מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לופוס כן או לא?נדיה05/02/2013
שלום
בגיל 6 רופאים אבחנו אצלי אלופציה ואני חיי איתה כבר 21 שנה.נכון להיום אני בת 27 ,עוברת טיפולי IVF שבמסגרתה שלחו לעשות בדיקה ללופוס,התשובה הגיעה והיא לא חד משמעית כך אמרה לי היום רופאת משפחה שלי.תעזרו לי בבקשה לדעת מה תוצאה של הבדיקה .
תודה רבה
C3 97.00 MG/DL ( 90.00- 180.00) (*........)
C4 21.20 MG/DL ( 10.00- 50.00) (..*......)
COOMBS DIRECT NEGATIVE
ANA Indeterminat
ANTI DS DNA NEGATIVE
ANTIRIBOSOMALP. <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 0.40 AI ( 0.00- 0.90) (...*.....)
Negative
ANTI RNP-A 0.40 AI ( 0.00- 0.90) (...*.....)
Negative
ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SCL-70 1.10 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Indeterminat
ANTI RNP 68 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 60 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CHROMATIN <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI JO-1 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס כן או לא? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן05/02/2013הי נדיה. אלופציה יכולה להיגרם במנגנון אוטואימוני ולכן ההגיון אומר שכאשר ישנה מחלה אוטואימונית אחת צריך לשים לב שלא קיימת או מתפתחת מחלה אוטואימונית אחרת.
חשוב להבין שאבחנה של מחלה אוטואימונית מתבססת לא רק על בדיקות דם אלא על מכלול של תלונות/בדיקה גופנית ובדיקות עזר (שכוללות גם בדיקת דם)- כך שאי אפשר להגיד למשל שיש לך לופוס רק על סמך בדיקת דם.
התוצאות ששלחת אכן חיוביות באופן גבולי ביותר במספר פרמטרים. במקרים כאלה כדאי לחזור על הבדיקות.
מציע לוודא שנלקחו גם הבדיקות הבאות: אנטי קרדיוליפין, לופוס אנטיקואגולנט ואנטי בטא 2 GPI ובמידה והתוצאות ממשיכות להיות חיוביות לעבור הערכה ראומטולוגית מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס כן או לא?
נדיה05/02/2013תודה רבה רבה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות בטוח לאומי...אחד04/02/2013
כמה אחוזי נכות מקבלים בבטוח לאומי עקב בעיית מפרקים בינונית + טיפול בMTX ו טיפול ביולוגי ENBREL??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות בטוח לאומי... - תגובה
ד''ר אנה קופרמן04/02/2013שאלה לרופא- תעסוקתית, אני לא יכולה לתת תשובה מדויקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חוזר אחרי קבלת מכה ברגלשירי04/02/2013
רופאי הפורום שלום רב,
קיבלתי מספר מכות חוזרות מהדום של כיסא הנקה, בעצם רגלימין שמתחת לברך..
מאז כל מגע קטן גורר כאב כזה שכאילו קיבלתי שוב מכה. זה מרגיש כמו מכה יבשה, אבל מאוד כואב ולא סימנים
מה עליי לעשות?
האם לבצע צילום? בדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חוזר אחרי קבלת מכה ברגל - תגובה
ד''ר אנה קופרמן04/02/2013חשוב מאד להתייעץ עם רופא אורטופד ו אז להחילט לגבי המשך בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנקילוזינג ספונדיליטיסאירה03/02/2013
שלום רב,
אני בת 30, בריאה בדרך כלל.
לפני חודש התחלתי לסבול מכאבי גב תחתון, קצת יותר למטה.
צילום עמוד שדרה תקין.
Ct עמוד שדרה מותני מדגים בלט דיסק עם לחץ קל על השק.
בימים האחרונים מרגישה קשיון בגב תחתון ועליון.
וכאבים ברגל שמאל.
קראתי על המחלה והרבה תסמינים דומים מאוד.
האם ct עמוד שדרה מותני היה צריל לתת רמז מסויים?
רשום בפיענוח שמפרקים סקרו תקינים.
הכאב מופיע בעיקר בישיבה ממושכת, בלילה לא מפריע לישון.
אני בלחץ נוראי.
מה עליי לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
אירה03/02/2013האם את עובדת עם מאוחדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנקילוזינג ספונדיליטיס - תגובה
ד''ר אנה קופרמן04/02/2013שלום אירה
תמונה קלינית ו הדמיה- CT לא מצביעים על מחלה דלקתית ANKYLOSING SPONDYLITIS
במיוחד שCT מפרק סקראויאליאקלי תקין
סימנים כמו בלט דיסק יכולים להשפיע על מצב כאבים בעיקר בישיבה ועמידה, חשוב לדעת מה התעסוקה שלך - כנראה את יושבת הרבה
בשלב הנוכחי את צריכה הפניה לפיזיאטרפיה, אפשר לשלב עם דיקור, רפקסולוגיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםמאיר02/02/2013
בבדיקת דם שגרתית (חלק ממעקב אצל ראומטולוג ללא אבחנה של מחלה כלשהי, אלא בעיקר תוצאות ANA חיוביות בחלק מפרמטרים), קיבלתי בנתיים תוצאות חלקיות.
ספירת דם
יש חריגה ברמות הבאות :
MONOCYTES % 9.20 % ( 2.00- 9.00) (.........)*
EOSINOPHILS 1.14 K/UL ( 0.00- 0.60) (.........)*
EOSINOPHILS % 16.12 % ( 0.00- 6.00) (.........)*
האם זה משמעותי ? (בעיקר רמת ה - EOSINOPHILS המוגברת 16.12 כשגבול הנורמה 6 )
ואם כן, מה המשמעות של זה לגביי ?
ה - CRP קצת מוגבר 6.90(דבר שלא היה לי אף פעם בבדיקות קודמות, אלא להיפך, היה תמיד קרוב לגבול התחתון)
CRP 6.90 MG/L ( 0.00- 5.00) (.........)*
מצד שני שקיעת הדם תקינה.
על מה כל הנתונים הללו יכולים להעיד ?
והאם CRP בהכרח מבשר על תהליך דלקתי כלשהו שיש צורך לברר את מקורו או שלא בהכרח ?
והאם יש קשר כלשהו לראומטלוגיה ?
נ.ב. התשובות של ANA ואנטי DNA עדיין לא מוכנות' FR תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
ד``ר יונתן וולמן03/02/2013הי דוד. מפנייתך אני מבין שאתה מרגיש טוב והבדיקות "שגרתיות", מצד שני את הבדיקות שפירטת לא עושים באופן שגרתי. בהתייחס לבדיקות עצמן- סה"כ כולן תקינות והחריגות לא משמעותיות מלבד אולי רמת אאוזינויפילים שמעט מוגברת. במקרה כזה כדאי להשוות לספירות דם קודמות (שוודאי עשית) בקופ"ח ולראות אם הממצא חדש. ישנה אבחנה מבדלת ארוכה שגורמת לאאוזינופילים מוגברים (אסטמה, זיהום, אלרגיה, מחלות דלקתיות..) אתה יכול להמתין לקבלת כל הבדיקות ולהיוועץ עימי שוב. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. אכן אמתין. ובנוגע לשאלתך
מאיר03/02/2013אכן נבדק אצלי גם בעבר ספירות דם
ואאוזנפילים לא היו מוגברים כמו בבדיקה הזו.
וכן לראשונה ה CRP היה מעל הנורמה אצלי.
בכל מקרה אמתין לתוצאות של ה ANA ואנטי DNA.
פשוט רציתי לדעת האם הצירוף של מונוציטים ואאזונפילים ו CRP שחורגים מהנורמה לשלעצמם דורשים בירור/מעקב או שרק בהתאם למצב הקליני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,שאלהבת אל גרשון30/01/2013
שלום אני בת 22 לאחרונה אני סובלת ממחלת הFMF ומאנמיה,
בזמן האחרון אני סובלת מכאבים מטורפים בברך ימין שום דבר שאני לוקחת לא עוזר והכאב משפיע לי על כל הרגל,
בנוסף הרגליים נרדמות לי המון ובלי סיבה שנראית לעין....במיוחד בזמן התקף הכאבים
הפנו אותי לצילום אבל בצילום הכל נראה בסדר....
בעקרון הרופא אמר לי שיש לי כאבים לא מוסברים ולא מוצאים כלום
אני נורא סובלת!
אולי מישהו יכול לעזור לי???
תודה ולילה טוב.
בת אל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,שאלה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן31/01/2013שלום בת אל
קודם כל לא ברור מה זאת אומרת לאחרונה את סובלת מ FMF- האם עברת בדיקות גנטיות?
האם את מקבלת COLCHICINE?
האם יש לך התקפי כאבי בטן , חום ו נפיחות פרקים - ברך בזמן התקף?
האם במשפחה ידוע על FMF?
האם את במעקב עקב מחלת FMF -- חשוב מאד?
לגבי כאבי ברך שלך- במידה ואת סובלת מכאבים ללא שינווים בצילום- רגיל שיכול להיות- חשוב לבצע בדיקה US ברך לצורך אבחנתי ו במידה ללא הסבר לשקול בהמשך MRI
לשלול קרע בגיד ורצות- בדרך כלל מקבלים הפניות לבדיקות מאורטופד
אך עקב מחלת FMF את כן צריכה ליעוץ ראומטולוג- שכמובן יכול להחליט לגבי בירור
בהצחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ד"ר אנה
בת אל גרשון01/02/2013קודם כל תודה שענית לי =]
דבר שני עברתי בדיקות גנטיות ואכן אני חולת FMF עם מוטציה כל שהיא,אני אכן מטופלת בקולכצין פעמיים ביום,קיבלתי נגד כאבים נקסין אבל לא עוזר לי בכלל ונאמר שאין משהו אחר שאוכל לקבל נגד הכאבים
יש לי כאבי בטן מטורפים ואכן מלווים בחום יש לי כאבי פרקים אבל ללא נפיחות
אבל שהברך כואבת לי זאת רק ברך ימין!
בנוסף אני שמה לב שבזמן אחרון נוצרים לי שטפי דם על העור(כחולים סגולים כאלה)
האם זה למחלת הFMF?והאם ניתן לעשות משהו אחר בנוגע לכאבים?
קבעתי תור לרמטולוג אך לצערי התור של במרץ.
לטיפולך האדיב אודה.
בתודה ושבת שלום בת אל גרשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ד"ר אנה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן02/02/2013שלום בת אל
סימנים שונים בעור כן יכולים להיות בעיקבות FMF
לגבי כאבי ברך- מאד חשוב לבצע בדיקות - הדימה טוב ונוכנה - לצורך לאבחן מצב
בכל זאת אפשרי לנסות טיפול ב זלדיאר- ZALDIAR- בתנאי שאין לך אללרגיה ל אקמול
אני לא ממליצה להשתמש הרבה ב תרופות מסוג NSAIDS
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנקילוזינג ספונדליטיסאסף30/01/2013
שלום לדר" אנה ודר" יונתן...אני בן אדם אשר לוקה במחלה ראומטית חמורה וקשה מאוד
שנקראת אנקילוזינג ספונדליטיס מזה 10 שנים.המחלה אצלי מתקדמת וסוערת מאוד
והיא פגעה אצלי בהרבה אברים בגוף..עמ"ש לכל האורך צוואר פרקי כתפיים ומפרקים
סקרואיליקאלים דו צדדי.מתהלך עם קיפוזיס מרחק עורף קיר 35 ס"מ.אני נמצא בטיפול
מזה כמה שנים ע"י אנברל 50 מ"ג לשבוע ללא שום הטבה במצבי.לאחרונה ביצעתי בדיקות דם והתוצאות היו גבוהות מאוד.esr51 crp38 wbc12 antistryptolisin o 340 לאחרונה חשתי בכאבים חזקים בחזה וניגשתי לצילום והתוצאה הייתה שינויים צלקיים ברקמות הריאות ותהליך דלקתי.ממחלתי אני הפכתי להיות נכה 100% ומתהלך עם קביים קנדים.מטופל אצל ד"ר מולד ובנוסף אצל פרופסור פרטי פרופ' משה טישלר.
