסת בקו האזן.ההתקף דומה להתכווצות שריר ונמשך כ-30-60 שניות ובמהלכו, יש לעיתים אפילו קושי בדיבור.
בחדש האחרון,תדירות הכאבים הלכה וגדלה וכיום הם מופיעים לפעמים כל 5-10 דקות בעיקר בתנועת ראש. התופעה התחילה לפני 3 שנים עם הפסקות.נבדק כבר ע"י : נוירולוג,אורטופד,א.א.ג ועשה גם C.T ולא נמצא הגורם לכאבים.
יש לציין, שבמהלך השינה התופעה לא מורגשת, אבל כאשר מתעורר וזז הכאב חוזר.
מה זה יכול להיות ? אני מדגיש כי מדובר בהתקפים ולא בכאב מתמשך.
המשפחה חסרת אונים למי לפנות בבקשת עזרה. נודה מקרב לב להמלצה על אבחנה אפשרית ואפשרויות הטיפול.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי כאבים חדים בצוואר - תגובה
פרופ` אבירם נצר22/06/2012יעקב שלום,
יתכן שמדובר בבעיה עצבית או שרירית שגורמת למיחושים. יש מקום להערכה חוזרת של מקור הכאב ע"י א.א.ג. ואחריה, יתכן שיש מקום לשקול הזרקה מקומית למקום האחראי לכאב.
אולי יש מקום להפנותו למרפאת כאב.
בתקווה להחלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים חדים בצואר
יעקב22/06/2012תודה רבה על התשובה המפורטת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על ממצא רפואיbafi13/06/2012
לפני שנים אחדות עשיתי בדיקה טומוגרפית ממוחשבת של המוח, הממצא היה ''מנינגיומה קטנה (7 מ'מ) פאראסגיטאלית ימנית גבוהה (חתך 26) אשמח לקבל הסבר של הדיוטות שאינם רופאים, עלי לציין שחליתי גם בסרטן של בלוטת התריס שהוסרה עקב הגידול.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר על ממצא רפואי - תגובה
פרופ` אבירם נצר14/06/2012שלום רב,
מדובר בגידול שפיר של מעטפות המח. לפי תאורך, הגידול זעיר. כנראה שצריך לעקוב אחריו אחת לשנה בערך באמצעות בדיקת MRI.
אני מציע שתהיי במעקב נוירוכירורגי/נוירולוג.
תהיי בריאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בראש שמורגשת בנגיעהפרופ` אבירם נצר05/06/2012
שלום, הבחנתי הרגע שיש לי בלוטה בראש בצד שמאל למעלה..
לא רואים אותה , אבל אם נוגעים מרגישים בה, אני לא חושבת שזה מכה,
אני ממש מפחדת, זה יכול להיות גידול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בראש - תגובה
פרופ` אבירם נצר05/06/2012לימור שלום,
כנראה שלא מדובר בגידול, אך אני ממליץ שתגשי לרופא המשפחה שלך, הוא כוון יכוון אותך להמשך בירור או טיפול במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן החלמהשי03/06/2012
כמה זמן החלמה מניתוח להסרת שוונומה? ומה סיכויי ההצלחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן החלמה - תגובה
פרופ` אבירם נצר03/06/2012שי שלום,
אני זקוק לפרטים נוספים. כגון מיקום השוונומה, איזה עצב היא תופסת. גודלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהלי19/05/2012
עקב צרידות והימצאות פוליפ ענק במיתר קול מדומה מימין לפני מספר ימים בוצע לי סיטי בחתכים הגבוהים מודגמת הפתעבות פוליפואידית של הרירית בגת הלסת מימין ומלאות של תאי האתמואיד
המבנים האנטומיים של האורופרינקס והנזופרינקס שמורים
מודגם תהליך פוליפואידי בקוטר של כ1 ס"מ קרוב לוודאי ממקור מיתר הקול המדומה מימין משתרע קרניאלית לכיוון הסינוס הפרירפורמיס מימין עם היצרות של עמוד האוויר.
קיים רושם שהתהליך עובר את הקומיסורה הקדמית
בנוסף מספר נגעים היפרדנסיים בקוטר של עד כ7 מ"מ באיזור היהיפופארינקס
אין עדות לאדנופתיה צווארית
בלוטת התריס עם מוקד היפודנסי קטן לא ברור האם מדובר בתהליך ממקור בלוטת התריס או פארה תארואיד .
לסיכום תהליך חשוד כשאתי,קרוב לוודאי ממקור מיתר הקול המדומה מימין כמתואר.
יש לי תור בשני במרפאה של בית החולים בני ציון שאלתי היא האם זה יכול להיות סרטני?? בבקשה תשובה כנה
ואיזה טיפולים יש ? בבקשה אני אובדת עצות אודה על התייחסותך יש לציין שאני בת 28 לא מעשנת ולא שותה ואלרגית אסמטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ` אבירם נצר20/05/2012לי שלום,
תהיי רגועה. ראשית, אין כנראה שום קשר בין הממצאים בסינוסים, בלע ובבלוטת התריס.
שנית, הפוליפ בבית הדיבור, לפי גילך, סביר להניח שאינו ממאיר.
אין ספק שתזדקקי לכריתת הפוליפ, אך לפי מה שאת מתארת, נראה לי שלא מדובר בממאירות.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדנה07/05/2012
רציתי לברר האם כל גידול בראש יהיה מלווה בכאבי ראש? האם כאבי ראש בגלל גידול שונים מכאבי ראש אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר יהב אורון07/05/2012טלי שלום,
לא כל גידול בראש ילווה בכאבי ראש.
כאבי הראש הנובעים מגידול הינם בדרך כלל קשים ועזים, מלווים בבחילה או בהקאה, ולעיתים מעירים מהשינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקום שעושה ניתוחי קטרקט לבעלי גיבנתרוסלנה28/04/2012
שלום רב, אני מקווה שאני מפרסם את השאלה בפורום הנכון.
לסבתא של חברה שלי יש גיבנת קשה מאוד והיא זקוקה לניתוח קטרקט.
חברה שלי ביררה בביה"ח לניאדו בנתניה מספר פעמים והבטיחו לה שאין שום בעיה ושהם מבטיחים לה שיש להם את כל הכלים להתמודד עם הבעיה הזו.
ברגע האמת הסבתא הגיעה לניתוח ובחדר הניתוח לא הכינו שום כלים ושום התאמות לבעיית הגיבנת של הסבתא.
הסבתא לא מסוגלת לשכב על הגב כשהגב שלה נוגע במיטת הניתוח והראש מאוד רחוק וזה גרם לה סבל רב.
הרופא החליט שהוא לא מוכן לנתח את הסבתא בתנאים האלו ושלח אותה הבייתה,
ביה"ח שיקר בנוגע להבטחה שכללה התמודדות עם הבעיות שהוצגו בפניו טרם הניתוח.
מאז אנחנו מחפשים בית חולים אמין שיש לו ניסיון עם התמודדויות עם ניתוחים שדורשים שכיבה מצד החולה כאשר לחולה יש גיבנת חדה וקשה מאוד שאינה מאפשרת שכיבה על הגב בלי עזרים מיוחדים.
כמו כן הסבתא סיעודית וזקוקה לכיסא גלגלים על מנת להתנייד, אין באפשרותנו להכניס אותה לרכב רגיל (נניח מונית) ואנחנו זקוקים לרכב מיוחד על מנת להסיע את הסבתא לבית חולים.
בד"כ מה שאנחנו עושים במקרה כזה זה פשוט להזמין אמבולנס אבל זה עולה הון תועפות במצטבר כשצריך להסיע את הסבתא ממקום למקום.
האם קיים פתרון זול למקרים כאלו?
האם מישהו יודע אם ארגון כלשהו בסגנון יד שרה אולי מסוגל לספק תמיכה לסוגייה הבעייתית הזו באופן ספציפי?
מקווה מאוד לקבל מענה על 2 השאלות ששאלתי כאן.
מיכאל קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקום שעושה ניתוחי קטרקט לבעלי גיבנת - תגובה
פרופ` אבירם נצר28/04/2012מיכאל שלום רב,
לצערי פורום זה אינו עוסק במחלות עיניים. נא תיכנס לפורום של עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על ניתוח באיזור ראש בגיבנת
מיכאל28/04/2012שלום דר אבירם נצר, בעיקרון השאלה שלי לא הייתה בכלל על ניתוחי עיניים במהותה אלא הייתה על סוגיית ביצוע ניתוחים באיזור הראש בשכיבה על מטופלים שלא מסוגלים לשכב בלי תמיכה ואילו בתי חולים בארץ מסוגלים לספק את אותה תמיכה בזמן ניתוח.
