מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה קצרהלילי26/05/2009
הייתה לי הפלה טבעית. שבוע 5 .
היא הסתיימה . הדמם הפסיק (נמשך כחודש).
האם ידוע מתי אני אמורה לקבל מחזור (ווסת) שוב בעקרון ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כחודש מסוף הדמם
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לא מוסברליטל26/05/2009
שלום רב,
אנחנו מנסים להיכנס להריון.
אני בת 38 , בריאה , הריון ראשון היה לפני שלוש שנים תקין וטבעי.
המחזור שלי תקין והוא כל 28 יום בערך.
המחזור האחרון התחיל ב 3/5.
בתאריך ה 11/5 הייתי בביקורת שגרתית אצל רופא הנשים והוא טען שאני מבייצת (לפי סוג ההפרשה).
התחלנו בניסיונות להרות החל מה 11/5 (8 ימים מהמחזור), יום כן-יום לא, עד התאריך 20/5 (17 ימים מהמחזור).
בתאריך 21/5 (18 ימים מהמחזור!!!) התחיל דימום עם כאבים בבטן (הזכיר לי מאוד מחזור).
הדימום ארך כ 5 ימים.
אני יודעת שיש נשים שבתחילת הריונם יכולים להיות דימומים דמויי מחזור וכו' אך לי אין שום סימן אחר שיכול להעיד על הריון.
1. האם הדימום היה באמת מחזור?
2. מה התרחש? האם הפלתי?
3. זה שנתיים שלא עשיתי פעילות גופנית יזומה (התעמלות).
בתקופה האחרונה התחלתי בפעילות גופנית שכוללת עבודה מתונה על שרירי הבטן.
האם דבר זה יכול להוות בעיה עבורי? מתי כדאי להפסיק בהתעמלות לחיזוק הבטן ?
תודה על העזרה,
ליטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המון שאלות - מעט מידע
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009השאלות ששאלת הן מרובות, ועל רובן קשה לענות מבלי לבודקח ולבצע בדיקת אולטרהסאונד. לדעתי, רצוי לפנות אל הרופא המטפל לשם בדיקה וחוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הריוןיעל26/05/2009
היי,
יש לי כאבים בבטן התחתונה מזה שבוע מעין לחץ, הרגשת עייפות מטורפת. ראויי לצייו כי קיימתי יחסי מין לא מוגנים במטרה להרות בשבועיים האחרונים (תקופת הביוץ שלי). אני אמורה לקבל בשבוע הבא. האם יש סיכויי להתעברות? (ראויי לציין שזהו החודש ה-3 שאנו מנסים להרות). אם כן, מתי אוכל לבדוק זאת?
שאלה נוספת, אני מאומצת ואין בידי כל מסמך או עדות לגבי מוצאי. האם יהיה עלי לבצע את כל הבדיקות הגנטיות האפשריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לענות
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009התיאור שלך את התקופה האחרונה ומתי בדיוק התקיימו יחסים הוא מאד לא ברור. מצד שני, תמיד יש סיכוי שתהרי, כאשר את מקיימת יחסי מין בלי אמצעי מניעה. הזמן לוודא הריון הוא כאשר יש איחור בוסת.
לגבי הבדיקות הגנטיות - ,כל הבדיקות האפשריות" הוא ביטוי ריק מתוכן, או לחילופין מיליון דולר. עליך לפתוח את תיק האימוץ (אפילו באופן חלקי) כדי לברר האם את שייכת לקבוצת סיכון ספציפית, שבה נדרשות בדיקות שמעבר לשגרה המומלצת לכולן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים עכורים באולטרסאונדענת26/05/2009
שלום.
בת 35. שבוע 13. באולטרסאונד נצפה שהמים עכורים - כמו פתיתי שלג שנמצאים שם. המעיים של העובר מוגדלים. רציתי לדעת מזה אומר וממה זה נובע ובעיקר - מה יכול להיגרם לתינוק כתוצאה מכך? אינני מתכוונת לבצע הפלה אא"כ מדובר בדבר חמור מאד מאד, ולכן רציתי לדעת מה התועלת בסריקת מערכות שרוצים שאערוך, מלבד הידיעה שיש איזושהי בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בכוונותיך
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009סקירת המערכות המוקדמת מגלה דברים, שאם לאישה רצון לבצע הפסקת הריון בגינם, היא עוד תספיק לעשות זאת על הריון קטן יחסית.
במקומך, במצבך, הייתי ממתין לתוצאות הסקירה, כדי לראות האם יש ממצאים נוספים על זה שתיארת, ואפילו אם בכלל הממצא הזה נשאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת חנקטלי25/05/2009
לרופאים הנכבדים שלום
בת 38 , הריון ראשון ע"י הפרייה חוץ גופית, נמצאת בשבוע 24
מלפני כ-10 שבועות ,הרגשת חנק-מרגישה כאילו תקועה לי חתיכת לחם בגרון. כתוצאה מכך אני כל הזמן שותה מים וסודה אבל זה לא עוזר החנק נשאר. מאז תחילת ההריון עליתי רק 1 ק"ג, אני די נמנעת מלאכול והשתייה המרובה שאני שותה גם כן לא תורמת לרעב.
שאלתי היא האם התופעה ידועה בהריון, האם זה נחשב לצרבת ?
האם מסוכן? האם לפנות לרופא אאג?
לתשותכם אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לקבוע מכאן
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009הורמוני ההריון גורמים לאישה לנשימה יותר מהירה. חלק מן הנשים חוות תחושה של חנק יחסי בעקבות כך. התחושה של כדור תקוע בגרון מוכרת גם כתולדה של לחץ רגשי רב. בררי עם עצמך, ועם הקרובים לך, האם יתכן שאצלך חלק מהעניין הוא לחץ.
מדוע את משתדלת לא לאכול. אשה הרה צריכה להזין את עצמה ואת עוברה. אם יש לך סוכרת, אז צריך דיאטה בעת ההריון, אך בכל מקרה אחר זה ממש לא לעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ים המלחקארין25/05/2009
האם ישנה מניעה כלשהי לטבול בים המלח או להימרח בבוץ במהלך ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009ושתיהני!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםמילקשייק25/05/2009
שלום,
שבוע 11+2, הריון תאומים.
לפני כשבוע הופניתי לבדיקות דם עקב דפיקות לב חזקות ומואצות.
הבחנתי בכך שמספר בדיקות נמצאות מעבר לטווח, אשמח לקבל עזרה בנידון.
להלן התוצאות:
120.0- 10.0 ng/ml 185.2 FERRITIN
145- 40 mcg/dL 83 IRON
6.5- 3.5 pmol/L 5.0 T3- FREE
4.20- 0.40 mIU/L <0.015 TSH
20.0- 10.0 pmol/L 22.0 T4- FREE
670- 160 pmol/L 605 VITAMIN B12
47.0- 7.1 nmol/L 49.0 FOLIC ACID .
יש לי בעוד כ10 ימים בדיקה אצל הרופא המטפל,
האם אני צריכה להקדים את הבדיקה בעקבות התוצאות הללו?
תודה על העזרה(-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסך הכל תקין
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009יש סטיות קלות במערכת בלוטת התריס, שיכולות להיות בגלל ההריון. לא סיבה לדאגה, אבל כדאי להיוועץ באנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה קלה בחדרי המוחדני25/05/2009
שלום רב,
בת 31 הריון ראשון. נמצאת בשבוע 26+1
עד היום כל הבדיקות תקינות : שקיפות+סקירה מוקדמת +מורחבת
בבדיקת מעקב הריון בשבוע 26+1 אצל רופא מומחה נמצא שיש אסימטריה קלה של 8.8/7 בחדרי המוח.
האם יש סיבה לדאגה? זה מעלה את הסיכוי למומים? איזה מעקב מומלץ לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דני26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר תענה בבקשה, כנראה שאלתי התפספה
דני26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 34 סוכר גבוהאפי25/05/2009
שלום
אני בהריון שני, בת 34, התחלתי שבוע 34. נמצא אצלי לפתע סוכר גבוה מאד הן בדם והן בשתן.
אני מקיאה ומטופלת בזופרן לאורך ההיריון כולו ומעבר לכך חולה במחלת פרקים.
רציתי לדעת מה ההשלכות של הסוכר הגבוה על מהלך ההיריון והלידה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריונית
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009והיא צריכה טיפול בדיאטה ובמעקב. מכלול ההיבטים יפורט בפנייך כשתשבי עם הרופא במרפאת סוכרת ההריון. המקום פה צר מהכיל את הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות ל- CMVמריל25/05/2009
שלום רב,
בתחילת הריוני סבלתי מכאבי גרון, שיעול והצטננות.
כעת אני סיימתי 12 שבועות.
ברצוני לשאול על תוצאות בדיקות CMV :
תוצאות מתאריך 06/04/09 :
CMV IgG 223.2
CMV IgG Avidity גדול מ- 45%
CMV IgM חיובי חלש
CMV IgM additional assay Negative
תוצאות מתאריך 14/05/09:
CMV IgG גדול מ- 250
CMV IgG Avidity גדול מ- 45%
CMV IgM גבולי
CMV IgM additional assay Negative
האם הממצאים לא תקינים? האם העלליה של הנוגדנים מ- 223 ל-250 והמעבר מחיובי חלש לגבולי מראה על הידבקות בנגיף? מה עליי לעשות? אודה על תשובה מהירה.
עוד אציין כי בבדיקה שערכתי לפני 4 שנים ב- 22/05/05 נמצא כי:
CMV IgG- 221AU/ml
CMV IgG Avidity- גדול מ- 45%
CMV IgM- negative
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל תקין
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009מחלת החום שסבלת ממנה לא נגרמה על ידי וירוס הציטומגלו (CMV)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלה נוספת בעניין:
מריל27/05/2009מה המשמעות של כך שלאחר חודש וחצי בזמן ההריון רמת נוגדני IGG עלתה מ- 223 ל-מעל ל-250?
מה המשמעות של כך שתוצאת IGM הפכה כעבור חודש וחצי מחיובי חלש לגבולי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד"ר בן שלמה27/05/2009ההבדל בין תשובות הבדיקות בשני המועדים הוא חסר משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי נורמה PAPPA Aדנה25/05/2009
שלום ד"ר
מה הם ערכי הנורמה בבדיקת PAPPA A?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מופיעים בטופס
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009ולכן איני זוכר אותם בעל פה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב!רונה לי25/05/2009
אני בשבוע 9 הריון 3 שמתוכם 2 נגמרו בהפלה אחת טבעית.הנני בעלת סוג דם 0 מינוס ובהפלה הטבעית שכחתי ללכת לקבל זריקת אנטי ד.דיברתי היום עם הרופא נשים שלי והאמת הוא קצת הפחיד אותי כי אמר שיש סיכוי שהגוף ילחם בעובר ויפגע בו.האם זה נכון?מה הסיכון ומה באמת זה יכול לעשות והאם ניתן לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009ובהקדם. לפי כל ההמלצות התקניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת מי שפירדנה25/05/2009
עשיתי דיקור מי שפיר לפני כשבועיים וחצי (עדיין לא קיבלתי תשובה ולא עשיתי בדידקת FISH)
שאלתי היא:
האם יש כרומוזמים שהמעבדה יכולה לראות תוך כמה ימים שהם תקינים או לא תקינים ? ואם משהו לא היה בסדר היו מתקשרים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מדווחים חלקי תוצאה
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009ולכן אין ברירה אלא שתמתיני עוד מספר ימים עד התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מוזרות וכאבים צדדייםקרן25/05/2009
אני סובלת מהפרשה ירוקה זוהרת(סליחה על התיאור הנורא).לא מגרד לי ,לא שורף לי.
מה שכן יש לי כאבים בצד שמאל למטה איפה שנמצאת בערך השחלה לפעמים כאבים חזקים ולפעמים כאבים לא מורגשים.
מזה יכול להיות?ולמה ההפרשה שלי כזאת ירוקה?
דרך אגב אני בשבוע 15.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה השחלה?
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009אין דרך לאשה לדעת אם כאב בטן מקורו באיזשהו איבר מסויים בבטנה.
אם הכאב מאד חזק ומטריד, יש להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 11+5 כתמים חומיםרחלי25/05/2009
שלום רב,
היריון ראשון שבוע 11+5.
לפני שלושה ימים קיימתי יחסי מין. מייד לאחר יחסי המין התחיל לי דימום אדום. למחרת בבוקר הדימום הפך להיות חום חלש. אך מאז הכתמים החומים לא נפסקים. אין כאבי בטן.
סבלתי מכתמים כאמור גם בשבוע חמש ושש להיריון.
הייתכן שזה עדין מיחסי המין או שמא מדובר בתחילתה של הפלה?
אודה מאד על עזרתכם.
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה עקב המגע
ד''ר יזהר בן שלמה26/05/2009וכדאי שתפני לרופא שלך, כי אם לא ביצעת בדיקה מצוואר הרחם בשנה האחרונה, יש לבצעה כעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)