מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון ללא חדירהאנונימית21/12/2008
שאלה תמימה למדיי - האם יש סיכוי להריון רק מחיכוך אברי המין, (לדקות ספורות) ללא חדירה ומבלי שהגבר גומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר איילון לחמן22/12/2008לאנונימית שלום.
על מנת שיקרה הריון,יש צורך שתא הזרע יחדור דרך הרחם לחצוצרה ויפרה הביצית.למעט נושא רוח הקודש שעל פי הספרות קימת בארץ.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריוןהילה21/12/2008
הי, שאלתי לא ממש קריטית אבל אשמח להיות מאופסת בעניין.. תאריך מחזור אחרון: 23/9/08 לפי אולטרה סאונד 1 גיל הריון 7.5 CRL 9.4 מ"מ. שבוע 7.0 אולטרה סאונד שבוצע היום הראה: גיל הריון 12.5 CRL 58 מ"מ שבוע 12.4 ובתמונות בכלל זה אומר 12.1-12.2 אז איפה אני? 12+1? 12+2? 12+4? 12+5? תודה, הילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע.
ד``ר איילון לחמן22/12/2008להילה שלום.
בדיקת האולטרהסאונד אינה ממש מדויקת על היום.כך שבערון אתבסביבות ה-12+5. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הכפלת בטא :(באופן תקין דחוף!!!!מיכל21/12/2008
16/11/08 מחזור אחרון לאחר מכן IVF 1 פרוטקול ארוך 2/12/08 שאיבה 5/12/08 החזרה 17/12/08 בטא ראשונה 90 19/12/08 בטא שנייה 160 21/12/08 בטא שלישית 284 לצערי היום בשיחה עם הרופא המטפל הוא הסביר לי שהוא לא מרוצה מהכפלת הבטא הוא אומר שהיא לא מכפילה את עצמה באופן תקין . ושהוא מבקש שאני יעשה עוד יומים שוב מעקב ששאלתי אותו לסיברות הריון תקין במצב שכזה הוא הסביר לי שאין חוקים מתמטים להתעברות עובר אני ממש עוברת יום קשה וממש רע לי . האם יש בכלל סיכוי שההריון תקין ? אני בנוסף לוקחת תמיכה של אסרופם 2 ליום וקרינון 1 ביום . וחייבת לציין שהיה לי בניגוב מין חתיכות שחורות פעמים השבוע וכרגע אין דבר . האם יש סיכוי בכלל ? תעזור לי מיכל :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא.
ד``ר איילון לחמן22/12/2008למיכל שלום.
אכן בינתים אין בשורות.אנו מצפים להכפלת הערכים כל 24-48 שעות.דבר שלא קורה אצלך בינתים.
אבל לא עבדה תקוותינו.התוצאה החוזרת של הבדיקה בודאי תעזור להבין יותר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלה בהריוןאפרת21/12/2008
שלום. אני בהריון בשבוע ה-22. לפני כחודשיים, בעקבות כאבים חזקים בבטן, אושפזתי בבית החולים והתגלה שהשחלה הימנית שלי מוגדלת (3x6 ס"מ) עקב ציסטה. היה חשד לתסביב, אך לפרוסקופיה שלל זאת. שאלתי היא, האם הציסטה יכולה לפגוע במהלך התקין של ההריון, ככל שהוא מתקדם והרחם גדל? האם יש סיכונים אחרים והאם מומלץ להסיר את הציסטה או להסתפק במעקב בלבד? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיסית בהריון.
ד``ר איילון לחמן22/12/2008לאפרת שלום.
אין הפרעה מצד הכיסית בהריון למעט כאבים.אגב האם בזמן הלפרוסקופיה לא הוסרה הכיסית או לפחות לא נשאבה?.כאמור אין צורך לטיפול אלא אם שוב כאבים חזקים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בהריון - בהמשך לשאלתך
אפרת22/12/2008שלום ד"ר. בהמשך לשאלתך, לא הוסרה הציסטה. לא ברור לי האם זו תופעה של הריון והשחלה אמורה לחזור אחר כך לגודלה הרגיל? אני שואלת משום שרק בהריון התגלתה הציסטה ולפני כן הכל היה תקין. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרהאלין21/12/2008
האם בדיקות הדם שביצעתי תקינות בתודה מראש NEGATIVE COOMBS INDIRECT 1 0.4- 0.01 IU/ml 0.0 CMV IgG - NEGATIVE CMV IgM 2 7.2- 0.01 IU/ml 75.1 TOXOPLASMA IgG - NEGATIVE TOXOPLASMA IgM פירוט הערות מציין הערה 1 שינוי שיטה-נא לא להשוות א 0.4-0.6 IU/ml=EQV.-גבולי 0.6 מעל IU/ml=POSITIVE 2 שינוי שיטה-נא לא להשוות א 7.2-8.8 IU/ml=EQV.-גבולי 8.8 מעל IU/ml=POSITIVE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר איילון לחמן22/12/2008לאלין שלום. אם בדיקות ה-IGM שליליות ,קצת קשה להבין מהשאלה-אז הכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןל21/12/2008
מנסה להכנס בהריון כבר 5 חודשים. כל הבדיקות תקינות. התברר שיש לי פוליציסטות. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר איילון לחמן22/12/2008למ שלום.
הממוצע הארצי בכניסה להריון הינו שנה.לא ברור לי איזה בדיקות עשית שכולן תקינות ולמה עשית.אם הבעיה הינה שחלות פוליציסטיות ,כמובן שניתן להיכנס להריון ללא טיפול.רק אם חולפת שנה יש לשקול טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת שתן - שבוע 37חסוי21/12/2008
שלום רב, הנני בתחילת שבוע 37 להריוני. להלן תוצאות בדיקת שתן מהיום בבוקר: GLUCOSE - U STRIP - mg/dl NEG BILIRUBIN- U STRIP - mg/dl NEG KETONES- U STRIP 1.030- 1.001 1.022 SPECIFIC GRAV-U STRI 7.4- 4.8 6.0 PH- U STRIP 30- 0 mg/dl NEG PROTEIN- U STRIP - mg/dl NORMAL UROBILINOGEN-U STRIP - /µl NEG ERYTHROCYTES-U STRIP - NEG NITRITE- U STRIP - /µl 75 LEUCOCYTES - U STRIP האם הבדיקה תקינה? עד היום לא נמצא Leucocytes בשתן וכעת הינו 75. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקוציטים.
ד``ר איילון לחמן22/12/2008לחסוי שלום.
כמות הלויקוציטים-קרי כדוריות לבנות-היא נמוכה. יכולה להצביע על הפרשה נרתיקית. שווה ללכת וליבדק אצל רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול וכדורים נגד צינוןספיר21/12/2008
שלום, ביצעתי בדיקת הריו ןלאחר איחור של יומיים במחזור והתשובה חיובית, הבעיה היא שבשבועיים האחרונים (לפני התוצאה כמובן) יצא לי לשתות כמות גדולה מהרגיל של אלכוהול (בירה ויין - כמות של ליטר בירה בערב אחד ושני חצאי בקבוקי יין בערבים אחרים) כמו כן אני אלרגית לאבק והיו לי 2 התקפי אלרגיה בשבועיים האחרונים שבמהלכם לקחתי כדור נגד אלריגה ו 4 כדורים של אקמול צינון וסטרפסילס. מה עושים?! אני יודעת שזה לא בריא לעובר לא האלכוהול ולא הכדורים - האם יש חשש לנזק לעובר? יש דרך לבדוק את זה כבר בשלבים אלו? האם אלו דברים שמהווים סיבה להפלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול
ד``ר איילון לחמן22/12/2008לספיר שלום.
ממליץ שתתיעצי עם המרכז למניעת מומים של משרד הבריאות-02-6243669.להבא נא להתנהג ביתר זהירות כאשר מתכוונים להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור מחזורל21/12/2008
יש לי איכור מחזור שבוע,בדיקה להריון שלילי, עשיתי אולטררסונד ויש לי פוליקיסטוזים. מנסה להיכנס בהריון. איזה טיפול אני צריכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
מ21/12/2008תפי בדיקה יש לי פוליציסטות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממש בלחץ בבקשה שמישהו יענה
אנואנימי22/12/2008בבקשה, אשמח להתייחסות לשאלה שלי תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור
ד``ר איילון לחמן22/12/2008ל-מ שלום.
כמובן שיש טיפול למצבך. גשי בבקשה לרופאך שישמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןאולגה21/12/2008
שלום רב! אני מנסה להכנס להריון במשך כ-4 חודשים.ווסת אחרונה הייתה ב-19 לנובמבר.היום עשיתי בדית הריון ביתי ויצא שלילי.האם יכול להיות שאני בכל זאת בהריון כי הווסת מאחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאולגה
חוף03/01/2009יכול מאוד להיות שיש הריון. הבדיקות הביתיות אמינות רק ב- 70% מהמקרים. אני עשיתי שלוש פעמים בדיקות ביתיות שיצאו שליליות ורק בבדיקת הדם גיליתי שאני בהריון. ממליצה לך לעשות בדיקת דם. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון?
ד``ר איילון לחמן04/01/2009לאולגה שלום.
מומלץ לגשת ולהיבדק וגם לבצע בדיקת דם.יתכן שגם בבדיקת העלקול יצפו בשק ההריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכויים להריון בכל זאתאמא21/12/2008
אז ככה, יום אחרון לוסת הקודמת היה ב-26/11/08 בשבוע האחרון אני מרגישה סיפטומי הריון, נפיחות בבטן, בחילות קלות, חשקים בלתי מוסברים, מצבי רוח. עשיתי בדיקת הריון ביתית היום 21/12/08 ויצא שלילי מכוון שהסימפטומים האלו לא אופייניים לקבלת וסת אצלי ומשהו בבטן אומר לי הריון האם ביצעתי בדיקה מוקדמת בדרך כלל הוסת סדירה אצלי משמע אני צריכה לקבל בסביבות ה - 24 לחודש אני מניחה שאם כן הייתי בהריון הייתי צריכה לקבל חיובי אז מה משמע אני לא בהריון או שעשיתי בדיקה מוקדם מדי אודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכויים להריון בכל זאת
ד''ר שמואל פנסקי21/12/2008לפעמים הביוץ מתאחר , לכן אם לא קיבלת וסת הייתי חוזר על התבחין בעוד מספר ימים, אם גם אז שלילי סביר מאוד שהחודש לא "בייצת" ולכן המחזור מתאחר. בהצלחה.
ח. פולית לא לשכוח במידה ואת מתכננת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשולים בהריוןאורית21/12/2008
שלום רב, אני בשבוע 27 לאחרונה אינני חשה טוב פתאומית במהלך היום: דופק מהיר פתאומי, סחרחורת, בחילה, תחושת חולשה נוראית. ביומיים האחרונים נבדקתי אצל רופאת משפחה וזו שלחה אותי למוקד להיבדק גם בשל ל"ד 147/75 במוקד לא ידעו כ"כ להסביר ממה ההרגשה וביקשו שאהיה במעקב ולעשות בדיקת הולטר. ביומיים האחרונים(אחרי שהייתי במוקד) הקאתי פעם אחת ושילשלתי 5 פעמים. מה עליי לעשות לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילשולים בהריון
ד''ר שמואל פנסקי21/12/2008לעיתים ברפואה קשה לתת מיידית הבחנה מדויקת . יתכן והכן מדובר בהפרעה חולפת מצד מערכת העיכול, אך יתכן שתסמינייך הם ביטוי לבעייה הקשורה להריון עצמו. לכן פני ללא שהיות לרופא הנשים שלך לבדיקה ויעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 8 +3 דימום קלמיטל21/12/2008
שלום רב, אני בהיריון ראשון, שבוע שמיני. לפני שבוע עשיתי אולטרסאונד ראשון והכול היה תקין (דופק, חלמון). אתמול בערב היה לי דימום קל מאוד (אחרי ניגוב אחד לא היה יותר). האם זה נורמלי? שאלה 2: אני מקוררת (צינון, שיעול, אבל בלי חום) כבר שלושה ימים. האם הדימום קשור לזה? האם ההתקררות יכולה להזיק לתינוק? (אני לוקחת חומצה פולית משלושה חודשים לפני ההיריון). תודה רבה ושבוע טוב! מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 8 +3 דימום קל
ד''ר שמואל פנסקי21/12/2008הדימום אינו קשור להצטננות , הוא שכיח למדי בשלבים אלו של ההריון , כדי לקבל אישור שההריון ממשיך כהלכה רצוי שתקבעי תור לבדיקה סונוגרפית נוספת. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה בטרימסטר שלישיסיגלית20/12/2008
שלום רב, אני בשבוע 29, הריון שלישי בגיל 36.5. קראתי כי ישנה כיום בדיקת אולטרסאונד סביב שבוע 30-32 למדידת חדרי המוח, אגני הכליה תפקוד הלב וממדי העובר. האם בדיקה זו יש לבצע ע"י רופא או טכנאי אולטרא סאונד? אודה על תשובתכם, סיגלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה בטרימסטר שלישי
ד''ר שמואל פנסקי21/12/2008בישראל עושים סקירות רק רופאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות בהריון שבוע 14כרמית19/12/2008
שבת שלום שבוע 14 יש לי לפעמים הפרשות צהבהבות ירקרקות ללא גירודים האם יש משטח שיכולים לעשות? או שאפשר פשוט לקחת נרות? אם כן איזה? תודה כרמית.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות בהריון שבוע 14
ד''ר שמואל פנסקי21/12/2008כן רצוי לעשות משטח כיוון שמה שאת מתארת אינו אופייני לזיהום פטרייתי אלא לזיהום אחר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה זיהום אתה מתכוון?
כרמית21/12/2008מה הכוונה שלך מה עוד יכול להיות ? ההפרשות האילו מגיעות לעיתים רחוקות.... תודה כרמית...........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזהמים
ד"ר פנסקי21/12/2008מלבד זהום פטרייתי ישנם זיהומים ע"י מזהמם מזנים0 אחרים , השדכיחים שבהם הינו הטפיל טריכומונס אשר גורם להפרשה נוזלית קיצפית בעלת ריח לא נעים, ביטוי דומה יכול להיות בזהום ע"י חיידקים (מה שקרוי זהום נרתיקי חיידקי בלתי ספציפי) כל המזהמים האלו אינם נעימים אך ככלל אים מסכנים את ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)