פורום ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקרנה רדיו כירורגית
    חנה
    06/11/2012

אצל בעלי התגלתה נוירומה אקוסטית והומלץ טיפול בהקרנה רדיוכירורגית.
    אני מבקשת לדעת מהם הסיכונים (אם בכלל) בטיפול זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקרנה רדיו כירורגית

הוספת תגובה

• הקרנה רדיו כירורגית - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    06/11/2012

חנה שלום,
    הסיכונים העיקריים של הקרנה הם נזקי קרינה. אין כמעט נזקיים מיידיים אך אין עדיין מספיק ידע לגבי הסיכונים המאוחרים, דהיינו החשד לשכיחות גבוהה יותר של גידולים נוספים באיזור הראש והצוואר בעוד 15-20 שנים ויותר.
    לגבי סיכונים ספציפיים יותר - רצוי שתתייעצי עם הרדיולוג.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה!!!
    עדי
    06/11/2012

שלום רב,

לפני כחצי שנה הרגשתי תחושות מוזרות בגרון. מעין חוסר נעימות. לאחר מכן נוספו כאבי אוזניים חדים למספר שניות וכן כאבי ראש בצורת דקירות ולעיתים תחושה של כאב עמום באיזור רחב ולעיתים תחושת נוזל באיזור שכואב ולרוב הכאב מלווה ברגישות בקרקפת. רופאת אף אוזן גרון ביצעה בדיקה עם מראה וציינה כי אין ממצא חשוד בגרון והפנתה אותי לUS גרון. התוצאות, מציינות כי יש חשד לדלקת בבלוטת התריס. האנדוקרינולוג נתן לי בדיקות דם לבדיקת הורמונים (שטרם בוצעו כיוון שטרם הגיע התאריך) וציין כי אין לו דרך להסביר את הכאבים בגרון, באוזניים ובראש (אם כי הבנתי שדלקת בבלוטה או בעיה בה יכולה להשפיע על האוזניים והגרון). מאז עברו חודשיים והכאבים כל פעם משתנים אבל לא הפסיקו. הראש כואב והכאבים באזניים כואבים יחד איתו. בנוסף יש תחושה של נימול ועוויתות בלשון ויש קפיצות רבות בשרירי הגוף.
    {אני סובלת מנשירת שיער (בחודשיים נשר לי בערך חצי מהשיער!), אקנה, קוצר נשימה ודקירות בקצות האצבעות, מעין כאבים בורידים, חולשה ועייפות. בצילום חזה יש ציור אינסציסטיאלי ע"ג הריאות}
    נשלחתי לEEG שיצא תקין וכן לCT ראש שטרם ביצעתי כיוון שהבנתי שבמידה ומישהו סובל מדלקת בבלוטת התריס, אסור לו לבצע CT ראש ומכיוון שאני עוד לא יודעת אם יש לי דלקת בבלוטה אני מפחדת לעשות CT ראש שלא יהיה נזק בבדיקה. מיום ליום יש לי עוד כאבים ואני כבר ממש מודאגת. אני לא יודעת האם לבצע את CT למרות החשש שיש לי דלקת בבלוטת התריס או לא (תשובות לבדיקות הדם יהיו כנראה רק בסוף החודש והתור לאנדוקרינולוג בעוד חודש וחצי ורק אז אדע אם יש לי דלקת). האם דלקת או בעיה בבלוטת התריס יכולה להוות סיבה לכאבים שאני חווה או שחייבת להיות סיבה נוספת לכל הכאבים? האם לעשות את הUS לפני תשובת בדיקות הדם והאנדוקרינולוג?
    אני כבר אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות לפני מה ואיך כדאי לברר את הסוגיה.
    אני מתחננת לעזרה!!
    אני רק רוצה שהכאבים ייעלמו ושאוכל להמשיך הלאה.

לצורך התרשמותך להלן תוצאות הUS גרון שנעשה לפני חודשיים:

בדיקה מכוונת לצוואר: אונה ימנית במימדים 21*16*54 מ'מ שווה ל- 9.5 סמ'ק. אונה שמאלית במימדים 24*18*47 מ'מ שווה ל- 10.3 סמ'ק. עובי האיסטמוס 6 מ'מ. בלוטת התריס במרקם הטרוגני מאד עם אזורים היפואקוגנים זעירים מפוזרים. ללא ממצא שולט. מתאים לתאירודיטיס. חשש לשארית של טימוס מתחת לשתי האונות. עם היפרווסקולריזציה. הודגמו מספר לבוטות לימפה שנראות ראקטיביות, יחסית קטנות, לטרלית לקרוטידים דו'צ. מתחת לקוטב התחתון של שתי האונות. בלוטות הלימפה הגדולות באזורים התת-לסתיים, נראות ראקטיביות. הגדולה בצד שמאל בגודל 26*6 מ'מ. הודגמו כמה בלוטות לימפה ראקטיביות קטנות בתוך שני הפרוטידים. בלוטות הרוק התת-לסתיות נראות תקינות דו'צ. לסכום: בלוטת התריס מעט מוגדלת, הטרוגנית, עם מספר בלוטות לימפה יחסית קטנות שכולן נראות ראקטיביות. מתאים לתאירודיטיס

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה!!!

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה!!! - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    06/11/2012

עדי שלום,
    התיאור שלך וממצאי האולטרה סאונד מאד מחשידים לדלקת של בלוטת התריס. בדיקות תיפקודי בלוטת התריס מאד זמינות והתוצאות מתקבלות בתוך ימים ספורים בלבד. איני רואה שום סיבה לעיכוב בביצוע הבדיקות. מייד לאחר מכן ניתן להתחיל בטיפול, לפי הצורך.
    אני מציע שתגשי. ללא דיחוי לרופא המשפחה שלך, שיפנה אותך לביצוע בדיקות הדם, ובמקביל, תקבעי תור לאנדוקרינולוג.
    החלמה מהירה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה!!

עדי
    06/11/2012

היי, תודה רבה על המענה! רופא המשפחה חסר כיוון. הוא רק בבדיקות הדם הקודמות שהTSH שלי 4.6 ואמר שהוא לא רואה בעיה ושהוא לא מצליח לחבר את כל הכאבים והפנה אותי לאנדוקרינולוג...הדבר היחיד שהיה חריג בבדיקות הדם היה אחוז המונוציטים בדם שהיה בין 9-4%.
    1. אני לא צריכה לחכות לביוץ כדי לבצע בדיקות לבלוטת התריס? איזה בדיקות התכוונת שהרופא ייתן לי (שבוחנות את בלוטת התריס)? (כדי שאדע מה לבקש מהרופא משפחה...)
    2. לפי מה שאתה אומר כן יכול להיות קשר בין כאבי הראש, הגרון האוזניים והשרירים בגוף לבלוטה....?
    האם באמת מסוכן לעשות CT עם דלקת בבלוטה ולא כדאי לעשות?

אתה לא מבין כמה אתה עוזר לי כי אני באמת כבר מרגישה אבודה בתוף כל הדבר הזה.

תודה ענקית!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה!! - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    06/11/2012

תבקשי מרופא המשפחה לקחת תיפקןדי בלוטת התריס: T3, T4, TSH ושקיעת דם.
    אין קשר לביוץ.
    לדעתי, CT כרגע מיותר ולא יוסיף אינפורמציה. עקרונית, ניתן לבצע CT אך ללא הזרקת חומר ניגוד.
    עדי, אל תכנסי ללחץ!!! אני משוכנע, שבמידה שאכן מדובר בדלקת של בלוטת התריס, האנדוקרינולוג יוכל לסייע לך בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

עדי
    06/11/2012

תודה.
    לא יכול להיות שמדובר בגידול חס וחלילה בראש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    06/11/2012

הכל יכול להיות. במידה ותישלל בעיה בבלוטת התריס, יהיה צורך בבירור מקיף לסיבת מיחושיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

עדי
    07/11/2012

על אף הדאגות שיש בי. תודה. סוף סוף מישהו שלוקח ברצינות את הכאבים שלי וכנה איתי. אני מעריכה זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח תוצאות בדיקות

עדי
    12/11/2012

שוב שלום.
    ביצעתי את הבדיקות אתמול ולהלן התוצאות:
    FREE T4 11.80 PMOL/L ( 7.00- 17.00) (...*.....)
    FREE T3 4.13 PMOL/L ( 3.80- 6.00) (*........)
    בדיקות TSH, שקיעת דם והסידן שהתבצעו לפני 3 חודשים:
    CALCIUM SERUM 10.32 MG/DL ( 8.80- 10.60) (.......*.)
    TSH 4.30 MIU/ML ( 0.34- 5.60) (......*..)
    ESR 13.00 MM/HOUR ( 2.00- 25.00) (...*.....)

מזכירה כי הגרון, האוזניים והראש כואבים. זאת בנוסף לחולשה כללית, סחרחורות וערפול, שרירים רועדים, נשירת שיער, אקנה וקוצר נשימה

האם יש חשש לדלקת בבלוטת התריס? ע"פ הנתונים, מה יכולה להיות הבעיה? אילו בדיקות כדאי לבצע ולאיזה רופאים לגשת?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח US
    אמה
    05/11/2012

שלום רב
    אני בת 34 סובלת מסינוסיטיס כרונית אולי זה רלוונטי. נשלחתי לבירור עקב הגדלת בלוטות וזו התוצאה שהתקבלה . האם זה תקין או שאני צריכה להמשיך את הבירור
    תודה רבה
    הסיבה לביצוע הבדיקה - בירור.
    איסטמוס בעובי תקין.
    אונה ימנית: 1.7x1.8x5.2 מ"ס . בקוטב העליון של האונה הודגם מוקד אנאקוגני בגודל כ-0.3 מ"ס ,
    ללא הסתיידויות.
    אונה שמאלית: 1.2x1.6x5.0 מ"ס , בעלת מרקם בלתי אחיד על רקע מספר מוקדים היפואקוגניים קטנים
    באיזור הקוטב התחתון של האונה, הגדול בגודל כ-0.5 מ"ס .
    לא הודגמו הסתיידויות. ציור ווסקולרי של בלוטת התריס תקין.
    תת-לסתי מימין הודגמה בלוטת לימפה בגודל כ-1.6 מ"ס , ובלוטה נוספת בגודל כ-1.3 מ"ס .
    באיזור תת-לסתי משמאל הודגמה בלוטת לימפה בגודל כ-1.0 מ"ס .
    במשולש הקדמי משמאל הודגמו מספר בלוטות לימפה בגודל עד כ-0.7 מ"ס .
    צורה ומרקם של בלוטות הלימפה שמורים.
    בלוטות רוק תת-לסתיות ובלוטות פרטיס משני הצדדים ללא ממצאים פתולוגיים.
    אין לראות שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקה הקודמת

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח US

הוספת תגובה

• פענוח US - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    05/11/2012

אמה שלום,
    לפי התרשמותי, את יכולה להיות רגועה. ישנה הגדלה קלה וכנראה לא משמעותית של בלוטות לימפה צוואריות - זה יכול להיות כיטוי לדלקת או מחלה זיהומית כלשהי. לגבי הקשריות הזעירות שנמצאו בבלוטת התריס, כנראה שדרוש מעקב בלבד (לחזור על בדיקת האולטרה סאונד עוד כחצי שנה). במידה שהקשריות לא גדלות, קרוב לודאי שאין צורך בבירור נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח US

אמה
    05/11/2012

תודה רבה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלות התריס
    efrar
    30/10/2012

שלום..

לאחר אולט' של בלוטת התריס הרופאה שלחה אותי לניקור של בלוטת התריס...האמת אני מאוד לחוצה.. מה התוצאה אומרת?

להלן התשובה:

C12-1533/1
    בניקור טירואיד אונה ימנית גוש מדיאלי יותר בהנחיית סונר התקבל דם בלבד

C12-1533/2
    בניקור טירואיד אונה ימנית- גוש לטרלי יותר בהנחיית סונר התקבלת קולואיד חופשי, שגשוג בולט של תאים פוליקולרים בקבוצות סולידיו וגם גדולות מקופלות, ,תאים עם שינויים דגנרטבים, פןליקולים שלמים בודדים, מאקרופגים לא רבים מלאי פיגמנט. מדובר בנגע פרולפרטיבי.
    בגלל שגשוג בולט של התאים דרוש המשך בירור בין תהליף היפרפלסטי לניאופלסטי.

קבוצה IV

ותוצאת האולטרסאונד תוצאות הבדיקה: הבולטה לא מוגדלת באונה ימינית הודגמו 2 ממצאים נודולריים, הממצא הדומיננטי בגודל 2.3*2.1*2.6 אם אזוא נמקי בתוכו בקוטר עד כ1.0 ס"מ.

אשמח לעזרה..

לקביעת תור
    סגירה
    בלות התריס

הוספת תגובה

• בלות התריס - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    30/10/2012

שלום רב,
    לא נראה לי שיש לך סיבה להלחץ. הגוש הקטן יותר באונה ימנית הינו כנראה חסר משמעות (תוכנו דמי). לגבי הגוש הגדול יותר, הממצאים בניקור אינם חד משמעיים. לדעתי, נדרש מעקב צמוד אחרי גודל הגוש באולטרה סאונד. במידה שיש רושם שהגוש גדל בבדיקות עוקבות יהיה צורך לחזור על הניקור ואף לשקול כריתת האונה הימנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא בסי טי
    ליליאנה
    29/10/2012

אני בת 54 לפני 22 שנים עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס מטופלת 3כדורים eltroxin לא מאוזנת tsh72. ביצעתי סי טי על פי המלצת אינדוקרני באוכף הטורקי יש ממצא מלאות רקמתית מקבלת האדרה בממדים 1.3 ס"מ .היפרנדסית בתוך אוכף הטורקי למקרואנדומה בבלוטה פיטואלית יש לציין בבדיקהFT4,,תקיןבבקשה מה עלי לעשות ולאן לפנות

לקביעת תור
    סגירה
    ממצא בסי טי

הוספת תגובה

• ממצא בסי טי - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    29/10/2012

ליליאנה שלום,
    עליך לפנות לנוירוכירורג ולהתייעץ איתו לגבי הממצא והאם הוא דורש כריתה ניתוחית או מעקב בלבד.
    החלמה מהירה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת גרון
    אריאל
    22/10/2012

שלום,

אמי עברה ניתוח כריתת גרון מלא עקב סרטן , לאחר הקרנות שלא עזרו ולאחר אינספור ניתוחים קטנים שלא עזרו. היום היא עדיין מאושפזת עם קשיים בבליעה אני לא מחפש פה פתרון רק רציתי לשמוע דעה של אחרים איפה באיזה בית חולים נמצאת המחלקה הטובה שתוכל למצוא פתרון לשיפור איכות החיים לאחר ניתוח שכזה

תודה מראש

אריאל

לקביעת תור
    סגירה
    כריתת גרון

הוספת תגובה

• כריתת גרון - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    23/10/2012

אריאל שלום,
    לצערי לא ניתן לענות על שאלתך. במקום שבו נותחה אימך, קרוב לודאי שמכירים את מצבה בצורה הטובה ביותר. אני מציע שתתייעץ עימם. אם היא זקוקה להתערבות מיוחדת שאין ביכולתם לבצע, אני משוכנע שהם שהם יפנו אותה לכתובת המתאימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור איכות החיים לאחר כריתת גרון

jhon
    22/02/2013

אני אחרי כריתת גרון לפני כשנה וחצי .מרגיש טוב ,
    אוכל רק אוכל טחון ,אוכל בריאות ,אבל מדבר גרוע ,ועדיין הפג משתשל מהבטן .
    כיצד ניתן לשפר את איכות החיים ,האם אפשר לשפר את הדיבור ,אולי השתלה של מיתרי הקול ,או האם יש חידושים בתחום הטוטב .
    לגבי האוכל הרופאים חוששים לעשות הרחבה מחשש לנקב אפשרי בחיבור שעשו מהוושת לקיבה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח סיטי מוח
    שירה
    18/10/2012

בעלי כבן שישים הופנה ע"י רופאה אנדוקרינולוגית לעשות סיטי מוח מאחר שעשה מספר פעמים איסוף שתן של 24 שעות והתשובה לא היתה תקינה: עודף נתרן וטענה שיש לו עודף מלחים והוא ההיפך הגמור לא סובל מלח ולא אוכל שום דבר שמכיל מלח. מוזר מאד. הוא חולה סוכרתי 2 ועבר צינתור.מקווה שתסתפקו בתשובת הסיכום ואודה על תגובתכם מה התשובה אומרת לכם:
    "בסיכום: תהליך העובר האדרה מופחת באספקט השמאלי של הבלוטה בגודל 5.5+ 4 מ"מ - אין לשלול מיקרואדנומה". מה זה אומר?
    שאלה שנייה ברשותכם: בני כבן 30 אמור בקרוב לעבור ניתוח מחיצה באף + סינוסים, (סובל מנחירות..) ומאחר והתלונן על ריח רע מהפה הרופא ממליץ גם על כריתת שקדים. האם לשקדים יש תפקיד חשוב בגוף, האם לא תהיינה בעיות אם יכרתו אותם?? מדוע חשוב להסירם הם לא מוגדלים?? מותר ולא מזיג לעשות בבד אחת את כל הניתוחים האלה בפעם אחת?? תודה וסליחה על האריכות.

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח סיטי מוח

הוספת תגובה

• פענוח סיטי מוח - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    18/10/2012

שרית שלום,
    לגבי בעלך, הממצא ב- CT. כנראה מאשר את החשד של האנדוקרינולוגית שאכן מדובר בגידול מפריש הורמונים בהיפופיזה. הגידול זעיר בגודלו אך בעל השלכות הורמונליות משמעותיות. לגבי הטיפול, אני ממליץ שתתייעצי עם הרופאה המטפלת בו.

לגבי בנך, אני בהחלט, לא ממליץ על ביצוע ניתוח משולב בו זמנית של ניתוח באף בסינוסים וכריתת השקדים. לגבי ההתוויה לכריתת השקדים בשל ריח רע מהפה - אין כל הכרח לכרות השקדים במקרה זה. כיום ניתן גם לבצע כריתה חלקית או "שיוף" של השקדים.
    אני הייתי ממליץ על הערכה חוזרת של הניתוח המתוכנן.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקבלת כל מה שכתבת.- ממש תודה!!!!!

שירה
    19/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתידות בבלוטת המגן
    דינה
    11/10/2012

באולטרסאונד בלוטת מגן 2 האונות אינן מוגדלות ובעלות מרקם בלתי אחיד אבל באחת הודגמה הסתידות גסה מפוזרת בכל האונה ובשניה מוקד מסויד .מה זה אומר? כמו כן יש קשר איזואקוגני ומספר קישריות היפואקוגניות אודה לך אם תסביר לי מה פירוש קשרים אלו ומה ההבדל בין השניים. האם מסירים את הבלוטה בעקבות הממצא הזה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הסתידות בבלוטת המגן

הוספת תגובה

• הסתידות בבלוטת המגן - תגובה

פרופ' גדעון בכר
    11/10/2012

הסתיידות גסה או מוקד מסוייד אינם ממצאים מדאיגים ואינם התוויה להסרת בלוטת המגן. גם נוכחות קשרית איזואקואית הינה בד"כ ממצא שפיר. קיימים ממצאים אחרים המחייבים כריתת בלוטת המגן כגון גודל הקשרית צורתה נוכחות הסתיידויות עדינות זרימת דם מוגברת ועוד. בכל מקרה ממליץ על בדיקת אא"ג עם תוצאות בדיקת הסונר.
    בריאות שלמה
    דר בכר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועה חדה של הראש גרמה לשרשרת שלכאב
    אור כהן
    08/10/2012

כתוצאה מתנועה חדה של הראש לפתע הרגשתי כאב של מספר שניות כ2-3-4 שניות, מאחורי הראש בחלק התחתון השמאלי, עם כאב זה למשך כמה שניות גם לא הרגשתי תחושה בלשון. לאחר שכאב זה נפסק אני עכשיו מרגיש בכללי בצד השמאלי של הגוף חוסר איזון, המלווה בכאב (מאוד חלש) באותו מקום שהיה כאב עז מלכתחילה.

הוספת תגובה

• תנועה חדה של הראש גרמה לשרשרת שלכאב - תגובה

פרופ' גדעון בכר
    09/10/2012

סביר להניח שמדובר במתיחה של שריר עקב תנועת הראש החדה אולם לא ניתן לשלול גורמים אחרים כולל פגיעה ממקור עצבי או סיבות אחרות נדירות יותר. בכל מקרה באם הכאב לא חולף או מוקל משמעותית במהלך היממה הקרובה או שמופיעה החמרה בתלונות - יש לפנות לרופא המשפחה או רופא אא"ג לבדיקת מעמיקה.
    בריאות שלמה
    דר בכר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גליומה של גזע המח
    איתי
    01/10/2012

שלום ד"ר.
    שמי איתי בן 40 ואני חולה בגליומה של גזע המח.
    לפני שנה וחצי קיבלתי 28 הקרנות לגידול.
    ההקרנות עשו את שלהן והגידול נסוג למצב שאמור להיות.
    אבל מאז יש לי החמרה מתמדת בסימפטומים הנוירולוגיים.
    (הליכה,שיווי משקל,התכווצות שרירים אחרי חוסר תזוזה).
    אין החמרה ב MRI ובדיקות הדם תקינות.
    הרופאים אמרו שכנראה זה מפגיעה בתאים בריאים בהקרנה.
    שאלתי:
    באחת ההקרנות זז המכשיר שתומך בראש כלפי מטה ולא עצרתי את ההקרנה.
    יש נזק משמעותי לדעתך בהקרנה אחת לתאים בריאים? זאת טעות שלי שלא עצרתי את ההקרנה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גליומה של גזע המח

הוספת תגובה

• גליומה של גזע המח - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    03/10/2012

איתי שלום,
    להערכתי, קרינה בודדת, אפילו אם מיקוד הקרינה הוסט, לא אמורה לגרום לנזק בלתי הפיך בעל משמעות. אני סבור שאין סיבה לדאגה.

בריאות שלמה ומועדים לשמחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בפנים
    רותי
    27/09/2012

דוקטור שלום,
    מזה כשלושה שבועות אני סובלת מכאבים באף בצד ימין, בלחי צד ימין מתחת לגבה ובחניכיים.
    טופלתי במוקסיפן 500 לא היטיב עמי.
    עשיתי צילום פנים נשלל סינוסיט.
    נבדקתי אצל רופא שיניים ונאמר לי שאין שום דלקת בחנייכים, קיבלתי כדורים אנטי דלקתיים בשם ברקסין, לא עזר.
    והיום התחילה נפיחות בלחי צד ימין מלווה בכאב באזור מתחת לאוזן ימין.
    הבקש את עזרתך,
    רותי.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בפנים

הוספת תגובה

• כאבים בפנים - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    03/10/2012

רותי שלום,
    התיאור שלך מכוון בהחלט לבעיה או בסינוסים או בשיניים כנראה. אני מציע שתפני שוב לבדיקת א.א.ג ואם תשלל בעיה יש מקום לבדיקת רופא שיניים נוספת.

בברכת בריאות שלמה, ומועדים לשמחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בפרוטיס
    רינה
    27/09/2012

שלום. קיים גוש בפרוטיס מימין .לפי U.S - באונה השטחית הודגם נגע היפואקוגני בגודל 0.6*0.8 ס"מ בעל גבולות סדירים ללא כלי דם או הסתיידות בתוכו, רושם שמדובר בנגע מיסטי עם תוכן סמיך. לפני שבוצע U.S רופא נתן לי אנטיביטיקה ל-5 ימים הגוש קטן, אך לא נעלם. לפי מידע באינטרנט הבנתי שאת כל הגושים בפרוטית שהם לא על רקע של וירוס (ולפי מה שנראה לי אצלי זה לא וירלי) מומלץ לכרות. לפי מה שתארתי האים ההמלצה היא לכרות את הגוש? או לבצע בדיקות נוספות כמו FNA, MRI/CT? מה המשך הטיפול?. כמובן כבר הוזמן תור לא.א.ג.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גוש בפרוטיס

הוספת תגובה

• גוש בפרוטיס - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    03/10/2012

רינה שלום,
    את צודקת. יש מקום לנקר את הקשרית, רצוי תחת אולטרה סאונד. במידה שמדובר בגוש גידולי, ובסביבות 90% מהגידולים בפרוטיס הם שפירים, יהיה מקום לכרות את הגוש.
    אם אין בעיה מיוחדת מבחינת סוג הגידול או במיקומו, כנראה שאין צורך ב- CT/MRI.

מועדים לשמחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה בלוטת התריס
    יהודה
    23/09/2012

שלום
    בן 53,ללא קושי בבליעה,בבדיקה ידנית גוש רך
    בבדיקת סיב אופטי דרך האף תקין לחלוטין
    TSH מאוזן 50 מ"ג סנטרואיד ביום

בבדיקת US
    אונה ימנית: מוגדלת 5.5X3.2X4 ס"מ ,בתוכה גוש סולידי גדול התופס את מרבית האונה
    עם מעט זרימת גם בתוכו
    באונה שמאלית: 3.8X1X1 ס"מ נצפו מ"ס קשריות היפואקוגאניות עד גודל 0.7 ס"מ
    אסטימוס תקין
    בלוטות רוק תת לסתיות תקינות
    בלוטות לימפה-לא מוגדלות
    בבדיקת FNA
    שטחים היפרצלולרים רוב התאים קטנים מסודרים בצורה צפופה בקבוצות רובם עגולות לפעמים בצורת דמוי פפילות ,זוהו מעט קולואיד ומעט מאוד מקרופגים , לא זוהו תאי דלקת מונונוקליארים
    או תאי ענק רב גרעיניים ,התמונה מעוררת אבחנה מבדלת בין קשר היפרפלסטי דומיננטי לבין נגע נאופלסטי
    האם לפי דעתכם אפשר להסתפק במעקב או ניתוח היא ברירה היחידה
    תודה מראש
    שנה טובה וחתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקה בלוטת התריס

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה בלוטת התריס - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    03/10/2012

יהודה שלום רב,
    אכן ישנה כאן דילמה, אם כי הסיכוי לממאירות כנראה לא גבוה. בהחלט ניתן לעקוב הצורה הדוקה אחרי הקשרית באמצעות בדיקות אולטרה סאונד חוזרות ויתכן שגם ניקורים חוזרים. במידה שהקשרית תשתנה בגודלה (תגדל), כנראה לא יהיה מנוס מכריתת האונה הימנית של בלוטת התריס.

בברכת מועדים לשמחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר נצר היקר תודה חג שמח רק בריאות

יהודה
    04/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאי מסטואיד אצל בת 60
    נעמי
    23/09/2012

ב c/t/ שנערך לי בגלל נפילות חוזרות ונשנות כל התוצאות תקינות, אולם במשפט האחרון נרשם: ממצא נוסף :ערפול תאי המסטואיד משמאל ללא הרס גרמי. ובשום מקום אחר לא צויין ערפול החלל, הזה , מה יש להבין מכך?
    תודה רבה
    נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    תאי מסטואיד אצל בת 60

הוספת תגובה

• תאי מסטואיד אצל בת 60 - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    03/10/2012

נעמי שלום,
    ערפול תאי המסטואיד מצביע כנראה על תהליך כרוני באוזן. יתכן שמדובר בשינויים שקיימים כבר עשרות שנים ואף מהילדות. כל הסיכויים שמדובר בממצא חסר משמעות קלינית. אך אם את רוצה לברר העיניין, כדאי שתיבדקי ע"י רופא א.א.ג.

בברכת מועדים לשמחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה טובה לד"ר נצר וד"ר בכר
    יהודה
    15/09/2012

לד"ר נצר וד"ר בכר
    לקראת השנה החדשה אני מאחל כם ולכל בני ביתכם שנה טובה של בריאות ואושר
    תבורכו על התשובות לשואלים
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה
    שנה טובה לד"ר נצר וד"ר בכר

הוספת תגובה

• שנה טובה לד"ר נצר וד"ר בכר - תגובה

פרופ' גדעון בכר
    19/09/2012

שנה טובה לך ולכל חברי הפורום.
    ד"ר בכר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה