מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה אמבטיה - ילד רביעידנה18/03/2017
אשמח לסיוע,מחפשת עגלה -אמבטיה בעיקר כי טיולון יש לי
זה רק לחודשים הראשונים, לא נראה לי הגיוני להוציא אלפי שקלים
האם קיימת עגלת אמבטיה עד 1000 ₪ ומה האיכותית מבין העגלות הזולות יותר?
המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/03/2017שלום דנה,
אני לא מכיר עגלות אמבטיה בסכומים האלו אך יש מבצעים בחנויות השונות. המלצתי היא להשקיע עוד טיפה בג'ואי כרום ולקבל מוצר טוב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עריסת תינוק שמתחברת למיטהרונה18/03/2017
שלום קובי,
1. אני מעוניינת להשכיר עריסה לתינוק המתחברת למיטה. זהו ילד ראשון כך שאין לי ניסיון בזה אבל קיבלתי על כך המלצות מחברות. האם זה מומלץ? האם יש עריסה מתחברת שאתה ממליצה עליה?
2. איזה מזרן בטוח ומומלץ לעריסת תינוק? למיטה קנינו את האמיג'ן פלוס, וקלטתי למעשה שהשקענו במזרן שהתינוק לא הולך להנות ממנו בחודשים הראשונים?
3. מבחינת מצעים לעריסה/ מיטה ומשטח החתלה, מה חשוב לוודא מבחינת עובי וחומרים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/03/2017שלום רונה,
1. איני יכול להמליץ על אף דגם מכיוון שמדובר במוצר לא תקני.
2. בעריסה אין צורך במזרן משודרג מכיוון שאם משכיבים על הגב התינוקות לא מסוגלים להתהפך עד גיל 3 חודשים ולכן היצרנים לא מייצרים מזרנים יקרים לעריסות.
3. אין חשיבויות רק הייתי ממליץ שיהיה 100% כותנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך בנוגע לעריסה
רונה19/03/2017היי קובי,
תודה רבה על התשובה. מאד הופעתי שהעריסה אינה תקנית. תוכל להסביר למה? באתר של "מטחברת" הם כותבים שהעריסה שלהם היא בעלת אישור של מכון התקנים הישראלי, האם זה לא נכון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
את השאלה למה לא תקני צריך להפנות למכון התקנים. אני יודע שהם אינם מאשרים מיטות/עריסות אשר נצמדות למיטת ההורה. ניסתי לייבא מוצר כזה ומראש הודיעו לי שיפסל.
לגבי מיטחברת, יתכן ויש אישור! גם אם יש אישור צריך לבקש תעודת בדיקה ולראות מה נבדק. כמו כן תעודת הבדיקה מעידה רק על בדיקת יחידה אחת שהיצרן שם במכון התקנים ולא מעידה על פס ייצור שלם. היות והמוצר מיוצר בארץ ואנו רוצים לדעתי שפס הייצור תואם למה שנבדק אז יש צורך שלמוצר יהיה תו תקן וסימון של תו תקן. אי לכך אני פחות ממליץ לרכוש מוצר שמיוצר בארץ ויש לו אישור מכון התקנים. במוצרי ייבוא זה שונה מכיוון שמעבר לאישור בכל משלוח יש בדיקה פיזית במחסן של המשלוח במטרה לראות שהוא תואם למוצר שנבדק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות על סלקלרונה18/03/2017
היי קובי,
לאחר שהזמנו עגלה (בוגבו י 5) אנחנו מעוניינים כעת לרכוש סלקל לרכב. אשמח לתשובות למספר שאלות:
1. מבין הסלקלים של מקסי קוזי, סייבקס או בי סייף (בהנחה שכולם מתחברים לבוגבו), איזה הכי מומלץ? מחיר לא מהווה פרמטר.
חשוב לנו שיהיה הכי בטיחותי שאפשר, הכי נוח לתינוק והכי נעים.
2. קראתי איפה שהוא שכאשר מחברים את הסלקל של מקסי קוזי (הפבל פלוס) לבסיס לרכב, ציון הבטיחות שלו יורד מ5 ל-4. האם זה נכון?
3. מהם ההבדלים בין הדגמים של סייבקס (אטון 2,3,4,5,Q)?
4. האם הסלקל של סייבקס עדיין זוכה לציון של 5 כוכבים כאשר הוא מחובר לבסיס לרכב בניגוד למקסי קוזי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
הסל קל הכי נח לדעתי והכי בטוח הוא צ'יקו קייפיט 30, כמו כן הוא נותן את התמורה הכי טובה לכסף מכיוון שהוא כולל בסיס במחירו. בעבר בוגבו הביאו עבורו מתאמים ולדעתי כיום לא.
מכל הקיימים סייבקס אטון 5 קיבל את הדירוג הטוב ביותר של 5 כוכבים עם או ללא בסיס. הנוחות שלו עבור התינוק טובה. סייבקס 2 כבר לא קיים. 3 החליף את ה- 2 ועבר כמה שידרוגים ו-4 או 5 זהים ל3 עם שינויים קוסמטיים בלבד אבל זה גם מעיד על התוקף. הQ הוא גרסא מעוצבת שלהם ואני לא רואה סיבה לשלם על עיצוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע לסלקל אטון Q ומקסי קוזי
רונה19/03/2017תודה רבה.
האם גם הסייבקס אטון Q הוא 5 כוכבים עם וללא הבסיס?
האם המקסי קוזי הוא אכן 4 כוכבים כאשר מחובר לבסיס?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
הQ מקביל ל5 ולכן יש לו 5 כוכבים.
המקסי קוזי אכן קיבל 4 כוכבים וחשוב לומר שזה ציון גבוהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות המשך
רונה20/03/2017תודה רבה על התשובות.
אשמח לקבל תשובה לשתי שאלות נוספות:
1. האם הבסיס של הסייבקס אטון מתאים בהמשך לחיבור של כסא בטיחות כמו זה של המקסי קוזי?
2. האם הבסיס של הסייבקס אטון גם הוא בעל נוריות חיווי שהחיבור אכן בוצע כהלכה או שמדובר בבסיס מכאני בלבד?
3. לגבי משקל הסלקלים והגבלת הגיל- מצאתי נתונים שונים באתרים שונים. אשמח לדעת מהו הגיל המקסימלי של כל אחד מהסלקלים ומהו המשקל של כל אחד.
4. ראיתי בסרטון באתר של סייבקס שהסלקל אטון ניתן לכיוונון למצב שכיבה כאשר הוא מחובר לעגלה. האם גם למקסי קוזי יש את היכולת הזו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדחפת לשאלה - מקווה שזה בסדר
לימי20/03/2017האם המתאמים של הקייפיט לבוגבו 3 מתאימים גם לבוגבו 5?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה ללימי
קובי סופר20/03/2017שלום לימי,
הוא יתאים גם לבי 5.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
לימי21/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לרונה
קובי סופר20/03/2017שלום רונה,
1. לא, הבסיס מתאים רק לסל קל של סייבקס.
2. לא, אין נורית.
3. בפועל שניהם עד 13 ק"ג שזה כמעט גיל שנה וחצי, בפועל הם נהיים צפופים הרבה לפני מה גם שכראש התינוק בולט הסל קל כבר לא בטיחותי, דברים אלו קורים הרבה לפני המשקל המקסימלי ולכן מניסיון כל הסל קלים טובים עד גילאי 6-8 חודשים ברוב המקרים ובמקרים חריגים מושכים עד 10 חודשים ובמקרים נדירים עד שנה/שנה פלוס.
4. ראית סרטון של דגם שנקרא אטון קלאוד, זהו דגם סופר יקר וסופר כבד ולכן אני ממליץ שלא לרכוש אותו. למקסי קוזי אין דגם נשכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי סלקל אטון קלאוד
רונה20/03/2017ראינו אותו היום בלייב ומאד אהבנו את העניין שניתן להשכיב אותו. מבחינת מחיר זה דווקא יוצא שהסלקל הזה פלוס הבסיס שלו מעט יותר זולים מהמקסי קוזי פלוס הבסיס.
האם ידוע לך ההבדל במשקלים?
שאלה נוספת: באתר של החברות כתוב שהמקסי קוזי פבל פלוס הוא עד 12 חודשים ובאתר של סייבקס כתוב שהקלאוד הוא עד 18 חודשים. האם בפועל הגבלת המשקל מגיעה קודם ולכן משך השימוש מתקצר?
תשובה
קובי סופר21/03/2017שלום רונה,
יתכן והוא זול מהפבל אבל האטון 5 יהיה זול יותר משמעותית, מה גם שזה לתקופה קצרה ולכן מיותר להשקיע לדעתי. כמו כן וחשוב לדעת, ברכב אסור שהסל קל ישכב והוא צריך להיות במצב היושב שלו. כלומר ההשכבה מיועדת לעת טיול מחוץ לרכב ולדעתי המשקל הרב של המוצר ועוד בתוספת תינוק יגרמו להורה לחשוב פעמיים אם בכלל לשלוף את הסל קל מהרכב.
לגבי גיל, היצרנים רושמים בהתאם למשקל המקסימלי ולוקחים את הגיל הממוצע, 13 ק"ג לדוגמא יכול בהחלט להמשך עד גיל 18 חודשים ובפועל מקסי קוזי צודקים, אף הורה לא ישאיר תינוק בסל קל מעבר לגיל שנה (רק במקרים סופר נדירים). שוב, לא הייתי מסתמך על זה, מניסיוני הרוב המוחלט של התינוקות עובר בממוצע בגיל 8 חודשים מהסל קל לכסא בטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה, שאלה בנוגע לכסא בטיחות
רונה21/03/2017תודה על ההסברים והתשובות.
במחשבה שלי, הסלקל הנשכב יכול אולי לחסוך לנו קניית רכב נוסף, כי אם ארצה לנסוע בחופשת לידה לטיפת חלב או לחברה אז חשבתי שאוכל לצאת עם הסלקל הנשכב על בסיס העגלה במונית במקום להיסחב עם האמבטיה באוטובוס שזה פחות בטוח לדעתי.
שאלת המשך בבקשה:
היתרון היחיד שאני מוצאת למקסי קוזי על פני הסייבקס (אטון/ קלאוד) הוא שהבסיס שלו יכול להתאים לאחר מכן לכסא בטיחות.
השאלה שלי היא- למה צריך בסיס לכסא בטיחות? הרי את הכסא לא מנתקים וסוחבים כמו את הסלקל לא? האם כסא בטיחות חייב להיות מותקן על בסיס ברכב?
תשובה
קובי סופר22/03/2017שלום רונה,
שוב, הוא נורא כבד, תבדקו בחמות, נסו לשים בתוכו משקל של 3 ק"ג (משקל ממוצע של ניו בורן) ואז להרימו. כמו כן הוא אמנם נח יותר לשהייה ארוכה מאש סל קלים אחרים אבל רחוק מלהיות נח כמו באמבטיה של עגלה או אפילו עגלה ללא אמבטיה. אם ההתנסות שלכם חיובית אז אפשר לשקול אבל דעתי שזו הצואה מאוד יקרה ביחס לתמורה.
אני לא בעד לערבב בין 2 מוצרים על בסיס איד. כשמגיע הרגע וצריך כסא בטיחות ישנם כסאות טובים ובטיחותיים יותר מהמקסי קוזי. לאור זאת אני לא מוצא בזה יתרון. כסאות לא צריכים בסיס וברובם יש התקן איזופיקס מובנה המחבר בין הכסא לרכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! שאלה אחרונה..
רונה22/03/2017תודה קובי!
מאד מאד עזרת. אנחנו נלך על הסייבקס (רק צריך להחליט על אטון או קלאוד).
דיברתי היום עם נציג של סייבקס והבנתי שיש שני בסיסים: אמריקאי ואירופאי.
אשמח לדעת על מי מהם אתה ממליץ.
תשובה
קובי סופר22/03/2017שלום רונה,
לאמריקאי יש רגלית שנותנת זווית שכיבה ולכן אני חושב שזה משפר את נוחות התינוק ברכב. מצד שני אין לו רגלית אחורית כמו לאירופאי שמשדרגת את הבטיחות. אני אישית יותר אוהב את האמריקאי כי הסל קלים יחסית לא נוחים והבסיס הזה משפר זאת באופן משמעותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לארמדילו פליפ 2 והשוואה בכלליותנועה ונתן16/03/2017
שלום קובי,
נפרט בקצרה על הדרישות שלנו ונשמח לשמוע את חוות דעתך על העדיף מבין חמישה דגמים:
1. קיפול ביד אחת
2. טיולון דו-כיווני
3. משקל קל יחסית
4. מתקפלת יחסית קטן לתא מטען של רכב צפוף
(מעבר לדרישות האלו, כמובן שנוחות התינוק מעוד חשובה לנו :) )
אנחנו מתלבטים בין הדגמים הבאים: ארמדילו פליפ, פליפ XT, סולה2, בוגבו בי3 ובוק פלוס.
בנוסף, ראינו שכתבת שה-XT2 אמור להגיע באפריל. אנחנו מצפים ללידה בתחילת מאי. אם אנחנו הולכים על הפליפ XT, אתה חושב שכדאי להמתין?
האם אתה יודע מתי הדגם אמור להגיע? כמה הוא יעלה בערך? והיכן ניתן יהיה לרכוש אותו?
תודה רבה,
נועה ונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/03/2017שחטן נועה ונתן,
הסולה 2 לא מתקפלת ביד אחת.
הפג יחסית גדולה בקיפול אבל עדיין נכנסת למרבית הרכבים גם הקטנים, אם כי יהיה יותר קשה להכניסה.
לגבי הפליפ החדשה, ממה שהבנתי סוף אפריל/תחילת מאי אבל לעיתים זה משתבש מכל מיני סיבות ועוד יש פסח באמצע כך שלא הייתי ממליץ לבנות עליה אם הלידה במאי.
בין הפליפים הבדלים שהXT נוחה יותר לניוד גם בשטח טיפה קשה יותר, יש ידית מתכווננת, איוורור בגגון הטיולון אבל היא שוקלת קילו יותר ויקרה יותר ולכן לשיקולכם האם ההבדלים מצדיקים ללכת על הXT.
מול הבי, הבי קלה יותר בקילו וחצי מהXT ובחצי קילו מהפליפ, נוחה יותר לניוד משתיהן, קטנה יותר בקיפול כי היא צרה יותר.
מתקפלת בשתי ידיים אבל מקצוענים יכולים לקפל ביד אחת עם תרגול. יקרה משמעותית. צרה יותר בטיולון ובפליפים ובבי האמבטיות מאוד צרות.
לצרכים שציינתם אני חושב שזה הכיוון בי או פליפ/XT
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידות מזרן למיטת תינוקחסויה16/03/2017
שלום רב.
קראתי רבות בפורום שאתה ממליץ על מזרן אימגן 360 הנמכר רק בשילב. באתר של שילב המזרן מופיע כ"סולד אאוט".
1. ידוע לך היכן ניתן לרכוש אותו.
2. בהנחה שמידות המיטה שארכוש הן 127X66 האם זה בעייתי שמידות המזרן עצמו הן 127x63?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/03/2017שלום,
האימג'ן 360 הוחלף בדגם משופר שנקרא אימג'ן פלוס. למעשה הכיסוי העוטף שופר והחלק הפנימי נותר זהה. ניתן לרכוש את האימג'ן פלוס בשתי המידות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק על מנת להבהיר...
חסויה16/03/2017זה הדגם החדש של האימגן עליו אתה ממליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/03/2017שלום,
אכן כן ובאתר תוכלי גם למצוא את אותו המזרן רק במידה 63X127
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין שתי הנדנדותטליה15/03/2017
מה ההבדל בין המאמארו לבין רוקרו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/03/2017שלום טליה,
הן יותר דומות משונות ולכן די קשה לענות.
למאמרו יש יותר אופציות בדברים הקטנים כמו צלילי טבע שאין ברוקרו (רק חיבור MP3), בנוסף הכדורים במובייל ניתנים להסרה והפיכה ועומת מצב אחד ברוקרו. המהירות והנדנוד די זהה כך שתלוי בכם אם ההבדלים רלוונטיים או לא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין עגלת ג'וי לבוגובו - אמבטיה נוחהקובי סופר15/03/2017
שלום,
ראיתי בחנות המון עגלות ומבולבלת... עגלת ג'וי שהייתה יחסית במחיר סביר נראתה מתאימה...אך לא בטוחה עדיין אם מתאימה לדרישות שלי...
צריכה עגלה לא כבדנ לגמרי כי יש עליה של שתי קומות..
שהאמבטיה תהיה נוחה
אני גבוהה יחסית אז שלא תהיה נמוכה
הבד עצמו שיגן טוב מהשמש..
תודה רבה מראש
מלכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/03/2017שלום מלכה,
היא יחסית גבוהה, נוחות הניוד סבירה. הקיפול יחסית גדול והמשקל סביר ולכן לעלייה במדרגות אני לא חושב שהיא תהיה הכי נוחה. מצד שני אלו שכן יהיו נוחות יהיו נמוכות וצרות כדוגמאת הבי. הבד סביר. ההגנה מהשמש בינונית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה מומלצת
מלכה16/03/2017איזו עגלה כן מומלצת מבחינת נוחות ניידות וקיפול וגם למישהי יחסית גבוהה...האם אתה חושב שיותר משתלם לקנות עגלה עם אמבטיה פשוטה יחסית ואחרי חצי שנה לקנות טיולון נוח לניידות? הרבה ממליצים על הבייבי גוגר אבל היא לא כבדה מדי לעליה במדרגות?
תודה רבה,
מלכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/03/2017שלום מלכה,
שוב, אין מוצר שמשלב גובה, נוחות ניוד ומשקל קל באחד.
הבייבי ג'וגר נותנת אמבטיה גבוהה אבל הטיולון חד כיווני, היא דווקא נחשבת ליחסית קלה (9 ק"ג) אבל החיסרון הגדול שלה לדעתי וגם אם תרכשי עגלה זולה עם אמבטיה ואחר טיולון הוא שהטיולון חד כיווני. מומלץ שהתינוקות יהיו מול ההורים עד גיל שנה פלוס.
לצורך שלך הייתי ממליץ על הבי ולהתפשר על הגובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתרונות וחסרונות של עגלותחן פלונס ערבה15/03/2017
שלום רב,
מתלבטת קשות בין אינגלזינה טרילוגי ובין איה בייבי טורנדו2. אשמח לשמוע את דעתך, מה היתרונות והחסרונות של כל עגלה ובכלל מה מהן עדיפה.
צריכה תשובה דחוף דחוף עוד היום. אשמח אם זה יהיה בטלפון
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/03/2017שלום חן,
תלוי מה הדרישות? הטורנדו נוחה יותר להליכה וגבוהה יותר, מצד שני כבדה משמעותית, פחות נוחה לקיפול וגדולה משמעותית בקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על פג פליקו מינינתן15/03/2017
יש לנו עגלת אמבטיה מרטינלי פג פרגו עתיקה כחדשה ואנו מרוצים אך העגלה מאוד כבדה ואנו מעוניינים לקנות בנוסף עגלה קלה יותר לדרכים ובעתיד לטיולון כרגע ביתנו בת חודש וחצי הסתובבנו במס' חנויות וראינו את פג פליקו מיני שנראית לנו טוב יחסי אך אנו לא כ"כ מכירים האם היא אכן חזקה נוחה אמינה בנוסף ראינו יויו ולא אהבנו כנ"ל בוגבו 5 מה דעתך?. ושאלה נוספת האם גלגל אחד יתרון ע"פ גלגל כפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד קטנה
נתן15/03/2017אנו גרים בבנין ללא מעלית ואנו מעונינים לעלות עם העגלה במדרגות האם יש בעית נוחות?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/03/2017שלום נתן,
הפער בין הבי לפג מטורף בכל היבט ובעיקר במחיר ולכן לא יודע אם בכלל להשוות.
הפג מיני קלה מאוד וניתנת לקיפול ונשיאה ביד אחת כך שהיא מעולה לעלייה במדרגות. החיסרון הוא בניוד שפחות נח (2 ידיות וגלגלים לא הכי יעילים), שינוי המצבים מצריך 2 ידייים ולא הכי נח, בעיקר בשינוי מישיבה לשכיבה. לגלגל אחת יש יתרון שהסיבוב נעשה על צריך ברזל, יש פחות משקל וחיכוך ולכן הסיבובים הרבה יותר קלים ונוחים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
נתן15/03/2017אולי שכחתי להבהיר שקיימים שתי דגמים של פג מיני פליק והדגם החדש קצת שונה עם ארבע גלגלים בודדים ושילדה הרבה יותר עבה וגם במשקל היא קצת יותר הדגם הישן כ5.5 קילו והחדש 7 קילו והמחיר כמובן שונה 800 לעומת 1400 מה דעתך?
תשובה
קובי סופר16/03/2017שלום נתן,
הדגם עם ה- 4 גלגלים נקרא SI, הוא כבר לדעתי ברמה יותר גובהה מאשר המיני, החיסרון הגדול הוא המחיר כי במחיר הזה כבר מתקרבים ליויו או קונים בייבי ג'וגר סיטי תור. הן נוחות יותר לניוד ביד אחת ומתקפלות לגודל קטן יותר וקלות יותר. מצד שני הפג מרווחת יותר ושוכבת יותר ישר אבל עבור טיולון אלו דברים שפחות חשובים לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל שמתאים לבייבי ג'וגרשיר14/03/2017
שלום קובי. תודה על העזרה. אנחנו מחפשים סלקל בטיחותי, נוח ולא יקר שמתחבר לעגלה של בייבי ג'וגר. יש לנו את הסלקל של ג'ואי כבר 4 שנים, אבל מנסיון של שני תינוקות שישבו בו, הם צרחו כל הזמן בנסיעות ונראה היה שמאוד לא נוח להם. מה דעתך? שוב תודה, שיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/03/2017שלום שיר,
א. כמעט באף סל קל לא יהיה להם נח.
ב. האם האמבטיה של הג'וגר גם מלפני 4 שנים? זה חשוב כי על מתאם האמבטיה הישנה התחברו סל קלים שונים מאלו שמתחברים על מתאם האמבטיה החדשה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל שמתאים לבייבי ג'וגר
שיר14/03/2017תודה על המענה.
כן, גם האמבטיה מלפני 4 שנים. זה אומר שצריך לרכוש מתאמים חדשים אם מחליפים סלקל? האם אתה ממליץ לקנות סלקל אחר או להשאר עם הג'וי? הג'וי נחשב בטיחותי וטוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/03/2017שלום שיר,
לדגם הישן מתחברים במקום האמבטיה סל קלים של:
ג'ואי, סייבקס, בי סייף ומקסי קוזי. אני חושב שסייבקס אטון 5 הוא המומלץ ביותר. יחד עם זאת הג'ואי סביר ברמת הבטיחות אבל בגלל שהשימוש לתקופה קצרה הייתי ממליץ להשתמש בו ולרכוש מראש כסא בטיחות צ'יקו נקסטפיט או אפליו כעבור חודשיים-שלושה. זו השקעה נבונה יותר במוצר ברמת הבטיחות והנוחות הגבוהים ביותר ולטווח ארוך כמעט פי 10!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה שמתאימה לדרך משובשתשרה14/03/2017
שלום וברכה,
התבוננתי בפורום די הרבה אך אני מחפשת משהו ספציפי
היתה לי סיטי מיני 4 גלגלים והשלדה נשברה. הבנתי שהיא פחות בריאה ואני מחפשת עגלה שתתאים לאיזור עם דרך משובשת אנחנו גרים בעיר העתיקה מה שכולל הרבה מדרגות ודרך משובשת
מחפשת עגלה דו כיוונית
יציבה
לא מידי כבדה
גלגלים גדולים ( לא ענקים )
נשמח לאפשרות לטרמפיסט
בתקציב של עד סביבות 2000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/03/2017שלום שרה,
הרבה אופציות בתקציב אין.
השתיים היחידות הן: גרקו איבו XT או הרטן רייסר ג'י טי משנתונים קודמים שנמכרת בשילב עודפים ב- 2800 ש"ח במקום 5000 ש"ח והיא מושלמת לדרכים משובשות, חזקה וסופר נוחה לתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצבי ישיבה בטיולון מתקפל נאנו של מאונטיין באגידיקלה14/03/2017
האם נחתן לסדר את הרצועות של העגלה למצב ישיבה של 90 מעלות או קרוב לזה. הילדה שלי לא אוהבת לשבת בטיולון הזה במצב של חצי שכיבה
תשובה
קובי סופר14/03/2017שלום דיקלה,
המושב לא יכול להיות בזווית של 90 מעלות, במושבי שרוך תמיד תהיה הטייה אחורה אבל לא מוגזמת כמו מצב האמצע. מומלץ לבדוק מול היבואן אם משהו בשרוך לא תקין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמס אנד פאפס ארמידלומלכה14/03/2017
הי קובי,
1.רציתי לשאול האם יש יתרון בין דגם הפליפ XT לדגם הישן יותר?
ראיתי שהדגם הישן הוא קל יותר ולכן הוא קורץ לי יותר.
2.והאם יש מה לחשוש בעקבות התקלה שנמצאה בעגלה זו הוא כיום העגלות שנמכרות הן תקינות?
3.מה שקרץ לי בעגלה זו הוא שהיא קלה יחסית, קיפול קל וקומפקטי ושכיבה של 180 מעלות בטיולון
האם יש עגלה טובה יותר עם מעלות אלו?
4. איזה סלקל מומלץ שמתאים לעגלה זו?
תודה רבה רבה!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/03/2017שלום מלכה,
1. ההבדלים הם:
בXT יש גלגלים גדולים יותר המאפשרים ניוד טוב יותר בשטח קשה כמו במושב.
בXT יש רשת איוורור בגגון הטיולון.
בXT ידית האחיזה מתכווננת בהתאם לכמה גבהים.
הXT טיפה גבוהה יותר בגלל גודל הגלגל
מצד שני הפליפ הרגילה קלה יותר בקילו וזולה יותר.
2. אין מה לחשוש, כל העגלות החדשות או שטופלו או שכבר הגיעו לישראל ללא התקלה.
3. הואפציה היחידה שתואמת לדרישותייך היא בוגבו בי 5
4. הסל קל הבטוח ביותר שניתן לחבר על העגלה הוא סייבקס אטון 5 או אטון Q אשר זהה ל-5 רק מעוצב יותר ולכן יקר יותר ואני חושב שהוא מיותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
מלכה15/03/2017תודה רבה רבה!
עזרת לי מאוד!!!
רציתי לשאול עוד שתי שאלות:
1. האם עגלת פליפ (לא הXT) קיימת הכן רק ב3 צבעים?
2. האם יש חלופות זוללות יותר לסלקל שנמלצת (בסביבות 500 שקלים)
תודה ושוב תודה!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/03/2017שלום מלכה,
1. הייתה קיימת בשלושה צבעים אני לא יודע לומר מה נמכר כיום.
מבחינת צבעים, זה רק בירור מול חנויות
2. יש, סייבקס אטון 1, קיבל 4 כוכבים לעומת חמישה שהאטון 5 קיבל, זהו עדיין דירוג מעולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון רשת או ספוגנופר14/03/2017
שלום קובי,
רציתי לדעת מהם היתרונות והחסרונות של מזרון רשת לעומת מזרון ספוג רגיל ?
תודה רבה,
נופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/03/2017שלום נופר,
פרט למחיר כל היתרונות הם במזרן הרשת.
1. הוא לא מכיל מעכבי בערה
2. קל יותר לניקוי ושטיפה ומונע היווצרות קרדית האבק
3. רך יותר בחודשים הראשונים
4. מונע סכנה של בליעת פליטות חזרה
5. מאפשר מעבר אוויר גם כשהתינוק על הגב ושמיכה מכסה את ראשו
6. מווסת טמפרטורה
7. מונע/מצמצם היווצרות תופעת ראש שטוח
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארמדילו פליפ vs ארמדילו פליפ xtנטע14/03/2017
היי, חיפשתי ולא מצאתי תשובות מספיק ברורות -
מה ההבדל בין שני הדגמים?
מלבד כמובן הבדים האיכותיים יותר והיופי של דגם הxt.
יש את הארמדילו פליפ הרגיל במבצע ב1,700 ואני לא מוצאת נתון של כמה עלה לפני כן, ואילו הxt בעלות של 3,000 שח. תוהה האם ההבדל במחיר רק בגלל היופי? לא בגלל פרקטיות?
גרה במושב, זקוקה לעגלה יציבה ועם זאת שמתקפלת בנוחות וקומפקטיות לבגאז קטן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/03/2017שלום נטע,
ההבדלים הם:
בXT יש גלגלים גדולים יותר המאפשרים ניוד טוב יותר בשטח קשה כמו במושב.
בXT יש רשת איוורור בגגון הטיולון.
בXT ידית האחיזה מתכווננת בהתאם לכמה גבהים.
הXT טיפה גבוהה יותר בגלל גודל הגלגל
חסרון פרט למחיר, הXT כבדה יותר בקילו.
בנוסף אם אין הוזלה על הXT שווה לחכות לXT 2 שלא תעלה הרבה יותר אך תציג כמה שיפורים בינהם מעקה לטיולון.
הפליפ הרגילה עלה כ- 200-300 ש"ח פחות מהXT ולכן היא בהוזלה משמעותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נטע14/03/2017עד כמה היתרונות שציינת לדגם הxt משמעותיים לדעתך בהבדלי המחירים האלה?
עד כמה מעקה הטיולון משמעותי?
דיברתי עם היבואן אך לא יודעים לתת תשובה מתי יגיע הxt2 לצערי
תודה מראש🙂* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/03/2017שלום נטע,
ליבואן יש אינטרס לחסל מלאים ישנים אחרת הוא יתקע איתם או יאלץ למכור במחיר הפסד רק כדי להתנקות מהם, אי לכך הם אף פעם לא יאמרו לך מתי הם מקבלים. ממה שאני יודע זה יהיה באמצע אפריל עד תחילת מאי.
בגלל פער המחיר הייתי ממליץ על הפליפ הרגילה אבל העובדה שציינת מושב קצת גורמת לי להמליץ בכל זאת על הXT בשל העבירות.
אפשר לחיות בעגלה ללא מעקה, הילדים מאוד אוהבים לאחוז בו אבל לדעתי ברוב המקרים זה לא דבר מומלץ כי הוא גורם להם להתרחק מהמושב ולאבד את תמיכת הגב. מצד שני הורים בעגלות ללא מעקה תמיד טוענים שזה ממש חסר להם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
נטע15/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)