פורום טרשת נפוצה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח בדיקת ct
    לובה
    06/07/2015

שלום רב
    עקב רדימות רגל ימין. קפיצות העין ימין. שפה שמאלית תחתונה. לחץ מסיבי בחצי מהפנים ( התגלה מאוחר יותר כשבר של הלסת) נימולים. עייפות כרונית עקב אנמיה. הופנתי לבדיקת ct ללא חומר ניגוד שנמצאה תקינה. אולם מוסיף הרופא הערה: כי יש לציין שקרן הטיפולית הימנית רחבה מהשמאלית. מה זה אומר? אשמח לקבל תגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת ct

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת ct - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    06/07/2015

שלום רב,
    ככל הנראה הכוונה לקרן טמפוראלית ימנית רחבה מהשמאלית.
    באופן כללי מדובר בחללי מוח המכונים חדרים . לכל אחד יש חדר מימין וחדר משמאל .
    מה שנמצא בבדיקתך היא הרחבה של חלל אחד יותר מצד אחד מאשר השני.
    בדיקת ה- CT אינה יכולה להבהיר בהרבה מקרים מה הסיבה .
    לעיתים בדיקת MRI תבהיר מעט יותר אולם במקרים רבים אין לממצא שציינת משמעות רבה. לממצא הנ"ל עצמו אין קשר לשפה מנומלת או לרגל רדומה בכל אופן.
    אני מציע שתפני עם הבדיקה לרופא הנוירולוג המטפל
    בברכה,

ד"ר יובל כרמון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון
    roy
    03/07/2015

שלום רב!
    בעקבות כתמים בראיה וטישטוש ראיה ללא בעיה שנמצאה אצל רופא העניים נשלחתי לבדיקת VEP ובעקבותיה בדיקת MRI על ידי נוירולוג.
    יש לציין שמזה כמה שנים אני סובל מכאבי ראש, התקפים של חוסר יציבות וחולשה עד כדי שאני חייב לשכב, זרמים בראש, כאבי שרירים במיוחד באגן וברגליים ועצירויות.
    בעבר (לפני 20 שנה) הייתה לי מחלת הנשיקה.
    בדיקת VEP מלפני חודש עם זמני חביון מאורכים ואמפליטודות תקינות
    בדיקת MRI אחרונה מלפני חודש עם מספר קטן של אותות פטולוגיים בחומר הלבן במיוחד פריוונטריקולרי, אינם מקבלים האדרה לאחר הזרקת GD בבדיקה
    בדיקת MRI מלפני 4 שנים תקינה

הופנתי למכון טרשת נפוצה וקראתי על הנושא רבות ויש לי מספר שאלות:
    האם אהיה חייב לבצע בדיקת ניקור מותני? עברתי אותה בעבר לפני 10 שנים בערך בגלל דלקת כרום המוח ובעקבותיה היו לי כאבים במשך חודשים רבים ואיני מעוניין לבצע אותה שוב...
    האם התסמינים בנוסף לבדיקות שביצאתי מספיקים על מנת לאבחן טרשת נפוצה?
    אני מאוד רוצה אבחון כבר על מנת שאוכל לקבל טיפול מתאים. מאוד מתסכל להיות בלי אבחון כלכך הרבה שנים ולסבול ככה...
    יש לציין שאני אדם עובד ואיש משפחה ואני מאוד רוצה להמשיך לעבוד ולתפקד כרגיל ועצם האבחון יקל עלי להתמודד ולקבל טיפול מתאים.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון

הוספת תגובה

• אבחון - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    05/07/2015

שלום רב,

אנסה לקצר.( נראה לי שפנית גם דרך אתר כמוני)
    יתכן שהאבחנה תהיה בסוף טרת נפוצה, אך קשה לקבוע אפילו מציטוט מדוייק שלך את תוצאות הבדיקות.
    חשוב מאוד בעיני לראות את ה- MRI והממצאים ובמידה וה- MRI הקודם היה תקין לראות גם אותו.
    כמו כן לדעתי יהיה צורך להשלים MRI של חוט שידרה צווארי וגבי שיתרמו להפחתת הספקות.
    אפשר שלא יהיה צורך להשלים דיקור מותני .
    מקווה שהבירור יהיה קצר ככל האפשר
    רפואה שלמה
    ד"ר יובל כרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת EMG
    מבובלבת
    23/06/2015

שלום,
    נשלחתי לעבור בדיקת EMG עקב באבים של שורף, ניומול, חולשה בידיים והרגליים, כאבי בטן וגב, אלו התוצאות , רעידות בגוף, עצירויות האם ניתן להבין מה אומרת התשובה של הבדיקה שאגיע לרופא, התור די ארוך
    תודה

CONCLUSION:
    UPPER LIMBS EMG REVEALED THE SIGNS OF MILD CHRONIC CERVICAL POLYRADICULOPATHY
    LOWER LIMBS EMG REVEALED THE SIGNS OF MILD CHRONIC RADICULOPATHY L5-S1bilateral

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת EMG

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת EMG - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    24/06/2015

שלום

לבקשתך תשובת הבדיקה לידיים ולרגליים מראה שיש לחץ קל הקיים על שורשים בעמוד השידרה הצווארי (לא צויינו הדרמטומים) וגם בעמוד השידרה המותני בפיזור של שורשים L5 וS1.
    זהו ממצא די שכיח בבדיקות EMG ולי כנוירולוג אין יכולת לומר אם זאת בכלל הסיבה לתלונותייך....
    ממליץ לך לפנות לנוירולוג ששלח אותך שיגיד בכלל אם זה קשור למשהו עליו התלוננת
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טשטוש ראייה
    מיטל
    20/06/2015

שלום. אני בת 32, 6 חודשים אחרי לידה, עם קוצר ראייה מגיל 7. מזה חודש מרגישה שהראייה החמירה. סובלת מבחילות וסחרחורות קלות, וכאבי ראש באים וחולפים באיזור שמעל המצח. בביקור אצל רופא עיניים - ערך לי בדיקה, אמר שהראיה תקינה, אמר שיש ממצא של ״דיסקות חשודות״, ושלח אותי לבדיקת שדה ראייה, עם הפנייה שכתוב עליה חשד לגלאוקומה. סירב להסביר ולענות לי על שאלותיי.
    לציין - אני אחרי לידה, מטופלת בציפרלקס מזה חודשיים, מצויה במתח נפשי רב, לפני חודש היה לי ארוע של כשעתיים - דופק מואץ , רעידות בכל הגוף וקוצר נשימה, שהוגדר במיון כהתקף חרדה.
    כאמור - הרופא סירב להסביר לי על הממצא. האם ייתכן והחמרת הראייה היא כתוצאה ממתח נפשי? האם זה הפיך? האם לאור כאבי הראש וכו, אתה ממליץ על בדיקות נוספות, סיטי ראש, בדיקת נוירולוג? האם יכול להיות קשר בין ההתקף שעברתי לטשטוש הראייה, האם צריך לבדוק את זה?ֿ

לקביעת תור
    סגירה
    טשטוש ראייה

הוספת תגובה

• טשטוש ראייה - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    21/06/2015

בדיקת רופא עיניים אמורה להגדיר מהי הבעיה ולכמת אותה.
    עניין החרדה לפי תיאורך קיים גם כן והיא מתגברת. חרדה מעצימה כמעט כל תלונה ולכן יש לטפל בה ומשום כך את מקבלת ציפראלקס. השלימי בדיקת רופא עיניים ובמידה ואפשר הערכת נוירואופטלמולוג
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחוצה מאוד מבקשת עזרה
    אירה
    19/06/2015

שלום רב,
    אני בת 32 סובלת מדיכאון וחרדה כבר 7 שנים.
    לפני כחודש החלו כאבים בשן מס' 14 לסת עליונה מימין. כאב קבוע עמוק, לפעמים פועם, שבמהלך היום מתחזק ונחלש בגלים.
    הכאב מורגש בשן ומקרין לאזור הסינוס המקסילרי ורכה ימנית.
    בבדיקה של רופא שיניים לא ראה משהו חריג בשן מבחינה חיצונית. לפני שנה עשיתי צילום פנורמי שגם שם לא נראתה בעיה בשן הזו.
    בCT סינוסים נצפתה ציסטה של רטנציה בסינוס מקסילרי באותו צד, די גדולה 1.8*2.2.
    בבדיקה נוירולוגית תקינה.
    לפי נוירולוג: אין נקודות טריגר בפנים, הכאב לא התקפי ולא כזרם חשמלי.
    בכל זאת בחשד לדלקת בעצב טריגמינלי שלח אותי לבצע מרי- תור בעוד שבועיים.
    לפני שנתיים עקב כאבי ראש ביצעתי מרי עם חומר ניגוד שהיה תקין.
    אני מבינה שדלקת בעצב הטריגמינלי נגרמת ע"י גידולים מוחיים או טרשת נפוצה ואני מאוד חרדה.
    רציתי לשאול, האם התיאור שלי דומה לדלקת בעצב הטריגמינלי?
    והשאלה שניה: האם זה שעשיתי מרי שיצא תקין לפני שנתיים יכול להרגיע או שבשנתיים היה יכול לגדול משה?
    אשמח לתשובה מאוד לחוצה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לחוצה מאוד מבקשת עזרה

הוספת תגובה

• למה לא ענו לי?

אנונימי
    21/06/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחוצה מאוד מבקשת עזרה - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    21/06/2015

שלום רב,
    הכאב חדש, ולכן מצריך בירור מחודש. מבין שנשללה בעיה מקומית ע"י רופא שיניים.
    יש מקום להשלים MRI מוח מחודש כפי שיעץ הנוירולוג שהפנה אותך.
    הכאב לא נשמע מאוד אופייני לנויראלגיה טרימינאלית אבל יש מקרים לא טיפוסיים גם כן.
    לדעתי יש מקום לבדוק מדדי דלקת CRP ESR בבדיקות דם ואם יהיו גבוהים להתייחס.
    הציסטה -מקומה לא ברור-מה עוד שאת מציינת שהיא תועדה לפני כשנה.
    כמובן שהחרדה לא משפרת המצב ....ומצריכה טיפול בנפרד
    ד"ר כרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתת המשך
    גליתי
    16/06/2015

תודה על התשובה לאחר כמה זמן אפשר להיות רגוע שהקפיצות שרירים שפירות תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלתת המשך

הוספת תגובה

• שאלתת המשך - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    16/06/2015

אין נוסחת זמן בדוקה - הנוירולוג שמטפל בך צריך להגדיר מה הבעיה ובמידה ואין הוא סבור שמדובר במחלה מסויימת אז אני לא חושב שאת צריכה להיות מוטרדת.
    במידה וחשבת על ALS אז 3 שנים ללא כל התפתחות נוספת של חולשה בגפיים או דילדול של שרירים פרט לקפיצות שרירים מידי פעם (פסיקולציות) זה די נגד קיום מחלה שכזאת.
    ד"ר כרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על קפיצות שרירים

שלום 3 שנים קפיצות שרירים בדיקות אצל רופאים נירולוגים ובדיקות אי אם גי כמה פעמים תקינות ברוך השם קיים כאבי כתפיים ברכיים אין חשק לעשות כלום מרגיש רעידות בגוף סובל מחרדות פחדים מתח נפשי עוד לפני התופעות קראתי גם על התופעות באינטרנט והתחלתי להרגיש את הקפיצות ואת כל התופעות האם הכנסתי לי לראש את הדברים מקריאה וכל זה יכול להיות מחרדות ומתח נפשי שאני סובל שנים רבות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על קפיצות שרירים

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    15/06/2015

שלום רב.
    החרדות קדמו לתלונות לפי דבריך ולכן כנראה קיימת הפרעת חרדה ברקע- יש לכן לטפל בה ללא קשר לתלונות.
    ממה אתה חרד כעת? לפי מה שציינת מצבך הכללי נותר ללא שינוי שזה בעצם סימן די טוב בהתחשב בכך שחרדותיך הן ממחלה נוירולוגית קשה כנראה ....
    ממליץ לחדול מלקרוא ברשת על מחלותיך כי תמיד תמצא על עוד מחלה שבדיוק מתאימה לסימן שהופיע. עדיף להיוועץ בנוירולוג.
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים- דחוף
    שלי
    10/06/2015

שלום ד"ר, אני בת 31 וקיים נוירופיברומטוזיס מלידה המתבטא בגידולים עוריים בלבד, מספר חודשים סובלת מכאבים בעורף וכתף בוצע MRI עם ובלי חומר ניגוד עדכני, פענוח: בקטע הצווארי: מעבר קרניו-צרביקלי תקין. עמדה לורדוטית רגילה. בחוט השדרה הצווארי בחלקו התחתון מודגמת סירינגוהידרומיאליה דקה. .D1 עד C4 ניתן לציין נוכחות של נוירופיברומות אחדות וזאת בתחום עם התבלטות לתעלה תוך הפעלת C5-C6 הנוירופיברומה הגדולה ביותר ממוקמת בתחום לחץ על השק התקאלי ועל החוט וכן התבלטות לפורמן השמאלי ומחוץ לפורמן השמאלי . קיימת האדרה עם גדוליניום בנוירופיברומות אלה. . החמרה ברורה בהשוואה לסריקה קודמת מתאריך 27.11.2012 בקטע הגבי: מודגמת סירינגומיאליה דקה יחסית בחלק האמצעי ומעובה יותר בחלק התחתון של חוט השדרה הצווארי. אין סימני לחץ על החוט. .D8-D9 רושם של נוירופיברומה קטנה בפורמן הימני בגובה בקטע המותני - סאקרלי: מודגמת עמדה לורדוטית רגילה. .L2 הקונוס המדולריס מסתיים בגובה בקטע הסאקרלי ניתן לציין אקטזיה של שרוולי השורשים הסאקרלים עם התמשכות למרחב הפרה סאקרלי ואף יותר לפנים. בהשוואה לסריקה קודמת מתאריך 27.11.2012 רושם של החמרה מבחינת הממצאים הסאקרלים. 1. ההחמרה משנת 2012 משוייכת לכאבים בעמו"ש צווארי? 2. יש טיפול לממצאים הנ"ל? 3. המשך טיפול אורטופד מומחה עמו"ש או נוירולוג? 4. מה המשמעות של "קיימת האדרה עם גדוליניום בנוירופיברומות אלה"? חלילה יכול להיות מחלה או שרק נוירופיברומות גדלו? אני מאוד דואגת מהפענוח הנוכחי אשמח לעזרתך.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים- דחוף

הוספת תגובה

• כאבים- דחוף - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    10/06/2015

שלום רב.
    ציטטת את תשובת ה MRI במדוייק אך נפלו טעויות ומילים ומשפטים השתבשו.
    למרות זאת מדווח על נוירופיברומות שנמצאות בתוך תעלת חוט השידרה הצווארי ויתכן גם לחץ על החוט. לחץ על שורש בתוך פורמינה בהחלט יכול לגרום לכאב ויתכן מאוד וזאת סיבת הכאב. להערכתי כדאי שתפני לנוירוכירורג המטפל בתחום כי מדובר בגידול רקמת תווך עצבית שהיא כנראה חלק מנוירופיברומטוזיס. ההאדרה היא ממצא אופייני לנוירופיברומות . יש להתייעץ עם נוירוכירורג מנוסה בנוירופיברומטוזיס בהקדם האפשרי.
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת חיסון חי-מוחלש על חולי טרשת??
    נועהל'ה
    07/06/2015

שלום רב לרופאי הפורום,

יש לי אמא מבוגרת, חולת טרשת נפוצה.
    התינוקת שלי עברה בשבוע שעבר חיסון לגיל שנה (MMR).
    חיסון זה - הינו חיסון חי-מוחלש.
    השאלה - האם חיסון שכזה עלול, חלילה, לפגוע בחולי טרשת נפוצה?
    אציין, שהחיסון ניתן בזריקה ולא דרך הפה (אני מציינת זאת, למקרה שיש חשיבות לנושא).
    אודה על התיחסותכם בהקדם.
    בכבוד רב ובתודה מראש

הוספת תגובה

• השפעת חיסון חי-מוחלש על חולי טרשת?? - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    10/06/2015

שלום רב
    בעלון של אישור ה- FDA של החיסון לא מצויינת בעיה לחסן ילדים אשר להם קרובי משפחה עם מחלות מסויימות.
    עיקר התוויות הנגד הן במידה ולילד שמקבל החיסון יש בעיה חיסונית נרכשת או מולדת

ד"ר כרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נועהל'ה
    11/06/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה נגד דיכאון אחרי התקף ראשון
    רונה לב
    11/05/2015

חוויתי "התקף" שנמשך בין שבועיים לשלושה. זרמים חמים מאוד בגפיים התחתונות. הזרמים חלפו לאחר שלושה ימים ואז היתה חולשה בזרועות במיוחד ביד ימין. במקביל עקצוצים, דקירות בגפיים ובראש, כאב באמצע הגב, מן צריבה. טשטוש בראיה, חולשה כללית חריפה. קדם ל"התקף" בירור אצל רופא לכלי דם על הגורם לכאבים בשוקיים מאחור ובעכוז שנמשכים כבר תקופה ארוכה ואולי מתחדדים משום שאני מתרגלת יוגה. בדיקת EMG בהפניית נוירולוג תקינה. הרופא רצה לשחרר אותי אך לאחר שביטאתי את פחדי מהתסמינים המוזרים במיוחד לנוכח העובדה שאחי נפטר מ- ALS הוא רשם לי ויטמין B ותרופה נגד דיכאון, סרוקסאט 20 מ"ג.
    האם הימנעותי מהתרופה יכולה להזיק לי. אם באמת זה היה התקף ראשון של טרשת נפוצה?

הוספת תגובה

• תרופה נגד דיכאון אחרי התקף ראשון - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    10/06/2015

שלום רב,

ראשית תרופה מסוג SSRI ניתנת כאשר יש רושם לחרדה או דכאון מצד הרופא המטפל בלי קשר אן קיימת או לא קיימת בעיה נוירולוגית אחרת. אם יש לך הסגה לגבי רושם זה תוכלי להיבדק ע"י רופא אחר הבקי בתחום.
    כל זאת ללא קשר לסיבה שגרמה לתלונות אותן פירטת.
    במידה והתלונות נימשכות יש מקום לברר אותן בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    הדר
    04/05/2015

שלום רב,
    אני בת 27 וסובלת מזה יותר משנה מנימולים באזורים שונים בגוף, בעיקר בגב, בצוואר ובגפיים. במהלך בירור נוירולוגי ביצעתי לפני כ10 חודשים בדיקות MRI (מוח וחוט שדרה צווארי) וEMG אשר יצאו תקינות.
    לפני כחודשיים ביצעתי בדיקת ביופסית עור לאבחון פגיעה בעצבים העוריים הדקים וזו התוצאה של הבדיקה כפי שקיבלתי בדואר:
    Mild reduction of small nerve fiber innervation
    לפי הבנתי מדובר בירידה קלה בסיבי העצב הקטנים בעור.
    אשמח אם ניתן יהיה להסביר לי את משמעות תוצאות הבדיקה והאם קיים קשר בין תוצאות הבדיקה לתחושות הנימול?
    כמו כן, מכיוון שהנימול לא מפסיק, האם יש צורך לבצע בדיקות MRI או אחרות שוב?
    אני חוששת שאולי מדובר במחלת טרשת נפוצה או מחלות אחרות הקשורות לפגיעה במערכת העצבים.
    נקבע לי תור לנוירולוג רק בעוד כמה חודשים..
    תודה מראש!
    הדר

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    06/05/2015

שלום

התלונות לא נשמעות כמו נוירופתיה פריפרית מבחינת הפיזור (גב, צוואר) ולכן לא ברור למה ביצעו ביופסיה.
    כמובן שבמידה ובדיקת MRI שעשית של המוח וחוט צווארי היו תקינות אז זה פחות תומך בטרשת נפוצה.
    יש צורך שהנוירולוג המטפל בך יסכם מה הוא חושב שהבעיה הינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סי טי עתידית
    אימוש
    03/05/2015

שלום,
    אני אמא לארבעה ילדים, בת 45. סובלת מזה כשלוש שנים מטיניטוס באוזן שמאל ולפני כשלושה חודשים 'נרדמה' לי האצבע השלישית ביד ימין לחמישה ימים (תחושת נימול עזה + נוקשות וחוסר יכולת לכופף או לישר את האצבע), ואח"כ במהלך כשבועיים השתפר מצב היד הימנית עד שנעלמו הסימפטומים לחלוטין. פניתי למומחה לכף יד, שאמר שהבעיה נובעת מבלט בעמוד שדרה צווארי, ולנוירולוגית - שאמרה שבשל הטינטון עליי לבצע ACT (סי טי אנגיו) של המוח והצוואר ושלחה אותי לבדיקת מוליכות עצבית בשתי הידיים.
    שאלתי היא: האם ניתן לאתרבאמצעות בדיקת סי טי אנגיו - את המקבץ האופייני שמעלה חשד לטרשת נפוצה?
    אני מודאגת, משום שממה שקראתי יש לי אוסף של סימפטומים שמתאימים למחלה הזו (בילדותי, בערך בגיל 9 - חליתי בדלקת בבלוטת המגן, ובנוסף אני סובלת מזה 20 שנה מתת פעילות בלוטת התריס, אך מאוזנת).
    אודה על תשובתך, משום שהבדיקות נקבעו לי לסוף מאי ועליי לקבל חומר ניגוד ל-CT ואם כבר עושים - הייתי שמחה אם אפשר היה להוריד מהרשימה את הדאגה מטרשת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סי טי עתידית

הוספת תגובה

• בדיקת סי טי עתידית - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    03/05/2015

שלום רב

התשובה לשאלתך בגדול היא-לא!
    לא ניתן לאבחן או לשלול טרשת נפוצה באמצעות בדיקת CT אנגיו.
    בדיקתCT אנגיו נועדה בעיקרה להדגים את כלי הדם של המוח .
    בכדי לדון הדמייתית בקיום או אי קיום טרשת נפוצה יש צורך בהדמיית MRI של המוח וחוט השידרה.

מקווה שעזרתי,

ד"ר כרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנביס רפואי
    חיה
    29/04/2015

שלום!

שמעתי וקראתי הרבה על השפעות הקנביס הרפואי על חולי טרשת נפוצה ואני מעוניינת לשמוע את דעתך בנושא, האם אתה ממליץ באופן כללי והאם הגשת בקשה לקבלת הקנביס עבור מטופל שלך?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קנביס רפואי

הוספת תגובה

• קנביס רפואי - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    30/04/2015

אני מתייחס לקנאביס רפואי כמו לעוד תרופה אולם היות ומדובר בעישון או תמצית של צמח, המטופל בעצם צורך אוסף של חומרים שאני כרופא לא תמיד מעוניין בכולם.....
    לחלקם יכולות להיות השפעות לא מיטיבות בתחום הריכוז הקשב והתחום הקוגניטיבי.
    לכן כמו תמיד יש לי כל מיני אופציות לטיפול בכאב וכשממש אין משהו אחר ניתן ליטול גם קנביס רפואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה לגבי אבחון
    גלי
    28/04/2015

שלום רב,
    עקב סימפטומים נוירולוגים רבים כגון: סחרחורות. נימול, קפיצות שרירים, חולשת שרירים, כאבי צאוור. פניתי לנוירולוג בכיר לבדיקות.
    הנ"ל בדק אטתי, קבע שהכל תקין וסירב לתת הפנייה ל-mri
    או לבדיקה כלשהי.
    אמר שאני יכולה לבצע פרטי בעלות של 3000 שח.
    מה עלי לעשות? אני סובלת ולא מתפקדת בשל החולשה.
    תודה,
    גלי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה לגבי אבחון

הוספת תגובה

• שאלה דחופה לגבי אבחון - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    28/04/2015

שלום רב

אין צורך להיות מתוסכלת. אני מבין שהוא לא מצא ממצא בבדיקה ומאידך ריבוי התלונות במגוון כזה לא התאים לו לאבחנה כלשהיא.
    האם הוא הציע שיתכן מרכיב אחר לבעיה?
    תוכלי להתייעץ עם עוד נוירולוג. לצערי איני יכול לחוות דיעה כיוון שלא בדקתי אותך

רפואה שלימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמר שאולי זו חרדה..

גלי
    28/04/2015

האם כדאי ללכת לכיוון של בדיקת b13 ותפקודי
    בלוטת תריס?
    אני לא מדמיינת את כל הסימפטומים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI מוח
    מיכל
    09/04/2015

שלום,לפני כמה חודשים היו לי כאבי ראש חזקים במיוחד בצד ימין ליד הרכות,הבדיקות דם שעשיתי יצאו תקינות וה נירולוג שלח אותי לבדיקת mri מוח שיצאה תקינה.מאז היה לי רגיעה של שלושה חודשים בלי כאבים ובשלושה שבועות האחרונים חזרו הכאבים ושוב רק בצד ימין באיזור הרכות(זה כאב שהולך ובא ) .האם מספיק שעשיתי בדיקת mri מוח מלפני כארבעה חודשים /חמישה חודשים כדי להיות שקטה?!כול כמה תדירות צריך לעשות בדיקת mri מוח??

לקביעת תור
    סגירה
    MRI מוח

הוספת תגובה

• MRI מוח - תגובה

ד``ר יובל כרמון
    11/04/2015

שלום
    ברוב המקרים בהם חשים כאבי ראש אין צורך להשלים בדיקת MRI
    אולם עלייך לדעתי לשוב לנוירולוג שטיפל בך בכדי שיסביר לך מה לדעתו הסיבה לכאב אז והנוכחי שחשת בכדי שתדעי באיזו צורה להתייחס לכאבים .
    לא נראה לי שיש צורך בבדיקה חוזרת בשלב הזה אלא יש לחזור לנוירולוג להערכה חוזרת.

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה