מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרקינסון ואלצהיימררחל11/08/2011
אמי נוטלת לוריון כבר הרבה שנים עוד לפניי שחלתה בפרקינסון ואלצהיימר האם אפשר להפסיק לתת לה את הלוריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקינסון ואלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר14/08/2011זאת תרופת הרגעה כל שינוי תרופתי ניתן לעשות אך יש להתיעץ עם ר מטפל !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן מיני מנטלבת מודאגת11/08/2011
שלום רב
אימי בת 75 ומזה כשנה יש לה בעיות זיכרון , לפני מספר ימים נערך לה מבחן מיני מנטל ע"י פסיכיאטרית ונאמר לי כי אימי סובלת מדמנציה. שאלתי היא האם עלי לקבל קביעה זו על סמך מבחן זה או שיש עוד איבחונים נוספים? ושאלה נוספת אבי אובחן כחולה באלצהיימר מזה כ-6 שנים כיום שוהה במוסד סיעודי מצבו התדרדר אינו מזהה, בכסא גלגלים ומצבו קשה לדברי הרופא במקום אבי לא מטופל בכדורים לאלצהיימר. האם זה נכון? האם במצבו הקשה שום כדור כבר לא יעזור? יעכב או משהו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן מיני מנטל - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר11/08/2011שלום מבחן מינמטאל הינו כלי עזר, יש לערוך בדקה פסכאטרית ,בדקות דם ואף הדמייה למוח ,
לגבי אבא אם מצבו כבר מאוד מדורדר מבחינת הדמנציה לצערי תרופות לא כל כך יכולות כבר לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקינסון ואלצהיימררחל10/08/2011
האם תוכלו בבקשה לתת לי שם של תרופה אנטידיכאונית לאמי ובאיזה מינון לתת לה בתור התחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקינסון ואלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר11/08/2011יש הרבה תרופות אנטי דכאוניות אין אנו ממליצים כאן על טיפול כזה או אחר הדבר מנוגד לכל אתיקה רפואית וכמובן מדיקו לאגלית ,עלייך להתייעץ עם הפסכאטר שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות אנטי פסיכוטיות ואלצהיימרשני08/08/2011
רציתי לשאול את דעתכם לגבי האזהרות של מינהל התרופות האמריקאי לגבי השימוש בתרופות אנטי פסיכוטיות בחולים עם דימנציה. וזאת בעקבות מחקרים שהראו על עלייה בתמותה.
האם הייתם ממליצים במקרים שמחשבות השווא מופיעות בעיקר בערב ואם הן לא כוללות סיכון עצמי או של הזולת, לא לצרוך את התרופות האלה?
סליחה, אבל נראה לי לפעמים שממהרים לתת תרופות אלה למרות האזהרות הרבות.
אשמח לקבל את התייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות אנטי פסיכוטיות ואלצהיימר - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה10/08/2011כל מקרה לגופו תוך שקילת תועלת מול נזק אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקינסון ואלצהיימררחל08/08/2011
דר דורון ראשית תודה על התשובה שנית אני אדייק בשאלה שלי האם נוגד דיכאון יכול להחמיר את ההתקפים שהיא מקבלת?(אפטיות ומלמולים וחוסר תגובה)
ד``ר דורון מזא``ה10/08/2011לא נראה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרקינסון ואלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר10/08/2011שלוםתרופות אנטי דכאוניות לא מחמירות את ההתקפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה קוגנטיביתחוה08/08/2011
ד"ר שלום,
אבי בן 88 עם בעיה זיכרון ( 2 ארוע מוחי )
( לנו בני הבית - הבעה ידועה ) אבא פנה אל הרופאה המשפחתי ת כי בעיה זו מאוד מפריעה לו . היא הציעה שנעשה לו את הבדיקה .
שאלתי - במידה ואבא יהיה מאובחן אם כחולה דמנציה או אלהצהיימר - האם לאבא נשללות כל החלטות לגביו ? ובמידה והוא יתחיל לקחת טיפול תרופתי לאחר כמה זמן ניתן לראות איזה שיפור ואיך אני יכולה לשים לב לכך .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה קוגנטיבית - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה10/08/2011אדם הסובל מדמנציה בשלב מסוים אינו כשיר משפטית. הטיפול התרופתי בדרך כלל פחות משפר ויותר מאט את המשך ההידרדרות במצב הקוגניטיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקינסון ואלצהיימררחל07/08/2011
אמי חולה בשתי המחלות ונימצאת בדיכאון עמוק כל כמה זמן היא מקבלת התקף שמתבטא באפטיות חוסר תגובה ומלמול לא ברור האם זה חלק מהאלצהיימר? ואיך אפשר להקל על הדיכאון בלי להחמיר את מצבה ?
ד``ר דורון מזא``ה07/08/2011יתכן וקשור לדיכאון. זקוקה לטיפול תרופתי נוגד דיכאון. לא מחמיר את הפרקינסון בדרך כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמנציהאילת01/08/2011
כיצד ניתן להבחין בין דמנציה לפסאודודמנציה. בעית המבדקים היא שהם לא מקיפים ולא יחסיים לנבדק. אם השכחה איומה כולל מילים, שמות וארועים מלפני זמן קצר מאד וגם ארוך, האם ניתן לקפוץ למסקנות? התופעה מלווה בדכאון מאד קשה ואובדן הנאה וכן בעיות שינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמנציה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר01/08/2011פסאודדמנציה בדרך כלל מלווה בדכאון ,טיפול עי אנטי דכאונים עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרת אלצהיימראור25/07/2011
שלום רב,
סבתא שלי חולה כבר שנתיים באלצהיימר, היא מבולבלת מאוד ושוכחת
דברים רבים. האם המחלה עלולה להגיע למצב שבו סבתא שלי לא תזהה
את בני המשפחה? או שהיא יכולה להמשיך לחיות שנים רבות עם אלצהיימר
והיא תמשיך לזהות אנשים?
תודה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרת אלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר26/07/2011שלום לצערי אלצהיימר הינה מחלה עם התדרדרות יש שאנשים במצב מתקדם שלא מזהים בני משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלצהיימר ושינהאסתר10/07/2011
אימי שסבלה שנים מנדודי שינה, ישנה המון בתקופה האחרונה. גם בלילה וגם ביום ולעיתים נרדמת תוך כדי הארוחה. לאחרונה אובחנה אימי כחולת אלצהיימר ברמה קלה. היא החלה לקבל ממוריט (10 מ"ג ביום). שאלתי את הרופאה האם יתכן שתרופה זו גורמת לישנוניות והיא אמרה שלא. יחסית לגילה - 80 + היא בריאה ולוקחת תקופה ארוכה רק משככי כאבים לגב וכאבי הרפס זוסטר - ליריקה ורוקסט פלוס. מהי הסיבה לשינה, וכיצד ניתן להפחיתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלצהיימר ושינה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר11/07/2011שלום בדרל כלל התלונה היא הפוכה .חוסר שעות שינה ,
יש לבדק איזה תרופות לוקחת בנוסף הרגעה . ? נ דכאון ?
יתכן כי לירקה גורמת לישנוניות יתר ,יש לבדק מתי היא ישנה האם במשך היום ?בלילה ?
רק לאחר שיקלול כל הגרמים האלה ניתן יהיה לדעת מה הסיבה לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיכחה הפרעות שינהיעל08/07/2011
אני חולה במיאסטניה גראביס, נוטלת כבר 6 שנים כדורים מסוג זודורם, מסטינון צימבלטה ריטלין אימורן ליפיטור ואספירין. לאחרונה מסתובבת ואוכלת בלילה מתוך שינה ובבוקר לא זוכרת. כמו גם במשך היום שוכחת דברים חשובים כמו להחזיר את הנכדה מהחוג. אני מוטרדת ובחרדה מדמנסיה. ברור לי שעודף הכימיה פוגע בתפקוד המוח וכדורי שינה אסורים לחולי מיאסטניה, אך ללא כדורי שינה אני לא מתפקדת בכלל. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר דורון מזא``ה09/07/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_נוירולוגיה_שבץ_מוחי_אירוע_מוחי' id=link]נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי שינה חולה אלצהיימרהדרה07/07/2011
אימי חולת אלצהיימר מזה כשנתיים. בכדי לעזור לה להעביר את הלילה בשלום קיבלה תקופה מסויימת מלטונין שעזר מאד.
מאז שפגה השפעתו היא מקבלת חצי כדור ואבן שעושה עבודה חלקית מבחינת רציפות שעות שינה.
אך,ישנה סבירות גבוהה שחלק מהבילבול והחזיונות שהיא חווה במשך היום הם תוצאה של הואבן.
היתכן?
איזה כדור יכול להתאים במצבה?!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה חולה אלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר07/07/2011שלום
ואבן אינו כדור שינה ,מומלץ על תרופות שינה (זודורם ,בונדרמין וכו )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באלצהיימריחזקאל26/06/2011
רציתי לדעת בתור בן של חולה אלצהיימר, שהלך לעולמו לא מזמן ,לאחר 20 שנות טיפול מסור שלי ושל אימי בביתינו.הטיפול בו נתן לנו סיפוק רב אע"פ שהוא כבר לא היה צלול,שולט על סוגריו ,זונדה קרי סיעודי מורכב בכל המשתמע,מדוע בדרך כלל(יש יוצאים מהכלל אבל המה מועטים)יש זילזול בטיפול בחולים אילו ולא נותנים להם צ'אנס להאריך להם אפילו במעט את חייהם לטוב.כפי שנתקלנו רבות במשך השנים שטיפלנו בו שכל פעם שהיינו נכנסים לבית חולים הצוות היה מערים עלינו קשיים מרובים עד שבגלל זה נאלצנו להשאר לידו 24 שעות ביממה צמוד למיטתו עקב הטיפול הלוקה בחסר של הצוותות כמו לשכוח לחתלו ולהחליף את בגדיו ומצעיו הרטובים,זילול בנתינת תרופות,לא להחליף כפפות בין החולים ואז מתפלאים מאיפה באים זיהומים,הזונדה צורחת שעה כי היא נגמרה ואף אחד לא בא למלאה מחדש ובמקום לקבל 7 פחיות של ג'יביטי החולה מקבל רק 3 או 4 ואז מראים לנו כמה המצב התזונתי גרוע ואילו בבית 7 פחיות זה 7 פחיות ,מעדיפים שהחולה לא ירד מהמיטה אע"פ שאין סכנת נפילה ומתפלאים למה החולה מפסיק לעמוד וללכת או שלא מאמינים שהחולה היה הולך לפני האישפוז ועל פיזיוטרפיה אין על מה לדבר שהרי עדיף להשקיע בחולה שעתידו מזהיר יותר או תגובות של רופאים "תנו לו למות בשקט,מה יש לכם ממנו"אני לא מדבר על בית חולים שדה אלא על בית חולים גדול ואוניברסיטאי, אני לא אלאה אתכם ביתר העינינים אך אשמח לקבל תגובה מהפורום החשוב הזה שבא לעזור ולהבין בכל הקשור לאלצהיימר וטיפולה כמו שאנו דוגלים להבדיל בצער בעלי חיים,או דואגים לא להאביס אווזים,גם חולי אלצהיימר רוצים לחיות בכבוד הראוי להם ולמשפחתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תגובה???
יחזקאל01/07/2011אשמח לדעת דעתכם!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר03/07/2011שלום יחזקאל
אני מצטער לשמוע על מותו של אביך ז"ל ,
אני חושב כי אם יש השגות על טיפול במקום כזה או אחר יש לפנות לרגולטור- משרד הבריאות ,
בכבוד רב ושלא תדעו עוד צער
ד ברבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגישה של המשפחה להתיעצות .אהרן בן18/06/2011
אשתי נמצאת בשלבים הראשונים של המחלה אינה משלימה עם הסמפטומים משתדלת לתפקד כתמיד נוהגת מטפלת בנכדים כיצד ניתן להסביר לה מבלי שתפגע שהולכים לפגישת ייעוץ בגינה מבלי לקחת אותה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגישה של המשפחה להתיעצות . - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר29/06/2011שלום בתחילה יש הכחשה של הבעיות ,אני ממליץ לקחתה לרופא המשפחה להתחיל לעשות בדקות דם וכו ולא להזכר את המחלה עצמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימנציהמשה17/06/2011
אבי בן 91 וסובל מדימנציה,לאחרונה מצבו הורע מזהה רק את בני המישפחה,ונעשה אגרסיבי ואלים צועק כל הזמן ובמידה והוא רוצה משהו זה חייב להיות מידי אחרת הוא מתחיל להישתולל.יש לציין שהוא סיעודי ויש לו מטפל ואישה בבית אך הם כבר מיואשים ולא יודעים אך להיתנהג איתו.בנתיים הרופא נתן לו רסיטל אך מזה כחודשיים שהוא לוקח את הכדור אין שום הטבה במצבו.שאלתי היא ,האם יש טיפול שיוכול להרגיע אותו,או שזה המצב .יש לציין שהוא גם לא מבין מה שאומרים לו,אלא רק מה שהוא רוצה. מודה לך על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימנציה - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה18/06/2011יתכן וזקוק לטיפול תרופתי שונה. צריך להתייעץ עם הפסיכיאטר שמטפל בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בלי טיפול
יחזקאל27/06/2011בתור בן של חולה כזה שהיה לא פחות אגרסיבי ממה שכתבת ואולי יותר לפעמים תרופות ההרגעה מזיקות יותר מאשר עוזרות ולפעמים אם נותנים לו חיבוק ואת הכבוד שמגיע לו ומדברים איתו על כמה הוא מיוחד ועל עברו ושהוא עדיין שווה משהו ע"י כך מנסים להסיט את תיסכולו כך הוא ירגיש אלכם קרוב ואפילו ישמע אתכם אבל אני מתאר לעצמי שההתמודדות קשה לכם [אשתו בניו וכ"ש העובד הזר שרואה איך המשפחה מאבדת את הכח] והוא פוגע בסדר החיים התקניים אבל נזכור שזו תקופה קצרה שתעבור ואם תלכו בדרך שלי זה יתן לכם סיפוק רב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)