מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בין עגלת מוצי igo לבין סייבקס מיוסליטל18/05/2017
שלום
ראיתי את 2 העגלות..הסייבקס יותר קלה אך פוחדת בגלל יציבות.
חשוב לי המשקל אך היציבות יותר.
למישהו יש את אחת העגלות ויכול להמליץ לי? יתרונות חסרונות.
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/05/2017שלום ליטל,
שתי העגלות צרות אבל לסייבקס יש ערך מוסף בדמות משקל קל וקיפול קטן יותר ולכן לדעתי היא עדיפה, אין בעית יציבות אך כמובן שתמיד צריך להיזהר לא לשים משקל כבד על הידית, גם המוצי לא תהיה יציבה עם משקל כבד על הידית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה קובי
ליטל18/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון קל לבת 7 חודשיםנטלי18/05/2017
הי קובי,
בעצתך קנינו לפני הלידה ביבה טאיטאי, בגלל שהיה לנו חשוב משקל קל ככל האפשר. אנחנו מרוצים מהעגלה (למרות החיסרון שהיא לא דו כיוונית) אבל היות ופיצי כבר בת 7 חודשים חשבנו לראות אם יש טיולון לעבור אליו. חשוב לנו שיהיה לה נוח ככל האפשר (יש לנו מזרן קומפי קוש) ושהטיולון יהיה קל כמו הטאי טאי או קל ממנה. האם קיים טיולון כזה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/05/2017שלום נטלי,
הייתי ממליץ לחכות עוד טיפה עד גיל שנה ואז לרכוש טיולון יויו או מוצר בסגנון, לדעתי הם פחות נוחים לתינוקות עד גיל שנה, גם בגלל השכיבה וגם בגלל הרוחב הצר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה מומלצת נכון להיוםאבישג18/05/2017
היי קובי
אם התקציב איננו מהווה מגבלה. מהי העגלה המומלצת כיום כאשר השיקולים הינם: נוחות התינוק (לידה צפויה בקיץ בעזרת השם) והנחות שלנו ההורים (להתנייד, לקפל, שנינו גבוהים)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/05/2017שלום אבישג,
לדעתי העגלה הטובה ביותר היא הרטן וי.איי.פי.
הסיבות הן קודם כל נוחות התינוק. זו עגלה שעשויה מחומרים טבעיים (הבדים) ללא כימקלים מעכבי בערה. יש מסנן UV בכיסויים והאמבטיה והטיולון הם המרווחים ביותר שיש, הטיולון שלה הוא המרופד ביותר שיש. כל אלו גורמים לישיבה/שכיבה הכי נוחה ונכונה עבור תינוקות לדעתי. כמו כן נוחות הניוד שלה היא מדהימה וכך גם מערכת הקפיצים שתגרום להורה נוחות בניוד, נוחות בעלית מדרכות והתינוק מצד שני לא יחוש רעידות מהדרך בעיקר בדרכים משובשות. האמבטיה שלה היא מהגבוהות ביותר שיש והיא מיוצרת בגרמניה ולכן טיב החומרים ואיכות ההרכבה הם ברמה אחרת מהמקובל בשוק.
גלוי נאות, אני היבואן של החברה אך יכלתי ליבא הרבה מותגים אחרים והעיקרון שלי בעסקים אומר, מוצר שהייתי קונה לילדי זהו מוצר שאמכור ולהפך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטן
אבישג18/05/2017תודה
באילו חנויות אפשר לראות אותה, למעט
בבייבי שיק ובטוילנד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר19/05/2017שלום אבישג,
יש בכל סניפי רשת בייבי לאב.
גם בניו בורן בבני ברק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה במזרן קומפי קושרוני17/05/2017
הי קובי. אי מאוהבת במזרן קומפי קוש שהמלצת אבל מאז שנהיה חם, בגלל שהוא עשוי מבד חם וצד אחד קטיפה ,הילדה מזיעה בו.
האם יש לך המלצה נוספת למזרן שתומך טוב , או שידוע לך אם יש את המזרן הזה בגרסת קיץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/05/2017שלום רוני,
לקומפי קוש יש 2 צדדים. צד קטפתי לחורף וממש לא מומלץ לקיץ כפי שהספקת להבין. הצד השני 100% כותנה אשר נעים מאוד לקיץ ולכן פחות מזיעים עליה אם בכלל. זה כך בכל הצבעים למעט צבע אחד שהוא באמת כולו קטיפה. איזה צבע יש לך?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי את הכוכבים
רוני18/05/2017והיא שוכבת על הצד של הכוכבים שהוא לא קטיפה ועדיין מזיעה לצערי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/05/2017שלום רוני,
לצערי אין לי פתרון לזה, הכותנה אמורה להיות נעימה ולכן רוב המזרנים בשוק הם מכותנה. יש בשוק מזרני רשת שאמורים להיות יעילים אך הם לא מויסקו ולכן קצת פחות נוחים אבל מצד שני אמורים לצמצם הזעה. עדיין איני יודע לומר עד כמה הם יעילים.
כמו כן אפשר לנסות לשים חיתול במבוק על המזרן מכיוון שהבמבוק מצמצם הזעה, גם כאן אני לא יודע עד כמה זה יהיה יעיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אנסה את החיתול:)
רוני18/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבתות קשה - עגלה ילד ראשוןkassy17/05/2017
מחפשת עגלה ילד ראשון. אנחנו גבוהים +רוצים עגלה יציבה ונוחה ליד+אמבטיה ל5 חודשים לפחות. מתלבתים בין OUSTER - 2 - ביקר בגלל משקל נמוך, PEG והרטן רייסר - נישר במחיר נוח בחנות אחד, היהי גם VIP, אבל אין יותר. רייסר יציבה, גרמנית, שזה חשוב לי, אחריות גדולה , אבל משקל שלה ... מצד שני PEG יקרה בהרבה, נמקרת עם סלקל בתוך המחיר , שבמקומו אנחנו חשבנו על כיסא, אז לנו זה הוצאה שלא צריכים אותה . מה המלצה? מה הכי נוח לילד? עד כמה משקל וגודל בעיתי - יש מעלית, אבל בעיר לפעמיים יש מדרגה או שתיים בדרך. עד כמה עור במקום בד באמבטיה בעיתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/05/2017שלום,
מבין ה- 3 הרטן הכי איכותית ונוחה לתינוק לדעתי. היא מיוצרת בגרמניה ובעלת 5 שנות אחריות. הקפיצים האיכותיים מאפשרים ירידת מדרכות או מדרגה או שניים בקלות. היא טיפה כבדה יותר מהשניים האחרים אך המשקל לא מורגש בהליכה. כל עוד יש מעלית המשקל כמעט ולא רלוונטי ויורגש רק בהרמה לרכב שלוקחת מספר מועט של שניות. דגם הוי.איי.פי כן נמכר בחנויות. לדעתי ראית את הרטן בשילב עודפים ולהם אין VIP אבל יש לקחת בחשבון שבחנויות שהיא נמכרת מחירה כפול מאשר הרייסר בשילב עודפים.
פג לדעתי איכותית יותר מהאויסטר ומיוצרת באיטליה אבל לא מרופדת מספיק ואין לה קפיצים איכותיים. האויסטר פחות נוחה לתפעול וקיפול אבל היא הקלה יותר מהשלוש, מיוצרת בסין.
דמוי עור קל יותר לניקוי, בהרטן הוא לא בא במגע עם התינוק כך שזה לא בעייתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלות מומלצות לילד ראשוןשירן17/05/2017
שלום קובי,
מחפשים עגלה לילד ראשון בעז״ה. לא כל כך יודעים מאיפה להתחיל..
אשמח לקבל המלצות לגבי עגלות שיתאימו לנו מבחינת הקריטריונים הבאים-
יציבה ונוחה לתינוק, נוחה לטיול בעיר וקלה לתפעול ולקיפול, לא כבדה מדי, טיולון דו כיווני, עם חיבור לסלקל.
אין מגבלות תקציב, מתגוררים בעיר, מתניידים ברכב עם באגז׳ גדול יחסית..
תודה מראש (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/05/2017שלום שירן,
הייתי ממליץ לכם לבדוק את פג פרגו בוק, איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס.
שתיהן יחסית נוחות לתפעול קיפול, נוחות לתינוק. האיי.בי.סי נוחה יותר להליכה ובולמת זעזועים טוב יותר ולכן לתינוק תהיה נסיעה נעימה וחלקה יותר וכך גם לכם, היא מרופדת הרבה יותר טוב אבל מצד שני כל אלו מוסיפים לה למשקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלה זולה וטובהחן17/05/2017
שלום קובי
אודה על המלצה לעגלה אמבטיה וטיולון לא יקרה נוחה לקיפול עדיף ביד אחת וכמובן שתהיה נוחה לילד ולי
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/05/2017שלום חן,
ממליץ לבדוק את ג'ואי כרום או איי.בי.סי דיזיין מינט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצי Igo, בוגבו קמיליון או אויסטר 2אילנה17/05/2017
היי לכולן, איזה מבין שלושת העגלות המומלצת ביותר, אשמח לתגובות מניסיון אישי..תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/05/2017שלום אילנה,
קשה לי להאמין שתמצאי כאן את התגובה מניסיון אישי כי הרוב המוחלט של הגולשות כאן די במצבך.
כמו כן ניסיון של אחרים לא יעיד על התאמה עבורך, כל הורה והצרכים שלו ולכן מה שטוב לאחת לא בטוח שיתאים ויהיה טוב לאחרת.
מנקודת מבטי על הקימליון אני פחות ממליץ כי הטיולון לא מגיע למצב ישר והיא נמוכה. הייתי ממליץ על הרטן וי.איי.פי שדומה לה מאוד רק עם אמבטיה גבוהה יותר וטיולון עם שכיבה שטוחה.
המוצי מאוד כבדה עם אמבטיה וטיולון צרים ולכן אני פחות ממליץ.
האויסטר טובה אך יש לקחת בחשבון שהתפעול מסורבל והקיפול יחד עם טיולון ענק וצריך לבדוק ברכב טרם הרכישה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאויסטר 2
אילנה17/05/2017אתה מדבר על האויסטר זירו או על האויסטר 2? יש עגלה אחרת בסגנון הזה שאתה ממליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/05/2017שלום אילנה,
התכוונתי לאויסטר 2 שדומה יותר למוצי או לקמיליון.
אם תרשמי לי רשימת דרישות מה הדברים החשובים לכם, האם גרים בבניין עם מעלית/קומת קרקע, האם יש תא מטען מרווח ברכב וכו' יהיה לי יותר קל לכוון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת עגלה
אילנה18/05/2017אנחנו גרים בקומה שניה ללא מעלית, יש מחסן למטה ויש אפשרות להשאיר את העגלה רוב הזמן שם אבל חשוב לנו שהעגלה תהיה די קלה ויהיה אפשר במידת הצורך להעלות אותה למעלה.
השימוש הוא בעיקר בטיולים רבים בעיר, עם אפשרות להעלות אותה במידת הצורך לאוטובוס ובמדרגות, כי אני אהיה בלי רכב במהלך חופשת הלידה, לכן גם חשוב לי שתהיה קלה לתפעול ותנועה. במהלך סופי השבוע כמובן שתאפשר גם טיולים בשטח ומחוץ לעיר.
חשוב לי שהעגלה תהיה עשויה מבדים איכותיים, טיולון ואמבטיה לא גדולים מדי, וטיולון שמסתובב לשני הצדדים. כמו כן, שתהיה כזו שמחזיקה מעמד גם לילדים הבאים ואני מוכנה להגדיל קצת את התקציב לצורך כך. חשבתי אולי בוגבו בי 5?
תודה רבה מראש..:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר19/05/2017שלום אילנה,
לדעתי הבי 5 אכן עונה באופן מעולה לדרישות שלך. כן הייתי ממליץ לרכוש מזרן קומפי קוש לטיולון כדי שרמת הבד והנוחות תשתדרג.
אופציות זולות יותר הן סייבקס מיאוס או מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ. אם אין בעיית תקציב לדעתי הבי מוצלחת יותר מבין השלוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוגבו בי 5
אילנה19/05/2017היא לא קטנה מדי? עד איזה גיל הטיולון שלה מתאים?
תשובה
קובי סופר20/05/2017שלום אילנה,
לצערי בתחום העגלות אין מושלם ויהיו דברים שעליהם תצטרכו להתפשר. היא אכן צרה ובתמורה לזה מקבלים משקל קל וקיפול קומפקטי מה שהופך אותה למושלמת עבור עליית מדרגות. כל עגלה אחרת לדעתי תהווה סיוט מלבד סייבקס מיואוס או ארמדילו פליפ וכפי שרשמתי לדעתי בוגבו איכותית יותר משתיהן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת עגלה
אילנה21/05/2017קודם כל, תודה רבה על תגובותיך.
ולשאלתי, אם בכל זאת אני מעוניינת בעגלה שתהיה קודם כל נוחה לתינוק ולא עם אמבטיה וטיולון עד כדי כך צרים כמו בבוגבו 5 אך גם נוחה יחסית לתפעול ולא כבדה מדי עבור ההורה, על מה אתה ממליץ? התקציב לא מהווה שיקול בהקשר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/05/2017שלום אילנה,
לאור הדרישות שלך אני הכי הייתי ממליץ לבדוק את פג פרגו בוק פלוס עם שלדת S. המשקל כ- 11 ק"ג כבד מהממוצע אך אפשר להתמודד איתו. מצד שני בניגוד לבי מקבלים אמבטיה ענקית וטיולון מרווח. החיסרון שלהם שהם ממש לא מרופדים מספיק ולכן אני ממליץ לרכוש מזרן נוסף לאמבטיה ומזרן קומפי קוש לטיולון (יש שרוכשים את הקומפי קוש גם לשימוש באמבטיה למרות שהמוצר לא מיועד לכך). ברגע שהוספתם את שני המזרנים האלו פתרתם את בעיית הריפוד הלא נח.
התפעול די נח והקיפול ממש פשוט וניתן לביצוע ביד אחת.
זאת לדעתי פשרה טובה בנוחות שלכם ובתמורה בתינוק יקבל נוחות ומרווח מצויינים.
ההמלצות הבאות שוקלות 2 ק"ג יותר מהפג ולדעתי זה פחות יענה לדרישות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרנית לגבי עגלות מאליאקספרסתמר17/05/2017
על עגלות מאליאקספרס..
תשובה
קובי סופר17/05/2017שלום תמר,
אני לא בעד! אי אפשר לדעת על מה ניפול. סך הכל היצרנים הסיניים תמיד מנסים לחסוך שזה אומר לפעמים לשים פלסטיקה ממוחזרת, ניטים זולים וכו'. כמו כן אין אחריות ועגלות הן כלי עבודה שנושאות הרבה ועובר עליהן הרבה והן סובלות מבלאי מואץ וזקוקות לתיקונים מדי פעם. חוסר אחריות, חוסר בחלקים וכו' גורמים לאנשים לזרוק את העגלות לפח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גואי כרום או איזי ביבי נונהליטל16/05/2017
שלום רב
אשמח לגעת איזו עגלה יותר מומלצת בשוק
עגלה של איזי בייבי של נונה טו גואי כרום???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/05/2017שלום ליטל,
ג'ואי ונונה הם אותה חברה ולכן עדיף ללכת על הג'ואי הזולה יותר. כמו כן מדובר ביצרן איכותי יותר מאיזי בייבי ולכן הייתי ממליץ על הכרום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלת אמבטיה וטיולון למזג קר ברב עונות השנהנילי15/05/2017
שלום קובי,
אם תוכל להמליץ לי על עגלת אמבטיה וטיולון למזג אויר קר ומושלג ברב חודשי השנה,עד מאי קר.
חשיבות לגלגלים גדולים וחזקים,שילדה חזקה, ואמבטיה וטיולון שמגינים היטב מרוחות וקור. ונוחים לתינוק וכן לקיפול.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/05/2017שלום נילי,
אני ממליץ על הרטן, אחת העגלות הנמכרות ברוסיה וסקנדינביה והכי נמכרת בגרמניה, השלדה בנויה לשלד והאמבטיה סגורה היטב. בד הטיולון הוא בד טרמוטקס ששומר על טמפרטורת גוף ולכן לא מתחמם או מתקרר. כן הייתי ממליץ לרכוש בנוסף שק שינה שממש ישמור על חום גוף התינוק בטיולון. דגם הסקיי GT יהפוך הליכות בשלג לסוג של טיול קליל במדרכה.
אפשר גם לשקול את הממבה פלוס של איי.בי.סי דיזיין שדי דומה להרטן ברעיון אם כי היא קצת יותר בסיסית שזה לטוב במשקל הקל והקיפול הקטן יותר.
לכל עגלה ניתן לרכוש את שק השינה אשר מומלץ מאוד, אפשר לרכוש גם ניילון גשם/רוח שבחלק מהעגלות מגיע בילדאין (בהרטן לדוגמא).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלדת פג, 51 או sסתיו15/05/2017
שלום קובי,
דבר ראשון ממש תודה על הפורום, המידע בו מאוד מאוד עוזר ובמיוחד כשרואים שאתה ממש מנסה להתאים את התשובות לפי הצרכים של האנשים ולא מנסה "לדחוף" עגלה מסויימת, אז תודה!
ולהתייעצות-
אנחנו די סגורים על פג, מתלבטים רק בין השלדות- s או 51.. ראיתי תשובותשכתבת לאחרים על ההבדלים בניהם אבל עדיין לא הצלחנו לגבש עמדה.. אני קצת נוטה ל51 סתם כי זה יותר צר וזה נשמע לי יותר נוח בהרבה מצבים, וגם כי היא קצת יותר קלה.. אבל מצד שני אנחנו מתכננים לטווח הרחוק לגור בישוב/מושב אז אולי החוזק של הגלגלים כן משנה? בנוסף זה שהשלדת s היא יקרה יותר גם גורם לחשוב שאולי היא יותר טובה?
קצת אבודים ונשמח ליותר הרחבה מעבר לזו שכתובה בפורום לגבי ההבדלים בניהם...
בנוסף, רק כדי להיות באמת סגורים, ראיתי שאתה ממליץ די הרבה על הארמדילו, וכשהיינו בחנות וביקשנו לראות אותו אמרו לנו שהוא לא ברמה של הפג בכלל.. אז אם משווים אותו לפג (חוץ מהיופי), פג אכן עדיפה?
תודה רבה רבה!!
סתיו ותומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/05/2017שלום סתיו ותומר,
אני בעד הS, היא נוחה יותר לניוד בטח שבדרך משובשת יהיה לה יתרון נוסף. היות ולפג יש קפיצים יותר מדי קשיחים הגלגלים של הS טיפה מרככים את הקושי. ידית הספוג ב-51 מתבלא מהר וזהו חלק ללא אחריות (אפשר לרכוש רפידות מגן ומומלץ מאוד לעשות זאת אם הולכים על ה-51 כי החלפת ידית זהו חלק יקר).
היתרון של ה- 51 הוא כמובן ברוחב אבל רוחב 59 הוא רוחב מספיק צר בכדי לעבור ב- 95% מהמקומות. אין מעליות צרות מ- 60 (ממש חריג אם יש), רוב הדלתות הן מעל ל- 60 ס"מ ואם הורים מסתדרים עם עגלות תאומים ברוחב 75 ס"מ אז אני בטוח שברוחב של הS כלל לא יהיו בעיות.
לגבי ארמדילו, לא מומלץ להקשיב למוכרנים ובטח כשאין להם את המוצר. מה שנכון הוא שהפג יותר איכותית אבל גם גדולה יותר בקיפול, כבדה יותר ויקרה יותר ולכן כפי שרשמת ההמלצה צריכה להעשות ע"פ הלקוח והצרכים שלו ולא תמיד ע"פ היקר או האיכותי יותר. למושב אני כן חושב שהפג עדיפה כי למשקל לא תהיה משמעות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סתיו21/05/2017תודה על התגובה!
כשאתה כותב נוחות בזמן ניוד אתה מתכוון לנוחות של ההורה או של התינוק? וזה עד כדי כך הבדל? כי הבנתי שהשלדת s כבדה יותר בקילו בערך וגם יותר גדולה בקיפול מן הסתם..
איזה עוד עגלה היית ממליץ ב"רמה" של הפג? (חוץ מהרטן שהיא כבדה מדי בשבילי והבוגבו שהיא נמוכה) כמו שכתבתי אנחנו די סגורים על פג אבל תכלס כשהיינו בחנות די הסתכלנו רק עליה אז אני רוצה לוודא שאנחנו לא מפספסים..
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/05/2017שלום סתיו,
הנוחות בניוד זה גם לכם וגם לתינוק שיחוש פחות רעידות ככל שהדרך משובשת יותר, היות ואין לפג קפיצים טובים הגלגלים בS קצת משפרים זאת. ההבדל בקיפול הוא ברוחב אך דווקא ברכבים לרוחב כמעט ואין משמעות, במקרים קיצוניים שצריך רוחב ניתן לפרק גלגלים. שאר העגלות שאני יכול להמליץ שוקלות כמו ההרטן. אשמח לרשום אבל אם ההרטן ירדה בגללי המשקל נראה לי שעדיף שתתמקדו בפג.
תנסי לשים משקל של 9 ק"ג בפג עם שלדת S ואחר כך 51, נסו ללכת עם העגלה בחנות ומחוצה לה, נסו לעלות ולרדת מדרכות ואחר כך נסו לבדוק ברכב כולל הרמה עם טיולון וכך תוכלי להחליט אם שווה לך ללכת על הד או ה- 51.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת טיולון קלעדי15/05/2017
שלום קובי, התרשמנו מאוד מהיידע שאתה מפגין בפורום!! נשמח לעזרתך: יש לנו בבית בוגבו קמיליון ואנחנו מתענים מהקיפול וההכנסה לבגאז'. לכן החלטנו להקדים ולקנות טיולון כבר עכשיו, כשהתינוק קטן (4.5 חודשים), ולהשתמש בו רק כשיוצאים עם הרכב. כלומר - אל הרכב ומהרכב, מרחק קצר, במטרה שהטיולון ישמש אותנו בעתיד כעגלה עיקרית, כשהתינוק יהיה גדול יותר. אנחנו רוצים טיולון קל, שמתקפל בקלות ולא תופס הרבה מקום, שיהיה נוח לתינוק ושיהיה איכותי. הנקסו של מוצי נראה לנו שווה (האמנם?) אבל קצת מעבר לתקציב (מעדיפים עד אלף, אלף וקצת). נשמח לרעיונות והמלצות, תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
עדי15/05/2017אופציה נוספת שעלתה לדיון היא בייבי ג'וגר סיטי תור. מה דעתך? ובינה לבין הנקסו, על מי מהן היית ממליץ? תודה!
תשובה
קובי סופר15/05/2017שלום עדי,
אני ממליץ מאוד על טיולון דו כיווני אך אין כזה בתקציב וחיסרון נוסף הוא שמדובר בטיולונים כבדים יותר (עדיין קל מהבוגבו) עם קיפול גדול יותר (עדיין קטן מבוגבו).
הנקסו הוא טיולון טוב אבל לדעתי ביבה טאי טאי מרווח יותר, נוח יותר לניוד, קל יותר וזול יותר. הג'וגר תור הוא כבר סגנון אחר בעל קיפול קטן משמעותית עם משקל קל יותר אבל מצד שני מדובר בטיולון צר וללא שכיבה טובה, על טיולון מסוג זה הייתי ממליץ בגיל שנה ולא לפני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאמפר וצעצועים בייבי אינשטייןמממ15/05/2017
שלום רב,
1- בת 8 חודשים שכבר יושבת, האם בכלל מומלץ להשהות בגאמפר? האם בכלל נחוץ?
איזה דגם מומלץ? ראיתי את יער הגשם של פישר פרייס או את בייבי אינשטיין.
מה דעתך על המוצרים אלה?
2- דבר נוסף, יש לי עוד מהגדולה צעצוע מאוד מומלח של בייבי אינשטיין, פשוט אבל עושה את העבודה, שאלתי במלא חנויות ואין להם כלום שלהם פרט לטרמפולינה או גאמפר.
האם יש עוד מוצרים של בייבי אינשטיין בארץ? מה שיש לנו זה סוג של אורגן עם 5 מקשים, מוזיקה קלסית עם אורות, ולמידת מספרים עד 5 ב3 שפות(סתם מגיע ככה)
תודה רבה מראש,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/05/2017שלום,
1. ג'אמפר הוא מוצר פחות מוצלח. ישנן מדינות שנאסר למכור אותו. יש טענה שהוא עלול לעקב התפתחות הליכה.
2. לדעתי כמעט ואין. היבואנים של המותג הם: ב.ב קשרים ובייבי סמארט, אפשר לבדוק מולם אם יש להם מוצרים נוספים. אפשר להזמין גם מאמזון שם יש מבחר ענק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- abc design הבדלי דגמיםיעל15/05/2017
היי,
התייעצתי איתך לפני מספר חודשים לגבי עגלת ממבה
ראיתי שדגם סלסה ומינט זולים באופן משמעותי
מה ההבדל בין שלושת הדגמים
האם הם נכנסים לתא מטען של סריון דייהטסו?
איפה ניתן להשיג אותם במחיר הזול ביותר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/05/2017שלום יעל,
לגבי מחירים, סקר חנויות, אני פחות מכיר בכמה כל חנות מוכרת, יחד עם זאת מיקוח עלול להוזיל את המחיר.
המינט היא דגם בסיסי עם טיולון חד כיווני שאני פחות ממליץ.
הסלסה מאוד דומה לממבה פלוס אבל זולה יותר, קלה יותר ובדגמים של 2017 הגגונים מצלים יותר. החיסרון הוא שהטיולון לא נשכב למצב שטוח אלא רק לתנוחת עירסול. המינוס שלא ניתן להשכיב על הבטן בטיולון אבל היות והאמבטיה עצומה אפשר למשוך איתה עד גיל 7/8 חודשים ואז כמעט ולא משכיבים על הבטן, חיסרון נוסף לא ניתן לחתל בעגלה, מומלץ שלא לישון בזוית השוכבת יותר מהשתיים, במצב ביניים ניתן לישון יותר זמן אך זה פחות נח.
הממבה פלוס כן נותנת טיולון עם שכיבה ישרה, בולמי זעזועים טובים יותר, גלגלים גדולים יותר להליכה בדרכים משובשות, היא מרופדת טוב יותר מכיוון שמדובר בריפודי ויסקו.
כל הדגמים אמורים להיכנס לסיריון אבל מומלץ לעשות בדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)