פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי עצמות בעורף ובראש מאחור
    דנה
    17/06/2013

שלום רב,
    עברתי תאונת דרכים לפני שנתיים, הצוואר שלי עשה את התנועה של קדימה אחורה. אני כבר שנה סובלת מכאבי צוואר וכאבים בעצמות בראש , בעורף כאבים חזקים שמפילים אותי מרגליים, קשה לי לפתוח את העניים, אני ממש מרגישה כמו אש בוערת בי .
    תרופות כבר לא מסייעות לי, פיזיותפיה סיימתי, דיקור, עיסויים טיפול בגלי רדיו כל זה לא סייע.
    אשמח לקבל את דעתך בענייני. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי עצמות בעורף ובראש מאחור - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    17/06/2013

שלום דנה
    לצערי סיפור שלך מאד שחייך לאחרונה עקב תאונות דרכים
    כאבי צוואר , ראש אחורי בית החזה בעקבות תאונה ידוע כי תסמונת ויפלש
    טיפול בדרך כלל מאד ארוך בעיקר פיזיאטרפיה , תרגילים לחיזוק שרירי, משככי כאביים
    מעקבוטיפול עיי אורטופד ולפעמיים מרפאת כאב
    באמת לפעמיים לוקח הרבה זמן- מספר חודשים ואפילו שנים עד השיפור
    חשוב לא רק להיות במעקב אורטופד ,אך במידה ללא שיפור לבצע בדיקות נוספות- כמו צילומי CT או MRI , בדיקת EMG לשלול פגיעת עצבית,וכמובן טיפול לפי תשובות
    בהצלחה
    דייר אנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דנה
    19/06/2013

אנה שלום,

חשוב לי לציין שעברתי בדיקת סיטי ראש שיצא תקין, סיטי ואמרי ע"ש צווארי,
    לדברי האורטופד אומר שיש לי בעיה קטנה לא רצינית בצוואר כתוצאה מהוויפלש כיפוף של ע"ש צווארי- ובעקבות זאת עברתי טיפול פולשני גלי רדיו שלא סייע לי.
    יש עוד טיפול שהיית ממליצה לי מלבד הפיזיוטראפה שלא עוזרת.
    ואיזה זריקות כדאי לי לעבור במרפאת כאב.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    19/06/2013

שלום דנה
    במקרה שלך היתי ממליצה על טיפול במיים- הידרוטרפיה
    חשוב לקבל המלצה לטיפול בהידרטרפאה מאורטופד
    לגבי זריקות במרפאת כאב- בדרך כללי משתמשים בחומרי הרדמה יחד עם כמות קטנה של סטראודים
    ובנוסף לכל אני ממליצה מכל הלב תרגילים מסוג פלדנקריז בשילוב עם רפלקסולוגיה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ריאומטולוג
    עבד
    16/06/2013

שלום ..ניבדקתי ע"י ראומטולוג עקב מחלת דלקת שדרה מקשחת בת 35 מטופלת
    בטיפול ביולוגי מסוג יומירה..המחלה אצלי מתקדמת.ניבדקתי במפרקי הירכיים והןא
    רשם בבדיקה שבוצעה...כיפוף ירכיים 100 מעלות דו צדדי סיבוב פנימי 5 מעלות דו צדדי סיבוב חיצוני 30 מעלות דו צדדי אבדוקציה 30 מעלות דו צדדי אדדוקציה 10 מעלות דו צדדי.
    1:האם מה שהוא רשם מעיד על הגבלות קשות?

הוא רשם בנוסף שאני מתהלך כפוף עם הטיה של הראש קדימה..וגם כן מתהלך
    בהליכה רציפרוקלית.

*מה זה אומר הליכה רציפרוקלית? תודה...מוטי.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ריאומטולוג

הוספת תגובה

• בדיקת ריאומטולוג - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    16/06/2013

שלום מוטי
    לפי תיואר שלך - כן קיימת הגבלת תנועה ירכיים- מצב מתיאם לדלקת מסוג אנקילוזינג ספונדיליטס ממושכת
    למחלה גם מאד אופיני שינווים בהליכה ועמידה עם כיפוף גוף קדימה כולל כל החלקים - טיפול ביולוגי - במקרה שלך יומירה טיפול מכובל מאד
    במקרה שתחת טיפול קיימים תהליכים דלקתיים לפי בדיקת רופא ו בדיקות דם - אפשרי להחליף מסוג אחד לסוג אחר של תרופה ביולוגית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת תרופת קורטיזון
    דינה
    13/06/2013

שלום , לפני כשנה הגעתי לרמוטולוג בעקבות הדלקת פרקים שהתפשטה בגופי והרופאה הביאה לי מרשם של התרופה קורטיזון וואז היא הוסיפה עוד שתי תרופות , והרמוטולוג תמיד מנסה להפחית מהכמות שלקחתי של התרופה קורטיזון , אך לצערי כל פעם שאני מוריד מהכמות, מתחילים לי כאבים רגל, ביד, ועכשיו גם בלסת, כמה זמן ניתן להמשיך ליטול את הנ"ל ? כי שמעתי שהיא עושה הרבה נזק לבריאות .
    האם ישנם תרופות נוספות שיקילו על הכאבים ?

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת תרופת קורטיזון

הוספת תגובה

• נטילת תרופת קורטיזון - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    13/06/2013

שלום גלעד
    לפי סיפור
    שלך - מדובר בדלקת פרקים כרונית
    בדרך כלל טיפול כולל תרופות מסוג DMARD- מטוטרקסט , סלזופירין פלקויניל , ארבה
    במקרים יותר קשים ו ממושכים אנו ממליצים על טיפול ב פרדניזון
    טיפול בפרדניזון משפיע מהר מאד , אורך הטיפול מאד אינדיבידואלי- יש חולים שמקבלים רק מספר שבועות או חודשים , אך יש גם אנשים שזקוקים טיפול שנים רבות ו כל החיים,
    היום בנוסף קיימת קבוצה תרופות ביולוגיות
    ללא ספק שלכל התרופה יש תופעות לווואי- מכמובן כולל פרדניזון- שינווים בעינים כמו קאטארקטה , בריכת סידן , עלית סוכר ו לחץ דם , הפרעות שינה, השמנת יתקר. אך במינונים קטנים בדרך כלל כמו 5 - 7.5 מג ליום - אין תופעות לוואי
    במקרה שלך חשוב להוסיף טיפול מתיאם לצורך הפסקה או הפחתה מינון פרניזון
    בהצלחה
    דייר אנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בפרקים בכף היד
    שי
    12/06/2013

שלום לרופאים הנכבדים,

אני צעיר, בן 25, בריא בדר"כ. לפני שנתיים בערך התחילו לי כאבים בפרקים בכף היד (ורק שם), ויש מעין "קנאקים". בהתחלה לא ייחסתי לזה חשיבות, אבל לאחרונה זה הולך ומתעצם. כעת, בכל פעולה שבה יש טיפה לחץ על האצבעות בידיים יש כאבים. אפילו בפעולות פשוטות ויומיומיות, אפילו עכשיו כשאני מקליד כואב לי.

כמובן שאני אלך לרופא משפחה, כדי לבדוק את הנושא. אני פונה אליכם כדי לדעת מה הם הכיוונים האפשריים.
    בנוסף, בבדיקת דם שעשיתי לפני שנה בערך, נמצא שיש לי מחסור בויטמין D וקיבלתי טיפות. האם יכול להיות שזה קשור?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בפרקים בכף היד

הוספת תגובה

• כאבים בפרקים בכף היד - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    12/06/2013

תמונת כאבים שלך מסוג כאבים מכנים , קשורים לתנועה - בשלב הראשוני חשובה בדיקה אורטופד עם הדמיה כולל צילום ו אולטראסאונד, לפעמיים במקרים האלו קיימת דלקת גידים , שגם לצורך אבחנה חשוב לבצע אולטראסאונד, טיפול בדרך כללי בנוגדני דלקת ו משככי כאבים, פיזיאטרפיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בנפיחות במפרק
    אבי
    12/06/2013

שלום רב, רציתי לדעת בבקשה מה אפשר לעשות במקרה של נפיחות של פנוס ומה אפשר לעשות במקרה של נפיחות של נוזל, מה הטיפולים עבור כל אחד מהם, ומה קורה כאשר יש שילוב של פנוס ונוזל, והאם זה אפשרי להיפטר לחלוטין מכל אחת מסוגי הנפיחויות הללו?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בנפיחות במפרק

הוספת תגובה

• טיפול בנפיחות במפרק - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    12/06/2013

שלום אבי
    פנוס ונוזל סימנים תהליך דלקתי בפרק מסוג דלקת פרקים שיגרונתית
    כאשר מופעיים סימנים האלו חשוב להתחיל טיפול
    חשוב בנוסף האם יש סימנים אחרים של מחלה
    טיפול בדרך כלל מהתחלה בקבוצה DMARD ובנוסף במקרים של כאבים ו נפיחות קשים טיפול בפרדניזון בהמשך במידה ללא שיפור - כמבון לפי הוראות ראומטולוג טיפול בתרופות ביולוגיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלאזופירין ומחל
    רוני
    09/06/2013

שלום רב,
    לאחרונה אובחנה אצלי דלקת פרקים וקיבלתי טיפול על בסיס יומי של ארבעה כדורים ״סלאזופירין״ .
    לפני כשבועיים התחלתי להרגיש ברע, חום ( עד 39.5) שלא ירד גם עם משככי כאבים, חולשה,כאבים בגב , ירידה בתרומבוציטים ל 42 , בלוטות הלימפה התנפחו ואף טחול וכבד מוגדל.
    לאחר בדיקות על בדיקות היה חשד למחלת הנשיקה.
    בגלל תוצאות לא טובות בתפקודי הכבד הרופאות משפחה שלי אמרה לי להפסיק עם הכדורים לגמרי.
    כבר 5 ימים אני ללא הכדורים, הטרומבוציטים חזרו להיות תקינים, אני חשה קצת יותר טוב אך עדיין בלוטות הלימפה מוגדלות ועליי לחזור בשלישית על בדיקת תפקודי כבד.
    להפתעתי הרבה היום הרופאה בישרה לי כי זה לא מחלת הנשיקה ולא ברור מה זה היה.
    האם יכול להיות שכל התופעות הללו הן תופעות לוואי של הכדורים?
    האם זה בסדר שהפסיקה לי את הכדורים לאלתר?
    אודה לתשובתכם.
    רוני.

לקביעת תור
    סגירה
    סלאזופירין ומחל

הוספת תגובה

• סלאזופירין ומחל - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    09/06/2013

שלום רוני
    כנראה לקחו במהלך ימים האלו בדיקות כולל מחלת נשיקה -בדיקות שלילית לכן רופא שולל מחלה, למרות שתמונה קלינית ממש דומה למחלה וירלי
    האם תופעות של חום , הפרעות בתפקודי כבד מתרופה- כן יכול להיות, לכן החלטה לגבי הפסקת תרופה נכונה
    חשוב מאד לחזור לבדיקות - כולל ספירת דם , תפקודי כבד ו רמת וירוסים או נכון לא וירוסים אך נוגדנים
    במידה הכל תקין ו רמת תפקודי כבד חוזרת לנורמה- קרוב לוודאי כל הסימפטומים הם מטיפול ב סלזופירין
    בהצלחה
    דיראנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RA?
    אייל
    02/06/2013

שלום
    אני בחור בן 44. בד"כ בריא. די רזה 60 ק"ג על 1.80 מטר

לפני כ 3 חודשים נדבקתי מהילדים בזיהום בבטן ( חיידק שיגלה ) היה חום ושבוע של שלשולים שחלף. ירדתי 3 קילו.
    מאז מרגיש שלא לגמרי חזרתי לעצמי יש קצת חולשה.
    בדיקות דם לפני חודש - ספירה, כימיה, שקיעת דם תקינות.

לפני 5 ימים היה לי אירוע מתח חריג בעבודה, אחרי לילה עם מעט שינה וחזרתי הביתה תשוש וכאמור באחרונה אין הרבה כח.
    למחרת הרגשתי שמתחיל כאב בכמה פרקים של האצבעות בשתי כפות הידיים וגם בשתי כפות הרגליים. לא כאב חזק אבל יש קצת כאב ומדי פעם זה נהיה חד יותר.
    אין נפיחות. אין כאבי שרירים. אין נוקשות חריגה.
    עברו 5 ימים והכאב עדיין נמשך. קצת באצבעות ברגליים ובידיים. בברכיים. בכתפיים. אלה לא כאבים חזקים. אלא כאבים קלים ומדי פעם יש גל של כאב חד יותר באחד הפרקים לכמה שניות וחולף.

