מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שק חלמון מוגדלמאיה23/07/2009
היום עשיתי בדיקת אולטרסאונד
מחזור אחרון 5.6
ביטא ב 12.7 2035
בבדיקת אולטרסאונד הטכנאית אמרה כי נצפה דופק עוברי, גודל תקין שמתאים לשבוע 6+6 ימים אך שק חלמון מוגדל- לא תקין
שאלתי אותה מה זה אומר-היא אמרה ששק חלמון אמור להיות 5 מ"מ ושלי 7.5 מ"מ ולכן לא תקין. שאלתי אותה שוב מה ההשלכות? אמרה שאו שההריון ימשיך או שלא.
מה זה אומר? מה תפקיד שק החלמון? מה זה עם הוא גדול מדי?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב לוודאי שהכל תקין
ד''ר יזהר בן שלמה25/07/2009ובורא עולם נתן לטכנאית פה בלי שיקול דעת. אם אינה יודעת את פשר הממצא והנובע ממנו, עדיף שתשתוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לקראת הזרעהמיכל23/07/2009
שלום רב,
הופניתי להזרעה בשל רחם חד קרני וחצוצרה אחת.
מחזור אחרון בתאריך ה 12.07
אתמול היה היום ה 11 למחזור ולא נצפה ביוץ בקרוב באולטרסאונד שערך הרופא.
אני מקבלת מחזורים ספונטניים כל 29 - 30 יום בערך.
בבדיקת הדם הועלו הערכים הבאים: E2 קטן מ 200 ; פרוגסטרון 1.5 ; LH 7.9
מה אומרים הערכים הנ"ל ואיך עלי להערך?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמשיך במעקב של הרופא המטפל
ד''ר יזהר בן שלמה25/07/2009זו תהיה טעות שלך ושלי, אם נשנה משהו, בלי שאני מכיר אותך ועוקב אחריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר יזהר בן שלמהאני23/07/2009
1. רציתי לומר תודה על כל המענה והעזרה שהגשת לי בהריון הקצר שלי ,
(שאלתי אותך מספר פעמים על הכפלות של בטא ... , היית כלכך מעודד , אבל לצערי ההריון לא צלח)
רציתי לשאול בעצתך כיוון שהבנתי שאתה מומחה בפריון.
הנני בת 31 , 2 הריונות (באופן טבעי )
ראשון נגמר בשבוע 10, שק הריון וחלמון בלבד, הפלה נדחית , עברתי גרידה
כעבור 3 חודשים - הריון שני , שבוע 9 , שק הריון ריק לחלוטין. הפלה נדחית קיבלתי ציטטוק.
ברשותך יש לי כמה שאלות :
האם לטעמך הריונות כושלים מסוג זה, מעידים על בעיה של קרישתיות ..
קופת חולים לא מוכנה לשלוח אותי לבדיקות ,
כמו כן, בעלי חולה באפילפסיה מילדות , היא מאוזנת בכדורים שהוא נוטל בוקר וערב.
בבדיקות הגנטיות לא ציינתי זאת מעולם, האם טעיתי ?
תודה רבה
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אני26/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוועת עוברח23/07/2009
שלום,
שבוע 21 ועדיין לא מרגישה בתנועות העובר.
קראתי שבמצב של שליה קדמית ושהאם אישה מלאה ,יש עיכוב בתחושות.האם כך?
כמו כן,אם קיים דופק,האם יש משמעות להרגשת תנועות עובר,או שזה כבר לא חשוב?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיון לא רופאה
ליזי23/07/2009אם את בהריון ראשון על אחתכמה וכמה חכי עוד קצת ואם את לא בהריון ראשון בדרכ הרופאים אומרים בערך 23 24 שבועות מרגישים טוב את התנועות על דאגה אם הדופק בסדר ועשית לא מזמן סקירה לא? אז עוד קצת ותרגישי מאמינה שיהיה הריון קל ונעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המודאגת...אא23/07/2009
שלום,
ווסת אחרונה בתאריך 01 ביוני. בטא לפני ב 07.07 היתה 25 וכעבור מספר ימים בתאריך 12 ליולי בטא 254. הייתי אצל הרופא נשים שראה שק יחסית קטן ועדיין ללא דופק.
ביקש שאחזור אליו שוב ביום ראשון הקרוב, ציין שאולי כתוצאה מביוץ מאוחר.
אני מאוד מודאגת.האם קיימים מקרים כאלו? מה עליי לעשות?בבקשה איזשהו הסבר מקצועי.
היום בניגוב מעט מאוד הפרשה חומה.
היום 23.07 בטא 25000.
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה: היום 21292 ולא 25000
אא23/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוצמת קולשבוע 1323/07/2009
שלום,
אני בשבוע השמיני ועוד שבוע אני יורדת לאילת.. רציתי לדעת אם מותר לי ללכת לאיימקס (סוג של בית קונוע) שעוצמת הקול בו היא 12,000 ואט. האם עוצמת קול גבוהה כזו עלולה להזיק לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוצמת קול.
ד``ר איילון לחמן23/07/2009לשירן שלום.
האמת שאני לא יודע. אני מניח שאם היו יודעים בודאי היו מזהירים האמהות.בכל מקרה תוכלי להתקשר למחלקה למניעת מומים במשרד הבריאות. טל-02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבנות שעברו דיקור מי שפירלירי23/07/2009
מחר אבצע דיקור מי שפיר האם שמעתן על ד"ר אריה ישעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שמעתי
טלי23/07/2009בכל אופן, אל תפחדי , זה לא מאוד כואב.
תקפידי לנוח 2 ימים, לא לזוז הרבה, תשתי ותנוחי אחרי הבדיקה.
התחושה לאחר הבדיקה ובדיקור עצמו הוא של כאבי מחזור בינוניים-סביל בהחלט.
בהצלחה !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר אריה ישעיה.
ד``ר איילון לחמן23/07/2009ללירי שלום.
דר אריה ישעיה הוא רופא ידוע ומוכר.בעל נסיון רב בביצוע בדיקות מי השפיר.שיהיה לך קל ומוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם - יש סיכוי להריון?מלכה23/07/2009
היי,
עשיתי הזרעה ביום ראשון שעבר, אחרי שימוש בגונל וביום שבת אוביטרל..
ביום ראשון השבוע, שבוע אחרי ההזרעה, בדיקות דם הראו את הערכים הבאים:
פרוגסטרון - מעל 190
E2 - 3852
היום, 11 יום אחרי ההזרעה, אלו הערכים:
Estradiol (E2) Urgent | pmol/l | * 950
Progesterone Urgent | nmol/l | * 35.7
HCG-B Quantitative (UR) | IU/L | * 5
הבטא הוא עדין תוצר לוואי של האוביטרל? או (הלוואי) התחלה של משהו..
הפרוגסטרון וה E2 צנחו ממש..
האם יש עדין סיכוי?
אודה לתגובה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר איילון לחמן23/07/2009למלכה שלום.
אין בודאי אפשרות לשלול התפתחות הריון.הניחוש שלך טוב כמו שלנו. התוצאה הנכונה תתקבל בעוד מס ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
ד''ר דורון רוזן23/07/2009מקרים כאלו מאוד שכיחים. תחכי בסבלנות לבדיק'ה בשבוע הבא. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מעודכנות
מלכה26/07/2009כמה ששיגעתי את עצמי עם הבדיקות והאם זה יכול להיות או לא יכול להיות..
היום, 14 יום אחרי ההזרעה, ביצעתי בדיקת דם ואלו התוצאות:
בטא - 364
פרוגסטרון - גדול מ 127
E2 - 2206
עד כמה שידוע לי התוצאות תקינות, נכון?
תודה רבה על התשובות והתמיכה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמז"ט את בהריון
ד''ר יואב פלד26/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לליזי שמתיימרת להיות רופאה.........מאיה23/07/2009
השאלות מופנות לרופאים הנעבדים בפורום בלבד. בתשובותייך הלא מדוייקות, את עלולה להטעות , וכבר עשית זאת, ולהלחיץ נשים רבות. הפסיקי עם זה בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צודקת. ליזי תפסיקי עם זה כבר!
שבוע 1323/07/2009הרופאים לא עונים לשאלות כי את עונה במקומם.
אף אחד לא רוצה לקבל חוות דעת ממשהי לא מוסמכת, אחרת היינו שואלות כל מיני נשים שעברו הריונות ולידות (ולא חסר כאלה). אנו פונות בכוונה לרופאים ומבקשות, אפילו שאת עושה זאת מרצון טוב בסה"כ שתשתדלי לא לענות לנו על השאלות ותאפשרי לנו לקבל תשובות מרופאים!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור מה אתן רוצות ממנה
שירלי23/07/2009היא רק מנסה לעזור והיא גם כותבת שהיא לא רופאה
אם לא מתאים לכן, אל תתייחסו לתשובות שלה
כל הכבוד ליזי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליזי
ד``ר איילון לחמן23/07/2009למאיה שלום.
אני בדעתך,מקוה שהגברת ליזי תחדל מתשובותיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בזמן הריוןקרן23/07/2009
היי,
האם ישנה איזו מניעה בקיום יחסי מין בזמן הריון ?
השאלה שלי מתייחסת להריון בכלל ולשליש הראשון בפרט.
האם ישנה סכנה כלשהי לעובר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין.
ד``ר איילון לחמן23/07/2009לקרן שלום.
אם אין גורמי סיכון בהריון,אין מניעה לקיים יחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6 תת פעילות בלוטת התריסהילה23/07/2009
שלום!
בת 26 בשבוע ה6 להריון
אחרי בדיקת דם ths 5.6
תקין t4
רופאת הנשים המליצה לי אלטרוקסין 50 מ"ג ליום
רופא המשפחה אמר שאני לא צריכ טיפול
קראתי באינטרנט והבנתי שחשוב מאוד תפקוד בבלוטות התריס בהריון במיוחד בשלישי הראשון של ההריון כי העובר לא מייצר את זה בכלל
\
שאלתי האםם כבר נגר נזק ? הא כדי להפיל את העובר ......
חשוב לי מאוד לדעת מה הנזק שנגרם ברמה השכלית של העובר ועד כמה זה מסוכן
לגביי האלטרוקסין עדיין לא התחלתי טיפול כי אני לא יודעת מי מבין הרופאים אמין
אשמח לשמוע ממך תשובה אמיתי והחלטתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס.
ד``ר איילון לחמן23/07/2009לתהילה שלום.
לא הבנתי משאתך מה ערכי ה-TSH ומה הנורמה של המעבדה בה בוצעה הבדיקה . גם לא ציינת ערכי בדיקת FREE T4.בודאי לא ממליץ לבצע הפסקת הריון בשלב זה. ממליץ בכל מקרה שתחזרי אל רופאת הנשים,שתפי אותה בהתלבטות ושאולי היא תדבר עם רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן כבר לבצע בדיקת הריון?אפרת23/07/2009
אני חושדת שאני בהריון ולפי החשבון אני אמורה להיות בשבוע 3 + 4 ימים
שאלתי היא
האם ניתן כבר לבצע בדיקת הריון ביתית
האם ניתן כבר לבצע בדיקת דם לגילוי הריון
האם זה עדיין מוקדם
אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון.
ד``ר איילון לחמן23/07/2009להדס שלום.
עפ איזה חשבון או ממתי את סופרת ההריון.אם יש עיכוב במחזור בצעי בדיקת דם שהיא מהימנה יותר ותדעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות והריוןחני23/07/2009
ששבוע לפני קבלת המחזור ואין לי בכלל הפרשות . האם יש לזה משמעות מבחינת הריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות.
ד``ר איילון לחמן23/07/2009לחני שלום.
את כותבת ששבוע לפני המחזור אין הפרשות.לא ידוע לי איזה הפרשות צריכות להיות באופן קבוע שבוע לפני מחזור.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםכאתיה23/07/2009
אני בהריון תאומים בשבוע 14 ו 6 ימים התחלתי את ההריון במשקל 69.5 וגובה 170 אני בהריון תאומים עד היום עליתי 3 קילו ואני מרגישה שהבטן שלי גדולה יחסית לשדבוע שאני נמצאת בו.
האם העליה סבירה או יותר מדי
ראוי לציין שאני לא אוכלת הרבה ואני מאד שומרת באוכל שלי ואני אפילו לא אוכלת ארוחת ערב אלה רק משהוא קל כמו פרי אחד או ירק אחד או סלט. כי אני מפחדת שאני אשמין יותר מדי , ואני עכשיו שומרת וכבר עליתי 3 קילו
נא דעתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל בהריון
שרון23/07/2009יש לי תאומים בני שנה ועליתי בסה"כ 18 קילו בהריון, ילדתי בשבוע 36 ונולדו במשקלים 2 קילו פלוס מינוס כי גם אני מאד שמרתי לא לאכול הרבה. שקלתי 59 והיום 61, אז ביג דיל 2 קילו יותר, הבריאות שלהם חשובה יותר. תאכלי בריא ובכמות מספקת לשלשתכם, אחרת לא יתפתחו כמו שצריך ויוולדו קטנים, חבל סתם להיתקע בפגיה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה בהריון תאומים
רוני23/07/2009ראשית כל - שיהיה בהצלחה! אני בהריון תאומים -שבוע 13+2. מצאתי בחיפושים באינטנרנט - (תכתבי הריון תאומים משקל ותמצאי כל מיני כתבות), שבהריון תאומים רצוי לעלות 1.5-2 קילו בשליש ראשון (אותו סיימת לפני יותר משבוע) ולאחר מכן כל שבוע 700 גרם - כך שנראה לפי זה שאת בסדר.חשוב אבל לאכול מספיק - שיגדלו טוב. תבדקי אפשרות לפגוש תזונאית של הריון שתעזור לך. אל תאכלי שטויות (לחם לבן - פיתות ועוגות וכן שוקולד וכאלה - בכמויות) ותקפידי על אוכל בריא - אבל מספיק - שלא תהי רעבה!! וחשוב לא להמעיט באוכל - שיהיה להם כל מה שהם צריכים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאומים.
ד``ר איילון לחמן23/07/2009לראמא שלום.
בודאי שהבטן גדולה יחסית לשבוע ההריון כי מדובר בהריון תאומים.ממליץ שתתיעצי עם דיאטטיקן לגבי האוכל כדי שרצונך לשמור על המשקל לא יפגע בהתפתחות ההריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובה ד"ר.....
אא23/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- rh שלילימיכל23/07/2009
שלום,
אני בת 28 נמצאת בשבוע ה-15 להריוני השני לאחר שלפני כ-10 שנים עשיתי הפלה בגלל צעירותי. כעת אני יודעת מרופאי שמאחר ויש לי סוג דם b שלילי, עליי לעבור חיסון בשבוע 28. עליי לציין שעברתי כבר בדיקת נוגדנים אחת בתחילת ההריון ואני יודעת שעליי לעבור עוד אחת לפני ביצוע החיסון. השאלה שלי היא לגבי אנמיה עוברית שנוצרת בהריונות שבאים אחרי הראשון בשל כך שהגוף כבר פיתח נוגדנים בהריון הראשון. האם יש עוד בדיקות כלשהן שעליי לעבור בגלל שזהו הריוני השני, האם הריון שני לבעלי סוג דם שלילי מסוכן יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים
ד``ר איילון לחמן23/07/2009למיכל שלום.
האנמיה העוברית תלויה ביצירת נוגדנים עי הדם שלך שהוא כאמור שלילי,כנגד הדם של העובר במידה והוא חיובי.אם מקבלים את זריקות החיסון כיאות נמנעת יצירת הנוגדנים ואין כל בעיה גם בהריון העשירי,שוב להדגיש בתנאי שהחיסונים בוצעו כיאות.אני מקוה שאכן קיבלת גם זריקת חיסון לאחר ההפלה שעברת.לא ציינת תוצאת בדיקת הנוגדנים שבצעת,אני מקוה שהתוצאה הייתה שלילית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהrh שלילי
מיכל23/07/2009ד"ר איילון שלום, בהמשך לשאלה ששאלתי ולתגובתך, לאחר שביצעתי את בדיקת הנוגדנים אז מן הסתם שהיא יצאה שלילית אחרת רופא הנשים שלי היה אומר לי משהו. דבר נוסף הוא שלאחר ההפלה לא קיבלתי שום חיסון, האם זה יוצר בעיה כלשהי? ומה הכוונה, לקבל חיסון כראוי? יש מצב שיהיו עם זה בעיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)