פורום טרשת נפוצה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש לטרשת ותוצאות MRI
    ליאור29
    16/11/2015

דוקטור שלום רב ,
    בעקבות מספר תופעות נוירולוגיות שחלפו (נימול בפנים הרדמות ידיים ורגל לפרקי זמן קצרים) שלחו אותי לעשות MRI מוח עמוד שדרה צווארי ועמוד שדרה.
    הלחץ עד הבדיקה היה בלתי נתפס וירדתי המון במשקל ולא הצלחתי לעבוד.
    בMRI שפוענח על ידי פרופ' משה גמרי היה כתוב :
    "המוח בגדר הנורמה , ישנם פריצות דיסקוס קטנות בD3 ו D7 , פרט לכך בגדר הנורמה כולל חוט שדרה והחומר הלבן"
    כמובן שהשמחה הייתה גדולה לאור העובדה שהמוח והחומר הלבן תקינים ונוירולוג של הקופה שהסתכל על הפענוח (לא על הדיסק) המליץ על מעקב אורטופדי ושלל מחלה דימאלינטיבית.
    הגעתי לנוירוכירורג על מנת להחליט מה לעשות עם הפריצות דיסק והאחרון טען שיש נקודות בחומר הלבן שלא אמורות להיות בגילי . (בן 29)
    האם אני אמור לחשוש? האם יש טעויות בפענוח MRI ? האם הפרופסור המאבחן ידוע ? מצטער מראש על המיל הארוך אך יגעה נפשי מהתהליך הבלתי נגמר(שנה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש לטרשת ותוצאות MRI

הוספת תגובה

• חשש לטרשת ותוצאות MRI - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    16/11/2015

שלום רב,

מציע לך להתייעץ עם הנוירולוג שלך שיביט גם בדיסק ויבחן על מה מדובר בדיוק בכדי להסיר ספק.
    הנוירורדיולוג שציינת מוכר כמצויין

בברכה,

ד"ר כרמון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות MRI
    רוי
    25/10/2015

שלום,
    קיבלתי את תוצאות הMRI ולשמחתי וכתוב שהכל תקין.
    האם זה מספיק כדי להסיר את החשד לטרשת למרות התסימינים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות MRI

הוספת תגובה

• תוצאות MRI - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    26/10/2015

שלום

אין לי מידע מהם התסמינים ולא ברור איזו בדיקת MRI כך שלא יכול לתת מענה לשאלתך
    מציע לפנות לנוירולוג המטפל בכדי שיענה על שאלתך
    בברכה
    ד"ר כרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות פתאומיות בדיבור ורעידות
    נחמה
    24/10/2015

שלום רב,  
    אני בת 33 ברקע ראומטויד ארטריטיס מטופל במטוטרקסט בזריקות, אדנומטריומה, מגרנות כבר מעל 18 שנה.  
    בספטמבר לפתע באמצע היום החלה יד ימין שלי לרעוד כמעט ללא הפסקה לאחר מס' ימים נוספו לי בעיות בדיבור בין אם גמגום ובין אם אובדן קול פתאומי שיכול לנוע בין חצי שעה ל 45 דק,לאחר מס ימים נוספים הצטרפה יד שמאל לרעידות וכך לאט לאט כל הגוף. יש לציין כי עד היום היו לי מספר התקפים שבהם כמעט ואיבדתי הכרה. בשבועיים האחרונים לפתע רגל אחת יכולה לא לזוז למרות כל מאמצי או שרירי הפנים מתאבנים. יש לציין שכיום הרעידות ביד ימין נשארים כמעט כל הזמן, הדיבור בעייתי מספר פעמים ביום אך לפחות פעמיים ביום יש לי אירועים שכמעט כוללים את כל המרכיבים שציינתי. שבוע לאחר שהכל התחיל פניתי לנוירולוג אשר הפנה אותי ל EEG שלא מצאו בו יותר מדי למרות שהודגמו ארטיפקטים מרובים בעת איוורור יתר. אתמול קיבלתי את תוצאות ה MRI שנעשה בהרדמה עם חומר ניגוד ורציתי לדעת את משמעותם ולאיזה רופא לפנות שיוכל לטפל בצורה המיטבית (נוירולוג, נוירוכירוג, כלי דם).  
    להלן תוצאות בדיקת ה MRI:  
    הבדיקה בוצעה בסדרות SWI, FLAIR, T2,T1 דיפוזיה, ולאחר הזרקת ח.נ. בנוסף בוצעו רצפים מכוונים להיפוקומפי. ארטיפקטים עקב תזוזות במספר רצפים.  
    מבנה קו אמצע שמור כולל קורפוס קלוזום, היפופיזה, וכיאזמה אופטית.  
    חדרי המוח וחלליו תקינים בגודל ובמיקום. קיימת הדגשה מינימלית עם התרבעות קלה של הקרניים הפרונטליות וכן אסימטריה מינמלית בין החדרים הלטרלים (השמאלי רחב מהימני). ללא סימני לחץ, ללא סטיית קו אמצע.  
    שינויים עדינים בלתי ספציפיים של הגברת אות FLAIR T2 בחומר הלבן הפריונטריקולרי והעמוק בהיקף אחורי של החדרים הלטרלים. ללא עדות לדמם מוחי או הפרעה רסטיקטיבית. לא נצפית האדרה פתולוגית.  
    היפוקמופי סימטרים באות ובמבנה.  
    ציסטה זעירה CHROIDAL FISSURE מימין.  
    הדגשה קלה של חללים פריווסקולרים באיזור כלי דם לנטיקולוסטריאטלים דו"צ.  
    מדיאליזציה מעטה עם הרחבה פוסיפורמית קלה של ICA הקוורנוזים דו"צ יתכן וריאנט תקין לקורולציה קלינית ושקילת מעקב.  
    ורמיס, צרבלום וגזע מוח בטווח תקין, קיימת התבלטות אינפריורית קלה של הטונסילים הצרבלרים מתחת לגובה פורמן מגנום ללא הצפפה משמעותית של המבנים הנוירלים בגובה מעבר קרניוצרביקלי.  

לסיכןם  
    שינויי אות עדינים ובלתי ספציפיים מודגמים בחומר הלבן בהיקף אחורי של החדרים הלטרליים לשקילת בדיקת מעקב.  
    ממצאים נוספים כמפורט בגוף התשובה..

הוספת תגובה

• הפרעות פתאומיות בדיבור ורעידות - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    24/10/2015

שלום רב,

הארועים שאת מתארת נשמעים לי מטרידים מספיק ואילו התשובה שאת ציטטת של ה- MRI אינה מסבירה לפי מה שכתבת את תלונותייך.
    במידה ורופא נוירולוג לא ראה אותך בזמן אחד ההתקפים שלך ממליץ כי מישהו יצלם אותך ויסריט במצלמה של טלפון נייד, ותפני עם הסרטון לנוירולוג שיאבחן את המצב.
    להערכתי נוירולוג הוא זה שצריך לאבחן את התלונות ולקבוע את הבירור הנחוץ וכמובן האבחנה והטיפול,
    בברכה,
    ד"ר כרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר כרמון

נחמה
    24/10/2015

רציתי לשאול אותך האם אוכל להעזר בך?
    האם יתכן שכל המצב הינו סיבוך של ראומטואיד ארטריטיס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ברשותך

נחמה
    24/10/2015

לגבי הממצאים שנימצאו ב mri למי אני אמורה לפנות? נוירולוג כלי דם/ נוירוכירורג וכו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI
    אני
    21/10/2015

שלום,
    ביצעתי MRI ועדיין לא קיבלתי פענוח רק את הדיסק.
    שאלתי היא האם זה מספיק לרופא שהפנה אותי או שעלי לחכות לתוצאות לפני קביעת תור לרופא.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    MRI

הוספת תגובה

• MRI - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    21/10/2015

שלום

ישנם רופאים ונוירולוגים שיודעים להביט בצילומים ולהחליט גם בעצמם לגבי המשך הבירור /טיפול ויש כאלו שמעדיפים לראות פיענוח - יש לשאול את הרופא שהפנה במה הוא מעוניין

בברכה,

ד"ר כרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשוק ולמטה מזה
    עדן
    12/10/2015

שלום יש לי כאבים ברגליים למטה .אזור הקרסול ומעלה קצת תחושה שאין לי שם זרימת דם תקינה .אם אני מנסה לעשות לי לחיצות כמו מסאז זה כואב . אני רוצה לציין שבדרך שלל אני הולכת עם טייץ צמוד -יכול להיות שזה גורם לכאלה כאבים? קראתי על כאבי רגליים באזור הזה והיה שם חשש לטרשת . כמו כן יש לי כאבים ביד ימין ולפני כחודשים הגעתי למיון לאחר שהיה לי נימול ביד ובחצי פנים ..לא עשו לי בדיקות מיוחדות ואמרו שזה כנראה נפשי ושהכל בסדר . אני מעשנת כעשר סיגריות ליום . אני בת 35 אמא לשלושה וקצת נבהלתי ממה שקראתי . אשמח לשמוע דעתך . תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשוק ולמטה מזה

הוספת תגובה

• כאבים בשוק ולמטה מזה - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    13/10/2015

שלום רב
    חשוב לדעתי להגיע לבדיקת נוירולוג לצורך בדיקה נוירולוגית כי יכולות להיות כל מיני סיבות לתלונותייך.
    דר כרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עדן
    13/10/2015

תודה לך על התשובה המהירה . זה פורום מעולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדש סביר לms ?
    ליאור
    07/10/2015

מזה כחודשיים סובל מהפרעות תחושה רגל מנומללת (איפלו בעמידה אבל זה בא והולך), ידיים נרדמות בלילה(אני מתעורר כל בוקר עם יד אחת או שתיהן רדומות בעיקר זרת וקמיצה), לפעמים תחושה של כאב בפנים(היה חדש לסינוסיטיס טופלתי אוגמנטין החליש קצת את הכאבים אך לא העלים לגמרי)בנוסף התקפים ותחושת ״כבדות״ בפנים על סף הנימול שמגיעים בעיקר בעבודה בשעות מסוימות בנתיים הרדמות הידיים בלילה קיימת בפול פאוור . לפני כשבוע התחיל כאב עיניים שגרם לי להגיע לפני כמה ימים למיון שם עברתי בדיקה עיניים (תקינה) סיטי מוח (תקין) ובדיקה נוירולוגית תקינה מלבד החזרים בטניים (האם העדר רפלקס זה מעיד על טרשת?) בנוסף כרית רגל שמאל רדומה לפרקים, חייב לציין שאני חרדתי מאוד וההתעסקות עם הסימפטומים ועם אתרי אינטרנט מחרפנת אותי לגמרי. האם כאב העיניים ללא אבחנה של אופטיק נוירוטיס יכול להיות קשור? האם ישנם עוד אפשרויות להרדמות הידיים בלילה? הייתי היום אצל אורטופד ששלח אותי שוב לנוירולוג.. האם להתעקש על MRI או שאלו אינם תסמינים של טרשת? מצטער..השתגעתי קצת , אני בחור בריא סה"כ בן 30 בתפקיד מפתח בקריירה בלי עודף משקל או דברים כאלה. לדעתי עברתי התקף חרדה שקראתי את כל התסמינים באינטרנט. אשמח לתשובה/הכוונה.

לקביעת תור
    סגירה
    חדש סביר לms ?

הוספת תגובה

• חדש סביר לms ? - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    08/10/2015

שלום רב
    התלונות נשמעות כמציקות.
    קשה לי להגיד מה הסיבה לתלונות ללא בדיקה.הייתי כן מציע להשלים ההדמיה של המוח וחוט שידרה צווארי למרות שקיים סיכוי טוב שלא יימצא כל ממצא חריג
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ליאור
    08/10/2015

אני מאוד רוצה לקבוע תור אלייך לשר״פ אך התורים רק בסוף ינואר ואני דיי לחוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך חשובה תודה מראש

ליאור
    08/10/2015

חשוב לי לציין כי הB12 נמוך(185) ,אח עם קרוהן ועבר עם כאבי בטן חריפים שלי. האם קשור לדעתך לנימולים ? התורים לMRI בלתי אפשריים והייתי רוצה לבדוק כיוונים נוספים לתסמינים, תודה רבה וסופש נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך חשובה תודה מראש - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    11/10/2015

בהחלט כדאי ליטול עד אז B12 בכדי להעלותו באמצעות כדור מתחת ללשון כל יום
    בברכה

ד"ר כרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים במבנה כף הרגל ואטרופיה
    אריק
    03/09/2015

שלום.

