מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קצב התקדמות המחלהרונית30/10/2011
שלום רב,
משיטוט בפורום נראה והנושא ברור כי ישנם חולי דימנציה-אלצהיימר, במצב התקדמות שונה מהאחר.
הנושא מאד טרי אצלנו במשפחה עם אם חולה.
אודה לדעת האם יש מצב בו ניתן לדעת מה יהיה השלב הבא של המחלה, קצב ההידרדרות שלה? האם ייתכן שהחולה נשאר במצב סטטי זמן רב? במה זה תלוי כדי שאכן מצבו לא יתדרדר.
אודה לדעת על סמך ניסיונכם למה לצפות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב התקדמות המחלה - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה30/10/2011האמת שאין דרך לצפות את מהלך המחלה אצל כל חולה. יש חולים שנשארים במצב סטטי למדי לאורך זמן. יש תועלת בטיפול תרופתי שמאט את ההידרדרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושיםירון26/10/2011
שלום רב
אבי בן 63 לאחרונה התחיל לשכוח דברים למרות שמאז ומעולם היתה לו בעית זיכרון לאחרונה היא מחמירה בקצב דיי מהיר,מתבלבל בהתמצאות מדי פעם(לא תכופות)כשנוהג ברכב מתבלבל ואז מתקן וחוזר לעצמו, נעזר בפתקים ומתעד מה עושה,הוא בעצמו טוען שזה קורה לו לעיתים תכופות בזמן האחרון,בנוסף יש לו ירידה בשמיעה בכמה שנים האחרונות ,לאחרונה ממש מורגש,בבדיקת שמיעה נמצא תקין לגילו.שמתי לב שמתעצבן בקלות מדברים קטנים.
אבי מאוד שומר על עצמו ואין רופא שהוא צריך ללכת אליו מפאת גילו והוא לא הלך, או בדיקת ביטחון שלא עשה.משקל תקין הכולסטרול ולחץ הדם תקינים אינו סוכרתי.
יש לי חששות לגבי מצבו, כיצד עליי להגיד לו שיעשה בדיקה אצל נוירו גריאטר או רופא מישפחה לאבחון אלצהיימר , הוא גם ככה מרגיש לא טוב עם המצב..אני חושש שיכנס לדיכאון .אמרתי לו שיילך לנוירולוג לבדיקה אך אינו עושה את זה.האם הוא יכול להבין לבד שצריך עזרה.?
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה27/10/2011צריך להסביר לו שרופא מתאים יכול לעזור לבעיות שמטרידות אותו ולפי מה שאתה אומר הוא אכן מודע לבעיות. ניתן לשפר את מצבו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסף יקר - עליך לעזור לו
ירושלמית02/08/2012אני מטפלת עכשו במקרה משפחתי דומה - בן 59 ...לקח לנו זמן, אבל בסופו של דבר צריך לשכנע אותו - בעדינות - וללכת איתו לבדיקה. קרוב לודאי שלא ילך בעצמו. יש מרפאות זכרון שבודקות את כל המצב - באיכילוב בת"א ובשערי צדק בירושלים. עם האבחנה ממשיכים הלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץרוחלה24/10/2011
דודתי מאובחנת בדמנציה,הכנסנו אותה לבית אבות קטן ומשפחתי .אנחנו מרוצים אך לדודה קשה להתרגל והיא עוברת משפה לשפה כך שלא מבינים אותה והיא חושבת כל הזמן שמרכלים עליה,דבר שאינו נכון.היא מדמיינת אנשים שמגיעים למקום,אינה מבינה מדוע לקחו לה את הכרטיס המגנטי לתרופות,לא רוצה להיות פעילה בחוגים ויושבת לקרוא ספרים ועיתון בחדר. היא מבקשת למצוא לה מקום אחר אבל אנחנו יודעים שכאן מתאים לה...מה עושים כדי להקל עליה והאם אפשר לומר לה"את מדמיינת אנשים,מצבים וכ"ו?לעיתים היא מדברת לעניין ולעיתים לא ממש כי אינה מבינה ......אני יודעת שהסתגלות לוקחת זמן אבל כואב לי לראות אותה כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר25/10/2011שלום ניתן בהחלט לתת תרופות שיקלו על מצב החולה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רוחלה25/10/2011מה לגבי שאלתי האם לומר לה שהיא הוזה או מדמיינת????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת DNA לאלצהיימר
אורלי20/10/2011שלום ותודה על האתר !
אימי קבלה אלצהיימר בגיל צעיר ולפי מה שהבנתי ממך יש מרכיב גנטי.
לאבי אין אלצהיימר.
מהם הסיכויים שנחלה במחלה זו,
האם ילדיי שלי יכולים לחולת גם?
והאם יש בדיקה DNA שניתן לעשות ואיפה ?
כולנו מודאגים מאוד !
תודה, מחכה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת DNA לאלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר23/10/2011שלום כדי להרגע אין המחלה עוברת בתורשה כלל !
יש מיקרים מעטים של התחלת המחלה בגיל צעיר שאז יש עדויות לקשר גנטי ,
אין היום בדקות כאלה שניתן לעשות בצורה רוטינית במעבדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות דחופות על אסון ושמו אלצהיימראורלי16/10/2011
אימי בת 75 , אובחנה לפני שנתיים באלצהיימר, זה סבל גדול לכל המשפחה.
מקבלת אקסלון, יש לה גם לחץ דם גבוהה והיא מטופלת בזה הרבה שנים.
האקסלון לא עשה כלום, כשהעלו את המינון היא לא הרגישה טוב.
מיום ליום מצבה מדרדר, היא בדיכאון עמוק , אלימה מילולית, עקשנית מאוד מאוד, מרירה ועצבנית.
אבי שמטפל בה כרגע מאושפז ואנו בבעייה קשה.
אודה לך מאוד אם תוכל לענות לי כי אני מודאגת ומותשת.
1. האם יש אפשרות לתת לה משהו נגד דיכאון או להרגעה?
2. היות ואבי חולה , האם ניתן לקבל סיוע מיידי של מטפלת ?
3. היום נודע לי שלאחיה של אימי וגם לאחותה יש אלצהיימר. האם זה תורשתי ? איך זה קורה 3 אחים במשפחה אחת ?
תודה
אולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות דחופות על אסון ושמו אלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר16/10/2011שלום רב
בהחלט ניתן לתת תרופה אנטי דכאונית ולהוסיף תרופה לאלצהיימר דוגמת אבקסה ,
ניתן לקבל עזרה ממטפלת ,יש מיקרים שלאלצהימר יש מרכיב גנטי בעקר אם המחלה מתחילה מוקדם לא בגיל מבוגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות על אסון ושמו אלצהיימר
אורלי16/10/2011תודה רבה , על איזו תרופה אנטי דכאונית אתה ממליץ?
האם להוסיף לאקסלון גם את התרופה שהמלצת? מה היא עושה?
כפי שציינתי אימי מקבלת תרופות להורדת לחץ דם גבוהה.
לא הבנתי מה אמרת לגבי גיל האלצהיימר, אם התגלה בגיל צעיר יש לזה מרכיב גנטי?
למה כוונתך?
אני קוראת בפורום ונאמר שזו לא מחלה גנטית, במחקרים חדשים מדברים שכן, זוהי מחלה גנטית, אני מבולבלת...
מה נכון?
מה הסיכויים שלנו כילדי ההורים לקבל מחלה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות על אסון ושמו אלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר17/10/2011שלום
תרופה אנטי דכאונית יכולה להיות תרופה בשם אסטו ,
לגבי אלצהיימר
יש מיקריםמאוד בודדים משפחתיים כשהמחלה מתחילה בגיל צעיר יחסית למשל גילאי השישים אז הסיכויים לכך שיש מרכיב גנטי ,
לגבי המחלה בגילאים מבוגרים ביותר אין את המרכיב הזה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבי חולה דנמציהחבס מרגלית14/10/2011
לאחרונה אובחן אבי כחולה דימנציה והוא באופן פתאומי הפסיק לתפקד וכרגע הוא מרותק למיטה וזקוק לטיפול סיעודי.
שאלתי היא האם אין טיפול פיזיוטרפי לרגליים שעד אבחון המחלה הוא הלך רגיל אומנם קצת צולע בגלל בעיות בברכיים אבל הלך , כושר הדיבור משתנה מידי פעם,האם יש לזה טיפול מפני שבבית חולים לא אמרו לנו כלום בקושי דיברו איתנו וקופת חולים אמרו שישלחו איבחון ועדיין לא שלחו.
שאלה נוספת לפני שגילו את המחלה גילנו על אבי סיפור מעברו שהשאיר אותנו הממוים כעסנו והשתדלנו לא לדון בזה יותר מידי בגלל אמא אבל עכשיו עם גילוי המחלה הוא לא מפסיק לדבר על הנושא כיאלו שרק בתוך זה הוא חי ומדמיין את אמי למשהי מעברו ומספר בפרטי פרטים את כל עברו אבל מצד שני הוא מכיר אותנו מזהה יש מצבים שהוא מדמיין שהוא נמצא בתוך המונית שלו האם זה יתכן שביום אחד הוא הידרדר ככה ומה זה יכול להיות שהוא מדבר רק על עברו מבלי לפחד או להניד עפעף
לציין שפעם הוא מדמיין את אמי לפילגש שלו ופעם הוא מדבר אליה בתור אישתו כל השאר הוא מזהה ומבקש ומבין מה אומרים לו האם יכול להיות שהוא מנצל את מצבו ויודע שאין לו מה להפסיד וממשיך לחיות את עברו "בגאווה כזאת"
יש מצבים שהוא מפרט יותר מידי דברים שנשמעים נורא האם הוא יודע מה הוא אומר
ולשאלה אם הוא מתחרט הוא טוען שלא הוא עשה חיים כדברו
אני רוצה לציין שדוקא אמא התעקשה להביא אותו הביתה ולא למוסד האם הוא יודע מה הוא אומר
מצפה לתשובה
מרגלית חבס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי חולה דנמציה - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה15/10/2011לגבי טיפול פיזיותרפי - יכול להיות שיש ויש להתיעץ עם פיזיוטרפיסט.
אדם שסובל מדמנציה יתכן ומדבר על דברים דימיוניים ויתכן ומדבר על דברים שקרו בעברו ללא צנזורה שהיה מפעיל אם היה בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי חולה דימנציה
חבס מרגלית15/10/2011יש לי עוד כמה שאלות : עד היום יכלותי להגיד שגדלנו במשפחה נורמטיבית ,אנו 3 אחים בשנות ה-40-50 שגדלנו בבית שחינך לערכים כבוד וההורים היו בהחלט מודל לחיקוי כך גם אנחנו גידלנו את הילדים שלנו איך בשלב כזה ובגילוי כזה אנו צרכים להתנהג? מה ההמשך של המחלה הזאת, לאן זה מוביל? האם זה לכיוון הדרדרות או דבר כזה יכול להשתפר?
אני רוצה לציין שאם כל הכאב בגילוי עברו של אבי ובגילוי המחלה אנו ממשיכים לטפל בו במסירות יתר בבית כן גם אחי, אמי וכמובן הנכדים.
שאלה נוספת כשאנחנו נמצאים אבי לא מדבר בכלל על עברו אבל כשהוא עם אמי לבד הוא כן מדבר האם הוא יודע מתי מותר לו לדבר ומתי אסור?
אני דוגמא כל הזמן חוקרת אותו והוא קורה לי מוקש כיאלו הוא יודע על מה אני חוקרת
מה לעשות עם אמי בכאב הגדול הזה האם לדעתך היא צריכה עזרא מקצועית שכן כל הזמן היא בוכה.
אני מציינת לך שהוא מזהה את כולם ולשאלות מהעבר הוא עונה נכון על כל הנושאים הוא בהכרה מלאה .
מחכה לתשובה
בברכת יום טוב
חבס מרגלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי חולה דימנציה - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה16/10/2011אם מדובר במחלת אלצהיימר המהלך הוא בדרך כלל של הידרדרות שנמשכת לאורך שנים. המשפחה יכולה להיעזר בעמותת האלצהיימר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת ממצבה של אימייעל09/10/2011
לפני כחודשיים השתחרר אבי מבית החולים לאחר אישפוז ממושך לטיפול במחלת הסרטן. אימי, שגם ככה הייתי מגדירה כאישה מתוחה, חרדה ולא רגועה, היתה עוד יותר כזו במשך כל תקופת האישפוז, ישנה מעט מאד ונטלה כדורי הרגעה. עם זאת, היא תיפקדה מצויין מבחינה קוגנטיבית ומוטורית. ממש ביום בו שוחרר אבי (לאחר 3 חודשי טיפול אינטנסיביים באונקולוגית), אימי הפכה לאדם אחר. ראשית, רמת התיפקוד של ידה השמאלית ירדה בצורה דרסטית וכיום היא גוררת אותה ועושה כמעט את כל הפעולות ביד ימין . בנוסף, היא הפכה מאישה חדה ופעילה לחסרת מוטיבציה, מבולבלת, ושכחנית יחסית לעצמה. נראה שהיא איבדה חשק לעשות כל פעילות, הן בתוך הבית והן מחוצה לו. דברים שהיא אהבה לעשות קודם לכן, כגון לבשל ולאפות , היא עושה רק אם היא מוכרחה וגם אז, היא לעיתים שוכחת מרכיב כזה או אחר בתבשיל. עם חברים היא לא מעוניינת להיפגש ובאופן כללי, מעדיפה לשחק במחשב רוב שעות היום. אני ובני משפחתי הסבנו את תשומת ליבה אך היא מכחישה או מבטלת במילים"זה שום דבר, תניחו לי" וכמובן שמסרבת להיבדק בכל תוקף. אנחנו מודאגים. אין לנו ספק שמשהו עובר עליה (אימה, סבתי, סבלה מדימנציה). אשמח לעצת מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת ממצבה של אימי - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה09/10/2011אמך צריכה להיבדק על ידי פסיכיאטר ו נוירולוג. יתכן ועברה מה שנקרא - ארוע מוחי ולכן יש לה בעיה מוטורית. ארוע כזה יכול להיות מלווה בסימנים נפשיים וירידה קוגניטיבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבולמיכל02/10/2011
שלום אמא שלי בת 68.
יש לה תופעה של בלבול שקורה פתאום ונמשך יום או שניים. זה קרה בפעם הראשונה בפסח 2011, ובפעם השניה התרחש אתמול.
פתאום היא לא יודעת איך להפעיל את הפקס. אומרת את המילה "שכחתי" הרבה מאוד פעמים. לא זוכרת דברים. מחליפה מילים - במקום להגיד צעיר אמרה זקן. וכשאמרתי לה שאמרה זקן, היא אמרה - לא נכון אמרתי צעיר. מתבלבלת בשם של כתב בטלוויזיה ומתקנת את שמו בלי בכלל להרגיש שקודם אמרה שם אחר.
בפסח היא לא זכרה לשים סכו"ם, להדליק מכשיר חשמלי וכו'.
התופעה הזאת היא פתאום. לא היתה איזו שהיא התדרדרות לפני כן.
אבל יש לה עוד דברים:
* התכווצויות בידיים.
* הבהובים בעיניים אחרי כעס.
* כאבי ראש.
* היה לה מקרה של שיתוק ביד בבוקר והיא לא יכלה להפעיל אותה.
* לחץ דם שיכול להגיע גם ל - 170.
אחרי מה שקרה בפסח, דרשתי ממנה שתתחיל לקחת B12 ואבץ, אבל היא לא מקפידה. יכול להיות שזה עזר לחודשים שחלפו מאז. אבל עכשיו חלה התדרדרות.
מה יש לה ? ומה אני אמורה לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר02/10/2011בלבול -יש להביאה לבדקה על ידי נורולוג בשלב זה יש לבצע בדקות דם ואף צילון מוח ממוחשב!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימנציה ,תופעת לוואי חריגה ?!שלמון01/10/2011
שלום . אימי בת 84 בדרך כלל בריאה , סובלת משך השנים מלחץ דם גבוהה ולא הקפידה ליטול הכדורים להורדת הלחץ דם באופן סדיר.לפני כשנה וחצי עברה אירוע מוחי קל שבעקבותיו נצפו תופעות דימנציה לטווח הקצר (לדעתי היו עוד קודם ).מאז היא נמצאת בבית אבות ,מחלקת תשושים עצמאיים. להערכתי מפאת הדימנציה , בשילוב אופייה הסגור,היא לא בדיוק מתקשרת עם הסביבה ,מעדיפה להתכנס בתוך עצמה ולא להשתמש במכשיר השמיעה ביוזמתה. בתשובה לשאלותי אני נענה " זו אני ועכשו בטח לא אשתנה ". מזה מספר חודשים נצפת תופעה של שינה כרונית חריגה, ללא הפסקה ולאחרונה החמירה מאוד !!! שינה/נימנום באוכל בשרותים ובכל מצב משך כל היממה !!!,
לאחרונה מסתמן גם קושי בהליכה (היא עם הליכון) אבוד תאבון משמעותי ביותר שתיקה רעד קל בידיים ,
בתרופות שהיא נוטלת ( ללחץ דם,בלוטת הטריס,קולסטרול )מיזה כשנה וחצי לא חל שינוי מלבד כדור CIPRALEX 10MG שניתן לה ע"י רופא בית אבות לפני שלשה שבועות בדיוק.
שאלתי העיקרית היא בהתייחס לשינה/נימנום הכרוני הבילתי נתפס ?! האם יש הסבר/סיבה ידועה לתופעה ? אגב בדיקות דם שנערכו בשבוע שעבר רשמו ערכים תקינים ל - B12 - TSH .
לכל התייחסות סיוע בנושא אודה מראש - שנה טובה ובריאות לכולנו !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימנציה ,תופעת לוואי חריגה ?! - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר02/10/2011שלום ,
לגבי הנימנום בראש ובראשונה יש לבדק איזהתרופות מקבלת יתכן ומדובר בתופעות לוא ,בנוסף נמנום במשך היום יכול להצביע על בעיית דום נשימה בשינה מומלץ להפנותה לבדקה במעבדת השינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שלמון05/10/2011ד"ר ירחמיאל תודה על התגובה , אשלח בהקדם את סוג התרופות שאמא מקבלת , אשמח ואודה לקבל את חוות דעתך .
שוב תודה וגמר חתימה טובה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר06/10/2011בכבוד רב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגת לסבתאאור29/09/2011
סבתא בת 75+ עד עכשיו עבדה, הייתה בעלת שמחת חיים, חכמה..לאחר הפסקת עבודתה סבלה מכאבי בטן קשים, הרופא המליץ לה ליטול כדור נורטלין 25 מ"ג ביום, בנוסף ליטול כדור הרגעה בשם לוריוון- מאז היא כל הזמן בדיכאון. האם לתרופות אלו יש השפעה על המצב הנפשי שלה? מה עלי לעשות? קשה לי לראות את סבתא נטולת שמחת חיים ועצובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת לסבתא - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה01/10/2011יתכן והרופט איבחן דיכאון כי התחיל טיפול בתרופה נוגדת דיכאון - נורטילין במינון קטן מאד ולוריון להרגעה. המינון של הנורטילין קטן מאד ויתכן שאינו מספיק. בנוסף אפשר לנסות תרופות אחרות חדשות יותר. צריכה לשוב ולהיבדק על ידי רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 13 חושב שיש לי אלצימרד19/09/2011
שלום,
אני בן 13 ובתקופה האחרונה מתקשה לזכור דברים. אני שוכח שמות של
חברים שלי, מילים חדשות שאני לומד באנגלית ועוד כמה דברים בסגנון הזה...
אני מה זה לא יודע מה לעשות... יכול להיות שיש לי אלצימר נעורים?!?! האם יש לזה תרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 13 חושב שיש לי אלצימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר20/09/2011שלום רב
אין אלצהיימר בגיל כזה מציע לך לפנות לבדק אם יש הפרעות קשב וריכוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד חמוד
דורית26/09/2011שלום לך,
אין דבר כזה אלצהיימר ודמנציה בגילך, אלו הן תופעות של גיל הזקנה, אתה יכול להיות רגוע, כדאי שתעבוד על הריכוז שלך וממילא תשכח הרבה פחות דברים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפלת או בית אבות?ג'וני10/09/2011
שלום
אמא שלי חולת אצלהיימר מזה 5 שנים והיום היא מתפקדת באופן מאוד בסיסי וכמעט לא מזהה אף אחד ולא זוכרת כלום. היא בת 80 ופיזית היא במצב סביר מאוד, רגועה, ונמצאת איתה מטפלת.המטפלת נוסעת לחודש ימים ואנו מתלבטים האם להביא מטפלת חלופית או להכניס אותה לבית אבות? והאם באופן כללי עדיפה מטפלת טובה במצב שלה על פני בית אבות (לצמיתות) ??
אשמח לקבל את דעתכם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפלת או בית אבות? - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר11/09/2011עדיף תמיד למנוע שינויים מהקשיש ולהשאירו בסבבתו המוכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים עם דעה זו...
רענן11/09/2011שהייה במסגרת טיפולית של 1X1 מיטיבה עם המטופל המקבל מענה זמין לכל צרכיו.
חשוב לוודא שהעו"ז מביאה עובדת מחליפה ועושה לה חפיפה של מספר ימים בטיפול תוך התייחסות לדקויות ולצרכיה של המטופלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים עם דעה זו... - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר12/09/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים עם דעה זו... - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר26/09/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה מוכרת
דורית26/09/2011שלום וברכה!
גם לנו ישנה בעיה דומה מאד וכרגע החלטנו שמטפלת צמודה עדיפה על בית אבות בששם יש לנו פיקוח על מה שנעשה איתה.
שיהיה לכם בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון אלצהיימר-למי לפנות?אמבר30/08/2011
מבקשים את עזרתך : ברצוננו להביא את אמנו הקשישה לאיבחון מומחה לגבי אלצהיימר, גם כדי שנדע מה מצבה וגם למצב המשפטי. האם תוכלו להפנות אותנו, או לתת שם של רופא מומחה באיזור חיפה, או היכן נוכל לאתר. למצוא שם של מומחה. אנו מבינים שחוות -דעת של מומחה-רופא נוירולוגי -גאריאטרי קבילה בבית-משפט. נודה לך מראש. אמבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון אלצהיימר-למי לפנות? - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר31/08/2011אמבר שלום
אין אנו ממליצים על רופא כזה או אחר באזור חיפה יש גם ברמבם מחלקה שעוסקת בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמאטלי27/08/2011
אמי בת 65 לאחרונה החלו אצלה סימנים מדאיגים כגון היא שוכחת המון לכבות את הגז , שוכחת להוסיף תבלינים לאוכל, שוכבת המון, מתלוננת על כאבים ברגליים ובגב, למרות שבבדיקות רפואיות לא נמצא דבר, הולכת לקניות ולא קונה דבר כי היא "לא צריכה", הצעדים שלה כבדים ואיטיים, הדיבור שלה כבד ואיטי, מתקשה בשליפת מילים, אפילו שמות של נכדים, הבית מאד מוזנח ומלוכלך, אני חושבת שגם ההגיינה האישית, אין לה כח לעשות דבר. בהתחלה חשבנו שזה אולי דכאון כי אבא היה מאושפז בבית חולים תקופה ארוכה. היא לא רצתה לטפל בדכאון ואני חוששת שהמצב רק החמיר ויחמיר. האם אלו סימנים לאלצהיימר? מה לעשות איתה? היא לא מעוניינת שנלך איתה לרופא ואומרת שהיא תספר לו מה קורה, אבל אני לא כ"כ סומכת עליה. מה אפשר לעשות? למי לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר28/08/2011שלום
זה יכול להיות גם דכאון אך חייבים לעשות איבחון ,נא לפנות לרופא המישפחה ומישם תוכל לפנות ליועצים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון אלצהיימר בגיל צעירצעיר20/08/2011
שלום רב,
אני בן 22, ובשנה האחרון היכולות זכרון שלי לטווח הקצר והארוך פחתו משמעותית, בנוסף היכולות המוטוריות-קוגנטיביות שלי נחלשו מאוד.
אני מודע לכך שאני צעיר, אבל אין סיבה לשלול סיכוי למחלה או התפתחות בעייה כלשהיא בגלל גילי הצעיר.
סבתי חולת אלצהיימר וכן כל אחיה ואחיותי.
הגעתי למצב שאני לא מצליח לסיים משפטים כמו שצריך, אני מתחיל משפט ומאבד את עצמי לקראת סופו (כשבעבר הייתי נחשב לאחד האנשים היותר חריפים וחדים לשונית), אני בעצם יודע מה אני רוצה להגיד בתחילת המשפט או שלפחות בונה אותו תוך כדי, אבל בחודשים האחרונים אני לא מצליח לסיים את המשפט (מבחינה רעיונית או מבחינה לשונית-תחבירית, אני פשוט שוכח מילים שחשובות לרצף המשפט).
אני לא מצליח לזכור שמות, פרצופים, מחירים, מילים וביטויים שאני מכיר והכרתי, אני הרבה פעמים מוצא את עצמי שוכח 2-3 מילים ואני פשוט המום מכך, אני יודע שזה קורה לאנשים, אבל זה קורה לי בתדירות ממש גבוהה, קשה לי לתאר ולהסביר דברים ורעיונות או לבטא את עצמי בצורה קולחת כבעבר, התחלתי לשכוח מילים משירים שהכרתי בע"פ וחוט המחשבה שלי נקטע מהר מאוד.
אני לא זוכר דברים שקראתי כמה דק' אחרי שסיימתי לקרוא כשבעבר הייתי משנן טקסטים ארוכים מאוד לבחינות (ואני קורא ומנסה לשנן באותה תצורה, זה פשוט לא נקלט לי כבעבר).
קורים הרבה מצבים שתוך כדי דיבור אני שואל שאלה, ממשיך לדבר וחוזר על אותה השאלה בדיוק בלי לזכור שהרגע שאלתי (וגם קיבלתי תשובה), קרה לי לא מעט פעמים כאלו ואנשים בסביבתי כבר החלו להסב את תשומת ליבי לעניין.
אני לקראת סוף השירות הצבאי שלי וקשה לי להאמין שאני אקבל מענה לבעיה הזו בצבא.
איך ניתן לאבחן משהו בגיל כמו שלי ולקבל ייחס רציני? אני ככה"נ אעבור מבחני זכרון לחולי אצהיימר שכן הם עוברים את המבחנים בשלבים יחסית מתקדמים של המחלה.
הבנתי שקיימת בדיקת דם שיכולה לאבחן את החלבון האחראי על המחלה, איך אוכל לעבור אותה? תוכלו להגיד מה הייתם ממליצים למישהו במצבי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון אלצהיימר בגיל צעיר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר21/08/2011שלום רב
אנימבין את דאגתך ,אך ניראה לי כי מדובר במתח ואו בבעיות בריכוז ,
המלצתי כי תפנה לרופא היחידה ותבקש הפנייה לנורולוג ותספר את האמור במייל זה ,
אין אבחון בדם ,יש בדקה בנוזל חוט השדרה לחלבון מסוים שניקרא" טאו",
שנותן אינדקציה מסויימת למחלת אלצהיימר ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת מודאגתזהבה16/08/2011
אבי בן 88 עד לפני חודשיים נראה לי בסדר גמור, חי עם אמי בת 83 מנהלים חיים עצמאים. בחודש האחרון באופן פיתאומי כאילו איבד זיכרון לטווח קצר.
לפי שיחה איתו הוא מוטרד מאוד ממצב הזכרון,
מה המשמעות?
בתודה זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת מודאגת - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה16/08/2011זקוק לבדיקה מקצועית כדי לברר את המשמעות. עשוי לנבוע מגורמים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)