מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלית פתחקטיה10/05/2009
שלום,
אני בשבוע 16 ובסקירה מוקדמת הרופא אמר כי יש לי שלית פתח מלאה. לציין דימומים חוזרים ונשנים עד לפני כשבויים.
האם עלי להיות בשמירת הריון בבית? מה בדיוק מותר לעשות (אני אחות במקצועי)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך בשמירת הריון
ד''ר יואב פלד11/05/2009יש לעקוב אחר מיקום השיליה
אם השיליה תישאר שילית פתח מרכזית
תלדי בניתוח קיסרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתעינב10/05/2009
להלן התוצאות: בת 29,
PAPP-A 0.38 MOM
FREE B-HCG 1.15 MOM
N.T 1.3 MM
לפי גיל ובדיקות - סיכוי של 1 ל-1200
האם לאור העובדה כי תוצאות בדיקות הדם העלו את הסיכויי לתסמונת דאון, עלי לשקול המשך בדיקות? בדיקת מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך תוצאות חריגות ?!?
עינב12/05/2009באולטרסאונד אצל רופא הנשים, הוא ציין כי ראש העובר גדול בשבוע + 3 מגילו לפי אורך העובר.
וכי עצם האף קצת ארוכה.
האם לאור נתוני השקיפות + נתונים אלו, עלי לפנות ליעוץ נוסף? בדיקות נוספות [מלבד לסקירה+חלבון עוברי בהמשך] ??
אודה לתשובתך.. ממצאים קצת חריגים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ד''ר יזהר בן שלמה12/05/2009בשביל זה קיים החישוב, והוא מראה על סיכון נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וטיסהeinat10/05/2009
אתמול ביצעתי בדיקה ביתית והיא יצאה חיובית.
טרם ביצעתי בדיקת דם או בדיקה אחרת - אני אעשה זאת מחר.
הבעיה שאני טסה לארה"ב בעוד 5 ימים למשך 4 שבועות.
ממש מודאגת. האם ישנה איזושהי מניעה מלטוס בשלב מוקדם שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה.
ד``ר איילון לחמן11/05/2009לעינת שלום.
הבעיה עם שילוב של טיסה והריון,יכול להביא לקרישיות יתר.לכן חשוב לגרוב גרביים אלסטיות בטיסה ארוכה.ונוסף ובעיקר להסתובב כל שעתיים במטוס.
טיסה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהג'וווווו10/05/2009
רופאים יקרים אשמח לתשובתכם המהירה
אני בשבוע 14+2
רציתי לקבוע תור לסקירת מערכות מוקדמת אך התור הכי קרוב יהיה רק בשבוע 17+2
חשוב לציין שאני בהריון תאומים לא זהים.
האם ניתן לעשות בשבוע 17+2 את הבדיקה והאם זה לא מאוחר מידי???
אשמח לתשובתכם המהירה....
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה גם מהרופאים וגם מהבנות
ג'וווווו10/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשונה.
ד``ר איילון לחמן11/05/2009ל ג שלום.
סקירת מערכות ניתן לעשות גם בשבוע ה-17. גם ניתן לבצע סקירות בעוד הרבה מקומות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאירה 2810/05/2009
אני בשבוע 18 עם תאומים
עושה הליכות 5 פעמים בשבוע עובדת כרגיל(מורה )
האם זה יכול לגרום למצב שיש עומס יתר שיגרום להתקצרות צוור הרחם?
1.האם עדיף לי לנוח כבר מעכשיו ולוותר
על הליכות (יש לציין שלפני הריון הייתי עוסקת בספורט)
או שזה לא קשור?
2האם כדאי למתן?
3לכמה פעמים בשבוע?
הרבה אומרים ללכת עם תחושות גוף ואם אני מרגישה בסדר אז להמשיך כרגיל
אני אכן מרגישה מצויין אבל פוחדת שאולי אעשה נזק בלתי הפיך!
תודה אשמח לקבל עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה:-(
אירה 2811/05/2009אשמח לעזרה בבקשה מאוד חשוב לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטןצילי10/05/2009
אני בשבוע שמיני, מתי מתחילים לראות בטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצלי התחילו לראות בטן
שלי10/05/2009קטנה רק בשבוע 15, אצל אחותי לדוגמא כבר ראו בשבוע 13
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלי בשבוע 21
טלי11/05/2009בשבוע 20 עוד אף אחד לא ידע שאני בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה משתנה מאישה לאישה
ד''ר יואב פלד11/05/2009אבל בסוף רואים לכולן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהלילי10/05/2009
שלום רב ,
רציתי לדעת כמה זמן / ימים מדמים במקרה של הפלה טבעית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי באיזה שבוע היית
ד''ר יואב פלד10/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי בעיה במערכת העצבים בסקירה מוקדנה10/05/2009
ד"ר יקר,
אם יש לעובר בעיה במערכת העצבים, האם ניתן לראות זאת בקלות בסקירת מערכות מוקדמת, או רק אם הסקירה יסודית מאוד?
אני שואלת משום שלא זכור לי שהרופא שביצעתי אצלו סקירת מערכות מוקדמת עבר חוליה חוליה, (הוא רק הראה לי את עמוד השדרה, ואמר משהו על זרמים תקינים..אין לי מושג מה זה..)
אני שואלת בעקבות AFP גבוה יחסית. (2.20) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת העצבים.
ד``ר איילון לחמן10/05/2009ליעלי שלום.
בסקירה מוקדמת קשה לראות כל מערכת העצבים. התוצאה של החלבון העוברי יכולה להראות על מומים אחרים כמו במבנה דופן הבטן ועוד. לא עלינו.לכן המומלץ לבצע סקירה מאוחרת מורחבת.הדגש על המורחבת.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניתן לראות את דופן הבטן בסקירה
דנה10/05/2009מוקדמת? תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכותדינה10/05/2009
שלום
בת 31 , הריון ראשון
בסקירת מערכות בשבוע ה - 23 + 0 ימים , הכל יצא תקין. גיל הריון לפי אולטראסאונד 23 +4 ימים
משקל - 623 גרם.
האם זה לא משקל גדול מדי לשבוע הזה ? כולם אומרים לי שיש לי בטן גדולה יחסית לשבוע בו אני נמצאת.......
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל.
ד``ר איילון לחמן10/05/2009לדינה שלום.
אם כל מדידות העובר בסקירה יצאו תקינות ומתאימות לגיל ההריון,מה הבעיה?.אגב מה לגביך כמה את עלית במשקל?,מה תוצאת העמסת הסוכר של שבוע 24 ?.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נואשת.... בבקשה עזרה דחופה!!!רבקה10/05/2009
אני בהריון, שבוע 20 , עובדת כגננת בצהרון כחמישה חודשי עבודה. לקראת סוף חודש חמישי לעבודתי חליתי עקב שינוי חום גוף קיצוני מגבוה לנמוך מאוד, דלקת בדרכי השתן, דלקת בשקדים, כאבי גב תחתון עזים בצד שמאל, כאבי בטן תחתונה ואף כאבי רגליים (רגללים וכפות רגליים). עד עכשיו לא חזרתי לעבודה, מכיוון שכל פעם צץ משהו אחר, כגון לחץ דם נמוך, כדוריות דם לבנות, המגלובין נמוך (10 וזאת לאחר הכפלת כמות כדורי ברזל + נוזל עירוי ששמים לי בבתי חולים), סחרחורות והתעלפויות מרובות לאחרונה והמלצה להתחיל טיפולי פיזיותרפיה. נשלחתי מרופא נשים, מיון דחוף,רופאת משפחה למיון כ 4 פעמים ומתוכם אושפזתי פעמיים ( כל פעם בערך שלושה ימי אשפוז). ברצוני לדעת מספר דברים:
1. האם אני אהיה זכאית לשמירת הריון מטעם ביטוח לאומי במידה והרופא יאשר זאת ( רופאת נשים המליצה עוד על שבועיים ימי מחלה לפחות לעת עתה ולא תהיה לה בעיה להמליץ על שמירת הריון).
2. האם המעסיקה יכולה לפטר אותי? (היא טוענת שכן משום שחופשי המחלה שלי הסתיימו אצלה ובכך נגמרו יחסי עובד מעביד וכי אם לא אחזור זמהרה מבחינתה התפטרתי)?
3. האם חופש מחלה/שמירת הריון נחשבים לוותק בעבודה? כלומר אם חופשי המחלה שלי אני אגיע כבר לחודש שישי מבחינת ימי עבודה, כי אם כן הבנתי שהיא לא תוכל לפטר אותי, כי אסור לה לפטר אותי אחרי שישה חודשי עבודה?
המון במון תודה וסליחה על הצפת שאלות.
שיהיה שבוע מקסים ושוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרבקה שלום.
ד``ר איילון לחמן10/05/2009לרבקה שלום.
אז ככה אם רופא הנשים ממליץ הנושא עובר בדיקה במסגרת הביטוח הלאומי. ההחלטה הסופית בידם.לגבי שאר השאלות בנושא יחסי עובד מעביד,ותק וכו,את מופנת שוב לביטוח הלאומי.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל הבטן...שרון09/05/2009
בס"ד
היי, ד"ר.
אני ברוך ה' נמצאת היום בשבוע 11 + 4 ימים. עשיתי שקיפות: הכל תקין, תודה לה'..
אבל מה שמדאיג אותי שהבטן שלי ממש קטנה.
1.האם אמורה להיות בטן בשבוע שלי?
2.מתי הבטן אמורה כבר ממש לצאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בע"ה שההריון יגדל תצא גם הבטן
ד''ר יואב פלד09/05/2009מתי ?
ובמופלא ממך אל תחקור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןמיטל בת אל09/05/2009
אני בהריון ורוצה לדעת אם אני יכולה לעשות טיפולי שיניים.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן כולל צילומים הרדמה והכל
ד''ר יואב פלד09/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויים להריון בגיל מבוגריעל09/05/2009
אני בת 40 בסה"כ בריאה (פרט ללחץ דם גבוה מטופל) ללא בן זוג ואני שוקלת להיכנס להריון עם כל ההתלבטויות שלגדל ילד לבד. הגיניקולוג שלי אמר שהסיכויים הינם 4% בלבד.
אני מעוניינת לקבל מידע מה הסיכוי להיכנס להריון עם/בלי טיפול בגיל 40 ומעלה ועד כמה הסיכוי פוחת ככל שעוברת עוד שנה.
כמו כן, האם הסיכויים ללידת ילד עם בעיות שלא ניתן לצפות בבדיקות כגון היפר אקטיבי וכד' גודלים ככל שההריון בגיל מתקדם יותר?
ומה הסיכונים לאם ולעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מלאה מצריכה ספר לימוד
ד''ר יזהר בן שלמה09/05/2009בגיל שלך, קשה לדבר על מספרים כלליים. מאד חשוב מהם הפרמטרים האישיים שלך. יש נשים שמשיגות הריון בקלות בגילך, ויש כאלה שלא תהרינה כבר.
נראה, שאם ברצונך לתכנן הריון בצורה רצינית, רצוי ליצור קשר עם מומחה פריון, ולצאת לדרך, כדי להביא את הסיכוי להצלחה למירב.
הסטטיסטיקה הקיימת היא ברובה על הסיכוי למומים כרומוזומליים, ופחות על הפרעות קשב. גם בנושא זה, חשוב היעוץ האישי, ולא האמירות הכלליות.
במאשה שיש לה לחץ דם, והריונה בגיל המבוגר הוא גם הראשון שלה, יש יותר סיכון לפתח רעלת הריון, ויש גם עקב כך יותר סיכון לעיכוב בצמיחה התוך רחמית של העובר. ושוב, היעוץ האישי הוא החשוב ביותר.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בבטןחסויה09/05/2009
שלום,
אני בשבוע 20, אתמול בלילה היה לי כאב בבטן שהקיף גם את הגב, זה לא היה כאב נקודתי והוא נמשך כחצי דקה. הכאבים לא חזרו, ולשמחתי גם הצלחתי להרגיש את העובר זז לאחר הכאב.
האם יש לי סיבה לדאוג? האם זה סוג של ציר או שאולי זה התרחבות של הרחם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעלמי ממנו זה כלום
ד''ר יואב פלד09/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת מוזרהגל09/05/2009
שלום רב,
רציתי לדעת האם בבדיקות ההריון השגרתי ניתן לעלות אם בן אדם נושא איידס.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר יזהר בן שלמה09/05/2009אבל אם את חוששת שאת נשאית, חובה עליך, לטובת עוברך, לברר את הדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל09/05/2009לא אני לא נשאית חס וחלילה אני רק רציתי לדעת מתוך סקרנות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)