מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת חריפה בידשולי13/03/2013
שלום
אני בת 63
משחקת הרבה במחשב
יד ימין שלי התנפחה מאד, כאבים חזקים מאד
לוקחת יומיים אטופן 1 ביום וכל מיני נגד כאבים
יש לי בעיות גם ברגליים
תור לראומטולוג לוקח חודשים
האם יש טעם לפנות לאורטופד?
האם עדיף לקרר או לחמם את שורש כף היד?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חריפה ביד - תגובה
ד''ר אנה קופרמן13/03/2013שלום שולי
את יכולה להתיעיץ עם אורטופד- לפי תאור שלך בעיה אורטופדית
בדרך כלל בדלקת כמו שלך עוזר חום מקומי, אך לפעמים קור יותר יעיל - מאד אינדבידואלי , אני בדרך כלל ממליצה לחמם מקום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןעדי10/03/2013
שלום רב,
אני בת 24, שבוע 6 להריון ראשון. בריאה בדר"כ.
לפני כשנה נמצא אצלי Antinuclear Ab Adults=2.7
נשללה קרישיות יתר, וכן לא נמצאו תוצאות חריגות אחרות שיכולות להעיד על בעיה אוטו-אימיונית.
הרופאה אמרה שכל עוד הממצא החריג היחיד אין מה לדאוג, וכי אם אני נכנסת להריון אחזור אליה.
בנתיים יש תורים ארוכים, ובבדיקת שתן נמצאו פרוטאין=30, Leucocytes=25
האם יש סיבה לדאגה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הריון - תגובה
ד``ר יונתן וולמן10/03/2013הי עדי. ראשית שיהיה בהצלחה עם ההריון! ANA חיובי במעבדה ללא כל תסמינים וללא ממצאים אחרים במעבדה דורשים מעקב בלבד. 2 דברים- 1) יש לוודא שהתוצאה חיובית עם שיטת בדיקה אחרת-באימונופלורוסנציה 2) הממצאים שתיארת בשתן יכולים להעיד על זיהום ולכן חשוב לבצע תרבית שתן ובכל מקרה לחזור בהמשך על הבדיקה. עם כמות החלבון עולה (PROTEIN) כדאי ליתר ביטחון להגיע לברור ראומטולוגי מסודר. שוב בהצלחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מצב להבריא מדלקת פרקים.eti09/03/2013
אני סובלת מדלקת פרקים שגרונית ואני מטופלת בסלאזופירין מחלה שרק התחילה בכף רגל וקצת בברך .רציתי לדעת האם יש מצב להבריא ממנה לחלוטין או שנגזר עלי לסבול לנצח.כי אני מרגישה שיפור טוב עדיין קצת עיקצוצים כאב טיפה אבל לא כמו שהיה לי. אשמח לשמוע שסוף סוף לא אקח עוד מהכדורים האלה שגורמים לי להריש לא טוב .אם זה השיעול , והסחרחורת.רוצה משהו לחזוק מערכת החיסון מה ניתן לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש מצב להבריא מדלקת פרקים. - תגובה
ד''ר אנה קופרמן09/03/2013כבר שלחתי תשובה
בהצתלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש אפשרות להבריא מדלקת פרקים.eti09/03/2013
אני סובלת מדלקת פרקים שגרונית ואני מטופלת בסלאזופירין מחלה שרק התחילה בכף רגל וקצת בברך .רציתי לדעת האם יש מצב להבריא ממנה לחלוטין או שנגזר עלי לסבול לנצח.כי אני מרגישה שיפור טוב עדיין קצת עיקצוצים כאב טיפה אבל לא כמו שהיה לי. אשמח לשמוע שסוף סוף לא אקח עוד מהכדורים האלה שגורמים לי להריש לא טוב .אם זה השיעול , והסחרחורת.רוצה משהו לחזוק מערכת החיסון מה ניתן לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש אפשרות להבריא מדלקת פרקים. - תגובה
ד''ר אנה קופרמן09/03/2013אפשר עם טיפול תרופתי להיגע למצב של רמיססיה - מצב יציב - ללא פיעלות מחלה
אך חשוב בהמשך גם לקחת תרופות לצורך למנוע התלקחות , בכל מקרה זמן ו כמות תרופות שונות מאד אינדיבידאולי , אך חשוב להגיש כל החולים עם דלקת פרקים שיגרונתית כן מקבלים תרופות שנים רבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים בכף הרגל ובברך.eti09/03/2013
אני בת 52 סובלת מדלקת פרקים מזה 7 חודשים ורק לפני חודשים התחלתי בטיפול סלאזופירין .לשמחתי הרגל הישתפרה בחצי אבל אני מרגישה חולה משתעלת חזק,סובלת מחוסר איזון סחרחורת.חזרתי לרופא הומתולוג שלי וסיפרתי לה כמה קשה לי והיא שלחה אותי לנורולוג. הוא בדק אותי ואמר לי שהכל בסדר ושלח אותי לרופא א.א.ג. וככה אני ממשיכה לסבול אני מרגישה שמערכת החיסון שלי נפגעה או נחלשה .מה עושים ולמה זה קורה לי הייתי אישה בריאה ומאז שלקחתי את כדורים אחרי חודש התחלתי להרגיש לא טוב לי.פוחדת להפסיק את הכדורים שמה הדלקת לא תחזור ולא אוכל ללכת. אני על סף יאוש מהשיעול כל רופא זורק אותי לרופא אחר.מה עושים נמאס לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים בכף הרגל ובברך. - תגובה
ד''ר אנה קופרמן09/03/2013את צריחה להיות במעקב וטיפול רופא ראומטולוג, טיפול בדלקת פרקים - טיפול ממושך ולפעמים לא מצליחים להגיע ליציבות רק עם תרופה אחד לכן יש צורך בתרופות נוספות
כן יכול להיות חלק מהרגשות חולשה ןועיפות מכדורים לכן חשוב לעקוב אחרי בדיקות דם כולל תיפקודי כבד ו כליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחהאלי08/03/2013
נער בן 16 התחיל לקבל ערבה לפני 12 שבועות, בגלל דלקת פסוריאטית. זו מאד עזרה. לפני שבוע החל אצלו גירוד בעיקר בידיים וברגליים. רק בידיים הופיעו מעין כדורים קטנטנים אדומים לבנים הבולטים קצת מעל פני העור. רופא עור אמר שיש פריחה וכן אבחן DERMOGRAPHISM.
האם הפריחה או הדרמוגרפיזם הם בעקבות הערבה? האם צריך להפסיק את הערבה אם הטיםול שרופא העור נתן לא יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן09/03/2013פריחה בעור כן יכולה להיות תוצאה מתגובה אללרית לתרופה
במידה ואין שום גורם אחר
יש צורך לפחות זמני להפסיק ארבה- במידה ללא פריחה בלי תרופה - כנראה כל תגובה לתרופה ספציפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ANAשלומית07/03/2013
האם תוכלו להנחות אותי לגבי המשמעות של תוצאת דם 8 ל: ANTI DS DNA
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם ANA - תגובה
ד''ר אנה קופרמן07/03/2013שלום שלומית
בדיקת ANTI DS DNA - אחד מבדיקות סרולוגיות למחלות אוטו- אממוניות
חשובה רמת נורמה לפי מעבדה ספציפי - יש שוני בתוצאות בבדיקות שונות לפי מעבדה
אך בכל זאת
רמה -8 מעט מעל הנורמה
בדיקה בלבד ללא סימנים קלינים - עוד לא אבחנה, חשובה רמה בדיקות דם סרולוגיות אחרות וכמובן חשובה ביותר תמונה קלינית
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בבי"ח לאדם חולה בדלקת פרקיםנ06/03/2013
האם חולה בדלקת פרקים שלקח בעבר תרופות ביולוגיות וכיום הדלקת בנסיגה (סקרוליטיס) איננו לוקח תרופות כלל, יכול לעבוד בבית חולים?
האם יש חשש להדבק ולחלות במחלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בבי"ח לאדם חולה בדלקת פרקים - תגובה
ד''ר אנה קופרמן06/03/2013החולה עם דלקת פרקים יכול לעבוד גם בבית החולים
כאשר מקבלים טיפול ביולוגי - חשוב להמנע מזהום , לכן אנו ממליצים לחסן את החולה לפני טיפולץ כעת כאשר אתה לא מקבל טיפול ביולוגי כן אפשרי לעבוד במקום ציבורי , כולל בית החולים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מכאבי פרקים עזים ללא אבחנהרויטל04/03/2013
שלום, אני סובלת מכאבי פרקים מזה מספר שנים. בכל הבדיקות שעשיתי לא מצאו דבר. הכאבים היו מלווים לעיתים באודם ונפיחות במפרק. סברו שיש חשש לבכצ׳ט (למרות שאני תמניה). ניסיתי טיפול בכלכיצין שלא עזר. שינו לי למטטרוקסט וגם ה לא הקל על הכאבים. מאז השימוש בתרופות אין לי אודם ונפיחות אבל הכאבים לא פסקו. החליפו לי את הכדורים לפלקווניל וגם זה לא מקל. לקחתי חודש ימים vimovo, שאמור היה להקל על הדלקת אבל זה ל השפיע כלל. כעת עשיתי מיפוי עצמות וכבר רואים ממצאים בברכיים, במרפקים ובשורש כף היד שעלול להצביע על תהליך דלקתי. לאחרונה חלה החמרה בכאבים והם פשוט בלתי נסבלים. הכאבים הם בל הגוף (ברכיים, מרפקים, כתפיים, פרקים בבהונות ברגליים וכו׳). אינני יודעת מה לעשות. יש ימים שקשה לי לישון בלילה מהכאבים ויש בקרים אני לא מסוגלת לקום מהמיטה.
אני אובדת עצות ומיואשת (אגב, אני בת 40 ואמא לשלושה ילדים וכבר בגילי אני מוגבלת).
תודה.
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מכאבי פרקים עזים ללא אבחנה - תגובה
ד``ר יונתן וולמן04/03/2013הי רויטל. כמובן שבלתי אפשרי לקבוע אבחנה מתיאור התלונות שלך במיוחד בהיעדר בדיקות מעבדה. העובדה שכל התרופות שציינת לא הועילו יכולות אולי לרמז שלמרות הכל לא מדובר במחלה דלקתית אלא בתסמונת כאבי כרוני. חשוב להדגיש כי מיפוי עצמות הינה בדיקה לא ספציפית ולא מומלצת ברוב המקרים והיא תראה קליטה במפרקים כמעט בכל אחד- גם כאלו ללא תלונות.
כיום בעידן הטכנולוגיה עם מצלמה בכל טלפון יכול להיות יעיל לצלם התקף של דלקת פרקים שנוטה להיעלם כשמגיע סוף סוף התור לרופא..ולהראות בביקור עצמו את התמונות. אין לי עצה טובה מלבד לנסות לעבור הערכה חוזרת אצל ראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםeti03/03/2013
אני סובלת מדלקת פרקים בכף הרגל וקצת בברך מזה 7 חודשים והתחלתי לפני 3חודשים בארקוקסיה ולא עזר לדלקת ולכאב. לאחר מכן קיבלתי מהרופא סלאזופירין 500 מ'ג 2כדורים ביום הכאבים והנפיחות בכף הרגל פחתה כמובן שיש לי מחושים כאבים קלים יותר .אבל הבעיה שלי היא שאני מרגישה לא הכי יציבה כשאני הולכת כמו סהרורית כמו אחת שעומדת ליפול. זה לא נוח לי אני מפחדת ליפול מסולם או ממדרגות .ומצד שאני אני מאושרת שאני מצליחה ללכת ללא כאבים .מה עושים?האם 2כדורים של 500מ'ג זה הרבה ויכול לגרום לי לבעיות אחרות למרות שאני תחת מעקב של בדיקות דם.מה עושים רק לחשוב שכל החיים אני צריכה לקחת כדורים זה מכניס אותי לדיכאון .תודה על עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים - תגובה
ד``ר יונתן וולמן04/03/2013סלאזופירין הינה תרופה וותיקה לדלקת פרקים ונחשבת יחסית בטוחה. העובדה שכאבי הפרקים פחתו מעידה שלפחות במקרה שלך היא יעילה. המינון המקובל הוא בין 2 ל3 גרם ליום (את נוטלת גרם אחד, העליה במינון חייבת להיעשות בפיקוח הרופא המטפל). תופעות לואי עיקריות הן כאבי בטן, שלשולים, בחילות, כאבי ראש. תלונות נוירולוגיות כמו שלך (חוסר יציבות) לא מוכרות (אם כי הכל יכול להיות..) אולם יכולה להיגרם בעקיפין על ידי אנמיה, שינויים במאזן המלחים שאותם התרופה כן יכולה לגרום. אני ממליץ לך לבצע בדיקות דם- ספירה, כימיה מלאה כולל תפקודי כליות וכבד, לבצע אק"ג ובמידה והבדיקות תקינות לעבור הערכה נוירולוגית. אם עדיין הכל תקין ניתן להפסיק את התרופה ולראות אם התלונות חולפות. שיהיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת פרקים
eti04/03/2013תודה על העזרה.תאמת אני מפחדת להפסיק שמה לא יחזור לי הכאב והדלקת והנפיחות . אני אגש לרופא ללברור ואחזור תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבידייםנילי02/03/2013
שלום רב,
אני בת 53, משקל תקין. מזה כשנה סובלת מכאבים בכפות הידיים (נימול ועקצוצים) המקרינים לזרועות. ראומטולוג אבחן לאחר צילומי רנטגן ובדיקות דם תהליך דילול בסחוס. לדבריו, אין טיפול למחלה אלא טיפול בכאב בלבד באמצעות משככי כאבים כגון אקמול או איבופן. מהיום בבוקר אני סובלת מכאב חזק מאד ביד ובזרוע ימין. ברצוני לשאול האמנם נגזר עלי להמשיך ולסבול מכאבים כל חיי ולהיות תלויה במשככי כאבים? האין עוד משהו שניתן לעשות? שמעתי שיש מכשירים שונים להקלה, וכן תוספי תזונה (קלוקוזמין) שעשויים לעזור. ומה לגבי רפואה משלימה? (דיקור סיני וכו'). אודה מאד אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות על מנת להקל על הסבל.בתודה מראש
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבידיים - תגובה
ד''ר אנה קופרמן02/03/2013שלום נילי
סיפור שלך ו תמונה קלינית מתיאמים למחלה נוונית סחוסית
סיפור של רדימות , נמלים ו כאבים בידיים בדרך כלל כשור לבעית סחוס בעייש צווארי
טיפול נכון להיום- משככי כאבים אך לא קבוע
תרגילים ,מסוג יוגה , פיליס, טיפול דרך מרפאה משלימה בדרך כלל עוזר לכאבים- אני ממליצה על טיפול בדיקור , שיצו , רפלקסולוגיה
לגבי תוספי מזאן- כמו מגקלופלקס- את יכולה לנסות עד חצי שנה אך במידה ללא שיפור אני ממלציה להפסיק עקב חוסר יעילות
בהצחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי מכשירים נגד כאבים?
נילי03/03/2013תודה רבה ד"ר אנה קופרמן על התשובה המהירה!
מה לגבי מכשירים להקלה על הכאב? לא התייחסת לכך בתשובתך.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי מכשירים נגד כאבים? - תגובה
ד''ר אנה קופרמן03/03/2013נילי
את כן יכולה להשתמש במכשירים לחיזוק שרירים במיוחד לרגליים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלהיואב28/02/2013
האם טראומה פיזית או מיקרוטראומות מתמשכות כתוצאה מפעילות ספורטיבית מקצוענית, יכולות להוביל להתפרצות של דלקת פסוריאטית או לחזרתה לאחר שזו ברמיסיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן28/02/2013שלום יואב
ידוע שטראומה נפשי - סטרס נפשי יכול לגרום גם להתלקחות פסוריאזיס וגם ו דלקת פרקים מכל הסוגים
טראומה פיזית יכולה לגרום לדלקת מקומי אך לא לדלקת סיסטמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפידורל בלידה עם דלקת סקרואיליאטיסחן26/02/2013
שלום,
הייתי רוצה לדעת האם יש בעיה לקחת אפידורל בלידה כאשר אבחנו אצלי דלקת סקרואיליאטיס לפני ההריון?
תודה ואשמח לקחת תשובה,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפידורל בלידה עם דלקת סקרואיליאטיס - תגובה
ד``ר יונתן וולמן26/02/2013אין מניעה מהזרקת אפידורל בלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות על פיקת הברכייםאמיר25/02/2013
בן 52, בריא בדרך כלל, שומר על כושר אירובי מתון, הערב גיליתי על פיקת כל אחת מהברכיים נפיחות קלה, בימטורית, בקוטר של מטבע חצי שקל, בגוון בהיר, עם תחושה ספוגית משהו, ללא כאב. במה מדובר? לאיזה רופא יש לפנות בנושא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות על פיקת הברכיים - תגובה
ד``ר יונתן וולמן26/02/2013אם מדובר בתפיחות עורית מעל כל פיקת ברך ללא כאב/חום מקומי/אדמומיות וללא כל מגבלה בתנועת המפרק- המתן מספר ימים ואם אין שיפור או ישנה החמרה תתייעץ עם רופא משפחה- האם יש לפנות לרופא עור, אורטופד או ראומטולוג. מהתיאור שלך לא נראה שישנה בעיה ראומטולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת FANAאלי25/02/2013
שלום,
ראומטולוג הפנה אותי לבדיקת דם.בין השאר יש שם בדיקה שנקראת "FANA".עשיתי את הבדיקות לפני כמעט שבועיים אך באתר אני רואה ליד הבדיקה הנ"ל בעמודה של התוצאות "לא בוצע".רציתי לדעת כמה זמן לוקח לקבל תשובה לבדיקה זו כיוון שכל שאר הבדיקות חזרו ואני צריך לקבוע תור לחזור לראומטולוג(אם רלוונטי אני בקופ"ח לאומית).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת FANA - תגובה
ד``ר יונתן וולמן26/02/2013הי אלי, מדובר בבדיקה טובה ואמינה הבודקת נוכחות של נוגדן עצמוני כנגד הגרעין בתא. משך ההמתנה לתוצאה תלוי בכמות הדגימות שנאספות בכדי להשתמש בלוח בדיקות, סדר גודל של כחודש ימים. אתה יכול לברר עם קופת החולים שלך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלי27/02/2013תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)