פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה רעיונית איך לנהוג
    עמיקם נביס
    14/01/2013

מצב: חולה באנקילוזינג ספונדליטיס זקוק ל 2 כדורים ליום אחד בבוקר ואחד בערב של משכח כאבים דלקתיים ללא סטרואידים במשך חודש אחד סה"כ 60 כדור.
    החולה באי בודד ויש לו רק 30 כדור ורק עוד 30 יום יביאו אספקה איך ינהג?
    האם יקח 15 יום 2 כדורים ליום אחד בבוקר ואחד בערב ו 15 יום יסבול
    או
    יקח כל יום כדור אחד ויסבול בחלק השני של היום
    או
    יקח כל בוקר חצי כדור וכל ערב חצי כדור יסבול כל היום אבל פחות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה רעיונית איך לנהוג

הוספת תגובה

• שאלה רעיונית איך לנהוג - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    14/01/2013

כל התשובות נכונות..השורה התחתונה היא, בהנחה שהאבחנה של אנקילוזינג ספונדיליטיס נכונה, שכאשר טיפול בנוגדי דלקת שאינם סטרואידים אינם מספקים לתגובה קלינית טובה, יש מקום לטיפול ביולוגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות
    ימית
    13/01/2013

ד"ר שלום, בהמשך לשאלתי- כאמור קלדנית שסובלת מכאב בפרקי האצבעות לאחר הקלדה ממושכת וכן בברכיים, הרופא אמר לי שיש לי גמישות יתר. אם אכן מדובר בגמישות יתר איך יתכן שרק עכשיו (בגיל 40 ) התחלתי לסבול ממנה (הרי הגמישות יתר היתה כל הזמן), אז השאלות שלי:
    1. לא סביר יותר שמדובר במחלה דגנרטיבית של הסחוס כמו שאת אמרת?
    2. האם בכל זאת חיזוק שרירי האצבעות יכול לעזור לי (גם כשמדובר במחלה דגנרטיבית של הסחוס)?
    3. האם עדיף להימנע מעיסוק בהקלדה (או רק להפחית את העומס?)?

וסליחה מראש על השאלות המפורטות..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות נוספות

הוספת תגובה

• שאלות נוספות - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    13/01/2013

תיסמונת גמישות יתר יכולה לגרום לדלקת בגידים ו שינווים נווים דגנרטיבים בגיל יותר צעיר , במיוחד כאשר מדובר במאמץ יתר
    כמובן את סובלת מתיסמונת שנים , פשוט הסימנים כנראה לא היו בולטים
    כעת את צריחה להתיעץ עם מומחה ראומטולוג או אורטופד על המשך טיפול אך חשוב מאד גם לבדוק אותך ואז להחליט לגבי תוכנית לטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

ימית
    14/01/2013

נתת לי הסבר למחלגה שלי, שנשמע לי הכי הגיוני. עד כה אמרו לי שיש לי גמישות יתר וזהו. עכשיו אני מתחילה להבין מה גרם למה..
    עדיין אני לא יודעת אם עליי להפסיק את עבודת ההקלדה או רק להפחית עומס.. נראה שאיש לא מוכן לתת על כך תשובה.
    בכל אופן תודה רבה לך. עזרת לי להבין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בברך
    אמיר
    12/01/2013

אני בן 20, סובל מדלקת בברך מספר חודשים ומטופל על ידי ראומטולוג ומקבל תרופה. אין לי יותר נוזלים אבל הברך עוד נפוחה. עם גילוי הדלקת עברתי בדיקות דם שונות וכולן בסדר. האם הדלקת יכולה לגרום לנזק בברך או לשחיקת סחוס בברך? אם כן, איך אפשר למנוע?

