מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיטיש11/12/2011
מה ההבדל בין סיטי מוח אים ובלי חומר ניגוד, לבין אדם שעושים לו בלי חומר ניגוד,ולאחר חודש אים חומר ניגוד, ולמה מגדירים את הבדיקה אים ובלי חומר כבדיקה אחת,ואת הסיטי בלי חומר ואז לאחר חודש אים חומר כשתיי בדיקות סיטי מה ההבדל, או שאין הבדל והאים מבחינת קרינה הבדיקה היא אותה קרינה, והאים סיטי מוח אים ובלי חומר מעלה את הסיכון חלילה לחלות במחלה 1 ל1000 או 2ל 1000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי - תגובה
ד''ר יהב אורון11/12/2011שלום רב,
מטרת מתן חומר הניגוד היא הדגמת ממצאים שלא ניתן לראות ב-CT ללא חומר ניגוד (דוגמת הדגמת כלי דם).
מדובר בשתי סריקות אבל אנחנו מכנים זאת בדיקה אחת בסך הכל.
בסופו של דבר הבדיקה לא מסוכנת מאוד ואם היא נדרשת כיון שעלה חשד - יש לבצעה.
באיחולי בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
ש12/12/2011מה זאת אומרת לא מסוכנת מאוד עד כמה זה כן מסוכן, והאים מבדיקה כזאת יש אפשרות לפתח מחלה, ולמה יש יותר קרינה לבדיקה כזאת או לסיטי בטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד''ר יהב אורון12/12/2011שלום רב,
כמות הקרינה בבדיקת CT אחת משתנה בין המכשירים, תלויה באיבר שנבדק ובעוד גורמים. איני יכול לדעת מה כמות הקרינה בבדיקה הספציפית. באופן כללי מדובר בכמות קרינה שמעלה באופן מזערי את הסיכון לחלות בסרטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקיםהודיה08/12/2011
שלום, יש לי כאבי ראש חזקים וממושכים כבר יותר משבוע, לאחר כמה בדיקות אצל הרופאת משפחה, קיבלתי הפנייה לנוירולוג, הבעיה היא שהתור הכי קרוב הוא לא פחות מחודש ימים. מה עושים במצב כזה? איך מתמודדים בנתיים עם הכאב הטורדני הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש חזקים - תגובה
פרופ` אבירם נצר08/12/2011הודיה שלום,
תשתמשי בתרופות לשיכוח כאב, אך אם הכאבים לא מוקלים למרות הטיפול, יתכן שתאלצי לפנות לחדר מיון לשם בירור בסיס של סיבת הכאב.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש וצוואר
טלי11/10/2012שלום, אני סובלת כ-3 שנים מכאבי לסת /אוזן ימין+ טינטון ורגישות נוראית לרעש עד לכדי שימוש באטמי אוזניים- בחצי שנה האחרונה אני סובלת מכאבי צוואר וראש חזקים ברקות ובעיקר בצד האחורי של הראש מעל הצוואר- עשיתי mri בצוואר וגילו לי פריצת דיסק בחוליות c3-4 אך האורטופד טוען שכאבי הראש לא נובעים מהצוואר, אני מטופל בפיזיותרפיה+בדיקור עמוק - וכלום לא עוזר לכאבי הראש -כמו כן עשיתי ct ראש שנמצא ב"ה תקין. מה עושים ולמי פונים?- ביקרתי כבר אצל אורטופדים ,נירולוגים, פה ולסת, רופאי אוזניים ואחד זורק אותי לשני... תודה, טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש וצוואר - תגובה
פרופ` אבירם נצר11/10/2012טלי שלום רב,
לצערי, אני כנראה לא אהיה איש בשורות. התלונות שאת מתארת יכולות להגרם ע"י גורמים רבים ושונים וכל אחת מדיסציפלינות שכבר נבדקת על ידם, אכן יכולה להיות מעורבת - אורטופד, נוירולוג, פה ולסת וא.א.ג.
אני מבין שאת מתוסכלת ויש לך סיבה מוצדקת לכך. מה שנותר לי להמליץ לך הוא לחזור ולהתייעץ עם מומחים מהמקצועות הנ"ל בתקווה שבסופו של דבר תימצא הסיבה למיחושיך.
בברכת החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מכשיר סיטיש08/12/2011
האים מכשיר מדגם brilliance ct16 slice ניחשב למכשיר חדיש והקרינה שם קצת פחותה או לא.של חברת פיליפס. לגבי סיטי מוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי מכשיר סיטי - תגובה
ד''ר יהב אורון08/12/2011אין בידיו מידע ספציפי לגבי מכשיר זה או אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאורך כל צד ימיןאילן07/12/2011
לפני מספר שנים סבלתי מכאבים בכתף ימין .. עשיתי מספר בדיקות ולא עלו על כלום .. הזנחתי את העניין ועם השנים המצב הדרדר כיום אני סובל מכאבים בכתף ובצוואר ולכל אורך צד ימין עד כפות הרגליים יש לי חוזר איזון ותחושה שהעצמות משוחררות .. כמו כן בלוטות הלימפה שלי נפוחות ובזמן האחרון לוחצות לי ואני מרגיש קושי בבליעה וגם בנשימה וגם תחושה של סחרחורות .. האם יש אפשרות שמדובר במשהו אחר חוץ מסרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאורך כל צד ימין - תגובה
פרופ` אבירם נצר07/12/2011אילן שלום,
התשובה היא - כן!
יתכן מאד שמדובר בבעיה בעמוד השדרה.
אני מציע שתיבדק אצל רופא המשפחה והוא כבר יפנה אותך לכתובת המתאימה להמשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילן
אילן09/12/2011הייתי אצל רופא פרטי שלקח ממני דגימה של הבלוטה ושלח אותה למעבדה ..
וגם קבעתי תור לרופאת משפחה ..
אני בכל זאת שואל אם יש אפשרות שכל התסמינים האלה הם משהו אחר
שוב תודה על היחס ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילן - תגובה
פרופ` אבירם נצר09/12/2011אילן שלום,
תמתין לקבלת תשובת הביופסיה. לפי תאורך, לא סביר שמדובר בגידול סרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אילן
אילן08/12/2011למרות שהלימפות נפוחות ??
תודה רבה על ההתיחסות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים לאורך כל צד ימין - תגובה - תגובה
פרופ` אבירם נצר09/12/2011אילן שלום,
חשוב מאד שתיבדק ע"י רופא מיומן שיתרשם מהבעיה ובמידת הצורך יפנה אותך לביצוע בדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהש07/12/2011
האים בדיקת סיטי מוח בסיס ראש עצם ובדיקת סיטי מוח בסיס ראש ועצם זה אותה בדיקה או יש שוני בבדיקה ומה בודקים בבדיקה כזאת אים חומר ניגד ובלי חומר ניגוד,והאים בבדיקה כזאת הקרינה יותר חזקה או כמו בדיקת סיטי מוח רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יהב אורון07/12/2011שלום,
כתבת תאור של אותה בדיקה למיטב הבנתי כך שאיני מוצא הבדל בין הבדיקות.
בבדיקה סורקים את המוח ואת הגולגולת. מטרת השימוש בחומר הניגוד היא הדגשת ממצאים מסויימים שלא נצפים בדר"כ בבדיקה ללא חומר - כגון הפרעת הקשורות לכלי דם, גידולים ועוד.
הקרינה היא כמו בבדיקת CT מוח כיון שמדובר באותה בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי טיצא07/12/2011
האם יכול להיות שסיטי שנעשה ללא חומר ניגוד מראה פחות טוב את התוצאות? בסיטי שעשיתי עכשו בהשוואה לסי טי של לפני שנתיים, ראו מיקרואדנומה בגודל 2.5.מ"מ ובנוכחי לא רואים בכלל ואוסטאומה בגודל 1 ס"מ ובסיטי נוכחי גודל של 15 מ"מ. האם הגודל יכול להתקטן עם הזמן? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סי טי
צא07/12/2011סי טי קודם בוצע עם הזרקת חומר ניגוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסי טי - תגובה
ד''ר יהב אורון07/12/2011שלום רב,
אכן ממצאים יכולים להשתנות עם הזמן ובין בדיקות. אני מציע לחזור עם הבדיקה לרופא שהפנה אותך אליה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהש06/12/2011
רציתי לישאול אים במכשיר סיטי מדגם פיליפס 16 פרוסות יש פחות קרינה או לא, וגם אני רוצה לדעת בערך מה כמות הקרינה בסיטי מוח אים חומר ובלי חומר ניגוד אני יודעת שאי אפשר לדעת במדויק אבל בערך כמובן מהמכשיר פיליפס 16 פרוסות, וגם אני רוצה לדעת למה אומרים שסיטי מוח אים ובלי חומר זה בדיקה אחת למרות שזה פעמיים סריקה, ומה ההשלכות מבדיקה כזאת לעתיד,והאים כל בדיקת סיטי מוח שצריך חומר ניגוד עושים קודם בלי ואז אים חומר בלי לידע שזה ניחשב לפעמיים סריקה קרינה קפולה האים הם יכולים להחליט על דעת עצמם לבצע את הבדיקה בצורה הזאת או שזה הנוהל בבדיקת סיטי מוח לבצע בלי ואז אים חומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יהב אורון07/12/2011שלום רב,
כמות הקרינה בבדיקת CT אחת משתנה בין המכשירים, תלויה באיבר שנבדק ובעוד גורמים. איני יכול לדעת מה כמות הקרינה בבדיקה הנ"ל. באופן כללי מדובר בכמות קרינה שמעלה באופן מזערי את הסיכון לחלות בסרטן. ההלטה על ביצוע הבדיקה והצורך בבדיקה עם חומר ניגוד תלויה במה בעצם מחפשים בבדיקה, ואם צריך לבצע בדיקה כזו הרופאים שוקלים את הסיכונים שבביצוע בדיקת CT (כאמור - קטנים) מול הסיכון שבקיום גידול או ממצא אחר שעלולים לא למצוא אם לא נעשה את בדיקת ה-CT.
אני מקווה שעניתי על שאלותיך,
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ctתמי05/12/2011
מהי קמות הקרינה ב msv
תמונה מ cd שקיבלנו
אני רוצה את קמות הקרינה ב msv
אני רואה ב cd
mas 4159
total dlp 2156
מה זה הרבה קרינה
ct ראש צריכה להיות לא יותר מ 2 msv
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ct - תגובה
ד''ר יהב אורון05/12/2011שלום רב,
על מנת לחשב את הקרינה ב-mSv יש לדעת מהו מקדם ההמרה - אשר משתנה בין מכשירים ובין סריקות. מידע זה אינו מצוי בידיי לגבי סריקה זו.
מנגד - אני בטוח שאם הסריקה בוצע בישראל המכשיר עומד בתקנים המקובלים במערב ועל כן כמות הקרינה אליה נחשף המטופל אינה גבוהה מהמותר.
ערב טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעזור לי אדוני
תמי05/12/2011כתוב באינטרנט לפי המספרים האלה בתמונה למעלה מ ה cd שקיבלתי מבית חולים
אני אהיה קיבלתי
13.5 msv
למה נתנו לי קל קך הרבה קרינה למה
למה 13 msv בשביל ct ראש
אני עדיין בחור צעיר למה הרסו איתי
הרסו איתי
למה נתנו בחור צעיר 13.5 msv
הרסו איתי הרסו את החיים שלי
מאז שקראתי את זה אני לא יכולה להפסיק לבכות
למה נתנו לי 13 msv ל ct ראש
במקום 2 או 3 msv
הם הרסו אתי הרסו את החיים שלי
בחיים שלי לא בכיתי קמו היום
תודה אדוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעזור לי אדוני - תגובה
ד''ר יהב אורון05/12/2011לא הייתי מסתמך על חישובים שבוצעו דרך האינטרנט כדי לקבוע כמה קרינה קיבלת. אינך יודע את מקדם ההמרה ועל כן אין דרך לחשב את כמות הקרינה. אני מציע להירגע ולא לסמוך על האינטרנט במקרה זה. כמו שכתבתי לך קודם - כמות הקרינה היא קרוב לוודאי המקובלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהct
תמי06/12/2011שלום
אז אני קיבלתי אותו קרינה קמו קל האנשים שעוברים בדיקות ct ראש נכון?
אתה אמרת לאישה ב 16.11.11
כל הבדיקה מוגדרת כבדיקה אחת
מבדיקה אחת אין שום סכנה של רמת קרינה שתפגע בביתך
האם אתה אומר לי אותו דבר?
או אני קיבלתי יותר קרינה ו הסיכון שלי יותר גדול ?
השאלה שלה היתה גם ל ct ראש ללא ו עם חומר ניגוד
תודה אדוני
האנשים שמשתמשים במכשירים לא יכולים לתת הרבה קרינה בטעות נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהct - תגובה
ד''ר יהב אורון06/12/2011שלום רב וערב טוב,
אני בעצם אומר אותו דבר - מכשירי ה-CT החדשים מעבירים פחות קרינה לנבדק. הסיכוי של הופעת סרטן בעקבות הבדיקה קטן ביותר. אין סיבה לחשוש בעקבות הבדיקה שעברת.
אני מאחל לך כל טוב, בריאות שלמה ואריכות ימים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על התייחסותךאולגה05/12/2011
איזה מידע נוסף אתה צריך כדי לאבחן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על התייחסותך - תגובה
פרופ` אבירם נצר05/12/2011לא ברור לי אלו בדיקות נעשו? מה היתה הסיבה שנעשו? ומה התוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקות נעשו - תגובה
פרופ` אבירם נצר05/12/2011לפי ממצאי הדקות האולטרה סאונד, אני מתרשם שאין בעיה מיוחדת בצוואר. הגדלה קלה של קישריות לימפה תיתכן בהרבה מצבים. לא נראה לי שיש כאן מצב חריג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשירדן03/12/2011
היי
אני ירדן,בן 23. לפני כשבוע התחילו לי כאבי ראש פתאומיים ונוראים בכל חלקי הראש. ארצה לציין שהתאמנתי בחדר כושר יום או יומיים לפני וסבלתי משרירים תפוסים בגב ובידיים. הכאבים הפתאומיים וקשים עברו אחרי יומיים אך עדיין,עד עכשיו, נשאר לי כאב מסוים וקבוע כאשר אני נוגע באזור המסוים(צד ימין למעלה של הראש)-גם כאשר אני רק נוגע בשיער. מה אוכל לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
פרופ` אבירם נצר04/12/2011ירדן שלום,
הכאבים שאתה מתאר הם קרוב לודאי על רקע של התכווצויות שרירים, כדוגמת הכאב שאתה מתאר בגב ובגפיים. אני ממליץ שתוריד את קצב האימונים למס' ימים. לאחר מכן, רצוי שתגביר את קצב אימוני הכושר בהדרגה.
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהתמי30/11/2011
שלום
שאלתי איתך לפני שבועיים לגבי הסיכון מ קרינת ct ראש לבן שלי
אמרתה לי ש הסיכוי שבדיקה אחת תגרום לסרטן אפסי
1-אבל הבדיקה של הבן שלי הייתה
ct ראש בלי ו עם חומר ניגוד גם הבדיקה הזאת היא בדיקה אחת?
אני שומעת הרבה אנשים שעברו ct ראש אבל הבדיקה שלהם הייתה רק
ct ראש בלי חומר ניגוד לאחר תאונות למשל
אבל ל הבן שלי עשו בלי ו עם חומר ניגוד
האם ה ct של הבן שלי מעלה את את הסיכון לגידול במוח יותר מהנשים שעברו
ct רק בלי חומר ניגוד
2-הבדיקה שלו הייתה במכשיר החדש המשתמש בפחות קרינה
זה מה הרדיולוגי אמר לנו לפני הבדיקה לא יודעת
האם זה עוזר בגלל ש המכשיר חדש
בבקשה אתה יכול לענות על שתי השאלות
אני מאוד מודאגת
כשהגענו לחדר מיון עם קאב ראש ו סחרחורת ישר ל ct ראש לממממממממממממממממה
נתנו לו קרינה מסוכנת
הבדיקה שלו הייתה לא יותר מ 2 דקות אני חושבת או 2 דקות בחצי
האם הוא יחיה ו יהיה בן 70 או 80 קמו קל האנשיים בלי גידול במוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה - תגובה
ד''ר יהב אורון30/11/2011תמרה שלום,
בדיקת ה-CT בוצעה עם חומר ניגוד על מנת לשלול מצבים שעלולים לגרום לתלונותיו. כאשר מחליטים על כך אנו הרופאים שוקלים את הסיכון שבביצוע CT מול הסיכון שבמחלה אפשרית. מכיון שכפי שהסברתי לך הסיכוי להופעת סרטן עקב CT הוא קטן ביותר ואילו הסיכוי שקיים ממצא שידרוש טיפול אחר גדול יותר אנו מבצעים את הבדיקות האלו. אני מניח שזה עונה על שאלתך לגבי הסיבה לביצוע ה-CT: מתוך דאגה לבריאותו. אף רופא אינו רוצה "לתת קרינה" סתם כך למטופלים שלו.
מכשירי ה-CT החדשים יותר אכן יעילים יותר ובמהלך הבדיקה החשיפה לקרינה פחותה.
כמה שנים יחיה בנך איני יכול לדעת את בוודאי מנחשת. אני כן יכול לומר לך שהסיכוי לגידול מוחי בשל בדיקת CT אחת הוא אפסי וקטן מאוד. אני מאחל לו ולך בריאות ואריכות ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מצטערת
תמי01/12/2011שלום
1-האם יש בחורים ו בחורות בגיל שלו 25 או צעירים יותר ממנו בה בארץ שקיבלו ct ראש עם ו בלי חומר ניגוד עקב כאבי ראש או תאונות למשל ואחר קך קיבלו גידול במוח מהקרינה?
אם קן אחרי קםה שנים? 10 שנים? 20 שנה?
ו
2-האם יש הרבה בחורים ו בחורות בגיל שלו שעוברים ct ראש בה בארץ
או רק ה זקנים וחולי סרטן שעוברים ct ראש
בגלל כל האנשים שאני מכירה ו שעברו ct ראש הם זקנים או חולי סרטן
האם הבן שלי האו הבחור היחיד בגיל שלו שעבר ct ראש (תקיו)
אם קן האם הם עדוון בסדר ללא גידול במוח
3- ct ראש עם ו בלי חומר ניגוד זה ct אחת או בעמימ ct ו בעמימ קרינה?
רק השאלות האלה
תודה רבה
אני מצטערת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמרה - תגובה
ד''ר יהב אורון02/12/2011תמרה שלום,
1 - אין בידיי נתונים על המתרחש במדינת ישראל בתחום גידולי המוח.
2 - אנשים בגילאים שונים - החל מתינוקות וכלה באנשים קשישים - עוברים מידי יום בדיקות CT . הבדיקות מבוצעות לפי הצורך הרפואי. כפי שעניתי קודם: אין בידיי נתונים על כל המטופלים האלו, ועל כן איני יכול לענות על השאלה לגבי אחוז הסובלים מסרטן. אני נדגיש שוב - הסיכוי לכך קטן מאוד.
3 - מדובר בשתי סריקות.
שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אולטרסאונד צווארדלית30/11/2011
שלום וברכה
קיבלתי תוצאות של אולטרסאונד צוואר אונה שמאלית עומק 1.7 ס"מ הודגמה קישרית במרקם היפואקואי בגודל 1*1 ס"מ מודאגת מאוד
יש גם סימנים של ירידה במשקל צפצופים באוזנים וכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אולטרסאונד צוואר - תגובה
ד''ר יהב אורון30/11/2011שלום רב,
הממצא המתואר נפוץ ואין סיבה לדאגה. בדר"כ יש צורך בביצוע ניקור של הקשרית כדי לברר את טיבה. גשי בחזרה לרופא שהפנה אותך לבדיקת האולטראסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת הנשיקה
דלית04/12/2011תודה על התשובה
האם יכול להיות שיש קשר למחלת הנשיקה שלקיתי בה לאחרונה
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת הנשיקה - תגובה
ד''ר יהב אורון04/12/2011בוקר טוב,
אין קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה לאחר זריקת rhTSHיוליה27/11/2011
שלום רב,
אימי (56) עברה שני ניתוחים לכריטת בלוטת התריס ובלוטת הלימפה.
בדיקת דם לאחר ביצוע מיפוי הגוף שלפניו קיבלה זריקת rhTSH, מראה TSH גבוה 7.85, לפני כן TSH היה 3.5.
האם התוצאה נובעת מהזריקה?
האם יש צורך בהורדת רמת TSH ע"י מינון גבוה יותר של תרופת אלטרוקסין?
מרגישה מאוד לא רגועה, אין שינה בלילות, היפראקטיביות, לחצים בכל הגוף במיוחד באזור הצוואר.
תודה מראש על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH גבוה לאחר זריקת rhTSH - תגובה
ד''ר יהב אורון27/11/2011יולי שלום,
העלייה ברמת ה-TSH בהחלט נובעת מהזריקה. הסימפטומים המתוארים יכולים לנבוע מכך גם כן. לגבי החלפת טיפול ומינוני תרופות - הפורום הוא אינו המקום לבצע זאת. גשי לרופא המטפל כדי שישקול זאת.
החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה!!עדן27/11/2011
שלום!
מזה כחצי שנה שיש לי כאבים באזור אוזן ימין. לעתים הכאבים מגיעים אפילו עד הכתף. לאחרונה יצאו לי מן 2 נפיחויות קטנות ממש במקום החיבור של האוזן עם הלחי, ואני מרגישה בעוד גוש קטנטן מתחת לאוזן. אני ממש מבוהלת!! הלכתי לפני כחודש לרופא משפחה והוא טען שהוא לא רואה כלום מלבד מעט עודף נוזלים. מה זה יכול להיות?? אני ישתדל לקבוע תור לשבוע זה, אבל עד אז אני ממש לחוצה!!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה!! - תגובה
ד''ר יהב אורון27/11/2011עדן שלום,
קודם כל בלי לחץ. אם את סובלת ממיחושים באוזן ימין מזה כשנה - אין מה להלחץ דווקא עכשיו, מה גם שהסיכוי שמדובר במחלה מסוכנת קטן יחסית במצב כזה.
אם רופא המשפחה לא מצא את הנפיחויות שאת מתארת - יכול להיות שהן קטנות מאוד וחסרות משמעות.
עם זאת - גשי לרופא אאג - אני בטוח שהוא יוכל לעזור לך ואני מקווה שיפיג את חששותייך בהקדם.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ררשצא21/11/2011
סובלת מכאבי ראש מעל העין בצד שמאל בראש כאבים חזקים שלוקחת כדור ואחרי זה עובר. הכאבים לפעמים גם באזורים אחרים בראש אבל יותר בצד שמאל.
בסי טי שנעשה לפני כשנתיים: אוסטאומה צמודה לקיר הקדמי של מערת המצח משמאל בקוטר 1 ס"מ. ציסטה מרטנציה במערת הלסת משמאל צמודה לקיר המדיאלי. קונכה באולנה קטנה בקונכה האמצעית משמאל.
קיים נגע היפודנסי בקוטר 2.5 מ"מ בחלק האחורי בבסיס האוכף התורכי משמאל. מתאים למיקרואדנומה. פרט לכך מרקם המידי שמור ללא עדות לתהליך, מוקדי החזרים ללא סטיה. עצמות האילאום שמורים לרבות בסיס הגולגולת.
רציתי לדעת אם כאבי הראש שנמשכים מחייבים שוב בדיקת סי טי או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ררש - תגובה
פרופ` אבירם נצר21/11/2011שלום רב,
המקרה שלך מורכב למדי, ולא אוכל לייעץ לך מבלי להתרשם מכל התמונה. אני ממליץ שתגשי להבדק אצל רופא אף אוזן גרון המטפל שלך.
בברכת רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
צא21/11/2011הפניתי שאלה זו קודם לפורום א.א.ג אמרו לי לפנות לרופא נוירולוג או נוירוכירורג, ואתה אומר לי ההפך אז למי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` אבירם נצר21/11/2011לדעתי, המקרה הזה מורכב מידי ולא ניתן לבצע את האיבחון באמצעות פורום. אני מציע שתגשי ותבדקי אצל רופא א.א.ג.. יתכן מאד שהוא יתרשם שיש גם בעיה נוירולוגית ואז הוא יפנה אותך לנוירוכירורג/נוירולוג.
בכל מקרה, לדעתי המקרה אינו מתאים לדיון בפורומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
צא21/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר נצר שאלה נוספת
צא21/11/2011מדוע רשמת שהמקרה מורכב ולא ניתן לענות עליו בפורום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר נצר שאלה נוספת - תגובה
פרופ` אבירם נצר23/11/2011כי אתה מתאר מספר תלונות שכל אחת מהן יכולה להגרם ע"י סיבה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)