מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי סקירת מערכותרינת03/05/2009
שלום לכםם רופאים יקרים,
ערכתי סקרית מערכות מוקדמת השבוע.
אני לאחר טיפולי פוריות ויש לי שני עוברים.
בסקירה נמצא כי אחד העוברים סובל מ: FETAL ALOBAR HOLOPROSENCEPHALY HYPOTALORISM עם BOD של 18 מ"מ שתואם 12.2 שבועות.
אני נמצאת בשבוע ה-17. הבדיקה נעשתה בשבוע ה-16.7.
מה זה אומר בדיוק?
מהם הסיכונים?
האם העובר ישרוד?
מה עליי לעשות?
אני דואגת מאוד...
יכול להיות שיש טעות באבחנה וכדאי לחכות עוד קצת שהעובר יגדל משום שהוא קטן?
אודה לכם מאוד על תשובתכם, רינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת
ד''ר יואב פלד03/05/2009מדובר במום קשה ביותר
עליך להיות מופנית לבית חולים ליחידת האולטראסאונד
שם יחזרו על הבדיקה ויסבירו לך את המשמעויות ומה שצריך וניתן לבצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם Rh- -- אם ועוברמיקה03/05/2009
אני בעלת דם Rh+, בעלי הוא בעל Rh-.
קראתי כי לנשים בעלות דם Rh- עלולה להיווצר בעיה כאשר העובר הוא בעל Rh+.
האם הדבר נכון גם כאשר היוצרות הפוכים, כלומר: אם בעלת Rh+, ועובר בעל Rh-?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום בעיה ברגע שסוג דמך חיובי
ד''ר יואב פלד03/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני נדחפת אבל....
קרן04/05/2009למה צריך להפסיק את הפרנטאל והחומצה הפולית? האם זה מה שגורם לעצירות?
יש לציין כי אני שבוע תשע +5 ולוקחת פרנטאל טיבעי ו folex (ברזל וחומצה פולית ביחד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה היה מיועד לשאלה על החומצה הפולית
קרן04/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמירית03/05/2009
שלום אני בשבוע 40 +2 ועדיין לא ילדתי התאריך המשעור שלי הוא הייה 2/5/09 מה אני אמורה לעשות ?.?????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבצע ניטור עובר
ד''ר יואב פלד03/05/2009וסונר לכמות מיים והערכת משקל
בדרך כלל זה מבוצע או במיון חדר לידה או במרפאות יחודיות להריון עודף
תלוי בקופת החולים והמקום בארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאעפרה03/05/2009
26/4 תוצאת בטא 6240, היום 3/5 תוצאת בטא 30800. הערך נראה לי נמוך מדי. לפי החישוב שלי היה צריך להיות מעל 50000. מה דעתכם?
תודה רבה, עפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבינה על מה הדאגה
ליזי03/05/2009לפי הבטא בסדר גמור שבוע אחרי מכפיל למה 500000 זה בסדר מה שיצא לך שיהיה במזל טוב חכי לבדיקת אולטאסונד... ושם שיבדקו שק הריון אחכ עובר ודופק מזל טוב הכל בשליטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מחכה לתשובת רופא
עפרה04/05/2009תודה רבה,
עפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהאפרת03/05/2009
אני אחרי ניתוח קיסרי ואמורה להגיע לביקורת אצל רופא הנשים. רציתי לשאול מה בדיוק כוללת הבדיקה שלאחר הלידה (בייחוד אחרי ניתוח קיסרי)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה.
ד``ר איילון לחמן03/05/2009לחסוי שלום.
תפקיד הבדיקה לראות שהכל חזר למקומו בשלום-בעיקר הרחם.גם לראות שאינך סובלת מבעיה גינקולוגית כרגע. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אפרת03/05/2009האם הבדיקה כוללת גם בדיקה פנימית למרות שמדובר בניתוח או רק אולטראסאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אפרת04/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה.
ד``ר איילון לחמן04/05/2009כמובן גם בדיקה פנימית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי סימניםשני03/05/2009
שלום דר'.
אני 9-10 ימים לאחר הביוץ ואתמול התעוררתי עם בחילות ואף הקאתי פעמיים. יש לי סחרחורות ומשום מה גם התיאבון נעלם לי, ואני בחורה שמאוד אוהבת לאכול. (פתאום אני נגעלת מבשר...)
האם יכול להיות שסימנים אלו מופיעים כ"כ מוקדם? והאם אלו סימני הריון בד"כ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים.
ד``ר איילון לחמן03/05/2009לזיוה שלום.
הכל יכול להיות. נקוה לתוצאה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 12תמי03/05/2009
שלום
אני בשבוע 12+6 ורציתי לדעת הם יש מקום לדאגה לגבי חס ולחלילה וחס הפלה טבעית.
שמעתי על בנות שהפילו בחוד 5 ו - 6 האם יש מקום לדאגה למרות שכל הבדיקות שלי בסדר?
אשמח מאוד לתגובתכם תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה.
ד``ר איילון לחמן03/05/2009לתמי שלום.
הופעת הפלה או חוסר התפתחות העובר יכולה לקרוה,לא עלינו, בכל שלב בהריון. גם אחרי שאנחנו נולדים,אין ביטוח לאריכות חיים.לכן חשובה גישה יותר אופטימית לחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןאפרת03/05/2009
אני שמונה חודשים אחרי לידה , מניקה כנעט מלא (למעט מעט פרות וירקות שהילדה אוכלת) מאז הלידה למרות ההנקה יש לי מחזור סדיר (28-30 יום) השאלה היא האם למרות זאת ההנקה עוצרת/מונעת את הביוץ או שהוסת מהווה סימן שהביוץ קיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.
ד``ר איילון לחמן03/05/2009לאפרת שלום.
אכן כן. הופעת מחזור סדיר מראה על ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכך נכנסתי פעמיים להריון
שירן03/05/2009מחזור סדיר 3 חודשים אחרי לידה הנקה מלאה לגמרי ובדיוק אחרי שנה ו3 חודשים נכנסתי להריון פעמייים
מחזור סדיר ברוב המקרים מעיד על ביוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חדים בבטן תחתונהמש03/05/2009
שלום,
שבוע 11 +3 אחרי שתי הפלות בשבוע 8 ובשבוע 5 אז היה דימום (כתמים חומים) לפני חוסר דופק.
בדיקת US אחרונה שלי בשבוע 9 +0 הכל היה תקין ונראה טוב בהרבה מהריונות קודמים (אין לי ילדים בת 35 בקרוב)
עד שבוע 9 +0 באותה בדיקה לקחתי אנדומטרין ואחרי הUS האחרון הרופא שלי החליט שאפסיק את האנדומטרין . מאז הפסקה - כתמים צהובים וכאבים חדים בבטן תחתונה כמו דקירות.
בדיקה הבאה שלי ביום חמישי הקרוב ולאור עברי אני ממש מפחדת לבדוק לפני.
האם כאבי מתיחת הרחם יכולים להיות דקירות חדות?
האם ההפרשה הצהובה נורמאלית?
בנוסף אציין כי התחזקו מאד גם הבחילות ותחושות ההריון האחרות שלי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר איילון לחמן03/05/2009שלום.
התחזקות הבחילות ותופעות ההריון הן כמובן סימן טוב.הפרשות צהובות,דורשות בדיקה.גם כאבים חדים דורשים בדיקה. אולי קשור האחד לשני.לכן עצה פשוטה,גשי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים (?)יעל03/05/2009
שלום
אני בהריון שבוע 7 (+3)
בשבוע 6 (+4) ערכתי אולטרסאונד ראשון ונצפה עובר עם דופק + שק הריון נוסף
הרופא שלי אמר לחזור על האולטרסאונד בעוד שבוע בכדי לראות אם השק הנוסף התפתח
שאלתי הם מה הסיכוי שאכן השק הנוסף יתפתח?
איזה סיכוי גדול יותר: שיתפתח או שלא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע דילגתם על שלתי?
יעל03/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת תאומות בניתח קיסריudra02/05/2009
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 31+3, הריון תאומות זהות (שליה אחת).
ההריון מוגדר בסיכון גבוה ואני נמצאת במעקב דיי צמוד.
מבחירה שלי אני מעונינת בניתוח קיסרי.
ההמלצה של הרופא המטפל שלי היא לקבוע אותו בשבוע 36 ולא יום לאחר מכן,
כי יש סיכונים ותסביכים שיכולים להתרחש במיוחד בתאומים זהים.
מבחינת ההריון עד כה לפני כשבועיים התגלתה דינמיקה צווארית,
אורך צוואר בין 17-33 , לא מופעל לחץ על הצוואר והבנתי שזה מה שחשוב.
שאלתי היא כזו,
האם כל עוד הצוואר נשאר סגור עדיף אןכ לשמוע לרופא ולקבוע את התור לקיסרי לשבוע 36 או להמתין ל 37,
גם כך 50% מהתאומים נולדים לפני 37...
מה דעתכם?
בנוסף קיים פער של 6 ימים בין תאריך מחזור לבין תאריך אולטרסאונד, ז"א לפי תאריך מחזור אני 31+3 לפי האולטרסאונד אני 6 ימים לפני, גם משפיע על ההתלבטות.
האם ניתן לאשש את הרגשתי ולומר שלקראת 36 הם אמורות להיות מפותחות דיין,
האם אני אצטרך זריקות להבשלת ריאות כמו שנאמר לי? האם הן יכולות לפגוע בהן בהנחה שהריאות כבר מפתוחות דיין?
תודה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומות.
המלתי היא שתיהי בקשר עם הרופא המטפל לגבי תאריך הניתוח ,משום שבידיו כל הנתונים.לגבי הבשלת הריאות,הזריקה אינה פוגעת בעוברים גם אם ניתנת שלא לצורך.מתן הזריקה לשקול דעת הרופא המטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטןאבי02/05/2009
שלום,
האם שינה על הבטן בשבוע 9 בטוחה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן אין בעיה
ד''ר יואב פלד02/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv?sari02/05/2009
שלום, אני נמצאת בתחילת שבוע 29, איני מחוסנת ל-CMV וטוקסופלזמה.
בשבוע האחרון בעלי משתעל כל הזמן שיעול יבש. עד היום סירב להיבדק בטענה שזה יעבור והוא מרגיש טוב. כמו כן מתלונן שהוא כל הזמן עייף. השיעול הולך ומתגבר כל הזמן.
ביקשתי ממנו שיבדוק אם יש לו חום לפחות - והוא גילה שיש לו חום נמוך - 35.5.
האם הסימפטומים הללו יכולים להעיד על CMV?
קשה לי לשכנע אותו ללכת לרופא ואני מתחילה לחשוב שהוא לא רק מסכן את עצמו אלא גם אותי ואת העובר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv
אכן רצוי שבעלך יגש להיבדק אצל רופאו.הסימפטומים ל_CMV אינם ספציפיים.לכן יכול אולי להיות שזוהי הסיבה לבעיתו.בכל מקרה הוא צריך להיבדק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה! חייבת תשובת דחופה!רינת02/05/2009
שלום רב,
בשבוע 7להריוני הראשון עשיתי בדיקת דם ויצא כי TSH עומד על 0.04 (טווח תקין 0.35 - 4.94), FREE T4 עמד על 14.99 (תקין 9-19) ו- TOTAL T3 עמד על 2.5 (טווח תקין 0.89-2.44). הייתי אצל רופאה אנדוקרינולוגית שבדקה את הבלוטה במישוש וראתה את התוצאות והבחנתה היתה "תפקודי בלוטת התריס תקינים. עליה ב - T3 בגלל עלייה של TBR". ביקשה לחזור לתפקודי בלוטת התריס פעם בחודש ולבדוק את ה - FT4. אמרה שעם הזמן ה- TSH וגם ה -T3 צריכים להתאזן וככה זה בד"כ בתחילת ההריון.
כיום אני נמצאת בשבוע ה - 11 להלן תוצאות בדיקה חוזרת:
TSH 0.01 mIU/L
Free T4 17.12 pmol/L
Total T3 2.7 nmol/L
בתוצאות הנ"ל הערכים נהיו קיצוניים עוד יותר וה - FT4 עלה כמעט עד גבולו העליון בטווח.
השאלה שלי: מתי והאם בכלל הערכים צריכים להתאזן?
קראתי במקומות שונים כי תת פעילות של בלוטת התריס בתחילת ההריון עלולים לגרום לבעיות בהתפתחות המוח של העובר. האם אצלי אכן מדובר בתת פעילות של בלוטת התירס?
מה הטיפול המומלץ במצב כזה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד בלוטת התריס בתחילת ההריון
ד''ר שמואל פנסקי02/05/2009מדובר ביתר פעילות ולא בתת פעילות , בתחילת ההריון שכיחים ערכים גבוהים של הורמוני בלוטת התריס כחלק מהריון רגיל , ערך ההורמון החופשי T4 אינו חורג אצלך , וגם T3 אינו חורג , כיוון שTOTAL F3 עולה בהריון , חיזרי על הבדיקה בעוד מספר שבועות לפי הנחיית רופאך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסיכוי לסקירה עם תוצאות טובותטלי02/05/2009
לרופאים הנכבדים שלום
הריון ראשון לאחר הפרייה חוץ גופית , גיל 38
שקיפות עורפית תקינה
חלבון עוברי תקין
סקירה ראשונה תקינה
מי שפיר תקין
בעוד שבועיים אמורה לעשות סקירה שנייה
שאלה מס' 1:
, מה הסיכוי שהסקירה השנייה תהיה בסדר?
האם בדיקת מי שפיר נותנת בעצם תשובה די כוללת לגבי תקינות העובר או שיכולות לצוץ כל מיני "הפתעות " בסקירה השנייה?
שאלה מס' 2:: יש לי דופן בטן עבה, עודף משקל ושילייה קדמית, האם זה נורמלי שאני עדיין לא מרגישה תנועות עובר בשבוע 21?
תודה על תשובתם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה-תודה
טלי03/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטובה.
ד``ר איילון לחמן03/05/2009לטלי שלום.
איפה האופטימיות?.כל הבדיקות שעשית היו תקינות,למה שכעת יהיה מצב אחר.
בדיקת מי השפיר אומרת לך חד משמעית על המבנה הגטי של העובר שהוא בריא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)