יש לי בת דודה עם RA.
    רציתי לשאול.
    במידה ולפני כמעט שבוע בעקבות מאורע המתח החריג התפרצה אצלי חלילה
    מחלת פרקים כמו RA או מחלת פרקים אחרת
    1. האם במידה ואבצע עכשיו בדיקות ראומטיות כמו RF ו CCP זה ייתן תוצאות או שמוקדם מדי?
    2. אם יש קצת כאבים בפרקי האצבעות בידיים וברגליים וכו ועבר כשבוע מאז שזה החל, האם במידה ומדובר במחלה כמו RA אזי אמור לראות עכשיו בשקיעת הדם או ב CRP עלייה מסוימת?
    אם אבצע עכשיו, שבוע אחרי תחילת התסמינים, CRP והוא תקין האם אפשר להיות שקט שכנראה לא מדובר במחלת פרקים כמו RA?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    RA?

הוספת תגובה

• RA? - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    03/06/2013

הי. כאבי פרקים 5 ימים- עדיין מוקדם לקבוע אבחנה. בשלב הראשון ממליץ לפנות לרופא משפחה לקבל טיפול סימפטומטי לשבוע -שבועיים. במידה ואין שיפור או לחילופין החמרה אחרי הפסקת הטיפול- אז הייתי פותח בברור כמו מדדי דלקת (CRP/ESR), סרולוגיה לוירוסים, RF ואנטי CCP, בדיקת ANA וצילומי המפרקים הכואבים וכמובן ייעוץ ראומטולוגי מסודר. דלקת פרקים פעילה עם מדדי דלקת תקינים- לא סביר אבל אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח תוצאת anti ccp
    רוני
    29/05/2013

שלום רב,
    קיבלתי תוצאות של בדיקת הanti ccp תוצאה 152 האם חיובי?

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח תוצאת anti ccp

הוספת תגובה

• פיענוח תוצאת anti ccp - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    29/05/2013

בדיקת ANTI-CCP -152- חיובית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא מידע.....
    אפרת
    28/05/2013

שלום רב. הכרתי בחור הלוקה במחלת דלקת מפרקים שגרונית. ברצוני לדעת מה הסיכוים שהמחלה מתדרדרת? מה הסיכוים לנכות ממש? הוא בעל נכות של 67%, הוא מתלונן על כאבים באגן. אני נורא רוצה לדעת ולהכיר את המחלה...

לקביעת תור
    סגירה
    אנא מידע.....

הוספת תגובה

• אנא מידע..... - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    29/05/2013

באופן עקרוני ישנם פרמטרים שמעידים על מהלך מחלה קשה יותר כמו מדדי דלקת מוגברים, רמת נוגדנים עצמיים בדם, ממצאים מסוימים בבדיקות הדמיה, גיל התפרצות המחלה ועוד. כדי להכיר את המחלה יותר לעומק ישנם אתרי אינטרנט שיותר מתאימים מהפורום הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ראומטולוג
    עבד
    28/05/2013

שלום ...לוקה במחלת אנקילוזינג ספונדליטיס.מטופל ביומירה 40 מ"ג פעמיים בחודש
    ניבדקתי ע"י פרופ' בכיר בריאומטולוגיה בירכיים ובברכיים והוא רשם לי בתוצאת הבדיקה

תמונה קלינית של דלקת שדרה מקשחת קשה עם שינויים קשים בע"ש ומפרקים פריפריים.ובנוסף רשם הגבלה ניכרת בתנועות מפרקי ירכיים כולל קונטרקטורות
    במפרקי הירכיים והברכיים קיפוזיס קשה הטיה של הראש קדימה מרחק טרגוס קיר
    46 ס"מ.

