מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איבחון ראשוני לאלצהיימראבי08/10/2012
אבי בן 80 עם בריאות תקינה,בשבועות האחרונים התחילה תופעה של בילבול ,דיבור קטוע ,יש זמנים של חדות מחשבה אך שמות אפילו של נכדים ואחיינים הוא לא זוכר.
לפעמים הוא מדמיין שהוא צריך ללכת לעבודה (פנסיונר 15 שנה).
שאלתי היא היכן ניתן לברר אם מדובר באלצהיימר?
ואך ניתן למנוע או לעכב את התפתחות המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון ראשוני לאלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר09/10/2012שלום
יש לערוך אבחון כולל הדמיית מוח ובדקות דם ,ניתן לתת תרופות אם מדובר באלצהיימר שמעכבות מעט את המחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות של דמנציהרינה06/10/2012
שלום, אימי חולה בדמנציה הועברה לבית אבות גריאטרי מזה כ-4 חודשים בערך ישנה תופעה חדשה אימי צועקת כל הזמן שפת ההתקשרות שלה הפכה להיות בצעקות אנחנו מעירים לה על כך אבל היא לא מבינה למה אנחנו מעירים ומתנצלת בפנינו שהיא לא שמה לב לכך, הצעקות הולכות ומחריפות.
בנוסף היום היא מקבלת כלכלה דרך פג בבטן,
האם זה אופייני לדמנצים וכיצד עלינו לנהוג, אשמח לקבל תשובה על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות של דמנציה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר07/10/2012צעקות ואי שקט בדמנציה הינן בעיה ידועה ,
איןטעם להעיר לה כי אין להתובנה ,יש תרופות שיכולות לעזור במצב כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמחחנה01/10/2012
יש לי תהיה: 1. בעלי בן 66 נמצא כנראה בשלב התחלתי של דימנסיה. שוכח מהרגע להרגע ועוד... הוא נמצא בבקרים במתנ"ס. 2. בהתיעצות עם מנהלת מחלקת זיכרון לא קיבלתי "שם" ברור לתופעה.. לשאלתי האם זה אלצהיימר ענתה ש"אינה פוסלת את האפשרות". אני מבינה שהתוצאה אינה חד משמעית , ורק בודקים את ההבדלים בין בדיקה אחת לשניה. 3. היה לי חשוב להשיג את תרופת "אקסלון" - לאחר מאבק כרגע הוא מטופל עם מדבקות "אקסלון". 4. הוא הופנה ל ריפוי ועיסוק- אך לא התקבל שם לטיפול מאחר והוא אינו מחובר לעצמו (תמיד היה כזה) ואינו חושב שיש לו בעיה. 5. שאלתי הינה: האם יש צורך/כדאיות להמשיך ולבדוק כאשר הראיות נמצאות בשטח. 6. נלחמתי רבות בקבלתו לריפוי ועיסוק במרפאת בית חולים בלינסון, אך ללא הועיל - האם זה חשוב?? ולמי רעיון הכיצד אפשר להתקבל שם , גם כאשר הפציינט בהכחשה. 7. האם ישנם גברים/נשים בפתח תקוה במצב דומה שניתן לחבר ביניהם למשחקי רמי או משחקים אחרים. 8. ואחרון במידה ויש "אדם" שהינו "מאנטש" בסביבות ה 60 אשר מתמודד עם בעיה דומה עם זוגתו ואולי רוצה /זקוק לשתף - אשמח.. כמו כן ישנה אפשרות לצרוך מעט תרבות ע"מ למלא מצברים. תודה מראש חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חג שמח - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר02/10/2012לשאלתך רצוי להמשיך עם אקסלון ,לגבי מעון יום לקשישים בפתח תקוה אין לי כל ידע ,צריך לבדוק שם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטרופיה מוחית, בת 26מ24/09/2012
שלום,
לאחר בדיקת CT קיבלתי חוות דעת שבין היתר אומרת:
"יש מידה של אטרופיה כללית קלה ביחס לגיל הנבדקת (26) החריצים והחדרים נדיבים מהצפוי"
מקריאה באינטרנט זה לא נשמע מבטיח לבחורה בגילי. למה עליי לצפות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטרופיה מוחית, בת 26 - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה24/09/2012למה בוצעה הבדיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מ24/09/2012אני סובלת ממיגרנות מזה מס' שנים ופניתי לניורולוג כדי שיפנה אותי לבדיקה שכזו.
הבדיקה גילתה הצטברות נוזל אקסטרה אקסיאלית בגומה האמצעית משמאל - ואז שלחו את הדיסק לחוות דעת שניה. חוות הדעת השניה אמרה כך:
- מידה של אטרופיה כללית קלה ביחס לגיל הנבדקת, החריצים והחדרים מעט נדיבים מהצפוי
- חלל CSF מורחב בקדמת הגומה האמצעית מצד שמאל
כעת שוקלים להפנות אותי לMRI בכדי לבדוק את הציסטה\הצטברות הנוזלים. אך המושג "אטרופיה" די מדאיג אותי כשלעצמו. הבנתי שהתנוונות שכזו מתרחשת רק בגיל הרבה יותר מאוחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה24/09/2012אני מציע שתפני לנוירולוג שמטפל בך. אני לא מניח שיש קשר למחלה ניוונית כלשהי שצריכה אכן להדאיג אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרבת לקחת כדוריםיהודית24/09/2012
אימי מטופלת בכדורים לאלצהיימר לדכאון .אני במעקב מול הגריאטרי .אבל אני מעלה את השאלה בפורום אולי קוראים נוספים נתקלו בבעיה ,מה לעשות שהיא לא בולעת את הכדורים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרבת לקחת כדורים - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר24/09/2012בעיה ידועה חלק מהתרופות למשל ממנטין יש בטיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקים לחולי אלצהיימריהודית22/09/2012
תודה לך על התשובה המהירה לגבי כדורים לא משפיעים.
ברצוני לברר לגבי משחקים פעילות עם המטפלת ,הייתי מעוניינת שהמטפלת תפעיל את אימי איזה משחקים מתאימים לחולי אלצהיימר ?אני מבררת גם לגבי מועדון בוקר .
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקים לחולי אלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר23/09/2012בעיקר תרגילי מחשבה אם ניתן ,רמי קוב ,תשחצים ,משחקי מחשב לשיפור זכרון וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכדורים לא משפיעיםיהודית20/09/2012
שלום אימי בת 82 אובחנה כחולת אלצהיימר ודיכאונית מטופלת בgilex risperdal כדורי שינה bondormin .
asenta, וטרזודיל .
היא לא רגועה במשך היום והלילה ישנה שעתיים בלילה ומתחילה להסתובב בבית.(השגחה 24 שעות)
טרזידול הרופא המליץ כדור וחצי בלילה אבל ללא שינוי.
אני מאד דואגת מפחדת שבסוף המטפלת הזרה תעזוב אותה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכדורים לא משפיעים - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר20/09/2012שלום אם לא רגועה ניתן לעלות מינון הרספרדאל עד חצי מג 3 ליום לא יותר כמובן תוך יעוץ של פסכאטר מטפל,אם לא עוזר ניתן לעבור לתרופות אחרות להרגעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלצהיימרליאת18/09/2012
שלום
אבי בן 79 אובחן כחולה אלצהיימר לפני כשנה,נטל כדורי אביקסה וסבל משיכחה והזיות קלות. לפני חמישה חודשים אבי אושפז בבית חולים במצב לא טוב מעצירת שתן עקב התרחבות הפרוסטטה , הגיע לבית חולים עם קרטנין 20 . אבי אושפז בבית חולים שלושה וחצי חודשים , עקב זיהומים וחיידקים מבית החולים. הונשם הנשמה מלאכותית כשלושה שבועות, קיבל אנטיביוטיקה בכמויות. אבי שוחרר מבית החולים ונמצא בבית כרגע , אבל חלה הידרדרות משמעותית מבחינה קונגטיבית בילבול לא מזהה אנשים הזיות ומונולוגים וסיפורים וכאילו אני עובדת אצלו וכאילו הוא מוכר לי סחורה. עושה את צרכיו בחיתולים , ולא אומר שהוא צריך ללכת לשירותים. [ עד לפני חודשיים וחצי לפני שהיה מונשם היה הולך לשירותים לעשות את צרכיו , ] השאלה שלי .. האם זה הידרדרות של המחלה , תוך חודשיים למצב מתקדם , . האם זה בגלל שהיה מאושפז תקופה ארוכה בבית חולים? תרופות שקיבל באישפוז ? הנשמה מלאכותית? מה עושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר18/09/2012שלום בגיל כזה כל מחלה כל זיהום מחמיר מצבו של החולה הקשיש קל וחומר מי שסובל מדמנציה , במידה ויש הזיות ניתן לטפל בתרופות , שנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
ליאור21/09/2012שלום דוקטור
בהמשך לשאלתי שכחתי .. כשאבי אושפז לפני 5 חודשים היה הולך לשירותים באופן עצמאי, גם בבית חולים , לאחר חודשיים של אישפוז אבי קיבל דלקת ריאות ומצוקה נשימתית ואז חובר להנשמה מלאכותית שלושה שבועות . מאז שניגמל מההנשמה המלאכותית חלה הידרדרות ועושה את צרכיו בחיתולים ולא אומר שצריך לשירותים. יש לציין שבחודשיים הראשוני לאישפוזו לפני ההנשמה היה הולך לשירותים . האם זה יכול להיות מהאלצהיימר [ אובחן לפני שנתיים] או מהתהליך שעבר בבית חולים. האם יש מצב לשינוי
תודה דוקטור
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עניתה לי
ליאור26/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עניתה לי - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר27/09/2012עניתי עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר27/09/2012שלום רב
במחלת אלצהימר ובכלל בחולים קשישים ,כל מחלת חום,אשפוז וכו יכולים לדרדר מצבו של החולה ,
כמובן שבמחלת דמנציה כמו אלצהיימר אי שליטה על סוגרים יכולה להיות כתוצאה מהחמרה במחלת האלצהיימר ,
צריך לתת לזמן. ולראות אם זה הפיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלצהיימר בגיל צעירדניאל05/09/2012
שתי שאלות :
1. האם אלצהימר עם התפתחות מוקדמת (כזה שמתפתח בגילאים צעירים יחסים 30 -40)
הוא אלצהיימר משפחתי (כזה שמועבר גנטית עם סיכוי של 50% לחלות במחלה ?).
2. לאמי היה אלצהיימר עם התפתחות מוקמת ולי עד כה (אני בן 65) לא היה.
האם זה אומר שאני לא נושא את הגנים למחלה זו ?
ושאין סיכוי שהיא תעבור לילדי ?
ברכה ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלצהיימר בגיל צעיר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר05/09/2012אלצהיימר אינה עוברת בתורשה כפי שאתה מצין ,
יש מיקרים נדירים שאם יש במשפחה התחלת אלצהיימר במיקריםמאוד צעירים, אז ניתן למצוא קשר גנטי ,בכל אופן לא ניתן להעריך מה הסכויים של בן משפחה כזה או אחר לחלות באלצהיימר ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן קוקוסאלי03/09/2012
שלום, האם יש אמת ששמן קוקוס עוזר ומשפר את תפקוד המוח? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן קוקוס - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר04/09/2012לי לא ידוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים ראשוניםשרית02/09/2012
אבא שלי בשנות ה 80 ולאחרונה החלו אצלו סימנים רבים שקראתי שמראים על דמנציה התחלתית. אלא שלעיתים הוא פתאום רגיל לגמרי כאילו כלום ואז זה חוזר. גם זה חלק מהמחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים ראשונים - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר02/09/2012שלום בהחלט הסמפטומים יכולים להיות כך בשלבים הראשונים של המחלה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימצאיי הדמייה - MRI מוחגילבר צב27/08/2012
שלום רב ,
הנני בחור בן 50 עם רקע של -ATAXIA על רקע פגיעה במוחון .
בבירור MRI לאחרונה נראת אטרופיה בורמיס , וגזע המוח אטרופי .
רציתי לדעת אם ממצאיא אילו עשויים לפגוע גם במישור הקוגנטיבי שלי
בשלב מסויים ולגרום למחלות כמו דמנציה ? ועוד ...
בברכה ,גילבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימצאיי הדמייה - MRI מוח - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר27/08/2012שלום בדרך כלל אטרופיה במוחון ובורמיס אינה גורמת לפגיעות קוגניטיביות ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארגונית תרופותאסף20/08/2012
שלום אני רוצה לקנות הביתה ארגונית תרופות לתזכורות. מישהו מכיר את זה ויכול להמליץ לי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארגונית תרופות - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר22/08/2012לדעתי יש בבתי מרקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמנציה ואפוטרופסותשפרה18/08/2012
אמי בת ה-92 אשה די בריאה וניחנה בזיכרון מצויין וחדות מחשבה. אולם לאחרונה החלה לגלות סימני דמנסיה, ומדמיינת דברים משונים. רופאת המשפחה נתנה הפנייה לרופא פסיכו-גריאטרי. שאלתי: 1. האם ניתן לאבחן מצבים קוגנטיבים גם אצל רופא גריאטרי רגיל? (כי אמי חשדנית) 2. מה משמעות איבחונה כחולת דמנסיה? האם זה מצריך מינוי אפוטרופוס? ומי יכול להיות אפוטרופוס? תודה שפרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמנציה ואפוטרופסות - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר19/08/2012שלום
רופא גראטר אם עוסקבתחום יכול גם , לא כל דמנסיה צריך אפוטרופוס בית המישפט ממנה אפוטרופוס ,יכול להיות גם בן משפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלצהיימראלי10/08/2012
1)האם במחלה זו אחד מהתפקודים הראשוניים שנפגעים זה המטא קוגניציה , כלומר מחשבות על תכנון אסטרטגיות כלליות לפתרון בעייה מסויימת ? נראה שקשה להם לתכנן את סדר יומם בצורה טובה, מה לעשות לפני מה , באיזו מטלה להשקיע יותר זמן ובאיזו פחות...
2) האם זו באמת מחלה ששכיחותה אצל אשכנזים היא יותר גבוהה? למה , הרי דווקא אצלהם ההשכלה היא יותר נרחבת ...
3) האם לחץ ושגרת יומיומית תובענית מעלה את הסיכון לחלות באלצהיימר? מדוע?
תודה לך !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר12/08/2012שלום אסף
נכון שהיו מחקרים שמראים כי השכלה גבוהה מגינהבפני אלצהיימר ,לא בטוח שזה נכון ,לחץ לא גורם למחלה עד היום לא ידועים הסבות למחלה ,יש לפעמים נטיה גנטית ,גיל מבוגר תורם ,גורמי סיכון יתר לחץ דם ,סכרת .עישון חוסר פעילות גופנית השמנה וכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)