מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק עוברדניאל11/01/2009
ד"ר שלום, מאיזה שבוע רואים את דופק העובר? אשמח לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק עובר
ד''ר שמואל פנסקי12/01/2009שבוע 6 לערך , (6 שב מתחילת הוסת ) במכשירי US טובים כבר בעובר בין 2-3 ממ ניתן לראות דופק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ותינוקתענבר11/01/2009
שלום, אני בהיריון בשבוע 10 ויש לי תינוקת בת שנה. היא חולה מאוד בימים האחרונים , כך שיוצא שאני מחזיקה אותה המון בידיים. היא שוקלת כ 10 קילו. האם יש חשש לעובר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ותינוקת
ד''ר שמואל פנסקי12/01/2009לא - אין חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפת מי שפיר, הייתכן?שלי11/01/2009
אני בשבוע 23 בהריון ראשון עד כאן כל הבדיקות תקינות. היה נדמה לי אתמול ( לאחר קיום יחסי מין ) שיש דליפה קטנה של מי השפיר ( לא נראה לי שזה היה שתן) אשר הפסיקה מייד ולא חזרה, האם זהו מצב המחייב בדיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ותינוקת
ד''ר שמואל פנסקי12/01/2009כן , פני לבדיקה לשלילת דליפה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרשהלירון11/01/2009
שלום רב, האם מאמץ כגון ריצה, הליכה מרובה יכולה להפריע להשרשה תקינה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
אלמונית11/01/2009קודם כל כבר יש סמפטיה אליך כי אתה או מאשקלון או מאשדוד , אני אישית מפחדת לעשות כל עיסוי שהוא בזמן הריון, מעדיפה אחרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלמונית לדעתי התכוונת לפנות אלי
מעסה מקצועי11/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשרשה
ד''ר שמואל פנסקי12/01/2009לא מפריע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףמודאגת11/01/2009
שלום, לפני כשבוע הייתי במסעדה מזרחית ואכלתי שיפודי בקר חיצונית הם נראו עשויים אך לאחר שסיימתי לאכול שיפוד אחד גילתי שמבפנים הבשר חי לחלוטין ממש אדום ומלא דם, מאז המקרה אני לא רגועה ובחששות אני איני מחוסנת לנגיף הטוקסמופלזמה. ונמצאת כרגע בשבוע 25 רציתי לשאול במידה של הדבקה בשליש השני להריון מה הנזק הצפוי? ותוך כמה זמן מההדבקה יש לקבל טיפול? ומה הנזק אם לא נתקבל טיפול בזמן? אני לא יודעת מה לעשות יש לי עוד כמה ימים בדיקות ואני אכולת חרדות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף
ד''ר שמואל פנסקי12/01/2009א. הסירי דאגה מליבך , רבות אוכלות בעולם בשר לא לגמרי מבושל וברובן הגדול אין כל בעייה , בטוקסופלזמה , ה נזק מהדבקות גדול יותר בשבועות הראשונים, אותן עברת , אך הסכוי להדבקה גדול יותר דווקא בהריון מתקדם, אם עשית בדיקת נודגנים לטוקסו בתחילת ההריון ונימצאת חיובית הרי הסכון קטן מאוד מאוד , במידה ולא למען השקט הנפשי שלך בקשי לבצע בדיקה מרופאך . בכל מיקרה אין הארוע אמור להות סיבה לדאגה , בתאבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית ווסתהילה10/01/2009
הביוץ הבא יוצא בדיוק שאני בחו"ל הרחק מהבעל שישי האחרון הייתי אל רופא הנשים שלי והוא נתן לי primolut nor כדי לדחות את הוסת וככה כמובן לדחות את הביוץ הבא הוא אמר לי לקחתאת הכדורים 5 ימים לפני תאריך הוסת המשוער ועד מתי שאני רוצה לקבל השאלות שלי הן כאלו: -אחרי כמה זמן מתום לקיחת הכדורים אני אקבל ווסת? האם במקרה של הריון, זה יכול לפגוע..כן, אני יודעת שפרוגסטרון זה טוב וזה תמיכה ובכל זאת מדאיגה אותי מעין ירידה חדה בערכים שתפגע בהריון (הלוואי שיהיה).. - האם יכול לשבש את הביוץ הבא? -הרפא שלי אמר שניתן לעשות בדיקת דם להריון 7 ימם אחרי הביוץ, הוא צודק? -יש לי שלב לוטאלי של 10-11 יום אז זה אומר שאני צריכה להתחיל לקחת ביוא"ב 6 או לקחת ביוא"ב 9 (14 פחות 5 ימים כמו שלב לוטאלי סטנדרטי)? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תגובה..מישהו...
הילה12/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות דמיותדנה10/01/2009
שבת שלום, שבוע 12+3 יום שלישי האחרון התחילו להופיע הפרשות דמיות בניגוב ובתחתונית,בבדיקת הרופא המטפל הכל נראה תקין (אולטרסאונד) ונאמר לי יש לי שילית פתח,שיליה נמוכה ולהמנע מקיום יחסים בשבועיים הקרובים. ההפרשות הדמויות ממשיכות ולא נראה שזה עומד להסתיים. ממה זה יכול לנבוע?האם בכל זאת יש סכנה לעובר?והאם יש צורך בבדיקה נוספת תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר /
דודי12/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיליה
ד``ר איילון לחמן13/01/2009לדנה שלום.
שילית פתח הינה סיבה לדימומים בהריון. אם הדימום ממשיך יש כמובן צורך בבדיקה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ברמת ה-HCGמירי09/01/2009
שלום, לפני כשבוע חשתי בכאבים עזים בבטן התחתונה. ערכתי בדיקת הריון ביתית וזו יצאה חיובית. בבדיקות דם יצא רמת בטא 197. הרופא ביקש לערוך מעקב לבדוק שזה מכפיל עצמו תוך יומיים, ואתמול עשיתי בדיקה ויצא רמה של 151.1. האם הירידה מעידה על הריון שלא נתפס? כאבי הבטן ממשיכים, ואין לי כל דימום, הייתכן שבמקרה שההריון לא נתפס, הוא לא יפול? אם כן, האם עלי לעבור גרידה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי...
אלמונית13/01/2009לא רוצה להפחיד אותך אבל בהריון הראשון שלי חשתי בכאבים והיו לי אף דימומים הבטא הגיעה ל1300 ולאחר כמה ימים ירדה והמשיכה לרדת לבסוף הייתי צריכה לבצע גרידה שלא הייתה מורגשת או כואבת אני מציעה לך שתבדקי עם האולטראסאונד תקין בהצלחה בהמשך הדרך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותמירב08/01/2009
שלום אני נשואה טרייה. מעוניינת להכנס להריון. רציתי לשאול אם יש צורך ללכת לגניקולוגית לבדיקה כללית? איזה בדיקות עלי לעשות? תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר איילון לחמן08/01/2009למירב שלום.
אכן מומלץ מאד טרם הכניסה להריון לפנות לגינקולוג,א,כדי להיבדק ולראות שאין בעיה בולטת,.ב. לקבל הפניה לבדיקות הגנטיות המותאמות לכל אישה עלפי מוצא הורי בני הזוג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותקטיה07/01/2009
שלום ד"ר. יכול להיות שהשאלה קצת לא לפורום הזה , אבל מאוד אשמח לתשובתך. הרופא שלי לא עונה ואני מודאגת. אני בשבוע 29 להריוני, הזזתי עם הרגל אבן שהחזיקה דלת פתוחה במשרד. משקלה עד 5 ק"ג . האם יש חשש לעוברית? שאלה שניה, שילשום היה לי כתם קטנטן ( ממש מילימטר) בתחתון, בצבע חום-צהוב ( סליחה על התיאור, אבל לפי דעתי הוא היה מפה הטבעת). את העוברית אני חשה מצויין וגם מרגישה טוב. האם לגשת לבדיקה בדחיפות? אודה לתשובה. קטיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות
ד''ר שמואל פנסקי08/01/2009נראה שאת בדרך הטובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאדניאל07/01/2009
ד"ר שלום, עשיתי בדיקת הריון וימא לי בטא 646 איזה שבוע אני???????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
ד''ר שמואל פנסקי08/01/2009ביום הוסת הצפוי (28 יום) הבטא הוא לערך 200 , בד"כ הוא מוכפל כל יומיים בתחילת ההריון , לכן את בערך אמורנה להיות בשבוע 4 ויומיים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 קטנות :-)Array07/01/2009
4 קטנות :-) שוב שלום :-) 1. מדוע מחשיבם את גיל ההריון ע"פ היום הראשון של המחזור ? הרי באותה תקופה כלל לא היה הריון.. אם למשל לפי החישוב הנ"ל האישה בשבוע 6, זה אומר שבפועל העובר הוא בן 4 שבועות, ולא 6..., לא ? 2. כאשר אומרים לבדיקה מסויימת, למשל חלבון עוברי צריך להתבצע בשבוע 17, האם זה שבוע 17 מאשר היום הראשון של המחזור, או שבועיים מאוחר יותר ? כלומר, כאשר אומרים שצריך לבצע משהו בשבוע X, האם הספירה היא מתואמת לחישוב של תחילת המחזור, ולא תחילת ההתעברות ? 3. באיזה שבוע יש לבצע את האולטראסאונד הראשוני ? (קראתי שבין 6 ל 9, אבל זה לא מוקדם מידי ?) 4. אלו השמות ששמעתי וקיבלתי כמומלצים לביצוע סקירת מערכות מוקדמת פרטית, במידה ויש המלצות נוספות, אשמח לקבל, כמו כן אם יש שרשורים שעוסקים בנושא, אשמח לקבל לינקים. תודה !!! אחירון צלאל (תה"ש) טפר בורשטיין (חיפה) שפירא (חיפה) ערן כסיף הרמן אריה (ראשל"צ) מייזנר (בלינסון) וולמן (ת"א) ג'קי סביליה (הרצליה) משיח אמיר ויסמן (חיפה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב ההריון
ד''ר שמואל פנסקי08/01/2009למען הנוחות מחושב ההריון מהיום הראשון של הוסת האחרון , זאת מתוך מחשבה שהביוץ אצל רוב הנשים הוא 14 יום אח"כ , זהו יום תחילחת ההריון בפועל , כך שכפי שהבנת בפועל שבוע 6 הוא שבוע 4 לתחילחת ההריון , אך אם כולם מחשבים לפוי וסת אחרון אין בעייה.
לגבי הרשימה , ישנם סונוגרפיסטים מצויינים רבים בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאותורד07/01/2009
תוצאה שם בדיקה 15.1 יש נוגדנים CMV IgG NEGATIVE CMV IgM 61 RUBELLA Ab IgG 3.00 אין נוגדנים TOXOPLASMA I NEGATIVE TOXOPLASMA IgM הבדיקות נערכו לקראת/לפני הריון, האם תקין? תודה רבה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות
ד''ר שמואל פנסקי08/01/2009התשובות תקינות , לטוקסופלזמה לא נחשפת, ליתר פתחת נוגדנים ולכן אינך בסכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאריך הפרייהשלי07/01/2009
נכנסתי להריון מיד אחרי הפסקת גלולות ולכן אינני יכולה לדעת מתי התיה הוסת האחרונה. גיל ההריון שנקבע לי ע"י אולטראסאונד אושר פעמיים בסקירה ובשקיפות הערפית כמעט במדוייק. ( הפרש של יום ) האם אני יכולה לדעת על סמך הנתונים מתי התרחשה ההפריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאריך הפרייה
ד''ר שמואל פנסקי08/01/2009נכנסת להריון כשבועיים לאחר התאריך שנקבע לך כ"וסת אחרון".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מוגברותעדי07/01/2009
שלום רב אני בשבוע 34 והיום כשקמתי בבוקר ראיתי על הפד הפרשה מוגברת בצבע צהוב שקוף דליל ללא ריח. אין לי גרד או צריבה במתן השתן. מאז הבוקר אני מחליפה כל שעתיים פד עקב הפרשה מוגברת. האם יש סיבה להילחץ? מחר יש לי תור לרופא, ניתן לחכות עד מחר או ללכת למיון? תודה עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשובה
עדי07/01/2009ההפרשה נראית כמו כל ההפרשות שהיו עד עכשיו בהריון רק הרבה יותר מוגברת. חשוב לי לציין שזה לא שקוף ודליל כמו מים!! כך שזה לא נראה כמו מי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות.
ד``ר איילון לחמן08/01/2009כאמור,חשוב לגשת ולהיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות מוגברות.
ד``ר איילון לחמן08/01/2009לעדי שלום.
בהחלט כדאי להיבדק ולא לחכות לביקור הרופא המתוכנן,זאת על מנת לשול אפשרות של ירידת מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)