מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בזרוע ורעדמישהי21/10/2014
אני בת 34. לפני מספר ימים החל לי כאב בזרוע ימין, בחלק שמתחת לכתף (לא בכתף עצמה). הכאב קורה יותר במנוחה אבל לעתים מורגש גם בזמן פעילות, כאילו שריר שתפוס או כואב. לפני כמה ימים תוך כדי שכיבה עשיתי איזושהי תנועה עם היד שממש גרמה לרעד בכתף האחורית. כשהפסקתי לעשות את התנועה, הרעד הפסיק.
בנוסף- אם אני מחזיקה משהו עם היד מורמת כלפי מעלה (בשכיבה למשל) לאורך זמן, נגיד רבע שעה, אני מתחילה להרגיש סוג של נימול. גם אם אני יושבת ברגליים כפופות באותה תנוחה אני מרגישה שהרגליים נרדמות יחסית מהר- תוך חצי שעה.
זה מאוד מלחיץ אותי. האם חס וחלילה אלו סימנים של טרשת נפוצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בזרוע ורעד - תגובה
ד``ר יובל כרמון21/10/2014שלום רב
לכאב יכולות להיות סיבות רבות החל משריר תפוס, כאב ממקור של גיד או לעיתים כאב על רקע בעיה בצוואר למשל דיסק לוחץ על שורש למשל.
לגבי הנימול. התלונה שאת מציינת ביד בתנוחות מסויימות יכולה להיות מסיבות של לחץ על עצבים שונים ע"י מערכת השלד.
ממליץ לפנות לנוירולוג בקהילה שיאבחן בצורה מדוייקת יותר את המקור.
לא כדאי לקפוץ לאבחנות מהירות .
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדעתי יש טעות ...ליאת20/10/2014
סיפורי קצת מורכב, אני בת 36 ויש לי טרומבופיליה אמי דודתי וסבתי נפטרו סביב גיל החמישים עקב אירוע מוחי, לפי הזכור לי אימי סבלה רבות מחוסר שליטה על הסוגרים היתה מתעוררת בלילה עקב נמלולים בידיים או ברגליים (הרדמות שלהם) תופעות המזכירות בעצם טרשת נפוצה. לפני כחצי שנה ביצעתי MRI מוח עקב נימלולים ביד ימין בעבר היה לי פציאליס בתקופה האחרונה ראייתי מטושטשת מאוד אתמול הגעתי לרכב שלי ופשוט לא זכרתי את מספר הקודן...(התקשרתי לבעלי לשאול)בכלל אני סובלת מחוסר זיכרון לא זוכרת איפה שמתי דברים מה ריציתי לומר... להלן תוצאות ה MRI:סריקה בתהודה מגנטית של הראש
בלי ועם הזרקת גדוליניום ) 10 סמ"ק(. ,MRA- ו MS- הבדיקה בוצעה בפרוטוקול ראש
סיבת ההפניה: ברקע טרומבופיליה. שאלה של אוטמים/ דמיאלינציה.
1. מ בנה תקין של ארובות העיניים, בסיס הגולגולת והפירמידות.
התעבות רירית מינורית בתאים אתמואידלים אחדים מימין .
2. מ עבר קרניו-צרביקלי תקין.
חוט השדרה הצווארי והגבי העליון במהלך, עובי וסיגנל תקינים.
3. מ תחת לטנטוריום: פרנכימה וחדר רביעי שמורים.
4. מ על לטנטוריום: מודגמים מוקדים קטנים מטושטשים בעלי רלקסציה מוארכת בחומר
הלבן, בלתי ספציפיים. יתכן שינויים דמיאלינטיביים או וסקולופתיים. אין סימני דימום.
5. ל אחר הזרקה של גדוליניום לוריד אין עדות להאדרה חריגה.
6. מ בנה תקין של עצמות הקלבריה ושל הרקמות הרכות ההיקפיות.
7. מ בנה תקין של האוכף הטורקי, תוכנו וסביבותיו.
8. מ בנה תקין של ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית.
מודגם מבנה תקין של המעגל העורקי ע"ש ויליס, מקורותיו וענפיו. :MRA- 9.
לפי דעת הניורולוג מדובר בשינויים עקב הטרומבופיליה ...(לדעתי לא) מה לעשות הלאה לאן לפנות?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי יש טעות ... - תגובה
ד``ר יובל כרמון20/10/2014שלום
קראתי את שכתבת. יש צורך שמומחה טרשת נפוצה יעבור על צילומי MRI ויחליט איזה בירור להשלים אם בכלל, לאור הסיפור המשפחתי הנ"ל ולאור תלונותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה יכול להמליץ?
שרונה21/10/2014אני מצפון הארץ נהריה האם יש מומחה לטרשת באזורנו?האם ניתן לפנות אלייך ליעוץ ובמידה וכן איך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה יכול להמליץ? - תגובה
ד``ר יובל כרמון21/10/2014שלום.
במסגרת הפורום כאן אני נותן הכוונה למטופלים, ולא המלצות על מטפלים.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות להמשך בירור כאבים שתוארוניר לאור01/10/2014
קבלפתי הפניה לEE'G .PER. BERA
veri
מה מטרת הבדיקות? האם מקבלים תוצאה במקום
האם אתה מקבל ליעוץ לקוחות כללית (מושלם)?
אוכל לאחר הדימות הנל להגיע לביקורת אצלך
ואם קבלתי ככ הרבה בדיקות המשך בירור למרות שEMG והולכה עצבית היו תקינים, זה אומר שאני הולך לקראת נכות ובעיות עצבים קשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות להמשך בירור כאבים שתוארו - תגובה
ד``ר יובל כרמון05/10/2014שלום
הפורום הוא בעניינים מקצועיים בלבד.
הבדיקות שנשלחת אליהן הן כלליות ואינן מכוונות לאף אבחנה עדיין.
התשובות שלהן לרוב אינן מיידיות, של emg לרוב כן כי נערכת ע"י רופא.
רפואה שלמה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..יעל23/09/2014
אובחנתי בטרשת לפני כמה חודשים אחרי שתי התקפים בעיינים, האבחנה הגיעה לאחר אמ אר איי בלבד.
בזמן האחרון יוצא לי לשמוע המון ביפורים על אבחנה שגויה האם העובדה שבוצע רק אמ אר איי אחד בלבד יש מצב שהאבחנה שגויה? האם כדאי לי ללכת לעוד בדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.. - תגובה
ד``ר יובל כרמון30/09/2014שלום
האבחון של טרשת נפוצה דורש שלילה של מצבים דומים או מחקים וחשוב שתהיה יסודית בתחילה כי בהמשך לא יפתחו מחדש את האיבחון כל פעם. כיוון שחסר פרטים מה זה התקפה בעיניים...ממליץ כי תתיעצי עם נוירולוג מומחה בטרשת נפוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים ביד ימיןעידו23/09/2014
אהלן חברים, שמי עידו בן 21 ואני מאובחן בטרשת מאוגוסט שעבר אחרי התקף שהיה לי בעין.
לצערי זה הוא לא ההתקף היחידי היו לפניו גם ביד ועד היום בעצם אני סובל מכאבים.
הכאבים הם בכל זרוע ימין, תחושת זרמים,חום,כבדות, היכולות שלי ביד נעשיים מינימליים.
כלפני חצי שנה נאמר לי שלטיפול בכאב כזה יש להשתמש במריחואנה רפואית ולטענת הרופאה המטפלת (כיום הוחלפה בד"ר אחר) אמרה לי שאני עוד לא נמצא בקטגוריית מקבליי הקנאביס ולכן נאלץ לחכות כמה חודשים.
החודשים עברו, והכאבים אינם חלפו.
פניתי בשנית לרופא המטפל בי ולצערי עדיין איני מתאים לטענת משרד הבריאות לקבל את התרופה,שכן חייב להיות לי ספסטיות בשרירים דבר שלמזלי עוד לא קרה. מה שכן הוא המליץ לי טיפול בטגריטול (תרופה אשר אני נוטל לנפש מיזה שנתיים, לכאבים היא לא עזרה)
האם משהוא מכיר טיפול תרופתי יעיל לכאבים כאלה?
האם אני באמת לא זכאי למריחואנה למרות הכאבים הרבים?
כאשר הכאבים בלתי נסבלים באמת, מה עליי לעשות?
אשמח לתשובות, כיף לדעת שיש איפה לשאול!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים ביד ימין - תגובה
ד``ר יובל כרמון30/09/2014שלום רב.
היות ואתה נוטל טגרטול הייתי בודק אם ניתן להעלות המינון. במידה ולא לשקול הוספת ליריקה.
חסרים פרטים נוספים על המחלה שיכוונו טיפול שבודאי הנוירולוג המטפל מכיר
רפואה שלמה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים של טרשת נפוצהניר לאור20/09/2014
האם בדיקת EMG יכולה לאתר טרשת נפוצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים של טרשת נפוצה - תגובה
ד``ר יובל כרמון30/09/2014ממש לא. בדיקה זאת בודקת תפקוד העצבים בגפיים.
טרשת היא מחלה הפוגעת בעיקר במוח או בחוט השידרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI ראשניר לאור20/09/2014
האם בפרוטוקול אליו נשלחתי לביצוע MRI מוח לשלילת SOL מוחי כולל זוית צרבלו פונטי
יהיה ניתן לזהות טרשת נפוצה אם חלילה לקיתי בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI ראש - תגובה
ד``ר יובל כרמון30/09/2014ברוב המקרים כן אם כי בחלק מהמקרים שהמחלה מערבת את חוט השדרה לא תספיק בדיקת המוח בלבד.חשוב להתייעץ עם מומחה בתחום שיקבע האם הבדיקה מספקת.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmri מח
ניר לאור30/09/2014עברתי וקבלתי פענוח MRI המדובר הבדיקה נקיה מנגע פתולוגי כל שהוא והוגדרה תקינה בסיכום. כולל הודגמו החלקים הלבנים והאפורים של המח סדירים.
אם זאת יש לי מעל חודשיים כאבי שרירים בידיים ברגליים ובגוף וזרמים ונרמולים בגוף הצטרפו בשבועים האחרונים.
בדיקת EMG עם הולכה עצבית שערכתי לאחרונה כל העצבים והשריריםשנבדקו הודגמו נורמלי
מה זה יכול להיות שאני סובל ממנו? האם זה תוצאה של חרדות שיש לי או בעיה אחרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmri מח - תגובה
ד``ר יובל כרמון30/09/2014במקרה זה חשובה הביקה הנוירולוגית המלאה לצורך הכוונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצות שרירים רעד וזרמים .דינה18/09/2014
שלום רב .
אני מאובחנת כבר מעל 10 שנים במחלה . מידי פעם יש לי הפרעות בתחושה הכוללות
זרמים, קפיצות שרירים , רעד בכל הגוף מה שמא מפריע מעל שבוע לי לתפקד.
כבר מעל שבוע יש לי את התופעות הללו שמאוד מציקות לי ומפריעות לי לתפקד.
מה אפשר לקחת כדי להפחית את הזרמים את הרעד ואת הנמלים והקפיצות שרירים?
תודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות שרירים רעד וזרמים . - תגובה
ד``ר יובל כרמון30/09/2014שלום
במידה ואין מדובר בהתקף חדש, אלא תלונה ישנה יש מקום לנסות טיפול סימפטומטי לתלונותייך. קיימות מס' תרופות וכדאי שתתייעצי עם הנוירולוג המומחה לטרשת נפוצה המטפל בך.במידה ייש רושם להתקף וזה איבחון של נוירולוג - הטיפול הוא אחר, בד"כ בסטרואידים באופן מהיר.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשת נפוצהרגי14/09/2014
שלום רב, לא יודעת עם זו הכתובת אך בכל אופן אני ישאל את שאלתי כאן:
האם זה אפשרי להגר לקנדה ולהמשיך לקבל טיפול כאן בטרשת נפוצה?
האם יש כאלה שעברו לארץ אחרת וממשיכים בדיקות וטיפולים כאן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת נפוצה - תגובה
ד``ר יובל כרמון14/09/2014שלום
כעקרון טרשת נפוצה היא בעיה כרונית הדורשת מעקב וגם טיפול ממושך.
בשל כך חשוב שיהיה מעקב במקום מגורייך.
את יכולה להיות במעקב לדעה נוספת בארץ אבל באופן קבוע מתמשך לא פרקטי.
כעקרון יש מספיק מרכזי טרשת נפוצה בקנדה שם שכיחות המחלה היא מאוד גבוהה יחסית- 1 מתוך 900 עד 1000 לוקה בטרשת נפוצה. יחד עם זאת כדאי שתבררי מה מציעה מערכת הרפואה הקנדית בהשוואה לישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהM.S
רגי14/09/2014תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו טרשת נפוצה ?רועי10/09/2014
שלום ,
אני בן 24, עד כה בריא לגמרי.
בשרותי הצבאי הייתי סגן מפקד ספינת דבור (המון קרינה)
לפני כחצי שנה הרדמות ברגלים, חלף לאחר כחודשיים ללא טיפול .
כיום שוב הרדמות הרגלים עד המותן.
MRI עש - נגעים בחוט השדרה, בחלקם עם האדרה.ספק אבנורמלי בקורד העליון המודגם מ t1 t2 .
T3 - C7 כולל. מתאים למחלה דמיליאטיבית בראש ובראשונה , אך קיימת אבחנה מבדלת.
MRI של המוח - נמצאו מוקדים עגולים או אובלים מתחת לקליפה . חומר עמוק לבן באמסיפה של המח , מתאים למחלה מיילנטיבית (טרשת נפוצה) .
טווח הגודל הוא בקוטר של 2-8 מ"מ .
9 מוקדים זוהו , אין עדות להאדרה. אין עדות לזיהום עמוק או דימום . שאר החלקים נורמלים.
csf - cligoclonal lg - שלילי.
לא נראו מיקרואוגניזמים. אין צמיחה. polymorph - 0, rbc- 3, lym - 0.
עשיתי בדיקת vep +bera - תשובה בעוד שבוע .
רוב תשובות המעבדה שהגיעו עד כה תקינות למעט :
C4 - 43.4, C3-230 ,
להלן הבדיקות שעדיין אין עליהם תשובה.
' anti ssb' anti-ssa' anticardio igm' anti cardio igg' anti b2 glyoo igm' anti b2 glyoo igg.
קיבלתי 3 ימים סטרואידים בוריד, יומיים בזריקה וכעת מזה 9 ימים מטופל בכדורים, עדיין אין שינוי בהרדמות ! !!! הרגלים ממש חלשות !!!
אנא כוון אותי מה רצוי לעשות ?
האם זה נורמלי שאין כל שינוי בעקבות הסטרואידים ?
אודה לך באם תוכלי לשלוח לי לינק לתזונה נכונה ו/או מחקרים התומכים באורח חיים ספציפי למחלה .
תודה רבה ,
המון תודה !!
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו טרשת נפוצה ? - תגובה
ד``ר יובל כרמון11/09/2014שלום רועי.
אכן נראה שהיו לך שני ארועים קליניים של דלקת בחוט השדרה. ועוד מספר מוקדים שכנראה לא חשת בהם.
נחוץ לקבל תשובות לבדיקות שציינת שטרם התקבלו.
כמו כן מאוד נחוץ לקחת בדיקת IgG NMO בכדי לשלול מחלה מאוד דומה לטרשת אך אינה טרשת נפוצה. הבדיקה מאוד חיונית לגבי הטיפול המניעתי המומלץ.
בכל מקרה הסטרואידים שקיבלת אמורים להשפיע גם בשבועות הקרובים.
היות וציינת מאוד חלש לגבי כח רגליים איני יכול לומר עד כמה הסטרואידים יעילים יחסית לחולשה שקיימת. לצורך כך עליך להיוועץ בנוירולוג מומחה לטרשת נפוצה המטפל בך. יתכן שיש צורך בהמשך טיפול
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר כרמון - בנוגע לעקצוציםג.ד.16/08/2014
אני חולת קרוהן מאובחנת מזה כ-6 שנים . לפני כ-5 חודשים זה החל מסחרחורות שחזרו על עצמן , ולפני כחודשיים או שלושה היה לי עיוורון חלקי בעין אחת בעיקר בצבעים של אדום וירוק מול מסך מחשב שריצדו ולא יכולתי להבחין בצבע באם שחור או אדום או שחור או ירוק ובמשך כ45 ד' הייתי בעיוורון חלקי בעין ימין וכאב ראש אדיר בצד שמאל של הראש מאחורנית כאילו קיבלתי מכה חזקה מעל העורף מאחור והכאב עבר לאחר מספר ימים באותה העת הופנתי לבית חולים כי לא היה רופא עיניים זמין ואובחנתי שם באאורה ווזואלית. לאחר כשבוע בערך זה קרה שוב בעין השמאלית וראיתי רק שחור אך לטווח זמן קצר בהרבה של כמה דקות והתקף של כאב ראש בצד הימני מאחור . כחודש לאחר מכן החלו סחרחורות נוראיות כדי כדי כך שהייתי חשה שאני על סף עילפון עם דופק מהיר והזעה , בדקו אקג יצא תקין ודופן כנל. לפני כשבועיים שוב סחרחורות ועל סף עילפון דופק מהיר ונימולים ועקצוצים שהחלו ברגליים לאחר מכן ידיים והתפשטו לכל חלקי הגוף . כעת ביומיים האחרונים אני עם העקצוצים בלשון ,בבית החזה,וושט, סנטר פנים בתוך העיניים נימולים ועקצוצים עד כדי כך שלא יכולה לנשום או לבלוע . הייתי אצל נויירולוג שהגיש בקשה לMRI ואף נתן לי הפניה לכל מקרה למיון , קופח' מכבי דחתה את הMRI , הייתי במיון נבדקתי שוב על ידי נוריילוגית ושוחררתי על אף מחאתי להשאר ולהמשיך את כל הבדיקות בבית החולים והם נתנו לי שם כדור וובן כי ביקשתי להרגע עם משהו ואכן נרגע . רופא משפחה שלח אלי הביתה לקחת דמים לפני כמה ימים והכל יצא תקין למעט GGT גבוה 58 . הייתי אף אצל הפיסיכיאטרית והייתי מוכנה הכל לעשות רק לדעת מה יש לי בדיוק , נתנה רמוטיב להתקפי חרדה בשילוב עם וואבן רק אם יש צורך . הנויירולוג לא מצא דבר ואין המשך טיפול או בדיקה , רופא משפחה חשב שאולי יש לי אלרגיה מרפאסל עקב שימוש ממושך ואמר להפסיק כמה ימים ולראות מה קורה אולי זה יפסק ושוב חזרתי לקחת אחרי הפסקה של יומיים שלושה בהנחיית הרופא משפחה , גסטרו לא בארץ כרגע לכן גם אין לי למי לפנות וראמטולוג אמר שזה לא בדיוק התחום שלו למרות חולשת השרירים שיש לי בידיים וברגליים .כל מאמץ קטן כאילו חצבתי הר או הרמתי טון בידיים או ברגליים . אין לי מושג לאן לפנות יותר לכן אשמח באם תוכל לכוון אותי לאן שהוא על מנת לברר. כמובן שיש התקפי חרדה היות ואין לי מושג מה קורה לי בגוף וזה מפחיד בצורה בלתי רגילה . תודה לתשובתך בהקדם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר כרמון - בנוגע לעקצוצים - תגובה
ד``ר יובל כרמון17/08/2014שלום
ראשית נראה לפי התאור כי את סובלת מכאבי ראש מיגרנוטיים עם אאורה ויזואלית. יש לבחון את תדירותם. לא ציינת את גילך בשאלה אך יש לדון בכל ההבטים עם הנוירולוג המטפל.
לגבי העיקצוצים- לפי תיאורך הם די מפושטים ללא התמקדות בצד מסויים.
אני כן הייתי ממליץ על הדמיה ו MRI עדיף . יתכן והיית בחרדה אבל עדייןיש לבדוק התלונות היטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 48 והנויירולוג היום אמר שאין
ג.ד.17/08/2014בעיה נויירולוגית ולהמשך טיפול לחזור לרופא משפחה (כמובן שאם מכבי לא מאשרים אזי אין לי ברירה אלא לעשותMRI באופן פרטי שרי סיטי גורם לי לבעיה קשה במעיים בגלל חומר הניגוד .
ובמידה וימצא ממצא חלילה אתבע אותם על רשלנות וגם את הנוירולוג)
יד שמאל אצבע אחת מקומצת וחלשה העיקצוצים אמש בלילה היו בלשון ,בוושט,גרון, תחושת מחנק וקשה לנשום.
לגבי האאורה הויזואלית זה קרה פעמים בהפרש של כשבועיים לערך אולי חודש).
כמובן שאני בחרדה כל אחד אחר היה בחרדה אם לא מבין מה קורה לו בגוף באופן כל כך חריג .
לוקחת רמוטיב מזה כיומיים ולסירוגין לפי הצורך וואבן אך זה לא עוזר בשום דבר לגבי הבעיה הפיזית רק תורם במעט להרגעה בעיקר הוואבן.
לא הייתי ככה ואני מרגישה פשוט נכה ומרותקת לבית מזה כשלושה שבועות והמצב נדמה לי מחמיר .
חסרת אונים לחלוטין כלומר אם קורה לי משהו גם אף אחד לא ידע מזה .
האם תוכל לעזור לי בבקשה ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה עוד ממצאים מבדיקות הדם שעשיתי
ג.ד.17/08/2014AlkP. Liver %
75.9 גבול עליון 70 יחידות: % 25
AlkP. Bone %
15.6 60 יחידות: גבול תחתון % 20
נראה כי יש לי בריחת סידן או משהו עם העצמות .
שהרי גם מבולבלת, רועדת, ותופעה חדשה היום מגמגמת , כלומר יודעת מה רוצה להגיד אבל יוצא לי מגוגם .
האם קשור במשהו לנויירולוגיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה עוד ממצאים מבדיקות הדם שעשיתי - תגובה
ד``ר יובל כרמון17/08/2014שלום.
לגבי תפקודי הכבד ובדיקות הדם - תתייעצי עם רופא משפחה.
לגבי ההדמיה: במידה וחומר ניגוד של ct עושה לך תגובה לא טובה אולי רצוי לציין זאת ואולי גם אם כבר עברת בדיקות ct אחדות כבר אז נחשפת לבדיקות עם קרינה ניתן יהיה לציין בכדי להמליץ על MRI
בכל מקרה רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר כרמון מעריכה זאת מאוד
ג.ד.17/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לביקור אצלך- אושר MRI ואני
ג.ד30/08/2014מודה לך מאוד מקרב לב , הרבה תודה והערכה ד"ר כרמון . תודה רבה
אני אעשה את הבדיקה ואשוב אליך כמובן לאחר הבדיקה .
ד"א , הרופא הקודם אפילו לא בדק אותי כפי שאתה בדקת אותי .
פשוט צריך לדעת לאיזה רופא להגיע במידת הצורך.
אין הרבה רופאים כמוך ד"ר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימצא ב MRI מוח אצל ילד בן 10שרון03/08/2014
בני ילד בן 10 מתלונן על כאבי ראש באופן קבוע כאבי צוואר וכאבי רגלים
לאחר בדיקה אצל נירואולוגית הופנה לMRI מוח (אביו חולה טרשת נפוצה בשלב מתקדם ביותר) הבדיקה יצאה תקינה מלבד מוקד קטנטן של סינגל היפר אינטרסי בסדרת t2 ברצוני לדעת אם ייתכן שמוקד זה קשור לטרשת נפוצה ( לאחרונה דובר על כך שהמחלה תורשתית למרות שבעבר אמרו שלא) התלונות על כאבים לא נפסקים.
לתשובתך אודה שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימצא ב MRI מוח אצל ילד בן 10 - תגובה
ד``ר יובל כרמון04/08/2014שלום רב
ממצא קטנטן של אות מוגבר בסידרת t2 אינו מספק בכדי לאבחן טרשת נפוצה כמובן.
אולם עדיין חשוב לבחון את מיקומו.האם הוא באזור גזע המוח? מקום אחר?
חשוב להגדיר ולאבחן את הכאבים בגפיים. האם הם בפרקים בשרירים ומה מקורם?
כידוע טרשת נפוצה ברובה המכריע אינה מחלה תורשתית אם כי ישנם מטופלים שבמשפחתם קרובי משפחה מדרגה ראשונה הלוקים אף הם בטרשת נפוצה..
ממליץ על המשך בירור נוירולוגי בכדי לברר הכאבים באופן יסודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקצוצים ..שירי26/07/2014
שלום. אני שלושה וחצי חודשים לאחר לידה. לפני כחודש התחלתי להרגיש עיקצוצים /דיגדוגים באיזור הרגליים, עוברים לאיזור קטן ביד, לפנים. תחושה מוזרה שלא הכרתי .
נכון לעכשיו , יש לי עיקצוצים /דגדוגים ברגליים , שנעלמים לגמרי בהליכה וברגע של מנוחה מוחלטת ובקימה משנת לילה.
אם אני עומדת במקום אחד, מרגישה זאת ממש.
לעיתים חשה עיקצוצים/סיכות גם בכפות הרגליים
יש לי גם תחושה שכביכול אני מרגישה את האוזן וזה פתאום נעלם.
עוד אציין שכשאני מתעוררת באמצע הלילה , אני חשה מקומות מבויימים בגוף כאילו רדומים , אני מרגישה אותם , אך תחושה שכאילו נרדמו. אחרי דקות זה חולף.
נבדקתי בדיקה פשוטה אצל נוירולוג שלא חשד במשהו מדאיג .
אציין כי אני עם 10 קג עודף של אחרי הלידה. בדיקות הדם יצאו תקינות . אני בחוסר שעות שינה משמעותי בעקבות.התעוררויות
רבות בלילה לתינוק.
האם זו יכולה להיות טרשת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיקצוצים .. - תגובה
ד``ר יובל כרמון27/07/2014שלום
נכון ,השינויים שגוף האישה עובר לאחר הלידה רבים, והעייפות לא מקלה.
במידה והתלונות על נימול בגפיים אכן קיימות כפי שתיארת אז יש לפנות שוב לנוירולוג כדי שימשיך בירור מתאים . כמובן שיש להתחשב בממצאים בבדיקתך הנוירולוגית.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה
שירי27/07/2014האם בטרשת התופעות באות והולכות ומסתובבות בגוף כל הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר וטרשתשוש13/07/2014
אני בת 52 סובלת מתסמיני גיל המעבר כמו גלי חום הזעות ודלקות דרכי שתן,שאלתי היא האם נטילת תחליפי הורמונים יכולה להשפיע על הטרשת(יש לציין כי אנני נוטלת תרופות לטרשת חוץ מספסמקס)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר וטרשת - תגובה
ד``ר יובל כרמון14/07/2014לגיל המעבר תופעות שיכולות להיות דומות לתופעות טרשת כגון עייפות גלי חום שינויים במצב רוח. לא נעשו עבודות משמעותיות על הטיפול ההורמונאלי בגיל המעבר וטרשת.
כיוון שאת לא מטופלת מציע לך להיבדק ולבחון הטיפול ההורמונאלי עם הנוירולוג לפי מדדי פעילות המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי אל תקחי סיכון יש תוספים טבעיי
כרמית15/09/2014תוספים טבעיים מצויינים לגיל המעבר
אני לקחתי פמארל, עזר מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מצב שמדובר בטרשת?שושנה23/06/2014
שלום רב,
אני צריכה עזרה בפיענוח בדיקת MRI שביצעתי עקב כך שיש לי טורמבופיליה ומכיוון שיש לנו במשפחה מספר מקרים של מוות בגיל צעיר עקב אירוע מוחי, אימי פטרה בגיל 53 אחותה התאומה בגיל 56 וסבתי גם נפטרה עקב אירוע בגיל 54 מצ"ב הבדיקות בבקשה עזרתך האם תקין
מצב התוצאה ובייחוד מה אומר המשפט בעלי רלסקציה בחומר הלבן??.
סריקה בתהודה מגנטית של הראש
בלי ועם הזרקת גדוליניום ) 10 סמ"ק(. ,MRA- ו MS- הבדיקה בוצעה בפרוטוקול ראש
סיבת ההפניה: ברקע טרומבופיליה. שאלה של אוטמים/ דמיאלינציה.
1. מ בנה תקין של ארובות העיניים, בסיס הגולגולת והפירמידות.
התעבות רירית מינורית בתאים אתמואידלים אחדים מימין .
2. מ עבר קרניו-צרביקלי תקין.
חוט השדרה הצווארי והגבי העליון במהלך, עובי וסיגנל תקינים.
3. מ תחת לטנטוריום: פרנכימה וחדר רביעי שמורים.
4. מ על לטנטוריום: מודגמים מוקדים קטנים מטושטשים בעלי רלקסציה מוארכת בחומר
הלבן, בלתי ספציפיים. יתכן שינויים דמיאלינטיביים או וסקולופתיים. אין סימני דימום.
5. ל אחר הזרקה של גדוליניום לוריד אין עדות להאדרה חריגה.
6. מ בנה תקין של עצמות הקלבריה ושל הרקמות הרכות ההיקפיות.
7. מ בנה תקין של האוכף הטורקי, תוכנו וסביבותיו.
8. מ בנה תקין של ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית.
מודגם מבנה תקין של המעגל העורקי ע"ש ויליס, מקורותיו וענפיו. :MRA- 9. ב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש מצב שמדובר בטרשת? - תגובה
ד``ר יובל כרמון23/06/2014שלום רב,
הממצאים המתוארים מכוונים למספר אפשרויות. מדובר במוקדים בעלי אות מוגבר בסידרת t2 ( מכונה גם זמן הרפיה t2.) שיכולים להיות על רקע מחלת כלי דם או מחלה בחומר הלבן. בכדי לדעת הסיבה ממליץ להיבדק ע"י נוירולוג. להבנתי הבדיקה נעשתה עקב הסטוריה משפחתית אך עדיין יש לשלול הפרעות שונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז...
שושנה24/06/2014אז כן ישנה גם האפשרות שמדובר בטרשת כי גם שלחו אותי על מנת לבדוק דמיאלינציה שהרי זה טרשת לא? האם יש צורך להמשיך בברור לטרשת כי הגענו לבדיקת MRI מכיוון שהיו לי הרדמות של כף יד ימין ונמלולים ולאחרונה יש לי גם טישטוש בראיה טכאבי ראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז... - תגובה
ד``ר יובל כרמון24/06/2014איני יכול לשלול על סמך הנתונים. תצטרכי להיבדק ועל מומחה בטרשת נפוצה לבחון ההדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)