מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת MRI עוצמה מגנטיתשאול21/01/2016
שלום,
עברתי היום MRI במוח במכשיר של 3 TESLA בתל השומר.
בעבר עשיתי MRI בעמוד השדרה ועוצמת המכשיר הייתה 1.5 TESLA.
האם זה מסוכן שעשיתי בעוצמה של 3 TESLA?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת MRI עוצמה מגנטית - תגובה
ד``ר יובל כרמון24/01/2016שלום
לא שידוע לי כיום
ד"ר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRIשאול19/01/2016
שלום,
אם כחלק מאבחון של דלקת מפרקים הפוגעת במפרקי עמוד השדרה נשלחתי לעשות MRI בעמוד שדרה גבי וצווארי- אפשר באותה הזדמנות גם לבדוק את העניין של טרשת נפוצה?
כלומר, MRI בעמ''ש גבי וצווארי לבדיקת מפרקי העמ''ש גם בודק את חוט השדרה בנושא הנוירולוגי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת MRI - תגובה
ד``ר יובל כרמון19/01/2016כן בהחלט אולם עדיין חסרה הבדיקה של MRI מוח שהיא תשלים את התמונה המלאה יחד עם השתיים שציינת
ד"ר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EEGשאול19/01/2016
שלום, בעקבות כל מיני דברים מוזרים שקורים לי על סף שינה כמו הבזקי אור, הזיות ראיה, עקצוצים וזרמים בידיים וברגליים ועוד, חשדו שאולי מדובר באפילפסיה ושלחו אותי לEEG, אלו הן התוצאות:
בדיקה אלקטרואנצפלוגרפית באמצעות מכשיר דיגיטלי עם 18 ערוצי רישום.
התרשים בוצע בערנות עם גירוי הבהובי אור קצביים PHOTIC STIMULATION
ונישום יתר HYPERVENTILATION.
הנבדק שיתף פעולה במידה טובה.
1. במצב עיניים עצומות נקלטה פעילות הרקע סדירה וסימטרית מכילה אלפא בת 8-9HZ.
מעורבת בגלים בתדר של 6-7 לשניה.
מעל החיבורים הקדמיים נרשמה פעילות בתא בעלת מורפולוגיה תקינה.
בזמן נישום יתר נקלטה פעילות של 3 לשניה, גבוהת מתח, רטמית, היפרסינקרונית למשך שניות.
2. גירוי הבהובי אור ללא שינוי פתולוגי.
לסיכום:
תרשים אלקטרואנצפלוגרפי דיגיטלי בשלב ערנות עם נישום יתר והבהובי אור קצביים.
האטה כללית קלה בלתי קבועה.
פעילות פרוקסיזמלית כללית: RHTMIC DELTA ACTIVITY - אנטראקטלית.
מה זה אומר התוצאות הלא תקינות לגבי הנישום יתר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת EEG - תגובה
ד``ר יובל כרמון19/01/2016שלום
התוצאה יכולה להחשב תקינה לעיתים.
ממליץ להיוועץ בנוירולוג המטפל לבדוק את הרלבנטיות של תשובת הבדיקה למצבך.
בברכה,
ד"ר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחוןאמיר19/01/2016
שלום,
בן 40. לפני 3 שבועות הרגשתי 2 כפות רגליים קרות ומאז לסירוגין תחשוות נימול שבאות והולכות. הבדיקה הנוירולוגית היתה תקינה (תחושות, כח שמור וכו') אבל אובחנו רפלקסים ירודים או לא קיימים (שווים בשני הצדדים). בדיקת EMG תקינה ושללה נאורופתיה. כמה שאלות :
1. האם רפלקסים ירודים מעידים בהכרח על בעיה במערכת העצבים המרכזית? זה שהם שווים בשני הצדדים זה טוב או רע?
2. האם MRI יכול לשלול בוודאות טרשת נפוצה?
3. האם למרות שגברים חולים פחות המחלה אצלם אלימה יותר?
4. אני רוצה להגיע אליך באופן פרטי אבל אני מבוטח מכבי (התור הקרוב אליך במאי). האם מכבי מכירים בך גם לחוות דעת שניה לצורך החזרים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון - תגובה
ד``ר יובל כרמון19/01/2016החזרים ירודים ושווים לא תמיד מהווים בעיה הנוירולוג הבודק יודע מתי להתייחס אליהם באופן חשדני.
