מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- השוואה בין מאמס אנד פאפס אורבו 2 ליברטי לבין ממבה פלוס 2016רן23/04/2016
השוואה בין מאמס אנד פאפס אורבו 2 ליברטי לבין ממבה פלוס 2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השוואה בין מאמס אנד פאפס אורבו 2 ליברטי לבין ממבה פלוס 2016 - תגובה
קובי סופר24/04/2016שלום רן,
היתרונות של הממבה +: יותר גבוהה, אמבטיה הרבה יותר גדולה, יותר נוחה להליכה וניוד, סל חפצים גדול יותר, גגונים גדולים יותר, אמינה וחזקה יותר אודות לגלגלים ומערכת הקפיצים. מרופדת טוב יותר.
יתרונות האורבו: קלה יותר בקילו וחצי, צרה יותר ברוחב הגלגלים, טיפה זולה יותר.
לדעתי בפרמטרים החשובים ביותר הממבה פלוס טובה בכמה רמות מאשר האורבו. היות ולאורבו גלגלים קטנים יש עם כך לא מעט בעיות בנוחות ההליכה והניוד, כמו כן זה יכול להשפיע על אמינות המוצר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי האדמירלו החדש xt???
רן24/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ומה לגבי האדמירלו החדש xt??? - תגובה
הארמדילו היא עגלה שתוכננה לנוחות ההורה, משקל סביר, קיפול קומפקטי.
לדעתי היא טובה יותר מהאורבו.
מול הממבה פלוס זה כבר תלוי בדרישות שלכם. הממבה פלוס תוכננה לנוחות התינוק ונוחות הליכה בכל משטח. אי לכך מדובר ב- 2 הפכים ולכן סדר העדיפות שלכם יעזור לכם לבחור ביתר קלות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה ניתן לראות את הממבה פלוס 2016?
רן24/04/2016והאם אתה יודע האם הגיע צבע ליברטי לעגלת ארמדילו XT?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איפה ניתן לראות את הממבה פלוס 2016? - תגובה
עדיין לא ניתן, רק אחרי חוה"מ בתחילת מאי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ואי כרום Dlx שנת 2016............נטלי21/04/2016
היי קובי
היום היינו בחנות של עגלות וכמעט רכשנו עגלה אבל אני הייתי מוכרחה לברר משהו שקצת בילבל אותי לפני הרכישה:
אנחנו די סגורים על עגלת ג'ואי כרום Dlx. המוכר בחנות אמר שצריכה להגיע עוד מעט עגלת ג'ואי כרום Dlx שנת 2016 שזה דגם חדש חדש. לא כ"כ הבנתי איך חדש כי ראינו את ה Dlx בחנות "מוצצים" אז הוא אמר שהכרום Dlx שראינו זה דגם 2015. אני רוצה לשאול האם יש הבדלים בין דגם 2015 לבין 2016? יש שינויים לטובה?
בסה"כ היינו מרוצים מדגם 2015 שראינו וניסינו לכן מעניין אותי לדעת מה השינויים בינהם. אני ניסיתי לבדוק באתר של ג'ואי ובגוגל ואני לא מוצאת באף מקום את הכרום dlx החדשה 2016 האם באמת יש כזה דבר? גם יש אותה בצבע חאקי (רשום kaki) שאני לא מוצאת בשום אתר כדי להתרשם...
כמו כן אני שואלת עבור בעלי - איך הכרום Dlx בהשוואה לעגלת אורבן של צ'יקו? בעלי התרשם ממנה בעיקר שהגלגלים האחוריים גדולים..
כמו כן ראיתי לראשונה עגלה חשמלית של origami שגם בעלי ממש התלהב ממנה כי היא מתקפלת בלחיצת כפתור ואשמח לחוות דעתך עליה איך היא לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה משהו......
נטלי24/04/2016עכשיו בדקתי באתר הרשמי של Joie וראיתי שבאמת יש דגם חדש של כרום שיש לו צבע khaki ועוד צבע שנקרא chromiume אבל הצבעים האלה קיימים רק בג'ואי כרום 2016 ובג'ואי כרום DLX דגם 2016 שני הצבעים האלה לא קיימים משמע המוכר בחנות או שהתבלבל או שאני לא מבינה כאן משהו כי הוא אמר במפורש שזה דגם DLX שנת 2016 וציין במפורש את הצבעים שרק דגם כרום 2016 מגיע איתם ולא דגם DLX החדש.
ובמידה ואני צודקת האם כדאי לקנות ג'ואי כרום 2016 או ג'ואי כרום DLX 2015?
והאם עדיף דגם DLX 2016 או דגם DLX 2015?
ואיך אני יכולה לוודא שהוא אכן מוכר לי דגם DLX 2016 כפי שהוא אומר כשבעצם הצבעים האלה לפי האתר הרשמי של גו'אי קיימים רק בדגם כרום 2016?
אוף זה ממש מבלבל :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ג'ואי כרום Dlx שנת 2016............ - תגובה
קובי סופר24/04/2016שלום נטלי,
לג'ואי נכון להיום יש 2 רמות לכרום.
כרום רגילה שנקראת כרום 2015 או 2016.
כרום DLX.
ההבדלים הם: בDLX הגלגלים האחוריים גדולים יותר ועשויים מחומר זהה לגלגל אויר רק ללא פנימית. כמו כן יש 2 קפיצים בחלק האחורי של העגלה המשמשים לבלימת זעזועים.
לDLX יש גם גגון יותר גדול. אי לכך הייתי ממליץ ללכת רק על דגם DLX. למיטב הבנתי דגם זה היה בבלעדיות ברשת מוצצים, אני לא יודע כיום אם זה כך או אם זה ישתנה בעתיד הקרוב. אפשר לשאול את היבואן: במבינו קינג דרך דף הפייסבוק שלהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קובי שלחתי להם הודעה.
נטלי24/04/2016מה לגבי מה ששאלתי לגבי עגלת צ'יקו אורבן לעומת כרום dlx? הכרום טובה יותר לעומתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה קובי שלחתי להם הודעה. - תגובה
קובי סופר24/04/2016שלום נטלי,
על האורבן איני ממליץ.
א. יש לא אמבטיה משולבת עם טיולון ולא חלקים ולדעתי זהו חיסרון.
ב. לטיולון אין שכיבה שטובה.
ג. הקיפול מאוד מסורבל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על סלקל המתחבר לארמדילו פליפ XTשי21/04/2016
שלום,
אני מתכנן לקנות עגלה לילד ראשון דגם ארמדילו פליפ XT.
אשמח לדעת איזה סלקלים מומלצים מבחינה בטיחותית המתחברים לעגלה,
האם צריך לקנות מתאמים מיוחדים?
תודה מראש,
שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצה על סלקל המתחבר לארמדילו פליפ XT - תגובה
קובי סופר21/04/2016שלום שי,
יש צורך ברכישת מתאמים בנוסף לעגלה.
על אותם מתאמים מתחברים המון סל קלים בטיחותיים כמו: סייבקס, בי סייף, בבה קונפורט או מקסי קוזי.
הכי בטיחותי מבינהם הוא סייבקס אטון 3 או 4 שמחליפו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינכליזינה טרילוג'י או ארמדילו פליפ XTתמר21/04/2016
שלום,
ממש לקראת לידה ומתלבטת בין 2 העגלות.
יש לי בגז' קטן ואני גרה בישוב (הרוב מדרכה..)
על איזה מהן היית ממליץ? למה?
יש לך המלצה לעגלה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינכליזינה טרילוג'י או ארמדילו פליפ XT - תגובה
קובי סופר21/04/2016שלום תמר,
האינגלזינה עשויה מחומרים איכותיים יותר, טיפה יותר נוחה לקיפול (שתיהן סופר קלות לקיפול).
הפליפ יותר נוחה בהליכה ובניוד, בעיקר כשרוצים ללכת עם יד אחת. תמיכת הגב בטיולון מלאה, סל החפצים גדול ונגיש יותר. לפליפ מתחברים המון סוגי סל קלים מהמובילים בעולם מבחינה בטיחותית, על האינגלזינה מתחבר רק סל קל אינגלזינה אשר אינו ברמה הגבוהה ביותר.
ביחס לדרישות אין עוד הרבה אופציות והשתיים בינהן את מתלבטת עונות בדיוק לצרכים שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת אמבטיה לתינוק - למה לשים לב?נטלי19/04/2016
היי קובי
אשמח לדעת האם יש דברים שצריך לשים לב אליהם או המלצות בבחירת אמבטיה לתינוק? האם צריך לבקש אמבטיה עד גיל שנה או יותר ? או שכולם באים בגודל סטנדרטי קבוע? ועד איזה גיל משתמשים באמבטיה לתינוק?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בחירת אמבטיה לתינוק - למה לשים לב? - תגובה
קובי סופר20/04/2016שלום נטלי,
אין דגשים מיוחדים. קיימים כמה סוגי גדלים. ככל שהאמבטיה יותר גדולה כך משך השימוש בה יכול להיות לזמן ארוך יותר. משך הזמן תלוי בכם, יש כאלו ששמחים להעביר בגיל חצי שנה ויש כאלו (כמוני עם כאבי גב) שמושכים עם המעמד עד כמה שאפשר וחוסכים התכופפות. יש גם כאלו ללא אמבטיה בבית ורק דוש וגם להם מומלץ לקחת אמבטיה רחבה ככל האפשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון 4 גלגלים עד 300 שח המלצהכנרת19/04/2016
היי. אשמח לקבל המלצה על טיולון קל, קומפקטי, עם הצללה מירבית ומצב שכיבה, עד 300 שח... יש חיה כזו שתיכנס לסוזוקי סוויפט? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיולון 4 גלגלים עד 300 שח המלצה - תגובה
קובי סופר20/04/2016שלום כנרת,
בסכומים האלו יש מוצרים סבירים ולא ברמה הכי גבוהה.
הדגם הכי מומלץ לדעתי הוא RM-197 של אינפנטי. כעת זו תקופה של מבצעים ובמרבית הרשתות ניתן למצוא מוצרים טובים במחירים מאוד זולים.
לצערי אני לא מכיר את המבצעים אבל שווה לעשות סיבוב בכמה חנויות ורשתות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לאמבטיה של פג ספורטיבו, שלדה Sמ19/04/2016
שלום רב,
רכשתי לאחר התעייצות עגלת פג ספורטיבו עם שלדה s.
ופתאום נזכרתי שלא בטוח שניתן להוציא את המזרן של האמבטיה לכביסה... מה עושים כדי לשמור עליה נקיה? מוסיפים מזרן? יש סדינית? פשוט חיתול בד?
(עוד לא אצלי ולא יודעת אם יש מקום "להכניס" בד פנימה...
ראיתי שהמזרן עולה 150 שח.. ונראה לי המון כסף לתקופה הקצרה שזה בשימוש כיוון שאחר כך אי אפשר להעביר לטיולון...
אז יש משהו פרקטי במחיר שפוי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזרן לאמבטיה של פג ספורטיבו....... - תגובה
קובי סופר19/04/2016שלום,
קיימים מזרנים זולים יותר בשוק שיתאימו לפג. מזרן של חברת בייבי טק נמכר סביב ה 100 ש"ח בחנויות והוא מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת ABC design avito- איפה קונים?יעקב18/04/2016
איפה אפשר לקנות אותה עם אמבטיה?
הייתי בשילב ובמוצצים ולא היה להם אותה בכלל..
באיזה חנויות יש?
או באינטרנט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלת ABC design avito- איפה קונים? - תגובה
קובי סופר19/04/2016שלום שירה,
תאמרי לי היכן את גרה ואברר מול היבואן היכן הכי קרוב אליכם יש את העגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגורים- ירושלים
שירה19/04/2016גם אזור ראשון לציון יהיה לי טוב.
מגורים- ירושלים - תגובה
קובי סופר19/04/2016שלום שירה,
לאחר בירור.
בירושלים יש ברהיטי אור, סופר בייבי וחסדי שמואל.
בראשל"צ יש בתינוקות זה אנחנו או בייבי לאב.
כגע באף חנות אין את האמבטיה מכיוון שהאמבטיות יגיעו לישראל בעוד כשבועיים. אך תוכלו להתרשם מהטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת ABC design avito מחיר
שירה01/05/2016יש לך מושג כמה בערך תעלה עגלה זו עם אמבטיה?
מחירה ללא אמבטיה הוא בערך 1400...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עגלת ABC design avito מחיר - תגובה
קובי סופר01/05/2016שלום שירה,
לםי בדיקה שלי, אכן ללא אמבטיה מחירה באזור ה- 1490 ש"ח. מחיר האמבטיה הוא 900 ש"ח. לאמבטיה יש יתרון בכך שהיא גם מתכווננת, די נדיר לאמבטיות ובטח שבסכומים האלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סייבקס פריאם - חוות דעת אובייקטיבית - יתרונות וחסרונותפז18/04/2016
אני מתעניינת בעגלת סייבקס פריאם + סלקל של סייבקס מדגם קלאוד קיו.
אני לא מוצאת על העגלה חוות דעת אובייקטיבית באף אתר ישראלי.
אני מאוד אהבתי אותה: הטיולון מסתובב לשני הצדדים ונשכב ל 180, היא גדולה ונראה שתתאים עד לגיל יחסית גדול (לעומת הפג שנראית לי נורא "קצרה"). האמבטיה גדולה ורחבה והקיפול מאוד נוח.
הבנתי שחסרונות היחידים בה הם שאין סוגר ידני לאחר הקיפול ושהיא מאוד גדולה.
מה דעתך? האם יש עגלות שמספקות את אותה האיכות במחיר "שפוי" יותר?
הייתה ממליץ עליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סייבקס פריאם - חוות דעת אובייקטיבית - יתרונות וחסרונות - תגובה
קובי סופר19/04/2016שלום פז,
קודם כל על הסל קל קלאוד אני לא ממליץ. הוא כבד בטירוף. סל קל כמו אטון 3 או 4 הוא קל יותר ומספק את אותה רמת בטיחות.
לגבי הפריאם. צריך לקחת בחשבון שככל שהמוצר טוב ונח יותר עבור התינוק כך גם משקל המוצר יהיה כבד יותר והקיפול גדול יותר. מבחינת יתרונות, היא נוחה לניוד, יש שכיבה מלא בטיולון, אכן הוא ארוך וזה יתרון, מרופדת טוב אך כשמסירים את המזרן הפנימי בטיולון רמת הנוחות יורדת. אמבטיה גדולה, יחסית גבוהה.
מבחינת חסרונות,
צריך לקחת בחשבון שלמרות שהיא מאוד ארוכה היא מאוד צרה, אני רואה בכך חיסרון בחורף כאשר התינוק עם מעיל עבה. הקיפול קצת מסורבל אך אפשר ללמוד אותו. ידית הדיחפה מרקדת קצת וזה יכול להעיק בהליכה, בעיקר בדרך משובשת או על אבנים משתלבות. חלון ההצצה בטיולון לא חכם מכיוון שהוא פתוח ושמש חודרת דרכו. אם רוצים לבטלו צריך לסגור את הרוכסן בגגון מה שיקטין את הגגון. לגבי אי הנעילה, אני רואה בזה יתרון, מרבית החברות מתחילות לבטל את הנעילה. הסיבה לכך היא שכאשר מרימים את העגלה לרכב אפשר להסתדר ללא הנעילה, כשפותחים הפתיחה נעשית בשניה וללא התכופפות.
הייתי ממליץ לבדוק את עגלת הרטן אשר נמכרת סביב אותו מחיר ולדעתי טובה יותר.
כמו כן איי בי סי דיזיין ממבה פלוס שתחל להימכר בסוף אפריל זו אופציה מעולה לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי ההרטן vip???
פז19/04/2016מאוד חשוב לי לא להחליף טיולון בגיל שנה וקצת כי הילד לא נכנס בה כבר...
לחברים שלי יש את הפג פרגו הילד שלהם כבר מגיל שנה לא בטיולון כי הוא נורא כבד ולילד צפוף שם...
בגלל זה אהבתי את הטיולון של הסייבקס...
האם ההרטן היא אופציה טובה יותר? כי הבנתי שהיא אפילו יותר כבדה מהפג....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ומה לגבי ההרטן vip??? - תגובה
קובי סופר19/04/2016שלום פז,
דגם הVIP שוקל כקילו יותר מהפג. לא תרגישי אותו מכיוון שבהליכה הVIP הרבה יותר נוחה מהפג, גם בגלל הגלגלים וגם בגלל הקפיצים. כמו כן הקיפול בVIP מצריך פירוק של הטיולון מה שעושה את ההכנסה לרכב יותר קלה מבחינת משקל אבל טיפה יותר מסורבלת.
אני לא מכיר הורים שעברו מהרטן לטיולון לפני גיל שנה וחצי. הטיולון של ההרטן הוא יצירת מופת מבחינת נוחות לתינוק, אף עגלה או טיולון בשוק לא משתווים לו, אי לכך קשה מאוד לעבור למוצר אחר אשר ידוע כי יהיה פחות נח לתינוק.
היתרון בהרטן הוא שהטיולון הוא הארוך ביותר בשוק וגם הרחב ביותר, כמו כן הוא מרופד בנדיבות בהשוואה לעגלות אחרות בשוק. הוא הטיולון היחיד עם 5 מצבי שכיבה כאשר במצב הסופי שלו הוא נשכב ל-180 מעלות.
לדעתי זו העגלה הטובה ביותר כיום אם מסתכלים על נוחות לתינוק ונוחות ניוד (לדעתי 2 הפרמטרים הכי חשובים בעגלה).
עוד יתרון בעקבות כתבה שנעשתה על מזרנים מעכבי בערה בערוץ 10. הרטן היא החברה היחידה שמזרן האמבטיה שלה ובכלל כל הבדים הם ללא מעכבי בערה. מזרן האמבטיה עשוי מסיבי קוקוס וזהו מזרן נושם. בדי הטיולון הם בדי טרמוטקס אורגניים שמונעים התחממות ומצמצמים הזעה בקיץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון המון תודה
פז19/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה שמתקפלת חשמלית חוות דעת????רן17/04/2016
שלום
אשמח לקבל חוות דעת על העגלה שמתקפל בצורה חשמלית ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלה שמתקפלת חשמלית חוות דעת???? - תגובה
קובי סופר19/04/2016שלום רן,
אחת הטעויות הכי גדולות ברכישת העגלה כיום היא רכישה עקב גימיק. קיפול חשמלי הוא בהחלט גימיק נפלא למכור עגלה. מה שנקבל עם הגימיק הזה זו עגלה ללא שכיבה בטיולון, משקל אסטרונומי, טיולון בסיסי ולא מרופד היטב, טיולון חד כיווני. בעצם כל מה שיכול להיות גרוע בעגלה נמצא בה. מדובר בעגלת 4 מאמס שנכשלה בישראל ובמרבית המדינות בעולם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת גוי כרום................................אני17/04/2016
היי קובי, האם אתה ממליץ על העגלה הזו? כמו כן אני לא מצליחה למצוא מידע על הדגמים שלה? האם יש דגמים שונים בחנויות? בנוסף, האם יש דגם שאתה ממליץ יותר או פחות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלת גוי כרום................................ - תגובה
קובי סופר20/04/2016שלום,
היו בעבר 3 דגמים. לדעתי כיום יש רק דגם חדש עם גלגלים קטנים שאיני ממליץ עליו. אם תמצאו דגם DLX זו בהחלט עגלה מומלצת לפי דעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקורת על עגלת סייבקס דגם איריסאני17/04/2016
היי קובי, תוכל בבקשה לפרט את היתרונות והחסרונות של העגלה של סייבקס דגם איריס?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביקורת על עגלת סייבקס דגם איריס - תגובה
קובי סופר17/04/2016שלום מורן,
מבחינת יתרונות: יחסית קלה, נוחה לניוד, קיפול קל, טיולון דו כיווני, מתחבר אליה סל קל סייבקס בקלות ללא חיבור מתאם נוסף.
חסרונות: יחסית נמוכה, הטיולון לא נשכב למצב שטוח, יש שקע בין הגב לישבן במצב שוכב. מערכת בולמי הזעזועים מאוד קשיחה ולכן השימוש בה צריך להיות עירוני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקורת על עגלת סייבקס דגם איריס
אני17/04/2016למה זה חיסרון שהטיולון לא נשכב למצב שטוח? ראיתי את זה בהרבה עגלות כמו מימה ובוגבו...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ביקורת על עגלת סייבקס דגם איריס - תגובה
קובי סופר20/04/2016שלום,
יש בזה 4 חסרונות:
1. לא ניתן לעבור לטיולון לפני גיל חצי שנה, כלומר אם האמבטיה תהיה קטנה לתינוק לפני גיל חצי שנה נוצרת כאן בעייה. בסייבקס האמבטיה גדולה מהממוצע ולכן אני חושב שזהו חיסרון שלא יפגע ברוכשי דגם זה. למרות זאת, בלידות קיץ שהייה באמבטיה בחום לא תמיד נעימה לתינוק ויש המון הורים שרוצים לסיים את השימוש באמבטיה מוקדם מהרגיל.
2. לא ניתן להשכיב על הבטן, מניסיוני, השכבתי את ילדי על הבטן עד גיל 8 חודשים, הדבר תורם להתפתחות הזחילה וחיזוק הצוואר וחגורת הכתפיים.
3. לא ניתן לחתל בעגלה.
4. הזווית זהה לזווית של סל קל, ההמלצות לא לתת לתינוק לשהות יותר מ 45 דקות ביום בסל קל רלוונטיות גם לטיולון מסוג זה, מכיוון שהטיולון מיועד לתינוק מגיל חצי שנה ההמלצה היא עד שעתיים ביום להיות בזווית כזו, כלומר אם התינוק נרדם בעגלה, כעבור שעתיים יש להעבירו למיטה או משטח ישר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל לג'ואי כרום DLXנטלי16/04/2016
שלום קובי
המלצת לי בעבר על מושב בטיחות של צ'יקו נקסטפיט וסלקל של סייבקס אטון 3. רציתי לשאול אם הסלקל יתאים גם לעגלת ג'ואי כרום DLX ?
ועוד שאלונת על הדרך - ראיתי בחנות את הארמדילו פליפ xt והשוותי אותה מול הג'ואי כרום DLX. נוצר בי הרושם שהעגלים של הג'ואי כרום DLX יותר טובים ונוחים והם גם הרבה יותר גדולים. האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סלקל לג'ואי כרום DLX................... - תגובה
קובי סופר16/04/2016שלום נטלי,
לגבי הסל קל - כן, הוא המתחבר גם לכרום וגם לפליפ.
לגבי העגלות. אכן הכרום מציעה גלגלים גדולים ונוחים יותר לניוד. מצד שני היא גדולה יותר בקיפול ומסורבלת יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי. לגבי הסייבקס אטון
נטלי17/04/2016חיפשתי עכשיו בזאפ את הסלקל של סייבקס. הבחנתי שיש סייבקס אטון 3 וסייבקס אטון 3s. האם זה אותו דגם ?
ראיתי שיש גם סייבקס אטון 4. בקיצור מה הכי הכי טוב? ומה הכי טוב הבא אחריו ?
תודה רבה קובי וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבנתי. לגבי הסייבקס אטון - תגובה
קובי סופר17/04/2016שלום נטלי,
אטו 3 או אטון 3S זהו אותו דגם בדיוק. בעקבות הבילבול שנוצר בסייבקס הבינו שעשו טעות עם השם, לכן יצא אטון 4 שהוא זהה לשניים האחרים רק מונע את הבילבול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד התייעצות קטנה בבקשה
נטלי17/04/20161.אנחנו מתלבטים עכשיו אם לקנות קודם סלקל או קודם כסא בטיחות או שניהם ביחד כי שמעתי שסלקל לא כדאי לקנות כי מהר מאוד עוברים לכיסא בטיחות ולכן כדאי להשקיע ישר בכסא בטיחות מגיל 0 במקום סלקל. אבל מצד שני אני כנראה אצטרך סלקל כדי לנסוע ברכב אחר או תחבורה ציבורית ובגלל זה אנחנו מתלבטים מה לקנות קודם ואם לקנות גם וגם. אשמח אם יש לך המלצה בעניין.
2. אם נקנה קודם את הסלקל של סייבקס אטון 3 לכמה זמן אפשר להשתמש בו עד שעוברים לכיסא בטיחות?
ובמידה ונקנה קודם רק סלקל אתה עדיין ממליץ על המושב לרכב של צ'יקו נקסטפיט? שואלת כי הוא מיועד מגיל 0 ואם יהיה קודם סלקל אז יכול להיות שלא נצטרך כבר לקנות מושב מגיל 0 ואולי זה קצת יחסוך במחיר
3. האם לסלקל של סייבקס אטון 3 צריך לקנות גם חיבור לעגלת ג'ואי כרום dlx ולרכב בנוסף?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד התייעצות קטנה בבקשה - תגובה
קובי סופר19/04/2016שלום נטלי,
בהחלט היתרונות ברכישת סל קל הם:
א. המוצר נייד איתך ולא קבוע בניגוד למושב
ב. תהיה לכם אפשרות בעתיד לרכוש מושב בטיחות לא יקר עם רמת בטיחות גבוהה. בכל זאת, מרבית ההורים בכל זאת רוכשים את הצ'יקו מכיוון שהוא המושב הטוב ביותר כיום.
ג. מתחבר לעגלה
אם את ניידת הרבה ולא עם רכב פרטי אז עדיף לכם לרכוש סל קל. כמו כן הסייבקס מתאים עד גיל שנה, במרבית המקרים הורים מעבירים למושב בגיל 8 חודשים בממוצע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות לאוטו לבן 7 חודשיםקרן14/04/2016
היי קובי, אחרי שזכרתי לטובה את ההתייעצות איתך לגבי עגלה לפני הלידה אני פונה אלייך שוב :)
אשמח לקבל המלצה בנוגע לכיסא בטיחות לאוטו. הבן שלי בן 7 חודשים וגבוה יחסית, כבר מציק לו בסלקל כי אין לו מקום לרגליים.
תודה!
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כיסא בטיחות לאוטו לבן 7 חודשים - תגובה
קובי סופר15/04/2016שלום קרן,
הכי מומלץ זהו הצ'יקו נקסטפיט. ברמת הבטיחות הוא קיבל דירוג מושלם. ברמת הנוחות לתינוק אין לו מתחרים לדעתי, בעיקר בשימוש כנגד כיוון הנסיעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבדל בין הדגמים?
אני16/04/2016זכור לי שכתבת על זה לא מזמן.
אני רואה שהcx מאפשר להשאיר רצועות פתוחות - האם זה ככ שווה מבחינת ההבדל במחיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה ההבדל בין הדגמים? - תגובה
קובי סופר16/04/2016שלום,
זה לא דבר כלכך חשוב. אם פער המחיר נמוך אז שווה לשקול. לפעמים יש מציאות (בטח בתקופת חוה"מ) והCX נמכר במחיר של דגם הבסיס.
הCX מאפשר בעת חגירת התינוק למצוא את אבזמי החגירה, בניגוד לרוב המושבים ודגם הבסיס שבהם האבזמים לרוב נופלים מתחת לישבן התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצת קניה לעגלת תינוק + כסא בטיחותרן13/04/2016
שלום
הייתי רוצה לקבל המלצה לעגלות תינוק שקיימות קיום בשוק .
בנוסף המלצה על כסא בטיחות לרכב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת על מספר עגלות ספציפיות
רן13/04/2016אם תוכלו להתייחס לעגלת
ABC DESIGN
עגלה שמתקפלת חשמלית
וכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המלצת קניה לעגלת תינוק + כסא בטיחות - תגובה
קובי סופר14/04/2016שלום רן,
לגבי מושב בטיחות. אם הכוונה היא לדלג על הסל קל אז ההמלצה שלי היא צ'יקו נקסטפיט. יש לו שכיבה מעולה, נח מאוד ורמת בטיחות מהגבוהות ביותר שיש.
לגבי עגלות. זה תלוי בתקציב. אם אין הגבלה אז אני ממליץ לבדוק את עגלות הרטן או דגם הממבה פלוס שעליו שאלת ולכן אתייחס אליו בנפרד.
דגמי ההרטן מיוצרים בגרמניה ולכן איכותם גבוהה מהמקובל בשוק. יש אמבטיה גבוהה עם מזרן אורגני נושם. הטיולון נשכב ל 180 מעלות שכיבה ויש לו 5 מצבים לעומת 3 או 4 מצבים כפי שמקובל. הוא מרופד בנדיבות והבדים אורגניים גם כאן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשוואה בין ממבה פלוס 2016 ל 2015
רן14/04/2016שלום
האם אתה יודע מה ההבדלים בין דגם 2015 ל2016??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השוואה בין ממבה פלוס 2016 ל 2015 - תגובה
קובי סופר15/04/2016שלום רן,
אין יותר מדי הבדל.
איכות הבדים שופרה שתהיה עמידה נגד מים. המעקה של הטיולון וידית האחיזה דמוי עור לעומת ידית אחיזה גומי ומעקה מבד. נוסף מחזיר אור בסל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)