לפני מספר ימים הגעתי לבדיקה אצל אורטופד מכיוון ששמתי לב שבשנה האחרונה מידת הנעל שלי ברגל שמאל הפכה לקטנה יותר מרגל ימין. לא מדובר בגדילה של כף רגל ימין, אלא בירידה של כף רגל שמאל וזאת אני יודע ע"פ מידות הנעליים שאני קונה וגם ע"פ העובדה שבנעליים שקניתי מעל לשנתיים כף רגל שמאל קטנה בהן לעומת העבר.

הרופא ביקש ממני להסיר את הבגדים בחלק הגוף התחתון ולאחר הסתכלות הוא הלך להביא סרט מדידה. הוא מדד לי את היקף הרגליים מעל ומתחת לברך והממצא שלו הוא אטרופיה ברגל שמאל.

האם זה יכול להיות סימן לטרשת? האמת היא שאני מאוד מודאג, שכן ע"פ חיפושים שונים נראה שמדובר בסימנים של מחלות עצבים כמו שרקו מרי ו - ALS.

הוספת תגובה

• שינויים במבנה כף הרגל ואטרופיה - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    06/09/2015

שלום
    לא שמת לב לחולשה בגפיים או שינוי בכח שלהן אלא רק במידת הנעל שזאת תלונה לא נפוצה.
    מציע לך להיבדק ע"י נוירולוג ולהשלים בדיקת emg שהיא בדיקת הולכות ושרירים מקיפה של הרגליים. בצורה כזאת ניתן יהיה להתרשם האם קיימת בעיה בכלל
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת mri-ד"ר כרמון
    שגית
    01/09/2015

שלום לך,
    הייתי עם ביתי בת ה20 אצלך והפנתה אותה לmri מוח. קיבלתי תוצאות ואני מרגישה שאזלו כל כוחותיי. אשמח להסבר ממך, אנחנו אמורים להגיע ביום שני אלייך ואני לא עומדת במתח הרב. לשמחתי, הבת שלי נמצאת בחו"ל עד יום שישי אז גם לא דיברתי איתה, אני לא יודעת גם מה לומר.
    תוצאות, אתייחס רק לממצאים החריגים:

בחומר הלבן תת קורטיקאלי פריאטלי משמאל מודגם נגע בעל סינגל גבוה חריג בt2 ובflair' ונמוך ב t1 אשר מציג רסטריקציה קלה בסריקת dwi וסימני האדרה קלושה לאחרת הזרקת גדוליניום.
    לא הודגמו סימני בצקת של רקמת המוח או אפקט מהותיי סביבו.
    מבנה תרין של הקורפוס קלוזום והאוכף הטורקי.
    לסיכום אבחנה מבדלת בין היתר כוללת תהליך דמיאלינטיבי לקורלציה קלינית, מעבדתית ומעקב הדמיתי כמקובל.
    האם זה סימן למחלת הטרשת הנפוצה?
    אשמח להתייחסותך

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת mri-ד"ר כרמון

הוספת תגובה

• תוצאת mri-ד"ר כרמון - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    01/09/2015

שלום רב
    במידה ונבדקת על ידי תוכלי ליצור קשר דרך הפרטים שלי המופיעים בסיכום הביקור
    ד"ר כרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נבדקה על ידך במכבי גבעת שמואל

שגית
    01/09/2015

הילדה שלי נבדקה על ידך במכבי גבעת שמואל והטלפון המופיע הוא של המרפאה הזו בלבד., האם לכך התכוונת? יש לנו תור אלייך ביום שני הקרוב אבל אני מרגישה שאני לא יכולה לעמוד במתח אני לא מתפקדת. לכן פניתי דרך הפורום .שתוכל להסביר לי על הממצאים לפני יום שני.
    אשמח לתגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נבדקה על ידך במכבי גבעת שמואל - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    01/09/2015

השאירי בבקשה מס טלפון לקשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרמים חמים בירך
    רונה לב
    15/08/2015

שלום
    סבלתי מכאבים באחורי הגפיים התחתונות ובישבן. חשבתי שזה בגלל מתיחות חזקות שעשיתי ביוגה. היגעתי לפני ארבעה חודשים לדיקור ולאחר הטיפול הראשון החלו זרמים חמים בגפיים שהתפתחו לתסמינים הדומים להתקף טרשת נפוצה (נימול בגפיים התחתונות, שיתוק זמני ביד ימין, כאבים וחולשה ביד לאחר מכן, כאבי ראש ועייפות תהומית) בדיקת הולכה עצבית היתה תקינה. לאחר כשלושה שבועות, בהדרגה הכאבים חלפו עד שנעלמו. למעט הפסקה של של שבועיים בזמן ההתקף המשכתי לעשות יוגה.

לפני חודש חזרו הזרמים החמים אך הפעם הם מתרכזים במרכז הישבן השמאלי וללא התופעות שהיו בהתקף. הם באים לזמן קצר ונעלמים וחוזר חלילה, כך כל יומיים. גלישה באינטרנט הובילה אותי לאישיאס ופגיעה בעצב הנשית.

האם אני יכולה לשלול טרשת נפוצה ולהתמקד בטיפול באישיאס?

לקביעת תור
    סגירה
    זרמים חמים בירך

הוספת תגובה

• זרמים חמים בירך - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    23/08/2015

שלום רב,

היות והתלונות שלך כוללות שני הצדדים , ימין ושמאל של הגפיים התחתונות, וכן לפי התיאור שלך היו תלונות שעירבו גם יד, יש צורך שתפני לנוירולוג לצורך הדמיית MRI של חוט שידרה צווארי וגבי כולל עם חומר ניגוד (גדוליניום) בהקדם.
    איני יודע מהיכן הרעיון של אישיאס אבל זה לדעתי צריך להיות בתחתית הרשימה.
    בכל מקרה מומלץ כי תהיי במעקב נוירולוג
    רפואה שלמה,
    ד"ר יובל כרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - טרשת נפוצה וקפיצות שרירים
    גל
    05/08/2015

שלום האם בטרשת נפוצה קיים גם קפיצות שרירים אני 3 שנים אם קפיצות בדיקות אצל הרבה נירולוגים ואי אם גי תקינים ברוך השם האם יכול להיות עייפות כאבי כתפיים צואר אגן גב רגליים סחרחורות בשכיבה פשוט כל הגוף האם יכול להיות

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    05/08/2015

שלום

קפיצות שרירים - יכולות להיות בצורות רבות אני מתאר לעצמי שאת כנראה מתכוונת לקפיצות שרירים עדינות קטנות שלא מזיזות את הגפה כולה ומכונות לרוב בשם פסיקולציות.
    הן לכשעצמן אינן מסוכנות אבל יכולות להיות כשהן מלוות בתלונות נוספות של חולשה בגפה ועוד סימן למחלות עצב.
    במידה ובדיקות EMG תקינות וגם הבדיקה הנוירולוגית תקינה באופן חוזר במשך 3 שנים אז כנראה אין מחלת עצב מוטורי..
    לגבי טרשת נפוצה פסיקולציות אינן תלונה שכיחה במיוחד. לעיתים לא שכיחות כשהן מרוכזות באזור הפנים באופן חוזר זה יכול להיות על רקע טרשת נפוצה.
    מציע שתפני לנוירולוג שיבדוק ויחליט.
    ד"ר כרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה נוירולוגית
    שגיא טרוסט
    25/07/2015

השאלה לא בתחום הטרשת הנפוצה אך היא קשורה לכאב ונוירולוגיה.אני בן 41 עשיתי mri ,emg,eeg,ct ראש.כל הבדיקות תקינות במשך שנתיים אני מסתובב בין רופאים נוירולוגים,אנדוקרינולוגים ופנימאים ובעקבות כל הבדיקות כרגיל אומרים שאולי זה פסיכוסומטי-טופלתי שנה גם באספקט הזה ללא שום שיפור.התופעות שאני סובל מהן הולכות ומחמירות ואני פשוט מאבד צלם אנוש.דובר על כך שאולי יש לי נוירופתיה אדיופטית או נוירופתיה של סיבים דקים אני מקבל טרגטנול בהמלצת דר רון דבי ללא שום שינוי בעבר קיבלתי גאבאפנטן וגם סימבלטה ולפני זה ליריקה ללא שום שינוי.המצב הולך ומחמיר ויש נימולים בפנים ומעל העיניים עם כאבים פשוט בלתי נסבלים בפנים צוואר ושכמות,יש אימפוטנציה ואובדן זיכרון לזמן קצר,טיקים בשרירים נימולים וצריבות,כאבים בחזה וכובד נוראי בשרירים עם הירדמות איברים,עייפות נורא קשה,הזעת יתר וסחרחורות אחרי ארוחה.מעבר לכאבים הנוירופתיים יש תחושה שגם תפקודים אוטונומיים נפגעים.התקופה התחילה לאחר אירוע של כמעט התעלפות וחוסר שיווי משקל שהיה לי בעבודה לפני כשנתיים עם רעד ידיים ורגליים ומאז החל הבירור הרפואי עד עצם היום הזה ללא אבחנה.התחושות מיום ליום הולכות ומחמירות ואני עומד לאבד את מקום עבודתי ומשפחתי כי אין אבחנה.אני מחפש ישועה ומחכה לאיזה נוירולוג שירים את הכפפה ויבין שיש פה מקרה מיוחד.פשוט אני לא יודע למי לפנות יותר.אשמח לעזרה ולהבנה שיש פה מקרה נדיר.ארצה להוסיף שלפני 16 שנה הייתה לי תקופה דומה שבמהלכה הייתי גם בטרשת נפוצה בתל השומר שם שללו כמובן טרשת אך בבדיקת כוח של השרירים מצאו אז ששרירי הרגליים חלשים .אני יודע שהפורום הוא לטרשת נפוצה ואם אתה לא הכתובת אולי תוכל לכוון אותי למי שיכול לעזור לי בתל השומר.תודה מראש שגיא.סליחה על אריכות הדברים זה פשוט שנתיים של בדיקות עם הידרדרות גופנית קשה וללא אבחנה.יכול להיות שאני צריך לקבל טיפול אחר.תודה שוב.אקווה לתשובה מהירה כי יש לי 4 ילדים ואני פשוט דועך

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה נוירולוגית

הוספת תגובה

• בעייה נוירולוגית - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    25/07/2015

שלום רב
    קשה מאוד לייעץ באופן וירטואלי לבעיה מסוג זאת שהצגת.
    התלונות רבות מאוד ולפי התאור שלך אין ממש ממצאים בבדיקה או בבדיקות עזר .
    אין לי לצערי דרך לייעץ דרך פורום זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אסתר
    23/07/2015

שלום לכם ,אני סובלת מטרשת נפוצה מזה שנתיים וחצי אני בת 50 הססטומים שלי הם רדימות בכפות הרגליים לסירוגין וגם תחושת רדימות בעור הרגליים ואני מקבלת זריקת אבנקס פעם בשבוע .
    איזה סוג של ספורט מותר ליי לעשות ?
    והאם מותר לי להרשם למכון כושר לפי התרגילים שכן מותר לי ?
    תודה רבה ד"ר !!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    24/07/2015

שלום רב,

מתיאורך אני מבין שאין לך מגבלות משמעותיות מוטוריות כלומר בהליכה .
    מבחינה רפואית נוירולוגית פעילות גופנית לא רק מותרת אלא מומלצת ונחשבת כחלק מהטיפול עצמו בנוסף לאבונקס אותו את נוטלת !!!
    כמובן שאופי הפעילות והאינטנסיביות הן פונקציה של כושר גופני ושל העדר בעיות קרדיאליות גם כן.
    לכן לדעתי כל מטופל/ת טרשת נפוצה חייב/ת להקפיד לפחות על צעידה ברגל עד כמה שיכול/ה.
    השאיפה כמובן להגיע ל30 דקות הליכה ביום (למטרת הליכה).
    כל נסיון הליכה הוא מבורך אפילו לעשר דקות אצל מי שלא יכול/ה להגיע לחצי שעה.
    בעיות לב או ריאות צריכות להיפתר אצל הרופאים המתאימים במידה וקיימות קודם התחלת הפעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות וטרשת נפוצה
    עין
    16/07/2015

שלום רב.
    אני מאובחנת כחולת טרשת נפוצה מזה 24 שנים, מטופלת בזריקת אבונקס פעם בשבוע. מאוד עייפה כל שעות היום. בעבר קיבלתי פרוביגי'ל, שלא שיפר את המצב. לאחרונה הוצע לי פ.ק.מרץ. בעלון של התרופה ראיתי שזה ניתן לחולי פרקינסון. האם ידוע שימוש בתרופה הנ"ל לעייפות במצב של טרשת נפוצה?
    תודה, עין

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות וטרשת נפוצה

הוספת תגובה

• עייפות וטרשת נפוצה - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    16/07/2015

שלום רב,

עייפות היא אכן תלונה מאוד שכיחה בטרשת נפוצה.
    פרוביג'יל שאת מקבלת אכן מסייעת לרבים מהמטופלים.
    amantadine או בשם המסחרי PK MERZ היא אכן תרופה הניתנת לחולים במחלת פרקינסון, אולם נמצאה תורמת לעיתים (לא אצל כולם) לשיפור במדדי העייפות אצל חולי טרשת נפוצה.
    אין מה לחשוש מלנסות וליטול.
    במידה והעייפות יותר ביומיים לאחר ההזרקה יתכן וזו תופעת לוואי של האבונקס ואז כדאי להתייעץ עם הנוירולוג.
    טיפול בויטמין D3 גם נמצא במספר עבודות כמשפר עייפות - ואין לו תופעות לוואי כמובן .
    רפואה שלמה,
    ד"ר כרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוויגיל
    דינה
    14/07/2015

שלום רב.
    אני מאובחנת כ15 שנים ולאורך כל הזמן חוויתי עייפות. לאחרונה העייפות החמירה והחליטו לתת לי פרוויגיל .
    התחלתי את הפרוויגיל לפני יומיים במינון של 100 מ"ג. אני עדיין לא מרגישה בשיפור .
    האם לוקח זמן עד שמרגישים שיפור בערנות או שכבר מהיום הראשון שלוקחים את התרופה אמורים להרגיש שיפור ?
    עליי לציין שאני שוקלת מעל 100 קילו . יכול להיות שאני צריכה מינון של 200 מ"ג ??
    מה דעתך ?
    תודה
    דינה

לקביעת תור
    סגירה
    פרוויגיל

הוספת תגובה

• פרוויגיל - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    14/07/2015

יתכן שהמינון של 100 אינו מספק ומינון 200 בבוקר ישפר התגובה בהחלט.
    תופעות לוואי אם תהיינה יכלות להיות קשיי הירדמות בלילה.
    במידה ויהיו תופעות אחרות תוכלי לרדת במינון שוב או להפסיק
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוויגיל

דינה
    28/07/2015

הי .
    התחלתי לקחת פרוויגיל במינון של 200 מ"ג בבוקר וגם זה לא עוזר .
    מה ניתן לעשות עם העייפות ? אולי מקור העייפות נובע ממקום אחר ??
    מה זה ויטמין d3 שיכול גם לעזור ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוויגיל - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    28/07/2015

ויטמין די 3 הוא ויטמין חשוב שכיום ניתן ע"י רוב מומחי הטרשת למטופלים ולדעתי כדאי גם לך.
    מציע לפנות לנוירולוג המטפל ולבחון אפשרויות טיפול נוספות אפשריות
    בברכה
    דר יובל כרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לצורך הבנת המשך טיפול
    ניצנה
    07/07/2015

שלום רב, לאחר אירוע מוחי (STROCKE) שכלל פירכוס התקבלה התשובה הבאה מהרופא:

"מודגם איזור איסכמי טמפולרי ימיני, ללא איזור פנומברה. חסימה של ענף M2 מימין.

אין מקום להתערבות אנדו-וסקולרית. אין מקום לTPA לאור פרכוס,

שלום רב, לאחר אירוע מוחי (STROCKE) שכלל פירכוס התקבלה התשובה הבאה מהרופא:

"מודגם איזור איסכמי טמפולרי ימיני, ללא איזור פנומברה. חסימה של ענף M2 מימין.

אין מקום להתערבות אנדו-וסקולרית. אין מקום לTPA לאור פרכוס, וכן העובדה שאין פנובמרמה וסכנה לדמם".

האם הכוונה כי לא צפוי דימום נוסף (באיזור אשר לא נפגע?) ומה הכוונה חסימה בענף?

הוספת תגובה

• שאלה לצורך הבנת המשך טיפול - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    07/07/2015

שלום רב.
    אין זהו פורום ארועים מוחיים אלא פורום טרשת נפוצה. אנא הציגו שאלתכם בפורום מתאים.
    ד"ר כרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה