מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- המלצות לבחירת מזרן למיטת תינוקמיכל28/04/2016
אשמח לקבל המלצות למזרן למיטת תינוק .
מה חשוב לוודא לפני הקניה ?
ישנם מזרנים שאתה ממליץ עליהם במיוחד?
אין מגבלת תקציב לצורך העניין ...
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצות לבחירת מזרן למיטת תינוק - תגובה
קובי סופר28/04/2016שלום מיכל,
המזרנים המומלצים כיום הם מזרנים נושמים כאשר הליבה הפנימית נושמת, כלומר ללא ספוג אלא עם פנים דמוי נודלס. נדגש הוא לרכוש מזרן עם תו תקן.
ככל הידוע לי כיום יש תו תקן למזרני בייבי טק, בייבי גב ועמינח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוג צעיר, ילד ראשון, התלבטות עגלה.נטע27/04/2016
שלום
אנחנו זוג צעיר שלא משופע בתקציב וגם לא מבין ככ בעגלות באופן כללי.
מקריאה שעשינו הגענו למסקנה כי חשוב לנו עגלה קלה, מתקפלת, משולבת )אמבטיה טיולון וסלקל שניתן לקחת ביד ו לחבר לרכב). אנו גרים בקומה שניה ולכן צריכים עגלה לא כבדה מדי ולא רחבה מדי, הכל במגבלות התקציב כמובן.
עם זאת שמענו כי לעיתים עדיף לקנות אמבטיה וטיולון נפרדים, כך שבאמבטיה משתמשים מעט ושומרים שתהיה כחדשה לילדים הבאים וקונים טיולון זול יחסית שאפשר 'לכסח'. נשמח לשמוע דעות בעד ונגד.
מתכוונים להשקיע כ3500-4000 ש"ח. זה תקציב המקסימום ואם יש משהו אמין שעונה על הדרישות נשמח להשקיע פחות.
בנוסף, לא ככ מבינים מה ההבדל בין סלקל לכסא בטיחות בהקשרי רכב. נשמח לכל מידע או הפניה למקורות מידע בנושא זה ובכלל.
כמו כן אם יש משהו חשוב שצריך לבדוק בעגלה ושכחנו לציין נשמח לדעת אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף מציינת שמתעדים להתנייד
נטע27/04/2016בתחבורה ציבורית או ברכב משפחתי עם תא מטען לא גדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זוג צעיר, ילד ראשון, התלבטות עגלה. - תגובה
קובי סופר28/04/2016שלום נטע,
אני חושב שמאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ תענה למרבית הדרישות שלכם ולכן אני חושב שזהו הדגם שבו כדאי לכם להתמקד.
היא יחסית סבירה במשקל, לא רחבה, מתקפלת ביד אחת ונעשית כמו מזוודה עם ידית נשיאה (מעולה לתחבורה ציבורית ועלייה במדרגות). היא קטנה מאוד לאחר קיפול.
לגבי סל קל, יתרונתיו הם: אפשרות ניידות מהרכב (חיבור לעגלה, נשיאה ביד, הרכבה ברכב אחר, למשל מונית). יותר שוכב מכסא בטיחות. לדרישות שציינת מהעגלה אני חושב שעדיף לכם לרכוש סל קל.
מושב בטיחות יחסוך קניית סל קל אך הוא יהיה קבוע ברכב שבו יותקן. רכישת מושב תחייב אתכם לרכוש מראש מושב יקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה!
נטע28/04/2016האם הדגם המצוין הינו עגלה משולבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה על התגובה! - תגובה
קובי סופר28/04/2016שלום נטע,
כן, זו עגלה משולבת הכוללת אמבטיה וטיולון. ניתן לרכוש גם מתאמים וסל תואם להם ולחברו על שלדת העגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ג'ואי בריסק פרימיום ובייבי סייף לייט טוויןטלי27/04/2016
קובי שלום,
יש לי שתי שאלות:
1. קנינו טיולון ג'ואי בריסק פרימיום (בהמלצתך). ראיתי באינטרנט שהיא מגיעה עם ריפודית קטנה אבל כשקנינו נאמר לנו שזה לא קיים בדגם החדש. האם נכון?
ובנוסף על הקופסא רשום רק XL, איך אני יודעת שזה אכן דגם פרימיום?
2. האם ניתן להוריד לכביסה בדים של עגלת תאומים בייבי סייף לייט טווין? הצלחתי להוריד רק שקי רגליים. האם ניתן להוריד את הריפוד עצמו ואת בד הגגונים? אם כן כיצד?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי ג'ואי בריסק פרימיום ובייבי סייף לייט טווין - תגובה
קובי סופר27/04/2016שלום טלי,
לבריסק יש המון דגמים, לדעתי לא רכשתם פרימיום. אם רכשת במחיר זול אז שווה לוותר על הריפודית הזו, במילא מורדים אותה כי היא לא נוחה. עדיף לרכוש מזרן בנפרד (אני ממליץ על קומפי קוש).
לגבי הבייבי סייף, עד כמה שידוע לי ניתן להסיר אך עם התעסקות עם ברגים. היות ושני הכיסויים הם גם מזרנים תדאגו שהם תמיד יהיו על המושבים ותכבסו רק אותם בעת הצורך, כך לא תתעסקו עם פירוק כל הריפוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך....
טלי27/04/2016מה צריך להיות רשום על הפרימיום ומה מבדיל אותו מדגמים אחרים?
שאלת המשך.... - תגובה
קובי סופר28/04/2016שלום טלי,
לפרימיום גגון ארוך שנפתח עם רוכסן, מעקה, מזרן באזור הראש. הגלגלים מחוררים ולא אטומים (עניין עיצובי).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
טלי28/04/2016תודה רבה.
אז חוץ מהכרית/ מזרן באזור הראש יש הכל. גם מעקה וגם גגון ארוך עם רוכסן. כנראה דגם חדש שבא בלי הכרית כפי שאמרו לי בחנות. הזמנתי ריפוד שהמלצת עליו. שוב תודה על המענה המהיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוי בריסק
שיר24/06/2016היי תוכלי לומר כמה הוא עלה ומהיכן רכשתם את הטיולון?
תודה על המענה המהיר - תגובה
קובי סופר24/06/2016בשמחה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת לגבי טיולון וכסא בטיחותאורלי27/04/2016
איך הטיולון jazz?
וכסא הבטיחות champion?
אפשר תכונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוות דעת לגבי טיולון וכסא בטיחות - תגובה
קובי סופר27/04/2016שלום אורלי,
הג'אז הוא טיולון בסיסי שעונה להרבה דרישות. הוא במחיר סביר ככה שיש תמורה טובה עבורו. אם מתאמצים קצת ומשקיעים עוד טיפה אפשר לרכוש ג'ואי בריסק פרימיום אשר לדעתי הוא טוב יותר.
על הצ'מפיון איני ממליץ. אני ממליץ רק על מושבים אמרקאים.
ההמלצות שלי בסדר עולה ע"פ מחיר.
קוסקו סנרה או סנרה נקסט.
אוונפלו טריומף
צ'יקו נקסט פיט או מושבי ברייטקס קליקטייט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להתחיל ישר מכסא בטיחות ולוותר על הסל קל ??רן27/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

האם אפשר להתחיל ישר מכסא בטיחות ולוותר על הסל קל ?? - תגובה
קובי סופר27/04/2016שלום רן,
בהחלט אפשרי, יש לקחת בחשבון את החסרונות שהם:
סל קל עדיין יותר שוכב מכל כסא.
הסל קל נייד, ניתן לשלוף מהרכב ולשאת או לחבר לעגלה.
רכישת כסא לפני סל קל תאלץ אתכם לרכוש את המושבים היקרים ביותר כאשר המומלץ ביותר לדעתי הוא צ'יקו נקסטפיט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן זה הכסא שאני רוצה לרכוש
רן27/04/2016ההתלבטות היחידה היא בין דגם cx ל זיפ
אכן זה הכסא שאני רוצה לרכוש - תגובה
זה כבר לא משנה כל כך. הזיפ מאפשר שליפה יותר נוחה לכביסה. לדעתי דווקא שווה ללכת על הדגם הזול ולהוסיף ריפודית יומבה שתאפשר שליפה נוחה לכביסה והיא 100% כותנה ולכן יותר נעים לשבת בכסא כשיש ריפודית כזו, בעיקר לניו בורן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מזרון למיטה ראשית של תינוקרן27/04/2016
שלום
אנא עזרתך בהמלצה על מזרון
במוצצים המליצו לנו על הדגם הכי יקר של עמינח אני פשוט לא זוכר את שמו עם צד קשיח וצד רך במחיר של 1000
שקל האם זה שווה את ההשקעה ??
האמת נשמע לי קצת יקר...
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצה על מזרון למיטה ראשית של תינוק - תגובה
דבר ראשון במזרני עמינח בעיקר משלמים על המותג, ישנם מזרנים דומים שעולים כמחצית המחיר.
אם כבר משקיעים את הסכום הזה הייתי ממליץ על מזרן עם ליבה פנימית נושמת (ללא ספוג). יש של חברת בייבי טק או בייבי גב (אותה חברה ואותו מזרן) שנמכר סביב ה- 900 ש"ח ויש של עמינח אימג'ן שנמכר רק בשילב. מזרנים אלו יותר בריאותיים, יותר נוחים ומצמצמים באופן משמעותי יותר סכנת חנק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי מזרן Numu .....
רן27/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה לגבי מזרן Numu ..... - תגובה
לדעתי הוא פחות טוב מהמזרנים עם ליבה פנימית, בעיקר בנושא הנוחות לתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשורה תחתונה לא הבנתי מה מומלץ
רן27/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שורה תחתונה לא הבנתי מה מומלץ - תגובה
קובי סופר28/04/2016שלום רן,
מה שמומלץ הם: או מזרן עמינח אימג'ן 360
או בייבי גב איירוואי
או בייבי טק מולטיפלואו
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרן נומו
אלעד03/05/2016מבדיקה שערכתי מול היצרן וחנות שמוכרת את המזרן, יש להם אישור מכון התקנים אך לא תו תקן מאחר שאין במזרן חומר מעכב בעירה(אשר בהתאם לפירסומים האחרונים בתקשורת נמצא כחומר בעייתי). בנוסף, אני מבין שיש צורך במתאמים לשימוש בבייבי סנס (עלות של כ 60 שח) וכי מוצע להשתמש בסדינים מתאימים, למרות שניתן להשתמש גם בסדינים רגילים.
אשמח לדעתכם בעניין מזרן זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מזרן נומו - תגובה
קובי סופר03/05/2016שלום אלעד,
גם אישור מכון התקנים חייב חידוש אחת לשנתיים. שוב, לבדוק מול מכון התקנים. חנויות ויצרן בעלי אינטרס למכור.
בכל אופן, היות ואין למזרן ליבה פנימית אני חושב שמזרן עם ליבה כמו בעמינח או בייבי טק יעילים, תומכים ונוחים יותר. אני מסתמך על ביקורות ששמעתי מלקוחות שרכשו.
אמנם חלק קטן מאוד אבל זה עדיין משהו שלא שמעתי לגבי המזרנים האחרים, הלקוחות התלוננו לגבי קשיחות יתר של המזרן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעדכן בתשובת מכון התקנים
אלעד04/05/2016אישור מכון התקנים, להבדיל מתו תקן, הינו פרט חובה, בעוד שתו תקן אינו חובה. אישור כזה מצוי אצל יצרן מזרן נומו, אם כי האישור המופיע באתר החברה הינו משנת 2011 ללא אזכור בדבר תוקפו (או שפספסתי אותו).
למרות המלצות רבות על מזרן נומו, התקינה והאישורים חשובים לנו מאוד.
לידיעתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרן למיטה ראשית ומזרן לעריסה
רן04/05/2016שאלה
אני מתכוון לרכוש את המזרן אימגן 360 של עמינח בעבור המיטה הראשית .
אבל בחודשים הראשונים התינוק יישן במהלך היום בעריסה האם מומלץ לרכוש מזרן אימגן בגודל אשר מותאם לעריסה ?? או להסתפק בפשוט ביותר ?
כנ"ל לגבי בייביי סנס היכן כדאי לשים בעריסה או במיטה הראשית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מזרן למיטה ראשית ומזרן לעריסה - תגובה
קובי סופר04/05/2016שלום רן,
1. בייבי סנס מותאם לשימוש גם בעריסה ומומלץ לשימוש מגיל לידה.
2. אפשר להסתפק במזרן רגיל. סכנת החנק מתקיימת רק כשתינוקות ישנים על הבטן, עד גיל 3 חודשים (גיל השימוש בעריסה) התינוקות לא יכולים להתהפך בכוחות עצמם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מעדכן בתשובת מכון התקנים - תגובה
קובי סופר04/05/2016שלום אלעד,
מניסיוני כיבואן עגלות תינוק: בכל נושא אישור בדיקת מכון התקנים לעגלות וריהוט לתינוקות, יש לחדש את אישור המכון אחת לשנתיים. אני בטוח שכך גם בכלל המוצרים הקשורים לתינוקות.
מבדיקה מול יצרן מזרנים עם תו תקן, הם צריכים אחת לשנה לחדש את התקן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרן חדש בשילב - i space
אלעד08/05/2016לאחר התלבטויות רבות, החלטנו לרכוש את המזרן איימגן 360 של שילב. היום בחנות מסרו לנו שיש מזרן חדש שהוצג למכירה רק ביום שישי האחרון - i space.
למרות שמדובר בזמן מאוד קצר, אשמח לדעת האם שמעתם/מכירים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מזרן חדש בשילב - i space - תגובה
קובי סופר08/05/2016שלום אלעד,
על מוצרים חדשים אני פחות ממליץ. האימג׳ין הוכח כמו ר טוב ולכן חבל לקחת סיכון ולהמר על מוצר חדש. אם המוצר. טוב או לא רק הזמן יגיד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השוואה בין מספר טיולונים שונים ושאלה לגבי עגלת תאומים אחתטלי26/04/2016
קובי שלום,
רציתי לקבל את חוות דעתך על הטיולונים הבאים:
1. עגלת טיולון סילבר קרוס פופ ספורט
2. טיולון בייבי רולר (של מאמאס אנד פאפאס)
3. עגלת ג'ואי מיוז - ומה ההבדל בינה לבין ג'ואי בריסק פרימיום?
חשובה לנו איכות נסיעה (היגוי נוח, נסיעה חלקה ועבירות טובה), גגון שמכסה טוב מפני השמש, שכיבה נוחה (שתאפשר שינה - לא חייב שכיבה מלאה - לתינוק בן 10 חודשים). וכמובן איכות כללית סבירה ונוחות תפעול.
לגבי עגלת תאומים רציתי לקבל חוות דעתך לגבי טווין לייט של בייבי סייף , חשוב לי מאוד שתציין את החסרונות שלה. אני יודעת שיש עגלות יותר טובות אך במחיר יותר גבוה. האם היית ממליץ על עגלה אחרת בטווח מחירים דומה? תשמש כעגלת אחים משנית ולא מגיל לידה. לא מעוניינים להשקיע בה מבחינת מחיר.
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השוואה בין מספר טיולונים שונים ושאלה לגבי עגלת תאומים אחת - תגובה
קובי סופר26/04/2016שלום טלי,
1. עגלת טיולון סילבר קרוס פופ ספורט
טיולון טוב שלדעתי לא מצדיק את המחיר, הבריסק במחיר זהה נותנת לך מעקה ונוחות הליכה טיפה יותר טובה.
2. טיולון בייבי רולר (של מאמאס אנד פאפאס)
הטעו אותך, בייבי רולר מיובאת ע"י אותו היבואן של מאמאס אנד פאפאס אך אין קשר בין החברות. בייבי רולר היא חברה סינית. הטיולון סביר אבל לדעתי שווה טיפה להשקיע ולרכוש מוצר טוב יותר.
3. עגלת ג'ואי מיוז - ומה ההבדל בינה לבין ג'ואי בריסק פרימיום?
המיוז יותר עגלה, כבדה, קיפול גדול ומסורבל. הבריסק טיולון מעולה שנותן תמורה מעולה לכסף.
לגבי הבייבי סייף. סה"כ תמורה טובה לכסף. משקל קל (די נדיר בעגלות תאומים), שכיבה טובה וקיפול מאוד קומפקטי (כמעט כמו עגלת יחיד).
החסרונות די דומים לכל עגלות התאומים, נוחות הליכה בינונית, מושבים צרים, שינוי מצבים בשרוך. אם המטרה היא טיולון ולא עגלת ניו בורן לדעתי מוצר טוב במחיר טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין מספר עגלות עבור ילד שלישיטל26/04/2016
שלום קובי,
אני אמא לתאומים ובהריון עם עובר יחיד הפעם.
היות והעגלה של התאומים לא רלוונטית, אני מתלבטת בין מספר עגלות:
1. בוגבו בי 3
2. יויו פלוס
3. אורבו2
מחיר הוא כמובן שיקול היות ומדובר בילד שלישי, אבל גם איכות ונוחות העגלה בשימוש לאורך זמן. אני מעדיפה שלא להשקיע בטיולון נוסף בהמשך.
אשמח להמלצות.
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהתלבטות
mommy26/04/2016ההמלצה שלי היא עגלת בייבי ג'וגק - סיטי סלקט.. משתמשת בה כבר עם הילד השני והיא פשוט מעולה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בהתלבטות
mommy26/04/2016בייבי ג'וגר*
עזרה בהתלבטות - תגובה
קובי סופר26/04/2016נראה לי שלא הבנת. יש לה תאומים בוגרים והיא מחפשת עגלת יחיד. הדגש שלה הוא על עגלה קלה שתשמש כטיולון ולכן הסלקט אינה תואמת לדרישותיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התלבטות בין מספר עגלות עבור ילד שלישי - תגובה
קובי סופר26/04/2016שלום טל,
מבין השלוש אני ממליץ על הבי 3 למרות שזו האופציה היקרה ביותר.
ליויו יש הרבה חסרונות: 1. הטיולון חד כיווני, 2 מצב הניו בורן צר ולא ניתן לעבור לטיולון לפני גיל חצי שנה מכיוון שהטיולון לא נשכב למצב שטוח.
על האורבו איני ממליץ מכיוון שיש לה גלגלים מאוד קטנים, היא גם הכבדה מבין השלוש, די סביר שתרכשי עוד טיולון בהמשך.
הבי 3 היא שילוב של מוצר יחסית לא כבד, טיולון דו כיווני, נוחות הליכה טובה בזכות גלגלים איכותיים ומערכת קפיצים איכותית (למרות שהגלגל בגודל האורבו הקילו חצי פחות, חומר הגלגל והקפיץ עושים הבדל עצום).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת!
טל27/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנורית 11 אורניתאפרת26/04/2016
נמצאת בחודש החמישי ואין לי ניסיון עם עגלות ...מתלבטת בין עגלת פג לאינגלזינה. מאוד חשוב לי היציבות (גלגלים+שילדה), הנוחות וקלות התפעול של העגלה.
מה אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנורית 11 אורנית - תגובה
קובי סופר27/04/2016שלום אפשרת,
תלוי בדגם של פג ואינגלזינה. יש דגם טרילוג'י לאינגלזינה כאשר המקביל של פג הוא איזי דרייב. יש דגם בוק פלוס של פג כאשר המקביל לו הוא הקוואד אבל בניגוד לטרילוג'י ולאיזי דרייב שמאוד דומות כאן כבר יש הבדלים גדולים, לכן חשוב שתרשמי בין אלו דגמים ההתלבטות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה של פג פרגו pop up
אפרת27/04/2016האם אתה ממליץ על עגלה מדגם pop up ?
כשביררנו בחנות אמרו לנו שזה כולל גם סל קל ולפי מה שהבנתי הסל קל מוגבל רק לחצי שעה לתינוק שנולד והוא לא ממש פרקטי ועדיף לוותר עליו וכבר לקחת כיסא בטיחות שהוא גם סל קל. מה אתה ממליץ?
כמו-כן, הבנתי שגלגלי אוויר לא מומלצים .
איזה דגם הייתה ממליץ לקנות מבחינת פרקטיות , נוחות, יציבות ומחיר (המחירים נעים בין 4,500 -5,300 וזה מאוד יקר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפג pop up מול אינגלזינה טרילוגי
אפרת27/04/2016לא ענית לי אם דגם pop up של פג יותר טוב מאינגלזינה טרילוגי?
פג pop up מול אינגלזינה טרילוגי - תגובה
קובי סופר28/04/2016שלום אפרת,
מדובר בשני סגנונות שונים.
הפג יותר נוחה להליכה וניוד, סל החפצים גדול ונגיש יותר, יש תמיכת גב מלאה במושב הטיולון.
מצד שני האינגלזינה קטה יותר לאחר הקיפול (כמעט כחצי מגודל הפג) והיא קלה יותר.
אם רוצים לחבר סל קל לעגלה, בפג הסל קל קיבל דירוג בטיחותי מקסימלי והוא סל קל טוב. באינגלזינה הסל קל לא מוצלח.
לכן אני חושב שאם תעשי לעצמך סדר עדיפיות לגבי מה חשוב לכם יותר די בקלות תוכלו לבחור אחת מהשתיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין ברייטקס אפיניטי לארמדיליו פליפ XTיהונתן26/04/2016
שלום קובי,
אנו זוג המצפים לילד ראשון ומעוניינים בעגלה איכותית שתשרת אותנו לילדים הבאים בעז"ה.
אנו נגור בדירת קרקע בישוב וברשותנו מכונית קטנה מדגם מאזדה 2.כך שרוב השימוש יהיה על מדרכות וברכב.
2 העגלות שלעיל הוצעו לנו באותו מחיר-רק שברייטקס זה כולל גם סלקל.
מחיפוש באינטרנט כמעט ולא מצאנו חוות דעת על דגם האפיניטי של ברייטקס.
חשוב לנו נוחות קיפול,משקל וגם גודל האמבטיה.בגדול אהבנו את 2 העגלות.
1.על איזו עגלה אתה ממליץ?
2.והאם כדאי לקנות כסא בטיחות איכותי מגיל לידה ולוותר על הסלקל?יש באפשרותנו להשיג סלקל זמני למספר חודשים אם כי לא באיכות הגבוהה ביותר.
3.האם ישנה עגלה אחרת המומלצת על ידך בטווח מחירים של 3000-3500 ש"ח?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות בין ברייטקס אפיניטי לארמדיליו פליפ XT - תגובה
קובי סופר26/04/2016שלום מאיה,
האפיניטי הייתה כשלון מוחלט בארץ. מחירה צנח לכחצי ממה שנמכרה בהתחלה.
היו תלונות על אמינות (גם כאן בפורום). אני לא ממליץ עליה בכלל, בעיקר בגלל שהטיולון שלה לא נשכב למצב ישר כמו בפליפ.
לגבי סל קל מול מושב. לסל קל יתרון הניוד, אפשרי לחבר על עגלה וכו'. כמו כן הסל קלים טיפה יותר נוחים לתינוק וסיום, רכישת סל קל תאפשר לכם בחירה רחבה של מושבים בעתיק ממחירים של 400 ש"ח והלאה בעוד שרכישת מושב מגיל לידה תחייב אתכם לרכוש את היקרים ביותר.
לגבי המלצות, מאוד תלוי בדרישות שלכם. הפליפ היא אחת העגלות שנותנות תמורה מעולה ביחס למחירה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתנו
יהונתן27/04/2016ראשית,תודה על התגובה.
לגבי גודל האמבטיה-האם גודלה בעגלת הארמדילו פליפ xt הוא קטן מהממוצע שיש בשוק?
שוב,יש לנו רצון למשוך כמה שיותר באמבטיה לפני מעבר לטיולון.
לגבי סלקל או כסא בטיחות-במידה ונרכוש סלקל,האם כסא בטיחות מגיל שנה זול משמעותית מכסא בטיחות מגיל לידה-נניח הצ'יקו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לשאלתנו - תגובה
קובי סופר27/04/2016שלום מאיה,
אכן סל השכיבה של הארמדילו קטן ומרבית ההורים עוברים לטיולון באזור גיל 4 או 5 חודשים. לדעתי בחורף זה חיסרון גדול יותר לעומת לידות קיץ.
עדיין אני חושב שחלק הטיולון הוא החלק הכי חשוב במוצר.
לגבי כסא, אכן יש המון אופציות ברמת בטיחות גבוהה החל מ- 400 ש"ח ומעלה. זה עדיין לא אומר שכולם רוכשים אותם, יש גם הרבה הורים עם סל קל שבגיל שנה או לפני רוכשים את הנקסטפיט, עדיין הוא הכסא הטוב ביותר בשוק כיום. בכל אופן אם תדלגו על הסל קל הייתי ממליץ לרכוש לצ'יקו כיסוי נוסף של חברת יומבה, לניו בורן יהיה יותר נעים בזכות זה שהכיסוי עשוי 100% כותנה ולכם יהיה הרבה יותר נח לכבס, היות ותינוקות לרוב פולטים בנסיעות זה יחסוך לכם התעסקות של פירוק הכסא מהרכב והבד מהכסא. היומבה פשוט נשלף בקלות גם כשהכסא חגור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת הכוונה בעגלת פג פרגו בוקמ25/04/2016
שלום רב,
לאחר יעוץ איתך והתלבטות לא קטנה, הזמנתי בוק פלוס עם שלדה s, הלכתי על הצבעים של 2015 כי היו לי יותר יפים ופחות כסף בגלל שזה ישן יותר.
היום באתי לקחת את העגלה, ומסתבר שנתנו לי טיולון סוויץ! כל כך כועסת! (לדברי בעל החנות זה מה שהוסבר לי,אבל ממש לא היה כך המצב).
בסופו של דבר, אין יותר במלאי מושב לטיולון 2015 כמו שאני התכוונתי (וחשבתי שהזמנתי, זה שנסגר כמו ספר ולא מטרייה, הסוויץ נראה לי מאוד לא יציב לאומת השני).
מרגישה שרימו אותי, אבל כבר לא רלוונטי, כי אין, הציעו לי לקחת את המושב של הטיולון שהיה בתצוגה (לדברי בעל הבית רק חודש וחצי)...
לא יודעת מה לעשות כרגע, האם לקחת את המושב מהתצוגה אם הוא נראה במצב טוב, או לבקש הצעת מחיר עבור הסט של 2016?
מה אתה ממליץ מניסיונך ממוצרים מתצוגה?
(ראיתי רק בימים האחרונים שעושים מבצעים על השילוב של השלדה בוק והטיולון סוויץ... לא נראה לי שהיה לפני חודש וחצי שהזמנתי... אבל מרגישה שמתווכחת עם האוויר וגם זה לא רלוונטי, כי אין בחנות במלאי...)
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חייבת הכוונה בעגלת פג פרגו בוק - תגובה
קובי סופר26/04/2016שלום,
דבר ראשון תמיד זכותך לבטל, בטח אם הובטח לך א. ונותנים לך ב.
דבר נוסף, טיולון הסוויץ הוא טיולון גרוע ואל תתפשרי על הטיולון היות וזהו החלק החשוב בעגלה. לטיולון הבוק יש תמיכת גב מלאי בעוד שלסיוץ יש תמיכה חלקית, כמו כן הסוויץ לא יכול להתקפל יחד עם השילדה וצריך לפרק אותו טרם הקיפול בעוד שעם טיולון הבוק אפשר לקפל יחד. לדעתי נפלתם על חנות לא רצינית והייתי ממליץ ללכת לחנות מקצועית שתתן לכם מוצר מוגמר ולא חלטורות מתצוגה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארמדילו פליפ xt בהשוואה לבוגבו B3adi25/04/2016
קובי שלום,
קראתי את ההסברים שלך לגבי הארמדילו xt.
רציתי לדעת איך היא בהשוואה לבוגבו B3.
פתיחה, סגירה, התניידות ומשקל גם חשובים בהחלט.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארמדילו פליפ xt בהשוואה לבוגבו B3 - תגובה
קובי סופר26/04/2016שלום עדי,
זו בדיוק הסיבה מדוע אני ממליץ לבדוק אחת מול השניה.
לנסות לתפעל לבד את המוצר, לקפל, ללכת מחוץ לחנות עם משקל בעגלה ולקבל החלטה מושכלת לבד ע"פ הנוחות והצרכים שלכם.
החסרון הגדול בבי הוא המחיר, את הארמדילו יותר נוח לקפל, האמבטיה יותר נוחה לתפעול (הכנסה והוצאה). מבחינת יתרונות: לדעתי היא יותר נוחה לניוד, היא גם יותר קלה בקילו וחצי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן למיטת תינוק - אימג'ן 360 או נומולירון25/04/2016
היי קובי,
מתלבטת בין האימג'ן 360 לבין הנומו.
ממה שהצלחתי להבין - האימג'ן 360 הוא נושם עם ליבה, ואילו הנומו הוא נושם ללא ליבה, מה שנקרא רשת.
מה עדיף? מה היתרונות והחסרונות של כל אחד?
כמו כן, ראיתי שכתבת בעבר שלנומו אין תו תקן, יכול להיות שזה השתנה? כי באתר שלהם כתוב שהמזרן עבר בדיקות של מכון התקנים..
אשמח לעזרתך.
תודה רבה,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזרן למיטת תינוק - אימג'ן 360 או נומו - תגובה
קובי סופר26/04/2016שלום לירון,
למרות שהם טיפה שונים הם עושים את אותה עבודה בדיוק. בעבר כשבדקתי לא היה לנומו תו תקן. היו וזה היה לפני כשנה אני ממליץ להתקשר למכון התקנים או לשאול דרך דף הפייסבוק שלהם ולברר, ענייני התקן משתנים כל הזמן. בכל אופן אני חושב שהאימג'ן תומך יותר היות ויש לו ליבה. בכל אופן שניהם המזרנים הכי יעילים לצמצום סכנת חנק ושניהם ללא מעכבי בערה אשר הוכח שהם לא בריאים כלל וכלל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ה-tummy tub עדיין נמכר בארץ?נטלי24/04/2016
שמעתי הרבה המלצות על אמבטיית טאמי טאב. האם עדיין קיים בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם ה-tummy tub עדיין נמכר בארץ? - תגובה
קובי סופר26/04/2016שלום נטלי,
לדעתי לו, אני המון בכל החנויות בישראל ולא נתקלתי במוצר. שווה לבדוק הזמנה מחו"ל EBAY וכדומה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת סייברקס איריסמול בייבי ג'וגראינה24/04/2016
שלום,
אשמח לקבל חוות דעת על העגלות סייברקס איריס מול בייבי ג'וגר.
מה מומלץ יותר?
תודה מראש, אינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלת סייברקס איריסמול בייבי ג'וגר - תגובה
קובי סופר24/04/2016שלום אינה,
אני לא ממליץ על אף אחת מהן.
החיסרון בג'וגר הוא בדים פשוטים, טיולון חד כיווני, מדף רגליים לא מתכוונן.
באייריס אין את החסרונות האלו אך יש חיסרון במושב הטיולון שלא נשכב למצב שטוח.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)