מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימי אינה אוכלתמוטי27/05/2012
שלום. אימי חולת אלצהיימר כ10 שנים, כמו כן סובלת מאפילפסיה, היא מטופלת בדפלפט כרונו 500 פעמיים ביום. בתקופה האחרונה נותנים לה לאכול וכל ארוחה עורכת כ3 שעות , כל מה שמכניסים לה לפה היא משאירה אותו בפה כ10 דקות עד אשר בולעת., זה כולל גם נוזלים. השאלה האם זה כתוצאה של הטיפול שהחלה אותו לא מזמן, או האם זה שלב במחלה? איך אפשר לשפר את המצב כי אנחנו ממש מודאגים. לתשובתכם אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימי אינה אוכלת - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר28/05/2012שלום
במחל אלצהימר לאורך זמן יש תופעות כאלה ,רצוי להתאים לה מזון נוזלי שניקרא אנשור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה דמנציה וסקולרית?בני17/05/2012
סבא של חבר שלי לוקה בזה, ורציתי לדעת עוד פרטים..
תסימנים? שלבים וכאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה דמנציה וסקולרית? - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר20/05/2012שלום
מדובר בדמנציה שנגרמת כתוצאה מיתר לחץ דם שגורם לארועים מוחים וכתוצאה מזה לדמנציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן מינימנ טלעדנה05/05/2012
באלו תנאים פיזיים נערך מבחן מינימנטל - האם יש משמעות להמצאות הקשיש בביתו או בחדרו הפרטי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן מינימנ טל - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה05/05/2012צריך להיעשות באוירה נינוחה. לא ממש חשוב איפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע לא עונים כאן בפורום?שירלי25/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לא הבנתי..
סיון27/04/2012איך נרשמים לקבוצה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מוקדם לדמנציהליאת17/04/2012
מה הגיל הכי מוקדם להופעת תסמיני דמנציה, יכול להיות שלמישהו בגיל 35 כבר יופיעו סימנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מוקדם לדמנציה - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה17/04/2012מחלת אלצהיימר לא מופיעה בגיל כזה. סימני דמנציה יכולים להיות ביטוי של גורמים, פתולוגיות שונות בכל גיל. בכל מקרה זה דבר מאד לא שכיח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמנציה וסקולאריתאורלי03/04/2012
שלום רב!
אמי אובחנה לאחרונה כסובלת מדמנציה וסקולארית.
במשך יותר משנה היא שוכחת מילים, נעשית תוקפנית וכו'. אבא שלי שאושפז לפני כחודשיים היה כנראה הטריגר להתפרצות גדולה יותר של המחלה. פתאום אחרי ששוחרר היא שכחה את שמות כל חברותיה, שכחה מקומות שהיינו בהם בעבר, שכחה אירועים ועוד.
שאלותי הן כאלה:
האם סי.טי שנערך לה ללא חומר ניגודי יכול לאבחן גם אלצהיימר? בסי.טי נראו כלי דם טרשתיים במוח וכן אטרופיה של המוחון. הבנתי שתיתכן דמנציה משולבת. אם כן, כיצד ניתן להוכיח שהיא לוקה בשתיהן?
שנית, האם נכון שטיפול בממוריט ניתן רק לחולי דמנציה על רקע אלצהיימר?
ואני מבקשת התייחסות לעוד שני נושאים:
אם הדמנציה היא וסקולארית, כלומר על רקע של כלי דם טרשתיים, האם טיפול בכלי הדם, כלומר עצירת הטרשת על ידי סטטינים, טיפול ביתר לחץ דם וכו', לא אמור להפסיק את התדרדרות המחלה?
וחשוב לא פחות, מדוע בנוסף לביטוי של השכחה מעורבים גם היבטים נפשיים כמו אגרסיביות ואפילו פסיכוזות?
סליחה על ריבוי השאלות ותודה מראש על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמנציה וסקולארית - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר03/04/2012שלום ענת הרבה שאלות מורכבות ומענינות
אנסה להשיב דמנציה ואסקולארית מוגדרת אם רואים בצילום מוח ממוחשב ct סימני כלי דם סתומים ומוקדים איסכמיים (חוסר דם )
לפעמים יש שילוב של אלצהימר עם דמנציה וסקולארית ,
האבחון הן על ידי הדמיה מוחית והן על ידי בדקה קלינית על ידימומחה ,
ניתןלבצע גם ללא חומר ניגוד אך פחות אפקטיבי ,
טיפול בממוריט יעיל בשלבים ראשוניים של אלצהיימר בלבד ,
טיפול בדמנציה ואסקולארית הינו יותר בשמירה על ערכי ליחץ דם ,אזון סכרת וכו ,סטטינים ניתנים עםיש טרשת העורקים למניעה ,
ד ברבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות שנותרו ללא מענה
אורלי06/04/2012תודה ד"ר על תשובותיך
ובכל זאת ישנן שאלות שלא נענו ואודה על ההתיחסות.
האחת האם מרגע שמטפלים בגורמים לאיסכמיה שגרמה לטרשת כלי הדם ובעצם מונעים הדרדרות נוספת של האיסכמיה, נעצרת גם ההדרדרות בדמנציה?
שנייה- האם השינויים באישיות החולה (נניח, אגרסיביות) הם חלק מהביטוי למחלת המוח או הינם תוצאה של התסכול שלו ממצבו? מפני שאנו עדים גם לשינויי אישיות נוספים כגון התנהגות בלתי נאותה בציבור שלא היתה בעבר וכו'.
שוב תודה על ההתיחסות.
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות שנותרו ללא מענה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר08/04/2012שלום ענת
כמובן שאם מצליחים לטפל בבעית של יתר לחץ דם ,סכרת לא מאוזנת וטרשת העורקים ניתן למנוע התדרדרות של הדמנציה הוסקולארית ,לא ניתן למנוע את הנזקים שכבר נוצרו ,
לגבי השאלה השניה היא מורכבת כי כשיש דמנציה מתחילים להופיע גם סמפטומים פסכולוגיים-פסיכאטרים ,כגון אגרסיה ,אי שקט ,מצבי פסיכוזה וכו וכו ,
רק בתחילת הדמנציה כשהאדם עוד מבין ניתן לייחס חלק מהספמטומים לכך שזה נובע מתסכול וכו ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירלי08/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר09/04/2012חג שמח לכולם
דר ברבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמנציהאלכס26/03/2012
שלום
אמא לאחר אישפוזים של שנה בבי"ח עקב staph endocarditis שכללו חודשיים בטיפול נמרץ (מונשמת ומורדמת), שיקום נשימתי ושיקום גריאטרי.
לאחר השחרור התגוררה עם מטפלת זרה ל24 שעות . שנה לאחר השחרור הופיעו תופעות של בזבוז כספים, תופעות של שיכחה של דברים בסיסיים בעיות המצאות, התקפי זעם בשל שיכחה, חוסר שקט , המצאות וכו'. בתקופה זו אמא היתה מטופלת בזיפרקסה ועוד מספר תרופות כגון לוריוון וכו'. בשל התקפי זעם וכדומה היתה מאושפזת בביה"ח פסיכיאטרי למשך שבועיים. לאחר כחצי שנה של התמודדות שלנו (של משפחה) נחשפנו שאנחנו לא לבד ושמדובר כנראה במחלה. אמא עברה הבחנה של פסיכוגריאטר שקבע שאמא חולה בדמנציה. כל הנסיונות שלנו להתמודד אם מחלה לא צלחו החלטנו לאשפז אותה בבית אבות במחלקת תשושי נפש.
לאחר כחודשיים בבית אבות מצבה השתפר והיא נרגעה, התחילה לחייך ואף לדבר ל"עניין". בכל ביקור שלנו היא מבקשת לחזור הביתה.
מה אלינו לעשות? האם אנחנו ורופאים טעו, ואישפזנו בן אדם בריא?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמנציה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר28/03/2012שלום ,
לפעמים יש מצבי דמנציה הפיכים כלומר עם למשל הדמנציה היתה על רקע של מחלה זיהומית במוח והזיהום עבר יהיה שיפור בדמנציה ,ולכן אתם צריכים לשמוח שמצבה השתפר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמנציהNANOSH15/03/2012
היי
קרוב משפחה שלי בן 70+ סבל מזה יותר מ10 שנים מכל מיני בעיות של דופק לא סדיר בכלל , ופעם בשנה או שנתיים היה מאושפז על מנת לטפל ואולי להוסיף תרופות על מנת לסדר לו את הקצב, גם היו לו לפעמים בעיית הצטברות נוזלים בריאות בגלל אותה סיבה..(זה רקע קטן)
לפני כ 3 חודשים המצב שלו התחיל להחמיר קצת מיום ליום עד שהגיע למצב של כמעט חנק כשהוא יושן , הבטן, הרגליים שלו התנפחו .. היה קם בבוקר עם הפנים כמו כדורסל מרוב שהתנפחו .. עבר כמה בדיקות אבל שעד שבא התור שלו המצב הוסיף להחמיר.
לפני שבועיים הלך לבדיקת קרדיולוג ואז הם אשפזו אותו בבית החולים ואז הודיעו לנו בשורה מרה שהלב כמעט ולא עובד בכלל יעני 0% ויש לו הרבה הצטברות נוזלים בריאות וכו' ובזה טפלו בתרופות אחר כך השתילו לו קוצב בתקווה שיעזור ואכן עזר ליומיים בלבד ועוד פעם הדרדר המצב אז החליטו לעשות לו אמבלציה.. את הצנתור הזה עבר בהצלחה וזה כמה ימים שלאחר הקצב ולחץ הדם סדירים מאוד
עכשיו לבעיה הכי רצינית מכל זה , אנו לפעמים שמנו לב שהוא מבלבל קצת או שוכח או חוזר על אותו סיפור או משפט יותר מפעם אחת , אבל באשפוז האחרון זה החמיר קצת ולפני שבצעו לו האמבילציה עשו לו בדיקה למוח והתברר שהוא סובל מדמנציה .. אבל מאז הצנתור ההוא המצב החמיר והוסיף להיות יותר ויותר קשה , הוא הפך כמעט למנותק מכל האמת , כבר מבלבל כמעט כל הזמן בין אנשים , מקומות,וזמן !!!!!!
לפי הנירולוג יש טיפת אור שהמצב יחזור לקדמתו לפני כניסתו לבית החולים , ז"א לפני הידרדרות המצב וזאת לאחר שישוחרר הביתה
אני הבנתי שבעיית לב כזאת אכן סיבה מצדיקה לדמנציה בגלל אי אספקת דם או חמצן לתאי המוח , אבל השאלה האם ייתכן שבזמן הניתוח עצמו האמבילציה גרמו לנזק נוסף כי מאז המצב הדרדר פתאום בצורה מוזרה מיום לאחר ולא בצורה הדרגתית
סליחה על אורך ההודעה ומקווה הסבר מפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמנציה - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה15/03/2012כאשר אדם הסובל מדמנציה שמתאשפז ועובר לסביבה חדשה המצב הבלבולי עלול להחריף באפן זמני או קבוע. כמו כן הפעולה שנעשתה עלולה להביא להחמרה במצבו - ההרדמה - אם נעשתה כזו או אם נגרמה איזה הפרעה באספקת החמצן למוחו מסיבה זו או אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכםיונתן14/03/2012
שלום
תיתכן התפתחות אלצהיימר כבר בגבר בן 63?
אמו נפתרה מאלצהיימר ומוצאם במזרח אירופה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכם - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה14/03/2012בהחלט אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לאלצהיימרהגר05/03/2012
סבתא רבתא שלי נפטרה ממחלת האלצהיימר בגיל 92. רציתי לברר האם אלצהייימר היא מחלה תורשתית? סבתי נפטרה בגיל צעיר ממחלה אחרת ואמי נראה לי נמצאת בגיל צעיר מידי ללקות במחלה. אני מעט חוששת ממחלה זו
אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לאלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר06/03/2012גנטיקה אלצהיימר
במיקרים נדירים באם המחלה הזו מתחילה בגיל צעיר ניתן לזהות גנים אחראיים למחלה ,
בכל מיקרה אין לך מה לדאוג ,אנשים מבוגרים מאוד נוטים ללקות במחלה זו ,נקוה שאימך לא תילקה במחלה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות דיכאוןרמי15/02/2012
קראתי שכתבתם לאורי על תרופות דיכאון. האם הן עוזרות לגברים עם אלצהיימר שמתנתקים מהחברה, האם הן מחזירות אותם לתפקוד חברתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות דיכאון - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר16/02/2012התרופות עוזרות לטיפול בדכאון ולשיפור תסמיני הדכאון ,יכול להיות שיפור קל גם בתיפקוד חברתי תלוי באיזהעוצמה מחלת האלצהיימר שבו החולה נימצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלצהיימר ודיכאוןאורי07/02/2012
כתבתם שיש קשר בין הופעת דיכאון לאלצהיימר.
תהיתי אם יש מרפא מזה? תרופות נוגדות דיכאון? האם הן לא נוגדות את התרופות לאלצהיימר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלצהיימר ודיכאון - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה07/02/2012במחלת אלצהיימר יש שכיחות גבוהה של דיכאון. בהחלט יש צורך ותועלת בשימוש בתרופות נוגדות דיכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלצהיימר ודיכאון - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר08/02/2012התרופות אנן נוגדות אחת את השניה ניתן להשתמש בשתיהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיכחהנטלי28/01/2012
אני בת 50 ואני מרגישה שאני שוכחת דברים לפעמיים כשאני מדברת עם אנשים אני שוכחת את המילים אני נלחצת מזה וכשאני רוצה להסביר את עצמי אז קשה לי מאוד, או שכשמדברים בטלויזיה אחרי דקה אני שוכחת מה נאמר הכוונה אני לא יכולה או לא מצליחה לספר ולהסביר בדיוק מה נאמר יוצא לי סלט ולפעמיים איני זוכרת פתאום במין דאון,מה קורה לי בראש האם יש לי בעיה משהו שיכול לרכז לי את הזיכרון,אני ממש גרועה בזיכרון לזכור שמות של ילדים בצהרון לפעמיים קשה לי אני צריכה לשבת עם הילד המון בשביל להזכר בשם שלו, מה עושים? אני אישה בריאה לחלוטין אישה שמחה,משפחה בעל ילדים הכל טוב ב"ה וכמובן שאני עובדת. מה אני יכולה לעשות בכדי להיות יותר מרוכזת כי לפעמיים אני מעדיפה לא לדבר ולשתוק לא רוצה להגיע למצב של להסתגר בתוך עצמי חלילה וזה כואב לי ולזה אני לא רוצה להגיע ,אנה עיזרו לי להמשיך להיות מאושרת לבעלי ולילדיי, אשמח לדברים טבעיים. אגב. לאימי יש אלצהיימר בשלב של שכחה לארועים לימים איזה יום היום את ילדיה עדיין היא מזה את נכדיה כמעט ולא רק חלק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיכחה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר29/01/2012שלום
זה יכול להיות גם ממתח בכל אופן רצוי לבא לבדקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה אלצהיימר ובאיזה שלב זה.נטלי28/01/2012
אימי בת 80 אלמנה שחיה חיים מאושרים עם בעלה ומאז המצב הדרדר ,הייתה אישה חכמה ביתית מאוד נקיה מאוד והיה חשוב לה רק הבית הבעל והילדים שלה, היום לא מעניין אותה כלום, בעלה נפטר לפני 32 שנה היא לא מפסיקה לדבר עליו ללא הפסקה, וזה פשוט תקליט חוזר,לא מנקה את הבית לא מעניין אותה עושה פיפי ועושה לנו טובה שהיא קמה להחליף, לא אוהבת להתקלח מדובר כאן על אישה הכי נקיה בעולם זה לא להאמין, כל הזמן רעבה שותה המוןןןןן, היא סובלת גם מסוכר שזה גם נותן לה להרגיש צמאון, כל הזמן היא רק מסתובבת היכן שהיא גרה הגוף שלה לא נח,אני פוחדת עליה מאוד שיום בהיר לא תשכח את הדרך חזרה הביתה, היא לא רוצה מטפלת ולא פיליפינית מתנגדת בכל בצב היה אפילו מצב שהיא העיפה את הפיליפינית מהבית לאחר שבוע,היא מרגישה שהיא בשליטה על עצמה והיא ממש לא כל הזמן נופלת מתאשפזת בבית חולים היום היא עם גבס ביד עקב הנפילה ,מלאה בפיפי מה זה הדבר הזה? מה קרה לאמא פתאום חוזרת מליון פעם על דברים , היא מקבלת כדורי הרגעה יותר נכון כדורים שמרדימים אותה. ברצוני לדעת איפה זה עומד אצלה אין ולא תהיה יותר נקיה ממנה, היום היא פשוט תינוקת ושרק הפה שלה מקשה עליינו בכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה אלצהיימר ובאיזה שלב זה. - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה29/01/2012יתכן ומדובר בדמנציה. רצוי מאד שתיבדק על ידי מומחה כדי שיאבחן ויטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.תמר עזרא24/01/2012
אמא שלי בת 86 כנראה שהיא נמצאת בשלב 2 של המחלת אלצהיימר השאל היא כמה זמן לוקח בין שלב לשלב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה. - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה25/01/2012משתנה מחולה לחולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)