מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון-ביוץיפעת15/01/2009
אם אני רוצה לדעת מתי היה לי ביוץ..ברגע קבלת המחזור אני סופרת 14 יום אחורה?? תמיד זה כך? האם 25.7 יום ממוצע בין מחזור למחזור זה בסדר? בגלל שאני שומרת על טהרת המש/ יוצא שזה יכול להתפספס עם הביוץ..או על הגבול.. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב הביוץ
ד''ר שמואל פנסקי15/01/200914 יום לאחר ארוע הביוץ , במידה ולא נוצר הריון , מתחיל הוסת , לכן במידה והמחזור באופן קבוע הוא בן 26 יום , יום הביוץ הוא ביום ה 12 מיום הוסת הראשון ,
כאשר המרווח בין המחזורים קצר קיימת אפשרות של "עקרות הילכתית" היוועצי ברופאך - ישנו פתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתן בהריוןליאת15/01/2009
שלום רב! אני בהריון בשבוע 34 + 5 , זה הוא הריון שני. כעת התגלה שיש לי דלקת בדרכי השתן ( "דלקת קטנה") - כך הוגדרה ע"י הרופא שלי. יש לציין שבהריון ראשון הייתה לי דלקת בדרכי כיליה וטופלתי באמצעות צפורל. הפעם רופא רשם לי Zynnat במינון 250 מ"ג - פעמיים ביום. רציתי לוודא שהמינון הוא נכון כי נדמה לי שבעבר המינון של צפורל היה הרבה יותר גדול..... כמו כן, האם זה בטוח לעובר לקבל אנטיביוטיקה מסוג זה בשלב כל כך מתקדם של הריון(שליש אחרון). אודה מאוד על תשובתכם בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון-ביוץ
ד''ר שמואל פנסקי15/01/2009צפורל וזינט הינם "אחים" , שניהם אינם מזיקים לעובר ומתאימים לזהום בדרכי השתן , המינון אינו גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3שירה15/01/2009
שלום. יש הגורסים כי אומגה 3 מדלל דם, ולכן מומלץ להפסיק לקחת את התכשיר מספר חודשים לפני הלידה. האם נכון, ואם כן כמה חודשים לפני הלידה מומלץ להפסיק לקחת את אומגה 3? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3
ד''ר שמואל פנסקי15/01/2009אין זה נכון , ניתן לקחת לאורך כל ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןרויטל14/01/2009
שלום קוראים לי רויטל עשיתי השבוע בדיקה ביתית היה יצאה חיובית ניגשתי לרופא נשים הוא ביצע לי אולטרסוונד שהוא אמר לי שהוא רואה שק הריון הוא שלח אותי לעשות בדיקות עשיתי אותם הם יצאו חיוביות רציתי לדעת איזה שבוע אני אמורה להיות כרגע עם יש כבר שק?! שרואים באולטרסוונד ועוד משהו אני מרגישה כאבים בבטן תחתונה וצריבה במתן שתן זה לא מסוכן??? אני קצת מודאגת כי זה הריון ראשון ויש לי טיסה בסוף השבוע לתקופה ארוכה ואני לא רוצה להיות מודאגת בחופשה כשאני מחוץ לארץ ואין לי דרך להיתיעץ עם מישהו במידה של בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
tuly8218/01/2009את יכולה לחשב באיזה שבוע את לפי תאריך ווסת אחרון (תחפשי בגוגל "מחשבון הריון"). לגבי הצריבה בשתן, זה לא תופעה נורמאלית אולי יש איזה זיהום - תגשי לרופא לטיפול. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת תאומיםמירי13/01/2009
אני בהריון עם תאומים זהים ושיליה אחת נכון להיום שניהם במצג ראש(אני בשבוע ה 34) רציתי לדעת באיזה בית חולים במרכז אני אוכל ללדת אותם בחדר לידה רגיל ולא בחדר ניתוח תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידת תאומים
ד''ר שמואל פנסקי15/01/2009ניתן ללדת תאומים בלידה נרתיקית , בחלק מהמחלקות הלידה מתבצעת נרתיקית בתוך חדר ניתוח המצוי בחדר לידה כדי לאפשר טיפול מהיר במידת הצורך , יהיה זה נכון אם תתקשרי לחדר לידה בו את מתכננת ללדת לפגישה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחפת- זן רדוםאלמונית13/01/2009
שלום, אני בהריון שבוע 27. נמצא אצל המשפחה של אמא של בעלי זן רדום של שחפת. בעלי ייבדק היום כדי לדעת אם גם הוא נושא את הזן [חס וחלילה]. במידה והתשובה חיובית האם יש סכנה כלשהי עבורי ? ידוע לי שאין סכנה לנושאי הזן כי הוא רדום אבל במקרה של היריון אני לא יודעת. אשמח לתשובה מהירה. תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
אלמונית14/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלמונית
קטיה15/01/2009במקומך הייתי פונה למרכז טרטולוגי בהנהלת פרופ' הר נוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיריעל13/01/2009
במסגרת מעקב הריון שבוע 32 הרופא איבחן דופק מהיר נשלחתי לבדיקת אק"ג - שיצאה תקינה ובדיקת דם לבירור תפקוד בלוטת התריס, התוצאה: TSH=0.91 למיטב הבנתי הבדיקות תקינות, אם כך מה יכולה להיות הסיבה לדופק המהיר? בימים האחרונים עקבתי אחרי קצב הדופק ויוצא שהוא בסביבות 90 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר.
ד``ר איילון לחמן13/01/2009ליעל שלום. אנא הציעצי עם רופא המשפחה בענין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין לאחר קשירת צוואר הרחםשלומית12/01/2009
ערב טוב, אני בשבוע 15 ועברתי קשירה בגלל נסיון העבר. כעקרון הצוואר סגור והכל תקין. העניין הוא שהרופא אמר בפירוש לא לקיים יחסי מין על מנת לא לסכן את העובר. בעלי מתעקש והמצב כבר הופך לבלתי נעים. בהריון הקודם קיימנו יחסים בעדינות אך היו לי חששות מרובים. מה לדעתך עלי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוראת הרופא ברורה, לא?
ליבת14/01/2009עם כל הקושי והצער שבדבר, תצטרכי להסביר לבעלך שלהוראה לא לקייים יחסי מין יש סיבה ברורה, ושהוא יצטרך למצוא דרכים אחרות לבוא לידי סיפוק (נו באמת...). איך תרגישי אם תפילי את התינוק? איך הוא ירגיש? בכל מקרה אם דרוש ייעוץ, לא נראה לי שהוא רפואי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשישות נוראה, שבוע 28.נעמה12/01/2009
בהריון שבוע 28, בת 40. בשבועות האחרונים אני סובלת מתשישות וחולשה, גם אחרי שנת לילה טובה התחושה היא ש'המצבר ריק''. לחץ הדם שלי נמוך מאוד בד"כ (80/50), ההמולגלובין קצת מתחת לנורמה (6.5, ערך אירופאי) והפריטין יורד ויורד, וכרגע נמוך מ-אוד. (5, הנורמה מתחילה ב30). האם הנתונים האלו מסבירים את העייפות המטורפת הזו? מאיפה יהיו לי כוחות ללדת במצב זה? יצויין שאני מקפידה על תזונה 'מעודדת ספיגת ברזל'' וכמובן לוקחת תוספים. תודה מראש, נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשישות ועייפות בהיריון ?
מעסה מקצועי12/01/2009שלום נעמי , בטוח שיש לך שבהן התשישות מכריעה אותך , אם את חשה בתשישות שהיא איתות אמיתי לעייפות של הגוף למצב ) אשמח אם תרצי לפנות באשר לעיסוי משחרר . בברכת ערב טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...לא תודה
נעמה13/01/2009יש לי בעל משקיען עם זוג ידיים נפלאות, תודה על ההצעה. ואני עדיין מחכה לתגובה מקצועית מגיניקולוג...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא נענתה-מעקב רופא בהריוןחסויה12/01/2009
שלום רב, אני בשבוע 11 ועד עכשיו ביקרתי אצל רופאת הנשים פעמיים לאולטרסאונד. (שבוע 5 ושובוע 9). התור הבא אליה נקבע רק לשבוע 17 (בגלל מחסור בתורים). האם זה לא הרבה זמן ללא מעקב רופא? בשבוע הבא קבעתי שקיפות עורפית ואני מבינה שאח"כ אעבור סקירת מערכות. כמו כן, קבעתי תור לאחות ליווי הריון בשבוע הבא. האם זה מספיק?? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
mery14/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ראשון ללא זיהוי דופקח12/01/2009
שלום, אשתי עברה אתמול אולטרסאונד ראשון. שבוע 6+2. הובחן שק וקיטוב אולם לא הובחן דופק. העובר באורך 2 מ"מ. אמרו לנו לחזור שוב עוד שבוע. מה הסיכויים שיובחן בדופק עוד שבוע?האם יש סיכויים קלושים או גבוהים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי היי!
גלי12/01/2009אני גם עשיתי אולטראסאונד בשבוע 6+2 וגם לא ראו דופק. עשיתי שוב אולטראסאונד בשבוע 8+2 ואז כבר ראו דופק אז אני מניחה שזה קורה לפעמים.... מזל טוב והריון קל לכם!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא
ח12/01/2009שיש סיכויים לדופק עוברי בעתיד אני יודע,אולם מהם הסיכויים לכך? תודה. ותודה לגלי על העדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל דאגה...
tuly8218/01/2009מוקדם מידי לשמוע דופק... צריך לחכות לשבוע 8-9 אז כבר יהיה דופק... לגבי הסיכויים, אי אפשר לחשב סיכוי כזה. כי בעקרון אם כל הבדיקות יצאו תקינות לכאורה אין שום סיבה שלא יהיה דופק.. אני מציעה לא לדאוג יותר מידי ולחכות לזמן המתאים... יכול להיות שההריון צעיר יותר ממה שחשבתם... בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד ראשון ללא זיהוי דופק
ד''ר שמואל פנסקי18/01/2009סיכוים טובים , 2 ממ הם הרף התחתון , סכוי סביר מאוד שבעוד ימם ספורים ניתן יהיה לראות דופק. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטת חתול והכנה להריוןמעיין12/01/2009
שלום רב, שאלה קצת מגוחכת אבל אני בכל זאת אשאל... בגינה שלי יש 3 גורי חתול שאני מאכילה מידי יום. ביום שישי בבוקר אחד הגורים שרט אותי באצבעות. אחת השריטות היא ממש עמוקה. אציין כי בילדותי גידלתי המון חתולים, בבית ומחוצה לו. היום אני מנסה להיכנס להריון. למעשה, יום לפני השריטה גיליתי (בבדיקות דם חוזרות) שרמת הורמון ההריון שלי ירד, משמע, שההריון לא תפס, ולכן אני ובעלי מתכוננים לניסיון מס' 2. שאלתי היא האם יש סכנה כרגע בעקבות השריטה לפגיעה בהריון הבא שלי? האם עלי ללכת להיבדק אצל רופא עקב השריטה ולקבל אנטיביוטיקה או חיסון אניטטנוס? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול.
ד``ר איילון לחמן13/01/2009למעיין שלום.
בנושא החתולים-המדאיג הוא הזיהום עם וירוס הטוקסופלסמה.וירוס המועבר עי בעלי חיים,בעיקר חתולים,והיכול לפגוע בעובר. ממליץ שתבצעי בדיקות בעניין בתאום עם רופאך המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי לידהשרון11/01/2009
שלום רב אני אחרי לידה, בעלת שחלות פוליציסטיות, על מנת להתחיל גלולות ולקבל מחזור התחלתי לקחת פרוברה- פרוגסטרון- המינון שניתן לי היה 10 כדורים. הרירית הייתה כבר 9 ממ לקחתי רק 8 כדורים בטעות ואחרי הפסקה של יומיים יש דימום חלש- האם זה מחזור- האם זה מספיק להתחיל גלולות ? תודה שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי לידה
ד''ר שמואל פנסקי12/01/2009לא ציינת כמה זמן עבר מהלידה, בכל אופן יכול להיות שזה מחזור , אם יש ספק , מיעץ להתחיל בכדורם ך לשמור גם באמצעים אחרים כשבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ על הבטןנועה11/01/2009
האם הפעלת לחץ על הבטן לדוגמא שינה על הבטן או בעת קיום יחסי מין יכול להזיק לעובר? (שבוע 22)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ על הבטן
ד''ר שמואל פנסקי12/01/2009ככלל , העובר מוגן היטב , אך משבועות אלו הייתי מייעץ להתחיל לשכב על הצד (שמל או ימין לבחירתך, גם בעת יחסי המין לקחת בחשבון שקיים גם צד שלישי ולנסות לא להכביד עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HELP מודאגתtuly8211/01/2009
בשעה טובה גיליתי אתמול שאני בהריון... ממש ממש צעיר שבוע 4 + 2 ימים (ווסת אחרונה ב-12/12). במהלך היום, הבחנתי בדימום קל מאד (ללא כאבים) יש כל מיני מיחושים מוזרים אבל לא כאב... יש ממה לדאוג? ואם לא, אז מה אמור להדליק נורה אדומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמה דמית
ד''ר שמואל פנסקי12/01/2009בחלק גדול מהמיקרים ההריון ממשיך לסיומו הטוב , במידה ואין תלונות אחרות הקפידי על נטילת ח פולית וגשי לרופאך בשבוע 5-6 (מהיום הראשון לוסת האחרון) כדי שיאמת נוכחות שק הריון ברחם, החל משבוע 6 לערך גם דופק עוברי. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלונת...
tuly8213/01/2009בבדיקת דם (היום 13/1) יצא בטא גדול מ-1000 UI\L - האם זה תקין לשבוע בו אני נמצאת (וסת אחרונה 12/12)? האם יש חשש להריון חוץ רחמי (אני יודעת שאחד הסימנים הוא בטא נמוך ודימום)? אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)