מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשות מימיותרחלי16/04/2009
שלום רב,
ביום האחרון של שבוע חמישי להריוני נצפה שק היריון תקין, חלמון וקוטב עוברי בגודל 2מ"מ.
(1)האם העובדה שלא נצפה דופק למרות שנצפה קוטב עוברי מדאיגה?
(2)האם יש משמעות להפרשות מימיות רבות שיש לי בזמן האחרון?
תודה רבה על עזרתכם,
תמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לדאוג
ד''ר יזהר בן שלמה17/04/2009הממצא באולטרהסאונד הוא תקין. בעוד שבוע יהיה דופק.
ההפרשות חסרות משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין מודאגתנינא16/04/2009
איך אני יכולה להיות בטוחה שחיידק gbs נמצא אצלי רק בשתן או שגם כן בנרתיק?
ואם זה כבר בנרתיק זה מחייב טיפול נוסף חוץ מאנטיביוטיקה בווריד ובזמן הלידה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה בזמן הלידה מספקת
ד''ר יזהר בן שלמה17/04/2009לא ממש חשוב היכן החיידק מצוי. מה שחשוב היא הידיעה על המצאו, ובנגזר מכך, מתן האנטיביוטיקה בזמן הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה בדיוק מותר ?הרפס16/04/2009
שלום,
אני בשבוע 16 להיריון. לפני ההיריון נהגתי להתאמן 6 בפעמים בשבוע, כשעתיים בכל פעם - אימוני אירובי בעצימות גבוהה. מדרגה / ספינינג . התאמנתי עם שעון דופק - והדופק שלי היה באזור 180-190 במהלך האימונים (אם כי מדובר על התקופה שקדמה לגילוי הבהיריון).
במצבי הנוכחי, כך נמסר לי, לא רצוי לעבור דופק 140. ההסבר שניתן - 140 זהו דופק העובר , מעבר לכך, הדם והחמצן מתרכזים במאמץ ולא בעובר.
בבדיקה שביצעתי היום - סקירה מוקדמת - עלה שהדופק של התינוקת שלי הוא 160 - הם זה אומר שאני יכולה להתאמן עד דופק 160 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד כמה שטוב לך
ד''ר יזהר בן שלמה17/04/2009לגופך חכמתו שלו. כשיבוא הרגע, שבו לא תצליחי לבצע את המאמץ בעצימות הקודמת, אל תתאמצי לדבוק בעצימות הקודמת. איני בטוח שניתן לבטא במספרים את הגבולות, וודאי שאין קשר לקצבי הדופק שלך מול אלה של העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתדורית16/04/2009
שלום רב,
1. עד איזה חודש נהוג לקחת חומצה פולית, כל ההריון?
2. האם מותר לקחת "סדורל" לשריפה בשתן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1 כל ההריון 2 כן
ד''ר יואב פלד16/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא+משקל קיצונימיכלניקית16/04/2009
הווסת האחרונה שלי הייתה ב 1.3.09 נמשכה באופן מוזר 15 יום.
אני שומרת נידה כך שהטבילה הייתה ב 24.3.09 והסיכוי הראשון להתעברות היה רק אז.
ב 6.4.09 - בדיקה ביתית חיובית. בדיקת בטא 31
ב 12.4.09- בדיקת בטא 893
מה פשר העלייה החדה הזו בשישה ימים???
האם מדובר בבעייה או בהריון מרובה עוברים?
שאלה נוספת בבקשה :
אני בת 24 עם BMI 50
משקל עודף גבוה מאוד. בדיקות הדם שלי יצאו טובות חוץ מתת פעולה בבלוטת התריס.
עד כמה ההריון שלי בסיכון?
ממה להימנע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבטה עולה תקין
ד''ר יואב פלד16/04/2009את בסיכון ל 1 ) סוכרת הריונית 2 ) יתר לחץ דם 3 ) עובר גדל מימדים על הסיבוכים שלו ( לידה קשה ניתוח קיסרי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי תזונהחן16/04/2009
שלום,
אשמח לקבל המלצתכם בנוגע לתוספי תזונה.
אני הריונית טרייה,שבוע 9, עם תאומים לאחר IVF.
מתחילת ההריון אני נוטלת חומצה פולית במינון של 5 מ"ג, בהתאם להמלצת הרופא.
בבדיקות הדם נמצא כי רמת ההומוגלובין נמוך במעט- 11.2 ורופא המשפחה המליץ על נטילת ברזל- SLOW -FE במינון של 160 מ"ג ליום .
האםלאור הנתונים מומלץ בנטילת הברזל?
האם המינון הברזל תקין בשילוב של חומצה פולית במינון גבוה?
תודה רבה:)
חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשי מה שהרופא אומר.הוא מטפל בך היטב
ד''ר יואב פלד16/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפירגלי16/04/2009
לד"ר שלום רב!
הנני בשבוע 34+4, לפני כשבוע אושפזתי בבי"ח עקב מיעוט מי שפיר 52 מ"מ
למחרת בבדיקת אולטראסאונד כמות המים היתה 7 ואחרי יומים 120 מ"מ ושוחררתי.
היום לאחר כשבוע עשיתי בדיקת אולטרסאונד דרך קופ"ח ושם שוב ראו מיעוט מי שפיר 70 מ"מ, נשלחתי למיון ובמיון הרופא ביצע אולטרסאונד { במכשיר הישן}
וראה שכמות המים היא 9.7 כלומר 97 מ"מ, שוחררתי הביתה.
עכשיו אני נורא מבולבלת, מצד אחד יש מיעוט ומצד שני הכמות תקינה.
מה עלי לעשות בהמשך? אני מפחדת שהעובר יכנס למצוקה, ממה נובע ההבדלים בין הבדיקות? האם יש חשש שהשליה לא מתפקדת כראוי? האם כרגע כמות המי שפיר תקינה {97 מ"מ}? מה נחשב תקין בשבוע כזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לרופא שלך
ד''ר יואב פלד16/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת/עורף מעובה?מיקי16/04/2009
שלום ,
בת 38, מבצעת מי שפיר בקרוב עקב גיל+תוצאות שקיפות
בשבוע 12+5 שקיפות עורפית 2.5 ממ
בשבוע לפי ו.א 14+5 ולפי מדדים 0 +15 עובי צוואר 3.37 ממ
האם התוצאות והעלייה בעובי הצוואר מדאיגות??? האם עובי 3.37 ממ בשבוע 15 נחשב לעורף מעובה? בצקת??
מאוד מוטרדת , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות ערפית היא רק סקר
ד''ר יזהר בן שלמה17/04/2009וכבדיקת סקר, היא אמורה להגדיר קבוצת עוברים שהיא בסיכון יתר לתסמונת דאון. אם את ממילא מיועדת לביצוע הדיקור, אין למאפייני עובי הצוואר כל חשיבות כשלעצמם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהשני16/04/2009
שלום, אני בת 26 אם לילד בן שנה וחצי , הווסת שלי סדירה בד"כ, אך האחרונה מאחר כבר ב 26 ימים, לאחר 4 ימי איחור עשיתי 2 בדיקות ביתיות שהראו תוצאה שלילית ולאחר שבוע של איחור עשיתי בדיקה דם שגם הראתה תוצאה שלילית , לאחר בדיקת אולטראסאונד אצל רופא הנשים של מצא דבר, ניתנו לי כדורי פרוגסטרון בכדי לקבל, לאחר שלא קיבלתי אחרי 4 ימים עשיתי בדיקה ביתית חוזרת של הריון שהראתה תוצאה חיובית , שאלתי היא האם הכדורים ששתיתי עלולים להשפיע על בדיקת ההריון ולכן יצאה חיובית? האם יכול להיות שאני בהריון למרות כל הבדיקות הקודמות ששללו זאת? אודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף
שני16/04/2009כי במהלך היומים האחרונים היו לי מעט הפרשות חומות שהפסיקו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת בהריון !
ד''ר יואב פלד16/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש דבר כזה יותר מידי תנועות?שלי16/04/2009
עוברי בו ה- 36 שבועות זז כל הזמן! הוא מעיר אותי בלילה וחלק מהתנועות דחיפה שלו אפילו כואבות! האםריבוי תנועות יכול להצביע על מצוקה כלשהיא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העובר בסדר
ד''ר יואב פלד16/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח לתוצאות בדיקה CMVמריל16/04/2009
שלום רב,
זה עתה קיבלתי את תוצאות הבדיקה ל- CMV שערכתי לפני 10 ימים בעקבות הצטננות וכאבי גרון, שאני עדיין סובלת מהם:
CMV IgG 223.2
CMV IgG Avidity גדול מ- 45%
CMV IgM חיובי חלש
CMV IgM additional assay Negative
האם הממצא לא תקין? מה פירוש חיובי חלש? מה עליי לעשות? אודה על תשובה מהירה.
עוד אציין כי בבדיקה שערכתי לפני 4 שנים ב- 22/05/05 נמצא כי:
CMV IgG- 221AU/ml
CMV IgG Avidity- גדול מ- 45%
CMV IgM- negative
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מחוסנת ל CMV כבר מזמן
ד''ר יואב פלד16/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה.יעל16/04/2009
שלום,
עשו לי בדיקה וגינלית בכדי לבדוק האם יש לי הרפס. תוצאות הבדיקה הן עדיין חלקיות אך רציתי לברר אם הממצאים הללו יכולים להצביע על כך שאין לי הרפס:
משטח גרם מתאים לפלורה נורמלית וגילו במשטח כי יש לי קנדידה ולאוקוציטים וגינלים בודדים.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה של הרפס היא
ד''ר יואב פלד16/04/2009קלינית
ניתן לקבל סיוע מתרבית מיוחדת לוירוסים
בתוצאה שקיבלת אין לאשר או לשלול הרפס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gbs בשתןנינא16/04/2009
אני בשבוע 35 להריון לפני חודש עשיתי בדיקת שתן ( תרבית ) והתוצאה צמיחה עשירהstreptococcus gr b קבלתי מקסופין 20 כדורים אחרי שבועיים עשיתי עוד בדיקה והתוצאה צמיחה מעורבת וקבלתי עוד 20 כדורים .
נודע לי דרך האינטרנט שחיידק זה יכול לעבור לעובר במהלך הלידה , אני מודאגת ורוצה לדעת אם יש טיפול שיכול לעזור לי ולעובר לפני הלידה .אני מתלבטת אם כדאי לי ללדת בניתוח קיסרי ואז לחסוך בעיות ולהפחית סיכון של הידבקות העובר ( חס וחלילה) בשעת היכנסותו בתעלת הלידה.
אני מבקשת שתענו לי בהקדם ושתפנו אותי למקום הנכון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS
אמא16/04/2009עד שתיקבלי תשובה מרופאי הפורום :
יש הרבה מאוד נשים שהם נשאיות של חיידק הGBS בנרתיק( לפעמים זה גורם לדלקות בשתן, כמו במקרה שלך) ולנשים אלו אין שום תופעות , אך עקב כך שתינוק כאשר נכנס לתעלת הלידה יכול להדבק בחיידק שמאוד מסוכן לתינוק כל כך צעיר, עקב כך מאוד חשוב לציין לצוות חדר לידה על כך שאת נשאית לGBS, עקב כך תיקבלי אנטיביוטיקה בלידה, תינוקך אחרי לידה יעבור בדיקת דם כדי לשלול זיהום. נשאות לGBS היא לא סיבה לניתוח קיסרי ואפשר ללדת לידה רגילה ( כמובן שעם תחליטי אחרת), חשוב אבל לא לשכוח שזמן התאוששות אחרי ניתוח קיסרי הרבה יותר ארוכה וכואבת מאשר אחרי לידה רגילה.
בהצלחה בלידה הקרובה!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכואבת ( למה ניק כזה ?)
ד''ר יואב פלד16/04/2009צודקת
אין סיבה לניתוח
יטפלו בך כבר היטב בחדר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב.....חדשה.........16/04/2009
היי,
אני ב"ה בהריון תקיון בשבוע 18+2
הייתי שמחה לדעת אם שבוע זה נחשב חודש רביעי או חמישי כי במחשבונים באינטרנט כל אחד אומר משהו אחר....
תודה מראש על התשובה
והמשך יום נפלא!!!............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשב.
ד``ר איילון לחמן16/04/2009לחדשה שלום.
בעקרון כשהגעת לשבוע ה-18 סיימת 4 חודשי הריון ואת כעת בחודש החמישי.אגב מה המשמעות כעת כשכולם עובדים על פי שבועות ולא חודשים??
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת...דורית16/04/2009
איך בחורה יודעת שהיא בהריון? לפני שהיא אמורה לקבל מחזור!
איזה סימנים יש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת.
ד``ר איילון לחמן16/04/2009לדורית.
בדרך כלל אכן אין לדעת לפני הגעת המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)