מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנא ענו לי טוב?יורמית02/11/2008
אני בשבוע 12+5 ימים. עשיתי שקיפות עורפית הרופא חושד שזה בן אבל לא בטוח. האם למשהיא אמרו בן במספר שבועות הזה (אני בשבוע 13) ובסוף זו הייתה בת???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
חסוי02/11/2008יש לי חברה טובה. יש לה שני בנים. בהריון שלישי אמרו לה בשקיפות עורפית שכנראה בן. בהגיעה לסקירה הראשונה - הפלא ופלא .....זו בת!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל באיזה שבוע עשתה שקיפות
יורמית02/11/2008תודה שענית לי!! השאלה האם היא עשתה את זה בשבוע 13? או שעשתה נניח מוקדם נורא ולכן היתה הטעות אודה אם רופא ובנות שחווה זאת יכולים להשיב לי יקל עלי הרבה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יורמית
מיכל02/11/2008גם לי קרה את אותו הדבר אמרו לי בשקיפות שיש לי בן ( שבוע 13+1 ) ולבסוף יש לי בת. ולאחותי אמרו בסקירה הראשונה ( שבוע 15 ) שיש לה בן ובסקירה השניה בכלל גילו שיש לה בת - תישארי אופטימית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה רע בבן? העיקר שיהיה בריא
חסוי02/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת חלבון עובריחסוי02/11/2008
שלום רב, אודה על התייחסותכם לתוצאות הבאות (בדיקת דם חלבון עוברי, בת 37, שבוע 17): AFP = 1.16 (תחום הנורמה 1.99>); ריכוז 48.50 ng/ml HCG = 0.84 (תחום הנורמה 0.2-3); ריכוז 18.80 IU/ml UE3 = 0.9 (תחום הנורמה 0.15<); ריכוז nmol/L הסיכון ללידת תינוק עם תסמונת דאון בשילוב גיל ובדיקות 1:1144 הסיכון ללידת תינוק עם תסמונת דאון לפי גיל בלבד 1:213 מודה מאוד מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על התייחסותכם
חסוי04/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה תקינה
ד''ר בני שכטר04/11/2008:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע שלגל02/11/2008
ההריון מומלץ ללכת לus ראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכי טוב ללכת בשבוע 7-8 כי אז
tuly8203/11/2008ניתן לראות גם דופק (שק הריון ניתן לראות משבוע 5-6)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכדי למנוע
ד''ר בני שכטר04/11/2008עגמת נפש (כן רואים דופק או לא רואים דופק כי זה מוקדם מידי) , עדיף לעשות US בשבוע 7+, שאז כבר חייבים לראות דופק (בהנחה שגיל ההיריון מדוייק).
אם ישנם כאבים או דימומים מומלץ לעשות לפני כן, בכדי לשלול חלילה היריון מחוץ לרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וסדנאות טנטרהאושרת02/11/2008
שלום רב, אני בשבוע ה-23 להריוני, רציתי לדעת האם יש בעיה לקיים סדנאות טנטרה בשבועות אלה? האם זה מהווה סיכון לעובר? תודה מראש, אושרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובתכם.
אושרת04/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי מה עושים
ד''ר בני שכטר04/11/2008כפי שציינתי רבות בעבר
פעילות גופנית לרבות סקס אינן אסורים בהיריון אלא אם כן ישנם בעיות או גורמי סיכון.
בשביל לדעת האם מותר עליך להתייעץ עם רופאך שמכיר אותך, את ההיריון הנוכחי ואת ההיסטוריה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסריקרן01/11/2008
שלום, אני בהריון בשבוע 24 עד כה הכל תקין טפו טפו. יש לי ילדה בת שלוש שנולדה בניתוח קיסרי חירום עקב האטות בדופק. אני בדילמה מאוד קשה לגבי אופן הלידה הנוכחי ומאוד מפחדת שעוד פעם הגיע לסיטואציה מלחיצה כזאת. חוץ מזה הבנתי שכאשר עוברים פעם אחת ניתוח בפעם הבאה מכניסים ביתר קלות שוב פעם. אני מתלבטת האם לקבוע מראש ניתוח או האם לתת ליד הגורל להחליט. יש לי שאיפה להביא ארבעה ילדים לעולם ואני מפחדת שזה יגביל אותי. מה המקסימום לידות קיסריות שניתן לבצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי
ד''ר שמואל פנסקי02/11/20081. אין מניעה במידה וההריון רגיל לעבור נסיון לידה נרתיקית , יש בזה יתרונות רבים, כולל חווית הלידה, אך הוא כרוך בסכון קטן .
2. סבוך מסוכן אך נדיר הינו קרע של הרחם , המתרחש לערך אחת ל 200 נסיונות לידה לאחר ניתוח קיסרי.
3. עקרונית אין מספר ברזל המגביל את מספר הניתוחים הקיסריים החוזרים , אך בתצפיות רבות נימצא ששעור הסבוכים עולה עם מספר הניתוחים הקיסריים , כאשר מספר הניתוחים יחסית גדול עולה שעור השתרשות במקום חריג של השלייה , השתרשות כזו יכולה לגרום לסיבוכים משמעותיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות יםקרן01/11/2008
שלום! האם מותר לאכול פירות ים בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות ים והריון
ד''ר שמואל פנסקי02/11/2008למה לא. פירות זה בריא, לא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף בבקשה!נוי01/11/2008
שלום רב! זיהיתי את הביוץ שלי לפי כאבים אופיניים והפרשה חמצמצה בימים 23-25/10, כשבוע אחרי היה לי חום 37.6 כל היום, ירד אחרי 2 אקמולים בהפרש של 8 שעות ולא היו יותר סימנים (לא וירוס ולא שפעת). יום למחרת (31.10) בניגוב של הנרתיק היו מספר חלקיקים ממש קטנים של כביכול רירית מדממת אבל ממש קטנים בניגוב חד-פעמי ולא חזר על עצמו. יום אחרי כאבים בבטן תחתונה ובעיקר בצד שמאל כאבי מתח. האם זו יכולה להיות השרשה או שהביוץ שהיה, אולי לא באמת היה והוא מופיע לי עכשיו?האם מותר פעילות רגילה או מנוחה? האם מותר מים חמים? והאם מותר יחסי מין למקרה שזה כן ביוץ. תודה רבה וסליחה על ההודעה המעמיסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
ד''ר שמואל פנסקי02/11/2008את יכולה בהחלט לנהל את חיך כרגיל ולהמתין בסבלנות, במידה והרית הרי המחזור לא יופיע ואז יהיה מקום לבצע תבחין.
בצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלקה בהריוןנעמי01/11/2008
לא שמעולם לא ראיתם שאלה כזו.... ובכל זאת, ליתר בטחון: האם לאחר כל נפילה/החלקה בהריון צריך ללכת להבדק? אני בשבוע 17, החלקתי הבוקר על הגב על מדרכה רטובה (בהולנד...) מה שלדעתי לא היתה נפילה חזקה במיוחד. אין לי כאבים כרגע אז אני לא רצה לרופא, האם אני צריכה ליידע רופא ולהיבדק בכל זאת בימים הקרובים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תמיד
ד''ר בני שכטר01/11/2008תלוי בשבוע ההיריון, בסוג הנפילה ואיזו חבלה הייתה.
במקרה שלך אין צורך.
אם יופיעו כאבים או דימום יש צורך בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער באינפרא בהריוןמורן01/11/2008
שלום, אני בהריון שבוע 21 , לפני ההריון התחלתי טיפולי הסרת שיער באינפרא באיזור בית השחי ומפשעות , שאלתי היא האם מותר להמשיך בטיפולים בזמן ההריון ? האם זה יכול להזיק לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקרון
ד''ר בני שכטר01/11/2008לא אמור להזיק כי מדובר בקרינה שטחית.
אבל בד"כ לא אוהבים לעשות טיפולים מיותרים בזמן היריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שיער באינפרא בהריון
מורן01/11/2008הקוסמטיקאית שעושה לי את הטיפולים אמרה לי שלא מומלץ לעשות באיזור המפשעות אך באיזור בית השחי אין מניעה..אז אני מבינה שאתה לא ממליץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתזהר01/11/2008
שלום, אני בשבוע 15+2 - בת 30 + 7 חודשים בשקיפות יחד עם ה PPAP-A יצאה לי שיקלול של 1:320 שהשיקלול לפי גיל צריך להיות 1:880 והופפנו לייעוץ גנטי ומי שפיר. אתמול עשינו סקירה מוקדמת, הרופאה הסתכלה על התוצאות של השקיפות ויש אמרה לי שיש לי שיליה מוגדלת, עוד לפני שבדקה אותי. ואלו התוצאות של הסקירה - הכל תקין למעט - שיליה קרקעית, מוגדלת בעובי 39 מ"מ, יתכן וזה ההסבר לתוצאות ה- HCG (בשקיפות הערך היה 76.78) ובנוסף - כליות במנח נמוך מהרגיל אך לא אדניות. אגני כליה בולטית בגבול הנורמה ומרקם אקוגני. מה זה אומר הממצאים האלה ? האם זה מעלה במקרה שלי את הסיכון ? אצטרך עוד בדיקות או מעקבים בנוסף למי שפיר שאני אצטרך לעשות ? תודה מראש ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר01/11/2008דיקור מי השפיר ישלול את כל הבעיות הכרומוזומליות שעשויות לגרום לתופעות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות שבוע 38+4אלמוג31/10/2008
אני בשבוע 38+4 סובלת מהקאות בלי סוף וחוסר תאבון, ומצרבות האם יש משהו שאני יכולה לקחת להקאות ולצרבות? תודה מראש אלמוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש
ד''ר בני שכטר01/11/2008את יכולה להשתמש ב-TUMS ובמאלוקס לצרבות.
ואם ההקאות מרובות לגשת לרופא ולקבל מרשם לנרות פרמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עובר - דחוףאלין31/10/2008
שלום, אני בהריון שבוע 17+1 לפי וסת אחרונה ו-16+3 לאחר תקון אולטרסאונד. היום הרופא מדד את אורךהעובר, והתברר כי אורכו 10 ס"מ. האם אורכו לא אמר להיות גבו יותר בשבוע זה של הריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מדברת על שני דברים שונים
ד''ר בני שכטר01/11/2008שבוע ההיריון הוא חישוב שהמחשב במכשיר עושה והם לא נמדדים בסנטימטרים. ואורך העובר הוא אכן בסנטימטרים אבל בלי קשר לחישוב גיל ההיריון הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידהדניאל31/10/2008
לצערי עברתי גרידה.. רציתי לדעת מה הם הסיכויים להרות שוב לאחר גרידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים מצויינים
ד''ר בני שכטר01/11/2008אז אל תחשבי על זה בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרידה- המשך
דניאל01/11/2008אם עברתי גרידה בתאריך 23/9 מתי עלי לקבל מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק, ותודה על היחס החם ב"מאיר"
נעמי02/11/2008נכנסתי פעמיים להריון חודשיים אחרי גרידה, ולפני זה לקח שנים... הגרידה האחרונה היתה בביקור בארץ, בבי"ח מאיר, ושוב תודות ליחס הנפלא במיון נשים ובמחלקה של בני שכטר. נעמי דה יונג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרידה- המשך
דניאל01/11/2008אם עברתי את הגרידה בתאריך 23/9 מתי עלי לקבל מחזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
חסוי03/11/2008בד"כ זה עד 6 שבועות מהגרידה. אני נכנסתי להריון ישר אחרי המחזור הראשוו שקיבלתי מהגרידה. בהצלחה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרידה
דניאל03/11/2008שלום ,עברו כבר 6 שבועות מאז שעברתי גרידה ועדיין לא קיבלתי מחזור מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר בני שכטר04/11/2008בעיקרון המחזור מגיע כ-4-6 שבועות לאחר הגרידה (בהנחה שהמחזורים היו סדירים לפני ההיריון).
אם עדיין לא הגיע מחזור גשי לרופא/ה שלך לבדיקה ותראו מה המצב.
ובהזדמנות זאת תודה לנעמי בשם צוות המחלקה על המחמאות.
נקווה לראות אותך בפעם הבאה בצד השמח של המחלקה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבטיחה לבוא (+שאלה)
נעמי04/11/2008...ל"סיבוב הופעות" עם התינוק/ת. ועד אז אמשיך להטריד את רופאי הפורום בשאלות של אמא פולניה מודאגת בגולה. והפעם: האם נכון שהחתך הפנימי שנעשה בניתוחים הקיסריים בארץ הוא תמיד רוחבי, כמו זה החיצוני? הם טוענים כאן שאם עשו לי חתך אנכי ברחם אני צריכה ללדת גם הפעם בקיסרי. תודה, שוקראן, דאנק-יה-ול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמונה-גרידה
דניאל04/11/2008ד"ר שלום, המחזור שלי תמיד היה סדיר מה יכולה להיות הסיבה לאי הופעת המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר בני שכטר04/11/2008לאמונה - סיבות רבות
לכן יש צורך בבדיקה אצל הרופא/ה שלך ולראות מה הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנעמה הפולניה אי שם בהולנד הרחוקה..
ד''ר בני שכטר04/11/2008תמשיכי, תמשיכי להטריד בכייף
יש לך זכויות יתר שאין לרבות כאן בפורום...
לא כולן יכולות לומר שהכירו אותי בגיל הטיפשעשרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן אחרי תאונה
נעמי06/11/2008אח, ימי אוסטרובסקי העליזים. אתה נראה בדיוק אותו הדבר, האמת. גם לנו "עליז" כאן, לצערי סופקה לי שאלה חדשה בדמות של תאונת דרכים קלה שעברתי היום בצהריים(מי אמר שמשעמם בהולנד). מרגע התאונה אני סובלת מכאבי בטן תחתונה דמויי מחזור/שליש ראשון של ההריון ומדי פעם דקירות, ללא דימום. הכאבים לא נוראים אבל גם לא מרפים. עד היום גם הרגשתי, חלש, תנועות עובר מדי פעם. היום לא. מתשובות קודמות של רופאי הפורום אני מבינה שרק אם כאבי הבטן חזקים ו/או יש דימום יש ללכת להיבדק. האם עדיין תקף במקרה שלי? מה יכולה להיות הסיבה לכאבים ול"שקט" של העובר? מה שבטוח אני לא שקטה. אני בשבוע 19,5 אגב. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי תשובות שונות.... מהי הנכונהאתי31/10/2008
היי, לאחר שנתיים של ניסיונות ניכנסתי להריון בהפרייה ראשונה. אני חיה בח"ול ולצערי אני לא ממש סומכת על הרפואה כאן כמו שאני סומכת על הרפואה בארץ. שאלתי היא, ספירת שבועות ההריון בטיפול הפרייה זהה לספירת השבועות של אישה בהריון רגיל? קיבלתי שתי תשובות שונות.מאתר חישוב הלידה של קופת חולים כללית עשו לי את החישוב מהיום הראשון של המחזור האחרון. ואילו שהתקשרתי למחלקת הפוריות IVF שהופרתי בה נאמר לי שזה מהרגע שהביצית הופרתה. המחזור האחרון שלי היה ב18-9 השאיבה הייתה ב14-10 והחזרה ב.16-10 אם כן מהי התשובה הנכונה. אלף תודות אתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת שבועות
ד''ר פרדי דוד31/10/2008ספירת השבועות המדוייקת במקרה כזה תבוצע עפ"י שתי בדיקות US עוקבות בהפרש של שבועיים.
מרגע שהודגם שק הריון ברחם לאחר החזרת העוברים.
זו הדרך הטובה ביותר לדעת את שבוע ההריון במדוייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים ?נועה31/10/2008
בת 35 וחודשיים, בשבוע 10+6 הריון תאומים אחרי IVF . הרופא הפרטי שלי לא ממליץ על בדיקת מי שפיר מחשש להפלה מאחר וההריון יקר. (ואכן יקר הוא ) אני חוששת עד מאוד גם כך מההריון עצמו וכולי התלבטות בנוגע לבדיקה אנא ייעצו לי מה לעשות !!! ומה נהוג בד"כ במקרים כמו שלי והאם יש בדיקות אחרות שיכולות לגלות מומים , אם קיימים.... תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
ד''ר פרדי דוד31/10/2008בצעי שקיפות עורפית, סקירה מוקדמת ובדיקת חלבון עוברי אם הכל תקין תשקלו מחדש את העניין.
משרד הבריאות ממליץ לבצע בדיקת מי שפיר לכל אשה מעל גיל 35. קיים סיכון להפלה של 1:250
השיקול במקרה של תאומים שונה מה עוד שמדובר בהריון IVF יקר מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)