אבל אוקי, אשאל שוב את אותה השאלה בפורום שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על ניתוח באיזור ראש בגיבנת - תגובה
פרופ` אבירם נצר28/04/2012מיכאל שלום,
נראה לי שבכל אחד מבתי החולים הגדולים ישנו ציוד המאפשר ביצוע ניתוחים גם בתנאי השכבה מיוחדים כמו שתיארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אפנדימומהעידן21/04/2012
אודה לכם מאד אם תוכלו להגיד לי לאיזו שכבת נבט שייכים תאי האפנדימה שמהם מתפתחים גידולי אפנדימומה במוח ובחוט השדרה?
לא הצלחתי לגלות עדיין אם תאים אלה שייכים לשכבת האנדודרם, מזודרם או אקטודרם.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי אפנדימומה - תגובה
פרופ` אבירם נצר21/04/2012עידן שלום,
אני מציע שתפנה לפורום הנוירוכירורגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקור אונת צוואררונית ורם17/04/2012
מה פירוש נוזל חום שיצא מניקור אונת צוואר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקור אונת צוואר - תגובה
ד''ר יהב אורון17/04/2012רונית שלום,
אני מניח שאת מתכוונת לניקור של בלוטת התריס. בדר"כ מדובר בדם ישן שהצטבר בבלוטה אך יש להמתין לתוצאות הבדיקה במעבדה כמובן כדי לקבל תשובה סופית לגבי מהות החומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודת ביומד-בקשת עזרה מתלמידי י"אאנה בלה16/04/2012
שלום!
אני תלמידת כיתה י"א במגמת ביולוגיה רפואית בבית הספר הריאלי.
חלק מעבודת בגרות במגמה זו,הוא ביומד-עבודת חקר בנושא מסוים.
נושא שבחרנו לחקור הוא"קשר בין השתלת האיברים והתפתחות של מחלת הסרטן"
עפ"י ההנחיות אלינו ליצור קשר וירטואלי עם רופאים/מתמחים בנושא שלנו ולשאול אותם מספר שאלות.
אשמח מאוד לתשובתכם,לשאלות הבאות:
1. האם ישנם איברים בגוף שאותם הוא "מקבל" מהר יותר אחרי ההשתלה מאיברים אחרים? ועל פי כך המערכת החיסונית "רדומה" לתקופה קצרה יותר והסיכויים שאותו מטופל יחלה במחלת הסרטן נמוכים יותר?
2. במאמר "Skin cancer in Australian heart transplant recipients" צויין שכאשר מקבלים השתלה של איברים כמו לב וכליות הסכנות גדולות יותר מאשר כשמקבלים השתלה של איברים "מוצקים". הם זה נכון? ואם כן, למה הסכנות גבוהות יותר?
3. אם אדם כבר חלה בסרטן בחייו ואחרי זמן מסוים קיבל השתלת איבר, האם מובטחת לו התפתחות נוספת של גידול ממאיר?
אם הינכם יכולים להפנות אותנו למתמחים נוספים בנושא נשמח לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודת ביומד-בקשת עזרה מתלמידי י"א - תגובה
ד''ר יהב אורון17/04/2012תלמידי י"א שלום,
אני מציע שתפנו לפורום אונקולוגיה.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ראשדריה13/04/2012
שלום! אני רוצה לעזור לתינוקת בת 10 חודשים שתעבור ניתוח ראש(עצמי ראש במצח מחובר)ב-16/4/2012, הבנתי שהיא תצטרך קסדה מיוחדת אחרי הניתוח. אולי תוכלו לעזור לי ותפנו אותי למקום הרכיש.תודה,
דריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ראש - תגובה
ד''ר יהב אורון13/04/2012דריה שלום,
שאלתך אינה בתחום העיסוק של הפורום הזה. נסי לפנות לפורום נוירוכירורגיה באתר זה וכמובן לשוחח עם הרופא המנתח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)