פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• מתלבטת לגביי עגלת טיולון
    liat
    22/05/2017

שלום רב.
    קיבלתי במתנה עגלת יויו .
    יש לי אפשרות להחליפה...האם כדאי?
    חשבתי להחליפה בעגלת סייבקס מיוס או בבוגבי בי 5
    מה מומלץ יותר והאם יש לך עגלה אחרת להציע?
    חשוב לי הצילון והדו כיווני והמשענת שנשכבת הנסיעה של העגלה ושלא תהיה כבדה.
    מה אתה מציע?ותודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת לגביי עגלת טיולון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    23/05/2017

שלום ליאת,

שתיהן די עונות לדרישות שלך.
    אני יותר ממליץ על הבי. לדעתי תמיכת הגב שלה יעילה יותר כי היא קשיחה. יש לה ידית טלסקופית שיוצר נוחות בעליה וירידה ממדרכות ומדובר בדגם ותיק לעומת דגם חדש שעדיין אין מספיק חוות דעת עליו.
    אין לי המלצות נוספות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו אולי רכש עגלת valco baby zee?
    צוריאל
    22/05/2017

שלום לכולם! :)
    לפני יותר מחצי שנה רכשנו עגלת ואלקו בייבי לבן הנולד. העגלה מעולה! :)
    קרה לנו איתה מקרה מצער- הרכבנו את האמבטיה וכשרצינו להחליף לחלק של הטיולון, לא מצאנו אותו. מה שהתברר לנו שקרה למעשה, כאשר הרכבנו את האמבטיה, את החלק של הטיולון חשבנו לשמור בתוך האריזה/הקרטון של העגלה והקרטון ישב זמן מה בסלון, ובבוא הזמן, משום מה, ברגע של חוסר מחשבה וחוסר פוקוס, חשבנו את הקרטון לזבל וכן- השלכנו את החלק החדש לפח! ולמעשה- נשארנו ללא טיולון. מבאס מאוד! ביחוד כאשר אהבנו מאוד את העגלה וכעת, כשהבן שלנו גדל ברוך השם, הגיע הזמן של הקטנטן לעבור לטיולון.
    לאחר בירורים עם בעלי עסקים, התבשר לנו שככל הנראה לא ניתן להשיג את החלק בנפרד ויש לרכוש את כל החבילה עם העגלה יחד, שזה אומר הוצאה נוספת של כאלף שקלים.

אנו מחפשים בימים הללו ברחבי הרשת חבר'ה שרכשו את העגלה ושהטיולון נמצא בחזקתם ללא שימוש, ואולי היו מוכנים למכור לנו אותו. צר לנו לשלם בעבור עגלה חדשה ואנו מאוד אוהבים אותה. נשמח מאוד לדעת שאולי יש מביניכן/ם מישהו כזה? :)

תודה רבה, שרית וצוריאל.

בתמונה שצירפנו ניתן לראות באיזו עגלה מדובר.

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/05/2017

שלום צוריאל,

צור איתי במהלך קשר בדף הפייסבוק שלי: בייבי בוס
    אני אנסה לעזור. ניתן לפנות בדף בין השעות 10:00 עד 18:00.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

צוריאל
    22/05/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות קשה לעגלה לילד ראשון
    moran
    22/05/2017

שלום,
    אני לא מצליחה להגיע להחלטה בקשר לבחירת עגלה מרוב שראיתי כל-כך הרבה דגמים וכמו שידוע אין מושלם אז שללתי את הכל על חסרונות שראיתי.

חשוב לנו בעגלה משקל שיהיה יחסית קל, קיפול נוח וביד אחת וגם קיפול לגודל קטן (למרות שהבגא'ז גדול), יציבות העגלה וניוד טוב ואמבטיה רחבה כי בהתחלה אנחנו מתכננים שהיא תשמש כעריסה.
    טיולון מתהפך לשני הכיוונים ונוחות לילד.

ראיתי בייבי גו'גר סיטי מיני, סייבקס פריאם, אינגלזינה, סייבקס מיוס, פג פלוס 51 אך אף אחת לא ענתה על כל הצרכים.

מה היית ממליץ לי?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/05/2017

שלום מורן,

אין מושלם ותאלצו לעשות פשרות.
    מכל מה שראתי לדעתי הפג היא הטובה ביותר לדרישות שלכם אך תאלצו לרכוש עבורה מזרן לאמבטיה ולטיולון. ממליץ לרכוש עם שלדת S.
    אין לי עוד המלצות כי קשה לי להבין מהם הדברים היותר חשובים ומה פחות כי לא תהיה עגלה שתכיל את כל הדרישות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה...

מורן
    23/05/2017

תודה רבה על המענה,
    חשוב לי מאוד יציבות העגלה,תנועתיות ונוחות לתינוק. אני אתפשר על משקל וגודל אבל בטווח הנורמלי כי ראינו עגלות שהן ממש ענקיות וכבדות.
    מה אתה מכיר שיכול להכיל את הפרמטרים האלה?

הפג פחות רלוונטי כי לא ארצה להוסיף דברים נוספים מעבר למה שקיים בעגלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

מורן
    23/05/2017

היום בדקתי את ABC דיזיין סלסה4- הטיולון שלה שקוע בפנים עד כמה זה נורא? ואיך העגלה לדעתך?
    ואת טורנדו של איה בייבי ששם הטיולון במצב שכיבה יותר מלאה מהסלסה ..
    איך העגלות האלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    23/05/2017

שלום מורן,

האיה בייבי לדעתי זו כבר ירידה באיכות וברמה. היא כבדה כמו הפריאם, הגגון לא מצל היטב והתפעול די מסורבל.
    הסלה יכלה להיות מושלמת לדעתי אילו הייתה לה שכיבה מלאה מכיוון שהיא מציעה מוצר גבוהה ומרווח במשקל סביר של פחות מ- 10 ק"ג. הבדים איכותיים וכך גם איכות ההרכבה והתפעול. יש לה מסנן UV שכתבות שיצאו בחו"ל ציינו שזה דבר חובה בעגלה.
    השכיבה היא בתנוחת עירסול, יש לזה יתרונות ויש חסרונות.
    יתרונות: זרימת דם טובה יותר, הזוית מונעת החלקה בירידה ממדרכות, זווית זו מעודדת זחילה על 4 דבר חשוב מאוד.
    חסרונות: לא ניתן להשכיב על הבטן, לא ניתן לחתל בעגלה ולא מומלץ לישון בזוית כזו יותר משעתיים.
    היות והאמבטיה עצומה אפשר למשוך איתה גם מעבר לגיל חצי שנה ואז חיסרון ההשכבה על הבטן די מצטמצם ואף מתבטל. החתלה בעגלה זה שיקול שלכם אבל אפשר להסתדר.
    שינה בעגלה, ככל שהם גדלים כך זה מצטמצם, אין בעיה לישון שינה ממושכת במצב השני אבל זה עדיין פחות נח ממצב שטוח.

יש את הממבה פלוס של אותה חברה אשר מספקת את כל יתרונות הסלסה + שכיבה שטוחה וגם תנוחת עירסול (נהנים מכל העולמות והיתרונות של מושב טיול) אבל היא כבדה משמעותית 13.6 ק"ג.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש אחר עגלה ראשונה
    לי
    22/05/2017

היי, ערכנו סקר שוק על עגלות ועדיין לא מרגישים שמצאנו את העגלה הנכונה.
    האם יש עגלה כזו?
    לא נמוכה, יפה יחסית, לא ענקית אך גם לא קטנה מידי, שכיבה מלאה, בולם זעזועים, שתהיה נוחה לנסיעה, לא כבדה במיוחד, קיפול לא קריטי רק שיוכל להיכנס לבגאז' קטן - בינוני, טיולון שניתן להרכבה בשני הכיוונים, ידית טלסקופית (כי היא הכי נוחה לנו), בדים נוחים ושאפשר לכבס אותם?

מנסה לחפש אך לא מוצאת.
    אשמח לעזרה בעניין תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיפוש אחר עגלה ראשונה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/05/2017

שלום לי,

אין כזה מוצר. אני יכול למנות כמה מוצרים שיש בהם את רוב הדרישות אך תמיד יהיה חיסרון לדוגמא:

1. הרטן וי.איי.פי עונה לכל הדרישות פרט למשקל שיחסית כבד, חשוב לציין שהמשקל בהליכה לא מורגש רק בהרמה לרכב שלוקחת מספר שניות.
    2. סלסה של אי.בי.סי עונה לכל הדרישות פרט לשכיבה בתנוחת עירסול בטיולון.
    3. פג פרגו ללא ידית טלסקופית וטיפה כבדה.
    4. בי נמוכה.
    5. בבה קאר, לטעמי יפיפיות אך כבדות וללא ידית טלסקופית.

וכפי שאת מבינה אפשר להמשיך כך עוד. אני מציע שתתפשרו על משהו אחד וכך יהיה יותר קל להתמקד ואז להחליט.
    בעניין היופי זה עניין של טעם ולכן קשה לי לענות מי מכל אלו שרשמתי יפה יותר או פחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה של הרטן VIP
    אליסה
    22/05/2017

היי קובי,
    לאחר התלבטיות ארוכות מאוד החלטתי ללכת על עגלה של הרטן.
    כמה שאלות:
    1. הבנתי בחנות שהיבואן (זה אתה?) הכניס לחבילה גם את הסל קל סייבקס אטון 1, האם כדאי לקחת את כל החבילה או לוותר על הסל קל ולקנות אחד אחר, אכותי יותר שמתחבר לעגלה?
    2. החיסרון העקרי שמצאתי בעגלה הוא הסרבול בקיפול, האם דגמים אחרים של הרטן פחות מסורבלים או לחלופין יותר קלי משקל? ומה החסרונות בדגמים אלו לעומת הVIP
    3. האם ניתן להזמין צבע שלא קיים בחניות בישראל וכמה זמן זה לוקח אם כן?
    4. ושאלה אחרונה, אנחנו מתכוונים לנסוע לאילת בשבוע הקרוב, האם יש חנות שניתן להשיג בה את העגלה ולחסוך את המעמ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עגלה של הרטן VIP

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/05/2017

שלום אליסה,

1. נכון, אני היבואן. אטון 1 קיבל דירוג טוב במבחני הריסוק. אטון 5 לעומת זאת קיבל דירוג טוב מאוד ואני חושב שהוא עדיף מהנקודה הבטיחותית.
    2. הקיפול דורש תרגול, בסך הכל החיסרון הוא בצורך לפרק את הטיולון טרם הקיפול אך במרבית העגלות אני חושב שעדיף כך כדי שהמשקל יתחלק לשניים. יש דגם רייסר ג'יטי אשר כבד יותר בקילו אך ניתן לקיפול עם הטיולון ודגם סקיי שכבד יותר ב- 3 ק"ג וגם ניתן לקיפול עם הטיולון. לדעתי לארץ שלנו הVIP היא המוצלחת ביותר כי שני הדגמים האחרים בנויים גם לשטח וטיולים בשלג.
    3. כן אך לא ממליץ. לוקח 3 חודשים עד שהמוצר יגיע לארץ, המשלוח מגרמניה מייקר את הסיפור בלפחות 700 ש"ח.
    4. אין נקודה באילת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה בתקציב נמוך וכיסא בטיחות
    יונתן
    22/05/2017

היי קובי,

1. הקצבנו לקניית עגלה באיזור ה 2000 שקלים
    ראינו כמה דגמים שיכולים לענות על התקציב וביניהם הג'ואי כרום, הממס&פפס סולה, בייבי ג'וגר סיטי מיני וסייבקס אייריס. כמובן שאם אתה מכיר דגם מומלץ באיזור המחיר הזה שלא כתבתי, אשמח שתעלה בפניי.

מבחינת העגלה, חשוב לנו שאיכות החומרים תהיה טובה כמה שניתן, קיפול נוח, קומפקטי לרכב עם בגאז' בינוני ורצוי טיולון שניתן לשנות לו כיוון אבל לא חובה (לכן הכנסתי את הסיטי מיני).

2. הבנו שהאיזופיקס מתאים עד משקל של 18 קילו. להערכתך, הוא יתאים באמת עד גיל 6? כלומר האם כדאי לקנות כהמלצתך את הצ'יקו Nextfit או את אחד מהברייטקס עם ה Click Tight?
    דבר נוסף, לגבי הברייטקס, מה ההבדלים בין הדגמים עם ה Click Tight?

תודה רבה,

יונתן

הוספת תגובה

• סעיף1 - איזו עגלה אתה ממליץ?

יונתן
    22/05/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/05/2017

שלום יונתן,

1. הכי הייתי ממליץ על הסולה, איכות החומרים וההרכבה הם הטובים יותר לדעתי. על סיטי מיני איני ממליץ כי הטיולון חד כיווני ועל אייריס איני ממליץ כי הטיולון לא נשכב למצב ישר אלא לתנוחת עירסול. הג'ואי גם עגלה טובה אך כפי שציינתי הסולה לדעתי איכותית יותר.
    אין לי המלצות נוספות אם לא הייתה מציין דגמים הייתי ממליץ על הכרום או הסולה בתקציב.

2. נכון, עד 18 ק"ג שזה בין גיל 4 שנים ל- 6 שנים (משתנה מילד לילד). עדיין הייתי ממליץ על הנקסטפיט מכמה סיבות:
    א. ניתן לחגור אותו עם חגורה, אמנם יותר מסורבל מברייטקס אבל זה אפשרי וגם בחנויות מקצועיות יעשו זאת עבורכם והיות ולא מפרקים את הכיסא לעיתים קרובות זה ממש לא קריטי לדעתי.
    ב. ברוב המקרים הכיסא עובר בירושה לאח קטן
    ג. הוא קיבל דירוג בטיחותי טיפה טוב יותר מברייטקס ולדעתי גם נח יותר, בעיקר בזמן שהוא כנגד כיוון הנסיעה.

בברייטקס ההבדלים הם ברמות הגימור:
    מרתון
    בולווארד כמו מרתון רק עם הגנת ראש טובה יותר
    אדווקט כמו בולווארד רק עם כריות הגנה נגד תאונת צד.
    במבחנים הפער לא כלכך משמעותי ולכן ההמלצה היא על המרתון הזול יותר אם הכיוון יהיה ברייטקס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמס אנד פאפס - עגלה
    שני
    22/05/2017

היי,
    אשמח להכוונתך בנושא העגלה.
    ראיתי את דגמי מאמס אנד פאפס ואהבתי את דגם אורבו 2 (כנראה בגלל העיצוב) למרות שקראתי שאתה ממליץ על הסולה.

הבנתי מהתשובות שלך בפורום שצריך לצאת דגם חדש ארמדילו פליפל XT2 שצפויה להגיע לארץ ביולי, אשמח לדעת מהן היתרונות שלה בניגוד לאורבו והסולה.
    הגלגלים שלה נראים קטנים כמו באורובו.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מאמס אנד פאפס - עגלה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/05/2017

שלום שני,

הדבר האחרון שאני ממליץ להתמקד בו ברכישת עגלה הוא העיצוב אך הרבה נשים לפנייך הסבירו לי שזה הדבר החשוב ביותר, לצערי היצרנים מנצלים זאת לעשות מוצר יפה אך לא מושלם או לעיתים גרוע.

האורבו מבחינהת התינוק טובה אך אין הבדל בין האמבטיה שלה לזו של הסולה. השלדה לדעתי גרועה כי הגלגלים קטנים והגלגלים האחוריים יושבים על הברגה ולא ציר כמו מרבית העגלות כולל הפליפ. ברגע שנכנס לכלוך, שערות וכו' אין גישה לנקות ולגרז. כמו כן הגלגל הקדמי גם קטן ועדין ומניסיוני זהו הדגם שסובל מהבלאי הכי גבוהה של היצרן לעומת זאת הסולה היא סוס עבודה די אמין.
    הפליפ 2 תגיע מתי שהוא אך התאריך כל הזמן מתארך ולכן לא ממליץ לבנות עליה בשלב זה.
    יתרון הפליפ הוא בקיפול ביד אחת, קיפול שהבד מכונס כלפי פנים מה ששומר עליו סטרילי ונקי, גודל קטן יותר לאחר הקיפול, גגון טיולון מצל יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליפ 2

שני
    23/05/2017

תודה על התיחסותך המהירה,

הפליפ2 אמורה להגיע בסוף יוני לחנויות, כנראה שאמתין קצת כדי להתרשם גם ממנה ואז להחליט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    23/05/2017

שלום שני,

הייתי לוקח בערבון מוגבל, גם היה אמור להגיע במאי וכבר שמעתי שזה ביולי ואפילו באוגוסט ולכן אני ממליץ לא לחכות לדקה התשעים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבחירת בוסטר רצועות
    נועה
    21/05/2017

היי קובי!
    יש לי שני ילדים (בני 2.9, 1.2), שניהם באחוזון 100% בגובה. אני רוצה לקנות להם בוסטר רצועות שישמש את סבתא-סבא.
    אתה מכיר את joie elevate? הוא מתאים מבחינת גודל ומחיר, אבל אני לא מצליחה למצוא שום מבחני ריסוק לגביו.
    אם לא, יש לך אולי הצעה לדגם אחר באותו טווח מחירים?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבחירת בוסטר רצועות

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    21/05/2017

שלום נועה,

אני פחות ממליץ על מוצרי הבטיחות של החברה.
    אני לא יודע מחיר מדויק שלו, רשמי לי מה התקציב ואוכל לכוון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקציב

נועה
    21/05/2017

תודה!
    התקציב לא גדול, סביב 300-400 ש״ח לכסא. יש משהו מומלץ בטווח הזה?
    הגדול עם אוונפלו שהוא נהדר אבל עולה קרוב ל-800...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/05/2017

שלום נועה,

האמת שאין לי כלכך המלצות. שווה ללכת על המאסטרו של אוונפלו שנמכר באזור ה- 700 ש"ח לפני מיקוח.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סל קל של בבהקאר
    אליסה
    20/05/2017

שלום קובי,
    הייתי רוצה לדעת אם אתה מכיר את הסל קל של בבהקאר? האם הוא בטיחותי? איפה ניתן לראות את הדירוג שלו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סל קל של בבהקאר

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    20/05/2017

שלום אליסה,

רמת בטיחותו לפי המבחנים האחרונים שוות ערך ל- 2 כוכבים על גבול ה- 3. לא מצאתי מבחן עם בסיס ולדעתי בסיס איזופיקס היה משפר את הציון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סייבקס איריס או סייבקס אגיס M AIR 4
    עדי
    20/05/2017

שלום קובי,
    אנחנו רוצים להתייעץ איתך לגבי עגלה לילד ראשון. מתלבטים בין שניי הדגמים שציינתי מבית סייבקס. הצרכים שלנו: מעדיפים טיולון דו צדדי, עגלה נוחה לפירוק וקלה לעלייה והורדה מהרכב, (גרים ללא מעלית כך שלא בטוח שנעלה את העגלה הביתה),
    אמבטיה +שלד נכנסים לתא מטען של יונדאי איי 20, , בטיחות מירבית לתינוק ונוחות להורים- יחסית גבוהים ומעדיפים אמבטיה במיקום גבוה. על מה אתה ממליץ מבין השתיים או על עגלות מתאימות נוספות לצרכים שלנו. תודה רבה, עדי.

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    20/05/2017

שלום עדי,

שתיהן לא מהמומלצות שלי. האייריס עדיפה כי יש לה טיולון דו כיווני שלהגיס אין.
    על אייריס אני פחות ממליץ כי הטיולון לא נשכב למצב שטוח שלדעתי זה חיסרון. אם כבר קונים מוצר עם טיולון כזה אז איי.בי.סי דיזיין סלסה לדעתי עונה יותר טוב לדרישות שלכם.

הייתי ממליץ לבדוק את הארמדילו פליפ ובקרוב תגיע הפליפ 2. חוץ מזה שהיא טיפה נמוכה היא עונה טוב לדרישות שלכם והטיולון כן מגיע למצב שכיבה ישר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להתייעצות לגבי סייבקס

עדי
    21/05/2017

הי קובי תודה על התשובה.
    שאלה נוספת, האם הטיולון בסייבקס הגיס נשכב ל 180 מעלות?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    21/05/2017

שלום,

כן אבל מדרך הרגליים לא מתיישר ולכן תינוק גדול בזמן שינה ישן כאשר הרגליים מקופלות מטה וזה לדעתי יותר גרוע משכיבת העירסול באייריס. בסגנון של ההגיס יש את איי.בי.סי דיזיין מינט שבה כן מתכוונן מדרך הרגליים, המשקל זהה, הקיפול זהה, הבדים אפילו איכותיים יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אויסטר 2 או מוצי איבו
    סימה
    19/05/2017

היי קובי,
    אני מאוד מתלבטת בין העגלות מוצי איבו לאויסטאר 2. אשמח לשמוע את המךצתך

לקביעת תור
    סגירה
    אויסטר 2 או מוצי איבו

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    20/05/2017

שלום סימה,

מבין השניים לדעתי האויסטר טובה יותר.
    היא קלה יותר ומרווחת יותר לתינוק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקנות סלקל אטון 1 ? או מושב בטיחות? בכלל אין לנו רכב כרגע ...
    איתי
    19/05/2017

קובי שלום ותודה מראש על התגובה,

מציעים לנו יחד עם עגלת סייבקס מיוס גם סלקל אטון 1 ב 500 ש"ח ( וכן מתאמים ב 200 ש"ח) כעת אין לנו רכב, מתניידים באוטובוס וברכב של ההורים מידי פעם.
    1. לרכוש סלקל ? הסלקל הזה בסדר?
    2. עדיף להשקיע בכסא בטיחות וזהו, כי הבנתי שאסור להניח תינוק בסלקל יותר מ 40 דקות.. .
    3. שיהיה לנו בכל מקרה סלקל בבית אם נצטרך לקחת מוניות?

תודה על ההתייחסות...

הוספת תגובה

• אז אחרי חיפוש קל, ראיתי שאתה ממליץ על צ'יקו נקספיט ועל אבנפלו סונוס

איתי
    20/05/2017

וזה תלוי תקציב...

השאלה הממוקדת היא, בהנחה שאין לנו רכב, יהיה לנו יותר קל להשתמש בסלקל בשנה הראשונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    20/05/2017

שלום איתי,

דווקא לנסיעות במונית וברכבים לא קבועים אני כן בעד סל קל. בטח שאיני בעד לטייל איתו טיולים ממושכים אבל זה בהחלט מקל על החיים. הכיסאות הם לא דבר פשוט לסחיבה והתקנה ולכן מתקינים אותם ברכב קבוע.
    האטון 1 הוא סל קל טוב, יש בטיחותיים ממנו אך הם יקרים בהרבה וגם כבדים בהרבה או שלא מתחברים לעגלה ולכן אני חושב שהוא יותר מתאים לכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת עגלה לילד ראשון
    ניצן
    19/05/2017

קובי שלום,
    כבר מספר שבועות אני עוקב אחרי ההודעות בפורום וההמלצות שלך על עגלות.
    היום הסתובבתי בשילב ובמוצצים עם אשתי, וניסינו מעט את חלקן.
    אשתי נמוכה (מטר וחצי), ואנו גרים בקומה שנייה ללא מעלית (אבל יש לנו רכב, עם בגאז' סטנדרטי).
    תקציב פחות משחק תפקיד אצלנו.

כאשר ניסינו את דגמי בוגבו (קמיליון ובי 5) התרשמנו בהרבה מנוחות הנסיעה שמספקים גלגלי הקמיליון על פני הבי, אולם קיפול הבי עם הטיולון נראה היה עדיף בהיבט זה. נקודה נוספת שעלתה היא האמבטיה הרכה (וללא הפגוש) של הבי. האם יש לכך משמעות מבחינת בטיחות? מבחינות אחרות?
    האם יש סיבה להעדיף את הארמדילו על פני הבי5?
    ראינו מספר עגלות של סטוקה, שפחות מוזכרות בפורום כאן. יש סיבה להעדיף אותן, או להימנע מהן? (הקיפול נראה לא נוח, אך היו יתרונות אחרים...)
    מלבד הקיפול, האם לאינגליזינה טרילוג'י ישנם יתרונות משמעותיים על פני דגמים אלו?

בנוסף, אתה ממליץ רבות על ההרטן VIP, וגם על הממבה פלוס של אייביסי דיזיין.
    הן עגלות כבדות יותר, ומסורבלות יותר לקיפול. כמובן שנוחות התינוק חשובה, אך השאלה היא האם אשתי תצליח להתמודד עם תפעול שלהן. האם נוחות הטיול איתן משמעותי מהקמיליון, למשל? (לא מדבר על נוחות התינוק, מנסה לקבל מושג)
    האם הן בטוחות יותר לתינוק?
    האם אתה מכיר חנות שיש בה את שני הדגמים? (ראיתי שכתבת היכן ניתן למצוא את ההרטן, אך אני לא ראיתי היכן מוצאים את הממבה)

האם יש עגלות אחרות אשר היית ממליץ עליהן?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת עגלה לילד ראשון

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    20/05/2017

שלום ניצן,

קודם כל הכי חשוב לציין שאין עגלה מושלמת! בכל עגלה נמצא הרבה מאוד חסרונות ולכן עלינו למצוא מוצר שיתאים לאורח החיים שלנו.
    כפי שאני מסביר תמיד, ככל שהיצרן מנסה לייצר מוצר שיתן את מקסימום הנוחות לתינוק כך המוצר יהיה כבד יותר כי הרוחב, אורך, בד עבה, צמיגים איכותיים, קפיצים איכותיים ואפילו ברגים ומיסיבים איכותיים מוסיפים למשקל ונוסיף שלדה מאסיבית לחוזק ויציבות וזה המתכון למוצר כבד. אותו סיפור רק הפוך, עגלה צרה, פחות מרופדת עם גלגלים קטנים וקפיצים פחות איכותיים תהיה קלה יותר.

ברור מאוד שהבי אינה מושלמת, צרה מאוד, אמבטיה צרה ופחות נוחה לנשיאה אבל קלה מאוד לתפעול וקלה מאוד מבחינת משקל. יכולת הניוד טובה בעיקר להורה עירוני ופחות למי שזקוק מעבר. הקמיליון עגלה מעולה וטובה יותר מהבי אבל יש לה חיסרון עצום לדעתי וזהו הטיולון שלא נשכב למצב שטוח. הוי.איי.פי דומה לה מאוד ביתרונות וכן מציעה טיולון עם שכיבה ישרה, אמבטיה גבוהה יותר, קפיצים איכותיים יותר ועוד ולכן כבדה ממנה בכ- 2 ק"ג.
    דגמי הסטוקי סובלים מאותו חיסרון של הקמיליון ולכן אני פחות ממליץ.
    הארמדילו פליפ דומה לבי ביתרונות אבל מדובר במוצר פשוט יותר עם קפיצים וגלגלים פחות איכותיים שישפיעו על יכולת הניוד. היא זולה יותר והדגם שיכנס בקרוב לארץ כן יציע פגוש לטיולון, באופן כללי לא מדובר בחיסרון גדול ובטח שלא בטיחותי, אם אין אחד כזה בעגלה מכיוון שהמעקה גורם לתינוקות לנוע קדימה כדי לאחוז בו ובכך הם מאמצים את שרירי הבטן לחינם ומאבדים את התמיכה לגב ולכן יש שאומרים שאפילו זה חיסרון. בהרטן לדוגמא המעקה מתכוונן אל התינוק וכך התינוק יושב אם תמיכה מלאה לגב ועדיין יכול לאחוז במעקה.
    האינגלזינה היא עגלה מהדור הישן והיתרון הגדול זה הקיפול אבל המבנה שלה יוצר עגלה פחות נוחה לניוד ולעליית מדרכות, הסל קל שמתחבר לא מהמומלצים והטיולון והאמבטיה דורשים תמיכת בד נוספת.
    הממבה פלוס נמכרת במעט חנויות, אפשר לשאול את היבואן של איי.בי.סי דיזיין בדף הפייסבוק שלהם.
    הממבה פלוס לדוגמא נשכבת כמו הקמיליון והסטוקה אבל להבדיל מהן יש לה לחצן פטנט שמשטח את הגב למצב שטוח ולכן אני ממליץ עליה.
    אני לא בטוח שהרטן והממבה פלוס יתאימו לכם!
    כפי שציינתי אין מושלם ותאלצו לעשות פשרות שיהיו או בנוחות שלכם או בנוחות של התינוק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, ושאלה נוספת:

ניצן
    26/05/2017

איך היית מדרג את בוק פלוס של פג פרגו ביחס לעגלות הללו? (ראיתי שהמלצת על דגם זה במספר מקרים)
    תודה שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    27/05/2017

שלום ניצן,

היא באמצע, הכוונה שלא לכאן ולא לכאן ולכן אני ממליץ עליה.
    מה זה אומר:
    מבחינת נוחות התינוק היא מרווחת מאוד אבל ממש לא מרופדת ומחייבת רכישת מזרנים לאמבטיה ולטיולון, הטיולון לא מגיע למצב שכיבה שטוח כלומר יש פלוסים בנוחות ומינוסים.
    היא נוחה לניוד בשלדת S אבל בעיקר בשטח עירוני, מעבר אין לה קפיצים טובים מה שיגרום לחוסר נוחות בניוד בדרכים משובשות.
    נוחה לקיפול, די קומפקטית ובמשקל סביר.
    בסך הכל מוצר שעונה להרבה דרישות ועם שידרוג המזרנים זו אופציה טובה מאוד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על עגלה ביבי פרגו או מוצי
    מנאל
    19/05/2017

זהו הריון מספר אחד בשבילי, שמעתי הרבה המלצות על עגלות והתבלבלתי, בעיקר מוצי וביבי פרגו. אני יולדת בסוף ספטמבר אז אני חושבת לוותר על אמבטיה בעגלה. האם יש המלצה מסויימת על אחת מהם או על דגם מסויים?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    19/05/2017

שלום מנאל,

לדעתי שתיהן מגיעות עם אמבטיה.
    לדעתי הפג מוצלחת יותר, היא קלה יותר, קלה יותר לקיפול, האמבטיה והטיולון מרווחים יותר באופן משמעותי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מנאל
    19/05/2017

קודם כל תודה רבה, קראתי אחר כך על הממלצות שלך לגבי עגלת הרטן וי איי פי, אבל חפשתי אותה והיא לא כל כך נגישה בחנויות בסביבה הקרובה על מנת ללכת לראות אותה. האם יש בצפון חנות או רשת שמוכרת עגלות הרטן כמו מיי בייבי בירכא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    20/05/2017

שלום מנאל,

היא נמכרת ברשת בייבי לאב וסניפי הצפון שלהם ממוקמים בעפולה או בית שאן. כל שאר הסניפים הם במרכז או בדרום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מנשא ergo 360
    סיון
    18/05/2017

היי קובי,
    יש לי תינוקת בת 4 חודשים וקניתי עבורה מנשא ergo 360,
    ראיתי באחד מסרטוני ההדרכה שיש מן כרית ששמים בתוך המנשא.
    מה תפרידה של הכרית והאם היא הכרחית?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי מנשא ergo 360

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    19/05/2017

שלום סיוון,

אני מניח שראית את הכרית עירסול שיוצרת תנוחת עירסול. לדעתי לגיל 4 חודשים זה פחות רלוונטי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

סיון
    21/05/2017

תודה רבה על המענה!
    בגיל 4 חודשים (בעוד כשבוע), היא כבר לא צריכה להיות בתנוחת ערסול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    21/05/2017

שלום סיוון,

זה ממש על הגבול, בגיל חצי שנה ממש לא צריך, בגיל 4 חודשים זה לא קריטי אבל יש יתרון לתנוחה מכיוון שהיא מכינה למצב זחילת גחון. אם תחליטי שכן לרכוש אני ממליץ קודם לבדוק בחנות עם התינוקת ולראות כיצד היא מסתדרת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

סיון
    21/05/2017

לא בטוחה שהבנתי את תשובתך,
    הכוונה היא שעדיין מומלץ לשים אותה במנשא של ארגו בתנוחת ערסול?
    במידה וכן, האם אפשר לעשות זאת ללא הכרית וללא מתאמים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/05/2017

שלום סיוון,

חובה את המתאם לתנוחת עירסול.
    התשובה היא כן ולא.

לא חובה בגיל הזה.
    כן יש יתרון קל אם תרכשי לגיל כזה את המתאם.

אני באופן אישי בגיל 4 חודשים הסתובבתי עם ילדי עם מנשא בלי תנוחת עירסול ולכן אני אישית לא חושב שיש צורך במתאם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה