מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התייעצות בנוגע לבחירת עגלה לילד ראשוןקסניה22/05/2016
שלום קובי,
לאחר קריאה מרובה בפורום יצאנו לשטח לבדוק מספר עגלות (כולל אמבטיה) לילד ראשון שעתיד להגיע בסוף אוגוסט. מאחר ואנו גרים בקומה שניה ללא מעלית אחת הדרישות היא שהעגלה לא תהיה מסורבלת מדי כבדה מדי.
כמו כן, שהטיולון יסתובב לשני הכיוונים ובמצב שכיבה יהיה ללא שקע, רצוי שתהיה אופציה לפתחי אוורור (רשתות)...
חשוב לנו גם שהעגלה, הגלגלים שלה והבדים שלה יהיו איכותיים ולא "פלסטיקיים".
בסופו של דבר התכנסנו לארמדילו פליפ XT שהיתה הכי נוחה לתפעול, אהבנו אותה גם מבחינת המראה וגם ענתה פחות או יותר לדרישות שציינו.
ראינו גם את ההרטן שמרגישים שהיא מאוד איכותית וגם אהבנו את נושא האחריות והטיפול אך מבחינת הקיפול והנשיאה נראתה מסורבלת מדי בשבילנו לצערי.
לבוגבו בי 3 שאני רואה שאתה ממליץ עליה לעתים כאופציה איכותית/משודרגת יותר לארמדילו יש אמבטיה שנראית לי רכה מדי וכן העגלה מאוד נמוכה.
אנחנו מתכננים לראות גם את הממבה פלוס החדשה- האם לדעתך תתאים לדרישותינו?
האם הארמדילו פליפ XT נחשבת עגלה לא מאוד איכותית מבחינת בדים/גלגלים? (שכן היא גם לא מהעגלות הזולות).
עד כמה חשוב בעינייך עניין האחריות בעגלות ועד כמה הן נוטות להישחק ולהישבר (בשימוש עירוני סביר)? בהנחה שנרצה שהעגלה תשמש אותנו למספר שנים...
בהתחשב בנקודות שהעלתי אשמח אם תוכל לתת דעתך על הכיוון שלנו ולתת אופציות נוספות אם קיימות.
תודה מראש!!
קסניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות בנוגע לבחירת עגלה לילד ראשון - תגובה
קובי סופר22/05/2016שלום קסניה,
לגבי הארמדילו פליפ, אכן אני חושב שהיא עונה לצרכים שלך.
לגבי ההרטן, היא ליגה אחרת באיכות ונוחות לתינוק אבל כל אלו גורים למשקל כבד יותר ולכן תמיד חייב להיות השיקול בין נוחות ההורה לנוחות התינוק. היות ואת צריכים לעלות מדרגות לנוחות ההורה כאן יש משקל לא קטן בהחלטה ולכן אני חושב שהפליפ היא האופציה שתואמת את הצרכים.
הממבה פלוס מאוד דומה להרטן ולכן קשה לי להאמין שתאהבו אותה.
בוגבו בי, אני חושב שהיא נוחה יותר לניוד, היא גם קלה יותר, אישית אני לא רואה הצדקה לפער המחיר ולכן אני נותן להורים להחליט על סמך התנסותם במוצרים.
לצערי אין אלטרנטיבות לעגלות אשר דומות לפליפ או לבי 3.
הפליפ עגלה סבירה בהכל אבל הכי פרקטית להורה. היא לא תתפרק ותחזיק לאורך זמן גם בהליכה עירונית וטיפה מעבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי ההבדלים בין הבי 3 לפליפ XT...
קסניה23/05/2016תודה רבה על התגובה המהירה והמקיפה :)
אשמח אם תוכל להתייחס גם לנושא האמבטיה. האמבטיה בפליפ היא קטנה יחסית, ציינת בהודעה אחרת שהיא יכולה לא להספיק לגיל חצי שנה, מה עושים אם כך? ניתן לעבור לטיולון של הפליפ לפני כן? (לידת סוף אוגוסט).
מה בנוגע לאמבטיה בבי 3?
שתיהן מיוצרות בסין אני מבינה, מי לדעתך איכותית יותר?
כמו כן, יש לנו אפשרות לקבל עגלת קמיליון, לפחות לשלב האמבטיה. האם היית ממליץ על ללכת על האופציה הזו ולרכוש רק טיולון. אם כן טיולון של איזו חברה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי ההבדלים בין הבי 3 לפליפ XT... - תגובה
קובי סופר23/05/2016שלום קסניה,
הטיולונים של הבי3 והפליפ מתאימים מגיל לידה כך שברגע שהאמבטיה לא נוחה אפשר כבר לעבור לטיולון. שתיהן מיוצרות בסין אך אני חושב שמערכת הקפיצים בבי טוב יותר. האמבטיה פחות איכותית לדעתי.
אני חושב שאמבטית הקמילון טובה בהרבה מאשר השניים אבל בתור טיולון כן אני ממליץ על טיולון דו כיווני. את שני הדגמים ניתן לרכוש גם כטיולון ללא האמבטיה ואולי באמת עדיף לפעול כך ולרכוש אחד מהם.
אני לא ממליץ על טיולון אחר לעבור אליו בגילאי חצי שנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין האטון קיו לבין האטון 4 של סייבקס?פז22/05/2016
שלום,
רציתי לשאול מה ההבדל בין האטון קיו לבין האטון שלוש או ארבע של סייבקס?
וכמו כן מה עדיף?
נוסף לכך,
הלכתי לראות את הממבה פלוס מאוד מצאה חן בעיני אבל הממגנון הידני שלה נהרס בחנות אחרי שבוע שהיה שם...
כמו כן היא כבדה...
אני הסתכלתי גם על הארמדילו פליפ xt
יש בה את כל מה שאני מחפשת
טיולון שנשכב 180 די ארוך
טיולון מסתובב לכיוון שלי
מתקפל ביד אחת
היא די קלה
אבל האמבטיה קצת קטנה...ונמוכה
אני שואלת את עצמי אולי לא כדאי להשקיע כל כך הרבה כסף בסייבקס פריאם שאני רוצה ...אולי כדאי לקנות עגלה זולה יותר שתיתן את אותן הפונקציות...
הרי שתיהן מיוצרות בסין לא?!
האם מבחינת איכות והשנים שהן יחזיקו לילדים הבאים יש הבדל? אולי כדאי כן להשקיע כסף אבל שהעגלה תישאר לשאר הילדים?
מה דעתך?
תודה שוב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה ההבדל בין האטון קיו לבין האטון 4 של סייבקס? - תגובה
קובי סופר22/05/2016שלום פז,
שלום,
רציתי לשאול מה ההבדל בין האטון קיו לבין האטון שלוש או ארבע של סייבקס?
וכמו כן מה עדיף?
סל קלים זהים. הQ יותר מעוצב לאלו שרוכשים עגלה מעוצבת ולא רוצים שהמראה יהרס. אני לא רואה סיבה לשלם יותר על עיצוב ולכן ממליץ על ה- 4.
נוסף לכך,
הלכתי לראות את הממבה פלוס מאוד מצאה חן בעיני אבל הממגנון הידני שלה נהרס בחנות אחרי שבוע שהיה שם...
כמו כן היא כבדה...
לגבי מנגנונים שנהרסים, אין מה לעשות זה קורה בהרבה חנויות. מדובר בעגלות תצוגה שעוברות התעללות. אני לא יודע היכן ראית אבל זה בעיקר נפוץ בחנויות ענק כשאין תמיד שירות זמין אז קורה לא פעם שהלקוחות מנסים לתפעל ללא הדרכה ושוברים. כשניהלתי חנות בעבר, אחת לחודש היינו מחליפים עגלות גם יקרות ביותר. לגבי המשקל, המוצר כבד אבל תמיד צריך לקחת בחשבון שיש יחס בין מוצר איכותי למשקלו.
אני הסתכלתי גם על הארמדילו פליפ xt
יש בה את כל מה שאני מחפשת
טיולון שנשכב 180 די ארוך
טיולון מסתובב לכיוון שלי
מתקפל ביד אחת
היא די קלה
אבל האמבטיה קצת קטנה...ונמוכה
אני שואלת את עצמי אולי לא כדאי להשקיע כל כך הרבה כסף בסייבקס פריאם שאני רוצה ...אולי כדאי לקנות עגלה זולה יותר שתיתן את אותן הפונקציות...
הרי שתיהן מיוצרות בסין לא?!
שוב מדובר בסגנונות שונים. הפליפ אכן נמוכה, האמבטיה קטנה ולא תספיק עד גיל חצי שנה (בלידת קיץ לא חסרון כזה גדול). פחות מרופדת, פחות נוחה לניוד, המושב גם צר, יש רק 3 מצבי שכיבה/ישיבה. ושוב, ככל שיש פחות דברים אז המוצר קל יותר ולכן תמיד יהיה את היחס לבין טיב ואיכות המוצר למשקלו.
האם מבחינת איכות והשנים שהן יחזיקו לילדים הבאים יש הבדל? אולי כדאי כן להשקיע כסף אבל שהעגלה תישאר לשאר הילדים?
מה דעתך?
אני בעד להשקיע יותר כשמדובר בתינוק ראשון. גם בסין יש רמות גימור ואפשר ליצר מוצר בדולר ואותו מוצר בדיוק ב 10$, השאלה איפה היצרן החליט לחסוך וזו הבעיה הגדולה בסין, היצרנים שמייצרים שם כן בסופו של יום מייצרים שם כדי לחסוך כמה דולרים שבאים לידי ביטוי באיכות המוצר והבלאי המהיר יותר שלו.
אין לי ספק שבפריאם ובממבה חסכו פחות בהשוואה לפליפ.
תודה שוב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לרכב - דגמים מומלצים, תקני בטיחות ומה שבניהםאלעד20/05/2016
אחרי סקירה קצרה של הפורום הנוכחי וקריאה נוספת של מאמרים ברשת, מצאתי שיש מספר דגמים מומלצים לכסאות בטיחות לרכב. עיקר הדגמים של ציקו (נקספייט על דגמיו השונים), ברייטקס (בלווארד ואדוובקט) ומקסי קוסי פרל. שמתי לב שיש שוני בין השניים הראשונים ובין המקסי קוזי בעניין התקינה. בעוד שהשניים הראשונים עברו תקינה אמריקאית, המקסי קוזי עבר תקינה אירופאית אשר מוצגת כמחמירה יותר.
אשמח מאוד לקבל דעה האם באמת מדובר בשלושת הדגמים הבטוחים והמומלצים ביותר כיום (למחיר אין משמעות מבחינתי) וגם התייחסות לתקינה השונה.
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כסא בטיחות לרכב - דגמים מומלצים, תקני בטיחות ומה שבניהם - תגובה
קובי סופר20/05/2016שלום אלעד,
אכן אם מסתכלים על תקינה אמריקאית דגמי ברייטקס קליק טייט בינהם הבלווארד והאדבוקט וצ'יקו נקספיט הם הטובים ביותר.
המקסי קוזי הוא מהמובילים ע"פ התקינה האירופאית.
אני ממליץ על מושב עפ תקינה אמריקאית מכמה סיבות:
א. הם מתאימים למשקלים יותר גבוהים (עד 30 ק"ג לעומת 18 במקסי קוזי).
ב. הם מגיעים יחד עם מערכת לאטץ (איזופיקס אמריקאי) כאשר במקסי קוזי זה כרוך בתשלום נוסף.
ג. בהמשל לסעיף ב. הם זולים יותר
ד. הם יותר יעילים בחגירה כנגד כיוון הנסיעה.
ה. יש תפס לבית החזה.
אני באופן אישי משתמש בנקסטפיט לילדי, לדעתי מושב הבטיחות הטוב ביותר שיש כיום הן מבחינת בטיחות והן מבחינת נוחות עבור התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרנים למיטת תינוק, אימגן ובייביטקנטלי20/05/2016
שלום קובי
ראיתי שהמלצת לא מזמן על מזרן של אימג'ן שנמכר בשילב ועל עוד מזרן שדומה לו מולטיפלואו של בייבי טק. האם מבחינת איכות ונתונים הם משתווים אחד לשני? האם שניהם דוחים חדירת נוזלים או שצריך לקנות בנפרד סדין נגד חדירת נוזלים?
מה שם המזרן של בייבי גב שמשתווה אליהם?
אני עושה כעת סקר השוואת מחירים. חשוב לי לקנות מזרן איכותי במחיר טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
אלעד20/05/2016היי נטלי, תוכלי לראות בעמוד הבא בפורום התכתבות ארוכה בנושא מזרנים, בדיוק כפי שאת מחפשת....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קראתי ושאלתי התבססה על זה אבל
נטלי20/05/2016רוצה לדעת למשל מי מהם לא חדיר לנוזלים והאם צריך לקנות בנוסף למזרן מגן מזרן או שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מזרנים למיטת תינוק - תגובה
קובי סופר20/05/2016שלום נטלי,
כל המזרנים האלו חדירים לנוזלים וזה היתרון שלהם. הנוזל לא נשאר עומד. המקרה של תינוק על הבטן ופליטה לא נוצרת סכנה שבה התינוק יכול לבלוע חזרה את הנוזל ולהחנק ממנו. בניגוד למזרן ספוג מזרנים אלו ניתנים לרחיצה כולל הליבה הפנימית.
בייבי גב הם מזרנים של בייבי טק המיוצרים באופן בלעדי לרשת בייבי קלאב. המזרן זהה למולטיפלואו.
כמעט ואין הבדל בין האימג'ן למולטיפלואו. שניהם יעשו את העבודה באותה יעילות. האימג'ן קצת יותר עבה כנ"ל הבד. המחיר גבוהה יותר מבייבי גב בכל מקרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAIRFLOW ואיירנטרס
יוני21/05/2016היי,
1. ראינו בtoyland ובבייבי-שיק את ה-AIRFLOW, האם זה אותו דבר כמו המולטיפלואו של בייבי טק?
2. לגבי הAIRWAY של בייבי גב הוא נראה קצת רך, לא? למישהו יש המלצות?
3. מה גבי ה-NUMU (איירנטרס)? נראה שיותר קל לשטוף אותה האם היא עמידה לאורך זמן או שוקעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
AIRFLOW ואיירנטרס - תגובה
קובי סופר22/05/2016שלום רז,
1. ראינו בtoyland ובבייבי-שיק את ה-AIRFLOW, האם זה אותו דבר כמו המולטיפלואו של בייבי טק?
אכן כן, כנ"ל גם הבייבי גב. אלו מזרנים זהים של אותו יצרן עם שמות שונים כדי לבדל בין החנויות.
2. לגבי הAIRWAY של בייבי גב הוא נראה קצת רך, לא? למישהו יש המלצות?
ראו סעיף 1.
3. מה גבי ה-NUMU (איירנטרס)? נראה שיותר קל לשטוף אותה האם היא עמידה לאורך זמן או שוקעת?
אכן יותר קל לשטיפה, עמיד לאורך זמן, לא שוקע (מאוד קשיח ולדעתי זהו חסרון של חוסר נוחות לתינוק).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יוני22/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
נטלי22/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בדגמי הסמארט טרייק השונים והמלצות לדגםמרב19/05/2016
שלום, אשמח לדעת מה ההבדלים בין הדגמים בסמארט טרייק, מלבד גגון שונה ומיקום לכוס, יש באמת הבדלים ביניהם שמצדיק פערי מחיר גדולים? ומה אתה ממליץ מביניהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדלים בדגמי הסמארט טרייק השונים והמלצות לדגם - תגובה
קובי סופר20/05/2016שלום,
אכן יש המון סוגים כאשר ככל שעולים מדרגה במחיר מקבלים תוספת מסויימת. אתם צריכים להלחיט באיזה מדרגה לעצור כאשר התוספות כבר לא רלוונטיות לכם. לדוגמא הדגמים היקרים נשכבים, דבר מיותר לדעתי בתלת אופן ולכן חבל לשלם את התוספת.
מבין כל הדגמים לדעתי דגם הדרים מספק את כל הדרוש ואף טיפה מעבר ומנסיון אישי אני ממליץ עליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנו יש את הזו
מ21/05/2016קננו את הדגם זו (עלה סביבות 500 שח לפני 5 שנים) וזה שימש אותנו להמון זמן! נראה לי דגם מאוד דומה לדרים רק צבעים אחרים... המשענת שיש בדגמים מסויימים לא נראת מספקת במצב והילד נרדם בטיול, אז חבל על הכסף... בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מתאמים לסלקל-עגלה, לפי מה קוניםשמעון18/05/2016
שלום קובי.
רציתי לשאול האם המתאמים לעגלה זה לפי הסלקל או לפי העגלה, כלומר,
אני קונה סלקל סיבקס מיד 2 והיא אמרה לי שיש לה מתאמים, האם זה מוכרח שזה יתאים לעגלה שלי (מאמס אנד פאפס, פליפ XT) או שלא בהכרח, וצריך לקנות מתאמים יעודיים לעגלה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה על מתאמים לסלקל-עגלה, לפי מה קונים - תגובה
קובי סופר18/05/2016שלום שמעון,
לכל יצרן עגלות מתאמים יעודיים שיאפשרו חיבור סל קל מסוים לעגלה, אפילו ליצרנים שיש להם מספר דגמים מוכרים מאתם שונה לכל דגם. לכן רק אם לאותה בחורה היית פליפ תוכלו לחבר את הסל קל לעגלה עם המתאם. במידה ויש לה עגלה שונה תאלצו לרכוש מתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש להתייעץ לגבי סל קל דונה - תודההולי18/05/2016
היי, אבקש לדעת האם אתה ממליץ על סלקל דונה. (אני צריכה סלקל נוח או פיתרון אחר כיוון שיש לי הרבה מדרגות והליכה מהחניה לבניין ולעלות עם עגלה זה יותר מסובך - ובמדרגות אוכל להחזיק אותו).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבקש להתייעץ לגבי סל קל דונה - תודה - תגובה
קובי סופר18/05/2016שלום הולי,
לדונה יש 3 חסרונות שבגללם איני ממליץ עליו.
1. הסל קל קיבל דירוג בטיחותי של 3 כוכבים, ציון דל.
2. הסל קל כבד מאוד לנשיאה, לכן אם התכנון להרים אותו במדרגות אז מדובר במשימה קשה.
3. לא מומלץ שתינוק ישהה בסל קל יותר מ-45 דקות ליום. סל קל מהסוג של דונה מעודד עליה של הרבה מעבר ל- 45 דקות עם התינוק בסל קל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיולון ארמדילו סיטי
הולי18/05/2016אוקיי. תודה
האם אתה ממליץ על טיולון ארמדילו סיטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיולון ארמדילו סיטי - תגובה
קובי סופר20/05/2016שלום הולי,
פחות. יש לו גלגלים מאוד קטנים, הוא לא נח לניוד ויש בלאי גבוהה לעגלות עם גלגלים קטנים. כמו כן משענת הגב משתנה עם שרוך (מנגנון מסורבל עם בלאי גבוהה), משענת הרגליים לא מתכווננת.
אם את רוצה עגלת/טיולון קלה הייתי ממליץ על הטאי טאי. היא שוקלת כמו הארמדליו אבל נוחה יותר להליכה, שוכבת ישר יותר ומשענת הרגליים מתכווננת.
אם אפשרי לרכוש עגלה שכבדה יותר משתיהן בכ- 2 ק"ג אז איי.בי.סי דיזיין אביטו טובה יותר מכיוון שהיא כמו הטאי טאי רק עם גב ללא שרוך, בד איכותי יותר וגגון טוב יותר משתיהן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
הולי20/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מנשא לטיולים וכיסא בטיחותמור17/05/2016
אני ובעלי מטיילים הרבה, היינו מעוניינים לרכוש מנשא איכותי וטוב גם לגב שלנו וגם לתינוק.
האם ארגו פרפורמנס מספיק טוב למטרה זו או שיש חברות יותר טובות ומומלצות לטיולים?
שאלה נוספת, יש לנו סלקל סייבקס אטון2 ואני מניחה שמתישהוא יתחיל להיות צפוף..(באיזה גיל זה אמור להיות בערך?), איזה כיסא בטיחות מומלץ? אולי אפילו מגיל לידה על מנת שישאר לילד הבא...תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי מנשא לטיולים וכיסא בטיחות - תגובה
קובי סופר18/05/2016שלום מור,
לגבי מנשא, מה גיל התינוק? מנשאי טיולים הם מנשאי גב, הרבה יותר נח לכם ותינוק אך הם מתאימים לגילאי 7 חודשים ומעלה. כרגע מהדגמים בשוק מנשאי צ'יקו הם הטובים ביותר שאני יכול להמליץ. לצערנו השוק דל בחברות מכיוון שאין הרבה שרוכשים.
לגבי מושב בטיחות, רוב ההורים מעבירים סביב גיל 8 חודשים, בעיקרון הסל קל מתאים עד משקל 13 ק"ג. כל עוד לתינוק נח ולא צפוף והגובה לא גורם לחלק מראש התינוק לצאת מהסל קל אפשרי למשוך. המושב בטיחות הכי מומלץ כיום לדעתי הוא צ'יקו נקסטפיט. לא מושב זול אך הוא בדירוג הבטיחות הגבוהה ביותר והוא מאוד מאוד נח לתינוקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי מנשא לטיולים וכיסא בטיחות
מור19/05/2016הוא כרגע בן 3 חודשים, כל המנשאים לטיולים יעילים רק מגיל יותר מאוחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה לגבי מנשא לטיולים וכיסא בטיחות
קובי סופר20/05/2016כן מור,
התינוק חייב לדעת לשבת בכוחות עצמו וזה קורה גיל חצי שנה +.
לגיל הזה הארגו מצויין אבל קחו בחשבון שבעתיד תאלצו לרכוש מנשא גב אם תמשיכו לטייל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על מנשא גב
לימי11/08/2016היי קובי.
אשמח להמלצה על מנשא גב, אך לא יקר מידי. משהו שמיועד לסיבובים קצרים יחסית. האם בכלל מוצר כזה הוא מומלץ? נוח? שני דגמים זולים שראיתי הם קאדי של ציקו והשני של אינפנטי. כמובן שאני רוצה לדעת שהם טובים ולא רק זולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המצלנה על מנשא גב - תגובה
קובי סופר11/08/2016שלום לימי,
אני אישית השתמשתי בקאדי ולדעתי הוא תמורה מעולה לכסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבדל מבחינת המשקלים?
לימי11/08/2016מתכוונת למשקל התינוק
מה ההבדל מבחינת המשקלים? - תגובה
קובי סופר11/08/2016שלום לימי,
הצ'יקו עד 15 ק"ג (גיל 3 לערך) והאינפנטי עד 18 ק"ג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג פרגו פליקו סוויטצ- התלבטות האם לרכושליטל17/05/2016
הי, מתלבטת לגבי רכישת הפליקו סוויטצ.
תינוקת בת 5חודשים, יש לי בייבי ג'וגר, מפריע לי שבטיולון הפנים קדימה ואין אפשרות גם הפוך. חשבתי לקנות את הבוק פלוס, אבל היא מאד יקרה ומגיעה עם סלקל ואמבטיה שאין לי צורך בהם.
האם הפליקו נחשבת טובה? קלה?
יש בה יישור גב ל90 מעלות כך שתשמש כטיולון לטווח ארוך?
האם מומלצת באופן כללי?
תודה מראש,
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פג פרגו פליקו סוויטצ- התלבטות האם לרכוש - תגובה
קובי סופר17/05/2016שלום ליטל,
אני פחות ממליץ עליה. היא לא נוחה לניוד, קשה מאוד לקיפול, בעיקר עם הטיולון כשהוא פונה קדימה. אני ממליץ לך לבדוק בוגבו בי 3 (3500 ש"ח רק טיולון) או ארמדילו פליפ רק טיולון (באזור ה 2500 ש"ח).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לסל קל שמתחבר לארמדילו פליפ XTרן16/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

המלצה לסל קל שמתחבר לארמדילו פליפ XT - תגובה
קובי סופר17/05/2016שלום רן,
המומלץ ביותר הוא אטון 3 או 4 (אותו דגם). אם המחיר יקר לכם אז אטון 1 של סייבקס, בבה קונפורט סיטי או בי סייף הם סל קלים מצוינים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהI-GEMM
יוני18/05/2016איך ה-I-GEMM? הציעו לנו אותו בכמה מקומות לארמדילו והתרשמנו ממנו לחיוב.
נ.ב. כל הכבוד על המקצועיות והמענה המפורט! ח"ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
I-GEMM - תגובה
קובי סופר18/05/2016שלום מיכל,
הוא נראה איכותי אך טרם פורסם מבחן לגביו. הדגם הקודם GEMM קיבל דירוג נמוך של 2 כוכבים. אני לא ממליץ כל עוד לא פורסם לגביו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יוני22/05/2016בסוף נוותר על סלקל לטובת השקעה בכסא בטיחות טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין בייבי ג'וגר סיטי מיני 4 גלגלים וסייבקס אגיס M-AIR4אמא בדרך16/05/2016
צריכים עזרה בבקשה!
בחנות אמרו לנו שהסייבקס אגיס M-AIR4 עולה בכל הפרמטרים על הבייבי ג'וגר סיטי מיני 4 גלגלים אבל לא מצאנו חוות דעות של אנשים עליה, לעומת הבייבי ג'וגר שמומלצת מאוד באינטרנט על ידי המשתמשים.
תוכלו לעזור לנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות בין בייבי ג'וגר סיטי מיני 4 גלגלים וסייבקס אגיס M-AIR4 - תגובה
קובי סופר17/05/2016שלום,
היא מאוד חדשה ולא הצליחה בארץ ובעולם ולכן אין על הסייבקס יותר מדי מידע.
הן יותר דומות משונות ולכן אני ממליץ לכם לגשת לחנות בה מוצגות שתיהן, תנסו לקפל אותן, לתפעל (לשנות מצבים, להרכיב ולפרק אמבטיה וסל קל במידת הצורך), ללכת עם כל אחת מהן כשמקל בתוכן (עדיף מחוץ לחנות), לעלות ולרדת מדרגה ולקבל החלטה מה עדיף לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לעגלה או ריפודית? מה ההבדל?נטלי16/05/2016
היי קובי
רכשתי את עגלת ג'ואי כרום dlx ואני תוהה האם צריך לקנות בנוסף מזרן לסל שכיבה של העגלה?
יש חנויות אינטרנט ומעצבים למינהם שמציעים מזרנים מעוצבים מאוד יפים שמיועדים גם לסל שכיבה אך נאמר לי שזה לא מזרן אלא שזה ריפודית (למרות שהם קוראים למוצר מזרן) אז אני כבר לא מבינה מה ההבדל בין מזרן לריפודית (ריפודית בעובי 2-3 ס"מ מילוי) לעגלה.
אם יש המלצה למזרן שיתאים לג'ואי אשמח לדעת!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזרן לעגלה או ריפודית? מה ההבדל? - תגובה
קובי סופר17/05/2016שלום נטלי,
לסל שכיבה יש מזרן יעודי ולטיולונים יש 2 סוגי מזרנים. לכן לסל השכיבה קנו את המזרן המתאים לסל שכיבה.
ברגע שתגיעו לטיולון קיים סוג של ריפודית דקה, הריפודית מתאימה בעיקר לעגלות שכבר מרופדות היטב ותפקידה לתת בד נעים יותר מהעגלה ולחסוך פירוק בד לכביסה.
ויש מזרן עגלה, המזרנים עבים ומפנקים ובנוסף נותנים את היתרונות של הריפודית. לעגלה כמו הכרום אני ממליץ ללכת על המזרן מכיוון שהכרום לא מרופדת טוב. הייתי ממליץ לרכוש מזרן שנקרא קומפי קוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקומפי קוש מתאים גם כמזרן לאמבטיה?
נטלי17/05/2016או רק לטיולון? בדקתי לגביו וראיתי שבכל התמונות הוא מוצג על הטיולון.
האם כדאי לקנות מזרן לעריסת העגלה של הכרום או שזה לא קריטי? אם כן אז איזה?
ממש תודה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דעתך על המזרן לע.שכיבה של פנג?
נטלי17/05/2016חברת fang
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו של בייביטק BABYTECH ?
נטלי17/05/2016ושוב האם זה הכרחי לאמבטיה של כרום dlx ?
או של בייביטק BABYTECH ? - תגובה
קובי סופר18/05/2016שלום נטלי,
פנג ובייבי טק מאוד זהים. שוב לגבי האמבטיה אין חובה, רק עם התינוק שוכב בחוסר נוחות אך בג'ואי לא שמעתי תלונות. לטיולון זה יותר חשוב ולדעתי חובה ולכן המלצתי על הקומפי לכשתגיעו לשלב הטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקומפי קוש מתאים גם כמזרן לאמבטיה? - תגובה
קובי סופר18/05/2016שלום נטלי,
הוא מתאים למספר אמבטיות מצוצם אבל לא לכרום. יש מזרן אמבטיה יעודי שמתאים לכרום. הוא מתאים לטיולון וזה חלק יותר חשוב מהאמבטיה כי לאמבטיה בג'ואי יש מזרן סביר. אפשרי לקנות אבל בכרום ממש לא חובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נטלי18/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לסוגי סלקלים שניתן לחבר לעגלת ג'ואי כרוםדוד16/05/2016
שלום רב,
יש ברשותינו עגלת ג'ואי כרום.
רצינו לדעת איזה סלקלים ניתן לחבר אליה וכיצד?
אנו מתלבטים בין סלקל של chicco key fit 30 או britax b safe, האם אחד מהם (או שניהם) יכולים להתחבר לעגלת ג'ואי כרום?
תודה רבה על התשובה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בנוגע לסוגי סלקלים שניתן לחבר לעגלת ג'ואי כרום - תגובה
קובי סופר17/05/2016שלום דוד,
אף אחד מהם לא מתחבר. לדעתי הם הסל קלים הטובים בשוק, אני נוטה לאהוב יותר את הצ'יקו ולדעתי שווה לשקול על ויתור חיבור הסל קל לעגלה וללכת על סל קל טוב.
אם בכל זאת לחבר אז סייבקס אטון 3 או 4 הוא המומלץ ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלת תאומים מגיל לידה, קלה ככל האפשרטומי15/05/2016
שלום,
אנחנו עומדים לקראת לידת תאומים...
קיוויתי שנוכל לקבל חוות דעת, המלצות לעגלות פה בפורום.
אז ככה, האם ישנה עגלה שעונה על הקריטריונים הבאים:
1. עגלה בטיחותית.
2. משקל העגלה הוא קריטי, רצוי שתהיה קלה ככל האפשר.
3. עגלה לא רחבה מדי.
4. עולה מדרגות.
5. מתאימה מגיל לידה.
6. אפשרות לחבר טרמפיסט.
7. אפשרות לחבר סלקלים.
8. גגון שמש גדול.
בנוסף, האם ישנם שיקולים נוספים שרצוי לחשוב עליהם?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצה לעגלת תאומים מגיל לידה, קלה ככל האפשר - תגובה
קובי סופר15/05/2016שלום טומי,
אין עגלה שתענה לכל הדרישות. אני ממליץ על 2 דגמים, פירוט בהמשך:
אז ככה, האם ישנה עגלה שעונה על הקריטריונים הבאים:
1. עגלה בטיחותית. כולן בטיחותיות!
2. משקל העגלה הוא קריטי, רצוי שתהיה קלה ככל האפשר. העגלה הקלה ביותר היא ביבה קוקו אשר שוקלת 9.9 ק"ג.
3. עגלה לא רחבה מדי. רוחב הקוקו הוא 75 ס"מ. בייבי מונסטרס רוחבה 65 ס"מ אך היא שוקלת כ- 13 ק"ג.
4. עולה מדרגות. לא מומלץ לעלות מדרגות עם עגלות בטח שלא תאומים. כולן יכולות לעמוד במשימה.
5. מתאימה מגיל לידה. 2 עגלות שהמלצתי מתאימות מגיל לידה.
6. אפשרות לחבר טרמפיסט. צריך לבדוק זאת, על רוב עגלות התאומים לא ניתן לחבר. יש טרמפיסט של חברת לאסקל שלדעתי כן יכול להתחבר לשתיהן אך מומלץ לבדוק זאת פיזית.
7. אפשרות לחבר סלקלים. לקוקו לא ניתן, למונסטרס כן בעזרת מתאמים.
8. גגון שמש גדול. לשתיהן גגון שמש גדול, של המונסטר גדול יותר כמו כן יש חלוקה ל2 גגונים (לכל מושב בנפרד) בעוד שבקוקו זה גגון אחד מחובר ל- 2 המושבים וזה קצת פחות ידידותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה....
טומי15/05/2016אני מבינה שאלה העגלות המומלצות בכלל לתאומים.
או שאולי אלה ההמלצות בשל הקריטריונים שציינתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה על התשובה המהירה.... - תגובה
קובי סופר15/05/2016שלום טומי,
אלו המלצות ע"פ הקריטריונים למרות שהבייבי מונסטרס היא העגלה שאני הכי ממליץ עליה כיום באופן כללי.
טומי15/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת המלצה לרכישת עגלה משולבת לילד ראשוןלירן15/05/2016
שלום קובי,
אנו מחפשים עגלה משולבת (אמבטיה, טיולון וסלקל) לתינוק ראשון.
בינתיים התרשמנו מאוד מהסייבקס אייריס אך קראתי בפורום שאינך ממליץ עליה כל כך.
אנו מחפשים עגלה חזקה שתשמש גם את התינוקות הבאים (ב''ה), חשוב לנו שלא תהיה כבדה מדי (בחודשיים הראשונים נהיה קומה 3 בלי מעלית) אך שלא יבוא על חשבון היציבות שלה. טיולון לשני כיוונים, קיפול קל ביד אחת וכמובן נוחות ובטיחות לתינוק.
לגבי התקציב- חשבנו על משהו באיזור ה3000-4000.
נשמח לשמוע עצתך, היינו מאוד סגורים על הסייבקס ועכשיו קצת אבודים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קבלת המלצה לרכישת עגלה משולבת לילד ראשון - תגובה
קובי סופר15/05/2016שלום לירן,
העגלה הכי דומה לסייבקס בתכונות ותואמת את התקציב היא מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ ובה הטיולון נשכב למצב ישר.
גם בוגבו בי אפשר לשקול אך חורגת טיפה מהתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)