מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות באצעות הידייםאני23/02/2013
אני חיילת שמשרתת באזור הצפון ונחשפת למזג אוויר קר מאוד.
לפני 8 שנים בערך התחילה אצלי תופעה של נפיחות באצבעות הידיים בלבד בעקבות חשיפה לקור. התופעה מאופיינת באודם באצבעות, נפיחות, מעט קושי לסגור את האצבעות, קצת שורף.
התופעה הופיעה במשך בערך 4 שנים ברציפות רק בחורף. הרופא לא המליץ על טיפול מיוחד מלבד כפפות. לאחר מכן, במשך 4 שנים התופעה לא הופיעה, יכול להיות כי לא היה חורף ממש קר.
בגלל שלא הייתה אבחנה ברורה לגבי הנפיחות, אז הצבא ביקש ממני ללכת לראומטולוג לכתוב חוו"ד. הוא בדק אותי, אבל אז האצבעות שלי לא היו נפוחות. הנה מה שהוא כתב:
"אין רנו קלאסי, אך נראה שיש תגובתיות יתר של כלי דם בידיים(מערכת סימפטטי) שגורמים לנזקי קור קלים (מעין CHILBLAINS). אבחנות אלטרנטיביות אחרות הם PALINDROMIC RHEUMATISM או תסמונות גנטיות נדירות כגון אנגיאדמה, מחלות קריופירין או TRAPS שיכולות להתבטא כך (עם ESR גבוה), אך לפני עשיית בדיקות לכיוונים אלה יש לראותה בהתקף (בדיקות יקרות במקום אחד בראץ- לא בסל). אין גם סימני מחלה של לופוס, סקלרודרמה ונימיה באצבעות נראים תקינים ו-ANA שלילי. אין גם סימני דלקת מפרקים כרונית והנפיחות של האצבעות נראות יותר כמבנה גופה (כמו אצל אמא שלה)".
בנוסף הוא כתב לבוא לביקורת אם יש התקף שוב.
לפני שבועיים, בעקבות חשיפה למזג אוויר קר מאוד, האבצעות התנפחו לי מאוד, אחרי שזה לא קרה לי במשך 4 שנים, עם אותם מאפיינים. כמו כן, הרגשתי נפיחות באצבעות הרגליים.
לא הייתה לי אפשרות באותו זמן ללכת לרופא, אבל זה היה לי ככה במשך כמה ימים. ואז הנפיחות החלה לרדת בהדרגה והאצבעות נראות אותו דבר, לא נפוחות ולא אדומות.
אני רוצה שיהיה אבחון ודאי לבעיה, אבל ההתקף עבר,אז השאלה היא האם עדיין יש צורך לפנות לרופא למרות שההתקף עבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות באצעות הידיים - תגובה
ד''ר אנה קופרמן24/02/2013שלום
סיפור שלך מאד ארוך
ללא ספק את צריכה להיות במעקב ובירורנ ראומטולוגי
כמו שאברו לך כבר יכטל להיות שאת סובלת מהתקפי תגובה לקור או תיסמונת רינו שגם מופיע בדרך כלל בשינווי מזג אוור
אני ממליצה לך בהתקף להגיע למרפאה ראומטולוגית
אפשרות שניה
ביקורת אצל כירורג כלי הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אני25/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכטרבדני23/02/2013
שלום רב, אני נמצא בברור מקיף של חשד לבכטרב לאחר שנים רבות של כאבי גב תחתון ללא ממצאים קליניים.לצערי אף רופא לא כיוון אותי לכיוון בכטרב כל השנים,רק לאחר שאני באופן אישי חקרתי באינטרנט כולם נהיו חכמים ועעל הנראה זה הכיוון. בעקרון אין לי לא יום ולא לילה בעיקר,לא לוקח תרופות מכיוון שמה שהבנתי שאין כל כך הרבה במה לטפל ומה לעשות.לי נראה שבתקופה האחרונה המצב רק מחציר,האם באמת אין מה שעוצר את המחלה אם לא מרפה אותה?
נ.ב עשיתי לאחרונה MRI וממתין לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכטרב - תגובה
ד''ר אנה קופרמן23/02/2013שלום דני
מחלת בכטרב - או ANKYLOSING SPONDYLITIS מאפיינת עיי סימנים קלינים כמו כאבי גב תחתון בדרך כלל במנוחה בשעות לילה עם נוקשות בוקר ממושכת , לפעמים כאבים ו נפיחות בפרקים גדולים ו סימנים בהדמיה- צילומי רנטגן ו MRI, מבחינת בדיקות מעבדה , לא תמיד אך ברוב מקרים התלקחות או מחלה פעילה גם יש עלית מדדי דלקת כמו שקיעת דם ו CRP
עד סוף שנת 90 טיפול במחלה היה רק טיפול בקבוצת NSAIDS כמו VOLTAREN ו טיפול ב פיזיאטרפיה
מסוף שנת 90 אנו מטפלים בקבוצה = תרופות ביואלוגיות - חוסמי TNF
טיפול מאד יעיל גם מבחינת עצירת מחלה ו גמ מבחינת שיפור קליני והשפעה על כאביים
ללא ספק אתה צריך יעוץ ראומטולוג
בהצלחה
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים וגמישות יתרקורל21/02/2013
לדעת כמה עולה להיפגש עם מומחה בירכיים פרטי והאם באמת כדאי לי אז ככה עליי: אובחנתי כבעלת גמישות יתר מפרקית זה מתבטא בעיקר בכאבים בבירכיים בשוק באגן ובגב התחתון... עשיתי בדיקות דם.. בפעם הראדונה הופיע לי חריגה שמראה דלקת ובפעם השנייה שלישית היה תקין.. אך לפני הבדיקת דם השלישת.. ממש סמוך לפני ביצוע הבדיקה.. היו לי סימני דלקת בברך.. נפיחות קלה ואדמומיות בנפיחות עם רגישות בברך.. אך התוצאות הראו שהכל תקין כאילו לא היה לי דלקת.. ויש לי כאבי בירכיים חזקים לסירוגין.. זה בא והולך.. בעיקר כואב לי הברך בישיבה.. כשהברך ב90 מעלות.... וממעבר מישיבה לעמידה.. ורציתי ללכת לראות מומחה בירכיים אך הרופאה הצבאית שלי לא מאפשרת ואומרת שיש לי גמישות יתר וזה הכל.... אז מה דעתך? כדי לי לפגוש באופן פרטי מומחה ברכיים? כמה זה עולה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים וגמישות יתר - תגובה
ד''ר אנה קופרמן21/02/2013שלום קורל
ידוע שאנשים עם תיסמונת גמישות יתר סובלים יותר מבעיות גדים ו פרקים אך לא מצבי דלקת
מצד שני- תיסמונת גמישות יתר לא שוללת גם אפשרות מחלה דלקתית
את סבלת גם מכאבים ולפי תיאור שלך נפיחות ו אודם בברך- סימני דלקת - לא קשורים ל גמישות
אני ממליצה לך לבקש הפניה לרופא ראומטולוג- קודם כל,כעת אאני לא חושבת שאת צריכה יעוץ מומחה אורטופד ברכיים
חשוב במצבי גמישות יתר לשמור על חיזוק שרירים- לכן את חייבת לבצע תרגילים לחיזוק שרירים, , כן אפשרי במצב שלך - לקבל הפניה לפיזיאטרפיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולוס פמפיגואידחזי19/02/2013
שלום
בן משפחה דמנטי, התגלה בזרוע אחת אזור של כ 10 ס"מ עם פריחה ושלפוחיות, חלק נפתח ומדמם.
הרופא במקום לא יודע לזהות אם מדובר בכוויה או במחלת עור בולוס פמפיגואיד(לא מצאו סיבה לכוויה) או במשהו אחר.
הוחל טיפול בסילברול.
ברצוני לשאול
האם יש טעם להמתין כמה ימים או כדאי לפנות בהקדם לרופא עור לאבחון ?
האם רופא עור יכול לאבחן על פי מראה בלבד אם מדובר במחלת העור או בכוויה ? (מבלי לדעת איך זה נוצר, כי החולה לא מתקשר)
אלו בדיקות עזר יכולת לכוון אם אכן מדובר במחלת עור ?
האם ניתן למצוא נודגנים ספציפיים בבדיקות דם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולוס פמפיגואיד - תגובה
ד``ר יונתן וולמן19/02/2013בולוס פמפיגואיד הינה מחלת עור אוטואימונית שיכולה להגרם לאחר חשיפה לקרינת UV, שימוש בתרופות ומאובחנת בביופסיה. כדי להתקדם באבחנה יש לפנות לרופא עור בהקדם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות שריריםיובל18/02/2013
האם התכווצויות שרירים קשור לתחום הראומטולוגיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות שרירים - תגובה
ד``ר יונתן וולמן18/02/2013תלוי מה הסיבה. יש כמה הסברים להתכווצויות, בדר"כ מחסור במינרלים כמו מגנזיום, יכול להיות בגלל שימוש בתרופות להורדת כולסטרול (סטאטינים), לאחר מאמץ ממושך, היצרות של תעלת חוט השדרה ובאופן תיאורטי גם בדלקת שרירים אולם אז התלונה היא כאבים וחולשה ופחות התכווצויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו
גלית20/02/2013מה מבין התשובות שרשמת קשור לראומטולוגיה?
האם מגנזיום 1.9 ואשלגן 3.5 בבדיקת דם יכולה להיות סיבה להתכווצויות שרירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו - תגובה
ד``ר יונתן וולמן20/02/2013רק דלקת השרירים. הרמות שציינת תקינות אבל על הגבול התחתון של הנורמה. ניתן לקחת כדורי מגנזיום ולראות אם יש שיפור, אם אין אפשר להפסיק. אם לוקחים תוספים יש לעקוב אחר הרמות בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין דלקת מפרקים לדלקת פרקים?יובל18/02/2013
מה ההבדל בין דלקת מפרקים לדלקת פרקים? האם זה לא אותו דבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין דלקת מפרקים לדלקת פרקים? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן18/02/2013אין הבדל, הכוונה לאותה בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אני צריכה לבדוק עוד?הודיה17/02/2013
שלום ד"ר. אני בת 43 עם אנדומטריוזיס. 3 שנים האחרונות נשירת שיער{הרופאים לא מצאו סיבה}+ב3 4 חודשים האחרונים כאבים בגב התחתון במיוחד בשעות הבוקר שקשה לי אפילו להתהפך במיטה.עליה במישקל, בטן תחתונה נפוכה, קמה ויושבת בכיסא עם כאבים באיזור הגב התחתון. בדיקות הדם שלי:
ANA חיובי 5.78 {0-0.90} + {0-5.9} 15.40 RF.חיובי. בדיקות נוספות שעשיתי יצאו שליליות {DNA DS ABS+CCP IGG+SSA+SSB+SM AND SM\RNP AB]. פפסמיר שלילי, X-RAY של עמוד שידרה וברכיים אומרים שיש לי MILD OSTEOARTHRITIS .{דרך אגב אני לא שמנה ולא אוכלת הרבה כך שלא המישקל שלי גרם לזה} . בבקשה ,מה עוד אני צריכה לבדוק? איזה מחלה הרופא מפספס בבדיקות? תודה רבה ושבוע מבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אני צריכה לבדוק עוד? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן17/02/2013שלום. את הסיבות לנשירת השיער מומלץ לברר אצל רופא עור. ANA חיובי- יש לחזור על הבדיקה בשיטה אחרת הנקראת אימונופלורוסנציה. הייתי חוזר על בדיקת RF (זה חיובי אבל מאוד גבולי). בדיקות נוספות- סרולוגיה לוירוס הפטיטיס B וC, רמת משלים, אנטי היסטון. כאבי הגב שאת מתארת יכולים להיות דלקתיים- כדאי לבדוק את מדדי הדלקת (CRP וESR), לבצע צילום פרקי סקרואיליאק ואגן. אם התשובות יחזרו לא תקינות הייתי ממשיך ברור מסודר אצל ראומטולוג. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עזרת לי מאוד.
הודיה17/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערבה ונשירת שיעררועי15/02/2013
בן 17. קיבל מטוטרקסט חודשיים והפסיק בגלל עליית אינזימי כבד. התחיל לקבל ערבה שמאד עזרה והדלקת (פסוריאטית) כמעט נעלמה. השיער התדלדל.
האם אלה תרופות כימוטרפיות? האם אלה גורמות לנשירת שיער? האם הנשירה תתתגבר ותהיה מוחלטת כמו בטיפול כימוטרפי? זה הפיך כשיפסיק לקבל ערבה?
כמה זמן אחרי העלמות הדלקת צריך להמשיך בערבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערבה ונשירת שיער - תגובה
ד''ר אנה קופרמן16/02/2013אחד מתופעות לוואי של ארבה נשירת שיער אך לא כמו בכמוטרפיה
תהליך בדרך כלל הפיך, במידה ארבה כעת עוזרת - גם מבחינת מצב עור ו גם מבחינת פרקים חשוב להמשיך
זמן הטיפול מאד אינדיבידואלי - ו מטרת הטיפול היום לא רק להגיע למצב טוב - חשוב מאד לשמור על מצב - לכן חשוב להמשיך טיפול - חולים עם דלקת פרקים מסוג שיגרונתית או סוג פסוראטי - מקבלים טיפול שנים- אך מאד חשוב רק לעקוב אחרי תיפקודי כבד כליות ו ספירת דם
אני חוזרת לנשירת שיער- בדרך כלל - זה לא סיבה להפסיק תרופה- רק במקרים נדירים כאשר נישה מאד משמעותית - מפסיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות.15/02/2013
שלום רב
בן משפחתי בן 75, מתנייד בהליכון. לאורך השנים כפות רגליו תמיד היו מוזרות בגלל עצם בולטת מהאצבע הגדולה כלפי חוץ. בשנה האחרונה זה החמיר עוד יותר וגם האצבעות בשאר הרגליים התחילו "לעלות" אחת על השנייה כך שכל כף הרגל נראית לא טוב בכלל.
הוא עבר לפני שנה ארוע מוחי וחווה שינויים רבים. מאדם נייד לחלוטין לאדם שמתנייד לאט בהליכון. כמו כן התחיל לסבול מכאבי ברכיים קשים וכאבים בכלל בכל הגוף.
רציתי לדעת מה זה יכול להיותש קורה בכפות רגליים והאם יש לכך טיפול?
ושאלה שנייה - בגלל המוגבלות בניידות ומחלות רקע רבות כל ביקור במרפאה כרוך בקושי רב. האם יש דיקות כלשהון שכדאי לבצע *לפני הביקור אצל הרופא המומחה* כך שנגיע מוכנים? למשל בדיקות דם כלשהן? בדיקות סרולוגיות כלשהן שאפשר לבקש מרופא המשפחה?
תודה על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד''ר אנה קופרמן15/02/2013שלום
שינווים בכפות רגליים - לפי תיאור שלך שינווים דגנרטיבים - HALLUX VALGUS
לפעמים מדובר בסיפור משפחתי , אך לא תמיד
טיפול יחיד שיכול משמעותי לשנות מצב - רק טיפול כירורי- עיי אורטופד כף רגל
לפי תמונה בן אדם סובל ממחלה נווית שחיכת סחוס - ולכן קשה לו ללכת ,כאבים בפרקים שונים מסוג מכנים
בגיל 75 לפני ביקור מומחה יש צורך בבדיקות כלליות כולל ספירת דם , שקיעת דם , תיפקודי כבד ו כליות , רמת חומצת שתן בדם , TSH ו CRP* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז במצב כזה של המחלה הניוונית
.16/02/2013ובגלל גילו וכמובן שניתוח לא אפשרי - אז אין טעם ללכת לראומטולוג? והאם יש משהו שיכול לעצור את זה מלהתקדם? פעילות גופנית או נעליים מסויימות?
ולדבי שחיקת הסחוס - כן יש טיפול מתאים?
תודה רבה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז במצב כזה של המחלה הניוונית - תגובה
ד''ר אנה קופרמן16/02/2013במקרה הנוכחי מאד חשוב יעוץ עם אורטופד כף רגל, כן אפשרי טיפול בפיזיאטרפיה , מדרסים , נעליים אורטפופדיות - אך כמוכן אחרי יעוץ ו המלצה אורטופד
כלל במקרים של בעית סחוס - מטרה ראשונה להשפיע על כאב , לכן אנו משתמשים בסוגים שונים של משככי כאבים
בכל מקרה מאד אינדיבידואלי- החלטה קשורה ל גיל , מחלות אחרות , תרופות שהחולה נוטל
כאש אנחנו מדברים על מחלה נווית בפרקים גדולים כמו ירך , ברך , ו עייש - מאד חשוב לשמור על פיעלות גופנית ו משקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףנוי14/02/2013
שלום רב,
לפני כשנתיים התגלה אצלי וגנר ומאז אני מטופלת במטותרקסאט+חומצה פולית כשההפרש ביניהם הוא יומיים: מתוטרקסאט אני נוטלת ביום א' וחומצה פולית ביום ג'. במקרה אתמול (יום שלישי) היה לי יום נורא עמוס ושכחתי ליטול את החומצה הפולית, ובמקום זה לקחתי ביום רביעי בלילה. האם זה קריטי איחור של יום בנטילת התרופה הזה? עלולות להיווצר תופעות לוואי מזה? אני אמורה לדווח על זה לרופא?. אני נורא חוששת משום מה.
אשמח למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
ד''ר אנה קופרמן14/02/2013שלום יעל
את לא צריכה להיות בלחץ
מננגנון פעולה של מטוטרקסת - הוא אנטי פולת
לכן בזמן טיפול ב מטוטרקסת ממליצים לקחת חומצת פוליק בשביל לנטרל תופעות לוואי של מטוטרקסט כמו בחילות , כאבי בטן ו חולשה , לפעמים אני ממליצה לקחת חומצת פוליק אפילו פעמיים- יום לפני ו יוום אחרי נטילת מטוטרקסם
במקרה שלא לקחת חד פעמי - לא מסוכן בחלל, את יכולה לקחת ביום אחר
חשוב ביותר רק לא לקחת חומצת פולי ביום נטילת מטוטרקסט
בברכה
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצרה נוספת על יומירהדנה13/02/2013
הבנתי שבעת הטיפול ביומירה יש להישמר מאוד מוירוסים ונגיפים שונים, אך עליי לציין שאני עובדת עם תינוקות והם כמובן חולים הרבה. האם עדיין אפשר להשתמש ביומירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצרה נוספת על יומירה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן14/02/2013ערב טוב דנה
כמוכבן במקרה שלך חשוב להיזהר- עקב סביבה - עבודה עם ילידים
לכן מאד חשוב לפני טיפול לקבל חיסון לשפעת,, אנו ממליצים גם חיסון ל צהבת - ב
אבל ללא ספק את יכולה לקבל טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מאוד מודה לך על התשובה המהירה!
דנה15/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםר.ר13/02/2013
שלום רב,
מאובחנת שנים כפסוריאטיק ארטריטיס ,
לאחר הפסקת טיפול ביומירה עקב נרופאטיה חלה החמרהמשמעותית .
כעת על MTX 15 לשבוע.
לאחרונה כאבים במפרקי ירך מפשעות וכן חלק מעמוד שדרה יותר אצמעי ותחתון.
כיצד ניתן להקל על הכאב?
יש לציין שחום מקל משמעותי אך לא ניתן כל היום להיות במים חמים
אשמח לעצה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים - תגובה
ד''ר אנה קופרמן13/02/2013שלום רב
כל טיפול ביולוגי שהיום אנו ממליצים לטיפול בדלקת פרקים מאד יעיל
אך יש מספר תופעות לוואי
את קיבלת יומירה - ואני מבינה שפיתחת תופעות כמו נאורופטיה
אפשרי לעבוד לתרופה אחרת מקבוצה חוסמי TNF - מתיאם ביותר במקרה שלך אנבר
את חייבת ללהתייעץ עם ראומטולוג על אפשרות טיפול אחרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ר.ר14/02/2013התיעצתי אמרו שלא ניתן לקחת כלום מקבוצת אנטי TNF
וגם ערבה עשתה תופעות...
יש משהו שונה או חדש נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר אנה קופרמן14/02/2013שלום רב
חשוב במקרה שלך להבין האם נאורופטיה - היא תוצאה מטיפול
האם יש סימנים אוביקטיבים- כמו שינווים ב EMG
נכון להיום תופעת לוואי כמו נאורופטיה - יכולה להיות אחד מסיבוכים בטיפול כמו חוסמי TNF במידה ויש סימנים אוביקטיבים - לצערי תרופוות מסוג הנוכחי לא מומלצות
עדיין במקרים האלו טיפול מתיאם ביותר מטוטרקסת , אפשרי לעלות מינון ו לתת בצורת זריקות דרך השריר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ר.ר15/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יומירהדנה12/02/2013
שלום אני בת 51 עם דלקת פרקים במצב של שינויים מיפרקיים.הבדיקות מראות שהכל בסדר אצלי ואפילו אין מחלה... הראומטולג רשם לי את יומירה התרופה הביולוגית. כדי לעצור את התדרדרות המחלה.ומנגד אמר, שהמצב אצלי הוא כמו "שדה חרוך" ולא כמו אש,כאילו שהמחלה לא פעילה. רק שמידי פעם המחלה כמו "דופקת בדלת" ומודיעה על קיומה...(סליחה על הציוריות)שאלתי היא, אם המחלה רדומה אצלי,האם התרופה הנ"ל עלולה להצית אותה מחדש? האם כדאי לי בכלל לקחת סיכון כזה? עליי לציין שאני עובדת ומתפקדת מצויין . (רק מראה המיפרקים די נורא...) בתודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יומירה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן13/02/2013שלום דנה
אני בטוחה שהחלטה ראומטולוג לגבי יומירה - החטה נכונה
תרופות מסוג חוסמי TNF - כמו יומירה , אנברל , רמיקיד
יכולות לעצור תהליך דלקתי מפרקים ולמנוע שינויים - דפורמציה
פרקיםוכך למנוע חוסר תנועה ופיעלות
כמובן לכל תרופה יש תופעות לוואי ו גם לקבוצה הנוכחי אנו מצבעים על כמה אך טיפול מאד יעל
ומומלץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המנומקת והמהירה!
דנה13/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקיםלינה12/02/2013
אני סובלת מזה 5 שנים מכאבי פרקים במפרקי אצבעות בידיים,ודלקת המפרקים מתנפחות כתוצאה מדלקת,טופלתי בפלקניל ופרדניזון,ולא עזר לי הטיפול,ידוע שיש לי עליה קלה של RF CRP ,בטיטר גבוה,יש כאבים בכפות הידיים ונפיחו אצבעות ושורש כף יד שמאל ,מתקשה מאוד בתפקיד במיוחד שאני אמא ל 3 ילדים ואני בת 32, ולאחרונה יש לי כאבים ונפיחות במרפק ימין עם הגבלה ביישור,נפיחות קלה של PIP בשתי ידיים,נפיחות בשורש כף יד ימין ובמרפק שמאל,לסיכום תמונה קלינית חשודה לדלקת מפרקים ראומטאידית, הלאחר בדיקה אצל מומחה ראומטולוגיה ומלץ לי טיפול במטוטאקסט 12.5 מ"ג פעם בשבוע,חומצה פולית 5 מ"ג פעם בשבוע ,פרדינוזון 20מ"ג ביום
,איך נראה המצב שלי,,ומה אני אעשה עכשיו,,האם במצב שלי ובמיוחד שאין ביכותי לעבוד ואיני מתפקדת כראוי אפילו בעבודת הבית שלי ,אני קמה בבוקר כמו אשה נכה עם קשיי הזזה ,הטיפול שנותנים לי לא עוזר לי ואמרו שלא אוכל להשתמש בזריקות אלה כל 6 חודשים ,ואני מרגישה טוב חודש אחד לאחר הזריקה והמצב חוזר לקדמותו ,האם אוכל להגיש תביעה לביטוח לאומי בגין תביעת נכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לופוס כן או לא?נדיה05/02/2013
שאלה נוספת לגבי הריון בזמן שיש אלופציה או לופוס,מה סיכוי להיכנס להריון ? זה יכול לעבור לילד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס כן או לא? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן06/02/2013חולות לופוס נכנסות להריון כמו נשים ללא לופוס בהנחה שהמחלה לא פעילה. כן ישנו מרכיב גנטי ולכן סיפור משפחתי של לופוס הוא בהחלט גורם סיכון להתפתחות מחלה.
לגבי אלופציה-תפני את השאלה לרופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס כן או לא?
נדיה07/02/2013אני חייבת לציין שפורום שלכם והתרומה שאתם עושים למען אנשים איפשר לתאר במילה תודה אפילו,זה פשוט מדהים
תודה רבה רבה
סופש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)