מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גידול בבלוטת התריסכאמלה14/09/2012
שלום רב, ברצוני לשאול שאלה, לפני 5 חודשים אובחן אצלי גוש בצוואר, שלחו אותי לבדיקת U.S והתוצאות הן:
בלוטת מגן:
אונה ימנית- מוגדלת במקצת במרקם מעט מגורגר עם קשריות ציסטות זעירות בודדות
עד 3 מ"מ בקוטרם.
אונה שמאלית- מוגדלת על חשבון קשר רקמתי/ איזואקוגני 3.3 ס"מ בקוטר מירבי.
אח"כ שלחו אותי לביופסיה, והתוצאה היא: בניקור טירואיד אונה שמאלית בהנחיית סונר התקבל חומר דמי שהכיל קולויד דליל וסמיך וקבוצות רבות מאוד של תאי הרטל בסידור סולידי ומופרדים.
עקב שגשוג בולט של תאי הרטלהם המליצו על מעקב ולשקול שוב ביופסיה על מנת להבדיל בין תהליך היפרפלסטי לניאופלסטי. קבוצהIV.
בסוף הוחלט לא לעשות לי שוב ניקור וקבעו שאני צריכה לעבור קריטה של חצי מהבלוטה. אין לי תשובה ברורה ואני לא יודעת לקראת מה אני הולכת, אני מאוד מודאגת..
אשמח אם תחזיר לי תשובה בהקדם.. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בבלוטת התריס - תגובה
פרופ' גדעון בכר19/09/2012בניקור קשרית של 3.3 עם תשובת ניקור של נגע היפרפלסטי - קבוצה 4 - מומלץ לבצע כריתה חלקית של בלוטת המגן. הסיבה היא שקיים סיכון- עם כי קטן יחסית - לגידול בבלוטה. רק לאחר הוצאת האונה של התירואיד ובדיקתה בפתולוגיה ניתן לדעת באופן מוחלט מה האבחנה ולטפל בהתאם.
מרבית הסיכויים שמדובר בממצא שפיר אולם תשובה סופית מתקבלת רק לאחר הסרת מחצית הבלוטה.
להערכתי אין מקום לדאגה אולם יש להשלים את הניתוח כמומלץ.
בריאות שלמה
ד"ר בכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול בבלוטת התריס
כאמלה19/09/2012תודה רבה לך ד"ר.. אני מאוד מודה לך שהרגעת אותי.. מה שנשאר לי זה לחכות לניתוח שיהיה בקרוב בביה"ח בלינסון, יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בלוטת התריסטל06/09/2012
שלום
יש לי 2 שאלות
א:האם נערכו מחקרים בקשר לקצב הגידול סרן סרטן מסוג Papillary קרציומה?נאמר שהסרטן
הזה איטי ביותר מה הכונה איטי ביותר ענין של כמה שנים?
ב:כאשר אין תשובה חד משמעית בבדיקת FNA באיזה בדיקות אפשר לאבחן ששהגדלה
של בלוטת התריס היא בגלל השימוטו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן בלוטת התריס - תגובה
פרופ` אבירם נצר06/09/2012טל שלום,
קצב הגדילה של הסרטן יכול להשתנות ממקרה למקרה. אכן ישנם מקרים שבהם הגדילה איטית במשך שנים. לפעמים גם מוצאים באקראי גידול סרטני שלא אובחן בניתוחים שבוצעו מסיבות אחרות לחלוטין. יחד עם זאת, אני גם רואים מקרים של גדילה מהירה ביותר של הסרטן הפאפילרי.
לגבי שאלתך השניה, במקרים שאין אבחנה חד משמעית יש לבצע הדמיות שונות, כגון אולטרה סאונד, מיפוי בלוטת התריס, CT או MRI. וכאשר החשד לממאירות גבוה, לעיתים נאלצים לגשת לניתוח כדי לקבל תוצאות בדיקה פתולוגית. במקרים שהחשד נמוך יותר, לעיתים מספיק מעקב צמוד בלבד אחרי גודל בלוטת התריס.
אני מקווה שעניתי על שאלותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאיםMRIפנינה05/09/2012
לאוקואריוזיס בינוני בפרידלקציה סובקוטיקלית היכול לבטא שיוניים איסכמיים ישנים עכירות מסטואידלית דו צדדית בולטת בסמוך ל TMJ מימין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאיםMRI - תגובה
פרופ` אבירם נצר06/09/2012פנינה שלום,
הציטוט שהבאת אינו ברור לי דיו. אני מציע שתתייעצי עם הרופא שהפנה אותך לביצוע הבדיקה. הוא לבטח יוכל להסביר לך את משמעות הממצאים, אם הם רלבנטיים בכלל?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהבנת ה USהילה04/09/2012
בלוטת התריס במימדים תקינים.
באונה הימנית באספקט תחתון הודגמה קשרית יחסית היפו-אקוגנית בגודל כ- 0.8 ס"מ בעלת גבולות מטושטשים.
לא הודגמו הסתיידויות.
באונה השמאלית הודגמו מספר מוקדים היפו-אקוגנים בגודל עד 0.7 ס"מ, גבולותיהם מטושטשים, לא הודגמו הסתיידויות.
במשולש קדמי מימין הודגמה בלוטת לימפה בגודל כ- 2.5X0.3 ס"מ.
במשולש אחורי מימין הודגמה בלוטת לימפה בגודל כ- 1.1X0.4 ס"מ.
במשולש אחורי משמאל הודגמה בלוטת לימפה בגודל כ- 1.5X0.3 ס"מ.
תת-לסתי מימין הודגמה בלוטת לימפה בגודל כ- 1.3X0.4 ס"מ.
תת-לסתי משמאל הודגמה בלוטת לימפה בגודל כ- 1.6X0.6 ס"מ.
צורה ומרקם של כל בלוטות הלימפה בצוואר שמורים.
שלום רב,האם אני אמורה לעשות ביופסיה?
יש משהו חריג בתשובה?
הכאבי ראש הכרונים שיש לי,האם זה קשור לנ"ל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהבנת ה US - תגובה
פרופ' גדעון בכר04/09/2012הממצאים ב us אינם חשודים. אינני יודע פרטים חשובים כגון מין ומחלות רקע אולם על פניו אין ממצאים מדאיגים בבלוטת המגן הדורשים טיפול מיידי. יש להבדק על ידי אאג ולעקוב אחר בלוטת הלימפה שגודלה 2.5 סמ בצוואר. בכל מקרה אין תחליף לבדיקה מקיפה ומעקב צמוד. מציע לחזור עם התשובה לרופא.
בריאות שלמה
דר בכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הילה04/09/2012תודה רבה על התשובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת ציסטה באיזור הקרקפתאלה02/09/2012
שלום רב
בעלי עבר לפני שבועיים ניתוח להסרת ציסטה באזור הקרקפת, לא נתנו לו למרוח שום משחה רק לשתוף עם סבון . לפני שבוע הורידו לו תפרים , מאז שמנו לב שהמקום מנופח , כמו ש הייה לפני הסרה , אתמול בעלי נגע מקום והכל התפוצץ , יצאה הרבה נוזל דביק עם דם , נקינו את האיזור עם מי חמצן .רציתי לשאול אם זה בסדר ו כך המקום נסגר או מתרפא.
מה מומלץ לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת ציסטה באיזור הקרקפת - תגובה
פרופ' גדעון בכר02/09/2012עושה רושם שמדובר בהצטברות של נוזל במיטת הניתוח או התחלה של תהליך זיהומי. יש לפנות בהקדם לרופא המנתח לבדיקה וטיפול.
בריאות שלמה
ד"ר בכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת בעקבות ניתוח בצוארחני30/08/2012
שלום רב, לפני חודש וחצי עברתי ניתוח לכריתת בלוטת התריס ובלוטות לימפה צוואריות עקב המצאות גרורות עליהן. הניתוח היה בצד ימין , עדיין יש לי בצקת פנימית שמטרידה ומפריעה לתנועתיות הצוואר . האם קיים טיפול כלשהו שיכול לעזור להחלמה מהירה יותר בטיפול בבצקת? תודה חני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת בעקבות ניתוח בצואר - תגובה
פרופ` אבירם נצר30/08/2012חני שלום,
עברת ניתוח נרחב מאד ולכן צפוי שיהיו תופעות לואי מקומיות כפי שאת מתארת. לוקח מס' חודשים עד שהצלקת מגיעה למצבה הסופי. לצערי, לא ניתן לקצר את פרק הזמן הזה. חשוב מאד שתפעילי את שרירי הצוואר ותניעי אותו לכל הכיוונים. כמו כן, רצוי שתימנעי מחשיפה של הצלקת הניתוחית לשמש במשך כחצי שנה.
החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חני31/08/2012שלום רב,
ראשית תודה על התשובה המהירה. התייחסת בתשובה לצלקת, ואכן אקח לתשומת ליבי. השאלה שלי היתה יותר לגבי הבצקת שקיימת באזור שמטרידה וגורמת לקושי בתנועה. האם יש משהו שיכול לזרז החלמה או גמישות ?
תודה חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` אבירם נצר01/09/2012חני שלום,
כמו שכתבתי, אין דרך לזרז את ריפוי הצלקת הניתוחית בשריר הצוואר וברקמות הרכות. זה תהליך שלוקח מס' חודשים עד שחוזרת הגמישות והחופשיות בתנועות. ושוב, אני ממליץ על הפעלה אקטיבית של שרירי הצוואר והכתף שעשויה לשפר את התנועתיות ולמנוע הגבלה בתנועות בעתיד.
בברכת החלמה מלאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גידול ראשליאור28/08/2012
יכול להביא לשינוי באישיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם גידול ראש - תגובה
פרופ` אבירם נצר28/08/2012עדי שלום,
בהחלט כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרה של בלוטת התריסחן20/08/2012
שלום רב,
אני בת 28 מועמדת לניתוח להסרת בלוטת התריס בצד ימין גודלה כ6 ס"מ
הייתי רוצה לדעת מהי גודל הצלקת העלולה להיות לי
אני מתלבטת האם לערוך את הניתוח בבית חולים פרטים -אסותא או בבית חולים ציבורים
אשמח לדעת גם מהו זמן ההמתנה?
תודה מראש חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרה של בלוטת התריס - תגובה
פרופ` אבירם נצר20/08/2012חן שלום,
גודל הצלקת כ 5-6 ס"מ בערך. לא נראה לי שיש משמעות איכן יתבצע הניתוח. יותר חשוב, שיבצע את הניתוח מנתח מיומן בסוג זה של ניתוחים.
אין לי מושג לגבי משך זמן ההמתנה. את צריכה לברר זאת בבתי החולים השונים ואצל המנתחים
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בראש כואבתאיתי19/08/2012
שלום רב,
לפני כחמש שנים עברתי ניתוח להסרת גידול בראש, לפי מיטב זכרוני היה זה ציסטה שבדרך כלל נמצאת על עצמות ארוכות כמו גפיים, והיה זה נדיר למצוא אותה בתוך הראש שלי, בקרקפת. הניתוח הוגדר כהצלחה מרובה, מאז הכל טוב.
לפני יומיים הרגשתי כאב בראש, באותו צד שנותחתי, במרחק 4-5 ס"מ מאזור הניתוח. מצאתי בליטה קשה, עם רגישות במגע. היום הכאב גדל במגע, וקיימת תחושת אי נוחות ללא מגע. אני לא יודע להגיד אם הבליטה הייתה לפני, אם התפתחה בזמן הזה, מה שבטוח - הכאב הופיע לפני יומיים.
בזמן האחרון לא חליתי, למרות שבתקופת ספטמבר מתפתחת אצלי אלרגיה שמתבטאת בנזלת אלרגית קלה.
זהו, מלבד זה אני בריא לגמרי., לא לוקח תרופות כבדרך קבע.
בחצי שנה הקרובה אני אמור לבצע צילום MRI לטובת ביקור אחרון לאחר הניתוח שהיה לפני חמש שנים.
נכון לכרגע, הכאב וחוסר הנוחות, ובעיקר התחושה הלא נעימה (בעיקר פסיכולוגית) מאוד מעיקה.
אני צריך להיות מודאג? לסור מיד לבית החולים?
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בראש כואבת - תגובה
פרופ` אבירם נצר19/08/2012איתי שלום,
לפי תאורך, אני מתרשם שמדובר בתהליך של כיומיים בלבד. הסבירות הגבוהה היא שמדובר בדלקת כלשהי בעור הקרקפת ויתכן בצלקת הניתוח. אני מציע שתיגש להיבדק אצל רופא המשפחה שלך. במידה שאכן מדובר בתהליך זיהומי, הוא לבטח יוכל להתחיל טיפול. במידה שמדובר בבעיה מורכבת יותר, אני מניח שהוא כבר יפנה אותך למומחה המתאים.
החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנגיופיברומה בנזופרינקסאביבית17/08/2012
שלום. בתאריך 31.5.2012 עבר בני (אז בן 10) רדיוליגיה פולשנית לפני ניתוח מורכב להסרת jna בנזופרינקס עם חדירה למוח וגם על עצב עין שמאל. הניתוח לקח 12 שעות. לאחר פחות משנה וחצי שוב עבר רדיולוגיה+ ניתוח אנדוסקופי להסרת גידול ענקי בנזופרינקס ללא חדירה למוח. מתוצאות mri שעבר לפני 5 ימים כביקורת, התקבלה התשובה: במיטת הניתוח משמאל לקו האמצע מודגמת שארית רקמה בעלת אות נמוך ב- t1 ו t2 מקבלת האדרה עם חומר ניגוד בגודל כולל כ- 2.5 ס"מ. התהליך קטן בהרבה בהשוואה לבדיקה הקודמתמ 16.10.11 (mri שנעשה לפני הניתוח השני בתאריך זה...)
רציתי לדעת האם שוב מדובר בגידול שחזר בדו"ח הניתוח כתוב שהגידול הוסר בשלמות!
בתודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות
אביבית17/08/2012לתיקון, הניתוח הראשון היה בתאריך 31.5.2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות - תגובה
פרופ` אבירם נצר19/08/2012אביבית שלום,
קשה לי להתייחס למצב בלי לראות את ה- MRI. עקרונית ישנן שתי אפשרויות: 1. מדובר ברקמת צלקת באיזור הכריתה. 2. שמדובר בשארית גידול.
אני מציע שתתייעצי עם המנתחים של בנך. הם לבטח, יוכלו למסור לך יותר פרטים. בכל מקרה, יש לחזור בעוד מס' חודשים על בדיקת ה- MRI כדי לעקוב אחר ממדי הממצא.
איחולי בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות us של בלוטת מגןנורית09/08/2012
אודה לכם על הבהרת תוצאות הבדיקה\ף
אונה ימנית: רוחב 20 מ"מ אורך 45 מ"מ
מספר קשריות היפואקוגניות (מה זה?), הגדולה 7 מ"מ
איסטמוס : אינו מוגדל
אונה שמאלית: רוחב 18 מ"מ אורך 44 מ"מ
מספר קשריות, הגדולה 6.5 ממ
בצוואר משמאל: בלוטות לימפה יוגולרית (מה זה ??) 21 מ"מ, מוסננת(מה זה??)
בתודה מראש
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות us של בלוטת מגן - תגובה
פרופ' גדעון בכר09/08/2012נורית שלום
מקובל לעקוב בלבד אחר קשריות בבלוטת המגן עד לגודל של 10 ממ . קשריות עם מראה חשוד או גדולים מ 1 סמ' מקובל להמשיך לברר בעזרת ניקור הממצא והדמיות נוספות.
לא ברור לי למה התכוון המפענח של הסונר כשרשם שבלוטת הלימפה היוגולרית (בלוטה הממוקמת בצוואר הצידי) הינה מסוננת. להערכתי - אין מקום לדאגה אולם מציע להגיע לרופא המטפל או אא"ג עם צילומי הסונר והפענוח המלא.
בריאות שלמה
ד"ר גדעון בכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות us של בלוטת מגן
נורית09/08/2012ד"ר בכר שלום,
תודה על התשובה ועל מהירות התגובה
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על פרקינסוןשמרית06/08/2012
רציתי לשאול, האם מחלת פרקינסון יכולה להיגרם כתוצאה ממכות ראש מרובות? האם למחלה יש השפעה חיצונית או רק ביולוגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על פרקינסון - תגובה
פרופ` אבירם נצר07/08/2012שמרית שלום,
אני מציע שתפני לפורום הנוירולוגי או הנוירוכירורגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בבלוטת התריס אחרי כריתת אונהאתי א28/07/2012
שלום לך ד"ר
אני בת 42 לפני כשנה עברתי כריתה חלקית של בלוטת התריס . (אונה שמאלית)בגלל גידול ממאיר בגודל 6מ"מ.
במשך כל תקופת המעקב אחרי הניתוח ב us צוואר היה ממצא של ציסטה באונה הימנית
בגודל 5 מ"מ בערך שנתיים הגודל הזה של הציסטה עד לפני כחודש וחצי גודל הצסטה היה 5.5 מ"מ . אומנם השינויי לא משמעותי כלפי ערך המספר אבל... שתי שאלות ברשותך
1. האם זה סימן שהציסטה גודלת?
2. האם יש סיכוי כלשהוא שהציסטה תתפתח לגידול ממאיר לאור העבר הרפואי שלי ?
ועוד משהו ברשותך .. לאחר הניתוח הונחתי על ידי הרופא לקחת אלטרוקסין
הפסקתי מיוזמתי כשלושה שבועות את נטילת התרופה האם אני לוקחת סיכון? סובלת מתת פעילות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בבלוטת התריס אחרי כריתת אונה - תגובה
פרופ` אבירם נצר28/07/2012אתי שלום,
גדילת הציסטה ב- חצי מ"מ עדיין אינה מצביעה על כך שמדובר בגידול ממאיר. אני מציע שתחזרי על האולטרה סאונד בעוד מס' חודשים. רק אם תסתמן גדילה הדרגתית של הציסטה יש מקום לבירור נוסף (ניקור הציסטה תחת אולטרה סאונד).
עקרונית, ישנו סיכוי שיהיו מוקדים נוספים של הגידול, לפיכך את זקוקה למעקב אולטרה סאונד צמוד.
לא מומלץ להפסיק הטיפול באלטרוקסין על דעת עצמך. יתכו שעצם הפסקת הטיפול ההורמונלי, היא שגרמה לגדילה הקלה בגודל הציסטה. אני ממליץ שתתייעצי עם האנדוקרינולוג המטפל בך. יש מקום לאיזון רמת תיפקודי הבלוטה. זה גם עשוי להוריד משמעותית את סכנת הישנות הממאירות.
תהיי בריאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה דחופה - לפני 23 שנה חליתיbafi26/07/2012
בסרטן בבלוטת התריס, הבלוטה הוסרה וטופלתי ביודרדיואקטיבי.
המינון היה 30 מ''ק)
לצערי הגידול חזר, האנדוקרינולוג טוען שאין צורך בניתוח אלא ישר יודרדיואקטיבי אבל במינון של 100 מ''ק
ראשית האם לדעתכם אין צורך בניתוח אלא ביוד בלבד?
שנית כמות היוד המוצערת נשמעת לי כמות עצומה מה דעתכם?
אשמח לקבל המלצה על אונקולוג שתחום התמחותו באנדוקרינולוגיה.
תודה ויום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה דחופה - לפני 23 שנה חליתי - תגובה
פרופ' גדעון בכר26/07/2012הטיפול בסרטן בלוטת המגן נעשה בשילוב של רופא אאג ואנדוקרינולוג. בדכ אין צורך באונקולוג במצבים אילו. במקרים של השנות המחלה הטיפול האפשרי כולל ניתוח או טיפול ביוד רדיואקטיבי או שילוב של שניהם. ההחלטה תלויה במספר גורמים לאחר הדמיית אולטראסאונד ולעיתים לאחר הדמיות או בדיקות נוספות. כמות היוד איננה חריגה ותלויה בגורמים רבים.
בריאות שלמה
דר בכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת US בלוטות הרוקעידן26/07/2012
בעקבות דלקות חוזרות ונשנות והופעת מוגלה באוזן ימין הגעתי לסדרה של בדיקות אצל רופא שיניים, US בלוטות הרוק וסיטי ראש.
כמובן שבימים הקרובים תוצאות הבדיקות יגיעו בדואר רשום אל הרופא המפנה אך אשמח לקבל עוד קודם לכן חוות דעת על בדיקת US בלוטות הרוק ברשותך.
שמאל - גודל ומבנה תקינים.
אין עדות לבלוטות לימפה מוגדלות.
מימין - פרוטיס גלנד - לא מוגדלת בתוכה מספר בלוטות לימפה מוגדלות בגודל עד : 14*6 מ"מ.
בלוטת הרוק תת לסתית בגודל ומבנה תקינים.
מתחת לזוית ללסת תחתונה - הוגדמו מספר בלוטות לימפה מוגדלות בגודל עד:
14*4 מ"מ, תגובתיות.
בתודה ובברכה,
עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת US בלוטות הרוק - תגובה
פרופ' גדעון בכר26/07/2012בבלוטת הרוק הקרויה פרוטיס - הנמצאת מתחת לאוזן קיימות מספר בלוטות לימפה. בלוטות אילו מהוות חלק ממנגנון החיסון של הגוף. במצבי דלקת בלוטות אילו נוטות לגדול ובסונר (אולטראסאונד) המראה הוא תגובתי. במרבית המקרים אין צורך לטפל בכך והבלוטות קטנות עם הזמן וחוזרות לגודלן הנורמלי.
בכל מקרה ממליץ על בדיקת אאג.
בריאות שלמה
דר בכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
עידן26/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)