מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלה נוראהנטלי05/12/2011
שלום, אבי בן 58 אובחן כחולה אלצהיימר ,רציתי לשאול האם יש הבדל בהתקדמות המחלה בין חולים מבוגרים יותר? או שכל שלבי המחלה יחולו גם עליו על אף שהוא ממש צעיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה נוראה - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה05/12/2011לא באמת ניתן לנבא את מהלך המחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמנציה גופיפי לוי ותרופות נגד דכאוןבת של אבא05/12/2011
שלום רב ותודה מראש
אבא אובחן חולה דמנציה גופיפי לוי. הוא סובל גם מהתקפים אפילפטים. הוא בן 87, בימים האחרונים מבולבל מאוד (מעבר לרגיל), חלש מאוד, כועס ובוכה, מתפרץ. הבנו מהרופא הגריאטרי שלו שקרוב למדי שמדובר בהידרדרות שקשורה לדמנציה.
הוא לוקח למיקטל ונוירונטין לאפילפסיה (אחרי שנים של ניסיונות וטיפולים בתרופות אחרות, יחסית יציב) וסרוקוול (בגלל הלוסינציות, אי שקט ותוקפנות) ועכשיו הרופא מבקש להוסיף אסטו. מאחר והפרוספקט בקופסה מזהיר מפני שילוב עם תרופות אנטיאפילפטיות ופסיכיאטריות אחרות, אבקש חוות דעתכם.למרות שהיום אי אפשר להבדיל/לאבחן מתי שינוי קוגניטיבי או פסיכיאטרי נגרם מהתקדמות הדמנציה ומתי מאינטרקציה בין תרופות (ככה הוסבר לי)
תודה רבה
בת של אבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמנציה גופיפי לוי ותרופות נגד דכאון - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה05/12/2011האסטו יכול לעזור לאי שקט ולמצב הרוח והסיכונים עם התרופה מועטים. צריל לעקוב אחרי רמת סודיום בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך המרגיעה והמהירה
בת של אבא06/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה עצוב!
דינה11/12/2011אני חושבת שכדאי שתפנו לטיפול ואבחון במרפאות המתמחות בכל הקשור. אולי אפשר יהיה להקל מעליו על ידי טיפול נכון, שגם יאט את קצב ההתקדמות של מה שקיים ואולי אף ימנע את הדרדרות המצב..
שיהיה בהצלחה ורפואה שלימה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורמי סיכון לאלצהיימר?רחל04/12/2011
האם שימוש בבישול/אפיה בנייר כסף, סתימות בשיניים ואכילת שימורים עלולים להגביר את הסיכון לאלצהיימר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורמי סיכון לאלצהיימר? - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר05/12/2011שלום לא ידוע על זה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמנציה-גריאטריtcro01/12/2011
שאלתי בפורום ראה מועדפים רוזנברג
שאלתי היא האם רופא גריאטריה יכול רשאי . לתת חוות דעת רפואית שתעיד על תופעה של דמנצייה המתאימה לאלצהיימר וחוות דעת זו מוגשת לבית המשפט לצורך מינוי אפוטרופוס. ובנוסף הוא כותב בחוות הדעת שיש להכריז על אותו אדם מבוגר כפסול דין.האם קיימת סמכות שכזו לרופא שכזה תודה ממתין לתשuבות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמנציה-גריאטרי - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר04/12/2011בהחלט כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמנציה-גריאטריtcro01/12/2011
שאלתי בפורום ראה מועדפים רוזנברג
שאלתי היא האם רופא גריאטריה יכול רשאי . לתת חוות דעת רפואית שתעיד על תופעה של דמנצייה המתאימה לאלצהיימר וחוות דעת זו מוגשת לבית המשפט לצורך מינוי אפוטרופוס. ובנוסף הוא כותב בחוות הדעת שיש להכריז על אותו אדם מבוגר כפסול דין.האם קיימת סמכות שכזו לרופא שכזה תודה ממתין לתשuבות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמנציה-גריאטרי - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר04/12/2011יכול בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת המומחים
brendah15/12/2011מדוע תשובת המומחים לקונית כל כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמנציה-אלצהיימרtcro01/12/2011
שאלתי היא האם רופא גריאטריה יכול רשאי . לתת חוות דעת רפואית שתעיד על תופעה של דמנצייה המתאימה לאלצהיימר וחוות דעת זו מוגשת לבית המשפט לצורך מינוי אפוטרופוס. ובנוסף הוא כותב בחוות הדעת שיש להכריז על אותו אדם מבוגר כפסול דין.האם קיימת סמכות שכזו לרופא שכזה תודה ממתין לתשבות!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמנציה-אלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר04/12/2011יכול בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימי ז"לסורי30/11/2011
שלום רב, נשואה+5+כלב +מטפלת+אימי ז"ל נפטרה לפני שבועיים וחצי, הייתה גרה אצלי קרוב ל- 4 שנים, אימי סבלה ממחלת האלצהיימר טיפלתי בה במסירות ובאהבה רבה. בשנה האחרונה הייתה לה עובדת זרה. קשה לי מאוד מאוד מאז שהיא נפטרה. בחודשיים האחרונים הפסיקה ללכת, אבל הייתה נראת מאושרת בעולם שלה. מחלה רעה, חשוב לזרום עם החולים. ולתת להם להיות הכי מאושרים בעולם. מאחלת לכולם בריאות טובה, והרבה סבלנות. (אימי נפטרה בפתאומיות מבעיה בלב).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימי ז"ל - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר01/12/2011אני משתת ף בצערך שלאתדעו עוד צער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה נגרמת דימנציה , חומר למחשבהעמנואל ארז28/11/2011
בס"ד
גורמי הלצהיימר ושיטיון - עמנואל ארז
אשמח לשתף ולתת כיוון מחשבה אחר לגורמים שלדעתי מובילים להתפתחות דימנציה ואלצהיימר
ראשית עלי לציין שאנני איש אקדמיה , ואת מה שאני כותב אני כותב על דעתי האישית,
אך יחד עם זאת ואולי בשל כך , מחשבותי יכולות לנבוע ממעיינות אחרים.
אם כן ממה לדעתי נובע האלצהימר ומדוע עולה שכיחותו?
הנחת היסוד - המחשבות הם אנרגיות שיש בהם כוח .
אנרגית המחשבה שמופעלת במוח , יכול שתהיה , מחשבה אחת בזמן אחד, יכול שתהיה מחשבה מפתחת-
של הבנה , והבנת דבר מתוך דבר, ויכול שתהיה מפוצלת לרסיסי מחשבות שונות ,
"פיזור דעת" מחשבה פאסיבית שנמצאת בכמה נושאים / עינינים / בו זמנית.
האנרגיה שמופקת ממחשבה , מזינה את האקסונים במוח ,מפתחת את תאי המוח .
ניתן לראות שמי שמחשבותיו ולימודיו ממוקדים , מוחו מתפתח , ולהפך ,
נכון - שפגשנו גם אנשים מלומדים שחלו במחלות שיטיון, אך לעניות דעתי , הסיבה היא,
שמחשבותהם היו נתונות בו זמנית במספר מיקודים ,כך שהאנרגיה שכול אחת מהמחשבות הפיקה לא
היתה חזקה דיה ,כדי לשמר את איכות תאי המוח, ופיתוח תאים .
לפיכך לטעמי שיטיון או הלצהיימר נובע כתוצאה מכך שאדם נמצא במחשבות פאסיביות , ובפיזור הדעת,
האנרגיה שמפיקות מחשבותיו , זורמות בכוח חלש לצדדים רבים, (כמחשבותיו),
ולכן אין מספיק אנרגיה לשימור תאי מוח ,
בעידן בו אנו חיים , נידרשת יותר מחשבה בו זמנית , שמרגילה את המוח לסוג כזה של מחשבה ,
מה שבגיל מבוגר יותר יוצר כשלים ,
אשמח לשמוע את דעתך - במיל
בברכה - עמנואל ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה נגרמת דימנציה , חומר למחשבה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר29/11/2011ניתוח מאוד מעניין וחשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי26/11/2011
שבוע טוב,
אימי אישה בת 80 חולת סוכרת, מטופלת באינסולין. בחודשים האחרונים, כשבחודש וחצי האחרונים במיוחד ובעיקר בשבועיים האחרונים, החלה לסבול מהתקפים שלא ברור לי בדיוק מה טיבם. מהתאור שלה עולה תחושה של דופק מואץ, לחץ על איזור הראש, חולשה רצינית. לעיתים מדובר בהתקף קצר של כמה דקות ולעיתים זה נמשך כמה שעות ואפילו יום שלם. היא מתארת שהיא חשה טשטוש, מעין ערפול, וחוסר יציבות, הולכת לאט יותר. לעיתים לדבריה היא חשה בעיקר דופק מואץ וחולשה, לעיתים לחץ על אזור מסויים בראש לכיוון ימין יותר של הראש, לדבריה: "זה כואב אך ללא כאב, מעין לחץ שמופעל הראש" לעיתים את כל חבילת הסימפטומים הללו ולעיתים חלק מהם. ממה שאני מצליחה להבין ממנה זו אולי תחושה של טרום התעלפות מעין ירידה בלחץ דם אולם היא עברה כמה פעמים בדיקות של לחץ דם, סוכר , בדיקות לב מקיפות, הכל על פניו תקין. בהתחלה ייחסו זאת לסוכר אך אנדוקרינולוג שלל זאת ואני חוששת שאולי זה סיפטום למשהו נוירולוגי. לדבריה אין לה סחרחורת. אני חוששת שאולי זה ביטוי ל - LAS??? האם אלה הסימפטומים? אני מאוד מודאגת. אודה על חוות דעת עד שתראה את רופא המשפחה ונוירולוג. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר27/11/2011לפי התיאור של מדובר אולי בתופעות של חוסר איזון של הסכרת -אינסולין
לא ניראה ALS
יש לבדק עם נורולוג ורופא סכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמנסיה ודרכים לטיפולצחי25/11/2011
שלום רב,
אמי בת 64 ולאחרונה היתה באבחון זכרון שקבע כי יש לה דמנסיה בשלבים ההתחלתיים. זה לאחר תק' של כשנתיים שאנחנו במשפחה מרגישים בהדרדרות הזכרון באופן בולט.
שמעתי על טיפול נוירופידבק ( Heg NeuroFeedback) שעשוי אולי לסייע. אך מהתייעצות טלפונית עם רופא מטפל, הוא אומר כי אין הבטחה לשיפור/עצירת הדרדרות.
היינו מנסים אילו זה היה טיפול זול, אך העלות היא 400 ש"ח למפגש ונדרשים מינימום 30 כאלה (12,000 ש"ח). האם מישהו מכיר/עשה ויכול להמליץ? או לחילופין לשלול על הסף?
בנוסף, קראתי גם על מכשיר בשם "מאסטר מיינד" המסייע לבעיות זכרון? גם פה- האם מישהו מכיר/עשה ויכול להמליץ? או לחילופין לשלול על הסף?
כמו כן, אשמח מאוד מאוד לדעת על כל טיפול אחר שמומלץ וניתן לעשותו כדי לעכב/לשפר המצב.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמנסיה ודרכים לטיפול - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר27/11/2011שלום אלו טיפולם אלטרנטיבים ,הם לא בסל הבריאות ,
אין לי נתונים לגבי טיפולים אלה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע לאלצמהיירנועה22/11/2011
שלום , אני נועה תלמידת יב' במגמת מכטרוניקה.
במסגרת המגמה שלי אני עושה פרויקט לעיכוב מחלת האלצמהייר
כלומר - מערכת לאלו שחלו - בתוך הפרויקט אני מכניסה כול מיני דברים פעילויות פיזיות ודורשות חשיבה על מנת לעכב את התדרדרות המחלה .
אני צריכה לחקור את המחלה לעומק ולכן פניתי לפורום זה ואשמח אם יענו לי על כמה שאלות חשובות -
במסגרת הפרויקט אני רוצה קודם כול לבדוק את רמת החולה כדי למיין אותו לכול מיני משימות שונות .
השאלה שלי היא כזאת - כיצד יש לאבחן בדרכים טכנולוגיות את החולה ?
בנוסף אני רוצה לבנות לו כול מיני משחקי זיכרון אך אני צריכה לדעת מה הם יכלתם כדי להתאים את המשחק.
כלומר מהם ההבדלים המהותיים בין בן אדם בריא לבין חולה במחלת האלצמהייר ?
לדוגמא במשחק זיכרון - לעומת בן אדם בריא מה יהיו היכולות הבסיסיות שיוכל לבצע חולה האלצמהייר ?
אשמח לתשובות , ומקווה שרשמתי מספיק ברור . אם לא תקן אותי.
תודה נועה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בנוגע לאלצמהייר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר23/11/2011שלום
אלו שאלות קשות לענות ככה ,
אני ממליץ לך לפנות למרפאה לטיפול באלצהיימר למשל באיכילוב דר אש ולהגע לשם ולנסות לקבל הדרכה יותר ספציפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבריקי21/11/2011
שלום רב
הייתי עם אבי אצל נוירולוג . במכתב הסכום הוא כתב :
"דמנציה . פרונטו - טמפורלית . אטרופיה טמפורו פרונטלית ."
אודה לך אם תואיל נא להסביר לי במה מדובר ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר21/11/2011מדובר על דלדול (אטרופיה ) של החומר האפור של המוח בעיקר בקדמת המוח (פרונטלי ) ובצדע (טמפוראלי )
ממצא שיכול להצביע על דמנציה כלומר בעברית "שיטיון "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבי חולה דימנציהחבס גלית10/11/2011
שלום
לפני כמה זמן שאלתי אותך שאלה וקיבלתי תשובה יש לי שאלה נוספת
לפי התפרצות המחלה גלינו סוד על אבי ממשך כל חייו גילינו כי הוא ניהל חיים כפולים הרבה שנים ולא ידענו פתאום עם פרוץ המחלה העבר עזב אותו ואנחנו נשארנו בתמונה כמובן משפחתו העיקרית המצב הבריאותי לא איפשר להחזיק אותו בבית מפני שהוא השתתק ברגליים לא יכול לתת שתן ללא קטטר ולכן נאלצנו בהמלצת הרופא להכניס אותו למוסד סיעודי , אנו הולכים כל יום כולם כולל אמא (למרות שהיא פגועה מאד ממה שגילינו) ונמצאים לידו מבוקר עד ערב אבל אבי מאד מדוכא כל הזמן עם הראש למטה לא רוצה לאכול לא לדבר ומדבר כל הזמן על האוטו שלו הוא היה נהג מונית , אמא שלי מפרשת את הדבר כיאלו שהוא רוצה לראות את אהובתו ולכן אלינו הוא לא מתיחס ,אני רוצה להאמין שהוא אולי כועס על זה שהכנסנו אתו למוסד, כרופא ממוחה מה דעתך האם זה נכון מה שאמא שלי חושבת או שזה רק פנטזיה שעולה לה לראש
מה עובר על אדם כזה מבחינת המחלה האם יתכן שהוא באמת כועס עלינו הוא שהוא מתגעגע ולכן הוא מרזה וסובל מאד אני מאד רוצה להבין מה עובר לו בראש לציין שהוא שפוי מזהה אותנו לפעמים מדבר לענין
מצפה לתשובה מעמיקה על המחלה
האם יש מקום שבו אנו יכולים לקבל הסבר או שיחות על מנת שנבין יותר מהי המחלה הארורה הזאת שנפלה עלינו בפתאומיותמצפה לתשובה
גלית חבס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי חולה דימנציה - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה13/11/2011אין דרך לדעת מה קורה אתו מלבד לדבר אתו ולנסות להבין ממנו מה קורה לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמנציה וטיפול ב HEG Neurofeedbackצחי08/11/2011
שלום,
לאחרונה אימי, 64, אובחנה (במעבדת זכרון) כסובלת מדמנסיה, כנראה בתחילת המחלה. היא קיבלה טיפול במדבקות, עדיין לא התחילה.
קראתי ושמעתי קצת על טיפול בנוירופידבק, אשר ניתן לקבלו רק בפרטי והוא יקר מאוד. רציתי לדעת האם יכול לסייע לעצירה/ שיפור המצב?
לצערי אבי (66) חולה בפרקינסון ואחי (26) בסכיזופרניה. האם הטיפול הנ"ל מומלץ גם לאחד מהם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמנציה וטיפול ב HEG Neurofeedback - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר09/11/2011שלום הטיפול הזה לא הוכח ממש כיעיל ,הוא לא בסל ,ניתן לתת אותו ולראות תוצאות ,בכל אופן הוא לא בסל ,לגבי מחלות אחרות סכזופרניה ופרקינסון לא הוכח כיעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימנציה?מיכל01/11/2011
שלום רב,
אבי בן 64. ברקע מחלת לב בעקבותה מספר צינטורים (מוות קליני במהלך אחד מהם) וניתוח מעקפים בשנת 1998. בנוסף, סובל מסוכרת לא מאוזנת, מזריק אינסולין מסוג לנטוס בבוקר והומלוג עוד פעמיים ביום. במשך הרבה שנים נוטל ציפרומיל בהמלצת פסיכיאטר 4 כדורים של 20 מג' כל אחד! בשנה האחרונה קיימת ירידה קוגננטיבית וירידה משמעותית בתפקוד. מצבו החמיר לאחר צינטור נוסף בחודש אפריל השנה. חוץ מירידה בזיכרון סובל מאגרסיה כלפי הסביבה, מסרב להתקלח (נכנס למקלחת פעם בשבועיים), אוכל כל הזמן אותו דבר, מתבלבל.קיצוניות במצבי רוח פעם עצבני ואגרסיבי ופעם שמח, מדבר הרב.ה לעיתים אומר שלא מבין מיד על מה מדברים איתו. למשל לפני מספר שבועות הזמנתי אותו אלי לארוחת ערב ביום רביעי בשעה שבע בערב והוא הגיע. למרבה הפלא הסכים לאכול, אך אכל הרבה מאוד (לא אופייני לו) והיה נראה כאילו לא אכל יומיים. כעבור מספר ימים בחגים הזמנתי אותו יחד עם אמי לבקר אותנו ביום חמישי בשעה 12 בצהרים. להפתעתה של אמי, הוא ניגש אליה יום קודם, ביום רביעי בשעה רבע לשבע ושאל למה היא לא מתארגנת הרי שהם מוזמנים אלי בשבע?! הוא התבלבל שבשבע בערב ביום רביעי הם היו מוזמנים אלי בשבוע שעבר! בנוסף, הוא מבזבז כספים לימין ולשמאל ללא חשבון. נוכח מצבו נוירולוג המליץ על ביצוע MRI מוח. בקופת החולים לא אישרו את הבדיקה אבל אישרו CT. תוצאות ה CT הן:
הסולצי והפיסורות מורחבים. אטרופיה קורטיקלית קלה.
האם זה תואם את מצבו או שאכן כדאי לעמוד על ביצוע MRI? מה ניתן לעשות נכון להיום? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימנציה? - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה01/11/2011אכן נראה שסובל מדמנציה.
זקוק לטיפול פסיכיאטרי שיעזור בסימפטומים שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
מיכל13/11/2011האם דמנציה הינה תמיד התחלתה של אלצהיימר? הסימפטומים של האבא שלי בעיקר, אבל לא רק, התנהגותיים. איזה טיפול מקובל היום על מנת לעכב התקדמות המחלה? האם בדיקת MRI מוח חיונית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר14/11/2011דמנציה הינה של כולל של מחלות שאחת מהן הינה מחלת האלצהיימר ,
יש תרופות מעכבות בעיקר למחלת אלצהיימר ,
בדקת MRI ניתן לבצע כחלק מאיבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)