מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע 25שרון15/04/2009
שלום,
אצלי זה הריון 3 ואני בת 39 .
החל מחודש 6 אני לא ישנה בכלל בלילה, אני סובלת מקשיי נשימה וכאבי גב חזקים וגם כאבי בטן.
אפשר לומר שבמשך שבועיים אני כבר לא ישנתי ורק לקראת הבוקר אני ישנה בערך שעה עד שעתיים ואני די מותשת וסובלת.
כשהתייעצתי עם הרופא שלי שבדק אם יש לי צירים טען שהכל בסדר ושפשוט זה נובע מלחץ ומכיוון שאני קטנה במימדים (משקל ווגובה ) זאת הסיבה , למרות שכבר עברתי שני הריונות ובעיות שינה התחילו רק בחודש 8. אני כרגע לא ישנה בכלל והקוצר נשימה וכאבי הגב הופכים אותי מאוד לעצבנית. בכלל אני נמצאת רק בחודש שישי ואני לא יודעת איך אפשר להמשיך וגם ללא שינה כשיש לי עוד 3.5 חודשים.
עליתי עד עכשיו כ- 9 קילו , אני לא יודעת אם זה בסדר , ויצא לי בדיקת של העמסת סוכר 50 תוצאה של 151 ואני כרגע מתכוונת לעשות את העמסה של 100 , כך שאין לי מושג אם אולי זה הגורם.
אשמח לדעת אם יש דרך להקל , ממה זה נובע, למה בהריונות הקודמים זה היה לי רק בסוף ההריון ועכשיו זה כבר מחודש שישי(בהריון הראשון עליתי 20 ובשני 11 ) .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 25.
ד``ר איילון לחמן15/04/2009לשרון שלום.
נתחיל מהסוף ואומר שבענין קשיי הנשימה כדאי להיבדק גם אצל רופא המשפחה.העליה במשקל המומלצת לכל ההריון היא בין9ל-12 קג,ואת כבר עלית 9קג!!.
שיהיה המשך הריון קל ומוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvמוני14/04/2009
שלום אני בשבוע ה- 26 להיריון.
בשבוע השמיני עברתי בדיקת דם ואובחנתי בקשר לוירוס cmv כדלקמן:
CMV IGG גדול מ- 250 חיובי
IGM חיובי חלש
יש לפנות בהקדם לרופא המטפל.
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY גבולי
CMV IGG AVIDITY 45%
EQUIVOCAL - מומלץ מעקב
ערכי ייחוס:
IGG WITH LOW AVIDITY
קטן מ- 35%
IGG WITH HIGH AVIDITY
גדול מ- 45%
בשבוע ה- 25 עברתי בדיקת דם חוזרת בקשר ל- CMV:
CMV IGG גדול מ- 250
CMV IGM גבולי
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY שלילי
CMV IGG AVIDITY 45%
אודה על קבלת התייחסותך לבדיקות? מה המשמעות?
האם קיים סיכון או סיכוי שהעובר נדבק בנגיף?
האם אפשר לעשות מי שפיר בשבוע ה- 25?
האם הבדיקה השנייה תקינה?
יש לציין כי בדיקת סקירת מערכות מורחבת שבוצעה בשבוע ה- - 23.5 העלתה מיעוט קל במי שפיר ( 10 במקום 12 ) אך העובר נראה תקין.
נודה על קבלת תשובתכם. אנו מאוד מודאגים?
אודה על קבלת מענה לכל השאלות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במקרים אילו
ד''ר יואב פלד14/04/2009חשוב לקבל יעוץ פרטני מסודר
ולא יעוץ דרך הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירופ הומאופתי R8 Jutussin בהריוןדנה2214/04/2009
שלום,
האם מותר להשתמש בסירופ הנ"ל להקלה בשיעול בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירופ
ד``ר איילון לחמן15/04/2009לדנה שלום.
המקור המוסמך לתרופות בהריון היא המחלקה למניעת מומים במשרד הבריאות.טל02-6243669.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורלילך14/04/2009
עברתי הפלה ב-24/12/08 ולאחר חודש קיבלתי מחזור שארך 3 שבועות.
בתאריך 7/3/09 היו לי דימומים קלים (רק בניגוב) וב-12/3/09 היו דימומים רגילים של מחזור.
בדר"כ המחזור מגיע בים 28-30 יום .
כרגע יש לי איחור של 5-6 ימים. עשיתי בדיקת שתן ביום השני לאיחור- ויצא שלילי.
האם זה מוקדם מדי לדעת?
האם אני בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור.
ד``ר איילון לחמן15/04/2009ללילך שלום.
המלצתי שתבצעי בדיקת דם להריון,אז תדעי במדויק יותר את מצבך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהסבי14/04/2009
אני בהריון אחרי טיפולי IVF וקיבלתי תוצאה של 202 בבדיקת הדם ה1 לאחר איחור של יומים ואילו לאחר 4 ימים התוצאה היתה 466
האם קצב עליה זה נורמלי ?
ועד איזה מספר זה אמור להגיע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטה
ד''ר יואב פלד14/04/2009הבטה מכפילה את עצמה לאחר יומיים וזה יפה
היא תגיע לרמה של עשרות אלפים
כאשר תגיע לרמה של 1500-2000 ניתן יהיה לראות שק ברחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעווה בהריוןקרן14/04/2009
אני בשבוע ה9 להריון והשאלה שלי היא האם אני יכולה לעשות שעווה באיבר המין..(בכל,כולו)
אני פשוט לא מסוגלת לגלח ואני גם לא מסוגלת להשאר עם זה.
האם זה אפשרי?לא פוגע בעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרי ולא פוגע
ד''ר יואב פלד14/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר יחסי מיןטולי14/04/2009
שלום,
בת 31 , שבוע 20 , אתמול בלילה לאחר קיום יחסי מין הופיע דימום קל. גם בבוקר בניגוב עדיין יש קצת הפרשה ורודה. הבטן הפכה להיות יותר קשה מבחינת התחושה, אין כאבים.
אתמול בבוקר (לפני המקרה הזה) הייתי במוקד מסיבה אחרת והכל היה תקין.
האם כדאי שוב ללכת להיבדק או שהתופעות הללו לאחר קיום יחסי מין הן בגדר הסביר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום.
ד``ר איילון לחמן14/04/2009לטולי שלום.
אכן יש צורך לגשת ולהיבדק. יש לברר למשל,מיקום שיליה, מצב צואר הרחם וכו.בכל מקרה אמליץ שלא לקיים יחסים עד אחרי הבדיקה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות LIVOSTIN ו-OPTILAST בהריוןלונה14/04/2009
אני בשבוע תשיעי +3. אני מאוד סובלת מקדחת השחת ובעבר טופלתי בכדורי לורטדין אך אני מנסה להמנע מהם. אני משתמשת בטיפול מקומי STERONASE AQ דרך האף ורציתי לדעת האם ניתן להשתמש בזמן הריון גם בטיפות עיניים LIVOSTIN או/ו OPTILAST... הגרד בעיניים מאוד מציק לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות בהריון.
ד``ר איילון לחמן14/04/2009ללונה שלום.
המקור המוסמך לגבי תרופות בהריון הוא המרכז למניעת מומים במשרד הבריאות. טל 02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 22אורית13/04/2009
לרופאים שלום
שבוע 22 הריון שני משבוע 18 מרגישה יפה תנועות עובר, ביומיים האחרונים לאחר ששיחקתי קצת באולינג, אני מרגישה את התנועות ממש למטה בבטן התחתונה (קרוב למפשעה) שקודם התנועות היו במרכז הבטן כל הבטן היתה זזה...
האם תקין?
לפנות לרופא?
אולי קשור לבאולינג? (ההרגשה היא שהעובר ירד קצת למטה)
תודה
מחכה לתשובתכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באולינג.
ד``ר איילון לחמן14/04/2009לאורית שלום.
האמת קצת מוזר הסיפור. אם התנועות לא חזרו עד עתה להרגשתם הקודמת,שוה לגשת ולהיבדק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףשרון13/04/2009
בס"ד
היי, ד"ר.
אני מחר מתחילה שבוע 8 ברוך ה'...
הרופא המטפל שלי אמר לי לחזור אליו רק כשאהיה בשבוע 11.... מאחר וההריון הושג לאחר הרבה ניסיונות, אני נורא מפחדת... איך אני אדע שהכל בסדר? האם במידה וחס ושלום היה משהו משתבש אני הייתי יודעת מזה.?? או מרגישה משהו חריג??.. באופן כללי, יש לי בחילות והקאות, אבל לפעמים יש ימים שאני בקושי מרגישה משהו.. האם תקין?
האם אולי אתם מכירים רופא מאיזור חיפה, קריות, נהריה שמקבל בפרטי ועושה מעקב הריון??? אני מוכנה לשלם כל מחיר :)
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מקבל באיזור השרון
ד''ר יואב פלד13/04/2009יש לי מטופלות שמגיעות מכל הארץ את מוזמנת להתקשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בינוני בשבוע 6אבי13/04/2009
שלום,
אשתי בשבוע שישי והיום בבוקר היה לה דימום בינוני.
הינו אצל הרופא ובבדיקת us הכל היה תקין-עובר עם דופק.
נשלחנו לבדיקות בטא.
בערב שוב דימום קל.
מה הסיכויים לכך שתהיה או לא תהיה הפלה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בערך חצי חצי
ד''ר יואב פלד13/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורדנה13/04/2009
לפני ארבעה חודשים הפסקתי לנטול גלולות במטרה להכנס להריון
אני בת 33
מאז המחזור הופיע כל 25-26 יום
אני היום ביום ה 32 וטרם הופיע המחזור
בדיקת ההריון מאתמול (שנעשתה בבקר בשתן הראשון) הראתה תוצאה שלילית
האם לסמוך על בדיקת ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור.
ד``ר איילון לחמן13/04/2009לדנה שלום.
אם את בספק בצעי בדיקת דם שהיא יותר אמינה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין משולש-האם מצריך התייחסות ?טלי13/04/2009
לרופאים הנכבדים שלום
הנני בהריון ראשון לאחר הפרייה חוץ גופית. הנני בת 38 , שבוע 18 של ההריון .
בדיקת שקיפות עורפית תקינה
בדיקת PAPA-A ובדיקת FREE BETA-C שתיהן תקינות .
להלן תוצאות "תבחין משולש"
AFP 2.07 63.7 IUQML תחום הנורמה הוא עד 2.5
ACG 0.99 25.0 IUQML תחום הנורמה הוא בין 0.16-2.99
U-E3 1.70 1.42 NG/ML תחום הנורמה הוא מעל 0.16
את התוצאות קיבלתי היום בדואר בצהריים , בבוקר עשיתי ניקור מי שפיר בלי לדעת את התוצאות.
רשום בדף התוצאה שיש לבצע סקירה שנייה ,עקב תוצאת הבדיקה (ממילא התכוונתי לעשות סקירה שנייה) אך היה מצויין לא יאוחר משבוע 20 , אני תכננתי לעשות סקירה שנייה בשבוע 22
האם להקדים את הסקירה? האם התוצאה חריגה קצת? אודה לשתי התשובות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה !!!
טלי13/04/2009מצויין שהסיכון לתסמונת דאון היא 1:5449 לפי הגיל והבדיקות
הסיכן לפי הגיל בלבד 1:157
האם עדיין התשובה נראית לך גבולית (כי התקשרו אלי מהמעבדה ואמרו שערך אחד (המשלושה שנבדקו הוא גבולי ) ושזה לא קשור לתסמונת דאון ושגם אין המלצה לביצוע מי שפיר (אבל אני כבר עשיתי)
מהו הערך הגבולי והאם הוא באמת גבולי ומצריך התייחסות מיוחדת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי
טלי13/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון עוברי.
ד``ר איילון לחמן14/04/2009שלום.
הערכים שאת מציינת הם בתחום הנורמה.גם טוב שבצעת בדיקת מי שפיר.המלצתי כרגע שתפני עם כל התשובות ליועץ גנטי שיבהיר הדברים ויחליט על המשך ומועד שאר הבדיקות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאמילקשייק13/04/2009
שלום,
האם בהריון תאומים, גם אמורים לראות דופק מעל ערכי בטא של 10,000,
או שערכי הבטא צריכים להיות גבוהים יותר בכדי לארות דופק?(אם כן אז כמה הם צריכים להיות)?
תודה וחג שמח (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא.
ד``ר איילון לחמן13/04/2009למילקשייק שלום.
ברמות שאת מתארת מעל 10,000 מקובל בדרך כלל כבר לראות הדופק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה על הכביש בהריון .אורית13/04/2009
ד"ר שלום , אני בשבוע 18 להריון .. איבדתי שיווי משקל ונפלתי על הכביש .. לא על הפנים על הצד אבל קיבלתי מכה קלה בבטן .. אני מרגישה בסדר גמור אין כאבים מהנפילה או משהו כזה.. השאלה הם נפילה כזאת עלולה לגרום לבעיות אצל העובר ?????.. מה עלי לעשות??? אני חוזרת שוב שאני מרגישה בסדר גמור ואין כאבים או דימום .
אשמח לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה על הכביש
דניאל13/04/2009למה אף אחד לא עונה בפורום הזה?????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציעה לבצע US. מבחינה הגיונית
לונה14/04/2009אני לא חושבת שזו שאלה שמומחים יכולים לענות עליה באופן חד משמעי. ברור שמפגיעה פיזית יכול להגרם נזק לעובר.
US יאמר לך מה מצב התינוק ויענה לך על כל השאלות. מומלץ להתייעץ עם רופא הנשים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפילה.
ד``ר איילון לחמן14/04/2009לאורית שלום.
על מנת להיות 100% בטוחים שהכל בסדר,שווה לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)