מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבועות הריוןאלין09/11/2008
שלום, וסת אחרונה ב-3/7/08, לפיה אני בשבוע 18+3. נעשה תיקון וסת ע"י אולטרסאונד בשליש הראשון והתאריך תוקן ל-8/7/08, לפיו כרגע אני בשבוע 17+5. לפי סקירה מוקדמת אני בשבוע 18 בדיוק היום. אני נורא מבולבלת ולא יודעת כיצד לחשב את שבועות וחודשי ההריון. אם אני בשבוע 18+0 בדיוק כפי שנקבע בסקירה המוקדמת, האם אני בעצם בתחילת שבוע ה-19? אם כן איזה חודש זה? תודה מראש על התשובה. רפואת נשים סינית - פורום חדש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבועות
ד``ר איילון לחמן09/11/2008לאלין שלום.
החישוב פשוט. הגעת לשבוע 18,סיימת 18 שבועות.כמו מי שהגיע לגיל שנה,סיים שנה.בנוסף סיימת 4 חודשי הריון.את מתחילה חודש חמישי. הלוואי שלא תהיינה בעיות גדולות מכך בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלין09/11/2008לד"ר איילון לחמן, תודה על התשובה המהירה. אם כי אני אינני עדיין יודעת מהו גיל ההריון? כיצד עליי לחשב? לפי וסת אחרונה, לפי וסת מחושבת או לפי סקירה מוקדמת? תודה רבה על התשובה. אלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתלימור08/11/2008
שלום לרופאים הנכבדים, אני בשבוע 10, קיבלתי מהרופא שלי פולקס 400 ,האם אני יכולה להוסיף עוד 800 מיקרו' של חומצה פולית של הדס?? סה"כ 1.2 מליגרם. תודה לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
ד''ר שמואל פנסקי09/11/2008כן , זו לא תהיה טעות ואף עשוי להועיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת ולחוצה - אשמח לקבל עזרההריונית08/11/2008
שלום ושבוע טוב, כבר יומיים שאני לא מרגישה טוב. אני בשבוע 16+4 משתעלת (שיעול יבש) והאף מנוזל - לפי הסימנים זו שפעת או משהו כזה אין לי חום אבל לא מרגישה הכי טוב שבעולם. האם שפעת יכולה לפגוע בעובר??? אני כל כך מודאגת והתור היחיד שהצלחתי להשיג לרופאת משפחה זה רק ליום שני ואני מפחדת שאולי בזה שאני לא הולכת להיבדק עד אז יתכן ואני גורמת לנזק כלשהו לעובר. יש לציין שלפני שנה עברתי הפלה טבעית - בבדיקה חודש אחרי ההפלה נאמר לי שיתכן ואיזה וירוס או מחלה שבה הייתי חולה יכול היה לגרום לעובר לא להתפתח ויש סיכוי שבגלל זה ההריון לא צלח (בתחילתההריון היתי חולה בשפעת כמו עכשיו שהתחילה כמו עכשיחו בכאב גרון ומשם נדדה לאותם התסמינים שתיארתי לעיל). אשמח לקבל את דעתכם המקצועית תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול יבש, נזלת
ד''ר שמואל פנסקי09/11/2008לפי תאורך אין מדובר שמחלה ורלית מסוג שיכול להיות בעייתי, לא נראה שיש קשר להפלה שעברת ולמחלה ויראלית, המתיני לתור ללא דאגה , לבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה ארוכהיוליה08/11/2008
שלום! תינוק שלי בן חודש וחצי ואנחנו גרים באשדוד רציתי לשאול לגבי נסיעה לאילת יחד עם התינוק אפשר לקחת אותו לנסיעה כה ארוכה ואם כן מה אתם יכולים להמליץ כדי שהנסיעה תהיה בטוחה ונוחה בשבילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה ארוכה
ד''ר שמואל פנסקי09/11/2008שאלות מסוג זה , הפני לרופא הילדים, נסיעה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלב הבארונית08/11/2008
אנו מנסים כבר שנתיים, בעברי 2 הריונות ספונטנים כאשר אחד הסתיים במוות עוברי. כל הבדיקות נמצאו תקינות: יש ביוץ מדויק, רירית עבה, צילום רחם , פרופיל הורמונלי, בדיקות זרע תקינות. אני חייבת לציין כי בהריון השני לקחתי קלקסן ומאז לידת בתי אני מרגישה כי משהו השתנה באיזון ההורמונלי בגוף שלי, שבין היתר מתבטא בכתמי דם לפני הווסת (כשבוע לפני הווסת). הטיפולים שעברתי כללו : 4 חודשים איקקלומין+ הזרעות, 3 טיפולי גונל+הזרעות (כאשר בטיפול השני קיבלתי תמיכה של אנדומטרין ובטיפול השלישי תמיכה של קרינון) שאלותיי: 1. האם ייתכן קשר בין הקלקסן לחוסר האיזון ההורמונלי שאני חשה? 2. האם לאור כתמי הדם אתה ממליץ על טיפול נוסף/ אחר שיכול לעזור? 3. האם זה השלב לעבור ל ivf ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציע להפנות את השאלה לפורום פוריות
ד''ר בני שכטר10/11/2008.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvmery08/11/2008
שלום רב, אני מנסה להכנס להריון (בקושי רב) ומאוד חוששת מהדבקות ב cmv האם יש משהו שניתן לעשות כדי להקטין את הסיכוי להדבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר שמואל פנסקי09/11/2008כ 90% מהנשים נחשפו בעברן ל CMV ולכן אינן בסכון , כדי להפיג חששיך בקש לבצע הבדיקה מרופאך, גם במידה ולא יחשפת לוירוס אין מה לחשוש אך בעת ההריון הייתי חוזר על הבדיקות שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcmv המשך
חסוי09/11/2008לא נחשפתי לcmv בעבר. יש דרך להמנע / להקטין סיכוי הדבקות בכל זאת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcmv המשך
חסוי09/11/2008לא נחשפתי לcmv בעבר. יש דרך להמנע / להקטין סיכוי הדבקות בכל זאת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עוברימודאגת08/11/2008
וסת אחרון- 6/9/08. מבדיקת אולטרא סאונד הרופא לא מצא דופק עוברי. הרופא אומר שההריון נראה כמו שבוע 5-6, למרות שלפי הוסת האחרונה אני אמורה להיות בשבוע שמיני בערך. לכן הרופא שלח אותי לבדיקת בטא נוספת (הראשונה הייתה 12000) ולאחר כשבוע הבטא הראה 36120. האם ההריון נראה תקין? אני מודאגת... זה הריון ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור לרופא
ד''ר בני שכטר10/11/2008לבדיקה חוזרת ולקוות שההיריון מתקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך WBC בהריון-דחוףחסוי07/11/2008
האם ערך WBC בהריון מעיד על זיהום? עשיתי ספירת דם וקיבלתי ערך 11.2. להבנתי הסקאלה היא בין 4 ל-11. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שלא נענתה. תודה.
חסוי11/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטארעות07/11/2008
שלום, ביום ריבעי עשיתי בדיקת בטא והיה בערך 59500 ביום שישי עשיתי שוב והערך ירד ל57500 בערך. האם יש סיכוי להריון תקין? קבעו לי אולטראסאונד לעוד 10 ימים. האם אפשר להיות אופטימית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובת רופא. תודה
רעות09/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות.
ד``ר איילון לחמן10/11/2008לרעות שלום.
אכן מעט משונה התוצאה החוזרת. ממליץ לחזור על בדיקת הדם ולראות המצב או לבצע בדיקת על קול עכשיו.לא הייתי מחכה 10 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתאלמוג07/11/2008
אני בשבוע 39, כנראה נעקצתי ביד והתנפח ונהיה אדום נראה כמו פריחה, בביקור אצל רופא משפחה לטענתו זה דלקת, נתן לי מרשם למשחה ולמוקסיפן 500 מ"ג ל-3 פעמים ביום למשך שבוע, השאלה אם מותר לקחת אנטיביוטיקה בשבוע כזה והאם זה מסכן את העובר האנטיביוטיקה כי אני לא רוצה לגרום לתינוק לגמילה מאנטיביוטיקה לאחר הלידה. מחכה לתשובה בהקדם לא לוקחת אנטיביוטיקה לבנתיים. יום טוב מאלמוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם זה דחוף
אלמוג11/11/2008למה לא עניתם על התשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובר רבותבת אל06/11/2008
אני כרגע בשבוע 38 להריוני ויש משהו שמטריד אותי כבר שבועות -האם יכולה להיות סיבה למה לפעמים כשאני מרגישה תנועות עובר הם הופכות להיות קבועות ולמשך כ15 דקות רציפות של תנועה ללא הפסקה לפחות של אותה תנועה בדיוק ללא הפסקה זה קצת מלחיץ אותי שהתנועות הן בדיוק אותו דבר זה ניראה לא משהו טיבעי אלא לא רצוני כזה כמו טיקים כי כשזה לא אותה תנועה בדיוק אני מרגישה שזה טיבעי יותר כי פעם התנועה היא למעלה פעם היא יותר בצד -יכול להיות שאני סתם לחוצה? פשוט בבן הראשון שלי זה לא היה ככה עד כמה שאני זוכרת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר אחידות
ד''ר שמואל פנסקי06/11/2008רצוי שתקבעי ביקור אצל רופאך כדי שיצפה בUS בעת שאת חשה את תחושות התנועות המיוחדות האלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריוןרעות06/11/2008
שלום, התחלתי לקחת פרימולנור לאחר שבדקתי שאינני בהריון בעזרת ערכה ביתית. לאחר כשלושה שבועות בערך )6/11) ראיתי דימום חלש חד פעמי. אז התחלתי לחשוד שאני בהריון. ביום שלישי קיבלתי תשובה חיובית. אתמול עשיתי us ויש שק הריון בקוטר 16 ממ (כך כתוב. אולי 1.6?) אך לא ראו עובר. האם גודל שק ההריון יכול לומר באיזה שבוע אני? האם אני בהריון לא תקין? אני די לחוצה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון
ד''ר שמואל פנסקי06/11/2008בגודל כזה של שק הריון סביר שלא ראו קוטב עוברי, המתיני בסבלנות כ 10 ימים ואז עברי בדיקה נוספת , בשלב הזה בהריון תקין יראו דופק במידה ומבוצע בגישה נרתיקית. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רעות07/11/2008בבדיקת בטא שעשיתי באותו יום של האולטראסאונד, נמצאו ערכים של 59563. האחות אמרה של שזה גבוהה ואמורים לראות דופק. אז יש לי נתונים סותרים. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על טעויות הכתיב, אני ממש בלחץ
רעות07/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר לידהשני06/11/2008
שלום ד"ר אני כבר שלושה חודשים אחרי לידה וטרם הופיע מחזור. זה סביר בעיניך? יש לציין שאני מניקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר לידה
ד''ר שמואל פנסקי06/11/2008כן זה סביר , אלוסת יכולה להמשך חודשים רבים בעת ההנקה , אך עלייך לזכור שאין הדבר מהווה אמצעי מניעה , את יכולה להרות לפני הופעת הוסת הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עוברחסוי06/11/2008
אני בשבוע 14+5. השבוע חשבתי שאולי הצלחתי להרגיש את דופק העובר כאשר מיששתי בבטן התחתונה. זה הגיוני בשלב כזה? ממתי אמורים באמת להרגיש זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק עובר
ד''ר שמואל פנסקי06/11/2008אם חשת הרי זה בתנועות העובר ולא בדופק הלב שלו אותו אינך יכולה לחוש. בד"כ חשים בתנועות מאוחר יותר , אך מטופלות רבות שלי מוסרות על תחושת תנועות כבר בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת מוזרהחסוי06/11/2008
האם מותר לנקות את הטבור (בעזרת צימרון אוזניים למשל) בזמן הריון? האם יכולה להיות השפעה כלשהי לטבור המחובר לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מוזרה
ד''ר שמואל פנסקי06/11/2008כמובן שאת יכולה לנקות את הטבור , הטבור שלך הוא המקום בו את היית קשורה לשליית אימך , אין כל קשר בינו לבין טבור עוברך . האחרון קשור לשלייה שברחמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)