פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יתכן שזה גאוט?
    ד``ר יונתן וולמן
    02/05/2013

שלום רב
    לפני כ-5 שנים קיבלתי כולחצין בעקבות חומצה אורית גבוהה והתקף גאוט בכף הרגל.
    מאז הכל בסדר.
    אך בימים האחרונים יש לי שוב משהו דומה בבוהן.
    1. האם יתכן שזה גאוט? הרי הפסקתי לחלוטין צריכה של בשר אדום ושל אלכוהול.
    2. יש לי עדיין קולחצין בבית. האם ליטול? אם כן באיזה מינון? לפני/אחרי ארוחה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יתכן שזה גאוט?

הוספת תגובה

• גאוט - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    06/05/2013

יוסי היקר איני יכול לאבחן גאוט בפורום ובוודאי לא להגיד כיצד לקחת את התרופות בקונסטלציה כזאת של מחלה חריפה. עליך לפנות לרופא המשפחה שלך בהקדם להערכה ראשונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכים גבוהים המדאיגים
    לינה
    30/04/2013

שלום
    אני פניתי לרופא כתוצאה מחולשה ,אי ריכוז, עצירות,עודף משקל פתאומי ,איטיות במחשבה,עייפות ללא יכולת וחשק לעשות דבר , הפנו אותי לעשות בדיקת דם לבדיקת בלוטת התריס
    עכשיו אלה התוצאות והטור הקרוב שלי אצל הרופא זה עוד חודש מהיום
    אני בהלם ומפחדת מאוד כאילו קיבלתי הלם מהערכים הגבוהים
    מה זה אומר

ANTI THYROID PEROXIDASE 963.0 U/ml

THYROGLOBULIN Ab 212.0 U/ml

בדעקת TSH 19.5
    T4 FREE 11 pmol/L ' T3 FREE 4 pmol/L

לקביעת תור
    סגירה
    ערכים גבוהים המדאיגים

הוספת תגובה

• ערכים גבוהים המדאיגים - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    01/05/2013

שלום לינה
    את צריכה דחוף לקחת תור לרופא משפחה
    לפי בדיקות דם את עם תת פיעלות בלוטת המגן- בלוטת התריס ו צריכה לקבל טיפול
    המצב לא מסוכן
    , רק חשוב לאזן תפקוד בלוטת המגן, אחד מסיבות להשמנת יתר - תת פיעלות בלוטת המגן
    דרך אגב מצב שלך קשור לא לראומטולוגיה , את צריכה מעקב וטיפול עיי אנדוקרינולוג
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים
    יובל
    29/04/2013

אשתי בת 53, סובלת כבר חודש מדלקת מפרקים עזה. עד עכשיו טופלה בדיקור ללא הצלחה. הבנתי שהטיפול הקונבניונאלי כולל מתוטרקס ושלב שני תרופות ביולוגיות. האם יש כיווני טיפול חדשים אחרים שמישהו הצליח בהם? האם הקופה מממנת תרופות ביולוגיות גם אם מבקש שלא לקחת מתוטרקס בגלל תופעות לוואי?

אודה לעצות בעניין.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    30/04/2013

הי יובל, אם אכן אשתך סובלת מדלקת פרקים אזי חבל על הזמן שמבוזבז בנסיונות טיפול אלטרנטיבי (שאינו מוכח במחקרים כיעיל בדלקת פרקים) מכיוון שידוע שעם עיכוב בטיפול תרופתי יכול להגרם נזק בלתי הפיך. מגוון תרופות קיימות בקו הראשון של הטיפול מלבד מטוטרקסאט (פרדניזון, ערבה,סלאזופירין ועוד), במידה והן נכשלות עוברים לטיפול ביולוגי שקיים בסל התרופות. בשנים האחרונות חלה התקדמות רבה בטיפול בדלקת פרקים שמתבטאת בין היתר בתפקוד רגיל של החולים ברוב המקרים ומניעת נזק מפרקי קשה. גשו בהקדם להערכה ראומטולוגית לדון על תוכנית הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים

יובל
    04/05/2013

תודה דר וולמן
    כיצד אתה מקבל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים???
    רוני
    27/04/2013

שלום,
    בת 30, לאחר תקופה של מספר חודשים של צליעה וכאבים בקרסול ובברכיים בכתף בשורש כך היד ואצבעות כך היד נשלחתי ע״י רופאת משפחה לבדיקות דם, תוצאות : RF 391 CRP 0.57. הרופאה שלחה אותי לצילום כף היד והברך ואמרה שעליי לפנות לראומטולוג .
    האם תוצאות הבדיקה מעידות על דלקת פרקים בהכרח? האם התוצאה הגבוהה של הRF מעידה על משהו? הצליעה תשאר לתמיד?

סליחה על השאלות הרבות אך אני כבר מבולבלת...

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים???

הוספת תגובה

• דלקת פרקים??? - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    27/04/2013

שלום רוני
    תמונה קלינית שלך יחד עם בדיקות דם -חשודים למחלה דלקתית פרקים
    ללא ספק חשובה בדיקה ראוצטולוג ו החלטה לגבי מצב שלך
    כמובן את צריכה לקבל טיפול לפי אבחנה
    לגבי תוצאות מעבדה - יש עוד מספר מצבים כאשר אנו רואים עלית RF - לכן מאד חשובה בדיקה מומחה
    בכל זאת - המצב נתן לטיפול
    בהצלחה
    דייר אנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות רנטגן

רוני
    30/04/2013

שלום שוב,
    עשיתי צילום רנטגן בכפות ידיים וברכיים ובשני המוקמות כתוב כי מבנה גרמי תקין של העצמות המרווחים המפרקים שמורים.
    האם אני יכולה להסיק מהתוצאה שאין לי דלקת מפרקים או שמע גם אם מתקבלות תוצאות תקינות עדיין יכול להיות שמדובר בדלקת פרקים?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות רנטגן - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    30/04/2013

הי רוני, תוצאות רנטגן תקינות לא שוללות מחלת פרקים דלקתית פעילה. בדר"כ שינויים בצילומים מופיעים לאחר מחלה ממושכת של חודשים ארוכים (אולם לא תמיד). לאור הנתונים שציינת יש להמשיך מעקב ראומטולוגי צמוד.
    בקשי לבצע בדיקת אנטי CCP מרופא המשפחה/ראומטולוג. בהצלחה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנוך שנוליין
    אמא
    24/04/2013

שלום רב, בתי בת ה-6 אובחנה לפני כחצי שנה בהונך שונליין היא היתה מאושפזת 3 ימים בגלל הכאבים ואי יכולת עמידה על הרגלים, אציין כי הפריחה יצאה אצלה רק אחרי 10 ימים שרק יהיו כאבי בטן רגלים וכתפיים , היא טופלה בנורופון , כל אותה תקופה של הכאבים והאשפוז היה לחץ דם גבוה לא קיבלה שום תרופה להורדת לחץ הדם , אלא רק כלכלה דלת מלח.
    אחרי השחרור מהבית חולים במשך חודש לערך היו כאבי בטן ורגלים מדי פעם , קיבלה מידי פעם נורופון והיה ימים שלא היה צורך, מאז ועד לפני חודש לא היו כאבים לפני חודש חזרו הכאבי רגלים וכאבי בטן בלי פריחה הופננו ע"י קופת החולים לאימונולוגית כדי לשלול FMF לדברי הרופאה היא טוענת שזה התקף נוסף של הנוך . במהלך החודש הזה היו כמה ימים של כאבי רגלים, לפני 3 ימים התחילו גם כאבים בכף הרגל וגם הילדה סובלת כל היום מקור.
    האם יש קשר בין הקור להנוך או שזה משהו אחר אודה לתשובה. אני אובדת עצות.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנוך שנוליין

הוספת תגובה

• הנוך שנוליין - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    24/04/2013

שלום רב
    ברור שאת בדאגה עקב מצב בתך
    ללא ספק חשוב לבצע כל הבדיקות ולהמשיך בירור ו טיפול ראומטולוג
    אין קשר ישיר בין מחלה ו מצבי קור
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא עזרתך הדחופה
    תמר
    20/04/2013

שלום ותודה מראש על העזרה .
    אני בת 42, ללא מחלות כרוניות, לא מקבלת תרופות קבועות.
    לפני כשלושה שבועות התחלתי להרגיש כאב בכתף ימין שעבר אל המרפק ופרק כף יד ימין. באותו זמן התחילו להתפשט מיחושים דמויי עקצוצים וצריבות למפרקים האחרים עד לאצבעות בידיים וברגליים. כעת אני חשה עקצוצים וצריבות בכל מיני מקומות בגוף (בעיקר בידיים ורגליים) וכן כאבי פרקים ולעיתים גם נוקשות בשרירי השוקיים בתדירות גבוהה הרבה יותר. הלילה הוא הקשה ביותר – אני מתעוררת לעיתים דחופות ומתקשה להירדם. בנוסף לכך אני מרגישה נימולים, עקצוצים וגירודים בפנים ואין שום פצע או שינוי אחר בעור. כל יום נוספים מיחושים שונים – כגון גירוי בקרקפת, רגישות לבגד כלשהו (מפריעים לי פתאום התפרים), רגישות בחניכיים. הלילה כמעט ולא ישנתי. האם מדובר בבעיה הקשורה לראומטולוגיה? אם כן – מהי. ואם לא – לאיזה רופא עליי לפנות?
    בבדיקות דם – כימיה וספירה הכל תקין. בדיקת שתן תקינה.
    Rheumatoid factor -6 Streptolysin 224.
    בילדותי סבלתי מכאבי פרקים ראומטיים אשר פסקו לאחר ניתוח להוצאת שקדים.
    תודה מראש מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה
    אנא עזרתך הדחופה

הוספת תגובה

• אנא עזרתך הדחופה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    21/04/2013

הי תמר. לדעתי כל אדם עם תלונות חדשות של כאבי פרקים, במיוחד אם הם ליליים, צריכים לעבור הערכה ראומטולוגית. לגבי כל שאר התלונות- קשה לדעת, הם מאוד לא ממוקדות ונראה שכדאי להתחיל מבדיקות דם: מדדי דלקת, ס"ד וכימיה מלאה, בדיקת שתן, ANA, סרולוגיות ויראליות. חלק מהתלונות המתוארות נשמעות "נאורופטיות"- כלומר ממקור עצבי, ולכן, בהתאם להתרשמות רופא משפחה שקרוב לוודאי יבדוק אותך ראשון, כדאי לשקול הערכה נוירולוגית. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DISH?
    איריס
    14/04/2013

שלום רב
    נתבשרתי לאחר CT כי יש לי DISH, 4 חוליות TORAX מחוברות והן גידלו זיזים מדובר בחוליות T4-T7.
    מה ניתן לעשות כדי לנסות ולעצור את התפתחות הקלציפיקציה הזאת?
    האם יתכן שגורם לכאב מזה 6 חודשים בצלע, מתחת לשד שמאל?
    האם יש ליטול קלציום במצב כזה?
    הוזרק לי דפו+לידוקאין מה שנתן לי שקט ליום אחד.
    נא המלצות, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    DISH?

הוספת תגובה

• DISH? - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    15/04/2013

הי איריס. DISH זו מחלה שפירה שנגרמת מהסתיידות גידים בעמוד השדרה ולעיתים גם בגפיים. חיבור בין 4 חוליות רצופות במיוחד באזור החזה (כמו אצלך) מאוד יכול להתאים לאבחנה. כאבי גב וגם כאבים בצלעות יכולות להיות חלק מהתלונות.

חשוב להדגיש שישנה אבחנה מבדלת ולכן כדאי לעבור הערכה ראומטולוגית מסודרת (אם עדיין לא עברת). בהקשר זה אציין כי היא שכיחה יותר בגברים ומופיעה אחרי גיל 40 בדר"כ.

הטיפול הוא סימפטומטי וכולל פיזיוטראפיה, פעילות גופנית(שחיה) וטיפול לכאבים כולל גם הזרקות מקומיות של סטרואידים ובמקרים קיצוניים ניתוחים-למשל לשחרור עצב כלוא .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DISH

איריס
    15/04/2013

תודה רבה. גם ריאומטולוג ראה את ה-CT וזהה DISH. אני בת 61. מה שחסר לי זה הנתון עליו שאלתי לגבי נטילת קלציום, האם הסתיידויות שכאלה יכולות להתגבר עם נטילת המינרל הזה? והאם יש דרך לעצור את התקדמות המחלה הזאת?
    תודה רבה וחג שמח
    איריס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DISH - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    16/04/2013

אין קשר בין המחלה לנטילת סידן. כיום אין בסיס מובהק לטיפול שיעצור את התקדמות המחלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים
    רועי
    12/04/2013

נער בן 16, עם פסוריאזיס קלה מאד מספר שנים. חלה בדלקת פסוריאטית בברך לפני כתשעה חודשים. כל בדיקות הדם, כל הזמן, תקינות. קיבל טיפול תרופתי (ערבה)שמאד עזר ואין דלקת, או נפיחות, או הגבלות. רופא עור אמר שזה לא טוב שקיבל דלקת פסוריאטית בגיל כ"כ צעיר. מה צופן העתיד - האם במעקב ראומטולוגי צמוד וטיפולים נדרשים, אפשר יהיה למנוע נזקים ומגבלות בעתיד או מחלות קרדיווסקולריות או אחרות, או קיצור תוחלת חיים וחייו יהיו כמו של אדם בריא? האם העדר מדדים בדם משמעותם שעתידו יהיה כמו של אדם בריא?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    13/04/2013

שלום רועי
    ידוע שחולים עם מחלת עור פסוריאזיס מפתחים דלקת פרקים עד 30 %
    דלקת פרקים מסוג פסוריאטי יכולה להיות מצורות שונות- פי=גיעה בפרקים קטנים של קפות ידיים , או פגיעה בפרקים גדולים כמו ברכיים , או פגיעה דלקתית בעייש , כמובן יכול להיות מצב כשאר פגיעה מפושתת כולל גם פרקים ו גם עייש
    לפעמים באחוז מאד קטן מחלה דלקתית פרקים יכולה להיות מאד קשה עם הרס פרקים-י בדרך כלל פרקים פריפרים קטנים
    רוב החולים עם דלקת פרקים על רקע מחלת עור מגיבים מהר וטוב לטיפול מסוג תרופות DMARDS- מטוטרקסט , ארבה , אפשרות נוספת טיפול ביולוגי- מאד יעיל
    במצב של נער בן 16 עם תגובה מהירנ וכנראה טובה לארבה - אין סכנה יתר לפתח בהמשך דלקת קשה , אין הגבלה בחיים בשום פעולה , ללא השפעה על אורך חיים
    כן חשוב מעקב רופא עור וראומטולוג- ובמידת התלקחות - להתחיל טיפול
    בהצלחה דייר אנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RA
    אברהם
    06/04/2013

אני גבר בן 48
    לפני חודש היתה לי כנראה שפעת כמה ימים חום וחלף.
    מאז כבר חודש עייף, חולשה וקצת תחושה של כאבים קלים במפרקים ובשרירים.
    ב 5 ימים האחרונים מרגיש קצת כאב בפרקי כפות הידיים, קרסוליים, אגן.
    הליכה של כמה דקות כואבת קצת בכפות הרגליים ואחר כך יש לי שעות כאבים באגן וברגליים.

אתחמול בדיקות דם בקופת חולים ספירה תקינה המוגלובין 13.7, כימיה תקין
    שקיעת דם 20 CRP מתחת ל 0.1
    כל היתר תקין.
    אין חום כבר חודש.

ברצוני לשאול. אם חלילה מדובר בהתחלה של ראומטואיד ארטריטיס
    האם בשלב כזה, כמה ימים אחרי שהתחילו קצת כאבים בפרקים, יהיה עליה בשקיעת הדם וב CRP?
    היות והם תקינים האם רוב הסיכוי שאין מדובר ב RA ?
    ( זה מטריד אותי כי היכרתי מישהי שחלתה בזה )

תודה רבה
    אברהם

לקביעת תור
    סגירה
    RA

הוספת תגובה

• RA - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    06/04/2013

שלום אברהם
    קודם כל אין לך שום סיבה להיות בלחץ ממצבך
    ידוע שרוב מחלות זהומיות - וירליות יכולות לגרום למצב של כאבים בפרקים ושרירים ולפעמים כן גורמים למחלה דלקתית פרקים תגובתית- זמנית- לכן במקרה שלך מאד חשוב לעקוב אחרי מצבך
    נכון להיום יש מקרים התחלת RA אחרי זהום אך במצבים נדירים וללא ספק במיוחד בהתחלת מחלה דלקתית פרקים קיימת עליה משמעותית של מדדי דלקת כמו שייד ו CRP
    חשוב במקרה שלך מעקב אחרי בדיקות בד ומצב קליני
    תרגיש טוב
    שבוע טוב
    דייר אנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנקילוזינג ספונדיליטיס
    אייל
    06/04/2013

שלום
    אני בן 40.
    מזה כ 6-7 שנים כאבי גב תחתון, קושי בכיפוף מצליח להגיע בעמידה בכיפוך עם הידיים רק עד הברכיים.
    יש גם כאבי צוואר.
    בשנה האחרונה יש גם כאבים בחיבור גב לאגן מאחורה שהחמירו באחרונה ויש קושי עם עמידה ממושכת של מעל 10 דקות כאבים.

לפני 3 שנים צילום אגן תקין ללא סקרואיליטיס או חיבור של הסקרואיליאק
    לפני 5 שנים MRI עש מותני תקין
    לפני שנה MRI עש צווארי תקין
    שקיעת דם, CRP כל הבדיקות תקינות כולל HLAB27 לכן ראומטולוג אמר בזמנו
    שלמרות שחשב שזה אנקילוזינג ספונדיליטיס אז כרגע הוא חושב שזה לא אבל נעקוב עוד כמה שנים.

בחודשיים האחרונים כאבי האגן מאחורה החמירו וגם בגב, פרקי ירכיים ובשבועיים האחרונים קצת קשה ללכת יותר מ 6-7 דקות בלי כאב.
    כל הבדיקות השבוע תקינות שקיעה = 17, סיארפי תקין, כליות כבד ספירת דם TSH תקין.
    לא אושר MRI
    הרופא הפנה לצילום אגן.

ברצוני לשאול.
    1. תוך כמה שנים מהתחלת תסמינים של אנקילוזינג ספונדיליטיס
    ניתן יהיה לראות סימנים של סקרואיליטיס בצילום אגן?
    עברו עוד 3 שנים מהצילום הקודם וסהכ 6 שנים מהתחלת התסמינים. האם בשלב כזה רוב רוב הסיכוי שכבר יהיה לזה ביטוי בצילום אם זה בכטרב?
    2. מה דעתך על מצבי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אנקילוזינג ספונדיליטיס

הוספת תגובה

• אנקילוזינג ספונדיליטיס - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    06/04/2013

שלום אייל
    לאנקילוזינג ספונדיליטיס ולכל קבוצה של מחלות דלקתיות
    בתמונה קלינית בולט ביותר נוכחות כאבים דלקתיים- במנוחה בדרך כלל בלילה או שעות בוקר עם נוקשות בוקר ממושכת מעל 30 דקות - ולא כאבים בהליכה או מאמץ אחר
    בדיקה MRI מאד חשובה ומדויקת וכבר בשלבים מאד מוקדמים אפשר לראות שינווים מתיאמים או לפחות חשודים לתהליך דלקתי
    אתה סובל מכאב גב מעל 5 שנים
    בדיקת MRI אחרונה לפני שנה תקינה ללא סימני סקראויליטיס לכן גם אני חושבת כמו רואמטולוג שלך שמדובר במחלה דגנרטיבית ולא דלקתית
    בהצלחה
    דיירמאנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתור AS האם היו צריכים לבדוק S1 ?
    רזי
    06/04/2013

תודות על התשובה, לא הבינותי מהתשובה האם כדי לדעת מה קורה סביב עמוד השידרה התחתון היו צריכים לעשות הדמייה גם על חוליות S ולא רק על L ומה שקורה מסביב וכן מה פירוש הדלקת שמצאו בחיבורי הגידים למפרקים והממצאים האחרים, לא הצלחתי למצוא תשובות בפורום ובאינטרנט, בדיקת חלבון ... עשו לי אך אין לי עדיין התוצאות,
    האם קשיון חוליות עמוד השידרה יכול לנבוע גם מדלקת פרקים ניוונית ,ספונדיאליסיס ,שחיקת סחוסים וכו' או שיכולה להיות גם מחלה אוטואמונית בנוסף לזה?
    כמובן שאפנה לראומטולוג מפני שגם האני ניוקליאר בודי ושקיעת הדם כבוהה אצלי וכן מצאו
    SM.AB ו-CRP 0 0.6 .
    האם אפשר לשלול סקרואיליטס על סמך בדיקות MRI ?
    האם סקרואיליטיס מתייחס רק לעמוד השידרה או גם לרקמות הרכות, גידים , שרירים?
    בתודה מראש , רזי

הוספת תגובה

• לאיתור AS האם היו צריכים לבדוק S1 ? - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    06/04/2013

שלום רזי
    סקרואיליטיס כימצב יכול להיות ביטוי למחלה כמו ANKYLOSING SPONDYLITIS ו מחלות מסוג מחלת קרוהן עם פגיעה בפרקים ו עייש או פסוריאזיס עם פגיעה בפרקים

לכל הקבוצה
    מאד אופני = פגיעה בעייש ו אז יש סימנים סקרואיליטיס קודם כל קליני ו גם בהדמיה
    ופגיעה בפרקעם פריפרים - בדרך כלל פרקים גדולים בגפיים תחתונות ו פגיעת גידים - כמו דלקת -טנדיניטיס בגיד אכילס
    בבדיקה MRI עייש מותני בדרך כלל בודקים מצב דלקתי ו נווני בחוליות אגן מ L1 עד S1
    כתבתי לכך כבר - רנטגנולוג שנותן תשובה ללא ספק גם בודק מצב של מפרק SACROILIACAL
    אבחנה של AS או דלקת מקבוצה SPA- במצב קלסי- תמונה קלינית + מעבדתית + הדמיה
    אך כן יש מקרים של מחלה דלקתית - אוטו-אממונית כאשר לא כל גורמים נמצאים אצל חולה -ואז מאד חשוב התרשמות והחלטה של מומחה- ראומטולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI מפרקים סקרואיליקלים
    רזי
    05/04/2013

הופנתי לMRI בעקבות כאבים ודלקת ברקמות הרכות ואי סדרים בחוליות התחתונות והמותניות ובאיזור האגן.
    הממצאים : בדקו עמוד שידרה מותני בלבד ולא חוליות באיזור האגן, S וכו' האם זה בסדר?
    נשלחתי לבדיקה מתוך חשש לA/S חוסר סדירות קורטיקלית סקריאלית קדמית מימין
    בצקת באספקט הסקריאלי הקדמי של המפרקים הסקרו מימין.
    מתאים להיפראוסטוזיס טריאנגולריס אילי
    בצקת קלה פוסטריורית באליון ימין אחורי בחלק האנטיזופיטרי של המפרק
    מוקד קטן בעל אות חריג בכנף אליום ימין באספקט האחורי פריפרי-יתכן המנגיומה
    בחוליות המותניות אין שינויים המתאימים ללזיות על שם רומנו או אנדרסון
    לא בדקו חוליות תחתונות שבסי טי היו בעייתיות
    יש לי בכל זאת התקשחות בעמוד שידרה מותני ומוגבלות תנועה
    אנטזיטיס אחורית במפרקים הסקטוריאלים
    בסי טי התגלו בלט דיסק המשיק לקצות העצבים ומותניים ולמטה באגן.
    בבדיקה - ללא עדות לסקרואיליטיס אינפלמטורית אקוטית או כרונית
    ללא עדות לשינויים היכולים להתאים לספונדילוארטרופיה.
    אודה על אבחנה קצרה של מה שנמצא בשפה רגילה ולא רפואית .

האם דחוף לבדוק את המוקד שנתגלה? לברר מהו?
    האם צריך לעשות בדיקה נוספת לחוליות עמוד השידרה הנמצאות באגן ?
    בתודה ובכבוד רב רזי

לקביעת תור
    סגירה
    MRI מפרקים סקרואיליקלים

הוספת תגובה

• MRI מפרקים סקרואיליקלים - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    05/04/2013

