מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון או לא?ענבל18/12/2008
שלום, עשיתי בדיקה דם לגילוי הריון והתוצאה שקיבלתי: BETA-HCG - 408. לפי מה שראיתי בכל מיני אתרים זה אומר שאני בהריון בשבוע הרביעי בערך, אך רופאת המשפחה שלי אומרת שהתשובה עדיין לא ברורה לחלוטין (לא חיובי ולא שלילי ). האם אני בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר איילון לחמן18/12/2008לענבל שלום.
תשובה עם ערך מעל 25 מראה על הריון.כתוב גם לצד התשובה עצמה.ממליץ שתפני לרופא הנשים שלך למעקב ההריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בחלל הבטןנטלי18/12/2008
שלום רב! אני בת 25. בהריון ראשון. תחילת שבוע 16. אתמול עשיתי סקירת מערכות ראשונה שהייתה תקינה לגמרי. עם זאת הרופא ציין כי הוא ראה נוזל בכמות קטנה- בינונית מחוץ לרחם (בחלל הבטן). הוא אמר שאין סיבה לדאגה, אך כדאי להיות במעקב לאחר כחודש. לא ייחסתי יתר חשיבות לממצא זה, אך באינטרנט קראתי שנוזלים בחלל הבטן עשויים להופיע בעת סרטן השחלות וגם לאחר טיפולי פוריות. ההריון שלי הינו טבעי ולא עברתי טיפולי פוריות. מהו הסיכוי שבגילי ודווקא כאשר אני בהריון אני אחלה (חס וחלילה) בסרטן השחלות? מהו הסיכוי שהנוזל יעבור מעצמו ללא להותיר שום זכר? ואם כבר קורה הגרוע מכל, האם עדיין יהיה ניתן להמשיך את ההריון עד סופו והאם יש סיכויי שייגרם נזק לעובר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל.
ד``ר איילון לחמן18/12/2008לנטלי שלום.
יש ספר שלם על סיבות לנוזל בבטן.לכן כמו שאמר הרופא שווה לחזור על הבדיקה ולראות רוב הסיכויים שהנוזל יספג..את גם לא בגיל מתאים לסרטן שחלות. אז נא להירגע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות באיכות ירודהלירון17/12/2008
שלום רב, האם עם ביציות באיכות ירודה אפשר להשיג הריון? האם ביציות אילו יכולות להיות מביוץ מאוחר? האם גם לאישה שהכל אצלה תקין יכול להיות מידי פעם ביציות כאלו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות
ד``ר איילון לחמן18/12/2008ללירון שלום.
השאלה כיצד נעשתה האבחנה ומה גילך.לאחר זאת ניתן יותר להתיחס לשאלותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- toxoplasma שאלה שלא נענתהליאת17/12/2008
שלום רב! אני מתכננת הריון. ביצעתי בדיקות דם ובניהן toxoplasma IgG ן- IgM. בשתי הבדיקות יצא שלילי. והבנתי שאינני חולה בזה אך גם לא מחוסנת. 1. האם יש חיסון שניתן לקחת כדי שיהיו לי נוגדנים ולא אפחד להידבק בזמן הריון (כמו שיש למשל לאדמת) 2. הבנתי שבגלל שאין לי נוגדים אז בהריון אצטרך להימנע בין השאר מאכילת סושי- האם זה רק בגלל הדגים החיים או גם בגלל האצות? 3.האם כדאי כבר עכשיו, עוד בזמן הניסיונות להיכנס להריון, להפסיק לאכול מאכלים אלו כדי שלא יווצר מצב בו אדבק ולא אדע ובנתיים אכנס להריון? אשמח לקבל תשובות לכל שאלותי המון המון תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TOXOPLASMA.
ד``ר איילון לחמן18/12/2008לאורנה שלום.
אין חיסון לטוקסופלסמה. הוירוס מועבר עי בעלי חיים לכן לא אוכלים אוכל שלא בושל דיו בהריון. מומלץ גם לגבי נשים שכן מחוסנות כנגד טוקסופלסמה לא לאכול שלא בושל דיו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייאלין17/12/2008
כחלק משלל בדיקות הדם שנשלחתי אליהן (בתחילת הריון בתקווה שימשיך תקין) נבדקה גם רמת הסוכר שיצאה קצת גבוהה לטעמי: 100- 70 mg /dL 98 GLUCOSE האם עליי לעשות משהו כעת שיוכל להועיל בהפחתת הרמה? ראוי לציין כי הנני רזה ותוצאה זו מפתיעה... כמו כן ברצוני לשאול האם יש קשר בין קצב עליית הבטא לקצב התפתחות העובר? דהיינו ביום ראשון רמת הבטא שלי הייתה 1000 ולא ראו כלום ברחם חוץ מרחם מעובה לעומת זאת היום אחרי 4 ימים סך הכל רמת הבטא כבר נושקת ל5000 ונצפה שק הריון 6 מ"מ ושק חלמון ותחילת קוטב עוברי... כמו כן, ברצוני לדעת האם 4+3 נחשב שבוע חמישי? בתודה רבה מראש... אני פשוט במתח :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
ד``ר איילון לחמן18/12/2008לדורית שלום.
תוצאת בדיקת הסוכר נחשבת תקינה. לא קשור לשמנה או רזה.את יכולה לחזור על הבדיקה אם את מודאגת.קצב התפתחות ההריון הינו תקין לחלוטין.לגבי השבועות,כאשר הגעת ל-4 שבועות,סיימת 4 שבועות.כמו מי שמגיע לגיל שנה ,סיים שנה.לכן כעת את בשבוע החמישי.נא להירגע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלין18/12/2008תודה רבה כל הנותר לצפות זה לדופק שבעזרת השם מקווה שיגיע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ - שאלה שלא נענתהחסוי17/12/2008
האם שמרגישים כאבי ביוץ סימן שהביוץ מתקיים עכשיו? או קצת לפני או אחרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ביוץ.
ד``ר איילון לחמן18/12/2008לחסוי שלום.
כאבי הביוץ מתחילים עם תחילת הביוץ-יציאת הביצית מהשחלה לכוון הרחם,ויכולים להמשיך עוד יום יומיים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותג'ני17/12/2008
שלום אני בשבוע 8+3 ולאחרונה סובלת מעצירויות (לא לוקחת תוסף ברזל). האם מותר לקחת את ה"סופרלאס"? השתמשתי בו פעם אחת לפני ההריון וממש עזר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות.
ד``ר איילון לחמן18/12/2008לגני שלום.
איני מכיר החומר שאת מציינת.המלצתי לקנות בחנויות טבע,טבליות הבנויות מקליפות שזיפים.-מאד עוזר.אם לא ניתן לקבל תרופה הקרויה אבילק או דופלק מרופאך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לבדיקות דםפרלה17/12/2008
שלום! ביצעתי בדיקת דם להריון ותוצאת ה-בטא יצאה, 187.9 האם אני בהריון?? ומהו התהליך הבאה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
ד``ר איילון לחמן18/12/2008ללירון שלום.
כל תשובה מעל 25 הינה חיובית.כתוב גם על גבי טופס התוצאה.כעת נא לפנות לרופא נשים למעקב הריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבהההההההה
פרלה19/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ מאוחר או הריון לא תקיןמיטל16/12/2008
שלום. לפני שבועיים ביצעתי בדיקת הריון והתוצאה היתה חיובית. כמובן שהשמחה היתה גדולה ולפי החישוב מהמחזור האחרון )22/10) הייתי אמורה להיות בשבוע ה-6. חשוב לי לציין כי נקלטתי מיד עם הפסקת הגלולות- מיד אחרי הווסת הראשונה בבדיקת אולטראסונד חישוב השבועות לא תאם את גודל שק ההריון שהתאים בגודלו רק לשבוע השני. שאלתי: האם יכול להיות מצב שבגלל הפסקת הגלולות הביוץ לא יהיה ביום המדויק כל חודש וכך בעצם נוצר מצב שההריון צעיר יותר מהחישוב המקורי? במידה ובאמת ההריון לא תקין, האם חייבים להיות דימומים? (כי אין לי) תודה רבה. מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ.
ד``ר איילון לחמן18/12/2008למיטל שלום.
בודאי שהביוץ מתעכב לאחר הפסקת גלולות.תופעה מאד ידועה ,מוכרת ומובנת.לגבי הריון לא מתפתח -לא חייב להיות דימום. שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין לקראת סוף הריוןרויטל16/12/2008
לרופאים שלום. אני בשבוע 35 ומקיימת עם בן זוגי האהוב יחסי אישות סוערים מתחילת ההריון. השאלה שלי, האם התנועות הסוערות בעת יחסי המין, עשויות "לטלטל" את התינוק, את ראשו, מוחו, או באיזשהו אופן לגרום לו לאיזה נזק ? אין לי ספק שהצלחתי לעלות בפניכם חיוך או גיחוך, ואעפ"י שזהו הריוני החמישי במספר, ואולי אפילו בתוכי אני יודעת שאין שום בעייה עם זה, אני מרגישה מצפונית חובה לשאול את השאלה הזו, כי לפעמים בן זוגי ואני תוהים האם להתחיל להתנזר עד הלידה (שלא לומר גם חודש אחריה), או שאנו יכולים להמשיך להנות ולאהוב ? הריוני תקין עד כה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין לקראת סוף הריון
ד''ר שמואל פנסקי16/12/2008בהריון תקין אין מניעה כל עוד 2 בני הזוג חשים בנוח לקיים יחסים עד סוף ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בברזלחסוי16/12/2008
מה עושים אם יש חוסר בברזל בבדיקות הדם? תזונה? כדורים מסויימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ברזל
ד''ר שמואל פנסקי16/12/2008ישנם הרבה תכשיריברזל בבתי המרקחת , לפי מידת החסר יש ליטול טבלייה או 2 של ברזל + חומצה פולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתכן ולא הבהרתי את עצמי
חסוי17/12/2008אני בשבוע 25. כבר לוקחת מס שבועות כדור ברזל אחד ליום. ובכל זאת בבדיקת דם יצא לי רמת RBC מחוץ לתחום (נמוכה במעט) וגם HGB מחוץ לתחום (נמוך). מה עושים במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100טל16/12/2008
שלום רציתי לדעת אם הבדיקות תקינות בדיקה ראשונה בצום -90 בדיקה אחרי שעה 190 בדיקה אחרי שעתים -168 בדיקה אחרי 3 שלוש 168 .האם יש לי סכרת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
ד''ר שמואל פנסקי16/12/2008כן יש לך סוכרת הריונית , פני לרופאך בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדנה16/12/2008
שלום רב. אני ממש בתחילת ההריון לקחתי חומצה פולית לפני הכניסה להריון ואני ממשיכה. השאלה שלי היא הרופא נשים שהייתי אצלו נתן לי להתחיל לקחת כדורי ברזל בשם פולקס 400 שזה תרופה של ברזל וחומצה פולית, רשום שהמינון של החומצה פולית הוא 400 mcg אני לוקחת את החומצה פולית הרגילה של ה - 5 מ"ג, שאלתי היא האם זה בסדר? שאני לוקחת את החומצה פולית כרגיל + את הכדור ברזל שמשולב בתוכנו חומצה פולית? או מספיקה הכמות של החומצה פולית בכדור ברזל? השאלה מטרידה אותי, ואשמח לתשובה בעניין. האם זה בסדר להמשיך לקחת את החומצה פולית כרגיל וכמובן את הכדור ברזל שמשולבת בו הכמות של החומצה פולית שציינתי לעיל? תודה על כל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
ד''ר שמואל פנסקי16/12/2008המינון למניעת הפרעות מולדות במערכת העצבים הוא 0.4 מ"ג (400 מיקוגרם) , אין נזק בטווח סביר במינון שאת לוקחת , מה גם שמינון של 4 מ"ג מומלץ לנשים שבעברן הריון עם הפרע כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון? לא הריון?אתי16/12/2008
לד"ר שלום, תאריך ווסת אחרון 12/11, המחזור שלי בד"כ בין 26-28 יום, עד היום אין סימן לווסת, עשיתי בדיקה ביתית בתאריך 12/12 (איחור של 3 ימים לפי מחזור של 28 יום) ויצא שלילי, כמו כן עשיתי בדיקת דם בתאריך 15/12 (איחור של 6 ימים) וגם יצא שלילי. עד היום עוד לא קיבלתי, האם יכול להיות שהתשובה של בדיקת דם שלילית מכיון שעשיתי אותה מוקדם מידי? יש טעם לעשות עוד בדיקת דם בעוד כמה ימים? - תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? לא הריון?
ד''ר שמואל פנסקי16/12/2008לא עשית מוקדם מדי את הבדיקה , התבחין חיובי עוד יומיים - שלושה לפני מועד הוסת הצפוי במידה ויש הריון. קרוב לוודאי שאינך בהריון אלא אם הביוץ הי ה מאוד מאוחר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקותמעיין16/12/2008
שלום השמח מאוד עם תפענחו לי את תוצאות 10.8- 4.8 K/ul 9.9 WBC 5.40- 4.20 M/ul 4.38 RBC 16.0- 12.0 g/dl 12.4 HB 47.0- 37.0 % 35.7 HCT 31.0- 26.0 pg 28.4 MCH 36.7- 33.0 g/dl 34.8 MCHC 16.0- 11.0 % 12.5 RDW 97.0- 80.0 fL 81.7 MCV 75.0- 40.0 % 64.3 NEUT% 50.0- 20.0 % 24.3 LYM% 12.0- 2.0 % 5.7 MONO% 7.0- 0.0 % 4.3 EOS % 2.0- 0.0 % 0.3 BASO % 4.5- 0.0 % 1.2 LUC% 8.0- 1.9 K/ul 6.4 NEUT.abs 4.5- 0.9 K/ul 2.4 LYMP.abs 1.0- 0.2 K/ul 0.6 MONO.abs 0.6- 0.0 K/ul 0.4 EOS.abs 0.1- 0.0 K/ul 0.0 BASO abs 0.4- 0.0 0.1 LUC abs 15.0- 0.0 0.0 MACRO% 10.0- 0.0 1.4 MICRO % 10.0- 0.0 1.6 HYPER% 10.0- 0.0 0.2 HYPO % 10.0- 0.0 7.0 MICRO%/HYPO% 450- 150 K/ul 286 PLT 13.0- 4.0 fL 8.5 MPV 1 - IU/ml <3 Negative TOXOPLASMA IgG - Negative TOXOPLASMA IgM פירוט הערות מציין הערה 1 POSITIVE: >=8.8 BORDRELINE: 7.2-8.8 NEGATIVE: 0-7.2 הבדיקות שבוע 17
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקות
ד''ר שמואל פנסקי16/12/2008כפי שבעצמך כתבת הבדיקות בנורמה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)