מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- סל קל בטיחותי לתינוקסתיו14/03/2017
שלום קובי,
עד סוף השנה נהיה באמריקה ואנחנו צריכים לקנות סל קל לתינוק. הקרטריונים שלנו לפי סדר החשיבות הם-
1- בטיחות התינוק- כמה כוכבי בטיחות המושב קיבל?
2- אין לנו רכב ולכן נוסעים הרבה במוניות, אז התקנה כמה שיותר בטיחותית גם בלי הבסיס (האם האירופאי עדיף במובן הזה מהאמריקאי בגלל נקודת החיבור הנוספת לחגורה?)
3- לא כבד מדי כי כאמור אין לנו רכב משלנו (הרבה פחות חשוב מבחינתי מנושא הבטיחות)
בפורומים המקומיים כאן קראתי המלצות על-
aton q
nuna pipa
uppababy messa
Peg Perego Primo
האם אתה יודע כמה כוכבי בטיחות כל אחד מהם קיבל?
מה מנסיונך הכי בטיחותי ומתאים לדרישות שתיארתי, או אם יש לך המלצה אחרת כמובן.
תודה, הפורום שלך מאוד עוזר לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/03/2017שלום סתיו,
לצערי הבטיחותיים יותר גם לרוב כבדים יותר.
האטון Q קיבל באירופה 5 כוכבים וכנ"ל לפג פרגו.
האפפה בייבי והפיפה קיבלו דירוג טוב אבל פחות מהפג והQ. כמו כן הפג והQ מעולים גם ללא הבסיס. לQ יש יתרון נוסף שהוא מתחבר להמון עגלות בעזרת מתאמים ולכן יחסוך סחיבות אלב מצד שני לא בריא שתינוקות ישהו בסל קלים מעל ל-30-40 דקות ברצף.
המלצתי היא הQ או אטון 5 שזהה לQ בהכל רק שהעיצוב שלא בסיסי יותר ולכן הוא זול יותר.
המלצה נוספת היא הקייפיט של צ'יקו שנחשב לבטוח ביותר אך לצערי ללא בסיס הוא יותר בעייתי בהשוואה לסייבקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
סתיו15/03/2017תודה רבה על כל המידע המועיל, ברשותך יש לי כמה שאלות המשך. סליחה על האורך, פשוט חשוב לי לבחור את הכסא הבטיחותי והמתאים ביותר עבורנו.
1- האם הנונה פיפה קיבלה ארבעה כוכבים (היא יותר קלה מסייבקס לכן אני שוקלת גם אותה, אבל רק אם היא מספיק בטיחותית)?
2- האם זה נכון שאם נוסעים במוניות (בלי הבסיס של הסל קל), עדיף סל קל אירופאי כי יש להם נקודת חיבור נוספת לחגורה? זה מה שאמרו לי באחת החנויות (לכן אני רוצה לפסול את האפפה בייבי)
3- האם לפג פרגו יש רגלית כמו לסייבקס לנונה? ועד כמה זה פרט חשוב?
תודה תודה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/03/2017שלום סתיו,
הנונה מספיק בטוח לדעתי. הפער כפי שציינתי לא קיצוני או משמעותי. אכן אני חושב שעדיף סל קל אירופאי כי לאמריקאי אין תפס בגב. זה לא משפיע על הבטיחות אבל גורם להתקנה להיות נוחה יותר עם פחות סיכוי לטעות אנוש בחגירה ולכן אני הייתי ממליץ שיהיה את התפס. אם לא היית צריכה לחגור ללא הבסיס מיד הייתי פוסל את כל הסל קלים וממליץ על הקייפיט.
לגבי פג ורגלית, אם תרכשו בארץ את הסל קל עם בסיס איזופיקס תהיה לו רגלית, בארה"ב הוא נמכר עם בסיס שונה וללא רגלית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשך שהייה בסל קל
סתיו16/03/2017תודה רבה. שאלה אחרונה בנושא, כמה זמן תינוק יכול לשהות בסל קל? אנחנו קונים גם אמבטיה לטיולים ארוכים יותר, אבל אם למשל אנחנו צריכים לנסוע לאנשהו ואז חייבים את המושב לרכב, מה משך זמן המומלץ בלי לסכן את התינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/03/2017שלום סתיו,
ההמלצות כיום מדברות על בין 30 דקות ל- 45 דקות. כשיש נסיעות ארוכות צריך כל פרק זמן כזה לעצור ולהוציא את התינוק לרבע שעה. מומלץ שכמה שפחות יהיו בסל קל ולכן אני ממליץ שזה יהיה רק בנסיעות מבלי לחבר לעגלה אלא אם זה יציאה של עד 5 דק'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת אחים ג'ואי לנסיעה חלקהשירי13/03/2017
היי קובי,
מה דעתך על עגלת האחים של ג'ואי?
הכי חשוב לי-נסיעה חלקה וקלה,לא רוצה לסבול כשאני דוחפת עגלה חורקת שבקושי זזה. איך הג'ואי מבחינת איכות הנסיעה ? המשקל?
יש לי את הבריסק דלוקס והוא מושלם מבחינת הנסיעה ובכלל בהכל...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/03/2017שלום שירי,
אני חושב שהיא לא הכי נוחה לניוד והליכה מכיוון שהגלגלים שלה קטנים וישבו בתוכה 2 תינוקות מה שיצור משקל רק. עדיף עגלה עם גלגלים גדולים כמו ביבה קוקו לדעתי, למרות שהיא כבדה יותר היא טובה בהכל בהשוואה לג'ואי אבל גם יקרה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרונות של עגלה אויסטר 2אירה13/03/2017
היי,
נשמח לדעת מהם החסרונות של עגלה אויסטר 2. מאד התלהבנו מנוחות התפעול ונוחות התינוק. נשמח לדעת אם ומה אנחנו מפספסים.
האם זה שנותנים 12 חודשים אחריות ולא יותר אומר על זה שהיא מתקלקלת מהר יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף, נשמח לדעת לגבי הצילון שלה
אירה14/03/2017האם הוא מספיק מצל? הייתה לנו הרגשה שפחות מבעגלות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר14/03/2017שלום אירה,
רוב היבואנים נותנים שנה אחריות וגם אלו שנותנים יותר לרוב זה ב* שבשנה הראשונה האחריות מלאה ולאחר מכן בעלות של החלפים. אני לא חושב שזה מעיד על אמינות המוצר.
החסרונות הם: הצילון בהחלט לא מושלם (ניתן לרכוש מאריכים). הקיפול ותפעול מסורבלים, הקיפול יחד עם טיולון ענקי ולא יכנס לכל רכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לגיל שנה ומעלהמעין13/03/2017
שלום, אשמח בבקשה לשמוע מה אתה אומר על הטיולון של פג פרגו הדגם פליקו מיני.
האם אכותי?יציב? עולה טוב מדרגות?קליל?מתקפל נח?
איך הוא לעומת הטיולונים של ציקו?
תודה רבבבבבבבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/03/2017שלום מעיין,
היתרונות, הוא קל מאוד, מרווח מאוד, נח בקיפול ונשאר עומד בגמר הקיפול. החסרונות, הוא יקר, מעקה כרוך בעלות נוספת והוא פחות נח לניוד בהשוואה לצ'יקו לייטוואי 2. יש לו רק 3 מצבים שמצריכים תפעול בשתי ידיים ולכן אני חושב שהלייטוואי עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מעין14/03/2017היתרונות לא עולים על החסרונות לדעתך? עד כמה הניוד לא נח??
המשקל הוא דבר יחסית קריטי לדעתי.
מה עם טיולון של סילבר קרוס??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר14/03/2017שלום מעיין,
על הסילבר קרוס אני פחות ממליץ, יותר כבדה משתיהן.
את רוב הזמן מתניידת עם העגלה מאשר מרימה אותה אותה לרכב ולכן אני פחות מייחס חשיבות למשקל מה גם שהצ'יקו עדיין קלה.
אני ממליץ לך לגשת לחנות, להושיב את התינוק בפג, תתניידי איתה בחנות ומחוצה לה, תנסי לשנות מצבים לבד, לקפל לבד ולהרים ואחר כך אותו הדבר בצ'יקו ואז ההחלטה תהיה לך קלה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיולון
מעין14/03/2017ומה לגבי הדגם הזה טיולון ניטרו Nitro LX דלוקס של גאוי?
לא יקר ושוקל כמו הציקו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסילבר קורס
מעין14/03/2017לגבי הסילבר קרוס כתוב שהוא שוקל 7.2
מומלץ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/03/2017שלום מעין,
על הניטרו אני פחות ממליץ, הגגון לא הכי מצל והניוד פחות נח לדעתי.
הסילבר קרוס עדיין כבד יותר מהצ'יקו ובטח שמהפג ולכן אני לא רואה סיבה ללכת עליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשים לקנות עגלה ראשונהקובי סופר12/03/2017
היי,
אנחנו מחפשים לקנות עגלה ראשונה, ואחרי הרבה בדיקות השתיים שהכי מצאו חן בעיננו הן האויסטר זירו ומאמס אנד פאפס סולה. החיסרון של הסולה זה שהמאבטיה קטנה ונמוכה יחסית לעומת האויסטר אבל הטיולון שלה יותר מוצא חן בעיננו, למרות שהוא יותר כבד שזה גם חיסרון.. מה לדעתך עדיף? בנוסף ראיתי שציינת שבאפריל אמור להיות דגם חדש של ארמדיליו פליפ, אתה יודע לומר מה השיפורים שיהיו בו? האם יהיה לו פגוש-מעקה בניגוד לארמדיליו הקיימת.? (פגוש מאד חשוב לנו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/03/2017שלום מעיין,
באויסטר זירו הטיולון חד כיווני ולכן אני פחות ממליץ עליה. אולי ראית את האויסטר 2 שבה הטיולון דו כיווני?
בפליפ 2 יהיה פגוש בין שאר השיפורים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירה של עגלה מומלצתאיילה12/03/2017
שלום קובי,
אציין שרק אתמול גיליתי את הפורום שלך אחרי שבמשך 8 חודשים אני עושה סקר עגלות ובעיון קצר יכלתי לחסוך המון! אז שאפו וכל הכבוד על העזרה ועל הידע..
אז כמו שרשמתי כבר ראיתי כמעט את כל העגלות שיש.. גם אלה שהמלצת עליהם בעיקרון נשארתי עם 2 עגלות האינגליזינה טרילוגי והפג פרגו ששתיהן איטלקיות ועל אותו רעיון ( אמבטיה עם אופציה להרמה, רשת גם באמבטיה וגם בטיולון, מתקפל עם הטיולון בשני הכיוונים, קלה לקיפול, עד 11 קילו, בדים נעימים, גלגלים נוחים עם אופציה לנעילה קדמית וכו'..) לגבי הפג פרגו גם אם כן אז רק את הדגם של 2016 (לא הספורטיבו) כי 2017 הבד מרגיש עבה יותר.. לגבי האינגליזינה זה הדגם של הטרילוגי (מפריע לי החיצוניות שלה בעיקר חוץ מזה היא עונה על כל הצרכים..)
אני מעדיפה לא להחליף עגלה כמו שהרוב עושים אחרי חצי שנה ושתישאר לעוד כמה שנים ושיהיה אופציה להוסיף טרמפיסט אם יש לך עגלה אחרת שדומה לקריטריונים שציינתי אשמח לשמוע וגם על מה אתה ממליץ יותר..
(אני עם רכב כל הזמן וקומה נמוכה)
תודה מראש על התשובה, סליחה על האורך ושיהיה חג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/03/2017שלום איילה,
אני מניח שבפג כוונתך לדגם הבוק פלוס כי לא ציינת.
אני באופן אישי ממליץ יותר על הבוק של פג מכיוון שברוב התחומים היא עולה על הטרילוג'י.
לטרילוג'י יתרון מרכזי והוא גודל הקיפול הדי קומפקטי.
הם משתמשים במנגון קיפול שנקרא מטריה ולדעתי הטכנולוגיות היום מאפשרות קיפול קטן וקומפקטי מבלי להשתמש במנגון המטריה. במגנון המטריה למעשה מקבלים שלדה שהיא רופפת (אין בעיית חוזק או אמינות) אשר גורמת לניוד להיות קשה יותר בעיקר כשרוצים להשתמש ביד אחת. סל החפצים קטן ולא נגיש ומושב הטיולון לא קשיח כולו. לעומת זאת בפג אין את החסרונות האלו ומקבלים קיפול שהוא יותר גדול אך עדיין נכנס לכל רכב, בנוסף הסל קל של פג בטיחותי יותר מאשר האינגלזינה.
בפג הייתי ממליץ לשדרג לשלדת S שתשפר עוד יותר את נוחות הניוד ובלימת הזעזועים. שתיהן שוקלות פחות מ- 11, לגבי הרשת באינגלזינה יש ובפג רק בגרסאות הקומפלטו או הפופאפ והכוונה היא לאמבטיה, בטיולונים יש פתח הצצה והאיוורור נעשה ע"י הסרת חלק מהגגון אך לא נשארת רשת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
איילה14/03/2017תודה על התשובה ראיתי שוב את האינגליזינה והיא הייתה נראית לי קצת לא יציבה ומתנדנדת אז כרגע היא לא אופציה..
נשארתי עם הפג פרגו בוק פלוס 2016 שילדה S או 51.. רציתי לדעת מה ההבדל בין השילדות.. בנוסף האם יש עגלות מומלצות אחרות? ראיתי את המוצי אבל הבנתי שהיא קצת כבדה וגם האויסטר 2 אהבתי... כמובן פתוחה להצעות לעגלות נוספות עם בדים נושמים ושאפשר לכבס, יציבה, לא רחבה מידי, רשת איוורור בטיולון ובאמבטיה ולא נמוכה כמו הבוגבו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר14/03/2017שלום איילה,
בשלדת S הגלגלים הם למעשה זהים לצמיג אוויר רק ללא אוויר מה שיוצר נוחות ניוד ובלימת זעזועים טובים יותר, כמו כן הידית דמוית עור למגע נעים יותר ובלאי נמוך יותר. מצד שני היא כבדה בכ- קילו מה- 51 ורוחבה 59 ס"מ לעומת 51 ס"מ.
לדעתי בהתאם לדרישות שלך הפג עונה עליהן והייתי מתמקד בה, אני חושב שהיא עדיפה על האויסטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה...
איילה16/03/2017תודה, שמתי לב שפג אין רשת בטיולון עד כמה זה קריטי מבחינת אויר לתינוק?
גם במוצי אין וראיתי את המליבו גם שם אין.. יש עגלה שכן יש בטיולון רשת? חוץ מהאינגליזינה טרילוג'י..
כבר התייאשתי לא מצאתי משהו שעונה על כל הדרישות ויש לי חודש ללידה.. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/03/2017שלום איילה,
לצערי רוב היצרנים חושבים על השוק האירופאי הקר ושוכחים את מדינתנו הקטנה.
בהחלט מועיל שיש רשת איוורור שגם תכניס טיפה קרני שמש שיספקו ויטמין D שכל כך חשוב לתינוקות.
אני ממליץ לך לבדוק את עגלת הרטן VIP, שם יש רשת איוורור גם באמבטיה וגם בטיולון יש גגון עם פתח הצצה אטום, יש פתח נוסף עם רשת לאיוורור וגם ניתן להסיר חלק מהגגון לאיוורור כמו כן הגגון מסנן UV+50 שזה נפלא. אם לחשוב על טובת התינוק אז בהרטן זו המהות של החברה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המצלה לעגלה נוחה בעירדנה11/03/2017
היי קובי
בתור מומחה לעגלות
אני זקוקה להמצלה לעגלה
אין לי שום מגבלות מבחינת תקציב
מכיוון שאין לנו רכב וגרים בבית קרקע בעיר
רוב הזמן הולכים ברגל אז תינוק אמור להיות הרבה שעות בעגלה אז עגלה צריכה להיות סופר נוחה לתינוק
חוץ מזה אין שום מגבלה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/03/2017שלום דנה,
במקרה הזה אני ממליץ על הרטן וי.איי.פי.
לדעתי העגלה הכי נוחה לתינוקות, הכי נוחה לניוד בעיר וגם מחוצה לה ולכן היא נותנת את הפתרון הכי טוב לשני הפרמטרים הכי חשובים לכם.
אופציה נוספת היא איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס שדומה להרטן ביתרונות. אני נוטה יותר להרטן כי א. היא מיוצרת בגרמניה ב. המושב לשה מרווח יותר ויש לו 5 מצבים לעומת 4 בממבה פלוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובה
דנה12/03/2017היום הולכים לראות ובה להזמין
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת בוגבו הבדל בין דגמיםלימי11/03/2017
היי קובי. האם מדובר בעגלה מומלצת? מה ההבדל בין הבי 3 לדגם החדש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/03/2017שלום לימי,
אלו ההבדלים או יותר נכון השיפורים שמציעה הבי 5 לעומת ה 3
ניתן יהיה בעתיד להשלים חלקי בד של ה- 5 ל- 3 אך לא בשלב הראשוני לפי הבנתי.
ההבדלים הם שמוצעות כמה רמות גימור למוצר (לחקלים הנלווים) וזה בעיקר בהתאם לטעם הלקוח, צבעי ידית עור, 2 צבעים למסגרת הגלגל, בדים לגגון ברמות עיצוב וגימור שונות ועוד. הגלגלים שופרו ולכן איכות הנסיעה ובלימת הזעזועים יהיו טובים יותר ואלו לא דברים שאפשר לשנות ב- 3.
בד הטיולון נח יותר, נח יותר לשליפה וכביסה.
הגגון גדול יותר
הסל שופר כדי שיהיה מקום יעודי לשים בו את הניילון גשם.
יותר קל לחבר אקססוריז מקוריים (מתקן כוס, מטריה, תיק וכו').
יותר קל לחבר טרמפיסט מקורי.
המושב טיפה ארוך יותר וקל יותר לכיוונון הארכה/קיצור.
יותר קל לחגור את התינוק בטיולון.
האם היא מומלצת, סה"כ אני חושב שהיא משלבת נוחות מעולה להורה עם נוחות ניוד טובה מאוד לעיר. מצד שני החסרונות הם אמבטיה קטנה מאוד, מושב צר ללא מעקה וגגונים ללא פתחי איוורור. כלומר יש פשרה בנוחות התינוק אבל אין עגלה מושלמת והפשרות כאן הן לא נוראיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
לימי12/03/2017תודה רבה על התשובה. איזה סלקלים ניתנים להתאמה לדגם החדש (5)?
תשובה
קובי סופר12/03/2017שלום לימי,
ככל הידוע לי כיום היבואן מוכר מתאמים רק לסל קלים של:
סייבקס, מקסי קוזי, בי סייף או ג'ואי. זהו למעשה אותו מתאם שעליו הם יכולים להתחבר.
בעבר היה מתאם לצ'יקו שלדעתי זהו הסל קל הכי מומלץ ולכן אולי שווה להזמין את המתאם מחו"ל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פשרה בין משקל העגלה לנוחות התינוקנופר10/03/2017
שלום קובי,
מה הפשרה הכי טובה בין נוחות לתינוק לבין משקל העגלה ?
העגלות שראינו נורא כבדות (12-13 קילו) . מדובר על להרים את העגלה לרכב. יש מעלית בבניין. אך עדיין גם להרים את העגלה לרכב נורא כבד.
בנוסף ראינו את העגלה Mamas & Papas Armadillo שהיא במשקל יותר סביר שניתן להרים.
על איזה עגלות אתה ממליץ ללא תלות במחיר עבור פשרה בין נוחות התינוק לבין משקל העגלה ?
תודה רבה,
נופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/03/2017שלום נופר,
יש להבין שככל שהמשקל יורד דברים אחרים יורדים. הפליפ לדוגמא מאוד צרה ביחס לעגלות כבדות ומרווחות. האמבטיה מאוד קטנה, היא נמוכה וכו'.
מצד שני היא קלה, נוחה מאוד להורה ועדיין מספקת את הדברים החשובים שהם טיולון ששוכב למצב די ישר, טיולון דו כיווני ונוחות ניוד טובה לעיר וסבירה לשטח כמו פארקים.
אם אין ברירה והמשקל הוא גורם מכריע אז זו אחת מהעגלות המומלצות כי עדיין הפשרות כאן פוגעות במינימום בנוחות התינוק. מה שכן הייתי ממליץ לחכות לפליפ 2 שתגיע במהלך אפריל לארץ ובה נעשה מקצה שיפורים, אני מניח שהמשקל עלה בטיפה אך לא באופן חריג וקיצוני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי העגלות של ABC Design?
נופר10/03/2017תודה רבה על התשובה ושאלה נוספת.
באתר של ABC Design לא רשום משקל .
האם יש דגם ששוקל בסביבות המשקל של הפליפ אבל באיכות יותר טובה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר11/03/2017שלום נופר,
יש להם מספר דגמים.
דגם ממבה פלוס שעליו אני הכי ממליץ אך הוא כבד 13.6 ק"ג.
דגם סלסה ששוקל כמו פליפ XT, מהמון בחינות עולה על הפליפ שזה אומר אמבטיה מרווחת בהרבה עם מזרן עבה ונושם, סל חפצים גדול יותר, איכות נסיעה טובה יותר, קפיצים איכותיים בהרבה, גבוהה ולכן אין צורך להתכופף בכנסת התינוק, טיולון עם מעקה ובעל גגון גדול יותר. מצד שני היא סובלת מחיסרון משמעותי שהוא הטיולון שלא נשכב למצב ישר אלא לתנוחת ערסול שבה יש שקע בין הישבן לגב במצב שוכב.
מינט, קלה מהפליפ ונוחה יותר לקיפול אך הטיולון חד כיווני ולכן אני פחות ממליץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר והיעיל. ושאלה נוספת
נופר13/03/2017האם יש דרך להתגבר על השקע ?
תשובה
קובי סופר14/03/2017שלום,
יש דרך, דווקא לאיי.בי.סי דיזיין יש פתרון מעולה שראיתי בתערוכה האחרונה בגרמניה, לצערי היבואן שלהם לא מביא את המוצר. זו כרית/מזרן עגלה שנכנסת בדיוק בשקע ומיישרת את המושב בחודשים שבין המעבר מהאמבטיה ועד הגיל שהם כבר יושבים ולשכיבה יש פחות צורך. הכרית פותרת הכל פרט לאפשרות להשכיב על הבטן. אם זה רלוונטי אוכל לצרף לך קישור לאמזון ותוכלו להזמין משם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלינק למזרוו
הגר15/03/2017מצטרפת לשרשור.. אשמח ללינק למזרון
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/03/2017שלום הגר,
לא ניתן לצרף קישור. באמזון לא שולחים לארץ את הפריט.
מצאתי אתר שכן שולח לישראל, פשוט לרשום בגוגל:
ABC Design Comfort Seat Insert Salsa, Zoom kiddies24
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה... סלסה abc design
מיכל19/03/2017היי קובי, דבר ראשון תודה על הפורום המלמד. אהבתי את הסלסה, קצת חוששת בגלל תנוחת הערסול. האם התנוחה הזו פחות מומלצת כי לא נוחה לתינוק או כי יש לה השלכות בריאותיות? האם העגלה עדיין מומלצת גם אם לא רוכשים את המזרון שמיישר אותה?
תשובה
קובי סופר20/03/2017שלום מיכל,
הסלסה נוחה מאוד להליכה, בולמי זעזועים מצויינים, סל ענק, אמבטיה עצומה עם מזרן נושם, טיולון מרופד עם בדים איכותיים והצללה מעולה.
בסה"כ הסלסה עגלה שאם הייתה לה שכיבה שטוחה בהחלט הייתי ממליץ עליה כי התמורה למחיר מדהימה.
יש לציין שלתנוחת ערסול יש יתרונות על שכיבה ישרה:
1. זו תנוחה מרגיעה כי זרימת הדם ללב בתנוחה זו טובה יותר.
2. היא מונעת החלקה בירידה ממדרכות .
3. היא מעודדת זחילה או התחלה מהירה יותר של זחילה.
מצד שני לא ניתן להשכיב על הבטן, לא ניתן לחתל בעגלה ובשינה ארוכה מומלץ או להעביר למיטה או שישנו במצב השני שהוא בין ישיבה לשכיבה מאשר במצב השלישי. ככל שהם גדלים השכיבה על הבטן פחות רלוונטית ואפשר לישון במצב השני. אי לכך הזווית הזו לא גרועה ונוראית אבל אני אישית תמיד יעדיף את השכיבה הישרה. אפשר גם לחשוב על האחות הגדולה של הסלסה שהיא הממבה פלוס שבה יש גם זווית שכיבת ערסול וגם שכיבה שטוחה עם פטנט ייחודי שבו נהנים מכל היתרונות. הפער במחיר לא ממש גבוהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
מיכל20/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/03/2017שלום הגר,
אני לא מצליח לצרף לינק. תוכלי לפנות אליי דרך דף הפייסבוק שלי בשם: בייבי בוס ואשלח לך קישור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מומלץ עם שכיבה מלאהקובי סופר10/03/2017
היי קובי, מחפשת את המלצתך לטיולון עבור תינוקת בת שנה (מאסנו כבר בעגלה המשולבת). הדרישות שלנו: שכיבה מלאה, פגוש, יציבות וסל גדול. נשמח להמלצתך... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/03/2017שלום מורן,
ברוב הטיולונים שמתקפלים למטריה הסלים קטנים ולא נגישים. מסגנון זה אני הכי ממליץ על הלייטוואי 2 שעונה לכל הדרישות כאשר הסל בגודל סביר.
אפשר גם ללכת על הבובו שגם בה הסל לא להיט אבל היא קלה, קטנה בקיפול ונוחה לניוד כי היא בעלת ידית אחת.
אם ממש רוצים את כל הדרישות אז אני ממליץ על ביבה טאי טאי רק שכאן יש לזכור היא גדולה יותר בקיפול. מצד שני הסל עצום, נוחה לניוד, שכיבה מלאה ויציבה יותר כי הגלגלים גדולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל של סייבקס בקניית אויסטרשירן10/03/2017
היי קובי,
את עגלת אוייסטר ניתן לרכוש עם סלקל של סייבקס בתוספת של 300-500 ש"ח או בלי (ואז לקנות ב-100 ש"ח מתאמים לסלקל מקסי קוזי).
איך הסלקל הזה? מה עדיף, סייבקס או מקסי קוזי (העלות לא משחקת תפקיד).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/03/2017שלום שירן,
שניהם מעולים. אם אין בעיית תקציב אני ממליץ לרכוש את הסייבקס אטון 5 ולא את הדגם שמציעים בתוספת הזולה. האטון 5 הוא הסל קל הבטוח ביותר מאלו שיכולים להתחבר על האויסטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוגבו בי 5 או אויסטר 2 (או אחת אחרת)?שירן09/03/2017
היי קובי,
בחיפושים אחר העגלה שתתן את המענה המספק ביותר לצרכים שלנו נשארנו עם הפיינאליסטיות בוגבו בי 5 ואויסטר 2.
פסלנו את: אינגלזינה טרילוג'י כי לא אהבנו את הצורך בהנפה בפתיחה ואת הסלקל, את הממבה פלוס כי נכנסה לרכב בקושי רב, את המוצי IGO על הכבדות והגודל לאחר הקיפול, לפג פרגו לא התחברנו, הרגשנו שהמנגנון תפעול של גב הטיולון לא משהו.
כאמור נשארנו עם השתיים הנ"ל ואנחנו מתלבטים במה לבחור. בבי 5 התלהבנו מהגודל לאחר הקיפול ואת הקיפול הנוח בשני מצבי הטיולון. באויסטר 2 אהבנו את גודל האמבטיה, את זה שניתן לכוונן את הרגליים של התינוק ושיש פגוש (אם כי צריך לפרק אותו לטובת הקיפול). בבי 5 ראינו שיש אופציה לצילון קיץ, באויסטר עוד לא מצאנו מענה כזה. לא ממש נרתענו מהקיפול של האויסטר למרות מה שנכתב (רק בעייתי כשהטיולון נגד הכיוון). עשינו מבחן של עליה וירידה ממדרכה, התרשמנו שהאויסטר עמדה בו טוב יותר.
הפרמטרים שחשובים לנו הם: נוחות התינוק, גודל ומשקל (רכב קטן), היגוי נוח ויציבות.
השאלה שלנו היא מה עדיף מבין שתיהן, במי מהן הבדים יותר נעימים, והאם יש פתרון לצילון קיץ לאויסטר כמו בבוגבו.
כמו כן, האם יש עגלה נוספת מלבד אלה שפסלנו שפספסנו (כמובן עם טיולון דו כיווני ומצב שכיבה)?
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/03/2017שלום שירן,
זה די מתפצל בין נוחות מעולה להורה בבי לבין נוחות טובה יותר לתינוק באויסטר על חשבון נוחות ההורה, קיפול מסורבל וגדול (האם בדקתם ברכב כי הגודל די דומה לממבה פלוס פרט לרוחב). הבדים של שני העגלות טובים אבל אני ממליץ תמיד לרכוש מזרן לטיולון שישדרג פי כמה את הנוחות והנעימות (ההמלצה שלי היא על מזרן קומפי קוש). האויסטר תהיה נוחה יותר לתמרון ועלית/ירידת מדרכות אודות לגלגלים יותר גדולים.
אני תמיד בעד נוחות לתינוק ונוחות תמרון ובשני אלו אני חושב שהאויסטר עדיפה, אם אתם מסתדרים לבד עם התפעול והקיפול אז לכו עליה.
אין לי המלצות נוספות שיתאימו לדרישות שהצבתם ולאחר העגלות שפסלתם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! שאלה לגבי הצללת קיץ
שירן10/03/2017תודה רבה על התשובות וההסברים.
לגבי הצללת קיץ- באויסטר לצילון אין פתחי אוורור (כמו באינגלזינה למשל). בבי 5 ניתן לפתור את זה ע"י צילון קיץ. האם יש פתרון דומה באויסטר (לא מצאתי)?
דבר נוסף- חברה אומרת שפסלנו את הפג פרגו מהר מידי (יכול להיות שהיינו עייפים כשהגענו לבחון אותה). האם תוכל בבקשה להשוות אותה מבחינת גודל לאחר קיפול ומשקל לאויסטר? האויסטר נכנסה לנו לרכב כאשר הטיולון מורכב עם כיוון הנסיעה (או כמובן בפירוק הטיולון).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר11/03/2017שלום שירן,
יש תוספות הצללה אוניברסליות אך בניגוד לזו של הבי הן אטומות לאיוורור.
הפג היא אחת המומלצות ולדעתי מוצלחת מהאויסטר. היא נוחה לקיפול ואמורה להכנס לרכב קטן.
א. אני ממליץ לבדוק אותה בחנות אחרת מזו שראיתם בה את האויסטר.
ב. אני ממליץ לבדוק עם שלדת S שהיא המוצלחת ביותר. באם יש בעיות בהכנסה לרכב אז אפשר ללכת על שלדת ה-51 אשר צרה משמעותית אך פחות נוחה לניוד ובלימת זעזועים בהשוואה לS אבל לא בהשוואה לאויסטר. עם שלדת S היא קטנה יותר מהאויסטר בנפח אך רחבה יותר ב- 5 ס"מ. עם שלדת 51 היא קטנה בנפח וצרה ב- 4 ס"מ בהשוואה לאויסטר. הכוונה למצב מקופל יחד עם טיולון כאשר בפג לא צריך לפרק את המעקה.
מבחינת משקל הן די דומות במשקלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון יויו וטיולון עם ידית משנה כיווןטלי09/03/2017
רציתי לשאול מדוע טיולון יויו כל כך יקר ומה מצדיק את המחיר, האם זה רק עניין של אופנה או השילדה חזקה במיוחד לטיולון קל משקל לעומת טיולונים קומפקטים אחרים שעולים כמחצית המחיר כמו בובו, יויה,ננו או טאי טאי שהוא גם קל משקל יחסית ולא יקר כמו היויו. זה כבר מתחיל להיות מבלבל כי הכל נראה מאוד דומה אבל יותר זול במחיר. השאלה שלי מתייחסת לפרמטר החומרים שמהם עשויה היויו כמו שילדה, ריפוד, מבחני בטיחות והאם נוח להתנייד עם היויו על מידרכה עירונית לעומת טיולונים קומפקטים אחרים ולא יוקרתיים שעולים כמה מאות שקלים .אני שואלת כי אין דרך לדעת חוץ מלקנות את העגלה ולנסות אותה בחוץ שאלה נוספת היא איזה טיולונים קיימים בשוק שבהם קיממת ידית משנה כיוון כך שפני הילד להורה, שאפשר לרכוש באופן נפרד ולא חלק מעגלה משולבת.
תשובה
קובי סופר09/03/2017שלום טלי,
משלמים יותר על המותג והאופנה. כמו כן סביר שאיכות החומרים וההרכבה טובים יותר מעגלות מקבילות. בסין ניתן לייצר לדוגמא טיולון ב- 50 דולר ואת אותו טיולון בדיוק במחיר כפול שבו איכות הברזל, פלסטיק (יש ממוחזר, לא ממוחזר, רמות קשיחות שונות וכו'), איכות גלגלים וקפיצים וכו'. בקיצור גם בפרטים הקטנים יש רמת איכות סופר גובהה או נמוכה.
היויו הוכיחה עצמה כעגלה אמינה וחזקה, יש לה יכולת ניוד מעולה במדרכות ומשטחים ישרים (אני מעריך שמעבר היא תהיה קשה יותר לתמרון אך כך יהיה בכל טיולון עם גלגלים קטנים).
מצד שני הבובו מוכיח עצמו כמוצר עם תמורה טובה למחיר כך שבאמת קשה לי לתת תשובה מלבד זו שאני ממליץ ללכת עם הילד לחנות, להושיבו בעגלה ולטייל בחנות ומחוצה לה, לנסות לתפעל את המוצר לבד ולקפל לבד ולהחליט האם הפער מוצדק.
אפשר גם לבדוק את הבייבי ג'וגר סיטי תור.
לגבי העגלות, לא קיימות יותר עגלות עם ידית עוברת, הן עברו מהעולם בעיקר בגלל שלא היו נוחות לניוד.
ישנן עגלות עם מושב מתהפך, רובן נמכרות עם אמבטיה וגם אלו שלו יחסית יקרות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיולון עם מושב מתהפך וסיטי טור
טלי11/03/2017בהמשך לתשובתך, אילו טיולונים קיימים בשוק שבהם ניתן להפוך את מושב הטיולון לכיוון ההורה, ומבין כל אילו איזה נחשב להכי קל משקל. לגבי בייבי ג'וגר סיטי טור, האם מומלצת ומשתווה ליויו?
תשובה
קובי סופר11/03/2017שלום טלי,
לצערי לא קיים מוצר כזה בשוק. ניתן או לרכוש רק שלדה וטיולון דו כיווני מעגלות משולבות כדוגמאת גרקו איבו, ג'ואי כרום או ארמדילו פליפ. יהיה מדובר בטיולונים כבדים משמעותית מהיויו וגדולים יותר בקיפול.
הבייבי ג'וגר סיטי תור עושה רושם של טיולון טוב, הקיפול קל, קטן כמו היויו והא נוח לניוד. אני פחות אוהב את הבדים שלו ולכן ממליץ לרכוש מזרן עגלה קומפי קוש שיפתור את בעיית איכות הבד והנוחות. סה"כ זולה משמעותית מהיויו ולכן אני חושב שהיא שווה בדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה ברכישת עגלה ראשונהאסתי09/03/2017
היי
יש לנו התלבטות לגבי עגלה, בעיקרון הפרמטרים הם כאלו
1. עקב בעיות גב שלי אני צריכה שהיא תהיה קלה,
הקיפול יכול להיות מסובך זה לא ממש משנה.
2. גבוהה יחסית כדי לא להתכופף מדי בגלל הגב
3. איכות חומרים טובה
ראינו את עגלת ויולה של גו בייבי, מה דעתך עליה?
אשמח להמלצות נוספות, מבחינת תקציב 2500-3000
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/03/2017שלום אסתי,
הויולה יחסית כבדה, כמו כן רוחב השלדה הוא 66 ס"מ שזהו חסרון עצום, זה רוחב של עגלת תאומים! הקיפול יחד עם הטיולון מסורבל ואין לטיולון מצב ביניים אמיתי כלומר, משכיבה המצב הבא הוא כמעט ישיבה.
אני ממליץ יותר על הג'ואי כרום שגם יחסית גבוהה, קלה יותר במשקל, קלה יותר לתפעול ודי נוחה לקיפול. במחירים אלו איכות החומרים סבירה ולא ברמה הכי גבוהה אבל עדיין עגלות אלו עושות את העבודה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
אסתי10/03/2017תודה על התשובה
תוכל לתת המלצה לעגלה נוספת בטווח המחירים 2500-3000?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר11/03/2017שלום אסתי,
אני יכול להמליץ על עוד עגלות אך הן נמוכות מאוד בהשוואה לכרום או חורגות מהתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון להתגבר על החסרונות של הבי 5רונה09/03/2017
היי קובי,
תודה רבה על ההסברים וההמלצות עד כה!
אנחנו כמעט סגורים על רכישה של הבי 5 אך יש שני חסרונות שמפריעים לנו, ביררתי ברשת והתקשרתי לבוגבו, אשמח לדעתך על הפתרונות שנתקלתי בהם:
1. מאד מפריע לנו שלצילון אין פתחי אוורור, מאחר ואנחנו הולכים ללדת באפריל והשימוש באמבטיה הסגורה יהיה בקיץ החם ולדעתנו חייב שיהיה אוורור. בוגבו הציעו לרכוש את צילון הקיץ שלהם (עולה 550 ש"ח לפי האתר). האם לדעתך הפתחים של הצילון קיץ הזה מעניק את האוורור הדרוש (מאד קשה לראות באתר ולא ראינו אותו במציאות בחנויות)? האם אתה יודע אם הוא מתחבר גם לאמבטיה וגם לטיולון? זה לא מוזכר באתר שלהם.
2. מפריע לנו שאין בלי בר (מעקה לתינוק). נאמר לי כי ניתן לחבר מעקה אוניברסלי על מנת לפתור את הבעיה. האם אתה מכיר כזה? האם זה יענה על הצורך?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/03/2017שלום רונה,
1. לישראל זהו אכן חיסרון גדול. הצילון קיץ מתאים לטיולון ויש לו פתחי איוורור טובים והצללה טובה יותר מהגגון הרגיל. החיסרון שפתחי האיוורור לא נסגרים ולכן אם השמש מציקה לתינוק צריך יהיה לכסותם עם חיתול שאין בדיוק דרך לתלות אותו על גגון זה.
אם זה מתחבר לטיולון זה אמור להתחבר לאמבטיה כי החיבורים זהים אבל לטיולון הוא גם מתחבר בנקודה נוספת שלא קיימת באמבטיה ולכן אני חושב שבאמבטיה הוא יהיה רופף ולא ישב ב- 100%.
2. אסור לפי היצרנים ומכון התקנים לחבר חלקים לא מקוריים לעגלות. זה עלול לפגוע באיכות המוצר, אמינות המוצר ובטיחות המוצר. כמו כן יצרנים מסויימים יסירו את האחריות. אי לכך עדיף להימנע מכך. אפשר אולי לחבר קשת צעוצע לטיולון.
אין חיסרון במושב ללא מעקה. הילדים מאוד אוהבים לתפוס ולנשוך אותם אבל כשהם עושים זאת הם מתרחקים ממשנת הגב ובכך מאבדים את התמיכה שלה הם זקוקים, מאמצים שרירי בטן ולכן אני חושב שזה לעיתים חיסרון. יש עגלות נדירות שבהן המעקה מתכוונן ואז מגיע אל התינוק במקום שהתינוק יתקדם וזה כבר מעקה מושלם ומחשבה על התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)