שלום רזי
    בדיקת MRI - לפי תשובה מדויקת
    ובדרך כלל כן בודקים מפרק סקראויליאקלי
    מוקד שקיים לפי בדיקת הדמיה לא חשוד למימצא ממיאר לכן אין שום דחיפות בבירור אך חשוב מעקב
    באבחנה AS נכון להיום חשובים מימצאים בהדמיה כמו MRI
    אך חשובה ביותר תמונה קלינית כולל כאבי גב דלקתיים ,, כאבים או סימני נפיחות בפרקים גדולים, לפעמים אבחנה AS בעיקר בשלבים מוקדמיים קשורה לקליניקה ופחות הדמיה- לכן חשוב ביותר במקרה שלך יעוץ ומעקב ראומטולוג , בבדיקות חשובנ גם לבצע בדיקה גנטית - HLA-B27
    בהצלחה
    דייר אנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בפרקים
    רוני
    02/04/2013

שלום רב,
    אני בת 30, כבר מספר חודשים שאני סובלת מכאבים ברגליים וידיים ( אצבעות כף הרגל והיד, שורש כך הרגל והיד) הכאבים מחמירים בעיקר לאחר מנוחה או כשאני קמה משינה.
    אני ממש מתקשה לבצע פעולות פשוטות כמו לנעול דלת או לפתוח פקק של בקבוק ואף הכאבים ברגל גורמים לצליעה.
    לאיזה רופא אני צריכה ללכת ואילו בדיקות עליי לעבור?
    על מה הכאבים יכולים להעיד?
    אשמח לתשובה.
    רוני

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בפרקים

הוספת תגובה

• כאבים בפרקים - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    02/04/2013

הי. ראומטולוג בהחלט נשמע אופצייה ראויה לעבד את התלונות אולם בשלב ראשון גם רופא משפחה טוב יכול להספיק. תבקשי לבצע בדיקות שיכללו: CRP, ESR, RF, ANA, ספירת דם, כימיה כולל תפקודי כבד, סרולוגיות ויראליות וצריך לשקול ביצוע צילומים של הפרקים הכואבים. גם אם הכל תקין והתלונות ממשיכות יש להגיע לראומטולוג לאבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• widespread scleredema
    עמי
    01/04/2013

הייתי מעוניין לקבל טיפול ומידע על המחלה widespread scleredema
    כמו כן להכיר חולים במחלה זו.
    תודה והרבה בריאות
    עמי

לקביעת תור
    סגירה
    widespread scleredema

הוספת תגובה

• widespread scleredema - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    02/04/2013

סקלרודרמה (Scleroderma) או "טרשת רקמת חיבור" היא מחלת חיסון עצמי כרונית הפוגעת בעיקר בעור ועשויה לפגוע גם בכלי הדם, באיברים הפנימיים ובמפרקים. הפורום הזה אינו מקום להסביר בפרוטרוט על המחלות אלא לענות על שאלות ספציפיות, וודאי שלא להכיר בין החולים. ישנם פורומים ייעודיים לכך. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגל מנופחת
    ארטורו
    31/03/2013

כללית יש לי מדי פעם התקפי גאוט במקום "המקובל", האצבע הגדולה ברגל.לפני כ4 ימים התחיל כאב קטן בשורש האצבע השניה וכדי לקצר אגיד שבהדרגה כל הרגל התנפחה,כואבת וחמה.קולכיצין 3 פעמים ביום לא עזר וגם לא קרח ורופא חרום תורן נתן לי ספריי וולטרן ואמר ש"יתכן" שזה דלקת בעקבות גאוט. רק התחלתי עם הספריי אבל אפילו לא משפיע על הכאב. כאמור הרגל נפוחה וכואבת. אודה לכם עם תמסרו לי דעתכם על כל זה. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    רגל מנופחת

הוספת תגובה

• רגל מנופחת - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    01/04/2013

הי. נשמע סביר שמדובר בהתקף גאוט אם כי תמיד יש אפשרויות נוספות. במקרה של גאוט- לא תמיד קולקיצין עוזר. אופציות נוספות הם טיפול פומי בסטרואידים, נוגדי דלקת שאינם סטרואידים, שאיבה/הזרקה מקומית למפרק- בכל מקרה דרוש פיקוח ראומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגל מנופחת - תגובה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    01/04/2013

במידה ואין שיפור כפי שציינת ישנה אפשרות שמדובר בזיהום- יש לפנות במקרה זה בדחיפות להערכה אורטופדית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה