מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- חסרונות של עגלת בוגבו בי 5אסתר05/06/2017
הי קובי,
חברים המליצו לנו על עגלת הבוגבו בי 5 (כולל האמבטיה) ונשמח לשמוע את חוות דעתך הכללית לגביה.
האם יש לה חסרונות גדולים ביחס לעגלות מתחרות מדגמים דומים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/06/2017שלום אסתר,
הכל תלוי בדרישות ואל מול מה משווים.
כמו כן אני ממליץ להסתמך על עצמכם ברכישת עגלה לא על אחרים מכיוון שלכל הורה יש צרכים שונים.
הבי נבנתה במיוחד להורה המודרני שמחפש את הנוחות שלו ואיכות החיים, הסטייל וכו'. אי לכך מדובר במוצר קל, נח לניוד בדרך עירונית אך ככל שתהיה משובשת יותר כך הנוחות תרד. הקיפול די קל לביצוע וגם נכנס בקלות לכל רכב. מצד שני נמוכה מאוד, הטיולון והאמבטיה יחסית צרים, אין מעקה ולכן אני חושב שיש פשרה מסוימת בנוחות התינוק אל מול נוחות ההורה במוצר זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובהשוואה לסייבקס מיוס?
אסתר07/06/2017האם הייתה ממליץ יותר?
האם הסייבקס נוחה יותר לתינוק?
תודה על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/06/2017שלום אסתר,
לדעתי האמבטיה של הסייבקס נוחה יותר לתינוק אבל אני חושב שהטיולון של הבי נח יותר לתינוק ומכיוון שהשימוש בטיולון הוא ארוך טווח בהשוואה לאמבטיה אז מבחינת נוחות תינוק אני יותר נוטה להמליץ על הבי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על דגם Occaro של mams&papsתהילה05/06/2017
שלום,
אני מתענינת על עגלה משולבת מגיל לידה.
ראיתי פרסום של חנות שהגיע דגם Occaro של mams&paps.
האם יש לך מידע בנוגע למידות שלו, למשקל, ליתרונות ולחסרונות?
איך הוא בהשוואה לדגמים אחרים של mams&paps כמו הארמדילו פליפ XT?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/06/2017שלום תהילה,
מלבד התעסקות של מספר שניות לפני כמעט שנה עוד לא בדקתי את המוצר לעומק. המוצר אמור להיות פליפ משודרגת בדגש על נוחות התינוק אך כפי שאני תמיד מסביר זה יבוא על חשבון נוחות ההורה, האוקרו תהיה כבדה יותר ובעלת קיפול גדול יותר ולכן צריך לשים על כפות המאזניים את ההעדפות.
אני באופן אישי בעד נוחות תינוק ולכן הייתי ממליץ על האוקרו יותר מהפליפ. צריך לקחת בחשבון שהיא גם תהיה יקרה יותר.
כשהיא תימכר בארץ אוכל לתת תשובות יותר ממוקדות לגבי יתרונות/חסרונות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר!
תהילה06/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיולון שני מגיל 3 חודשיםענבל04/06/2017
היי,
מבקשת המלצה לטיולון שני, מגיל 3 חודשים, שישמש את סבתא וסבא לקחת ולהחזיר את הילדה מהגן. הוא צריך להיות קל מאוד, זול והעדפה לקיפול מטריה.
המון תודה, ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/06/2017שלום ענבל,
אם נכנס לתקציב אני ממליץ על לייטוואי 2 של צ'יקו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
ענבל11/06/2017
לאחר בדיקה מצאתי כי הצ'יקו לייט וואי 2 שוקל 7.8 ק"ג מה שעושה לא הכי קל.
אני מחפשת טיולון עד 6.5 ק"ג. האם יש המלצה נוספת?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר11/06/2017שלום ענבל,
במשקלים האלו מדובר או בטיולונים ממש פשוטים ואלו הטובים יקרים ולדעתי יחרגו מהתקציב. לדעתי בייבי סייף ריו די יענה לצרכים שלך ומדובר בטיולון סביר במחיר סביר והוא שוקל 6.5 ק"ג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה שמשמשת גם כאמבטיהלאה04/06/2017
שלום,
רציתי לקבל עצה לגבי איזה עגלה לקנות.
אני מחפשת עגלה שתשמש אותי גם כטיולון וגם כאמבטיה. שמעתי כבר כמה אנשים שלפני 20 שנה השתמשו לדוג' במק לארן, ציקו שהשכיבו אותה עד הסוף כדי לשים מזרון ועל זה הניחו את התינוק.
ראינו כעין זה בעגלה אינגליזינה זיפי לייט שיש לה גם מזרון.
כמובן שאשמח גם לעגלה קלה יחסית, נוחה לקיפול ושנכנסת לרכב (גלגלים לא ענקיים)
אשמח לקבל עזרה בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/06/2017שלום לאה,
היום עגלות כאלו לא קיימות.
בעבר לא היו הרבה מעליות ולרוב התניידו בתחבורה ציבורית ולכן נעשו פשרות. בעולם המודרני פחות עושים פשרות כי יש חשיבות לאמבטיה.
הזיפי היא בין הבודדות שלא מצריכה אבמטיה, לצורך שלך זה מוצר טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
לאה05/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה ראשונה - abc סלסה, מינט והתייעצותשירה04/06/2017
היי קובי,
כמה שאלות:
1. מהם ההבדלים המהותיים בין שני הדגמים abc סלסה וabc מינט?
2. אנחנו מחפשים עגלה ראשונה שתכיל את הקריטריונים הבאים:
- אפשרות לאמבטיה.
- קלילה יחסית (מעט מדרגות אבל אני סולדת מעגלות כבדות ומסורבלות).
- טיולון מתקפל יחד עם העגלה (לא נדרש בפירוק בכל עלייה לאוטו).
- טיולון דו כיווני (לא הכרחי מאוד אבל רצוי).
- עמידה ואיכותית, שתחזיק גם להמשך.
- מתאימה לדרך עירונית בעיקר.
- טווח מחירים: אנחנו עדיין חלוקים בנושא ולכן אשמח לשמוע על עגלות עד 2000 ש"ח מצד אחד, ומהצד השני את המלצתך ללא התחשבות במחיר.
3. הסתכלתי על הבי 5 ועל המויס שנראו לי פרקטיות ומתאימות למה שאנחנו מחפשים, אני תוהה האם המחיר שלהן נובע מהמותג או שאכן הן איכותיות מאוד.
4. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/06/2017שלום שירה,
ההבדלים בין דגמי ABC הם בעיקר שהמינט היא טיולון שעליו מתחברת אמבטיה והסלסה היא עגלה.
בסלסה יש אמבטיה מרווחת יותר, טיולון דו כיווני, סל גדול יותר, גלגלים גדולים יותר, קפיצים איכותיים יותר אבל כל אלו גם מעלים את משקל המוצר אם כי יתרון העצום של הסלסה הוא בכך שמקבלים מוצר גבוהה וסופר מרווח לתינוק ועדיין המשקל סביר (רק 9.9 ק"ג) כפחות מקילו לעומת המיוס או הבי.
גם הסלסה וגם המינט עונות לדרישות שלכם והן נותנות תמורה מעולה לכסף.
הבי או המיוס יחסית צרות ומאוד נמוכות אבל בתמורה מקבלים משקל קל יותר וקיפול קטן יותר, כמו כן יכולת הניוד שלהן די בינונית (תלוי באיזה תוואי דרך הולכים). לכן אני חושב שמחירן הגבוהה לא מוצדק אך הן מה שההורה המודרני מחפש היום (נוחות עבורו בקיפול, תפעול ומשקל) ולכן אולי מחירן בהתאם.
אני חושב הפוך, בכל זאת זו עגלת תינוק ולא עגלת הורים! נוחות התינוק היא הדבר החשוב ביותר.
עד 2000 ש"ח ממליץ על המינט או ג'ואי כרום. המינט קלה ואיכותית יותר וגם נוחה יותר לקיפול ואפילו קומפקטית יותר אבל עם טיולון חד צדדי.
ללא הגבלה ובהתאם לדרישות שווה לבדוק את הסלסה, פג בוק (10.3 ק"ג עם שלד בסיסי ו11 ק"ג עם שלדת המומלצת יותר) או ממבה פלוס שהחיסרון הגדול הוא המשקל 13.6 ק"ג.
אני חושב שאם אהבת את הABC אז הסלסה שנמכרת במחיר מאוד סביר היא אופציה טובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להעלות טיולון בובו למטוססיון03/06/2017
שלום רב,
אני מחפשת עגלה שאוכל להעלות איתי למטוס. מאחר ומדובר בילד שלישי, וכבר יש לי טיולון מקלרן בבית, אני לא רוצה להוציא סכום כסף גבוה כ״כ על טיולון יויו. הציעו לי בחנות טיולון בובו- אמנם קצת פחות יפה, אבל עשה לי רושם של טיולון נוח ובעל קיפול נוח וקטן. בחנות הצהירו שניתן להעלות גם אותו למטוס. האם כך? ואם זה אינדיבידואלי לחברת התעופה, כיצד ניתן לבדוק אם טורקיש איירליינס מעלה אותו למטוס? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/06/2017שלום סיוון,
מבחינת מימדים אפשר לעלות למטוס אך ככל הידוע לי יש חברות שמאשרות עליה רק לדגמים מסויימים כמו היויו, בייבי ג'וגר סיטי תור או מאונטיין באגי נאנו. אי לכך יש לוודא מול חברת התעופה שטיולון עם מימדים מסויימים יוכל לעלות ע"י מסירת גודל המוצר.
כמו כן אם מחפשים מוצר זול ומקביל ליויו לדעתי צ'יקו מינימו זו אופציה עדיפה, גם יש מדרך רגליים מתכוונן וגם משענת הגב משנה זווית ע"י לחצן ולא שרוך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין עגלות - ג'ואי, ארמדילו וממבהרעות03/06/2017
שלום. לקראת קניית עגלה ראשונה אנחנו מתלבטים בין העגלות הבאות, ונשמח שתגיד לנו האם ההבדלים משמעותיים ועל מה היית ממליץ.
-ג'ואי כרום דלוקס
-ארמדילו פליפ XT2
-ממבה פלוס
דברים חשובים לנו:
גודל קומפקטי
טיולון דו כיווני
גגון גדול
מתקפל בקלות
נוחה לניוד
עגלה שתחזיק לכמה שיותר שנים
עדיפות לבדים שקל לנקות
האם לדעתך ההבדל במחיר בין הג'ואי לארמדילו נובע מאיכות יותר טובה, או פשוט בגלל המותג והחדשנות בשוק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/06/2017שלום,
ההבדלים הם עצומים בין הדגמים ולכן קשה לעמוד את ההבדלים.
ביחד לצרכים שציינת הפליפ עונה הכי טוב עליהם.
היא הכי קלה לקיפול והכי קומפקטית. הגגון שלה הכי גדול. יכולת הניוד סבירה והעמידות די טובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש הבדל משמעותי בין הכרום לארמדילו?
רעות05/06/2017תודה על המענה המהיר!
משתיהן התרשמתי לטובה
בגלל הטיולון דו כיווני,
קומפקטיות
נוחות ניוד
ועוד..
ברוב הפרמטרים הן די דומות
השאלה האם הפליפ יקרה יותר בגלל מותג ודגם חדיש או שבאמת יש לה יתרונות על הכרום?
ואם כן- מהם?
בכל זאת יש ביניהן הפרש של יותר מ1000 שקל
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/06/2017שלום רעות,
הפליפ קטנה יותר בקיפול וניתנת לקיפול ביד אחת.
עשויה מחומרים איכותיים יותר לדעתי (סוג הבד ועוביו, דמוי עור בידיות כו'), גגון הטיולון טוב יותר ולכן לדרישותייך אני חושב שהיא עדיפה.
כמו כן לדעתי איכות ההרכבה והחוזק של הארמדילו טובים יותר אם כי לא בהבדל משמעותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gb maris-חוות דעתקסניה03/06/2017
אשמח לשמוע על היתרונות והחסרונות של העגלה gb maris, הבנתי שהיא חדשה בשוק ואין יותר מידי חוות דעת בינתיים.
אני מחפשת עגלה שתיהיה קלה, קומפקטית ונוחה לתפעול אך לא נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/06/2017שלום קסניה,
היא לא בין המומלצות שלי. לדעתי במחירה יש טובים יותר.
אין לה מערכת קפיצים איכותית והגלגלים יחסית קטנים. ידית האחיזה לא נעימה למגע וגם לא מתכווננת לגובה. כל אלו יגרמו ליכולת ניוד בינונית ונמוכה ככל שהדרך תהיה יותר משובשת. עליית מדרכה תהיה סופר קשה כאשר יהיה תינוק בתוכה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם ככה אז....
קסניה04/06/2017איזו עגלה כן היית ממליץ?
שתתקפל למידה קטנה שמתאימה לרכב קטן
שתיהיה קלה
טיולון דו כיווני עם שכיבה של 180
שלא תיהיה נמוכה (ראיתי המון המלצות על הבוגבו אבל היא נראת לי נמוכה מידי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/06/2017שלום קסניה,
צריך להבין שעגלות בסגנון שאת מחפשת: קלות וקטנות לרוב יהיו נמוכות כי ככל שהעגלה גבוהה יותר כך גם המשקל עולה ומן הסתם הקיפול גדול יותר.
מלבד הבי אפשר לבדוק את ארמדילו פליפ או סייבקס מיאוס אבל הן פחות או יותר בגובה הבי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
קסניה06/06/2017תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות שני לרכב של הסבאשלי03/06/2017
היי קובי,
מתלבטים לגבי כסא שני לרכב של הסבים סבתות. מספר הנסיעות יהי מינימלי שלוש לארבע פעמים בחודש אך הנסיעות לא יהיו קצרות ולכן חשוב שיהיה נוח וכמובן בטיחותי עם תקציב סביר(לנו יש את הנקסטפיט) .
חשבנו על הסנרה נקסט אך היא נראית לא נוחה לילד (בן שנה).
שמענו גם על חברת Twiggy.
נשמח לעזרה, תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/06/2017שלום שלי,
על טוויגי ממש לא ממליץ.
סנרה כן אם כי לא שיא הנוחות.
כן אפשר ללכת על אוונפלו סונס שדי קרוב לרמת הבטיחות של צ'יקו וברמה של הסנרה רק שלדעתי הוא נח ומרופד יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה נורא שאי אפשר לקפל ביד אחת?רותם02/06/2017
התחבטנו בין בייבי ג׳וגר לבין בוגבו בי 5. אחרי קריאה בפורום ירדנו מהבייבי גוגר ונשארנו עם הבי :)
מאחר וזה ילד ראשון אני תוהה כמה נורא שאין אפשרות לקפל אותה ביחד אחת והאם זה באמת חיסרון.
יש עוד עגלות שאתה ממליץ עליהן?
חשוב לנו קודם כל שתהיה נוחה לילד, קלה כמה שאפשר ושהקיפול יהיה פשוט ונוח. גרים בעיר בבניין עם מעלית. מעדיפים עגלה שאפשר לקנות בשילב, אין מגבלת תקציב.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/06/2017שלום רותם,
א. זה ממש לא נורא! בעבר שההורים היו תלוים בתחבורה ציבורית ולא היו הרבה מעליות היה לזה חשיבות. כיום גם אם קיפלנו עגלה ביד אחת אנחנו עדיין צריכים 2 ידיים כדי להרים לרכב! בעבר היה חשוב לקפל את העגלה ביד אחת יחד עם תינוק ביד, היום כבר אין את הצורך הזה ב- 99% מהמקרים.
ב. אם קצת תרגול אפשר לקפל את הבי ביד אחת. במקום למשוך את שני ווי הקיפול יחד מושכים אחד אחד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות על רכישת טיולוןשירלי01/06/2017
שלום קובי
אנחנו מחפשים טיולון שיענה על מספר דרישות:
1. ידיות אחיזה גבוהות (בעלי גבוהה - 1.92)
2. צלון ארוך שמגן באמת מפני השמש
3. שכיבה כמה שיותר קרובה ל 180 מעלות
4. פתחי אוורר
5. קיפול נוח
ואם אפשר את כל זה בפחות מ 1000 ש"ח :)
האם קיים טיולון שעונה על התנאים האלה?
מתלבטים על ג'ואי לייטרקס. מה דעתך עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/06/2017שלום שירלי,
הלייטרקס טיולון סביר אבל כבד עבור טיולון.
בקציב וקצת מתחת אני ממליץ על לייטוואי 2 של צ'יקו.
בחריגה יש את איי.בי.סי דזיין מינט שדומה מאוד ללייטרקס אך קלה יותר מבחינת משקל ובעלת ידית גבוהה יותר, הגגון מעולה ואפילו מסנן UV ובעל פתח איוורור.
או מקלארן טכנו XT שיש לה ידיות גבוהות וגגון מעולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על עגלת סייבקס MIOSלימי01/06/2017
אשמח לשמוע את חוות דעתך על העגלה הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/06/2017שלום לימי,
היא מאוד חדשה כך שאין ביקורות לגבי אמינות המוצר.
מבדיקה ראשונית שלי, המשקל קל, נוחות הניוד בעיר טובה וגם הקפיצים, בדרכים משובשות היא תהיה פחות יעילה.
ביחס לעגלות קומפקטיות האמבטיה יחסית מרווחת.
פחות אהבתי את הטיולון שנתמך כולו ברשת, הרשת לא מספקת תמיכה קשיחה שלדעתי רצויה ולדעתי תסבול מבלאי מהיר שלא כלול באחריות. הרשת גם ממקומת במדרך הרגליים ושם היא חשופה תמיד וסביר שתינזק מסנדלים עם סקוץ, וגרוע מקך סנדלים עם שן מתכת.
אין לה ידית טלסקופית ולכן יהיה קשה לעלות ולרדת מדרכות לדעתי.
הקיפול קומפקטי, היא קלה, מעוצבת, הבדים טובים, יש טיולון דו כיווני עם מעקה בניגוד למתחרות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה שמתאימה לישובתום31/05/2017
שלום קובי
אנחנו גרים בישוב, מחפשים עגלה איכותית שתישאר איתנו לאורך זמן, עמידה, נוחה לתינוק (בולמי זעזועים וכו) אבל שלא תהיה כבדה מדי.. (איביסי והרטן לדוגמה שראיתי שאתה ממליץ עליהן)
נשמח להמלצה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/06/2017שלום תום,
צריך להבין שעגלות שתוכננו לצורך של הליכות בדרכים משובשות יהיו יותר כבדות כי הן חייבות להיות עם גלגלים גדולים ואיכותיים (אשר כבדים מגלגל פשוט), חייבות מערכת קפיצים יעילה שמוסיפה משקל וחייבות שלדה מאסיבית שלא תתפרק בשימוש מאסיבי.
אני חושב שהרטן או איי.בי.סי אמנם טיפה כבדות מהממוצע אך בהליכה איתן המשקל כלל לא מורגש, להפך יהיה יותר קשה לדחוף עגלות קלות מהן ובעיקר כשהדרך נעשית משובשת.
המשקל מורגש רק בהרמה ובמרבית המקרים ההרמה היא רק לרכב ואורכת מעט שניות.
אם תתארו לי מה תוואי הדרך ומה המשקל שרלוונטי לכם אוכל לכוון למוצרים שיחסית יתאימו לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע לשני מנשאיםהדס31/05/2017
שלום רב,
קיבלנו בירושה 2 מנשאים: אחד בייביביורן air, והשני של mothercare. רצינו לשאול לאיזה גילאים/משקלים הם מתאימים? (יש לנו תינוקת בת חודשיים, שוקלת כרגע 5 ק"ג).
כמו כן, איזה מהמנשאים עדיף?
האם אתה ממליץ על מנשא אחר שהוא לא אחד מאלה שקיבלנו? (אין לנו בעיה לקנות חדש, העיקר שיהיה נוח ובריא).
בתודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/06/2017שלום הדס,
את המאדרקר איני מכיר, אם תרשמי דגם אוכל לבדוק.
גם בבייבי ביורן לא צוין דגם, AIR הוא סוג בד של חלק המדגמים.
לדוגמא עם קיבלת מנשא ONE AIR אני ממליץ עליו בחום ואין צורך לרכוש מנשא. אם קיבלת סינרג'י או מירקל אז פחות הייתי ממליץ להשתמש מגיל חודשיים אלא רק מארבעה חודשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר למנשאים ONE או מירקל
לימי04/06/2017היי קובי. רואה שהמלצת לגבי המירקל לשימוש מגיל 4 חודשים. למה בעצם? המירקל מבחינת התמיכה לגב מרגיש לי הרבה יותר נוח מהONE. אשמח לתובנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר04/06/2017שלום הדס,
גם לי הוא היה הרבה יותר נח. ההמלצות של האורטופדיים הם לא להשתמש במנשאים מכיוון שרגלי התינוק ישרות ונמתחות כלפי מטה. תנוחה כזו מעכבת התפתחות זחילת גחון שמאוד חשובה בהתפתחות המוטורית של התינוק ולכן במנשא הוואן יש תנוחת פיסוק (כמו של צפרדע) שמרגילה את התינוק לתנוחה כזו בשכיבה על הבטן ובכך מעודדת אותם לזחול גחון.
בהתחלה חשבתי שזה שטויות ואם הילד הבכור היינו מהיום הראשון אם סינרג'י (מירקל בדורו הקודם) ואם השנייה היינו עם מנשא קשירה של מילגה ואז נוכחתי לראות את ההבדלים בין השניים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנשא
לימי11/06/2017אז לגבי הONE מאיזה גיל ניתן להשתמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר11/06/2017שלום הדס,
הוא מתאים מגיל לידה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ABC DESIGN MINT עגלהרוני29/05/2017
הי, חשבנו לרכוש את היויו, מבחינת כל הפונקציות היא נוחה. נכנסת לאוטו קטן וקלה לנסיעה(גרים ללא מעלית). לאחרונה נחשפנו לעגלה ABC DESIGN MINT אך אנחנו חוששים: 1. האם נכנסת לאוטו קטן. 2. מדוע לא נמכרת בהרבה חנויות, אם תהיה תקלה האם תהיה אפשרות לאחריות/תיקון. 3. האם היא יותר איכותית מיויו מבחינת איכות בניה וחומרים. מומלצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/05/2017שלום רוני,
1. נכנסת לדעתי לכל הרכבים, הקיפול די קטן. היא קלה מאוד ולכן בהרמה במדרגות יש לזה יתרון.
2. חנויות מונעות כיום מדרישה ופחות מקצועיות בעבר. הן מעדיפות למכור ללקוחות מוצר שהלקוח רוצה מבלי להראות מוצר טוב יותר באותה עלות לדוגמא. זו לפחות ההתרשמות שלי בתור יבואן הרטן. אני מניח שבABC DESIGN הסיפור דומה.
3. אני יודע שלכל מוצרי החברה הזו יש 3 שנות אחריות.
לדעתי יש לה יתרונות על היויו בנוחות ניוד, בולמי זעזועים, מושב מרווח יותר עם משענת רגליים מתכווננת, גגון מצל יותר ובד מסנן UV.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAbc או בוגבו בי 5
רוני30/05/2017מה לדעתך יותר עדיף
תשובה
קובי סופר01/06/2017שלום רוני,
פער המחיר משמעותי ויש לקחת זאת בחשבון.
לבי יתרון משמעותי אחד וזהו הטיולון הדו כיווני.
מבחינת משקל ונוחות קיפול המינט לדעתי נוחה יותר לקיפול וקלה יותר בקילו וחצי. שינוי המצבים נוח יותר בבי. נוחות הניוד די זהה. טיולון המינט מרווח יותר ועם מעקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)