מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- אמבטית תינוקשני03/05/2009
עכשיו שהתינוק גדל (בן 9 חודשים) וניתן לרחוץ אותו באמבטיה - מה אני יכולה לעשות עם האמבטיה והמעמד שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמבטיה
ערן נדיב03/05/2009שני שלום,
לא ברורה לי שאלתך (מה אני יכולה לעשות עם האמבטיה והמעמד שלה? )את יכולה לעשות איתה מה שבא לך : לתרום/לשמור לילד הבא/לעשות בריכה בקיץ...או כל דבר אחר.
מה שכן,אם את בשלב של אמבטיה גדולה אשמח להציע לך ולשאר הגולשים הנמצאים בשלב זה כמה מוצרים מומלצים:
טבעת אמבטיה-מושב בטיחותי לאמבטיה מגן מפני החלקה/טביעה.
אמבטיה מתנפחת-אמבטיה קטנה הנכנסת לתוך האמבטיה הגדולה,שווה חיסכון במים (לא ממלאים את כל האמבטיה הגדולה),מקטינה את האמבטיה לגודל של ילד/ה בגיל המדובר.ניתן לקחת גם לים.
מדבקות נגד החלקה-מונעות החלקה באמבטיה,ניתנות להסרה בקלות.
טרמומטר בטיחותי לאמבטיה-מגביל את טמפ' המים החמים למניעת פגיעה אפשרית.
סלצוע לאמבטיה- סל לאיחסון צעצועים,ניתלה על החרסינה.
צעצועים לאמבטיה-גם חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב לדעת...אבל...
שני03/05/2009היכן ניתן לרכוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצרים לאמבטיה
ערן נדיב05/05/2009את רוב המוצרים שציינתי ניתן להשיג כמעט בכל חנות מקצועית למוצרי תינוקות:
מוצצים,טויס אר אס,שילב והחנויות הפרטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוליםררותם28/04/2009
ברצוני לדעת אם יש הבדל בין הלולים מהפלסטיק ובין הקמפינג מבד,
אני צריכה ליקנות לול שהיה אצל אמא שלי כי היא מטפלת לי התינוקי שלי ,ורציתי לדעת את ההבדל בין הבד לעץ לבין הפלסטיק , יש הבדל משמעותי המחיר ביו שלושתם הפלסטיק הכי זול שמצאתי עולה 360עם מזרון ומבד אפשר למצוא ב200 שקלים שאלתי היא אם הבד פחות בטיחותי ?
והעץ מחירו בשמיים ואני לא מצליחה להבין מדוע
ואני צריכה שתיים גם אצלי בבית וגם אצל אימי .
תודה מראש רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לולים
ערן נדיב30/04/2009רותם שלום,
אני אנסה להסביר את ההבדלים המהותיים בין לול ללול יתרונות/חסרונות ותחליטי מה מתאים לך:
לול קמפינג-כשמו כן הוא,זהו מוצר שנולד כפיתרון ללינה בטיולים,הלול קל משקל,קומפקטי בקיפול(נכנס לתיק נשיאה) כולל כילה,מזרן,סדין וגגון(לא תמיד) ללול תחתית עשויה מחומרים המתאימים לשטח (כמו התחתית של אוהל).בישראל ובעולם הלול עבר הסבה לשימוש ביתי וזה בסדר !
הלול מתאים במיוחד לבית הסבא והסבתא כי הוא נוח לאיחסון בזמן הצורך (גם לחמותי יש אחד)
לול עץ-לול העץ הוא הותיק בחבורה,זה מוצר איכותי שמחזיק שנים ודורות.
היתרון הגדול בלול עץ זה הגדר (שלבים) בדופן/קירות הלול,הדפנות של לול העץ מאפשרות לילד/ה בשלבי העמידה לעמוד תוך כדי אחיזה בקירות הלול ,לעומת לול קמפינג הקירות עשויים רשת מה שלא מאפשר לילד/ה לעמוד בתוכו בשלב המדובר בלבד.
לגבי המחיר,העץ הוא חומר יקר ואיכותי והלול הוא מוצר מורכב יחסית ליצור.תחשבי על זה כהוצאה חד פעמית שתחזיק לשאר הילדים.
החיסרון של הלול הוא בקיפול(גדול יחסית)לא נוח לניידות(יציאה מהבית)
לול פלסטיק-לול הפלסטיק זהה ביתרונתיו וחסרונותיו ללול עץ,אבל...אם תחליטי לרכוש לול פלסטיק המלצתי היא לבקש אישור מכון תקנים עדכני למוצר (חשוב מאוד,במקרה של המוצר הספציפי הזה קיימת סכנה של הלכדות אצבעות בחיבורים העליונים/זוויות)
בהצלחה,
ערן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבגל27/04/2009
אני צפויה ללדת בע"ה בסוף יוני השאלה האם כדאי לקנות עגלה עם אמבטיה או שבתקופה כזו זה מיותר?
אני כבר משתגעת מהדעות של כולם חלק אומרים שזה קיץ ואין צורך מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עריסה/אמבטיה לעגלה
ערן נדיב27/04/2009גל שלום,
אמבטיה לעגלה זה יתרון לתינוק !!! האמבטיה/עריסה מספקת לתינוק את התנאים האידיאלים עבורו,
שכיבה מוחלטת,הגנה מפני שמש בקיץ ורוחות בחורף,אפשרות שנת לילה מחוץ לבית או בתוכו ועוד...
חשוב לציין שזמן השימוש באמבטיה הוא קצר יחסית (כ-4-5 ח"ד) ומכירה יקר.
כמו כן לאמבטיה חסרון נוסף הבא לידי ביטוי בפרקטיקה(גודל,איחסון,תא מטען...)
בשורה התחתונה כאבא שגידל 2 ילדים באמבטיה בחודשים הראשונים,אני ממליץ.
את תצתרכי לחשוב מה עדיף לך,נוחות מרבית לתינוק או חסכון בכסף,מקום וסרבול.
בהצלחה,
ערן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינשאשני23/04/2009
זו שאלה בקשר למינשא.
התינוק שלי בן 8 חודשים+, כאמור. תמיד רציתי מינשא ועם זאת תמיד זה הפחיד אותי. פעם קניתי מ"שילב" ונאלצתי להחזיר בחזרה כי לא הסתדרתי לבד.
1. יש מינשא לילד "גדול" (9 ק"ג וגוף ארוך)?
2. יש מינשא שאני לא צריכה בו את עזרת הזולת?שקל להלביש אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנשא חזה
ערן נדיב23/04/2009שני שלום,
בהתייחס לגילו ומשקלו של בנך אני אמליץ לך על מנשא אחד בלבד מיני רבים,המנשא שייך לחברת LASCAL דגם M1 .
הסיבה להמלצה זו נובעת מיכולתו הייחודית של המנשא הספציפי הזה לשאת משקל של עד 14 ק"ג ביחס למנשאים אחרים שעומדים במשקלים של 10-12 ק"ג.
כמו כן המנשא איכותי ביותר,עשוי מבדי AIR נושמים,תומך גב לתינוק ולהורה,מערכת קליפסים איכותיים המאפשרים שימוש עצמאי,קל ונוח בדיוק כמו שרצית.
אני חייב לציין שהצורך שלך במנשא התעורר בשלב מאוחר יחסית,אני ממליץ מאוד על שימוש במנשאי חזה,זה קל נוח ופרקטי במיוחד למי ש"מתחבר".יכולת להנות משימוש במנשא כבר מגיל חודש ובכך להנות משימוש ארוך במוצר.נכון להיום טווח השימוש יהיה בסביבות החמישה חודשים בתיקווה שלא יהיה לך כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעצועים וכיסאשני23/04/2009
ראשית - מזל טוב לפורום !!!
התינוק שלי בן 8 חודשים+.
1. יש לי כיסא נדנדה שקניתי מטויז אר אס. עליו הוא יושב כשאני מאכילה אותו. הבעיה שהוא מתנדנד, זז, רוכן לפנים וכדומה. מצד שני הוא גם עדיין לא יושב יציב בשביל כיסא תינוק. מה עושים?
2. יש לנו מלא צעצועים אך נדמה כי הם משעממים אותו כבר (של גיל קטן יותר). מה כדאי לקנות לתינוק בגיל כזה ומה כדאי לפתח אצל תינוק בגיל זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסא אוכל וצעצועים
ערן נדיב23/04/2009בפניתך ציינת שבנך בן 8 חודשים,באופן עקרוני בגיל זה הילד אמור להיות בשל לישיבה.כמו תמיד חשוב לציין שלכל תינוק יש קצב התפתחות משלו,ולכן אנו מתייחסים לקצב ההתפתחות של כל תינוק בהתאם להתפתחותו האישית.במידה וילדך עדיין לא בשל לישיבה לא נלחיץ ובמיוחד כשמדובר בלחץ על גב/עמוד שידרה של התינוק.תוכלי להשתמש בחודשים הקרובים (חודשיים שלושה) בסלקל ככסא אוכל או בטרמפולינה.גם להם יש נדנוד מסויים אבל פחות בהרבה מנדנדה ,אולי תמצאי בזה פיתרון זמני נוח להאכלה.
גם לגבי שאלתך לצעצועי התפתחות מתאימים לגילו,חשוב להתייחס לקצב ההתפתחות שלו ולגירויים שפועלים עליו (אינדיבידואלי).באופן עקרוני לגיל המדובר כדאי לבדוק את המוצרים הבאים:
מעודדי זחילה,צעצועי אור וקול,צעצועי לחיצה(שלט של yes) ,אולי נשכן מורכב,חיות קופצות התאם צורה מגדל טבעות והך פטיש ברמה הקלה יכולים להתאים בחודשים הקרבים.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חייבים לכבס?שלי12/04/2009
את המצעים והבגדים של התינוק לפני השימוש הראשון? ואם כן האם חומר כביסה רגיל מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כביסה ראשונה
ערן נדיב19/04/2009דליה שלום,
מומלץ לכבס מוצרי טקסטיל חדשים לפני השימוש הראשון.יתכן כי טקסטיל מודפס מכיל שאריות חומרים כימיים וכדומה,לכלוך ואבק כתוצאה מאחסנה והובלה ממושכת ועוד...
עדיף להשתמש באבקת כביסה לתינוקות שהתענה לגביה היא שהיא לא מכילה חומרים אלרגנים,
במידה ויש לתינוקך אלרגיה כלשהי לאבקות כביסה יתכן שאבקה זו תהיה טובה יותר.
בהצלחה,
ערן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבשירי12/04/2009
כמה כסף אמורה לעלות בערך עגלת תינוק? כמו כן, האם כדאי לקנות עגלת תינוק יד שניה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגלת תינוק תגובה לשירי
ערן נדיב19/04/2009שירי שלום,
היום ניתן למצוא בחנויות מגוון עצום של עגלות תינוק,מחירם מתחיל סביב 599 ש"ח ועד 5999 ש"ח
ואפילו יותר.
חשוב לציין שלכל עגלה יש יתרונות וחסרונות,ולכן לא מחויב במציאות שעגלת יוקרה תענה על דרישותיך/צרכיך יותר מעגלה זולה.
המלצתי היא שתגדירי את צרכיך האישיים כגון : קומפקטית לתא מטען/קלה להרמה ולנסיעות בתחבורה ציבורית/שכיבה מלאה/גלגלי אוויר/ידית עוברת וכ"ו רק אחרי שתעני על השאלות האלו לעצמך תחפשי את הדגם המתאים ביותר לצרכיך האישיים (צרכים אלו משתנים מאדם לאדם)ולתקציבך.
לגבי השאלה השניה,אני לא מוצא שום סיבה לא לקנות עגלה מיד שניה בתנאי שהדגם אותו את מעוניינת לקנות עדיין מיובא ומשווק בחנויות בצורה סדירה.
בהצלחה,
ערן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכות על הפורוםג'ני06/04/2009
יש לי תינוקת מקסימה בת שנה ושלושה חודים...
איזה צעצועים מומלץ לקנות לה להתפתחות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעצועי התפתחות
ערן נדיב07/04/2009ג'ני שלום,
ההמלצה הראשונה שלי היא להתאים את הצעצוע לשלב ההתפתחותי בו בתך נמצאת כרגע.בשאלתך ציינת שבתך בת שנה ו-3 חודשים,לכל תינוק יש קצב התפתחות שונה.בכל אופן להלן מ"ס צעצועי התפתחות שאמורים להתאים לגיל שציינת:
התאם צורה-ישנם המון סוגים,תבחרי את המוצר שמתאים לרמת הקושי שבתך מסוגלת לתפעל
חיות קופצות-מלמד פעולת סיבוב,לחיצה,הרמה/הורדה...
מעודדי הליכה-מוט הליכה,הליכון,שולחן מסתובב...
שולחן פעילות-שולחן נמוך המכיל גירויים והפעלות שונות לילד
צעצועי גרירה,טלפון ועוד...
המלצות:
כדאי לתת לילד/ה מוצר אחד בלבד מידי שבועיים שלושה
כשנותנים צעצוע חדש כדאי להרחיק צעצועים אחרים ולתת לילד/ה הזדמנות לחקור וללמוד
צעצוע שהקדים את זמנו (בשלות הילד/ה)יחזור לארון ויצא שוב כעבור כחודש
יש לשחק עם הילד/ה כשנותנים להם צעצוע חדש.להראות ,ללמד ולעודד בשלב הראשון
בגיל המדובר צעצועים אורקוליים עשויים לגרות את הילד/ה יותר מאחרים.
תשחקו,תלמדו,תאהבו בכיף ובהצלחה.
ערן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)