א:האם מה שהוא רשם מדאיג מאוד?
    ב:מה זה קונטרקטורות בירכיים ובברכיים?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ראומטולוג

הוספת תגובה

• בדיקת ראומטולוג - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    28/05/2013

המקרה שכתבת מתאר מחלה במצב מתקדם ולא קל. הכוונה בקונטרקטורות שהפרקים כבר מקובעים בתנוחה מסוימת וקשה להחזיר אותם למצב הטבעי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטוארטריטיס
    אסי
    25/05/2013

שלום,
    אני בן 70 בריא ומתאמן בחדר כושר, יש לי שחיקת סחוס במפרק הירך הימני,
    וכן כאבים במפרקי כפות הידיים, לעיתים "נתפסות" לי האצבעות.
    האם יש לי שחיקת סחוס גם בכפות הידיים?
    מה מומלץ לטיפול? (פרט למשככי כאבים, אותם אני לוקח מדי פעם בשביל מפרק הירך). האם ישנן תרופות בהקשר לזה?
    ידוע לי שניתן להחליף מפרק בניתוח, בשלב זה אני לא מתכוון לנתח.
    אסי

לקביעת תור
    סגירה
    אוסטוארטריטיס

הוספת תגובה

• אוסטוארטריטיס - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    26/05/2013

הי. אכן הכותרת שנתת לשאלה מתאימה, נראה שהבעיה בירך מ"אותה משפחה"של הבעיה בכפות הידיים- שחיקה.
    בכפות הידיים המנגון מעט שונה עם שחיקה של מערכת שאחראית על כיפוף האצבעות, מעין גלגלת (pulley) שהגיד המכופף מחליק ממנה.
    טיפול- פיזיוטרפיה, לפעמים צריך ניתוח- להתייעץ עם אורטופד כף יד.
    לגבי הירך, יש תרופות כמו ארט 50 או תוספי מזון כמו מגאגלופלקס שיכולים לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה??
    שי
    19/05/2013

שלום ,
    יש לי חשש שאני סובלת מפיברומיאלגיה.. אני בת 29 סובלת מאנמיה, טלסמיה ,מיגרנה ומקור תמידי. לפני 4 חודשים החלו לי כאבי גב איומים במרכז עמוד השדרה שהשביתו אותי מכל פעילות הם אופיינו כדלקת אך לא עברו עד לרגע זה יש ימים שטוב יותר ויש ימים ששוב ממש כואב. בדיקות שעשיתי הצביעו על עקמת קלה ושינויים ניוונים ארטירטים קלים. טופלתי בפיזיותרפיה שלא כזה עזרה, דיקור יבש במרפאת כאב לדברי הרופאה השרירים שלי בגב מכווצים ומתכווצים כל הזמן..נשלחתי לבדיקת MRI של עמוד השדרה ומפרקים שתערך בקרוב... בדיקות הדם שלי יצאו תקינות(ביצעתי גם של מחלת הנשיקה שיצאה תקינה והראתה שבעבר היה לי אם כי לא ידעתי בכלל..) אציין שאני בחורה מאוד פחדנית וכבר סבלתי מהתקפי חרדה בעבר. מה שמביא אותי לכיוון הפיברו, הוא המידע שאני קוראת ומתאים למה שאני חובה שזה חולשה עייפות חוסר אנרגטיות(זה דברים שגם תמיד סבלתי מהם עקב האנמיה ובנוסף הנושא של התחושות הסימטריות של חולשה וכאבים דמויי שפעת שהחלה עם כאבי הגב ברגליים בהתחלה מאחור ואז גם מקדימה עד לכפות הרגליים וכעת גם בידיים לאורך הזרועות ועד תחילת הכתפיים בצורה אחידה . האם זה מזכיר פיברו??
    סליחה על האורך...תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה??

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה?? - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    19/05/2013

שלום שי
    סיפור שלך האמת מאד ארוך אך ללא ספק אחת מחששות שמדובר בתמונה של פיבראומאלגיה
    אנחנו מדברים על פיבראומיאלגיה כאשר שוללים כל אפשרות אחרת עם תמונה קלינית של כאבים מפוזרים , חולשה , עייפות הפרעות שינה
    את לא ציינת האם עברת בירור ראומטולוגי כולל בדיקות ו בדיקת רופא
    חשוב מאד להתייעץ עם ראומטולוג לצורך אבחנה מדויקת ו כמבובן אפשרות טיפולי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שי
    19/05/2013

שלום,
    תודה על ההתייחסות. הייתי אצל ריאומטלוג אך ההתייחסות היתה בעיקר לגבי הגב . האמת ששאלתי על הנושא של הפיברו אך הרופא שלל (מבלי לבדוק את הנקודות) בטענה שאני לא מתלוננת על כאבים בכל הגוף אלא על מקום מסוים והתחושות ברגליים לדבריו נבעו מהלחץ שמגיע מהגב (אז גם לא היו התחושות של הידיים שקיימות כרגע לצד הרגליים ואני מאמינה שזה משנה את המצב..) .

לגבי עייפות וחולשה לא נשאלתי אך קיבלתי הפניה לMRI של מפרקי ה-SI בגלל מיפוי העצמות שהראה קליטה ב SIJ. על אילו בדיקות נוספות תוכלי להמליץ?
    אני מאוד חוששת מהפיברומיאלגיה..
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלו בדיקות הדם שביצעו לי במסגרת זו

שי
    20/05/2013

ANA TITER NEGATIVE at 1:1

ANA PATTERN NO PATTERN

ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Negative

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלו בדיקות הדם שביצעו לי במסגרת זו - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    20/05/2013

הבדיקות שציינת תקינות. בדיקת MRI של פרקי סאקרואיליאק יכולה להוכיח או לשלול מחלת פרקים דלקתית במפרקים הללו (שמחברים את עמוד השדרה התחתון עם האגן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכאן שהתחושות המוזרות

שי
    20/05/2013

בידיים וברגליים יכול לנבוע מהדלקת הזו במידה וקיימת? או שזה בהכרח משתייך לפיברו?

תודה רבה לך!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכאן שהתחושות המוזרות - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    20/05/2013

פיברומיאלגיה יכול להסביר את התחושות שלך אבל צריך לשלול מחלה דלקתית לפני כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

שי
    20/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות ובצקות בידיים וברגליים
    רוני
    19/05/2013

שלום רב,
    לפני כחודש אובחנה אצלי דלקת מפרקים שגרונית.
    הטיפול שקיבלתי הוא זריקה של קורטיזון ובאופן קבוע 4 כדורים ביום של סלאזופירין.בימים האחרונים אני מרגישה נפיחות ברגליים ובצקות, האם זה נורמלי או שמע עליי לפנות לרופא?

הוספת תגובה

• נפיחות ובצקות בידיים וברגליים - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    19/05/2013

נפיחות ברגלים כמובן לא דבר נורמלי או תקין וכדאי להיבדק,להתחיל מהערכה אצל רופא מטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטרפז העליון
    מנחם
    18/05/2013

שלום,

מזה מספר שנים אני סובל מנוקשות באזור הטרפז העליון בשני הצדדים. הנוקשות מורגשת כמשקולת באזור שבצידי העורף ומתבטאת בהפרעה בתנועתיות.
    אני בחור בריא בן 24, מבצע פעילות גופנית סדירה ולא מוגזמת בשום צורה.
    ניסיתי די הרבה טיפולי דיקור וכוסות רוח, אך הבעייה תמיד חוזרת.

מדוע זה קורה?
    ומה ניתן לעשות כדי לשחרר את המקום הזה?

בברכה,

מנחם

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בטרפז העליון

הוספת תגובה

• כאב בטרפז העליון - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    19/05/2013

אם התלונות מופיעות בעיקר במאמצים/פעילות גופנית אז אולי כדי לשנות את סוג הפעילות. טיפולי פיזיוטרפיה, הידרוטראפיה (כמו פיזיוטראפיה במים), קורסים קצרים של נוגדי דלקת שאינם סטרואידים בכדורים ו/או במשחות (למשל וולטרן), מרפי שרירים (למשל מוסקול). אם התלונות בעיקר ליליות עם נוקשות בוקר של כשעה ופחות בפעילות- צריך לעבור הערכה למחלה דלקתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי פרקים כשהתוצאות תקינות
    אפרת יצחק
    17/05/2013

שלום רב שמי אפרת יצחק בת 29 מירושליםאני סובלת ממחלת קרוהן מזה כחמש שנים. בנוסף יש לי אוסטיאופורוזיס- 3.6- ואנמיה.בתקופה האחרונה אני סובלת מכאבי מפוזרים בכול חלקי הגוף במיוחד בלילה ובבוקר יש לי קושי להזיז את המרפקים ובמיוחד את אצבעות הידיים. הכאבים עזים עד כדי שאני מתקשה לבצע פעולות ואף הפשוטות ביותר כמו פתיחת בקבוק שתייה ויוצא בזה. הכאבים הם באים מהצוואר לכתף לכפות ידיים לברכיים ובכפות רגליים. הכאבים מתחזקים במאמץ בכול הגוף. בנוסף לכול אני סובלת מתשישות אין סופית אני מרגישה שאני כול הזמן עייפה ושבכול זמן נתון אני עלולה להירדם. רופא המשפחה שלי הפנה אותי לריאומטולוג, שהפנתה אותי לבצע מספר בדיקות. עד כה כול הבדיקות שבצעתי הינן תקינות ( צילומי רטגן ובדיקות מעבדה). מלבד שקיעת דם גבהה, שלא ידועה אם סימני הדלקת שיש בגופי הם ממחלת הקרוהן.אני על סף תסכול ואני סובלת מדיכאון בעקבות מצב זה.אשמח אילו אולי תתנו לי איזה שהוא כיוון להמשך טיפול אולי תגידו לי מה לדעתכם האבחנה לכול הסימפטומים הנ"ל.
    בתודה מראש אפרת

הוספת תגובה

• כאבי פרקים כשהתוצאות תקינות - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    19/05/2013

מחלת קרוהן יכולה לכלול מעבר לדלקת במעי גם דלקת במקומות אחרים - למשל בפרקים.
    יתכן שהכאבים נובעים מדלקת פרקים פעילה ולכן בהתאם יש להתחיל או לשנות טיפול . עייפות ניכרת יכולה להגרם מאנמיה, מדלקת פעילה (במעי?בפרקים?) וגם מדיכאון. דלקת פרקים יכולה לערב גם את עמוד השדרה- אולי זה מסביר את התלונות בצוואר.
    מציע לנסות לקדם את התור לראומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכול אופן תודה

אפרת יצחק
    19/05/2013

שלום רב,

ראשית כול אני מודה לך מעמקי לבי על ההתייחסות.

ברצוני להבהיר מעט כמה סוגיות:
    בנוגע לדלקת בפרקים- הייתי אצל ריאומטולוג. לאחר בדיקות מעבדה וצילומי רטגן, הגיעו הרופאים למסקנה כי לא נמצא כול סימן לדלקת פרקים. וזאת למרות שיש שקיעת דם גבוהה וסימנים לדלקת, אך מעבר לכך אין כול סימן אחר היכול להעיד על דלקת פרקים. וזאת ע"פ ערכת הרופאים המטפלים.
    בנוגע לעייפות כרונית איני יכולה להשליך זאת על האנמיה היות וישי לי אנמיה מזה כ-5 שנים ולעולם לא הייתי עייפה עד כדי תשישות ואפיסת כוחות כמו בחודשים האחרונים.

הייתי אצל כול המומחים מרופא משפחה, גסטרולוג ועד לריאומטולוג. אך לצערי לכולם אין כול מענה לכאביי בזמן בו אני יושבת בביתי וסובלת מכאבים קשים וללא הרף כלל, שמפריעים לי בתפקודי היום יומי. עד כי נאלצתי לגשת למרפאה לבריאות הנפש למצוא את תקוותי היות והקושי הנפשי גדול פי כמה מהקושי הפיזי. וזאת בשל כך שהרופאים יושבים אל מולי ונותנים לי הרגשה של חוסר תקווה. חוסר ההכרה בכאביי קשה לי מנשוא.

בכול אופן אני מודה לך מאוד על ההתייחסות, תודה והמשך יום ושבוע טוב!!!
    אפרת יצחק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכול אופן תודה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    19/05/2013

נראה שההתייחסות אלייך רצינית ויתכן שכאבים הם חלק מפיברומיאלגיה/תסמונת כאב כרוני שמלווה מחלות רבות. תמיד אפשר לפנות לחוות דעת נוספת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה

אפרת יצחק
    19/05/2013

אני מודה לך מעמקי ליבי.
    תודה תודה והמשך יום טוב ושבוע טוב!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה