מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מודאגת..ליר13/04/2009
שלום רב,
את המחזור האחרון קיבלתי ב6 לפברואר! לאחר איחור של יום ערכתי בדיקה ביתית, לאחר שבוע ושבועיים שתי בדיקות דם והכל שלילי!! למרות זאת לא קיבלתי עדיין וסת.
לאחר שלושה שבועות של איחור היו לי רק הפרשות שקופות והמשכנו לקיים יחסים כרגיל. מאז יום רביעי האחרון יש לי הופעה של כתמים חומים בסגנון דימום (לא ממש של מחזור..)
חשבתי שהנה הוסת מגיעה אך זה לא קרה ומאז כל כיומיים (רביעי, שישי והיום) יש לי דימום שכזה. האיחור כבר דיי רציני- השבוע זה כבר יהיה חודשיים ללא מחזור! ואני מודאגת האם זה מעיד על בעיה?
האם יש סיכוי שזה המחזור??
האם סביר שזה הריון? והאם יש טעם לערוך בדיקה ביתית?
אציין שאני מקבלת בד"כ כל כ 35 ימים ואיני נוטלת גלולות או אמצעי מניעה מזה מס' חודשים.
אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת
ד''ר יואב פלד13/04/20091 בצעי בדיקת הריון
2 אם חיובית אז את בהריון ויש לפנות לרופא
3 אם שלילית הרי יש לך שיבוש במחזור ויש או להמתין לבואו של המחזור או לפנות לבדיקה וטיפול לזרז את המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאעשה זאת , תודה!
ליר13/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהירדורית13/04/2009
לרופאים שלום,
1. האם אקו לב והולטר (24 שעות) בתחילת ההריון יכול להזיק באיזו שהיא צורה לעובר?
2. איזה כדור נהוג בד"כ לת בהריון שאינו פוגע דרלין או נורמיטן?
אודה לתשובתכם. חג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו והולטר
ד''ר יואב פלד13/04/20092 הבדיקות אינן מזיקות בשום שלב של ההריון לא לך ולא לעובר!!
2 התרופות בטוחות אם ניתנות על ידי רופא בהתוויה ובפיקוחו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברסיגל13/04/2009
לרופאים שלום
שבוע 22 הריון שני משבוע 18 מרגישה יפה תנועות עובר, ביומיים האחרונים לאחר ששיחקתי קצת באולינג, אני מרגישה את התנועות ממש למטה בבטן התחתונה (קרוב למפשעה) שקודם התנועות היו במרכז הבטן כל הבטן היתה זזה...
האם תקין?
לפנות לרופא?
אולי קשור לבאולינג? (ההרגשה היא שהעובר ירד קצת למטה)
תודה
מחכה לתשובתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר
אורית13/04/2009תשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשונירוני13/04/2009
שלום רב,
הנדון: הריון ראשון
הנני בהריון ראשוני אחרי הפריה חוץ גופית שהצליחה מרופא פרטי ברצוני לדעת האם בהתחלת הריון יש כאבים בחזה ודקירות בבטן האם זה צריך להיות או לא.
נא תשובתך המהירה
בברכת חג שמח
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ראשון
רוני19/04/2009
דילגת על שאלתי האם זה בסדר להרגיש כאבים בבטן התחתונה בתחילת הריון.
לתשובתך אודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים.
ד``ר איילון לחמן19/04/2009לרונית שלום.
כאבי בטן תחתונה יכולים להיות תקינים.אבל יש לגשת ולהיבדק על מנת לשלול את כל הסיבות האחרות לכאבי בטן בתחילת הריון כולל אפשרות רחוקה של הריון חוץ רחמי.או יותר שכיח לאחר טיפולי הפריה חוץ גופית-בעיות שחלתיות.נאחל לך המשך הריון קל ומוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןטלי13/04/2009
בס"ד
שלום!
ערכתי בדיקת הריון ביתית פעמיים וגליתי שבשני המקרים הופיעו 2 קווים כאשר האחד בהיר והשני כהה.
שאלתי היא האם זה אומר שאני בהריון או שעדיין מוקדם לדעת??
ואם כן למה התוצאות הן ככה ולא 2 פסים כהים כמו שמופיע בהוראות הבדיקה??
(חשוב לציין כי בפעם הראשונה שערכתי את הבדיקה זה לא היה במתן שתן ראשון והבדיקה השנייה נערכה יום אחרי במתן שתן ראשון)
אשמח לתגובה במהרה.
חג שמח.
טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ורד13/04/2009פס זה פס, גם אם הוא בהיר! גם אצלי היה לי פס מאוד בהיר ובבדיקת בטא באותו יום ערך הבטא היה 200. אל תבזבזי כסף וזמן על בדיקות שתן, הגיע הזמן לבצע בדיקת דם!
המשך הריון תקין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיליתי היום שאני בהריון ואני שותה צזוהר12/04/2009
אני שותה ציפרלקס באופן קבוע 20 מג כל יום.
נשלח אליי הביתה כבר אישור מהדסא שומר שאפשר לשתות בהריון אבל עדיין אני ממש מפחדת...
יש כאן מישהי ששותה תרופות נגד חרדות????
אני ממש לחוצה זה הריון שעבדנו עליו המון זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בחרדה
ד''ר יואב פלד12/04/2009מתרופה נגד חרדה ...
התרופה בטוחה ויש לך גם אישור מהדסה
אסור לך להפסיק
המשיכי ליטול ואולי אפילו צריך להעלות את המינון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחירון, NoonanLeonardan12/04/2009
א. במידה ומגיעים לפרופסור אחירון בתל השומר לסקירה מאוחרת עם טופס 17,
האם הוא מבצע את אותה בדיקה כפי שהוא מבצע באופן פרטי, או מצומצם יותר ?
ב. כיצד ניתן לבצע בדיקה ספציפית לתסמונת Noonan ?
(הכוונה היא לבדיקה ספציפית לאישוש/שלילת Noonan,
מכיוון שלא תמיד מי שפיר ו/או אקו לב מזהים Noonan באופן תקין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לשאול אותו
ד''ר יזהר בן שלמה12/04/2009אני מצאר לעצמי שהוא בודק באותו אופן בכל מקרה, בלי קשר לאופן התשלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אשמח לקרוא גם לגבי נונן
Leonardan12/04/2009במידה ותוכל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום העובר בבטןמ12/04/2009
שבוע 29+4 העובר נמצא בבטן בתנוחה שמכאיבה לי ,כבר כמה ימים הוא לוחץ לי על צד יד של הבטן..כאילו כולו נמצא בצד ימין ...ומרוב חוסר מקום הוא לוחץ את הבטן ימינה ...
אני מידי פעם דוחפת חזרה והכאב נרגע אבל העובר שוב לוחץ אחרי זמן קצר....
זו שאלה קצת מגוחכת אבל יש משהו לעשות בנידון???
האם הדחיפות שלי יכולות להזיק לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את לא מזיקה לו
ד''ר יזהר בן שלמה12/04/2009ואין מה לעשות ממש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתכופף... מותר?tuly8212/04/2009
אני בשבוע 17 (הריון ראשון) חמותי הזהירה אותי שלא להתכופף... יש סיבה רפואית לעניין או להתייחס לזה כ"עצה של פעם" (יש כמה כאלה... שברור לי שאינן נכונות.. כמו שחייבים לאכול כל מה שמתחשק.. גם אם זה באמצע הלילה ואין איפה להשיג...)
אז מותר להתכופף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי אוסף של אמונות תפלות
ד''ר יואב פלד12/04/2009הוספתי אותך אליהן
מותר בטח שמותר טפו טפו טפו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך: תרביתתמרי12/04/2009
בהמשך להודעה הקודמת על תרבית ואגינלית.
התרבית נלקחה לצורך בדיקת GBS
כי אני בשבוע 36.
האחות אמרה לי להשתמש בשתי מבחנות. אחת מהואגינה והשניה מפי הטבעת.
מה צריך לעשות? ש צורך לדאוג?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קולי מפי הטבעת
ד''ר יואב פלד12/04/2009זה תקין
זה מה שקורה שלוקחים תרביות בלי התוויה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרבית- המשך
תמרי12/04/2009ראשית, תודה רבה על התגובה המהירה!!
שנית, האם לדעתך אני צריכה לעשות את הבדיקה שוב?
מה המשמעות של אי קולי בזמן הלידה?
האם יש צורך באנטיביוטיקה?
שוב המון תודה על הסבלנות והמסירות !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת לא צריכה לעשות
ד''ר יואב פלד12/04/2009כלום
את בריאה
לכולם יש קולי בקקי
הרגעי
תלדי בנחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןאתי12/04/2009
שלום,
מחזור אחרון ב- 19.3.09 ביוץ בין 27-30. 24 ימי מחזור. יש לי איחור של יום. עשיתי בדיקה ביתית שהראתה קו קהה וקו בהיר מאוד. שאלתי היא האם זה הריון? מתי אפשר לעשות בדיקת דם ואיפה במרפאת בריאות האישה או בקופ"ח רופא משפחה?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בהריון
ד''ר יואב פלד12/04/2009אפשר לעשות בדיקת דם לפי הפנית רופא בכל מקום בו נוטלים דם בקופ"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אתי12/04/2009תודה רבה על היחס המהיר, המקצועי והאיכפתי - תמשיכו כך.
יישר כוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוף אני מפחדתמאיה12/04/2009
אני בשבוע 15+3 ימים.
בבדיקת שקיפות עורפית יצא לי 2.4
הרופא אמר שזה תקין אבל גבולי,
עשיתי בדיקת דם מיוחדת שנקראת "בדיקת סינון לתסמונת דאון בשליש הראשון של ההריון וזה התוצאות:
PAPP-A 2.18 MLU/ML 0.69 MOM
FREE B HCG 23.24 MLU/ML 1.16 MOM
NT 2.4 MM 1.84 MOM
הסיכון לדאון במועד הלידה"
לפי הגיל והבדיקות: 1:640
לפי הגיל בלבד: 1:1400
{יש לציין שבתוצאות כתוב למטה שלפי התוצאות לא נימצא סיכון יתר לתסמונת דאון כלומר,הסיכון לתסמונת דאון נמוך לאישה בגיל 35,אם זאת יש להגיע לרופא המטפל להסבר וייעוץ.
השאלה שלי היא האם הבדיקה תקינה?
האם חלבון עוברי מעלה עוד יותר את הסיכון וזה יהפוך מ1:640 ל- 1:200
מפחיד אותי פליז עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למטופלות שלי
ד''ר יואב פלד12/04/2009אני ממליץ לבצע מי שפיר אם השקיפות עולה הל 2 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להתקלח במים חמים בהריון?מריל12/04/2009
קראתי שאסור לעשות אמבטיות חמות. מה לגבי מקלחת חמה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר, תהני
ד''ר יואב פלד12/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורונקולוזיסטולי12/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שאלה
טולי12/04/2009שלום,
בת 31, הריון ראשון.שבוע 20 להריון , הכל תקין.
פורונקולים התחילו להופיע לאחר שהפסקתי גלולות למניעת הריון.
טופלתי באנטיביוטיקה לפני שנכנסתי להריון ללא הצלחה.
נכנסתי להריון בהזרעה בעזרת פיורוגון.הפורונקולים גדולים וכואבים, בעיקר על הרגליים.
השאלה היא האם זה עובר לעובר במהלך ההריון ו/או במהלך הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ד''ר יואב פלד12/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ספירת דםמימי12/04/2009
שלום רב,
שבוע 24 הריון 1.
מצ"ב תוצאות ספירת דם שגרתית שביצעתי.
מודאגת מהwbc הגבוה.
מה לעשות?
14.3 WBC
8.1- 4.2 M/ul 3.7 RBC
16- 12 g/dl 11.2 HB
52- 37 % 32.6 HCT
400- 130 K/ul 308 PLT
94- 80 fL 88.0 MCV
31- 27 pg 30.1 MCH
37- 33 g/dl 34.2 MCHC
- % 14.3 RDW
- fL 8.0 MPV
- 86 NEUTROPHILS%-DIF
- 11 LYMPHOCYTES %-DIF
- 2 MONOCYTES%-DIF
- 1.0 STABS %-DIF
- 12.32 NEUTROPHILS abs-DIF
- 1.58 LYMPHOCYTES abs-DIF
- 0.287 MONOCYTES abs-DIF
- 0.1
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר WBC בהריו
ד''ר יואב פלד12/04/2009זה ממצא תקין
ולכן אין צורך לעשות דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)