מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- ג'ואי כרום או איה בייבי טורנדו מה עדיף?נעמי29/05/2017
מתלבטת בין הג'ואי כרום לאיה בייבי טורנדו בעיקר מבחינת האיכות יתרונות וחסרונות אשמח להשוואה ביניהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/05/2017שלום נעמי,
לדעתי הכרום עדיפה. היא קלה יותר, נוחה יותר לקיפול והקיפול קטן יותר. הטורנדו יחסית כבדה ומסורבלת לתפעול וגם הגגון לא מצל היטב לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון דו כיוונירותם29/05/2017
שלום,
אשמח להמלצה על טיולון דו-כיווני איכותי, נוח לקיפול וקל.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/05/2017שלום רותם,
לדעתי אין הרבה מבחר בשוק. גרקו איבו זו אופציה סבירה ובמחיר סביר (עדיין יקר ביחס למרבית הטיולונים).
ארמדילו פליפ יקרה משמעותית אבל הקיפול קטן והמושב איכותי עם צלון ענק.
בוגבו בי זו האופציה היקרה ביותר אבל גם כאן הטיולון קל והקיפול די קטן ואפשר לבדוק אם התקציב מאפשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אויסטר 2 ארמדילו או פגסתיו29/05/2017
הי קובי!
ממש תודה על הפורום!!! ממש נגיש וקריא ועוזר!!
חשוב לנו בעגלה- נוחות התינוק, אמבטיה מרווחת, פגוש בטיולון, טיולון דו"צ, נוחות ניוד, קיפול נוח יחסית (למרות שמתרגלים להכל בסופו של דבר..) לא כבדה.
ההתלבטות היא אויסטר 2, פג (שלדה s), ארמדילו.
בינתיים ראינו את כל הנל בחנות, לא מצליחים ככ להבין למה הפג נחשבת טובה יותר מהאויסטר, והאם יש סיבה מוצדקת שהאויסטר יותר יקרה מהארמדילו?
ראיתי שכתבת על החסרונות של האויסטר-קיפול גדול ומסורבל וצלון מעפן, ושל הפג- משקל וקיפול גדול. אשמח שתתייחס לחסרונות של/ יתרונות של כל עגלה ביחס לאחרות..
תודה תודה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/05/2017שלום סתיו,
לגבי ארמדילו, עד שלא תגיע ארמדילו 2 היא לא עונה לדרישות כי אין לה מעקה ובכל אופן האמבטיה והטיולון שלה הם הצרים מבין השלושה ובאופן די משמעותי. מצד שני היא הקלה ביותר והקטנה ביותר לאחר קיפול בשל כך.
לגבי אויסטר, לא זכור לי שרשמתי שיש לה צלון מעפן, יש לה צלון סביר אך לא מושלם. כפי שציינת, לדעתי התפעול שלה מסורבל והקיפול ענקי יחד עם טיולון. היא יקרה מהפליפ כי עדיין יש בה מוצר מרווח ומרופד יותר, קפיצים איכותיים יותר ועיצוב מושקע יותר.
לגבי פג, היא מרווחת, נוחה לקיפול והגודל סביר. היא פחות נוחה לניוד ובעיקר לעלית וירדת מדרכות כי הקפיצים קשיחים ואין ידית טלסקופית. היא מצריכה רכשית מזרן לאמבטיה ולטיולון לדעתי. היא מיוצרת באיטליה ולא בסין להבדיל מהאויסטר והפליפ.
לדעתי ההתלבטות צריכה להיות בין הפג לאויסטר ואני ממליץ לבדוק כל עגלה בנפרד ולעשות זאת לבד (ללא איש מכירות לצידכם). לאחר שילמדו אתכם על כל עגלה שימו בכל עגלה כ- 6 עד 9 ק"ג, תטיילו עם כל עגלה בחנות ומחוצה לה, נסו לעלות ולרדת מדרגה. לאחר מכן נסו לחבר אמבטיה, טיולון לכל צד וסל קל אם לוקחים תואם. לאחר מכן קפלו לבד את העגלות ועדיף עם טיולון ובידקו ברכב. אני מניח שלאחר מכן קבלת ההחלטה תהיה קלה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה כמה שאלות נוספות
סתיו29/05/2017תודה על התשובה המפורטת והמהירה!
1.לפי ההתרשמות שלי, במידה ואני מפרידה את הטיולון של האויסטר בקיפןל, זה יוצא מבחינת הגודל די אותו הדבר כמו הפג לא?
2. לגבי האמבטיה של פג שיכולה להיעמד על 2 רגליים ויש לה פתחי אוורור, לדעתך זה קריטי או יותר שיווקי? האם לא אוכל להשכיב את התינוק גם סתם ככה באמבטיה של האויסטר?
3. במידה ונלך על האויסטר איזה סלקל אתה ממליץ? כי הסטנדרטי שמגיע איתה הוא 4 כוכבי בטיחות לעומת 5 של הפג.. או שאתה ממליץ לקנות כבר כסא בטיחות? לא רואה את עצמי מחברת הרבה פעמים את הסלקל לעגלה אבל כן יש לזה יתרון במידה ורוצים ילדים צפופים בע"ה אז אחד בסלקל והשני בכסא.. או שזה לא משנה?
4. ראיתי שאתה ממליץ על ממבה של איביסי דיזיין יותר מהאויסטר, שווה להכניס גם אותה להתלבטות או שיש לה חסרונות שלא מתאימים לנו? (הבנתי שהיא כבדה, יותר מ7.4 של הפג?)
תודהההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין- גרים במושב
סתיו29/05/2017ולכן נוחות ניוד, ניוד שמתאים לדשא/ חצץ יותר חשוב לנו מנוחות קיפול.
פתוחים להצעות נוספות..
שוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר30/05/2017שלום סתיו,
1. עדיין הפג קטנה יותר. וכפי שהמלצתי, תתנסו אישית עם פירוק והרכבת החלקים והקיפול לרכב וככה תקבלו מושג אם אתם יכולים להתמודד עם הפירוק וההרכבה לפני כל קיפול. אני תמיד ממליץ לפרק אם אפשר כדי שהמשקל יתחלק לשניים.
2. יש לאמבטיה עם איוורור יתרונות וגם לרגליים אך אין לזה משמעות לשנת לילה ובשני העגלות אין בעיה שהאמבטיה תשמש כתחליף עריסה.
3. אטון 5 מתחבר לאויסטר ויש לו 5 כוככי בטיחות.
אפשר מראש צ'יקו נקסטפיט שלדעתי מצוין, החיסרון שמרכזי שלא ניתן להוציא מהרכב ולחבר בעגלה או לשאת אם התינוק נרדם בנסיעה ולא רוצים להעיר.
4. שווה בעיקר בגלל שציינת כורכר, היא מושלמת לזה, נוחה יותר לניוד מהפג או האויסטר, מתקפלת טוב עם הטיולון. שוקלת 2 ק"ג יותר מהפג עם שלדת S ו3 יותר מהפג עם שלדה רגילה.
לא מורגש בהליכה אלא רק בהרמה לרכב.
מה שמרווחים: אמבטיה ענקית, טיולון מרופד ויסקו ולכן נח יותר, נוחות ניוד, מערכת קפיצים מדהימה, נוחות תפעול די קלה וכך גם הקיפול. הטיולון בעל פטנט שכיבה בתנוחת עירסול שיש לזה יתרונות מסויימיםעל פני שכיבה שטוחה ובלחיצת כפתור יש גם
שכיבה שטוחה.
הייתי גם ממליץ לבדוק את הרטן וי.איי.פי שהחברה שלי משווקת. יש לה הרבה יותרנות שיענו לדרישות שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה ראשונה- עצהשחר28/05/2017
היי
אנחנו מתלבטים לגבי בחירת עגלה ראשונה.
נקודות רלוונטיות לבחירת העגלה עבורנו:
* שנינו גבוהים ולכן אנחנו מחפשים עגלה גבוהה.
* גרים בבניין עם מעלית ולכן +- קילו שניים לפה או לשם לא קריטי..
* שתהיה נוחה ומרווחת לתינוק -באמבטיה וטיולון (לא אמבטיה קטנה..)
* שתיכנס לבגאז של יונדאי i20..
* נוחה לניוד. עיקר הטיולים עם העגלה יהיו בשטח עירוני.
* טיולון ל2 הכיוונים
* נוחה לקיפול (קיפול סביר, לא צריך להיות הכי פשוט שיש, אבל גם לא הכי מסובך..)
* בונוס - שתהיה יפה גם :)
עגלות שראינו ונראו לנו רלוונטיות:
* אינגלזינה טרילוגי (חסרון - הבנו שקצת קשה לעלות מדרגות)
* אויסטר 2 (חסרון - קיפול קצת גדול, כבדה?)
* אי בי סי - סלסה 4 (הדגם של 2016 או 2017? האמת שלא ראינו הבדל ככ משמעותי בינהם שמצדיק את פער המחירים. חסרון - קיפול גדול וקשה קצת)
אשמח לקבל את חוות דעתך
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי האיגליזינה..
שחר28/05/2017הכוונה בקשה לעלות מדרגות היא שקשה לעלות איתה מהכביש למגרכה לדוגמה (ולא שאנחנו מתכננים לעלות את העגלה במדרגות הבייתה או משהו כזה..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר28/05/2017שלום שחר,
לגבי טרילוג'י, מדובר בדור מיושן של עגלות לדעתי. היתרון הגדול הוא נוחות התפעול, גודל הקיפול ואמבטיה וטיולונים יחסית מרווחים. המינוס הגדול הוא יכולות ניוד מוגבלות שזה משפיע כפי שציינת על נושא עליית מדרכות אבל לא רק, התמרון איתה מצריך מאמץ גדול יותר מאשר עגלות בעלות מבנה אחיד (שלא מתקפלות למטריה) ותמרון ביד אחת קשה עוד יותר. הפתרון למדרכות הוא שימוש ברגליים כמנוף.
אויסטר גדולה בקיפול וספק אם תיכנס לרכב, התפעול מסורבל ואני אישית פחות ממליץ.
סלסה, אני חושב שנעשו שידרוגים חשובים ב- 2017 אם כי אני לא יודע עד כמה פער המחיר גבוהה.
גגון האמבטיה גדול ומצל יותר, חשוב לציין שבבריטניה נעשה מחקר שטוען שלשים חיתול טטרה כהצללה רק מסכן יותר את התינוק! ולכן האופציה להגדיל גגונים פותרת מלשים חיתול בד.
כמו כן יותר קל לפרק את הטיולון. הבדים באמבטיה נעימים יותר ולטעמי גם העיצוב יפה יותר.
היא מושלמת לניוד ועליית מדרכות עם משקל כבד של תינוק נעשית בהינף יד, הקיפול יכנס לרכב ולכן לדעתי זו אופציה מעולה. בסך הכל לאחר תרגול קיפול כל עגלה יעשה בשניות ופשטות ולכן לא הייתי מוטרד מאופן הקיפול.
דגם הממבה פלוס של אותה חברה מתקפל בנוחות יותר וגם צר יותר ולכן הקיפול טיפה יותר קטן אבל מדובר בעגלה כבדה יותר באופן משמעותי 9.9 ק"ג לעומת 13.6 ק"ג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה
חיה01/06/2017שלום ,
האם ניתן לעשות השוואה בין העגלה הזו ABC לבין MUTSY או הבוגבו?
מה יותר מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/06/2017שלום חיה,
לא ציינת דגמים כך שקשה לי לענות. אנסה לענות לפי מה שאני חושב שהתכוונת.
אינגלזינה טרילוג'י, לדעתי פחות נוחה לניוד מבין כולן, נוחה לקיפול ובעלת גודל קומפקטי
בוגבו בי, הכי קלה מכולן אך גם הכי צרה, טיולון ללא מעקה, פחות נוחה לניוד בדרך משובשת.
מוצי אייגו, מושב ואמבטיה צרים כמעט כמו הבי, המשקל כבד מאוד ומעגלה כבדה הייתי מצפה שלפחות נקבל אמבטיה וטיולון מרווחים אך כאן המשקל הלך בעיקר על עיצוב המוצר.
איי.בי.סי דיזיין סלסה, הכי נוחה לניוד, בעלת משקל סביר ממש טיפה מעל הטרילוג'י ובקילו יותר מהבי. מצד שני מקבלים אמבטיה וטיולון מרווחים, סל עצום ומערכת קפיצים מעולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מזרן למיטת תינוקלי כהן28/05/2017
קובי שלום
אני אשמח לקבל המלצות למזרן למיטת תינוק עד 500 ש"ח חשוב לי שהמזרן יהיה בטיחותי ונושם ?
האם קיים דבר כזה בסכום הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/05/2017שלום לי,
לצערי מזרן נושם בעל תו תקן נמכר סביב ה- 900 ש"ח.
אני תמיד ממליץ להשקיע בו ולחסוך במיטה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו
לי כהן29/05/2017תוכל להמליץ לי על מזרנים כאלו ?
והאם המזרן של בייבי עמינח גם עומד בקריטריונים האלה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/05/2017שלום לי,
לדעתי יש רק שניים כאלו עם תו תקן בשוק נכון להיום.
בייבי טק מולטיפלואו שנמכר במרבית החנויות למוצרי תינוקות (חושב לוודא שזה של בייבי טק מכיוון שקיים מזרן דומה עם שם דומה אך ללא תו תקן) או קינג קויל אימג'ן 360 פלוס שנמכר רק בשילב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון נוח וקל מומלץאלונה28/05/2017
בוקר טוב
יש לי עגלה של אינגלזינה טרילוגי. כיום אני משתמשת בטיחון. הוא נראה לי צר ולא מאוד נוח, האם זה אכן כך או שסתם נראה לי?
כמו כן אודה להמלצה לטילון קל ונוח (הן לתינוק והן להורה), שיתקפל בקלות, שכדאי לעבור אליו בהמשך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/05/2017שלום אלונה,
דווקא הטיולון של האינגלזינה מרווח יותר מכל טיולון אשר תקנו. דווקא היצרנים עושים את הטיולונים צרים כדי לצמצם משקל וגודל קיפול אז אם חשוב הרוחב עדיף להישאר עם האינגלזינה.
אם בכל זאת טיולון לדעתי צ'יקו מינימו הוא אופציה טובה כי הקיפול קטן ופשוט, נוח לניוד ביד אחת, סל גדול, מדרך רגליים מתכוונן וחברה טובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון קליליערה28/05/2017
היי קובי!
מחפשת המלצה על טיולון בסגנון יויו אך במחיר נוח יותר.
ראיתי שיש מספר דגמים, האם תוכל להמליץ \ לא להמליץ?
1- בייבי סייף טוויסט
2- מאונטיין באגי נאנו
3- בובו
תודה רבה!
יערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/05/2017שלום יערה,
מהסגנון הזה אני חושב שצ'יקו מינימו נותן את התמורה הטובה ביותר גם בגלל ששינוי המצבים שלו הוא בעזרת לחצן ולא שרוך, מנגנון נח יותר לתפעול, יציב ואמין יותר. יש שכיבה מלאה ומדרך הרגליים מתכוונן.
מבין השלושה לדעתי הבובו היא המוצלחת ביותר אבל לדעתי צ'יקו עולה עליה כמעט בהכל למעט העובדה שהצ'יקו טיפה יותר כבדה אך זה לא הפרש משמעותי ועדיין מדובר בטיולון קל מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סל קל או כיסא מגיל 0? איפה כדאי לקנות ואיזההדס27/05/2017
מחפשת סל קל בטיחותי, נוח וזול עד גיל שנה ועם עדיפות שיצליח להתחבר לבייבי ג'וגר אבל לא חובה כי אני לא רואה את עצמי משתמשת בזה באמת... האם מקסי קוזי זאת התשובה ואם כן אז איזה דגם? האם קונים מתאמים לרכב ולעגלה בנפרד וכמה זה אמור לעלות? איפה כדאי לקנות? או בכלל ללכת על כיסא בטיחות מגיל 0? מחפשת אופציה בטיחותית וזולה..... תודה רבה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/05/2017שלום הדס,
תלוי איזה דגם בייבי ג'וגר יש לכם או יותר נכון איזו אמבטיה.
על מתאמי האמבטיה הישנה היה ניתן להרכיב סל קלים של מקסי קוזי ועוד הרבה חברות.
על מתאם האמבטיה החדשה ניתן להרכיב רק סל קלים של ברייטקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי עגלה ראשונהליאורה26/05/2017
הי קובי
התלבטות לגבי עגלה ראשונה
גרים בקומת קרקע, אין בעיה של מקום באוטו
תקציב גג עד 4000 ועדיף מעט פחות
חשוב הכי הרבה נוחות התינוק . אמבטיה רחבה, טיולים דו כיווני, מצבי שכיבה מגוונים. פחות חשוב כובד ונוחות שלנו
צפי הלידה בסוף יולי
בדקנו:
א. ארמדילו פליפ- הייתה מאוד קטנה ונמוכה
ב .סלסה של אי בי סי דיזיין. אהבנו אבל הטיולון לא מאפשר שכיבה
ג. איה בייבי טורנדו 2. קצת מסורבל
אדמקב- מליבו . הסבירו לנו שהיא לא איכותית אם כי עפי הספר ענתה על כל הדרישות
האוטו- מאו ספורט. ניר אתה גם מצויינת אבל המוכרת הסוגייה בזה שהיא דגם ישן.
נשמח להמלצתך
ואם יש עגלה אחרת שפסםסנו נשמח לעזרתך .
תודה ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/05/2017שלום ליאורה,
א. בפליפ יש פשרה גדולה על נוחות התינוק, כמו כן היתרון הגדול שלה (קיפול קטן פחות רלוונטי לכם)
ב. הסלסה יכלה להיות מושלמת עם טיולון שנשכב ישר כי היא רחבה, גבוהה ומאוד קלה ביחס לעגלות דומות 9.9 ק"ג בלבד.
יש חיסרון בשכיבה הזו שלא ניתן להשכיב על הבטן ולא מומלץ לישון בזווית כזו אבל אם מושכים עם האמבטיה מה שאפשרי ההשכבה על הבטן פחות רלוונטית ומבחינת שינה בגילאים האלו הם פחות ישנים בעגלה וגם במצב ביניים אפשר לישון לזמן ממושך מאוד. היא האיכותית ביותר משלושת העגלות.
כמו כן יש את הממבה פלוס של אותה חברה שנמכרת סביב ה- 4000 ש"ח ולה כן יש שכיבה ישרה.
ג. המאליבו לדעתי לא איכותית. היא נראית מרשימה אבל כבדה מאוד וסובלת מבלאי גבוהה ואני כלל לא ממליץ עליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטן ויאייפי וכסא בטיחותעדי25/05/2017
היי קובי
רכשנו בעצתך עגלת הרטן ויאייפי שאנחנו סופר מרוצים ממנה :)
אנחנו בשלב הטיולון כאשר הוא פונה לכיוון שלנו גיל 8 חודשים. עד מתי מומלץ שהתינוקת תהיה לכיווננו?
יחד עם העגלה רכשנו סל קל סייבקס אטון 5 שגם ממנו אנחנו מאוד מרוצים אך הוא נהיה צפוף. אנחנו חושבים לעבור למושב בטיחות. מה ההמלצות? אין לנו שיקול של תקציב ואנו מחפשים את הטוב ביותר.
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/05/2017שלום עדי,
ההמלצה היא עד שנה ואפילו שנה וחצי.
יחד עם זאת כן אפשר לעיתים להפוך טיפה כלפי חוץ לדעתי החל מ-10 חודשים. כך ניתן לשחק פעם אליכם ופעם כלפי חוץ עד שהתינוק יצבור ביטחון לראות את הדרך. בהרטן יש 2 חלונות הצצה גדולים כך שזה יתרון מעולה לזמן שבו התינוק כלפי הנסיעה.
לדעתי צ'יקו נקסטפיט שיכול להתאים מעכשיו הוא הכסא בטיחות הטוב ביותר, גם מבחינת בטיחות וגם מבחינת נוחות לתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג פרגו או אויסטראנונימי25/05/2017
שלום רב,
לפני הלידה רכשתי מוצי IGO- אני מאוד מרוצה מבחינת התפעול, הגובה והיציבות בשטחים מאתגרים אך החסרונות הן האמבטיה הצרה והכובד (במידה ואני צריכה להרים את העגלה לרכב מספר פעמים ביום).
אני שוקלת להחליף עגלה..
מתבלטת בין הפג פרגו לאויסטר 2..
שאלתי : האם ההבדל משמעותי מבחינת הכובד ואיזו עגלה עדיפה (במידה והפג פרגו אשמח לדעת איזה דגם- לא אהבתי את הידית ספוג והאמבטיה המתקפלת)
המחיר אינו שיקול אך כן חשוב לי תמורה ביחס למחיר.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/05/2017שלום,
אני נוטה שלא להמליץ על מוצי כי מקבלים בה מוצר כבד עם רוחב צר שזה בעיקרון 2 חסרונות גדולים.
האויסטר מסורבלת בתפעול והקיפול עם טיולון די גדול ולכן אני פחות ממליץ עליה בהשוואה לפג.
בפג הייתי ממליץ ללכת על גרסאת הבסיס ללא אמבטיה מתקפלת אם לא אהבת ולשדרג לשלדת S שלה יש ידיות דמויות עור. גם לידות ספוג יש פתרון שנקרא סיטי גריפס, אלו רפידות שעוטפות את הספוג ויוצרות מגע נעים יותר, לדעתי נעים יותר גם מהדמוי עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין עגלות ילד ראשוןמרים25/05/2017
שלום,
אנחנו מחפשים עגלה לילד ראשון וקצת מבולבלים מההיצע...
הדרישות שלנו:
• אנחנו גרים בקומה ראשונה ללא מעלית = 30 מדרגות עד הבית- רובם מדרגות מהרחוב לבניין- ככה שאנחנו מחפשים עגלה חזקה,יחסית קלה, שתעלה בקלות במדרגות (נראה לי שעדיף גלגלים גדולים)ותכיל בולמי זעזועים טובים שהילד לא יזדעזע יותר מידי מהקפיצות במדרגות.
• כמו כן אנחנו מתניידים הרבה באוטובוסים עירוניים = עגלה שתעבור באוטובוסים ולא תהיה מידי רחבה.
• יתרון באופציה- עגלה שתיכנס לתא מטען ממוצע, אין לנו רכב אך נוסעים הרבה עם קרובי משפחה ועגלה שמקופלת בצורה גדולה מידי תסבך אותנו...
• אין הגבלת תקציב.
כרגע אנחנו מתלבטים בין:
1. ABC סלסה- שנראית ממש טובה וחזקה – אך לא מצאתי שום המלצות עליה.
2. בוגאבו קמיליון- תוהה אם היא אכן מצדיקה את הפרשי המחיר.
3. סולה
4. ארמדילו פליפ,
אשמח מאוד לקבל את חוות דעתך.
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/05/2017שלום מרים,
אין עגלה מושלמת בטח ובטח לא לדרישות שלכם.
הסלסה אכן מוצר מעולה לדרישות כי יש לה גלגלים מעולים וגם מערכת קפיצים משובחת. כמו כן היא מרווחת ונוחה גם לתינוק ונכנסת לכל רכב. היא טיפה רחבה בגלגלים אך עדיין הרוחב סביר ואפשרי לעבור ברוב המוחלט של המעברים.
הקימליון יקרה ולדעתי ללא הצדקה, היא נמוכה יותר, דורשת פירוק טיולון טרם הקיפול ואין לה קפיצים טובים לגלגלים האחוריים.
הסולה טובה אך למדרגות קצת פחות, אין לה ידית טלסקופית ואין לה קפיצים איכותיים.
הפליפ מעולה מבחינת משקל וגודל קיפול, במדרגות פשוט מקפלים אותה ונושאים ביד. קצת יותר עדינה משאר העגלות ואור ציון השימוש האינטנסיבי לדעתי קצת פחות מתאימה.
הייתי ממליץ ללכת לכיוון הסלסה, עגלה מעולה מחברה גרמנית.
כמו כן יש לה מסנן קרינה בבדים שזה אחד הדברים הכי חשובים כיום שהורים לא מודעים אליו. היתרון הגדול שמדובר בעגלה גדולה ומרווחת ועדיין במשקל די סביר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה קלה לילד ראשוןאיתי24/05/2017
שלום,
אנחנו מתלבטים לגבי עגלה משולבת לילד ראשון.
ההעדפות שלנו (לפי חשיבות):
1. קלת משקל יחסית, נוחה לתפעול ונכנסת לתא מטען קטן של רכב
2. מתאימה לגובה 170-180
3. יציבה
4. טיולון שניתן להרים רגלים/להשכיב לאחור (לא חייב עד הסוף)
5. טיולון דו כיווני
ראינו מגוון רחב למדי. חשבנו על בייבי ג'וגר מיני 4 גלגים, טאי טאי, יויו. בנוסף ראינו גם את האויסטר (שנכנסה באורח פלא לתא המטען הקטן), אבל נראתה מעט מסורבלת לתפעול וקיפול (אך עונה על רוב הקריטריונים, מלבד משקל וגודל...)
נשמח לשמוע המלצות. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/05/2017שלום איתי,
כל העגלות שציינת לא עונים לדרישה!
מלבד האויסטר בכולן יש טיולון חד כיווני! בג'וגר וביויו מדרך הרגלייים לא מתכוונן וחשוב להבין שככל שהמשקל יורד כך גם יציבות העגלה פחותת.
אני ממליץ לבדוק את ארמדילו פליפ, בוגבו בי 5 או סייבקס מיאוס שיענו טוב יותר לדרישות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטן / פג פרגו או אולי בכלל משהו קל יותראלכסנדרה24/05/2017
בחיפושים אחרי עגלה טובה התלבטנו בין הרטן לפג פרגו- מבחינת ההרגשה בחנות הרטן הרגישה יותר טובה ונוחה ( על פניו) אבל מה שמטריד אותי בה הוא המשקל וזה שבלנות ניסו לקפל את דגם vip עם הטיולון והטיולון עצמו לא הוקטן בכלל-
האם אפשר לקפל עם הטיולון? האם בריסר אפשר לקפל עם הטיולון?
מבחינתי פג פרגו בוק (פופאפ) החדשה נראתה לי יותר טובה בקיפול ובגודל שתיקח באוטו ובבית במצב מקופל. אנחנו בבית בלי מעלית קומה ראשונה ולכן אקפל ואפתח את העגלה כל הזמן - אני תוהה אם בגלל זה כדאי לוותר על הרטן
גם בפג פרגו יש הרבה דגמים שאני לא מבינה מה ההבדל ביניהם- פרט למחיר
יש ספורטיבו
קומפלטו
עם פופ אפ ובלי
בוק..
שנים שונות 2015-2017
המחירים מאוד משתנים בין הדגמים
תוכל לפרט על ההבדלים בין הדגמים והאם הדגם פחות או יותר טוב מהרטן ריסר או vip בהתחשב בזה שאצטרך כל הזמן לקפל ולאכסן ברכב- או שבכלל עדיף לחפש משהו יותר מפג פרגו והרטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/05/2017שלום אלכסנדרה,
אין לי ממש תשובה חד משמעית לתת.
רשמת בעצמך שהרטן נוחה יותר לניוד ואני בטוח ששמת לבדים, מצבים, רוחב ואורך ואת מבינה שהיא תהיה נוחה יותר לתינוק אבל לכם כהורים היא פחות נוחה. הקיפול די פשוט אבל אני ממליץ לפרק את הטיולון טרם הקיפול כך המשקל גם יתחלק ויהיה יותר נח לקפל ולהכניס לרכב. לגבי הרייסר, ניתן לקפל עם הטיולון והקיפול קטן יותר (יחד עם טיולון, ללא טיולון זה די דומה בגודל) אך יש לקחת בחשבון שהרייסר כבדה יותר בעוד כ- ק"ג.
ההבדלים בין דגמי הפג:
ספורטיבו גרסאת בסיס עם בד בסיסי ודי ניילוני
קומפלטו כמו הספורטיבו רק בד מעוצב יותר וטיפה יותר איכותי, כמו כן יש רשת איוורור לאמבטיה.
פופ אפ כמו הקומפלטו רק שהאמבטיה קלה יותר בקילו וניתנת לקיפול שזה מעולה בעיקר בגמר השימוש לאחסון.
ההחלטה שלכם צריכה להיות בין כמה אתם מוכנים להתפשר על נוחות הקיפול ובתמורה לקבל נוחות יומיומית בניוד ונוחות לתינוק. בדעה שלי 99% מהזמן שימוש בעגלה הוא בטיולים ולא בקיפולים ולכן אני הייתי מעדיף הרטן, יש לציין שאני גם גר באזור שבו הדרכים משובשות, לכן כפי שאני מנסה להסביר זה הכל תלוי בכם ובאופן החיים שלכם (אזור מגורים, רכב וכו').
המלצות על מוצרים אחרים זה יהיה די בכיוון של ההרטן מבחינת משקלים או לחלופין משקלים קלים משמעותית עם קיפול קטן משמעותית אך עם פשרה ענקית בנוחות התינוק.
אם זה מעניין עדכני אותי ואני ארשום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם חוזרים להרטן vip
אלכסנדרה26/05/2017בחנות נאמר לנו שהעגלה נמכרת בארץ בלי הכיסוי לרגליים לחורף. הבנו שאפשר להזמין בתוספת מחיר- מגרמניה כלומר לא מיביאים את זה לארץ
כמה זה יעלה? האם יש צורך? למה זה לא חלק מהחבילה ?
כמו כן רשת נגד יתושים.
כמו כן כפי שציינתי אנחנו גרים בקומה ראשונה ללא מעלית- ראיתי שלא נורא לעלות ולרדת עם העגלה במדרגות משום שהיא מאוד קפיצית והגלגלים גדולים- השאלה היא האם זה לא יהרוס את העגלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/05/2017שלום אלכסנדרה,
אכן לא מביאים אביזרים נלווים, בעבר היו אך לא נמכרו היטב בשל מחיר יקר.
יש שק שינה ויש כיסוי רגליים לטיולון ואפשרי להזמינם.
כיסוי רגליים יעלה בסביבות 200 ש"ח ושק שינה בסביבות ה- 600 ש"ח. כילה גם סביב ה- 200 ש"ח.
המלצות היצרנים ומכוני התקנים לא לעגלות ולרדת מדרגות עם עגלה פתוחה. הרטן כן תעמוד בזה אבל זה כן שוחק את הקפיצים ובעיקר את ידית האחיזה שמופעל עליה עומס וניגוד מטורפים. אני כמו היצרנים ממליץ שלא לעשות זאת ואם כן לעיתים רחוקות מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לגבי סל קל מקסים קוזירחלי24/05/2017
שלום קובי מה שלומך?
קנינו סל קל של מקסי קוזי קבריו ובסיס לאוטו של איזופיקס מקסי קוזי, אבל משהו לא מסתדר, הסל קל לא מתלבש על הבסיס אין שום ברזל שנכנס לבסיס הזה!
יש מצב שיש בסיס אחר שמתאים לסל קל הזה?
מצרפת תמונות
תשובה
קובי סופר24/05/2017שלום רחלי,
קשה לי להתרשם מהתמונה כי אני לא יודע איזה בסיס יש לכם אבל אני מעריך שרוב הסיכויים שהבסיס לא תואם לסל קל.
למקסי קוזי יש מספר דגמים וכמעט לכל דגם בסיס שונה.
עדיף לגשת לשילב עם הבסיס והסל קל ולבדוק פיזית שהסל קל מתחבר לבסיס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)