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בברך

הוספת תגובה

• פגיעה בברך - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    12/01/2013

כנראה במקרה שלך מדובר בדלקת פרקים סיסטמית ולכן אתה מקבל טיפול תרופתי

מחלה דלקתית פרקים יכולה לגרום לשחיקה סחוס בפרק יותר מוקדם
    חשוב מאד לקבל טיפול אנטידלקתי ו לבצע ב פעיולות גופנית - חיזור שרירים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדלקת
    אמיר
    12/01/2013

בן 16 סובל מדלקת פסוריאטית בברך. לפני 5 חודשים הוזרקו לו סטרואידים לברך. הייתה תגובה. לאחר מכן הוזרק אנברל לברך, המתנו חודש ולא עזר. החל לקבל מטוטרקסט. הייתה תגובה למטוטרקסט, הנוזל החופשי נעלם אך עדיין הברך נפוחה. אבל בשל עליית אינזימי כבד לאחר חודשיים מתחילת הנטילה, זה הופסק ועבר לערבה אותה מקבל זה חודש, אך הברך עדיין נפוחה.
    האם כדאי לעבור לתרופה ביאולוגית או טיפול מקומי כלשהו בברך כמו הזרקה?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדלקת

הוספת תגובה

• טיפול בדלקת - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    12/01/2013

דלקת פרקים עקב פסוריאזיס יכולה להיות במסםר צורות שונות , אחד מהם - דלקת בפרקעים בעיקר ברכיים לא סיממטרי
    טיפול בדלקת פרקים על רקע פסוריאזיס דרך כלל מתחילים מסוג תרוןפות DMARDS - אחד מהם מטוטרקסט, במידה ללא תגובה חשוב להתחיל טיפול ביולוגי
    במקרה הנוכחי ובמיוחד עקב גיל צעיר חשוב להתחיל כבר טיפול
    טיפול מתיאם ביותר כנראה כעת טיפול ביולוגי
    אפשרי לקבל אנברל או הומירה או רמיקיד או סימפוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרט נוסף
    ימית
    11/01/2013

פרט נוסף לציין הוא שהרופא שביקרתי אצלו השבוע אמר שמה שיש לי זה גמישות יתר. האם זה יכול להסביר את הכאב בפרקי האצבעות לאחר הקלדה? ושוב - האם המשך העיסוק בהקלדה יחמיר את המצב?

לקביעת תור
    סגירה
    פרט נוסף

הוספת תגובה

• פרט נוסף - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    12/01/2013

כבר יש תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרט נוסף
    ימית
    11/01/2013

פרט נוסף לציין הוא שהרופא שביקרתי אצלו השבוע אמר שמה שיש לי זה גמישות יתר. האם זה יכול להסביר את הכאב בפרקי האצבעות לאחר הקלדה? ושוב - האם המשך העיסוק בהקלדה יחמיר את המצב?

לקביעת תור
    סגירה
    פרט נוסף

הוספת תגובה

• פרט נוסף - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    12/01/2013

גמישות יתר בדרך כלל משפיעה על רגישות ו דלקות בגידים לכן מאד חשוב לחזק עיי תרגילים כל שרירים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים ניוונית והקלדה
    ימית
    11/01/2013

שלום לך,
    אני קלדנית במשך שנים רבות. לפני כשנה וחצי התחלתי לסבול מכאבים בפרקי האצבעות לאחר הקלדה ממושכת. הכאבים מופגים על ידי טבילת כפות הידיים במים חמים. יש לי מעין נוקשות במפרקים. לאחרונה אני גם מתקשה לקפל בגדים. יש לי אוסטאוארטריטיס בברכיים. ואני מניחה שזה גם מה שיש לי באצבעות הידיים (אורטופד שהייתי אצלו לא מצא אצלי כלום אך לא עשה בדיקת רנטגן/mri), רציתי לשאול האם המשך ההקלדה יכול להחמיר את מצב הידיים (בהנחה שמה שיש לי זה דלקת פרקים ניוונית)?
    אשמח לשמוע את דעתך.
    ימית.

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים ניוונית והקלדה - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    12/01/2013

שלום ימית
    לפי תמונה קלינית שלך מדובר במחלנ נווית דגנרטיבית של סחוס ולא דלקת פרקים
    אחד מסיבת למצב הנוכחי יכול להיות מצב גנטי , ו כן מאמץ יתר
    במידה שאת סובלת גם ממחלה נווית בברכים קרוב לוודאי יש לך מחללה דגנרטיבית סיסטימית
    נכון שטיפול בדרך כלל במשככי כאביים, פיזיאטרפיה ו תרגילים קבועיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות CT ובדיקות דם
    קרן
    09/01/2013

שלום רב,

סובלת מספר חודשים מכאבי גב תחתון חזקים המעירים אותי מהשינה לפנות בוקר. בבוקר מרגישה מאובנת ולאט לאט משתפר.

מטופלת כרגע בארקוקסיה 90 מ"ג ויש הקלה בכאבים. אתופן כמעט ולא השפיע.

בבדיקת CT:
    בסריקת L5-S1 מודגמת אי סדירות בולטת של שולי SIJ מימין ומשמאל.
    לסיכום: היפרלורדוזיס מותני וסקרו-אליאיטיס דו"צ.

בבדיקות דם הערכים החריגים:
    ERS 1 HOUR - 26
    FE- IRON - 45
    C.R.P - 1.5
    Streptolysin 0 (ASLT) Ab - 480
    Rheumatoid Factor Quantit - 23.8

האורטופד אמר שהתוצאות מראות על דלקת פרקים ושלח להמשך אבחון וטיפול אצל רופא משפחה וראומטולוג.

מבדיקה באינטרנט מצאתי שיש כמה סוגים של דלקות פרקים:

דלקת פרקים שגרונית
    דלקת פרקים זיהומית
    ankylosing spondylitis

איזו דלקת ניתן לאבחן מתוצאות הבדיקות הנ"ל?
    האם צפויות לי בדיקות נוספות או שהממצאים כבר מספקים?

תודה מראש !

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות CT ובדיקות דם

הוספת תגובה

• תוצאות CT ובדיקות דם - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    09/01/2013

שלום קרן
    לפי תמונה קלינית , בדיקות דם שלך ו תשובת CT
    מצב חשוד ל ANKYLOSING SPONDYLITIS
    את חייבת בדיקה והמשך טיפול ראומטולוגי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות - לדאוג ?
    ש
    05/01/2013

בן 32 בריא ברקע פסוריאזיס קל מטופל בנאוטיגזון וitp של טסיות 120. לפני שנתיים בדיקת קולגנוגרם מלאה שלילית לבירור itp. בחודשים האחרונים אירועי חום שעולה ל 40 תוך שעה-שעתיים. במקביל צמרמורות. ביקור במיון - CRP=0, ספירה תקינה מלבד סטייה קטנה שמאלה, תרביות דם ושתן תקינות, תפקודי כבד תקינים. הידרציה עם אופטלגין, ובבוקר למחרת אין חום והכל כרגיל.
    עקב אירועים אלו - בדיקה חוזרת של קולגנוגרם. . הכל בנורמה חוץ מ Ana - indeterminant
    ומ anti Dsdna שיצא 6 שהנורמה עד 5. האם אלו תוצאות מדאיגות? האם לפני שנתיים ייתכן שהכל היה שלילי ועכשיו העובדה שזה לא שלילי מראה על מחלה ? אין לי שום סימנים של לופוס או כל מחלה אחרת מלבד פסוריאזיס.

מה לעשות ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות - לדאוג ?

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות - לדאוג ? - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    05/01/2013

תמונה קלינית ו מעבדתית של מחלות אוטו- אממוניות יכולה להיות מאד שונה , ולא תמיד ברורה
    בדיקות כמו ANA ו DNA חושבים אך לא 100 % ספציפים
    לפעמים עלית חום קשורה לתרופות שמקבלים
    במקרה שלך לא לדאוג אך ללא ספק להתיעץ עם רופא משפחה ו בהמשך לפי צורך עם ראומטולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקות ביולוגיות לסקרואילאיטיס
    שלומית
    04/01/2013

ערב טוב,
    מהי תכליתו של טיפול בסקרואילאיטיס באמצעות זריקות ביולוגיות? על אילו חומרים בדיוק מדובר (אודה על שמם הרפואי... גם אם בלועזית)? מהן תופעות הלוואי הצפויות?
    הבנתי שהן מחלישות את המערכת החיסונית. מהן השלכות הטיפול בהן על מי שמערכת החיסון שלו רעועה מלכתחילה, סובלת מאנדומטריוזיס קשה, דלקת פרקים, גוש/גידול בתוך תעלת השידרה ב- S1? מהן השלכות הטיפול על פוריות, איכות הביציות וכדומה?
    תודה רבה&שבת שלום,
    שלומית

הוספת תגובה

• זריקות ביולוגיות לסקרואילאיטיס - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    05/01/2013

שלום שלומית
    לא ברור האם את במעב רארחמטולוג- ב דרך כלל רואפא ראומטולוג שממצילץעל טיפול ביולוגי מסביר על כל תופעות לוואי
    במקרה שלך גם לא ברור מה המימצאים בעייש - גוש - גידול?
    תופעות לוואי כל הטיפולים ביאולוגים - קודם כל תגובות אללרגיות מקומי או כללי
    ו כן שכיכות יתר מהלות זהומיות
    לגבי הריון ו פוריות - אין התנגדות לטיפול ביולוגעי
    כעת אנו משתמשים ב ENBREL , HUMIRA ו REMICADE
    אני מאד ממליצה לך לצור קשר עם ראומטולוג
    בברכה ו הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ד"ר קופרמן

שלומית
    06/01/2013

טיבו של הגידול אינו ברור. לתחושתי, מדובר במוקד אנדומטריוזיס (כל כמה שנדיר). הנוירוכירורג לא נלהב מלנתח בשל גודלו של הגוש ומיקומו והנזקים שיגרמו לי בעקבות הניתוח.
    אציין כי נוסף על האנדומטריוזיס והסקרואילאיטיס, נמצאתי חיובית ל- B27, סובלת מפיברומיאלגיה, כאבי אגן כרוניים, CTS, חשד ל- SCIATIC ENDOMETRIOSIS.
    מטופלת בליריקה וב- VISABELLE (שגורמים לי לתופעות לוואי ולאלרגיה) וכן - בקנאביס רפואי. לא מגיבה למשככי כאבים לא סטרואידיים. עברתי לפני 4 חודשים הליך שימור פוריות במסגרתו הכניסו אותי לגירוי יתר שחלתי והחמירו את מצבי.
    מטופלת במחלקה ראומטולוגית. נשלחתי לסדרת בדיקות דם, שתן+צילום חזה לקראת האפשרות לתחילת טיפול בזריקות ביולוגיות. ממה שקראתי על הנושא, אינני נינוחה ורגועה באשר לטיפול הנ"ל במקרה שלי מאחר שתגובתי למגוון טיפולים תרופתיים לשם טיפול בשלל תחלואי חריגה ומאוד גרועה. המערכת החיסונית שלי מלכתחילה חלשה ורעועה ובאופן כללי אני במצב ירוד מאוד. פיסית, נפשית ורגשית. מה שבהחלט לשיטתי לא מהווה נקודת פתיחה טובה לטיפול הנ"ל.
    האם ישנו טיפול חלופי "פחות אגרסיבי", אשר עשוי להתאים לי יותר?
    מודה לך מקרב לב,
    שלומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ד"ר קופרמן - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    06/01/2013

שלום שלומית
    ללא ספק מקרה שלך מאד לא פשוט לטיפול עקב שילוב מספר מחלות - בעיות
    חלק גדול מכאבים כנראה עקב פיבראומיאלגיה
    אך במידה שישנם שינווים בהדמיה ,בדיקות דם ו במיוחד בדקת HLA B27 , כאבים בשלד ופרקים באופי דלקתי - מדובר גם במחלה דלקתית
    אני חוזרת לתשובה שלי קודמת
    טיפול ביולוגי כמו כל טיפול יכול לגרום לתוםעות לוואי שונות אךלפי ספרות , ניסיון שלי אישית , מספר רב מחקרים טיפול מאד יעיל למחלות דלקתיות
    אני ממליצה במידה וראומטולוג שמטפל בך ממליץ על טיפול - לפחות לנסות - תמיד אפשר להפסיק
    אין השפעה שלילית או לפחות לא ידוע על השפעה טיפולים ביולוגים לאנדומטראוזיס, וכן אפשרי להיכנס להריון או לבצע פעולה לשמירת ביציות
    תרגישי טוב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלפי תודות לך ד"ר קופרמן!

שלומית
    10/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות ספורטיבית
    אמיר
    04/01/2013

אני בן 18. סובל מפסוריאטיס קלה. לפני שלושה חודשים התנפחה לי הברך, כולל נוזל. הראומטולוג אמר לי שיש לי דלקת פסוריאטית ואני מטופל בתרופה. יש קצת שיפור אבל הברך עדיין נפוחה אבל אין כאבים גם בזמן מאמץ. לפני כן, הייתי מאד פעיל ספורטיבית (ריצות, משחקי כדור, חדר כושר).
    האם ריצה, משחקי כדור ואימוני כוח מותרים לי? האם אלה יכולים לעכב השגת הפוגה במחלה או לגרום להחרפה? האם אלה יכולים להביא להתפרצות חוזרת כשהנפיחות תחלוף?

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות ספורטיבית

הוספת תגובה

• פעילות ספורטיבית - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    09/01/2013

שלום ארז
    בעיות ברכים שלך יכולים להיות גם עקב מחלת עור - פסוראזיס וגם עקב מאמץ יתר או טראומה בזמן פעילות ספורט
    חשוב מאד במצבך לקבוע תור לאורטופד וראומטולוג לצורך בדיקה , בדיקות דם נוספות =- רק אז אפשרי לקבוע האם יש הגבלה בפיעלות או לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לסלזופירין
    יעל
    31/12/2012

אני סובלת מדלקת מיפרקים (ברכיים בלבד). לאחר כשנה של טיפול במטהטרקסט עברתי לסלזופירין עקב עליה בתפקודי הכבד. לאחר כשישה שבועות של נטילת סלזופירין עם עליה הדרגתית התחלתי לסבול מחום גבוה (39-40) עולה ויורד שנמשך כבר מעל שבועיים עם הפרעות בתפקודי כבד וליקופניה. את החום ליוותה פריחה חריפה בעיקר בגפיים עליונות ותחתונות. מיד עם הופעת החום הפסקתי את נטילת התרופה בהוראת הראמטולוגית שלי. בבית החולים (באשפוז חל מיום ראשון שעבר) איבחנו את הסימפטומים כרגישות לסלזופירין וניתן לי טיפול של פרדניזון 40מג ביום ואהיסטון. מאז חל שיפור בפריחה אבל החום עדיין עולה ויורד לסרוגין ותפקודי הכבד לא יציבים ולא חזרו לנורמה ( ALT מעל 200).

שאלתי היא: האם ידוע על מקרים בהם תופעות הלוואי לסלזופירין לרבות חום ותפקודי כבד נמשכו שבועיים וחצי לאחר הפסקת נטילת התרופה?

תודה,

יעל

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לסלזופירין

הוספת תגובה

• רגישות לסלזופירין - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    01/01/2013

ידוע על תופעות לוואי לסלזופירן , כמו לכל תרופה אחרת
    הסימים של חום , עלית תיפקודי כבד ו ירדית בכדוריות לבנות - - כן סימנים של רגישות לתרופה
    לוקח זמן אחרי בהפסקת תרופה עד שיפור במצב תגובתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לתרופה סלוזיפירין

ליאת
    23/10/2014

אני פיתחתי אלרגיה לפני שנה (דצמבר 2013) לתרופה ואושפזתי בבי"ח השרון בעקבות דלקת ריאות קשה. מזל שיצאתי מזה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לתרופה סלוזיפירין - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    24/10/2014

שלום ליאת
    חבל שהייתה לך תגובה אללרגית קשה
    לצערינו לא תמיד אפשרי מראש לבדוק רגישות לתרופה
    חשוב במידה ויש שינווים במצב או מופעיים סימנים כמו פריחה , גירוד , קוצר נשימה להפסיק תרופה חדשה מיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק לשיניים משימוש תרופות ביולוגיות
    אריה
    28/12/2012

אני מוגדר כחולה בפסוריאטיק ארטריטיס כבר 27 שנים. המחלה מפושטת בכל הפרקים ובעור.

השתמשתי בעבר ברמיקייד, והומירה ובאנברל. (בסדר הזה במשך כ-5 שנים)

חל אצלי זיהום מתמשך בחניכיים. עד כדי צורך בלעקור 5 שיניים ולהשתיל חדשות.
    במהלך הבעיות הדנטליות הפסקתי השימוש בתרופות הביולוגיות.
    הפסקת השימוש, אמנם לא הצילה את השיניים הפגועות, אבל החניכיים התרפאו לחלוטין.

בעלון של התרופות הללו כתוב שיש חשש מזיהום דנטלי.
    האם אכן יש קשר ברור בין השימוש בתרופות ביולוגיות לזיהומים דנטליים?

תודה, אריה

הוספת תגובה

• נזק לשיניים משימוש תרופות ביולוגיות - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    30/12/2012

שלום אריה
    ידוע על נטויה לזהומים אצל חולים שמקבלים טיפול ביולוגי לכן כנראה בעיה שלך קשורה לטיפול, אך אין אפשרות לבדוק לפני שימוש האם קיימת נטויה או לא , לכן ברגע שמופעים תהליכים זהומיים חוזרים יש צורך בהפסקת הטיפול
    תהליך זהומי יכול להיות בכל חלקי הגוף כולל חלל הפה , מאד חשוב בזמן שימוש בט תרופות ביולוגיות לבצע כל פעולה למנעית זהום - כמו טיפול בשיניים וחניכיים
    אין פעולת טיפול ביולוגי אחרי הפסקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה בבקשה לגבי AS
    אפרת
    25/12/2012

אם אני לוקחת טיפול ביולוגי - הוא עוצר את התקדמות המחלה? אם אני מעדיפה להמשיך ללא טיפול ביולוגי אני גורמת לעצמי נזק יותר גדול?

לקביעת תור
    סגירה
    ועוד שאלה בבקשה לגבי AS

הוספת תגובה

• ועוד שאלה בבקשה לגבי AS - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    25/12/2012

טיפול ביולוגי ל AS - חשוב מאד
    גם יכול לעצור תהליך דלקתי מתקדם ו גם עוצר ו מוריד משמעותי כאבים
    עד 10 - 15 שנים אחרונות
    טיפול יחד היה משככי כאבים מסוג NSAIDS
    גם היום חלק מהפצינטים לא מקבלים טיפול ביולוגי בגלל סיבות שונות
    בכל מקרה של AS עדיף להתיעץ עם ראומטולוג לגבי מצב ו אפשרוית טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה מהתרופות הבאות הכי מתאימה
    אפרת
    23/12/2012

לטיפול באנקלוזינג ספונדיליטיס? (ללא פסוריאזיס)
    יומירה
    אנברל
    סימפוני
    או
    רמיקייד?

הוספת תגובה

• איזה מהתרופות הבאות הכי מתאימה - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    23/12/2012

כל התרופות מסוג חוסמי TNF
    כל תרופה מקבוצה אפשרי לתת לחולה עם אנקילוזינג ספונדיליטיס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה