מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור והריון?מיצי28/07/2009
שלום,
אני בת 35 מנסה כבר מעל שנה להיכנס להריון ועכשיו החלטנו על הזרעות.
לפני 10 ימים קיבלתי מחזור והיום הלכתי לעשות מעקב זקיקים (מחזור כל 26 יום).
ב- 10 ימים האחרונים יש לי תחושות מוזרות כמו צרבת וכיוב', ופתאום היום החלו כאבי בטן וגב קלים (לא דוקא בצד מסויים) ודימום חלש מאוד. סתם מתוך תחושה עשיתי בדיקת הריון ויצא חיובי!!! אם כך מה פשר המחזור לפני 10 ימים (שהיה בזמן), ומה פשר הדימום הקל מאוד ונכאבים. יש לי תור עוד יומיים ואני קצת מוטרדת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם שעקב השרשה
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009הוא הסיבה לראיית דם בזמן שמתאים לוסת. את פשוט בהריון ועליך להכנס לשגרת מעקב אצל רופא קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהריון- בלוטת התריסקורין28/07/2009
ד"ר שלום,
שמי קורין אני בת 27 בשבוע ה- 17 להריוני הראשון.
לפני ההריון מצב בריאותי היה תקין מלבד יתר לחץ דם (עבר משפחתי).
בשבוע ה- 9 להריוני עשיתי בדיקות דם שגרתיות ונמצאו התוצאות הבאות:
TSH- 21.81
T4- FREE - 9.1
אחרי שבועיים ביצעתי את אותה הבדיקה ללא שום טיפול ונמצאו התוצאות הבאות:
TSH-14.84
T4- FREE - 8.6
וכך רופאת המשפחה שלי מיד הביאה לי אטרוקסין 50.
התחלת הטיפול באטרוקסין משבוע 12.
בשבוע 16 ביקרתי אצל מומחה לאנדוקרינולוגיה. שהמליץ לי להמשיך טיפול ולעשות בדיקות דם נוספות.
ונמצאו התוצאות הבאות:
TSH-3.89
T4- FREE - 14.1
הרופא המליץ לי לשתות פעמים בשבוע אטרוקסין 100 וכל שאר ימי השבוע 50.
בנוסף, הגיעו בדיקות מעבדה שהרופא לא ראה אותם שהם:
ANTI THYROID PEROXID - 39
THYROGLOBULIN Ab -53
אני מאוד לחוצה מהמצב. אני לא רגועה. אני מפחדת שמשהו עלול להיות לעובר. האם איזשהו מום מוחי?
כל הבדיקות שעברתי עד שבוע זה יצאו טובות.
אך האם אפשר להסיק מבדיקות אלה,מאי קבלת טיפול בתחילת ההריון שכן יכול להיות איזשהו מום שלא ניתן לאבחן בבדיקות שביצעתי?
אני אשמח לקבל תשובה נרחבת בנושא.
אודה מראש..
וסליחה על אורך המכתב.
תודה, קורין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009הפורום אינו הזדמנות לתשובה נרחבת, אך עדיין יש מקום לתשובה מרגיעה. לא נראה, שבשל רמות גבוהות של TSH עוברך יינזק. הרמות הללו הן רק הקדמה, באופן שאם לא תטופלי, יוכלו תפקודי התריס שלך להדרדר. הטיפול בך הותחל במועדו, ואין לך ממה לחשוש, וודאי שלא ממום למח העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר יזהר
קורין28/07/2009לפחות קצת נרגעתי..
אני אמשיך לעקוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה.מאיה28/07/2009
עשיתי בדיקה וקיבלתי תוצאה ואני לא מצליחה לפענח. הנה התוצאה:
HEPATITIS Bc Ab TOT NEGATIVE
HEPATITIS Bs Ab NEGATIVE
HEPATITIS Bs Ag NEGATIVE
EBV.VCA lgM NEGATIVE
EBV.VCA lgG 262.2 POSITIVE
5.2 [ CMV lgG [0.0-0.4
CMV lgM NEGATIVE
TOXOPLLASMA lgG NEGATIVE
TOXOPLLASMA lgM NEGATIVE
על מה זה מעיד??
מה ההשלכות על ההריון??
אני קצת לחוצה.
יש לי תור לפרופ' עודד שגיב רק בשבוע הבא...
אשמח לשמוע הסבר מפורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היה יותר נכון
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009לשאול "מה אלה אומרים", מפני שיש הרבה תוצאות. במקומות שהתשובה היא שלילית, זה טוב כי אינך חולה. במקומות עם החיובי, אלו דברים שטוב שחלית בהם בעבר, כי לא תחלי בהריון הנוכחי.
יש מקום להרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק עוברי קטןמוטרדת מאוד28/07/2009
בשבוע 5+4 נצפה שק עוברי שמתאים לגודל 4 וחצי שבועות . הכפלות שבוע קודם היו פי 1.46 בהפרש של יומיים.
האם ייתכן הריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה שה US בוצע ב שבוע 5 + 4 ימים
מוטרדת מאוד28/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתכן
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009ויש לחזור על אולטרהסאונד בעוד שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדיקלה28/07/2009
שלום, אני בשבוע 6 + 3 ימים, מחזור אחרון ב - 13.6.09,
תוצאת בדיקת BETA-HCG נכון להיום :84845.
הם נורמלי? האם מתאים לשבוע ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין טעם
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009במדידת ההורמון בשלב הזה. המעקב כעת הוא באולטרהסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשואלת28/07/2009
שלום,
לצערי הרב, נאלצתי להפסיק הריון בשבוע 24 בשל מי שפיר לא תקינים (מוזאיקה)
אני בת 41 וההריון היה ספונטני.
כמה זמן מביצוע הפסקת ההריון מומלץ להמתין, עד שנתחיל בניסיונות להיכנס להריון נוסף? אנא תשובתכם תוך לקיחה בחשבון את גילי "המתקדם" (41 כאמור).
כמו כן - מהם סיכויי להיכנס להריון נוסף, בכלל ובהתחשב בעובדה שנכנסתי להריון ספונטני רק לפני חצי שנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיד
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009ולא לחכות לשום דבר. אולי כדאי לבדוק את הורמון ההריון, ולהתחיל רק אחרי שיתאפס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלהילה28/07/2009
שלום רב,
בת 31, הריון ראשון.
עד עכשיו כל הבדיקות תקינות כולל הערכת משקל בשבוע 31. כל המדידות תאמו את גיל ההריון.
היום גיל ההריון הוא 35+1. עשיתי הערכת משקל נוספת והנה התוצאות :
BPD 87.3 מתאים ל 35+2
HC 314.3 מתאים ל 35+2
AC 345.4 מתאים לשבוע 38+3
Femur 65.8 מתאים ל 33+6
ממוצע גיל ההריון על פי HC ו-FL 34+4
הערכת משקל לפי 3120 Hadlock1
הערכת משקל לפי 3052 Hadlock2
האם היקף הבטן עדיין נחשב בגדר הנורמה?
האם זה כבר נחשב משקל גדול ונדרש ניטור מיוחד להמשך ההריון.
אולי כדאי לבצע בדיקה נוספת לאימות המדידה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מלאה לסוכרת הריונית
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009מפני שהצמיחה של הבטן יותר מהראש מעלה אפשרות כזאת.
בצעי, אך אל תלחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100 -דחוףriki28/07/2009
שבוע 25
בצום 87
אחרי שעה 203
אחרי שעתיים 180
אחרי 3 שעות 73
הבנתי שהתוצאות גבוהות
מה הטיפול שאני צריכה.
במהלך ההריון אכלתי די הרבה מתוק - האם זה גרם נזק עד היום?
עד היום העלתי כ 11 ק"ג (התחלתי את ההריון במשקל 57)
האם הסיבה היא בגלל סוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריונית
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009והטיפול הוא אישי וצמוד במרא המתאימה, ולא מעל גלי האינטרנט.
מבחינת הנזק, אל דאגה, בינתיים לא נגרם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009התכוונתי לכתוב במרפאה המתאימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאוד
riki28/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם-דחוףףףdiana28/07/2009
שלום,
הרופא אמר לי לעשות בדיקת דם הביום השלישי למחזור והנה התוצאות:
ESTRADIOL (E-2)
- IU/L 5.50 LH
- IU/L 5.40 FSH
619.0- 59.0 mIU/L 1856.6 PROLACTIN
- nmol/L 6.1 PROGESTERONE
2.60- 0.90 nmol/L 1.80 TESTOSTERONE- TOTAL
11.60- 0.90 µmol/L 9.55 DHEA SULPHATE
מה זה אומר? ולמה הפרולקטין כזה גבוהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אומר
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009שצריך לחזור לרופא המטפל, כדי שיתיחס לבדיקה, ויטפל או לא לפי התוצאות.
פרולקטין גבוה יכול להיות בגלל התרגשות או בגלל לקיחה בתנאים לא מתאימים. כדאי לחזור על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקק רירי - סימני זיהוי?שבוע 3128/07/2009
שלום רב,
ניסיתי להבין דרך קריאה באינטרנט כיצד אפשר לזהות פקק רירי, אבל לא מצאתי משהו שנתן לי תשובה ברורה, אז אני שואלת כאן...
אני בשבוע 31.
הבוקר לאחר מתן שתן גיליתי בניגוב הפרשה צמיגית (לפני ההריון היו לי לעתים הפרשות כאלה, בעיקר בימי הביוץ, אבל הפעם זו היתה כמות גדולה יחסית). הצבע צהבהב, ולא היתה הפרשה דמית כלל.
האם יכול להיות שמדובר בפקק הרירי או שמא פשוט בהפרשה גדולה יחסית אך רגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא פקק ררי
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009הפקק הרירי הוא משהושמופיעבעקבות התחלת צירים ובסוף ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרענת28/07/2009
שלום
שבוע 25+5
היום בצעתי העמסת סוכר 50 גרם.
בשעה 7:17 בבוקר סיימתי לשתות את הסוכר
בשעה 8:12 נלקח הדם
למיטב הבנתי את בדיקת הדם יש לקחת בדיוק שעה אחרי ואצלי נלקח הדם 5 דקות לפני.
האם זה משמעותי שהדם נלקח 5 דקות לפני??
אנא תשובה בהקדם.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר גמור
ד''ר דורון רוזן28/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון נוסף לאחר היריון חוץ רחמימ.א.28/07/2009
בוקר טוב
אתמול נתבשרתי שאני בהיריון.
ההיריון הקודם היה מחוץ לרחם (שבוע 7+ עובר עם דופק) שהסתיים בכריתת חצוצרה.
כמובן שאני מאוד לחוצה כרגע שזה יחזור שוב.
שאלתי היא, באיזה שבוע הכי מוקדם ניתן לדעת האם ההיריון הנוכחי תקין
האם זה רק על ידי אולטרסאונד לבדוק את מיקום ההיריון או שיש בדיקות נוספות כמו בדיקת דם?
אני נוסעת לחול בשבוע הבא ופוחדת שזה יתפוס אותי לא מוכנה.
תודה מראש ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביב 6 שב'.
ד''ר דורון רוזן28/07/2009אם הנסיעה לזמן ארוך או למדינה ללא שע\ירות רפואי מערבי הייתי שוקל שנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיסריקרין28/07/2009
רופאים נכבדים שלום!
עברתי 2 ניתוחים קיסריים, כעת אני בהריון השלישי. מה הסיכוי ללידה טבעית?
האם אחרי ניתוח קיסרי שלישי אוכלי להרות שוב? האם זה מומלץ או לא? אני מאוד רוצה 4 ילדים.
בברכה,
שמרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבמלצה
ד''ר דורון רוזן28/07/2009לקיסרי בלבד ואין בעיה גם לארבעה ניתוחים אז בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליה דרגה 2- האם זה מסוכן?קרין28/07/2009
שלום רב!
בשבוע 24 להריוני עשו לי אולטרה סאונד, הרופא אמר שעובי של שליה כ – 32 מ"מ ושזה תקין. רופא נשים אחר אמר שזה לא תקין. כיום אני בשבוע 35 ועובי לא השתנה, מצוין באולטרה סאונד ששליה בשלה בדרגה 2. כל הבדיקות שלי תקינות.
האם זה מסוכן?
בתודה אורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל תקין
ד''ר דורון רוזן28/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילותסוזי28/07/2009
היום אני בשבוע 5 לאחר IVF של החזרת מוקפאים. האם ניתן לבצע פעילות גופנית כגון הליכות, יוגה. או שעדיף להמתין עד שבוע הבא בו תתבצע בדיקת הUS? שאלה נוספת היא: אני עובדת בבית חולים ובאה במגע עם אנשים בעלי זיהומים/ חיידקים. כאשר המטופל נמצא בבידוד מגע, האם זה בסדר שאני אתקרב אליו על פי הוראות הבידוד (חלוק, כפפות). או שעדיף להמנע בטיפול באנשים אלו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשיכי את חייך רגיל
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009את הרה, לא חולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)