מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- ארמדילו פליפ 2017 מגיע לארץ?אורטל22/03/2017
היי קובי,
קראתי בעבר שכתבת לגבי הארמדילו פליפ עם הפגוש שאמורה להגיע לארץ ב2017.
יש לך מושג מה קורה איתה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/03/2017שלום אורטל,
דגם הארמדילו החדש נקרא ארמדילו פליפ XT2 והוא צפוי להגיע בחודש/חודשיים הקרובים. באנגליה הוא כבר נמכר קרוב לחודשיים.
לצערי היבואן לא נוקב בתאריכים כי הוא מעדיף להתפטר ממלאי קיים כך שלדעתי הצפי הוא סוף אפריל תחילת מאי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה יודע אם יש עוד ההבדלים בינה לבין הxt חוץ מהפגוש?
אורטל22/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/03/2017שלום אורטל,
מלבד הפגוש נעשו שינויים בטיולון: בכיוונון הרגליים, בריפוד הטיולון ובעיצוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השכרת מזרן לעריסת תינוקלילך22/03/2017
אני מעוניינת להשכיר עריסה ובחנות יש מזרנים של בייבי קול וסופר בייבי האם הם נושמים ומומלצים לפי תו תקן? אשמח להמלצותייך על מזרן
תודה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/03/2017שלום לילך,
ככל הידוע לי אין להם תו תקן אבל מומלץ לבדוק מול מכון התקנים. כמו כן אני ממליץ לרכוש מזרן כי העלות זולה ולא לקחת מזרן שתינוק אחר ישן בתוכו. אין מזרן עריסה נושם, יש מזרן עם רשת איוורור. אפשר ללכת על מזרן כזה כי שוב, העלויות לא יקרות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשכרת מזרן לעריסה
לילך22/03/2017קובי תודה על התשובה המהירה.
על איזה חברות מזרנים אתה ממליץ שעומדים בתקן ונושמים?
תודה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/03/2017שלום לילך,
על חברת בייבי טק, חשוב להדגיש שבמזרני עריסה הציפוי נושם אבל לא הפנים. בשביל החודשים הראשונים זה בסדר גמור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת מזרן לעריסה
לילך24/03/2017תודה רבה על התשובה. בסוף קנינו מזרן של עמינח עם ציפוי נושם. בחנויות מוכרים מזרני בייבי טק רק רגילים ולא נושמים ולכן האופציה השנייה הייתה עמינח. מה דעתך על עמינח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/03/2017שלום לילך,
אותה הרמה פשוט ההבדל במחיר יחסית גדול ולכן אני ממליץ על הזול. בסך הכל בחירה טובה :)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון פג סוויטש האם מומלץ?נתן22/03/2017
ראיתי בחו"ל פג סי סוויטש טיולון 8 ק"ג כסא מתהפך 2 צדדים האם מומלץ העגלה וההזמנה באינטרנט? המחיר זול מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/03/2017שלום נתן,
לדעתי מדובר בעגלה נוראית. מאוד קשה לחבר את מושב הטיולון עליה, המושב לא הכי נח ותומך, הקיפול לא הכי ידידותי ובקיצור אני חושב שזה כישלון הנדסי של פג פרגו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי מעבר לבוסטרמרים21/03/2017
שלום,
יש לי בת 3:3 (גבוהה כמו בת 4- 1.07, 16 קילו) שנכון לעכשיו יושבת באוטו בכסא מסוג bambinoking, וקטן בן שנה שישב עד עכשיו בסלקל.
אני יודעת שמומלץ להישאר בסלקל כמה שיותר, אבל הוא ממש בוכה בנסיעות ואני מאמינה ששינוי כיוון הישיבה יעזור לו, אז לכבוד הגיעו לגיל שנה אני רוצה להעביר אותו לכסא תינוק.
ההתלבטות היא אם לקנות לו כסא חדש ואת הגדולה להשאיר בכסא שהיה עד עכשיו, או להעביר אותו לכסא שלה ולקנות עבורה בוסטר (אנחנו מעדיפים את האפשרות הזו גם בגלל שיקול תקציבי וגם כי יהיה פחות צפוף באוטו עם הבוסטר).
נשמח לשמוע מה מומלץ במצב כזה, וגם לאיזה נתונים כדאי לשים לב בקניה של בוסטר לילדה (הבוסטרים הפשוטים יכולים להתאים לגיל שלה? הם מספיק טובים מבחינת ההגנה שהם נותנים?)
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/03/2017שלום מרים,
טכנית לפי החוק כבר אפשר שהגדולה תעבור לבוסטר והתינוק יכול לעבור לכיסא. הבעיה שלי היא שרמת הבטיחות של הכיסא שלכם היא לא רמה גבוהה.
לגדולה הייתי ממליץ לרכוש בוסטר עם רצועות של גרקו כאשר ההמלצה שלי היא על הנאוטליוס אשר יחסית יקר. אופציות זולות יותר הן של אוונפלו המאסטרו או הסקיור קיד אשר יקר יותר.
אם מתאפשר הייתי ממליץ לרכוש כיסא חדש, אפילו קוסקו סנרה שקצת פחות נח מהמבמבינו אבל בטוח בהרבה וגם תופס פחות מקום ברכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשא בייבי ביורן oneליאור21/03/2017
היי קובי,
הבן שלי בן 4 וחצי שבועות, שוקל 4.300 וגובה 54.5
למיטב הבנתי אני יכולה להתחיל להשתמש במנשא.
1. האם אכן מומלץ בגיל כזה?
2. הריץ רץ של הרגליים צריך להיות סגור (ואז כיוון הרגליים לצידי הגוף שלי), או פתוח (ואז הרגליים לכיוון הרצפה, למטה)?
תודה רבה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/03/2017שלום ליאור,
1. אין בעיה גם מגיל לידה במנשאים מסויימים. הONE לדוגמא בהחלט מתאים מגיל לידה.
2. מומלץ שלפחות עד גיל 4-6 חודשים הרגליים לא יהיו מתוחות בצורה ישרה כלפי הריצפה. מומלץ שיהיו בפיסוק או בתנוחת ערסול. הONE מספק תנוחת ערסול ולכן הוא מעולה להתפתחות האורטופדית של התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאור22/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש מנשא שמתאים לטיוליםיהונתן21/03/2017
שלום אני מחפש מנשא בעיקר בשביל טיולים מה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/03/2017שלום יהונתן,
ממה שנמכר בחנויות והתנסות שלי, הצ'יקו קאדי נותן תמורה טובה למחיר. תלוי גם עד כמה מקצועי מחפשים. אני ממליץ למדוד יחד עם תינוק ולראות מה נח לשניכם. אם זה לא לשימוש מקצועי וארוך הייתי ממליץ להתחיל מהזול ולטפס ברמות המחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לגבי מנשא
יהונתן22/03/2017תודה
ממה שכתוב באינטרנט המנשא מתאים מגיל חצי שנה-
אנחנו מעדיפים מנשא מגיל לידה והלאה-
נשמח להמלצה...
המנשא מיועד בעיקר למסלולים משפחתיים ארוכים.
ראינו המלצות על מנשא we ועל מנשא אאוטדורס של בייבי ביורן-
האם הם מומלצים? כמו כן האאוטדורס יקר הרבה יותר- האם הוא מספק יתרון משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/03/2017שלום יהונתן,
אני פחות ממליץ על המנשאים המשולבים כמנשאי טיולים. מנשאי הטיולים יעודיים לשם מטרה אחת בעוד שהמושלבים הם בעיקר בנויים כמנשאי חזה ליומיום ויהיו פחות נוחים להורה ולתינוק בעת טיול.
הWE הוא מנשא די בסיסי שלא מאפשר בנשיאה על הבטן שהתינוק יהיה עם הפנים כלפי חוץ, הבדים בסיסיים יותר, אין כיסי אחסון ועוד. בתור מנשא ליומיום וטיולים בתור מנשא חזה הוא עדיף לדעתי האאוטדור על הWE ובאופן כללי מדובר במנשא מצוין אם כי יקר. הביקורות לגביו טובות יותר מWE וזאת על אף המחיר ולכן מבין השניים הייתי ממליץ להשקיע בו. בתור מנשא גב לדעתי הוא פחות יעיל מהמנשאים היעודיים לכך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנשא לטיולים לגיל חודשיים
יהונתן22/03/2017תודה על התשובות- איזה מנשא מומלץ לטיולים כבר מגיל חודשיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/03/2017שלום יהונתן,
זו בדיוק הבעיה, אין כזה ולכן הבייבי ביורן נותן פתרון לטווח הקצר. לטווח הארוך צריך לחכות לגיל חצי שנה ואני הייתי אפילו ממליץ 7-8 חודשים, אז כבר הולכים לכיוון מנשאי הגב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלה: אינגליזינה/ג'ואי כרום דה לוקס/איזיחן20/03/2017
שלום,
הריון ראשון. מחפשים עגלה טובה שתהיה יציבה ותישאר לטווח ארוך. שתתאים מגיל אפס. טיולון 3 מצבים דו כיווני, אמבטיה נוחה ומרווחת, לא נמוכה ולא גבוהה מידי, ניתן לכבד ריפוד ולהסירו בקלות, קיפול והרכבה מהירים ונוחים, לא כבדה מידי. בקיצור עגלה טובה ומומלצת.
מתלבטים בין אינגליזינה, ג'ואי כרום דה לוקס ואיזי ווקר MOSEY. אשמח בעיקר לשמוע על חסרונות של כל אחת מעגלות אלו. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה בבקשה
חן20/03/2017האם אפשר להשכיב את התינוק באמבטיה של העגלה בחודש חודשיים הראשונים או שחייב עריסה? אם כן חשוב לנו שתהיה אמבטיה נוחה ומרווחת עם מזרן טוב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/03/2017שלום חן,
מדובר בסגנונות שונים מאוד. הכרום זולה גם משמעותית מהאינגלזינה או הווקר. הווקר קצת פחות עונה לדרישות שלך לדעתי כי האמבטיה והטיולון יחסית צרים, כמו כן אני פחות אוהב את החיבור של האמבטיה לשלדה. הטרילוג'י תהיה נוחה יותר לקיפול מהכרום וקטנה משמעותית, האמבטיה והטיולון שלה הם המרווחים ביותר מבין השלושה והיא היחידה שמיוצרת באיטליה. הכרום תהיה נוחה יותר לניוד בגלגל גלגלים גדולים יותר ומבנה השלדה שלה, הסל של גם גדול יותר מהטרילוג'י. אני חושב שלסיכום הטרילוג'י איכותית יותר מבחינת חוזק, בדים ואיכות הרכבה אבל בגלל זה גם הפרש המחיר.
אפשר שתינוק ישן באמבטיה כתחליף לעריסה. חשוב שהאמבטיה תהיה מרווחת ויהיה לה מזרן טוב, בטרילוג'י לדוגמא הייתי ממליץ לרכוש מזרן לאמבטיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי המזרן
חן21/03/2017תודה על התשובה.
כנראה שנלך על הטרילוגי. יש לי עוד כמה שאלות בבקשה:
1. הבנתי שלא כדאי לקנות את הסלקל שלה, זה נכון?
2. איך היציבות וההיגוי של העגלה?
3. איזה מזרן היית ממליץ לקנות? האם יש לך המלצה על חברה מסוימת?
4.האם מזרן זה יוכל לשמש גם לאמבטיה וגם לטיולון? (הבנתי שהגב של הטיולון לא קשיח לחלוטין וחייב מזרן)
5. יש דגשים נוספים שחשוב שאדע לגבי עגלה זו?
שוב תודה,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד 2 שאלות..
חן22/03/20176. הבנתי שאין לטיולון כיסוי לרגליים - עד כמה זה קריטי?
7. האם יש לה כיסוי נגד שמש,גשם,יתושים וכו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/03/2017שלום חן,
1. נכון, יש סל קלים טובים ממנו אבל לא תוכלו לחברם על העגלה ולא שזה מומלץ.
2. יציבה מאוד, היגוי סביר.
3. אין המלצה, יש מקורי ולא מקוריים. הייתי ממליץ על המקורי כי האמבטיה ניתנת לכיוונון ולדעתי עם המקורי יהיה יותר נח לכוונן.
4. יש מזרני עגלה שיתאימו לאמבטיה אך היצרנים לא מציינים זאת ולכן אני פחות ממליץ. לטיולון הייתי ממליץ לרכוש מזרן קומפי קוש שישדרג את הנוחות ויהפוך את הקשיחות למושב רך ומפנק.
5.לא משהו מיוחד, כמו בכל עגלה אני ממליץ להתנסות בתפעול והקיפול לבד, לטייל עם העגלה בחנות ומחוצה לה ועדיף עם משקל בתוכה ואז לראות אם מתחברים לכל אלו.
6. אין. לא קריטי. אפשר לרכוש שק שינה שיהיה יעיל ונעים יותר באם יש צורך. במדינתו זה די מיותר ושמיכה טובה מספיקה.
7. אמורים להיות ואם לא נמכרים המקוריים אפשר לחבר לא מקוריים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמזרן לאמבטיה
חן23/03/2017תודה על התשובות המפורטות!
לגבי 3. המזרן המקורי הכוונה למזרן של חברת אינגליזינה? כאילו זה שעולה עוד 150 ש"ח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/03/2017שלום חן,
זו בדיוק כוונתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
חן24/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה של חברת מוציחן20/03/2017
מה ההמלצות על עגלות מוצי, ואילו הבדלים יש בין evoל igo
תשובה
קובי סופר20/03/2017שלום חן,
באופן כללי אני פחות ממליץ. מדובר בעגלה כבדה ולרוב כשמדובר במוצר כבד זה אומר שהיצרן שידרג דברים בעגלה לטובת נוחות התינוק לדוגמא. במוצי לא כך הדבר. במוצי עיקר המוצר הוא עיצוב ולכן התפשרו על אמבטיה די צרה וטיולון יחסית צר וקצר לטובת העיצוב והאפשרות שרוחב הגלגלים יהיה ברוחב סביר. הקיפול מסורבל יחסית, הגגונים קטנים יחסית והשכיגבה בטיולון טיפה בשיפוע. סה"כ מדובר במוצר סביר ומעוצב מאוד ולדעתי גם יקר ביחס לתמורה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי טיולון תאומיםמיכל20/03/2017
הי קובי, יש לי ילד בן שנתיים ו3 חודשים ותינוקת בת 8 חודשים. מעוניינת לקנות טיולון תאומים. מתלבטת בין המקלארן לבין צ'יקו. רציתי לשאול להמלצתך. ובנוסף, האם יש דגמים שונים לטיולוני תאומים לחברות הללו, או שמדובר על דגם אחד בלבד?
תשובה
קובי סופר20/03/2017שלום מיכל,
יש להם מספר דגמים ולדעתי היבואנים מביאים דגם אחד.
היות והילד הגדול כבר אוטוטו רץ הייתי ממליץ על הצ'יקו שזול באופן משמעותי מהמקלארן ועושה את רוב הדברים שהמקלארן עושה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לתינוק בן חצי שנהלירון20/03/2017
שלום קובי,
ברצוני לקנות כסא בטיחות לרכב לתינוק בן חצי שנה ..
יש לי כבר סל קל קל אטון 4 לרכב אחד אז חשבתי לקנות כבר כסא בטיחות לרכב השני ,לשם קנייה לטווח הארוך.
הציקו אומנם מקום 1- אך קטן נראה וצפוף
אני מתעיינת בכיסאות של ברייטקס - מה ההבדל או מה עדיף מבחינת בטיחות- המרתון או הבולוורד?
על איזה כסא בטיחות היית ממליץ שהנו בטיחותי וטוב ?
האם המקסי עולה על הברייטקס?
או שמא אתה מכיר מנסיונך המקצועי כסא אחר שהנו טוב לא פחות? אם לא יותר..:)
תודה רבה , לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/03/2017שלום לירון,
אני ממליץ על המושבים האמריקאים ולכן פחות על המקסי קוזי למרות שבארץ יש מקסי קוזי אמריקאי ורמת בטיחותו גבוהה אבל הוא יקר ורמת הבטיחות של ברייטקס שנמכר סביב אותו מחיר גבוהה יותר, כנ"ל לגבי הצ'יקו.
מניסיון אישי הצ'יקו לא צפוף הילד שלי ישב בו בכיף עד גיל 5 שנים ואם לא הייתה לו אחות גם היה ממשיך לשרת עוד.
לגבי ברייטקס, הדירוגים די קרובים ולכן המרתון שהוא הזול יותר מומלץ לדעתי יותר, ההבדל היחיד הוא שבבולווארד הגנת הראש מסיבית יותר.
אופציה נוספת זה כסא הבטיחות של גרקו מדגם מיילסטון שקיבל ציון מירבי והוא גם ישרת כבוסטר בעתיד. ההמלצות שלי הן על צ'יקו כעדיפות ראשונה, ברייטקס כאופציה שניה וגרקו כאופציה השלישית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תושבת לסלקל בבה קונפורטלימי20/03/2017
היי קובי. יש לי בבית את התושבת שבזמנו שימש אותי בסלקל של בבה קונפורט. האם ניתן להלביש עליו סלקלים של חברות אחרות?
תשובה
קובי סופר20/03/2017שלום לימי,
לא ניתן! גם אילו היה מתחבר סל קל אחר על התושבת היה אסור להשתמש מכיוון שהמוצרים לא עברו מבחן ריסוק יחד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
לימי21/03/2017תודה רבה על המענה. האם לכל סלקל נדרשת תושבת לרכב?
תשובה
קובי סופר21/03/2017שלום לימי,
לא! הרוב המוחלט של הסל קלים נחגרים ללא הבסיס והבסיס הוא תוספת להקל על החיים של ההורה ולמנוע/לצמצם טעויות אנוש בהתקנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת חוות דעת לטיולון joie Brisk lxמורן קל19/03/2017
שלום רב,
אשמח לקבל על הטיולון הנל המלצה - מבחינת החוזק והאמינות ומבחינת הנוחות לתינוק (מעל גיל 10 חוד')
תודה רבה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/03/2017שלום מורן,
אני מאוד ממליץ עליו. מדובר בטיולון חזק, נוח לניוד, מרווח ולכן נח לתינוק ומחירו סביר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות מגיל לידהמריה19/03/2017
היי,
מתלבטים איזה כיסא בטיחות שני מגיל לידה לקנות.
יש לנו את הציקו נקספיט.
איך כסא הבטיחות טריומף MOSAIC LX מבית אוונפלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/03/2017שלום מריה,
הטריומף לא התקדם בהרבה מאז הימים בהם הוא הוביל מבחינה בטיחותית. דגם הסונס של אוונפלו קיבל דירוג טוב יותר ולדעתי טיפה זול יותר ולכן הייתי ממליץ עליו יותר. אפשר גם לבדוק את הקוסקו סנרה. עדיין רמת הבטיחות של הטריומף טובה ולכן אפשר גם ללכת עליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השקעה בטיולון של ציקואורית19/03/2017
שלום,
אשמח לשמוע מה ההבדל בין טיולון לונדון של ציקו לבין לייטאווי 2??
האם המחיר מצדיק את ההשקעה בטיולון היקר יותר?
חשוב לי שיהיה קל וחזק...כלומר גם בהליכה שהיא לא ישרה,אלא עפר,אבנים וכד'..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/03/2017שלום אורית,
הלייטוואי נוחה יותר לניוד בדרך רגליה, הגגון גדול יותר ואיכות החומרים טובה יותר ולכן הייתי ממליץ להשקיע טיפה יותר ולקבל מוצר טוב יותר. לעפר אף טיולון לא יהיה בנוי, יש צורך בגללגים גדולים וקפיצים איכותיים ואלו גורמים למוצר להיות כבד יותר ולכן כבר לא מוגדר כטיולון אלא כעגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיולון חזק ועמידחיים18/03/2017
שלום רצית לשאול האם הטיולון דגם טורנדו של חברת ספורט לין הנמכר בשילב מומלץ???
או שעדיף את המיקום ליטואי 2. מה ההבדלים בינהם?
חשוב לי שיהיה טיולון חזק ןעמיד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/03/2017שלום חיים,
לדעתי הלייטוואי עדיף בכל פרמטר מנוחות נסיעה וניוד, נוחות תפעול ושינו מצבי גב, חוזק, עמידות, בדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)