מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עישון פסיבי בהריוןקטיה13/11/2008
שלום, אולי השאלה היא קצת שונה משאר השאלות בפורום, אך אשמח מאוד לקבל תשובה. עישנתי לפני ההריון ( אני בשבוע 20 כרגע), מאז שגילית שאני בהריון - משבוע 4 לא נגעתי בסיגריות כמובן וגם דרשתי מאחרים שלא יעשנו לידי. ישנה בעיה עם הבוס שלי שלא מעשן על ידי אומנם, אבל מעשן במשרד כשאני לא נמצאת, אחרי שאני הולכת למשל, המשרד סגור ולא מאוור- אינו בו חלון רק דלת, כמובן אני דואגת שהדלת תהיה פתוחה ומזגן על איוור, אני מאוד חוששת לפגיעה בעוברית, אם יכול להגרם נזק שכזה? האם עשן נמהל באוויר ולא מזיק - אם אין השפעה ישירה כשמעשנים לידי? תודה על תשובה. קטיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשון פסיבי
ד``ר איילון לחמן13/11/2008לקטיה שלום.
לצערי אין לנו מידע רפואי ברור על עישון פסיבי בכמות המינימלית שאת מתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "דממת אלחוט" שבוע 20: מוקדם לדאוג?נעמי12/11/2008
לרופאי המדור שלום. אני בהריון שבוע 20, מספר הפלות מאחורי. בת כמעט 40. התחלתי להרגיש תנועות עובר ברורות וגוברות כבר בשבוע 17. מיזה יומיים אני לא מרגישה כלום, לא בלילה, לא ביום, לא אחרי אכילת שוקולד.... יצויין שמלפני יומיים עברתי טיפול שיניים בו קיבלתי 3 זריקות עם אדרנלין, הגבתי עם הזעה ודפיקות לב מואצות. האם יש סיבה לדאגה בשלב זה של ההריון? בשבוע הבא יש לי תור לאוטרה-סאונד. ממתי יש חשיבות להרגיש את התנועות מדי יום? תודה מראש, נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "דממת אלחוט" שבוע 20: מוקדם לדאוג?
ד''ר שמואל פנסקי13/11/2008בסבירות גבוה הכל בסדר , אך למען השקט הנפשי , במידת האפשר הקדימי בדיקת הולטראסאויד או לפחות שמיעת דופק לב העובר ("דופטו") אמצעי הקיים בד"כ במרפטאות או בטיפת חלב , אגב שוקולד או כל דבר מציקה אחר עושה פעולה הפוכה , הגיע הזמן להפסיק עם עצת סבתא זו שלצערי גם אנשי מקצוע מציעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 ?SiteMap12/11/2008
קראתי לא מעט חומר באינטרנט, אך לא כולו ממקורות מהימנים, להלן מספר שאלות חשובות בנושא (בסוגריים ציינתי את מה שהצלחתי לדוג, תרתי משמע, ברשת), אשמח לכל עזרה : 1. כמה פעמים בשבוע על האדם הממוצע לאכול דגים ע"מ להגיע לכמות המומלצת של אומגה 3 ? (קראתי שכ 3 פעמים בשבוע, האמנם ?) 2. איזה דגים מומלצים יותר, ואיזה פחות ? (קראתי שדגי מים קרים : סלמון, מקרל, סרדינים, טונה והרינג, האמנם ?) 3. האם מומלץ לקחת תוסף אומגה 3 במקום לסמוך את אכילת דגים, בשל החשש למתכות הקיימות בדגים, ו/או בשל חוסר היכולת להתמיד באכילת דגים לאורך זמן ? 4. איזה מוצר מומלץ כתוסף אומגה 3 ? (קראתי שחשוב שהוא יהיה נטול מתכות) (אם אסור לכתוב המלצות על גבי הפורום, אשמח לקבל המלצה במסר פרטי / אימייל) 5. בהמשך לסעיף 4 - מה הריכוז הדרוש ליום ? והאם הוא תלוי במין/משקל וכו' ? 6. האם ההמלצות והתשובות הנ"ל משתנות כאשר מדובר בהריון ? תודה והרבה בריאות :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה לגבי ריכוז הרעלים בדגים?
נעמי12/11/2008קראתי שדגי ים מכילים כמויות גבוהות ביותר של רעלנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלטלי12/11/2008
שלום הייתי רוצה לדעת האם התמ"לים השונים בשוק מכילים ברזל? אם כן- האם זו כמות מספקת או שעליי לתת תוספת? או שזה תלוי בתמ"ל?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
ד''ר שמואל פנסקי13/11/2008א. מה זה תמל ? אם הכוונה לתחליפים , הכי פשוט לרוא בעלון המצורף האם יכיל ברזל בכמות הדרושה , לצורות ברזל שונות קימים מינונים שונים, איני מוצא שהתחליפים טובים המטפול המקובל . ברזל הוא ברזל בכל צורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוגרפיהלימור12/11/2008
שלום רב, אני בשבוע 11, אמא שלי עברה ממוגרפיה ואני ישבתי בחדר הסמוך אח"כ לקחתי אותה לביתה. האם יש סיכון כלשהו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה - הריון
ד''ר שמואל פנסקי13/11/2008כיווןם שהקריה לא הייתה ישירות אליך , במידה והגיעה הייתה בכמ\מות מזערית שלא גורמת נזק . במידה ואת מעונינת בחוות דעת גורמים מיועדים לכך , ישן מעבדות בנותנות תשובה , בין השאר זו של פרופסור אור-נוי בהדסה ירושליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר ביויכמי או חלבון עוברי?אלין12/11/2008
שלום רב לכל הרופאים, אני בת 27, בהריון שבוע 19, תוצאות השקיפות העורפית היו 1:4200 (לאחר שקלול גיל+תוצאת שקיפות, שיצאה 1.62). כ-3 ימים לאחר מכן בוצעה בדיקת הסקר ביוכימי שליש ראשון, שתוצאותיה היו פתולוגיות, כלומר PAPP-A נמוך מאוד - 0.17MOM, דבר שהוביל לתוצאה משוקללת של גיל+סקר ביוכימי ראשון 1:230. בוצעה סקירה מוקדמת מורחבת באופן יסודי ביותר (פרטי) ותוצאותיה היו תקינות. היום קיבלתי את תוצאות החלבון העוברי: E3=1.16MOM AFT=0.59MOM HCG=0.82MOM סיכון משוקלל לפי גיל+חלבון עוברי הינו 1:3839. נקבע תור ליעוץ גנטי, אך הוא רחוק (אין תורים קרובים), אבקש לומר לי מה דעתכם בהקדם. האם תוצאות החלבון "מבטלות" את הסיכון שחושב בסקר שליש ראשון, ואני יכולה להיות רגועה, או שעדיין קיימת המלצה למי שפיר? אציין כי מדובר בהריון יקר מאוד. אנא תשובתכם בהקדם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר ביויכמי או חלבון עוברי?
ד''ר שמואל פנסקי13/11/2008קים פוטנצייאל בלבול רב כאשר מקבלים 3 פעמים דרגת סכון אשר יכולה להיות שונהנ מאוד האחת מהשנייה (בדיוק כפי שבמיקרה שלך) . הסקר הביוכימי הראשון בעל יכולת חיזוי טובה יותר מה"הסקר המשולש "חלבון עוברי" ) כדי לצאת מה"פלונטר" עדיף שתבקשי יעוץ גנטיקאי שאולי יצליח יותר להאיר דרכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות העמסת סוכרדנה12/11/2008
שלום, אני בהריון בשבוע 25+2 ולפני מספר ימים בצעתי בדיקת העמסת סוכר 50 מ"ג. היום קבלתי תוצאות מאחות טיפת חלב שאמרה שהתוצאה היא 137, תוצאה גבולית ולכן אצטרך לבצע את ההעמסה של 100 מ"ג. נלחצתי ורציתי לדעת האם זו תוצאה מאוד חריגה שמצביעה על סכרת הריון. אודה על תשובה מהירה!!! במשפחה אין בעיות של סכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
ד''ר פרדי דוד12/11/2008מדובר בתוצאה תקינה ואינך צריכה לבצע בדיקה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץלילוש12/11/2008
רציתי לדעת אם אני אמורה לקבל מחזור ב25/11 והתחלתי לקיים כל יום מה7/11/08 שזה חמישה ימים לפני הביוץ המשוער+ביום הביוץ המשוער אם נגיד פיספסתי ביום את הביוץ וקיימתי יחסים לפני וביום לפני גם הזרע עדיין נשאר בגוף או שזה אבוד אם לא דייקתי בדיוק באותו יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד''ר פרדי דוד12/11/2008בצורה הזאת קרוב לוודאי לא תיכנסי להריון ולוא רק בגלל המתח שאת נתונה בו בכל חודש.
כדאי להתעלם מכל זה. אם תקיימי יחסי מין בממוצע של 3 פעמים בשבוע ללא אילוצים קרוב לוודאי תוכלי להרות בתנאי שאת ובן זוגך בריאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עליית הבטא תקינה?מירב11/11/2008
שלום, אני בשבוע 7+3. מחזור אחרון היה ב 19 בספטמבר. רמת הבטא היתה 13,270 ב 28.10 היום, שבועיים אחרי, הבטא 142,117 האם העלייה נראית תקינה? תודה, ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רופאה אבל
גל11/11/2008צריכה להיות עלייה בבטא למיטב ידיעתי. אני יום אחריך .... מזל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
ד''ר פרדי דוד12/11/2008תוצאה תקינה מעתה המשיכי בבדיקות US שגרתיות כפי שימליץ רופאך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליית בתא
ד''ר שמואל פנסקי13/11/2008רמת ה"בתא" משתנה מאוד בהריונות שונים, ט\אולטרסאונד נרתיקי ובדיקות הסקר בהמשך יבהירו המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית - הריון תאומים דחוף !נועה11/11/2008
שלום לכם , בת 35 וחודשיים הריון תאומים אחרי IVF אתמול עשיתי שקיפות עורפית עובר 1 - 1:1953 (עובי 0.87 ) עובר 2 - 1:2213 (עובי 0.68) אבל הסיכון לפי גיל 1:332 הודגם עצם האף. לאורך כל הבדיקה אמר הרופא כי השקיפות דקה ואין סיבה לחשוש . התוצאה די מדאיגה אותי מאחר והיא פחות 1:380 הנורמטיבית. מצד שני , הרופא שלי לא ממליץ על מי שפיר מחשש להפלה בהריון יקר שהושג אחרי אינספור נסיונות. האם למרות הנתונים הטובים לגבי עובי השקיפות התוצאה המשוכללת גרועה ? אנא ייעצו - אני במצב נפשי קשה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צודק
ד''ר פרדי דוד12/11/2008תוצאת הבדיקה תקינה לשני העוברים
מדוע את במצב נפשי קשה ? חסרות צרות אמיתיות בעולמנו?
אין סיבה נראית לעין לדאגתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה שלא נענתהענת11/11/2008
שלום רב עשיתי היום בדיקות דם להריון (וסת אחרונה 4/10) 33.1 PROGESTERONE 1501.0 ESTRADIOL E-2 5739 BETA-HCG נאמר לי ע"י הרופא כי הפרוגסטרון נמוך(ירד מ-43 ביום רביעי) ולכן יש לקחת אנדומיטרין פעמיים ביום . רציתי לדעת אחרי כמה ימים אפשר לראות עלייה בהורמון לרמה תקינה ? תודה, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין.
ד``ר איילון לחמן11/11/2008לענת שלום.
לא כתבת לאיזה צורך את לוקחת האנדומטרין.בכל מקרה חשוב כעת מעקב העלקול יותר מרמות הפרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו נוסף
ענת11/11/2008אני לוקחת את האנדומיטרין מכיוון שהפרוגסטרון ירד ולכן הרופא טען כי יש צורך בתמיכה. מה הערכים התקינים בשבוע 6?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפקק הרירי?!זיוה11/11/2008
שלום, אני בשבוע 35+4 הריון ראשון ... הייתי רוצה לדעת מהו הפקק הרירי? מתי הוא משתחרר? האם תמיד זה קורה? איך אני אדע שהוא השתחרר? ומה זה אומר לגבי הלידה הקרבה? תודה רבה על העזרה (כמות השאלות היא תוצאה של קצת לחץ ובלבול)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפקק הרירי.. מקפיצה שאלה
זיוה12/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפקק הרירי
ד''ר פרדי דוד12/11/2008בשלב מסויים בסוף ההריון ולקראת הלידה משתחרר הפקק הרירי. מדובר בכמות הפרשה מרובה מלווה בהפרשה דמית קלה. לרוב האשה תרגיש בתופעה אך לא תמיד. הלידה לא חייבת להגיע מייד עם שיחרור הפקק בהחלט יתכן מרווח של מספר ימים בין שיחרור הפקק והלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהענת10/11/2008
שלום לכל הרופאים אני 5 חודשים אחרי הלידה הלידה הייתה בסדר וכן ההחלמה ממנה רק שיש לי בעיה שמאז שהפסיק לי הדימום אחרי הלידה והתחלתי לקבל שוב מחזור סדיר יש לי דימום מאוד מאוד חזקים שבחיים לא היה לי כזה דבר הדימום במחזור יותר חזק מהדימום שהיה לי אחרי הלידה. וגם אחרי שאני מסיימת את המחזור ועד המחזור שלאחר מכן יש לי הפרשות כמו "נזלת" בצבע ירוק וזה נורא מפריע הייתי אצל הרופא בביקורת ולא נראה שום דבר חריג האם זה תקין? ממה זה יכול לנבוע? תודה רבה רבה ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא תגובתכם
ענת11/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מחשבים את ימי הביוץ?ליאת10/11/2008
קיבלתי מחזור עם דימום מסיבי בתאריך 06.11 אך כבר מתאריך05.11 התחילו הפרשות חומות משך זמן בין מחזור למחזור הוא 23-24 יום ,איך ניתן לדעת מתי יום הביוץ יוצא?ומאיזה יום לחשב את תחילת המחזור? תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ.
ד``ר איילון לחמן11/11/2008ליאת שלום. תאריך המחזור הוא מהיום בו החל דימום ממש ולא הפרשות.זמן המחזור הוא מהיום הראשון למחזור עד היום הראשון הבא.המחזור מגיע 14 יום לאחר הביוץ.על פי זאת מחשבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר הרחם מקוצר 27 ממלילך10/11/2008
שלום שמי לילך אני בשבוע 32 + 5 ימים , עברתי תפר צווארי בשבוע 14 , בבדיקה האחרונה נאמר לי שצוואר הרחם 27 ממ מקוצר כ 60% , צוואר סגור האם זה אומר שאני אלד בקרוב או שאפשר להחזיק ככה עד סוף ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור.
ד``ר איילון לחמן11/11/2008ללילך שלום.
האם בבדיקת העלקול התפר נצפה במקומו ?.אם כן, המשך מנוחה והשגחה.הכל יבוא על זמנו בשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)