מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופהטל16/04/2009
שלום רב, הנני בשבוע 18, אני סובלת מאוד מפטריה מאוד חזקה בנרתיק, נתנו לי נרות מסוג "גינו פבאריל" ,שעשו לי ממש לא טוב והחליפו לי לנרות "אגיסטן" ומשחה "טבע דרם", לאחר 4 ימים ממושכים של טיפולים ,הפטריה רק מחריפה ושורפת יותר, מה עליי לעשות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף.
ד``ר איילון לחמן16/04/2009למיטל שלום. עליך לגשת שוב ולהיבדק ואולי ,אם ניתן גם לקחת משטח לתרבית.יתכן ויש גם מעורבות חידקית.
תרגישי טוב מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות במהלך הריון לאחר הפלה לפניהילה16/04/2009
שלום,
שמי הילה . אני בהריון בשבוע שמיני. לפני שלושה חודשים הייתי בהריון והייתה לי הפלה טבעית בשבוע שישי. עשיתי בדיקה ראשונה ויש דופק והכל נראה תקין אם כי בימים האחרונים החלו הפרשות חומות וכאבי מחזור קלים. הרופא אמר לקוות לטוב ונתן לי נרות אנדומטרין. אני עובדת בשירות לקוחות, מקום עבודה עם לחץ, כ 10 שעות ביום. האם זה לא מצריך מנוחה? שמירה בשבועות אלה על מנת לתמוך בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
ד``ר איילון לחמן16/04/2009להילה שלום.
בנושא זה עליך להתיעץ שוב עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות במהלך ההריון חשוב@
הילה16/04/2009אני מתייעצת איתך מאחר ואני לא סומכת על התושבה של הרופא " אם ההריון צריך להיות אז הוא יהיה" . אני לא רוצה לעבור שוב את מה שעברתי ואם מנוחה יכולה להמעיט את הסיכון להפלה אז אני רוצה לדעת ולאן אני צריכה לפנות אם גישת הרופא לא מספקת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאריך מחזור אחרוןדפנה16/04/2009
שלום רב,
ממתי סופרים מחזור אחרון? בתאריך 19 למרץ התחלת דימום בעת ניגוב אח"כ בתאריך 21 למרץ שוב דימום "קל" ובתאריך 23 למרץ דימום של ממש למשך 3 ימים, מתי להתחיל לספור?
תודה גדולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור.
ד``ר איילון לחמן16/04/2009לשלומית שלום.
עפ תאורך יש להתחיל לספור מה23 למרץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכרלילך16/04/2009
1. עשיתי בדיקת סוכר של 50 מ"ל ולא ידעתי שאסור לשתות אח"כ. שתיתי כוס מים במהלך שעת ההמתנה לבדיקת הדם. האם זה עשוי לגרוע ממהימנות הבדיקה?
2. את בדיקת הדם ערכו לי כעבור בערך 50 דקות מסיום שתיית הסוכר. זה זמן המתנה מתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר.
ד``ר איילון לחמן16/04/2009ללילך שלום.
שתית כוס מים נקיים לא צריכה לשנות התוצאה.המוזר שלא חיכו שעה ללקיחת הדם.מה התוצאה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה אלרגית למוקסיפן בהריוןשירלי16/04/2009
אני נמצאת בשבוע 25.
בבדיקת תרבית שתן שגרתית התקבלה : "צמיחה פלורה מעורבת הכוללת strep. b"
הרופאה שלי הורתה לי לקחת 10 ימים מוקסיפן 500mg.
לאחר יומיים החל אצלי גירוי בעור וגרד ברגליים ובכפות הידיים. נטלתי מוקסיפן עוד יומיים נוספים.
סה"כ 4 ימים.
המצב בלתי נסבל.
הרופאה שלי חוזרת רק ביום שני.
אני לא יודעת מה לעשות.
להפסיק ליטול את האנטיביוטיקה ? האם צריך להחליף לסוג אחר ?
האם זה מסוכן לעובר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה.
ד``ר איילון לחמן16/04/2009ךדפנה שלום.
כאמור וכמובן להפסיק נטילת הכדורים גורמי האלרגיה.ניתן להתיעץ עם רופא המשפחה עד חזרתה של רופאתך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון בהריוןמריל15/04/2009
שלום רב,
אני בשבוע 7. מאז תחילת ההריון כואב לי הגרון בהפוגות. בכל פעם שנבדקתי ע"י רופא המשפחה הוא אמר לי שזה ויראלי. האם למצב הזה יש השפעה שלילית על העובר (בהנחה שתוצאות הבדיקות ל- CMV יהיו תקינות. בעיקרון ה- IgG חיובי. אני מחכה לתשובות של ה- IgM ).
האם לוירוסים אחרים, שגורמים לכאב גרון יש השפעה שלילית על העובר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גרון
ד``ר איילון לחמן16/04/2009למריל שלום.
התשובה הינה תלוי באיזה סוג וירוס מדובר.בעיקרון אם לא אחד הוירוסים דוגמת הCMV לא צריכה להיות השפעה על העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- כאבי גרון
מריל16/04/2009תודה על תשובתך.
האם נבדקים בבדיקות השגרתיות אותם וירוסים מסוכנים או שעליי לבקש בדיקות נוספות?
האם במהלך ההריון מספיק לבדוק פעם אחת CMV או שבכל פעם לאחר מחלה יש לבדוק שוב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות ??דניאל15/04/2009
ד"ר שלום,
מה הן ציסטות ועל מה הן מעידות??
אשמח לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות.
ד``ר איילון לחמן16/04/2009לדניאל שלום.
ציסטות ככלל הינן שקיות רקמה המכילות נוזל.השאלה מאיזה סוג ובאיזה איבר מופיעות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה מאיימתאבי15/04/2009
שלום,
מה הסיבות להפלה מאיימת שבסוף מסתיימת בהריון תקין?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה מאימת.
ד``ר איילון לחמן16/04/2009לאבי שלום.
הסיבות הן רבות,ומשתנות,החל מסיבות הכרוכות במקום השיליה, מצב צוואר הרחם, מבנה הרחם ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפותגלית15/04/2009
שלום, אני בשבוע 16+4. בימים האחרונים סובלת מכאבים חזקים בנקודה מסוימת בפות (כמו "מכה כחולה") שמקשים עליי את ההליכה. זה קורה רק לאחר פעילות (עליה במדרגות/ישיבה ממושכת, הליכה קצרה וכו') ולא כשאני קמה משינה בבוקר לדוגמא.
האם זה עלול להיות מסוכן?
בעוד 9 ימים אני עוברת מי שפיר. האם עדיף לנוח בשכיבה עד הבדיקה?
האם מצב זה דורש שמירת הריון?
אני מאוד בלחץ מזה שהעובר "דוחף" למטה... (מצב שקרה לי בשני הריונותיי הקודמים שגם בהם הייתי בשמירה וסכון גבוה מאותה סיבה פחות או יותר + צירים מוקדמים...)
תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תשובה בפורום השני
ד''ר יואב פלד15/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות לפני בדיקת מי שפירגלית15/04/2009
שלום,
אני בשבוע 16+4, בעוד 9 ימים יעבור מי שפיר
סובלת בעצירות קשה מאוד מזה כשבוע.
כרגע הורדתי את תכשיר פראנטאל פלוס שאני לוקחת (לדעתי זה עושה עצירות והורדתי על דעת עצמי) ולוקחת רק חומצה פולית. האם זה בסדר?
האם יש איזה תרופה או תכשיר שכדאי לקחת לפני הבדיקה כדי שלא יהיה לי עצירות במהלך הימים שלאחר הבדיקה? (לא רוצה ללחוץ יותר מידי ולא לאמץ את הרחם וכרגע זה מה שאני עושה לצערי עם כל נסיון ליציאה...)
תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות.
ד``ר איילון לחמן15/04/2009לגלית שלום.
תופעת ההעצירות בהריון הינה תופעה מוכרת. קימיים שני סוגי טיפול. אחד בדרך הטבעית עם כדורים העשויים מקליפות שזיפים שקונים בחנויות טבע,ואם לא עוזר בדרך התרופתית.המלצתי שתתיעצי עם רופאך כבר עכשיו לפני בדיקת מי השפיר. אפילו שאין קשר מיוחד בין שני הדברים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונדר'15/04/2009
שלום רב
אני בשבוע 13. לפניי שלושה ימים עשיתי בדיקת שקיפות עורפית שהייתה תקינה לחלוטין. במהלך הבדיקה הראה לנו הרופא (ואף צילם) את הפרופיל של העובר. אני חייבת לציין שזה היה מראה מאוד מוזר. העובר ניראה ממש כמו ציפור. עם אף נישרי וארוך( הרופא אפילו גיחך שמרוב שהאף ארוך הוא נתקע בשילייה) אותנו זה הצחיק פחות. ראיתי לא מעט תמונות של עוברים בשבוע הזה ואף אחד מהם לא היה דומה למה שראיתי אצלי.. ברור לי שכל נושא הפרופורציות עדיין רחוק מלהיות מושלם בשלב כל כך מוקדם, אבל עדיין, התמונה שיש לי ניראת מעט חריגה. אשמח לשמוע הסברים אפשריים לתופעה.
תודה מראש
ר'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים ניראים אחרת
ד''ר יואב פלד15/04/2009ממה שאת מדמינת
וגם בסונר יש צורך בעוד דימיון על מנת להפוך את התמונה הדו מימדית לתלת מימדית
בקיצור ....
אל תדאגי ואין צורך לחסוך לניתוח אף לולד המתוק או שמא מתוקה .......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין חודש תשיעינועה15/04/2009
אם הכל תקין, יש מניעה מקיום יחסי מין בשבוע 36 ומעלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תהנו
ד''ר יואב פלד15/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום רחמי בעקבות אולטרסאונד?אבי15/04/2009
שלום,
האם ייתכן שדימום קל עד בינוני ברחם בשבוע 7 יתרחש בעקבות בדיקת אולטרסאונד יום לפני?(הכל תקין בבדיקה)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא !!
ד''ר יואב פלד15/04/2009אולטראסאונד ( גם פנימי) לא גורם לדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר סקירה מוקדמתגלית15/04/2009
שלום
בת 37 ו10 חודשים
בשבוע: 12+5 שקיפות עורפית 2.5 מ"מ
בשבוע 14+5 סקירה מוקדמת תקינה למעט: בצקת עורפית 2.5 מ"מ
1)אם תוצאת מי שפיר תהיה תקינה, האם אני יכולה לשכוח מממצא זה? או שיש המלצות להמשך ברור? (אקו לב? יעוץ גנטי?..........)
2) האם יכול להיות קשר לתסמונת נונאן שקראתי עליה כאן בפורום? (שגם אם תוצאת מי שפיר תקינה כשיש בצקת עורפית זה יכול לרמז על התסמונת הזאת??? האם זה קשור למצבי?)
3) האם מומלץ לאור הנתונים הנ"ל על בדיקת פיש?
תודה רבה
אני לחוצה מאוד מאוד מאוד עד מי השפיר ואשמח להרגעה
תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה......
גלית15/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב
גלית16/04/2009ואשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת כבד בהריוןטל15/04/2009
אני בשבוע 27, האם סיכנתי איכשהו את העובר בכך שאכלתי כבד (פעמיים לפני כשבוע) ועוד פעמיים בתחילת ההריון?
תודה רבה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא !!!
ד''ר יואב פלד15/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)