מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצבים בהריוןTALTAL06/04/2009
שלום...
אני בשבוע 14 פלוס
ואני עובדת כגננת בגן פרטי.
יש לי 2ילדים בעייתים שגורמים לי לצאת מאיזון ולכעוס הרבה ולהרים את הקול. אני מתה מפחד שזה ישפיעעע על העובר. למרות שהרופא שלי אמר שאין קשר.
האם זה יכול לפגוע בעובר, או האם יכול לצאת תינוק עצבני??? מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא שלך צודק
ד''ר יואב פלד06/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאק06/04/2009
אני בשבוע חמישי + 3 (לפי מחשבון באתר) הבוקר עשיתי בדיקת דם ובטא, תוצאת הבטא היא 6255, וב-30.3.09 הבטא היתה 381 האים זה הגיוני?
(מסיבות מסויימות טרם הגעתי לרופאת נשים לכן אני לא מבינה עדיין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיוני
ד''ר יואב פלד06/04/2009יחד עם זאת יש לבצע אולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליה אחוריתדניאל05/04/2009
ד"ר שלום, בבדיקות שערכתי אצל הרופא נודה לי שיש לי שלייה אחורית?? האם זה טוב או ששליה מסוג זה עלולה חלילה ליצור איזשהן בעיות?
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקום תקין
ד''ר יזהר בן שלמה06/04/2009שליה יכולה להיות קדמית או אחורית או פונדלית, וכולם מיקומים תקינים. רק שליית פתח (המצויה בין העובר ליציאה מהרחם) היא בעייתית, ונראה שעירבת בינה לבין קדמית.
שיהיה הלאה בטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם אחורידורית05/04/2009
אודה ללתשובתכם - האם הריון עם רחם אחורי קשה יותר מהריון רגיל?
והלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
ד''ר יזהר בן שלמה06/04/2009רחם בכפיפה אחורית יכול להיות כרוך בכאבי מחזור קשים יותר, אך בהריון אין הבדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאבר05/04/2009
שלום ד"ר
תאריך אחרון של המחזור: 24/02/09
בטא ב 30/03 : 1694.4 mIU/mL
בטא היום(5/04): 16308.4 mIU/mL
האם תקין?
האם מתפתח יפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיע זמן אולטרהסאונד
ד''ר יזהר בן שלמה06/04/2009ולהפסיק עם בדיקות הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה עם שתלי סיליקון?שיר05/04/2009
שלום
האם אפשר להניק לאחר השתלת סיליקון
בת 29 הריון ראשון ,סיליקון לפני 8 שנים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל בעיה
ד''ר יואב פלד06/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה עם שתלי סיליקון
שיר07/04/2009תודה על התשובה
האם יש צורך ללכת לכירורג לפני לבדוק את השתלים לפני הנקה?
עבר 8 שנים מההשתלה ללא כל בדיקה , בת 29
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטיסטיקה של תסמונת דאוןשלי05/04/2009
האם רוב הילודים הלוקים בתסמונת דאון נולדים לנשים מתחת לגיל 35 אשר לא היתה המלצה בעבורן לבצע מי שפיר? או שייכים למגזרים אשר לא מבצעים הפסקות הריון ?( חרדים לדוגמא) או לנשים אשר עשו מעקב הריון חלקי? האם מאז הונהגה בדיקת השקיפות העורפית ירד באופן ניכר מספרם של הילודים עם תסמונת דאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרבית הילדים נוךדים לנשים צעירות
ד''ר יזהר בן שלמה05/04/2009ולכן, על אף השכיחות הנמוכה מאד של התסמונת בקרב הנשים הצעירות, עדיין רוב העוברים הלוקים בה הם של נשים צעירות.
הנהגת שיטות סקר זולות יחסית, כמו הסקר המשולש, וכן שיטות הסקר היותר מורכבות (שכרגע אינן ממומנות על ידי המדינה) הביאה לעליה משמעותית בגילוי טרום לידתי של המצב. יתר על כן, במדינת ישראל הורידו בהרבה את הגיל, שממנו והלאה דיקור מי השפיר הוא חינם, ויחד עם כך ירד רף הסיכון על פי בדיקות הסקר, שממנו והלאה הדיקור חינם. בסיכום כל הסיכומים, הרוב המכריע של עוברי דאון, אצל נשים העוברות בדיקות סקר, מתגלים בעודם ברחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש קטן? האמנם?אילונה05/04/2009
בסקירה מאוחרת שבוע 20+4
bpd 40.4 מתאים לשבוע 18.3
ofd 63.6
hc 165.2 מתאים לשבוע 19.2
ac 145.4 מתאים לשבוע 19.6
femur 32.1 מתאים לשבוע 19.6
הערכת משקל 330 גרם
הרופא ראה שהראש קטן בשבועיים מגיל ההריון
אך כעת בעיוניי במסמכים אני רואה כי לפי האולטרסאונד ה1 אני בכלל בשבוע 19.6
משמע למעט 2 מדדים HC שקטן ב 4 ימים וBPD שקטן ב 10 ימים המדדים מתאימים
האם גילוי התאריך החדש יכול להרגיענו במקצת???
או שעדיין מדובר בחוסר פרופורציה בעייתית?
יש לציין כי עברתי סיסיי שילייה שנמצא תקין בגלל קפל עור בסקירה ה1 שנספג בסקירה הנוכחית
וכי בדיקת הוירוסים כגון פרוו, CMV, אדמת וטוקסופלזמה תקינה ולכולם למעט טוקסופלזמה יש לי וגדנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שחסר חשיבות
ד''ר יזהר בן שלמה05/04/2009במידה שמדידות מוקדמות של ההריון התאימו בדיוק של ימים בודדים לגיל ההריון, אזי מדובר כנראה על עובר שהוא מעט קטן לגילו. עדיין, יש לעקוב אחר צמיחתו ברחם, ולא להזדרז להכנס לפאניקה. בשבעות אלה כל מ"מ משנה את קביעת השבוע. פשוט - המשיכי במעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרליאת05/04/2009
הי
אני בשבוע 28. העמסת סוכר שבוע שעבר של 50 גרם הביאה תוצאה של 139.6. קיבלתי הפניה לבדיקת 100 גרם. שתי שאלות: מה הסיכויים שבבדיקה לא תתגלה סכרת הריון? אני רוצה לידה טבעית ודואגת שזה לא יצא במקרה שיש לי סכרת. ושתיים, האם זה דחוף לעשות בדיקה בהקדם או אני יכולה לחכות לשבוע הבא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
ד''ר שמואל פנסקי05/04/2009א. קיימת סבירות לא קטנ שהעמסת 100 הגרם שתעשי תהיה תקינה ולא תימצאי כסובלת מסוכרת הריונית. ב. גם אם תימצא סובלת מסוכרת הריונית סיכוייך טובים ללידה רגילה , אך תתבקשי לבצע דיאטה או טיפול נוסף ומעקב קצת יותר הדוק.
ג. כדי לבצע את הבדיקה בהקדם אך שבוע הינו זמן סביר . בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגיסטן בהריוןעופרה05/04/2009
שלום, אני בשבוע 13 + 4 וחוששת שבעקבות בדיקה וגינלית שעברתי לםני מספר ימים פיתחתי רגישות/פטריה בנרתיק שכן יבש וכואב לי באזור. בבדיקה הרופא השתמש בקונדום וכנראה שזאת הסיבה לרגישות שפיתחתי. האם ניתן להשתמש בטבליות אגיסטן 3? האם בשטיפות חומציות אחרות? אנא עצתכם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגיסטן בהריון
ד''ר שמואל פנסקי05/04/2009אין מניעה לשימוש באגיסטן , אך לא בדיקת הרופא היא שגרמה לפטרת (במידה והכן את סובלת מפטרת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגיסטן בהריון
ד''ר שמואל פנסקי05/04/2009אין מניעה לשימוש באגיסטן , אך לא בדיקת הרופא היא שגרמה לפטרת (במידה והכן את סובלת מפטרת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון בהריוןריקי05/04/2009
שלום,
הריון שבוע 19.
כבר מספר ימים יש לי כאבי גרון ונזלת ללא חום.
אני קצת בלחץ. האם אני צריכה לרוץ ולעשות בדיקת דם לCMV? אני לא מחוסנת.
אציין שבתאריך 16.03.2009 עשיתי בדיקות CMV IgG+CMV IgM והתוצאה הייתה שלילית.
אודה לתשובתך .
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון בהריון
ד''ר שמואל פנסקי05/04/2009התופעות שאת מציינת שכיחות מאוד ואינן מצביעות על זהום ב CMV , אך לא תהיה זו טעות לחזור על הבדיקה ( את יכולה לצרפה להעמסת הסוכר..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמם קלחסויה05/04/2009
שבוע 5+2 דמם קל כתמים חומים כתומים בניגוב . אתמול אחה"צ אורגזמה.
האם זאת הסיבה?
האם יש צורך להבדק ? לפני 5 ימים היה גם דמם דומה שנעלם. לאחר דמם זה ביצעתי בדיקת דם לבטא 8495
מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם קל
ד''ר שמואל פנסקי05/04/2009דימום הכתמתי שכיח מאוד בתחילת ההריון , בחלק ניכר של המיקרים אנו מצביע על בעייה אני מניח שאת במעקב רופא , בביקור הקרוב סביר שתבוצע הדמייה סונוגרפית ותקבלי אישור על תקינות הריונך . בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילת חזה אחרי ההריון/ההנקהצורית05/04/2009
היי
האם נכון שאחרי הלידה, אחרי שהחזה גדל מאשר היה לפניה,
יש סיכוי שיפול?
האם ההנקה גם היא "עוזרת" לו ליפול?
אם כן, מה מומלץ לעשות בכדי שזה לא יקרה?
תודה על התשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי במבנה השדיים לאחר הלידה
ד''ר שמואל פנסקי05/04/2009אברים רבים עוברים שינויים בעקבות הריון , מידת השינויים משתנה מאישה לאישה , איני מכיר טכניקות יעילות למנוע את השינויים הטבעיים האלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד טבורי ימני - סיבה לדאגה??מירי05/04/2009
שבוע טוב!!
הריון ראשון ויקר, שבוע 23+4.
בסקירת מערכות מאוחרת נצפה וריד טבורי מימין לכיס מרה. הרופאשביצע את הבדיקה היה די אדיש, לא נתן סיבה לדאגה ואמר שזה נדיר אבל קורה....
לאחר קריאת כמה מאמרים בנושא באינטרנט התחלתי קצת לדאוג - האם יש סיבה??
אציין כי לא הופניתי למעקב או בדיקה נוספת לאחר מכן.
בדיקת מי שפיר שביצעתי קודם לכן תקינה .
סיבה לדאגה? להמשך מעקב?
המון תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה שאין סיבה לדאגה
ד''ר יזהר בן שלמה05/04/2009הרופא שבדק אותך, וזה מן הסתם עיסוקו ותחום התמחותו, לא היה נשאר אדישלממצא בעל משמעות. הייתי סומך על חוות דעתו. יתר על כן, דיקור מי השפיר שביצעת בכלל משמש כמרגיע מצויין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר. פלדחסוי04/04/2009
ראשית, מודה על התייחסותך על השאלה בנושא פיטוצין בשבוע 41.
להלן המשך פרטים לשאלותייך:
הערכת שקל של העוברית בשבוע 38 היה 3600, משמע העוברית גדולה.
ההריון עבר בשלום רב (טפו טפו) .
מה התנאים הצוואריים שלי? בפעם האחרונה שהייתי אצל הרופא אמר שאינני צרה (אני בחורה גבוהה) וכי ראש התינוקת כבר מונח "טוב" בתעלה.
מה אני רוצה?
זו שאלה מורכבת בפני עצמה.
אני רוצה למזער כל נזק אפשרי, חלילה, ואם יש סיכון גבוה יותר לתינוקת, בשבוע ה42 מאשר בזירוז - טובת התינוקת מעל הכל. כלומר עם המינוס היחיד בזירוז הוא שהלידה מתפתחת פחות טבעי ושאולי כואב יותר, וזה עומד אל מול סיכון התינוקת, אזי טובת התינוק מול עיני.
אני יודעת שאין פה תשובה שחור-לבן.....אבל אודה על דעתך מנסיונך, לאור הפרטים החדשים שהוספתי. תודה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרות הפרטים
ד''ר יואב פלד06/04/2009אין תחליף לבדיקת הרופא ולניסיונו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)