1:למה תרופת האנברל איננה עוזרת לי בלרפא את מחלתי?
2:האם זה נכון שתרופת האנברל פוגעת במערכת החיסון?מצד אחד לרפא ומצד שני לעשות נזק אחר.
3:אני בעברי סבלתי מאסטמה האם זה קשור במשהו לתוצאת צילום הריאות?או שמה זה
תהליך דלקתי ממחלה ראומטית קיים(מעורבות ריאתית).אני בן 36.
אני גם לוקה בדלקת כרונית במעיים ibd שלשולים כרוניםעם התלקחויות בזמן שתן ובפי הטבעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנקילוזינג ספונדליטיס - תגובה
ד''ר אנה קופרמן30/01/2013שלום רב
מחלה דלקתית ANKYLOSING SPONDYLITIS שייחת לקבוצה מחלות דלקתיית אחרות כמו דלקת על רקע מחלת עור- פסוריאזיס , או דלקת פרקים ו עייש על רקע מחלה דלקתי מערכת עיכול
טיפול המודרני ו נכון להיום - טיפול בתרופות מקבוצה ANTI-TNF
אחד מתרופות
ENBREL אך ידוע בקבוצה גם- HUMIRA, REMICADE
לא 100 % חולים עם מחלות דלקיות פרקים מגיבים לטיפול ב ANTI TNF
לכן קיימת אפשרות לעבוד מטיפול אחד במקרה שלך אנברל - לטיפול שני- HUMIRA או REMICADE, במיוחד שמדובר בנוסף במחלה דלקתית מערכת עיכול
אתה חייב להתיעץ עם רופא ראומטולוג שלך - דייר מולד לגבי אפשרות להליף טיפול
לגבי השפעת תרופות למערכת חיסון- מחלות דלקתיות מסוג ANKYLOSING SPONDYLITIS - מחלות אוטו- אממוניות - כאשר במהל מחלה קיימת פגיעה במערכת חיסון וכתוצאה לחולים עם מחלות אוטו אממוניות יש יותר מחלות נוספות דלקתיות - כמו מחלות ראיותי כרונית
אני ממליצה לך מכל הלב לדבר עם דייר מולד על כל הבעיות , אני בטוחה שיחד עם רופא אתה יכול להתקדם ולהשתפר
בהצלחה
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרקי כף הידדנה29/01/2013
שלום,אני בחורה כבת 35,במהלך החצי שנה האחרונה בכל בוקר שאני קמה ,מופעים לי כאבים מאוד חזקים בצוואר,שמקשים עלי את התנועתיות,בחודש האחרון הצטברו לי נוזלים בברך ימין וכאבים,שירדו באיטיות רבה,{אציין שהנפיחות ברגל הופעיה אחרי יום של הליכה ממושכת},הייתי אצל הרופאה שלי והיא נתנה לי טיפול באטופן למשך 10 ימים וכבר סיימתי אותם לפני כשבוע,הכאב עבר והנפיחות עדיין נשארה.לפני כשבוע התחילו לי כאבים עזים במפרק כף יד ימין ונפיחות קלה,בשעות הלילה מופיעה לי הרגשת נימול והירדמות של כף היד.
והיום בבוקר החלו לי כאבים בעצם הלסת קרוב לאוזן.
המצב מתחיל להטריד אותי ולהכביד על אורח חיי.
אציין שבצעתי בדיקות דם,}במהלך הטיפול עם האטופן}וana titerהוא 1:40,rheumatoid factorהוא 10.8.
הייתי רוצה בבקשה שתעזור לי או שתיעץ לי לאיזה מומחה אני צריכה ללכת והאם ישנו קשר בין כל התופעות והכאבים האלו?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרקי כף היד - תגובה
ד``ר יונתן וולמן29/01/2013הי דנה. כאבים ונפיחות במפרקים יכולים להצביע על דלקת בפרקים. בדיקות המעבדה שציינת תקינות (כולל ANA). אני ממליץ לפנות להערכה מסודרת אצל ראומטולוג שיבקש בדיקות מעבדה וצילומים ספציפיים. בהצלחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להתאוששטליה27/01/2013
שלום,
אני בת 27. עד לפני חודשיים הייתי בריאה לגמרי ואפשר היה לספור את הפעמים שבהן הגעתי לרופאת המשפחה בחיים על כף יד אחת.
לפני חודשיים חיליתי בחיידק חריף בגרון (סטפטוקוק). קבלתי אנטיביוטיקה ולמרות זאת לקח לי כמעט שבועים להחלים ממנו. כאשר כאבי הגרון סופסוף נחלשו התחילו לי כאבים חזקים בכל מיני מקומות בגוף. בהתחלה בזרוע יד שמאל, כאבי תופת, שלא מצאו להם סיבה. אחר כך כאבים איומים בגב התחתון, אחר כך שוב יד שמאל, וכעת כאב חזק בצד השמאלי של הראש. כבר חודשיים שאני סובלת מכאבים, כל פעם במקום אחר, לצד חולשה של כל שרירי הגוף ועייפות קבועה. אף אחד לא יודע להגיד מה קורה לגוף שלי. רופאת המשפחה בוחנת כל כאב בנפרד (ועשו לי לא מעט בדיקות), אבל הכאבים נודדים ממקום למקום וכבר לא נעים לי אפילו להתלונן. כשאני מגיעה לרופאה כל שבועיים עם כאב אחר, זה כבר לא נעים... לא יודעת מה לעשות או למי לפנות. לא מבינה מה קרה לגוף שלי, אבל מרגישה שיש קשר בין הדברים, ולא סתם כל מכאובי העולם הגיעו אלי באופן אקראי... מה עושים עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחה להתאושש - תגובה
ד``ר יונתן וולמן27/01/2013הי ריקי, זיהום בחיידק או בוירוס יכולים לעורר תגובה חיסונית שתוביל לדלקת פרקים, אבל חשוב לדעת שזיהום יכול גם לגרום לכאבים מפושטים במנגנון אחר ולא בגלל דלקת. תיאור המקרה שלך דורש הפניה לראומטולוג להערכה ולהחלטה על ההמשך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה מנגנון?
טליה28/01/2013תודה ד"ר על תשובתך.
אבקש מהרופא ההפנייה לראומטולוג (אם כי הבנתי שבירושלים זה די זוועה.. גם התור, וגם הרופאים הבודדים שיש כאן). איזה מנגנון נוסף מושפע מזיהום חיידקי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה מנגנון? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן28/01/2013הכוונה לגורמים סביבתיים כגון זיהום, טראומה נפשית או גופנית ועוד שיכולים להשפיע על עיבוד הכאב במוח והתוצאה היא בין היתר כאבים מפושטים. הראומטולוג בפגישה יוכל להרחיב בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב.26/01/2013
שלום דוקטור
הרופא אמר לאימי בעקבות הכאבים הקשים שסבלה וסובלת שיש לה
Polymyalgia rheumatica נתן לה קורטיון זה החודש השלישי
1 בעקבות נפיחות סביב העניים ,וקצת כאב שם, אם הדלקת יכולה לפגוע לה בעניים.
2 היא מזיעה כול לילה אם זה חלק מהמחלה
3 באיזור השכמות יש לה נפיחות אולי דלקת אם זה מקובל
4 היא לוקת יחד עם קורטיזון, 3 פעמים ליום לערך מורפיום נוזל
אם זה מקובל למצב של Polymyalgia rheumatica
5 אם רק מה שקובע זה ה- esr ו- crp
6 כמה זמן לוקח לטפל במחלה זו מניסיונך
7 אם התרופה היחידה למחלה היא רק קורטיזון ,ושהיא בטוח תעזור
תודה רבה מראש דוקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד''ר אנה קופרמן26/01/2013למחלה POLYMYALGIA אופיני כאבים בחגורת כתפיים ו ירכיים , עם כאבי שרירים , חולשה לפעמים עלית חום , כאבי ראש
מבחינת בדיקות מעבדה
בדרך כלל עליה משמעותית של שייד וCRP
טיפול מקובל ב PMR - פרדניזון, טיפול בדרך כלל מתחילים ממינון גבוה 20 MG ו מורדים בהדרגה, טיפול יכול להיות עד חצי שנה אך כן לפעמים אין אפשרות להפסיק לגמרי ואז החולה לוקח מינון נמוך זמן ארוך
אפשר לשלב פרדניזון עם תרופות אחרות , לפי מצב ו מחלות נוספות של החולה
בכל זאת חשוב מעקב רופא כולל בדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותמאיר25/01/2013
שלום
מה ההבדל בין 2 הבדיקות הללו ?
LUPUS ANTICOAG
ANTIPHOSPHOLIP
הייתי אצל 2 רופאים ראומטלוגים, אחד רשם לי את הבדיקה הראשונה, והאחר את השניה.
אני מבין ששניהם קשורים ללופוס, אך מה יש באחד שאין בשני ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד''ר אנה קופרמן25/01/2013שלום רון
שתי בדיקות - לא קשורות ישר ללולוס
בדיקות LUPUS ANTICOAGULANT ו CARDIOLIPINIS
קשורות ותיסמונת קרישיות יתר- סימנים קלינים של התיסמונת יכוליה להיות חסימה ורדים , עורקים - כיביטויי - אוטם שריר הלב , אירוע מוחי בגיל צעיר
אצל נשים תיסמונת יכולה לגרום להפלות חוזרות
כן ידוע שתיסמונת קרישיות יתר- ANTIPHOSPHOLIPID SYNDROME
מופעה ב 30 % חולים עם לופוס
לגבי משמעות בדיקות - יש מקרים שקיימת עלית רק LUPUS ANTICOAGULANT , במקרים אחרים עלית רק CARDIOLIPINS או B2GLYCOPROTEINS , אך כן קיימת אפשרות עלית של כל שלושה מרקבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ANA חיוביתd24/01/2013
שלום
בן37, במעקב בשנים האחרונות אצל רופאה גסטרו עקב אנזימי כבד מוגברים. נמצא כבד שומני.
בתחילת המעקב בוצע בירור למחלות אוטאומיניות ווירוסים.
הממצא היחיד שיצא לא תקין זה ANA חיובי. כאשר בודקים בו 16 פרמטרים שחלקם חיוביים :
ANA POSITIVE
ANTI DS DNA 5.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (........*)
Borderline
ANTIRIBOSOMALP. <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 2.00 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive
ANTI RNP-A 2.00 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive
ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SCL-70 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 68 1.10 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Borderline
ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 60 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CHROMATIN <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI JO-1 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90)
הופניתי לראומטולוג, ששלח שוב לבדיקות, והממצאים היו דומים, כאשר הפרמטרים הבאים היו חיוביים : (כפי שניתן לראות לעיל)
ANTI RNP
ANTI RNP-A
ANTI RNP 68
כמו כן יש לציין שבעבר נבדק אצלי נוגדן קרדיולפין מספר פעמים והיה חיובי, לאחרונה נמדד שוב ולא היה חיובי.
אני סובל מכאבים בשורש כף היד (ייתכן עקב שימוש רק במחשב?) היתה תקופה שסבלתי מכאב בתחתית הסטרנום וקיבלתי זריקה למקום.
מה המשמעות של ANA חיובי בפרמטרים המצוינים לעיל ? האם זה בפני עצמו מצביע על בעיה כלשהי ?
מה גורם לזה? האם יש לזה קשר כלשהו לכבד השומני ואנזימי הכבד ?
יש סיבה לכך שהראומטולוג הורה לי להמשיך מעקב אצלו כולל בדיקות דם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ANA חיובית - תגובה
ד''ר אנה קופרמן25/01/2013בדיקת ANA לא ספציפיפית ב 100 % למחלות אוטו- אממוניות
עלית ANA יכולה להיות ב 8-10 % אנשים בראים מעל גיל 18
עלית ANA יכולה להיות במחלות כבד , מחלות בלוטת הטריס , לפעמים בשימוש תרופות מיוחדת
לפי תמונה קלינית שלך - כעת אין לך סימנים מחלה אוטו- אממונית סיסטמית מבחינת פרקים
חשוב לבדוק מצב מערכת עיכול במידה ויש לך סימנים פטולוגים לא תקינים,
לגבי קרדאיליפינים-
לפעמים עם הזמן או תחת השפעת תרופות יש שוני בבדיקות , קרדאוליפינים גבוהים מעל הנורמה - קשורים לקרישיות יתר לכן חשוב מעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. ועוד משהו לשאול
בני26/01/2013בדיקת ה - ANA בודקת 16 פרמטרים, כאשר ב - 3 מהם היה מוגבר :
ANTI RNP
ANTI RNP-A
ANTI RNP 68
יש משהו בפרמטרים הללו שיכול לכוון לכיוון מסוים ?
לגבי מערכת העיכול, אני סובל מכבד שומני, האם זה קשור ? (הרופא כבד הפנה אותי לראומטולוג, אין לי מושג האם זה אומר שמבחינתו לא מדובר בבעיה הקשורה לכבד)
כמו כן, לגבי קרדיוליפין, לאחרונה הוא ברמת הנורמה, אך עד ללפני שנה בערך, הוא היה מעל הנורמה (גם בבדיקות חוזרות).
האם זה אומר שהבעיה נעלמה, או שזה דבר שהולך ויכול לחזור וממילא צריך מעקב ? והאם זה קשור ל ANA או שזה תחום אחר לגמרי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. ועוד משהו לשאול - תגובה
ד''ר אנה קופרמן26/01/2013שלום יוני
בדיקת RNP כמו ANA לא ספציפית
חושב ביותר תמונה קלינית
כעת כנראה פרט לבעיות מערכת עיכול אין לך שום סימן אחר
מצב של כבד שומני לא מסביר את עליה, אך אני לא חשבת שכעת אתה בבעיה
לגבי CARDIOLIPINIS=- בדיקה יכולה להיות דינמית ו לפעמים אנו רואים שינווים ברמה , אך אני כן ממליצה לעקוב אחרי בדיקה עקב סיבות שכבר דיברנו קודם- בדיקות CARDIOLIPINS קשורות ל קרישיות יתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתקרן23/01/2013
שלום רב,
פניתי לפני מספר שבועות וענית םלי.
היום קיבלתי תוצאות של בדיקת גן HLA-B27 - הגן אינו קיים אצלי.
כיצד זה משנה את התמונה, אם בכלל?
האם עדיין יכול להיות שמדובר ב - ankylosing spondylitis
תזכורת לפנייתי הקודמת:
סובלת מספר חודשים מכאבי גב תחתון חזקים המעירים אותי מהשינה לפנות בוקר. בבוקר מרגישה מאובנת ולאט לאט משתפר.
מטופלת כרגע בארקוקסיה 90 מ"ג ויש הקלה בכאבים. אתופן כמעט ולא השפיע.
בבדיקת CT:
בסריקת L5-S1 מודגמת אי סדירות בולטת של שולי SIJ מימין ומשמאל.
לסיכום: היפרלורדוזיס מותני וסקרו-אליאיטיס דו"צ.
בבדיקות דם הערכים החריגים:
ERS 1 HOUR - 26
FE- IRON - 45
C.R.P - 1.5
Streptolysin 0 (ASLT) Ab - 480
Rheumatoid Factor Quantit - 23.8
האורטופד אמר שהתוצאות מראות על דלקת פרקים ושלח להמשך אבחון וטיפול אצל רופא משפחה וראומטולוג.
מבדיקה באינטרנט מצאתי שיש כמה סוגים של דלקות פרקים:
דלקת פרקים שגרונית
דלקת פרקים זיהומית
ankylosing spondylitis
איזו דלקת ניתן לאבחן מתוצאות הבדיקות הנ"ל?
האם צפויות לי בדיקות נוספות או שהממצאים כבר מספקים?
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
ד''ר אנה קופרמן23/01/2013בדיקה גנטית HLA B 27 חשובה באבחנה ANKYLOSING SPONDYLITIS אך לא קובעים אבחנה רק לפי בדיקה גנטית
חשוב ביותר תמונה קלינית , הדמיה , בדיקות דם
במקרים של AS עד 80-90 % חולים עם HLA B 27 חיובי אך כן יכולה להיות אבחנה של AS עם בדיקה שלילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביי פרקיםמישהי19/01/2013
שלום רב
אני אישה בת 42 סובלת מפיברומיאליה ומFMF ללא טיפול בכולכיצין.
מאז תחילתו של החורף בלילות בשינה יש לי כאביי פרקים נוראיים בחיבור הכתפיים בחיבור המרפקים בצידיי האגן כאבים עד כדיי שאין לי אפשרות להתהפך בשינה ובבוקר האצבעות נורא נפוחות וכואבות ורגישות למים קרים אינני יכולה אפילו להושיט יד לאחוריי הגב לפתוח חזיה מכאבים בכתף בקיץ כל התופעות נעלמות מה עליי לעשות?
אנא תשובתכם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאביי פרקים - תגובה
ד''ר אנה קופרמן19/01/2013שלום רב
ידוע שבמחלה כמו FMF יכולה להיות פגיעה פרקים בדרך כלל תמונה של דלקת פרקים עם נפיחות ו כאבים , וכמבון קושי בתיפקוד
חשוב מאד להיבדק עיי ראומטולוג - לצורך החלטה טיפולי
לא ברור מה הסיבה שאת לא מקבלת קולכיצין?
לגבי פיבראומיאלגיה- קודם כל כן יכול להיות שילוב של פיבראמיאלגיה ו מחלה דלקתית פרקים, פיבראומאלגיה יכולה להיות בצורה גלים עם התלקחות ו שיפור , במידה ואין לך כעת דלקת פרקים את בהתלקחות של פיבראומיאלגיה
בכל זאת - את חייבת בדיקה והחלטה רופא מומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקורר.ר16/01/2013
שלום רב,
לאחר שנים של שימוש בMTX הומלץ ע"י ראומוטוג על ביצוע ביפסיה מהכבד...
בדיקות דם תקינות תפקודי כבג בסדר
האם יש חובה בביצוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקור - תגובה
ד''ר אנה קופרמן16/01/2013שלום רב
MTX תרופה ידועה עם השפעת על כבד
לפעמים - תופעות לוואי מופיעים מהר אחרי שימש תרופה
לפעמים אחרי טיפול ממושך
נכון - תיפקודי כבד לא תקינים - אחד מיאנדיקציות ברורות להפסקה ובירור - ניקור כבד
כאשר תיפקודי כבד תקינים ואין גורמי סיכון אחרים לפגיעת כבד- ניקור אפשרי לצורך מעקב - אך לא חובה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)