MRI בנקודת זמן כלשהיא עשוי לשלול בסבירות גבוהה טרשת נפוצה אך יש לכלול הדמייה נרחבת מוח וחוט שידרה צווארי וגבי.
לדעתי אין להסיק מסטטיסטיקה של אלפי אנשים לגבי מהלך המחלה של טרשת נפוצה אצל אדם פלוני.
תוכל לפנות אלי לשאלות נוספות דרך האתר.
ד"ר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין אישור לבדיקת mriסיגל17/01/2016
שלום לדר כרמון היקר!
הבת שלי נמצאת אצלך במעקב בעקבות תלונות של יד חלשה. ביצענו mri שבו הבחינו בכתם בחומר הלבן. הפנית שוב לmri אך לצערי קיבלתי תשובה ממכבי שאין אישור.
לצערי הפלאפון שלי התקלקל ועמו כל הזכרונות כולל הטלפון האישי שלך ולכן אין לי אפשרות ליצור אתך קשר.וזוהי הדרך היחידה שלי לפנות אלייך
בברכה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין אישור לבדיקת mri - תגובה
ד``ר יובל כרמון17/01/2016שלום
נא לקבוע תור למרפאה ונבדוק הנושא
ד"ר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבר נוסף שרציתי לצייןדוד06/01/2016
זה שכאשר אני עושה הליכה הבהונות והציפורן של הבהונות בכף הרגל יש חוסר תחושה בצורה לא חזקה, וכשאני לוחץ על זה, זה פוחת. כאשר אני מסיים את ההליכה זה עובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף שרציתי לציין - תגובה
ד``ר יובל כרמון09/01/2016ראה תשובתי לשאלתך הראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהדוד06/01/2016
שלום, אני בן 21,
כתבתי לך בעבר על כך שיש לי על סף ההירדמות הבזקי אור, ועקצוצים בגפיים ולעיתים תחושת טרום עילפון.
בשבוע האחרון יש לי בהירדמות תחושות לא נעימות שקשה לי לתאר ברגליים לפעמים גם בידיים, ואפילו בתוך הפה ובאזור הפרצוף.
ואלו הם הדברים שקורים לי ביום-יום, בלי קשר להירדמות:
ברגליים יש לי ביום יום כאשר אני עושה הליכה תחושה של מחטים וקור בכל הרגליים (בשוקיים וביריכיים) וזה קורה כאשר אני עולה במדרגות ועושה הליכה מהירה ומופחת כשאני יושב.
כמו כן גם תחושה של דקירות וזרמים בכפות הרגליים לעיתים, וגם בכפות הידיים בתנוחות מסויימות.
בנוסף יש לי רעידות בשרירים בעת תנועה- בהורדת הכתפיים לאחר שאני מעלה אותם, ברגליים בתנועה, בצוואר בתנועה, בגב בתנועה וכדומה.
גם חולשה יש לי יחד עם הרעידות.
יש לי גם חולשה בראש מאחורה בעת הלעיסה.
כמו כן, לעיתים כאשר אני סוגר את העיניים או נמצא בחושך אני רואה כל מיני צורות לבנות כאלה.
לאחרונה כאשר אני אוכל ומחזיק כפית, אז כף היד נחלשת באזור מסויים ואין לי כח לכמה שניות להחזיק את הכפית.
מכיוון שיש לי פסוריאזיס ודלקת מפרקים אוטואימונית במפרקי עמוד השדרה, רציתי לדעת האם יכול להיות שיש לי טרשת נפוצה מכל הדברים שאני מתאר פה? ואם לא, בכל זאת למה זה יכול להתאים כל מה שאני מתאר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר יובל כרמון09/01/2016שלום
אין ספק שתלונותיך מרובות ואני לא בטוח כלל שניתן להסביר את כולם עם אבחנה אחת. אם אתה רוצה לדעת אם תלונותיך הם על רקע טרשת נפוצה - רצוי שתיגש להיבדק ע"י נוירולוג בכדי שירגיע אותך או יבדוק וישלול טרשת נפוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתכם על מה שכתבו על גילניה?שירן03/01/2016
מאד לחוצה לא יודעת אם להתחיל.
הפוטנציאל לסרטן העור מפחיד אותי במיוחד כי יש לי אבא שניצח מלנומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה דעתכם על מה שכתבו על גילניה? - תגובה
ד``ר יובל כרמון03/01/2016שלום רב,
התרופות החדשות לטיפול בטרשת נפוצה פועלות לדכוי מרכיבים מסויימים ביכולות הביטוי של מערכת החיסון ובכך כמובן תורמות להפחתת ההתקפים.
עלייך לשקול תופעות הלוואי של כל תרופה אל מול היתרון הפוטנציאלי בה יחד עם הנוירולוג שלך. אכן דווח על שכיחות מעט גבוהה יותר של סרטן עור בפרט BCC סרטן תאי בסיס של העור במטופלים שנטלו פינגולימוד - גילניה.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאדא29/12/2015
ד''ר כרמון שלום, אני סובלת מזה מספר חודשים מנימול ועקצוצים ברגליים ובידיים, וכן מחוסר יציבות עקב קושי לדרוך על כף רגל שמאל, תחושת כבדות ברגליים,קשיים קוגניטיביים ,חוסר ריכוז, עירפול, תשישות, לעיתים בבוקר הרדמות לזמן רב של אחת הידיים, רגישות יתר לקור, כאב ראש, כאבים ממושכים בכליות ונטיה לזיהומים בכליות. במהלך השנה האחרונה החלפתי שתי שיניים מכספית. האם הסימנים מעידים על טרשת נפוצה, והאם יש קשר לכספית? התסמינים המדאיגים ביותר אותי הם חוסר היציבות, הכבדות ברגליים,והחולשה של רגל שמאל. אודה מאד מאד לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מאד - תגובה
ד``ר יובל כרמון29/12/2015שלום רב,
הבנתי שת מודאגת אולם למרות תחושותייך הסובייקטיביות חשובה מאוד בדיקת נוירולוג לבחון האם יש בבדיקתך סימנים שמעידים על חוסר יציבות, צורת הדריכה ובדיקה מלאה. עדיין למרות כל החידושים והקידמה אין לכך תחליף ראוי.
פעלי בהתאם להנחיות הנוירולוג שיתרשם ממך..
בודאי שלא ניתן לאבחן אותך לפי התלונות הללו בלבד.
לא נראה לי קשר ישיר בין התלונות לסתימת אמלגם (סגסוגת מס' מתכות שאותה כנראה עברת)
רפואה שלמה
ד"ר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הכל בראש שלי?אנונימית29/12/2015
שלום,
ראשית, אני מתנצלת מראש על הפניה הארוכה.
מטרת הפניה היא רק לדעת האם יכול להיות שאני חולה בטרשת נפוצה ומומלץ לי לפנות למומחה בטרשת נפוצה, או שלא, ואני צריכה לפנות למומחה בתחום אחר כי התסמינים שאני חווה אינם קשורים למחלה.
לפני שנתיים התחלתי להרגיש נימול בחלק השמאלי של הפנים. הנימול הופיע מספר פעמים ביום, לכמה שניות, והיה מלווה בנעילות לסת.
עברתי באותה השנה MRI מוח באסף הרופא (צירפתי את ממצאי הבדיקה).
לאחר שקיבלתי את תוצאות הבדיקה הופנתי למיון בבית חולים תל השומר. במיון עברתי ניקור מותני, ולאחר שהסתכלו שוב על הMRI, קבעו שהכל תקין- גם הניקור המותני וגם הMRI.
לאחר שנה וחצי נעילות הלסת החמירו, הגעתי למצב בו לא הצלחתי לפתוח כלל את הפה. לפני כחצי שנה, עברתי ארתרוסקופיה במפרק לסת ימין גם כן בתל השומר (לפני הניתוח מסרתי לרופאי פה ולסת פעם נוספת את הדיסק עם הMRI). התנועה בלסת לאחר הניתוח השתפרה. אך עדיין מספר פעמים ביום יש לי נימול בחלק השמאלי של הפנים המלווה בנעילות לסת וכאבי ראש.
כרגע אף אחד לא היבחן לי את המחלה.
מדוע אני חושבת שיש לי טרשת נפוצה:
1. אני בגיל המתאים בו פורצת המחלה (כרגע אני בת 27).
2. תחושת הנימול.
3. נעילות הלסת, בפורומים השונים קראתי שהרבה מהחולים מתלוננים על נעילות בברך. מכיוון שהמחלה הזו מתאפיינת בתסמינים שונים לכל חולה, נראה לי סביר שנעילת הלסת יכולה להיגרם מהמחלה הזו.
4. דלקת מפרקים. יש לי פסוריאזיס, ועד עכשיו הבחנו את הכאבים שיש לי במפרקים כדלקת מפרקים פסוריאטית. אני לוקחת מתוטרקסט וזה עוזר לי. אבל האם יכול להיות שזהו תסמין נוסף לטרשת נפוצה ועד עכשיו התעלמו ממנו בגלל הפסוריאזיס?
5. עייפות תמידית.
6. מכל המחלות אותם חקרתי, דרך האינטרנט, זו היחידה שאיכשהו יכולה להסביר את התופעה של הנימול בפנים.
למה יכול להיות שאין לי טרשת נפוצה:
1. הניקור המותני שעברתי יצא תקין. למרות שבאותו הזמן בדקו האם יש לי דלקת קרום המוח. האם ניקור מותני תקין שולל גם את המחלה של טרשת נפוצה? או שהבדיקה הייתה נקודתית לדלקת קרום המוח?
2. אני לא חווה התקפים שבאים והולכים במהלך השנים. ההתקפים שלי קורים מספר פעמים ביום, אין יום שבו אין לי תחושת נימול ונעילות לסת. (למרות שהייתה תקופה שנעילת הלסת החמירה מאוד).
3. לא חוויתי התקפים של טשטוש ראיה.
4. עייפות מאפיינת מחלות רבות, לאו דווקא טרשת נפוצה.
5. יכול להיות שאני משליכה תסמינים על המחלה בכוח כי אני רוצה לדעת מה יש לי, או שיש לי 2 מחלות לא קשורות אחד לשני.
6. רעיון נוסף שאני מעוניינת לבדוק במידה ואני לא חולה בטרשת נפוצה, היא שכל התסמינים נגרמים בגלל בעיה ראומטולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הכל בראש שלי? - תגובה
ד``ר יובל כרמון29/12/2015שלום רב,
הגיל וגם ארועים באים וחולפים של נימול אינם בהכרח סיבה שהאבחנה היא טרשת נפוצה.
איני יודע מי העריך את מצבך אך ראוי שמומחה לטרשת נפוצה יבחן את הבדיקות שעברת (התשובה של דיקור מותני שאני מתכוון אליה חוזרת לאחר כשבועיים ואינה מיידית - אני מתכוון ל- OLIGOCLONAL BANDS)
בכל אופן ממליץ שתבדקי ע"י נוירולוג , אם אפשר מומחה לטרשת נפוצה שיעריך את התלונות וסיבות אפשריות.
ד"ר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לשאלתישרון14/12/2015
שלום ד"ר,
שאלתי אותך אתמול שאלה בקשר להפרעות נרחבות על סף שינה .
רצתי לשאול (וגם שאלתי) אם לבדיקת MRI במוח ללא חומר ניגוד ( ממנו אני מעדיף להימנע) אין כל ערך אבחנתי בעניין טרשת נפוצה? האם אצל כל אדם ללא קשר למחלה זאת, קיימים נגעים במוח ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלתי - תגובה
ד``ר יובל כרמון15/12/2015שלום
לבדיקה עם גדוליניום יש ערך כי היא מראה אם יש האדרה של קומי המוח או מוקדים שונים ולכן הבדיקה עם הגדוליניום היא שלימה יותר.
ברור שגם לבדיקה ללא גדוליניום יש ערך, אולם גם לגדוליניום יש ערך מוסף כפי שציינתי
ניתן לראות מוקדי טרשת נפוצה בחלק גדול של המקרים המקרים גם ללא גדוליניום
ד"ר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו נוסף שלא ציינתישאול13/12/2015
שהיה לי פעמיים אירועים של בלבול בהירדמות למשך 10 שניות שלא ידעתי איפה אני מי אני ומה קורה לכמה שניות.
ודבר נוסף, שבחודשים האחרונים יש לי חולשה ברגליים קצת אחרי עלייה במדרגות, וגם קצת חולשה בכתפיים אחרי פעולות מסויימות, וחולשה בראש מאחורה בזמן לעיסה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו נוסף שלא ציינתי - תגובה
ד``ר יובל כרמון13/12/2015שלום רב,
התלונוות כוללות מגוון די רחב של סימפטומים ולכן לדעתי חשוב לפנות לנוירולוג ולהיוועץ בו בכדי להחליט מי מהתלונות בעלת משקל רב יותר ואילו פחות.
השלב בו אנו נרדמים הוא שלב ביניים בו אנו לא יכולים לקבוע דרגה של בילבול או לא .
במידה ומישהו מתעורר בשלב הזה - כלומר לא ממשיך לישון אז ניתן לבדוק אם קיים בילבול בעירנות, אך לא במצב הדימדומים ולכן לא ברור לי כיצד קבעת שאתה מבולבל.
שנית קיימים מצבים של "דמיונות" מעין חלום שאינם אמיתיים בשלבי המעבר בין שינה לעירנות וכן בין עירנות לשינה. נראה כי הנוירולוג המטפל בך רוצה לשלול בעיות נוירולוגיות באמצעות בדיקות העזר אליהן נשלחת, ואז הוא יחליט.
בברכה,
ד"ר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יכול להיות הכיוון?שאול13/12/2015
שלום, אני בן 21, ברקע פסוריאזיס ודלקת מפרקים פסוריאטית.
בחמישה חודשים האחרונים קורים לי בהירדמות דברים מוזרים כמו הבזקי אור, (אפילו ברגע שאני סוגר את העיניים, טרם ההירדמות אני רואה הבהובים ואורות), והזיות ראיה של כל מיני דברים ודמויות וצורות, ותחושות משונות בגפיים כמו עקצוצים וזרמים, וחוסר תחושה בגרון ובלשון לכמה שניות. בזמן האחרון יש לי על סף ההירדמות גם תחושה שכאילו אני תכף הולך להתעלף ומרגיש רע לכמה שניות עם קושי בנשימה. עברתי כבר EEG רגיל שהיה תקין, וEEG בחסך שינה שגם היה תקין. בינתיים יש לי תור לMRI במוח וגם לבדיקת EMG וEEG נוסף חוזר. האם יכול להיות שהכיוון הוא טרשת נפוצה? יש לציין שיש לי ביום-יום לעיתים קרובות גם עקצוצים וזרמים בגפיים, ולפעמים ביום-יום רואה לשניה נקודת אור וזה קורה מדיי פעם, וגם תחושה של קור בשוקיים וביריכיים בזמן הליכה, ולעיתים עקצוץ בשפה תחתונה, אוזן, לשון, שוק וירך.
ושאלה נוספת לגבי הMRI- האם אפשר לראות בMRI במידה ויש נגעים של טרשת נפוצה גם ללא חומר הניגוד גדוליניום?
והאם יכולים להיות נגעים גם בלי מחלה בכלל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יכול להיות הכיוון? - תגובה
ד``ר יובל כרמון13/12/2015ראה תשובה לעיל , לחלק השני של שאלתך
ד"ר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, משהו נוסף
שאול13/12/2015לגבי הMRI- הוא יהיה בעל ערך אבחנתי מספיק במידה ואבצע אותו ללא החומר ניגוד גדוליניום?
אני מודה על תשובתך המפורטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת קור בכפות רגלייםפלוני09/12/2015
יש לי הרבה יחסית תחושות קור, כמו קרח באזור הבהונות לעיתים, בכריות ושאר אצבעות. לעיתים רחוקות היו לי בעבר גם תחושות חום וצריבה באזורים אלה.
האם להניח לזה? או שאני צריך להיבדק ע"י נוירולוג/נוירופת/רופא אחר בשביל לשלול בעיה רחבה יותר? איזה בדיקות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת קור בכפות רגליים - תגובה
ד``ר יובל כרמון13/12/2015שלום
תחושת קור בכפות רגליים יכולה להיות טבעית כמובן בעת חשיפה לקור וכמובן יכולה להיות שונה ורבה יותר אצל אנשים מסויימים אך לרוב מוכרת לאנשים במשך כל ימי חייהם ולא אמורה להפתיע את האדם שמרגיש אותה. אם קיימת תחושה שהיא חדשה או מציקה כפי שתיארת יש לדעתי מקום לבירור
בברכה,
ד"ר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד לא ספציפי ב- MRIאלון01/12/2015
שלום רב ד"ר,
אני בן 26, סובל מפיאוכרומוציטומה בפעם השניה בחיי, מועמד לכריתת אדרנל שני ואחרון בעוד כשלושה שבועות. הקליניקה מרשימה מאוד וכוללת בין היתר יתר לחץ דם שמטופל בחוסמי אלפא וביתא.
לצערי לפני כשבוע אושפזתי בשל שני אירועי TIA בהפרש של כשבועיים, שהתבטאו בכבדות ביד וברגל שמאל ובלשון, באי שיווי משקל, ובהפרעה קלה בזיכרון בעיקר בשליפה, כל זאת עם היקיצה בבוקר, וחלפו לאחר כ- 10 דקות.
הייתי מאושפז מספר ימים על מנת להריץ בירור נוירולוגי טרם הניתוח, ואכן בוצע USD שפוענח כתקין וכן MRI מוח. לסיכום אשפוז אובחנו שני אירועי TIA על רקע עליות לחץ דם אקוטיות, הומלץ מעקב אדוק ואיזון ל"ד, וכן ביצוע ניתוח כריתה בהקדם (הופסק טיפול אנטיאגרגטי באספירין משום שמכניזם הוא הנ"ל ועל מנת למנוע חלילה דימום).
בפענוח ה- MRI הכל יצא תקין למעט הדבר הבא: "לסיכום מבני המוח בגדר הנורמה למעט מוקד אות גבוה בלתי ספציפי ב- T2 בצנטרום סמי-אובלה משמאל, ייתכן על רקע מיקרואנגיופתיה, לקורולציה קלינית והמשך מעקב".
מקריאה הבנתי כי ממצא כזה יכול להימצא גם בטרשת נפוצה, ולכן רציתי לשמוע את דעתך, וכן לשאול האם יש בכלל לעשות מעקב נוירולוגי כלשהו בהמשך ולאחר הניתוח בגין הממצא? מה לגבי MRI ביקורת? בכלל לא ברור לי האם יש משמעות למוקד והאם נדרש מעקב נוירולוגי...נאמר לי שהממצא לא קשור לאירועים שהיו.
לציין כי כל התחושות חלפו למעט בעיית זיכרון קלה שגם אמרו שסביר שתחלוף תוך זמן קצר.
אשמח להתייחסותך האדיבה,
תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד לא ספציפי ב- MRI - תגובה
ד``ר יובל כרמון01/12/2015שלום רב,
באתר זה לא מקובל לתת הנחיות רפואיות קליניות אלא כיוון בלבד.
קשה לי לשפוט לפי חתך אחד בלבד של ה- MRI שצירפת שכנראה לא נעשה בחתכים מספיק דקים, אבל נראה שהממצא הנ"ל לא קשור כמובן לתלונות של הכבדות ברגל שמאל כי הוא נמצא בהמיספרה השמאלית של המוח שאחראית על צד ימין ולא על שמאל.
מכל מקום נראה לי שמה שחשוב כעת הוא לטפל בבעיה של לחצי הדם והפיאוכרומוציטומה בכדי להבטיח שלא יחזרו עוד ארועים חולפים כפי שציינת.
לדעתי יש מקום לחזור על ה- MRI שוב בחתכים דקים כולל בחתכים סגיטאליים בכדי לבדוק את אופי המוקד. לא ציינת אם יש האדרה במוקד הנ"ל
בכל אופן כדאי יהיה להיוועץ בנוירולוגים שבדקו אותך ומכירים אותך לגבי הכיוון בו הם חושבים לברר.
כדאי להשלים בדיקות למחלות אוטואימוניות ולקרישיות יתר במקביל לפני שפוטרים אותך ככה מהאספירין ...
בקיצור - יש צורך בהערכה נוירולוגית אצל הנוירולוג המטפל
בברכה,
ד"ר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)