מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכנות בניתוח שקדיםקרן18/01/2012
שלום
האם בניתוח הסרת שקדים יש סיכון בכל הקשור לצוואר?
שרירים, תנועה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכנות בניתוח שקדים - תגובה
פרופ` אבירם נצר18/01/2012אייל שלום,
אין קשר בין ניתוח שקדים לצוואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד''ר יהבתמי11/01/2012
שלום
קראתי
מכיוון שנזקי קרינה, במידה שהם אכן נגרמים, מופיעים כ-20-30 שנה לאחר החשיפה
אם ה ct יכול לגרום לי לסרטן אחרי 20 שנה אין לי בעיה מה לעשות
אבל עכשיו אחרי שנה ו חודש יש לי כמה סימפטומים ואני חושב שיקיבלתי גידול במוח מן הקרינה
השאלה שלי
קרינת ה ct יכולה לגרום לסרטן אחרי רק שנה ו חודש?????
קן או לא
או זה לוקח 20 ל 30 שנה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד''ר יהב - תגובה
ד''ר יהב אורון11/01/2012לא סביר שנזק קרינה הופיע זמן קצר לאחר בדיקת CT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהct
תמי11/01/2012תודה
אז אם יש נזק מ הקרינה אני מקווה שלא
זה לוקח עשרות השנים כדי לגרום לגידול במוח
20 ל 30 שנה או יותר
נכון?
ואז
אין צורך לדאוג מעכשיו אם זה לוקח עשרות השנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהct - תגובה
ד''ר יהב אורון11/01/2012נכון - אין טעם לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרית בפרוטיסשרונה08/01/2012
האם לירידה במשקל של 11 קילו במשך 3 חודשים (בלי דיאטה) יכולה לנבוע מקשרית בפרוטיס שמאל במימדים 9 על 15 מ"מ, כמו גם קשריות קטנות נוספות בפרוטיס דו"צ, שקיימים כבר שנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרית בפרוטיס - תגובה
ד''ר יהב אורון08/01/2012שרה שלום,
קשריות שקיימות כבר שנה אינן הגורם לירידה במשקל. קרוב לוודאי שהתשובה לשאלתך היא לא אך יש להמשיך מעקב ובירור של הרופא המטפל ושל רופא אאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אברהם נצרש08/01/2012
לד"ר שלום אני כתבתי לך לגבי כמות הקרינה שנתנו לביתי בסיטי מוח, אבל אני עדיין לא רגועה ביגלל שפניתי בפעם הריאשונה לאסותא לבקש את כמות הקרינה שנתנו בבדיקה כי זה לא מופיע בדיסק,הפנו אותי לרנטגנולוג והוא בדק במחשב ואמר שהיא קיבלה 13.000 מילגריי וששאלתי אותו כמה זה בmsv הוא אמר שהוא לא יודע לעשות חישוב והפנה אותי לרנטגנולוג הראשי, בטלפון,שדיברתי איתו הוא אמר שזה לא הכמות שהיא קיבלה כי זה נתונים של אדם מבוגר ולא הבנתי למה הוא היתכוון,הוא אמר שהם עובדים לפי הפרוטוקול ובבדיקה כזאת יש רק 5 msv וזה מה שהיא קיבלה אני אמרתי אים הוא יכול להגיד לי כמה ביתי קיבלה בבדיקה, והוא אמר שהוא יכנס לארכיון ויקח נתונים ויעשה חישוב ובאמת למחרת הוא חזר אליי ואמר שהוא בדק ועשה חישובים מדויקים והיא קיבלה 4.7 msv, אבל אני לא רגועה ביגלל שבפעם הריאשונה הרנטגנולוג אמר לי שלפי המחשב מופיע למטה שלוש עשרה אלף מילגריי אני כבר לא יודעת למה להאמין, האים באמת צריך לקחת נתונים ולעשות חישובים לגבי הקרינה או מה שהמחשב נתן זה לא נותן לי מנוחה, הבדיקה בוצע במכשיר פילפס 16 פרוסות,מה לדעתך נישמע יותר הגיוני בבקשה תענה לי כי אני ממש לא רגועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר אברהם נצר - תגובה
פרופ` אבירם נצר08/01/2012לצערי, איני יכול לתת לך תשובות מעבר למה שכבר נתתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ש09/01/2012האים מה שכתבתי יכול להיות מסוכן בבקשה תענה לי, האים באמת צריך לחשב את כמות הקרינה מהנתונים שבמחשב, או שהמחשב נותן את הסיכום של כמות הקרינה, תענה לי רק אים צריך את החישוב של כמות הקרינה לפי הנתונים שבמחשב וגם אים כמות קרינה שרשמתי 13000 מילגריי זה מסוכן כי אני לא יודעת לאיזה כמות שאמרו לי להאמין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
פרופ` אבירם נצר10/01/2012אינני יודע את התשובה.את צריכה לשאול פיזיקאי. רק הוא יוכל לתת לך את התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ש10/01/2012הרנטרנולוג הראשי אמר לי שהוא הוצאי את הנתונים ונתן לחבר טוב שלו שעובד בנחל סורק,והוא ביצע את החישוב ואמר שהיא קיבלה 4.7 msv השאלה שלי האים באמת צריך לבצע חישוב או לא, או מה שהמחשב נתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
פרופ` אבירם נצר10/01/2012אינני יודע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהש05/01/2012
רציתי לדעת אים עושים סיטי מוח, פעם אחת ואז בדיסק עושים שיחזור לפעמיים האים גם כמות הקרינה מופיע כפולה, ואז צריך לחשב רק לפי הבדיקה שבוצע בפועל האים זה נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אבירם נצר05/01/2012שיחזור נעשה במחשב בלבד ואינו כרון בקרינה כלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אבירם נצרש30/12/2011
שלום ,אני רשמתי לך לגבי הבדיקה שעשו לביתי, סיטי מוח אים ובלי חומר ניגוד, וגם רשמתי לך לגבי הנתונים של 1300 מילגריי, זה היה טעות וזה לא כמות הקרינה, פניתי למקום שביצעו את הבדיקה ועשו לי את החישובים וכמות הקרינה מהבדיקה שביתי קיבלה 4.7 msv, האים זה הכמות המקובלת בבדיקה כזאת, ועד כמה כמות כזאת של קרינה מסוכנת לגבי העתיד חלילה לפתח מחלה, ואני ממש מודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר אבירם נצר - תגובה
פרופ` אבירם נצר30/12/2011כמות זאת אינה משמעותית. בבדיקות כגון צינטורים וכד' הנבדקים נחשפים לכמויות קרינה פי 3 לפחות. את יכולה להרגע, אין חשש שביתך ספגה קרינה בכמות מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת FNAדלית29/12/2011
עשיתי השבוע בדיקת FNA הרופא אמר שיצא נוזל עם צבע לבן מהסידן ואחת יצאה עם דם
(מתוך 4 מבחנות) יש לציין שהקשרית היא בגודל 1.02 ס"מ הרופא אמר שלא רואים בבירור מה זה רואים כזה זה אפילו לא גוש האם לפי הממצאים האלה אפשר להביו משהו
רציתי לדעת מה הם התופעות אם יש סרטן בלוטת התריס והאם מיד מנתחים
יש לי גלי חום בפנים ונימול בידיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת FNA - תגובה
פרופ` אבירם נצר29/12/2011דלית שלום,
אני מציע שתמתיני בסבלנות עד לקבלת תוצאות הדיקור. חבל לבנות השארות לפני קבלת התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי שאלה לד"ר אבירם נצרש26/12/2011
ד"ר שלום, אני לפני חודש רשמתי לך לגבי סיטי שעשו לביתי בת 14, שעשו בלי חומר ניגוד ואז אים חומר ניגוד, הבנתי שזה פעמיים סריקה זאת אומרת קרינה כפולה, עכשיו שאני היסתכלתי בדיסק מופיע סיטי מ1-52 תמונות וסיטי 1,1,1,1 תמונות וסיטי מ1-52 תמונות, האים יתכן שהם עשו שלוש סריקות בבדיקה אחת, כי הבדיקה המבוקשת היתה סיטי מוח בסיס ראש ועצם, האים הם הקרינו אותה שלוש פעמים אני לא מבינה פשוט האים תוכל להסביר לי בבקשה כי אני ממש לחוצה ואין לי את מי לישאול ועד כמה הקרינה שהיא קיבלה מסוכנת והיאם אפשר לקבל מחלה מבדיקה כזאת בעתיד חלילה, והאים תוכל להגיד לי בערך כמה קרינה אפשר לקבל מבדיקה כזאת בבקשה אני יודעת שלא ניתן להגיד במדיוק אבל בערך ממכשיר פיליפס 16 פרוסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
ש26/12/2011כמה זה 13,000 מלגריי מבחינת קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
פרופ` אבירם נצר26/12/2011אני מציע שתתייעצי עם רנטגנולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיטי שאלה לד"ר אבירם נצר - תגובה
פרופ` אבירם נצר26/12/2011לא, מדובר בשתי סריקות. התמונות הבודדות נועדו לכייל את המכשיר ולוודא שהמכשיר מכוון בצורה טובה ויצלם את האיברים המתאימים. מדובר בצילומים בודדים וחסרי משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בגולגולתעפרי25/12/2011
שלום, אני בת 36 ולפני מס' ימים גיליתי במישוש בלוטה עגולה באחורי הגולגולת, בצד שמאל, בקו ישר במקביל לאוזן,צמוד לעצם הקיימת שם (עצם העורף?)
הבלוטה בגודל של ס"מ וחצי, לא כואבת אולם אם ממששים ולוחצים זה גורם לכאב ראש קל וסחרחורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בגולגולת - תגובה
פרופ` אבירם נצר25/12/2011עפרי שלום,
קרוב לודאי, לפי תאורך, שמדובר בציסטה של בלוטת זיעה שפתחה נסתם או שמדובר בקשרית לימפה שגדלה כתגובה לזהום בעור הקרקפת או כתגובה אלרגית לצבע שיער, ספרי או שמפו כלשהו או תמרוקים אחרים
אין לך סיבה לדאגה, אך כדי לאבחן את הבלוטה, אני מציע שתגשי לבדיקת רופא אף אוזן וגרון או עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידןדלית23/12/2011
האם זהו סימן ללמאירות כלשהי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן - תגובה
ד''ר יהב אורון23/12/2011אין מספיק פרטים בתשובת האולטרה סאונד שלך כדי להשיב על השאלה בצורה חד משמעית. אנו רואים משקעי סידן כאלו פעמים רבות בתשובות של אולטרא סאונד צוואר. ההתייחסות היא למספר גורמים. במקרה שלך אין עדות חד משמעית לכאן או לכאן. מומלץ לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךדלית23/12/2011
מה זה קלציפיקציות בממצא זה ותודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
ד''ר יהב אורון23/12/2011משקעי סידן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור אצל אנידירולוקוגדלית23/12/2011
הייתי שילשום אצל אנדירוקלוג להתייעצותלאחר אולטרסאונד צווארי מלפני חודש שבו הופיעה קשרית היפוא'קגנית בגודל 1*1
התוצאות מהאולטרסאונד משלשום להלן:בלוטת המגן בגודל תקין משמאל ממצא אלפיטי מעט קלציפיקציות עם זרימה הקפית בלבד גודל 1.02 ס"מ
סיכוי לממאירות נמוך ביותר ממליץ לסיים עם ציטולוגיה
אבקש את דעתך מודאגת קצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקור אצל אנידירולוקוג - תגובה
ד''ר יהב אורון23/12/2011דלית שלום,
הממצא המתואר בבדיקה יכול להתאים לקשרית בבלוטת התריס - ממצא שהוא בדר"כ שפיר. עם זאת - מומלץ בדר"כ לנקר באמצעות מחט ממצא דוגמת זה. פני בחזרה אל הרופא שהפנה אותך לבדיקה כדי להחליט מה יש לבצע בהמשך.
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצרצרהקרן22/12/2011
שלום
האם ניתן לבצע ניתוח בלוטת התריס בזמן המחזור החודשי?
זה בסדר מכל הבחינות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצרצרה - תגובה
ד''ר יהב אורון22/12/2011אין מניעה או בעיה לבצע ניתוח של בלוטת התריס בזמן הווסת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אןולטרסאונד צווארידלית15/12/2011
לפני כ3 שבועות קילתי תוצאות אולטרסאונד צווארי הכל היה תקין חוץ משורה אחת
אונה שמאלית בעומק 1.7 ס"מ הודגמה קישרית המרקום היפואקואי באורך 1.1 ס"מ
האם יש סיבה לדאגה בכך שאני עובדת במרתף ואז אולי יש סכנה לגז ראדון
האם יש צורך לרוץולעשות דיקור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אןולטרסאונד צווארי - תגובה
פרופ` אבירם נצר15/12/2011שלום דלית,
לפי תאורך, מדובר בציסטה שכנראה אינה חשודה. קרוב לודאי שיש לעקוב אחריה בלבד באמצעות אולטרה סאונד חוזר עוד מס' חודשים. אך אני מציע שתתייעצי עם הרופא המטפל בך.
לא נראה לי שיש קשר למקוםעבודתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי מוחט.14/12/2011
שלום רב
ברצוני לדעת עברתי 2 סיטי מוח בשנות השלושים לחיי בטווח של חצי שנה.
הראשון עם חומר ניגוד
לאחר חצי שנה ללא חומר ניגוד
1. האם הסיטי עם חומר ניגוד הוא בקרינה גבוהה יותר?
2. בסיטי ללא חומר ניגוד הטכנאי צילם אמר לי שיש לי מעטפת קשה וצילם שוב כאשר הוזיז את המיטה קדימה ואחורה האם לדעתך כמות הקרינה היתה כפולה.
3. לאור מה שכתבתי האם זה נכון שעשיתי 4 סיטי במקום 2 או שזה נחשב עדיין ל2 בדיקות.
4. אני מודאגת מאוד מאוד מאוד מרמת הקרינה האם עדיין הסיכוי לחלות בסרטן הוא מזערי ביותר ואין לי ממה לחשוש או שכבר פשוט סיכנתי את עצמי ואני מוגדרת כאחת המועמדות לחלות בסרטן המוח?
אנא אנא אנא בבקשה ממך ענה לשאלותיי.
תודה רבה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי מוח - תגובה
פרופ` אבירם נצר14/12/2011רוי שלום,
אין לך סיבה לדאגה. אין הבדל בקרינה בין בדיקת CT עם ובלי חומר ניגוד. כמו כן אם הטכנאי שינה במהלך הבדיקה את הנתונים אין זה אומר שספגת קרינה כפולה, מדובר בעוד מס' חתכים בבדיקה שכוללת כמה מאות חתכים כך שאין לזה משמעות.
למרות שמדובר ב-2 בדיקות CT, עדיין כמות הקרינה היא נמוכה יחסית והסיכון לממאירות נמוך מאד.
תהיי רגועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
ט.14/12/2011על פי מה שקראתי באינטרנט שסיטי עם יוד מצלמים פעם אם ופעם בלי
הכניסו לי את המזרק לפני שנכנסתי למכונה ותוך כדי שאני במכונה הטכנאית החדירה היוד
האם שני הצילומים פעם אם יוד ופעם בלי בדרך שביצעו לי העלתה את כמות הקרינה
תודה מקרב לב על תשובתך. רוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
פרופ` אבירם נצר14/12/2011קשה לי לדעת אם נעשתה קודם בדיקה בלי חומר ניגוד או כמו שבחלק גדול מהמקרים מזריקים את חומר הניגוד מייד בתחילת הבדיקה. בכל מקרה, הסיכון לנזקי קרינה למרות שקיים, הוא נמוך מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
ט.15/12/2011אני מודאגת מכיוון שעשו לי בדיקת סיטי עם יוד שאני זוכרת שהזריקו לי אותו לפני הבדיקה למה עשו זאת? האם הם בודקים את המוח עם יוד ובלי יוד ואז יוצא שהם מכפילים את כמות הקרינה? וזה אומר שזה כמו 2 סיטי? ועוד הסיטי ללא היוד ביצעתי חצי שנה לפני כן ושם גם הוא אמר שמעטפת המוח שלי קשה יש לי הרגשה שהפסיק המכונה האם גם פה עברתי 2 סיטי במקום 1 אני מודאגת שמ- 2 סיטי נהיה 4. כאשר מזריקים היוד אז זה לשם לבצע 2 סריקות עם כמות כפולה של קרינה? או שהכמות לא משתנה?
אני לא רגועה וחוששת מאוד אני כל כך מצטערת שביצעתי הבדיקות המיותרות הללו.
האם לעומת אדם שלא עבר 2 סיטי כמוני במידה וכך אני לעומתו אחלה בסרטן המוח?
האם יש כמות מסויימת של קרינה שעל הטכנאי להזריק או שהוא יכול להחליט שהוא מזריק כמות כפולה לסיטי מוח מעל המותר. הרי כתוב שהממוצע הוא 2 MSV האם יש סיכוי שנתן לי 8 או 10 או אפילו יותר הרי אומרים שסיטי בטן הכמות גדולה לעומת סיטי מוח האם הדבר יכול להיות שהכמות בסיטי מוח תעלה כמות הקרינה בסיטי בטן.
דר' נכבד ויקר בבקשה תענה לי אני אם לשניים והדבר מוציא אותי מריכוז.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
פרופ` אבירם נצר15/12/2011כמות הקרינה שספגת בשתי הבדיקות אינה חריגה. הסיכוי לניזקי קרינה הינו עדיין קטן מאד.
אין לך שום סיבה לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)